Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Elektronika

A legjobb e-book olvasók 2024-ben – Tesztek és vélemények

Az ebook olvasók egyre nagyobb szerepet játszanak az olvasni szeretők körében. Ez nem is csoda, mert rendkívül praktikusak. Súlyuk könnyű, mégis több száz, több ezer mű elfér rajtuk, amiket akár utazás, várakozás közben vagy este a sötétben is lehet olvasni. Bárhol is jársz, az e-book olvasók mellett izgalmas könyvélményeid lesznek, nem fogsz unatkozni!

A legjobb ebook olvasók közül a mi kedvencünk a Kobo Libra 2 modell, mert magyar menüje van, és rengeteg izgalmas olvasnivalót tárolhatunk rajta. Helye van a könyvespolcunkon!

Igényeseknek

Két olvasó pozicióba visszahajtható borítóval, éjjel-nappal jól látható képernyővel rendelkező modern e-book, jegyzeteléshez szükséges tollal, érintőképernyővel, 16 GB-os tárhellyel

Legjobb ár/érték arány

Nagy tárhellyel, rendelkező érintőképernyős új generációs e-book, hosszan tartó akkumulátorral és vízálló tulajdonsággal

Legjobb olcsó

Elérhető áron megvásárolható e-book olvasó,  egy  töltéssel akár 5000 oldal megjelenítésére képes akkumulátorral, és automatikus lapozási lehetőséggel.

A legjobb e-book olvasók

Értékelés: Amazon Kindle Scribe 16GB – nagyfelbontású képernyővel rendelkező e-book olvasó

Igényeseknek Arany középút

Szín: fekete | Méret: 196×230×5,8 mm | Tárhely: 16 GB | Súly: 433 g | Kijelző mérete: 10,3″ | Képernyő felbontása: 1404 × 1872 pixel | Támogatott formátumok: PDF, EPUB, DOC, HTML, TXT, RTF | Érintőképernyő: igen | Kijelző világítás: igen | E-book olvasó hozzávetőleges ára: 199 990 Ft

Előnyök

 • Kompakt méret
  Toll tartozék
  Automatikus alvó állapot
  Paperwhite  kijelző
Hátrányok
 • Nincs színes kijelző

Az Amazon Kindle Scribe 16 GB egy írásra és olvasásra egyaránt alkalmas eszköz, melyet bárhova magával vihet és sok-sok kellemes, élménnyel gazdag percet, órát tölthet vele. Közvetlen napfényben vagy éjszaka, a képernyője bármikor jól látható. A Paperwhite kijelzője teljes mértékben tükröződésmentes, 10,2 hüvelykes és 300 ppi-s.
Az e-bookhoz egy toll is tartozik, mellyel jegyzeteket készíthet, tetszés szerint kiválasztva a betűméretet és a margószélességet.  Kiválaszthatja, hogy vonalas, kockás vagy üres papírra szeretne írni. A Kindle Scribe-ot használva olyan érzése van, mintha papírra írna. A markolata kényelmes és az írásnak halk hangja is van. A tollhoz hozzárendelhető radír vagy éppen kiemelő. Több millió e-könyvben készíthet kézzel írott cetlit. Ez abban az esetben lehet hasznos, ha gyorsan le szeretné írni a gondolatát. Ezeket cím szerint mappákba rendezheti, hogy szükség esetén könnyen megtalálhassa vagy hivatkozhasson rá. A Kindle alkalmazás szinkronizálásával hozzákapcsolódhat notebookjához. A “Megosztás” gomb segítségével IOS vagy Android rendszeren importálhat fájlokat, a Microsoft Word segítségével pedig közvetlenül is küldhet dokumentumokat a Kindle Scribe-nek.
Az akkumulátor üzemideje akár hónapokig is kitart, így nyugodtan és aggodalommentesen olvashatja kedvenc könyveit, anélkül, hogy az eszköz lemerülne.
A Kindle Scribe-ban a könyvben található képek, illusztrációk és grafikonok még nagyobb felbontású kijelzőn tekinthetők meg, átláthatóbbak és valósághűek. A számos irodalmi műhöz, ismeretterjesztő könyvhöz Kindle Unlimited előfizetéssel juthat hozzá.

A vékony borítók jól rögzíthetők, és két olvasási pozícióba visszahajthatók. Amikor becsukja az e-book-ot, az automatikusan alvó állapotba kerül, kinyitáskor pedig felébred, így könnyen visszatérhet az olvasáshoz és íráshoz ott, ahol abbahagyta.

Értékelés: Kobo Libra 2 (N418) – fehér e-book olvasó

Legjobb ár/érték arány ebook olvaso
Arany középút

| Szín: fehér | Méret: 144,6 mm × 161,6 mm × 9 mm (szé×h×mé) | Súly: 215 g | Kijelző típusa: E Ink Carta | Kijelző mérete: 7″ | Képernyő felbontása:1264 × 1680 pixel | Belső memória: 32 GB  | Kapcsolat: Vezeték nélküli WiFi, Bluetooth | Támogatott formátumok: EPUB, PDF, TXT, RTF, HTML | Érintőképernyő: igen | Kijelző világítás: igen  | Hozzávetőleges ár: 94 633 Ft

Előnyök
 • Vízálló
  Nagy tárhely
  Érintőképernyő
  USB, Bluetooth, Wi-fi
  Kobo SleepCover tokok
Hátrányok
 • Nincs videó- és zenelejátszás
  Nincs színes képernyő

Az új generációs Kobo Libra 2 e-book minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami kényelmessé teszi  az olvasását és olyan lehetőségeket nyújt, melyek hatására egy új dimenzióba kerül és új olvasási szokásai alakulnak ki.
A Kobo Libra most még több tárhellyel, összesen 32 GB-al ajándékozza meg, így még több olvasnivalót tarthat az e-bookjában, nagyobb választék áll rendelkezésére. Szám szerint akár 24 000 könyvet menthet le tárhelyére, ami körülbelül egy életre is elegendő. Olvasnivalóból sosem lesz hiánya!

Emellett a gyorsabb E Ink kijelzőnek köszönhetően sem okoz csalódást. Nem kell türelemmel várnia sokáig a betöltésre, mert az új e-book parancsára azonnal végrehajtja minden óhaját. A Kobo Libra 2 továbbfejlesztett 7 hüvelykes E Ink Carta 1200 érintőképernyője mélyebb kontrasztot biztosít. Nyugodtan használhatja a mindennapjaiban, bármelyik pillanatban vagy élethelyzetben előveheti. Olvashat  utazás, kávézás, de akár főzés közben is. Keze nem fárad el a súlytól, hiszen mindössze 215 grammról van szó. Ráadásul az egyik keze mindig szabad marad, így például buszon, metróban kapaszkodhat, kavargathatja főztjét, vagy éppen megsimogathatja kiskutyáját vagy megigazíthatja frizuráját.
A készülék teljesen vízálló, nem árt neki az eső, a kifröccsent üdítő, de a strand sem.

A Kobo hangoskönyvek meghallgatására is lehetőség nyílik, mivel az eszköz Bluetooth vezeték nélküli technológiával is csatlakozható más készülékhez. Ezen kívül USB-bemenettel is rendelkezik, valamint Wi-fi-hez is kényelmesen csatlakoztatható.
Az  e-book nagyon praktikus, a gyártó törekedett a tökéletes ergonomikus kialakításra, kényelmes fogást biztosít, hogy határozottan érezhesse:   kezében tartja az egész könyvtárát. A lapozó gombok könnyen fellelhetőek, nem kell őket keresni.  A Kobo SleepCover tokok segítségével  pedig könnyedén személyre szabhatja a Libra 2-t, kiválaszthatja az Önnek tetsző stílust, színeket, árnyalatokat, betűtípust stb.

Az e-bookot bármikor, bárhova magával viheti. Az olvasás mellett mindig segítségére siet, ha például egy idézetet szeretne kikeresni, tanulnia kell vagy csak kikapcsolódásképpen vágyik az olvasmányra. A ComfortLight PRO állítható fényereje és kékfény csökkentő technológiájának köszönhetően szemét megvédi a megerőltetéstől és a kipirosodástól, valamint az alvása is nyugodtabb lesz ezáltal. A Kobo Libra 2 akkumulátorának üzemideje akár több hétre is elegendő. Nem kell állandóan félnie a készülék lemerülésétől.

Értékelés: Alcor Myth – Hűséges társ az olvasásban

Legjobb olcsó Classic kategória

| Szín: fekete | Átmérő: 150 mm | Vastagság: 8,4 mm | Súly: 160 g | Képernyő felbontása:758 × 1024 pixel | Belső memória: 32 GB  | Kapcsolat: Vezeték nélküli WiFi, Bluetooth | Támogatott formátumok: EPUB, PDF, TXT, FB2, RTF, MOBI,JPG, JPEG, BMP, PNG fájlok  | Akkumulátor: 1500 mAh | Hozzávetőleges ár: 33 899 Ft

Előnyök
 • Dedikált lapozógombok
  Ötirányú kezelőgomb
  Beépített Li-Polimer akkumulátor
  Mickro USB csatlakozó
Hátrányok
 • Nincs színes kijelző

Az Alcor Myth e-book  egy valódi ajándék az olvasás szerelmeseinek. Egy lehetőség, mivel a könyv helyett egy olyan alternatívát kínál, mely a nyomtatott irodalommal szemben az Ön kezébe egy készüléket helyez,  15 cm-es átmérővel és 8,4 mm vastag képernyővel. És ez a képernyő mögött több ezer könyv tartalma húzódik. Akár 24 000 könyv is elférhet a 32 GB memóriakártyán.
A modern e-book olvasó kijelzője 758× 1024 pixeles felbontással  és 16 szürke árnyalattal rendelkezik, ami bőven elegendő ahhoz, hogy az olvasás élvezetes élmény legyen.
Ezen kívül az e-book számos extrát kínál. Először is beállíthatja az Önnek tetsző betűtípust, betűméretet. Továbbá választhat tájolást: álló vagy fekvő módban szeretné kézben tartani olvasmányát. A szöveget akár elfordíthatja vagy kinagyíthatja. A könyveket címszavak alapján is keresheti. Ha könyvjelzőt vagy könyvjelzőket helyez el a könyvön belül, akkor akadályok nélkül kikeresheti a szükséges oldalakat, nem szükséges memorizálni vagy felírni az oldalszámokat. Ha szeretne, akkor ugorhat is egy kívánt, előre kiválasztott oldalra.

Nagyon kényelmessé teszi az olvasást az automatikus lapozás, hiszen ezzel a funkcióval szó szerint még a kisujját sem kell megmozdítania kedvenc hobbija, tevékenysége alatt.
Az e-bookon képfájlok esetében diavetítést is indíthat. Ebben az üzemmódban természetesen beállíthatja  a képváltási időtartamot. És ha még ennyi extra nem lenne elég, a készülék remek akkumulátorral rendelkezik, egy töltéssel akár 5000 oldal megjelenítése is lehetséges. Akkumulátor töltéséhez vagy adatcseréhez Micro USB-csatlakozó áll rendelkezésére.

Top 5 legjobb e-book olvasók

  Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 5
1.

Amazon Kindle Scribe 16GB

Két olvasó pozícióba visszahajtható borítóval, éjjel-nappal jól látható képernyővel rendelkező modern e-book, jegyzeteléshez szükséges tollal, érintőképernyővel, 16 GB-os tárhellyel. Árat megtekinteni
2. Nagy, 10,3″-os képernyővel, új grafikus processzorral ellátott ultramodern e-book 128 MB belső memóriával. Árat megtekinteni
3. Kobo Libra 2 (N418) Nagy tárhellyel rendelkező érintőképernyős, új generációs e-book, hosszan tartó akkumulátorral és vízálló tulajdonsággal. Árat megtekinteni
4. Amazon Kindle (11th Gen) 2022 16GB Rendkívül praktikus 300PPI-s fényerejű tükröződésmentes kijelzővel ellátott e-book olvasó. Árat megtekinteni
5. Alcor Myth Elérhető áron megvásárolható e-book olvasó,  egy  töltéssel akár 5000 oldal megjelenítésére képes akkumulátorral, és automatikus lapozási lehetőséggel. Árat megtekinteni

Népszerű e-book olvasók az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb e-book olvasót

Az elektronikus könyv a világ egyik legjobb találmánya. Az e-book olvasóval elektronikus szöveges tartalmat lehet olvasni. Ha benned is megfogalmazódott már az a kérdés, hogy “Milyen ebook olvasót vegyek”, akkor tekintsd meg rövid összefoglalónkat a legfontosabb választási tudnivalókról. A könyv olvasó dizájnja mellett lényeges döntési szempont lesz a funkciók sokasága és az e-book olvasó mérete. Fontos, hogy választás előtt fuss át néhány ebook olvasó tesztet és ebook olvasó véleményt. Így teljes képet kaphatsz a készülékek tulajdonságairól.

Először fussuk át gyorsan az e-könyv olvasók előnyeit és hátrányait. Nos igen, még a legjobb e-book olvasóknak is vannak negatívumai.

Az e-könyv olvasó előnyei és hátrányai

Előnyök

 • Szép, egyszerű kivitelezés
  Háttérvilágítás
  Ergonomikus kezelés
  Könnyű
  Érintőképernyő
  Rengeteg funkció
  Sok támogatott formátum
  Sok száz, ezer könyv elérése
  Olcsóbban lehet beszerezni a könyveket rá, mint a könyvesboltból
Hátrányok

 • Lemerülhetnek
  Néha lassan lapoznak
  Olykor újra kell őket indítani
  Nincs papírillatuk
  Az idősebbek nehezebben használják

Most a fenti táblázatból ragadunk ki néhány fontos tételt.

Az e-book olvasók előnyei

 • Kedvező árú olvasmányokat biztosít
  Ugyan az e-könyv olvasók nem éppen olcsók, de legális úton szerezhetsz be rájuk könyveket, és még kevesebbet is fizetsz értük, mintha egy fizikailag is lapozható könyvet vásárolnál. Ez annak köszönhető, hogy az ebookok-nak nincs szükségük nyomtatásra, tárolásra és szállításra sem.
 • Magaddal cipelhetsz akár egy egész könyvtárat is
  A digitális forma előnye, hogy a magaddal vitt könyvek mennyiségét gyakorlatilag csak a készülék tárolókapacitása határozza meg. Az internetre fellépve rengeteg könyvesboltból szerezheted be az újdonságokat.
 • Lehet bennük keresni
  A tallózás segítségével az egyes e-könyvekben rá tudsz keresni bizonyos fejezetekre, szavakra. Ha szótáraztál már, vagy ha elfelejtetted valaha, hogy hol jártál egy könyv olvasásában, akkor tudod, hogy ez mekkora előny.
 • Rövidlátóknak is alkalmas
  A rosszabbul látóknak is hasznos, mert a szövegeket ki lehet nagyítani.

A legjobb e-book olvasók

Az e-book olvasók hátrányai

 • Egyszer biztosan lemerülnek
  Egy hosszas áramszünet, és meg is szakad az olvasási élmény. Nincs is ennél bosszantóbb, amikor egy izgalmas sztorit olvasol!
 • Nem helyettesítik a papír alapú könyv olvasásának az élményét
  Nem érzed ugyanis a könyv illatát, nem tudod fizikailag lapozni, könyvjelzőt tenni bele. Ráadásul teljesen más élmény e-könyvet kapni ajándékba, mint egy valódit.

Tanácsunk

Nem tudsz dönteni, hogy táblagépet vagy e-book olvasót vegyél-e? Ez a cikk sokat fog segíteni: Tablet vagy e-book olvasó?

A könyvolvasó mérete és súlya

Minden egyes ebook olvasó alkalmas arra, hogy hosszasan lehessen tartani, és kényelmesen lehessen olvasni belőlük. Ergonómiailag tökéletesen illeszkednek a kézbe, így nem kell félned attól, hogy egy modell túl nagy vagy nehéz lesz a számodra. Az átlagos kijelző méret 15 cm. Természetesen az is igaz, hogy a nagyobb képernyőn kényelmesebb az olvasás, viszont gondot jelenthet a szállítása.

Természetesen vannak olyan felhasználók, akik a kisebb, és olyanok, akik a nagyobb könyv olvasókat kedvelik. Döntsd el, hogy számodra melyik válhat be jobban! Ha például mobiltelefonból is az egyre nagyobb kijelzőjű modelleket keresed, akkor ne félj egy nagyobb ebook olvasótól sem, mert szeretni fogod. Viszont ekkor hatványozottan figyelj arra, hogy a képernyő felbontása magas legyen.

Kijelző

Típus

Vannak olyan kijelzők, amelyek a legújabb E-Ink (elektromos tinta)  technológiát használják. Többnyire fekete-fehérben jelenítik meg a képet, de már léteznek színes E-Ink technológiájú modellek is. Amolyan elektronikus papír ez. Nagy előnye, hogy a készülék csak akkor fogyaszt energiát, amikor képet váltasz, így az akkumulátor jobban bírja, mint egy LCD kijelzős termék esetében. Az E-Ink kijelzőt kíméli a szemet, és erősebb napfényben is lehet olvasni, mert nem fényvisszaverő. Kicsit lassabban tölti be és élesíti ki a képet, de nem zavaró módon.

Az LCD kijelzők gyorsan frissítenek, és nagyon szép a színvisszaadásuk. Akár videót is nézhetsz velük. Cserébe viszont jobban fárasztják a szemet és hamarabb merülnek.

A legjobb e-book olvasók Tesztek és vélemények

Felbontás

A kijelző pixelekben mért felbontása kiemelt választási szempont. A magas felbontás (1448×1072, 1872×1404 pixel)  garantálja a tökéletes olvashatóságot, azaz minden betűt jól fogsz látni. Ezek a készülékek általában drágábbak is. Az alacsonyabb felbontás (pl. 800×600 pixel) sajnos együtt jár azzal hogy némely részek nehezebben olvashatóak.

Ebook olvasó háttérvilágítással

A háttérvilágítás akkor jön jól, amikor leszáll az est, vagy nappal beborul az ég, és nem túl előnyösek a fényviszonyok a könyvolvasáshoz. Az intelligens világítás felismeri, mikor van rá szükség, és világítani kezd. A megvilágítás erejét többnyire tudod szabályozni. Érdemes megjegyezni, hogy a megvilágítás az E-Ink technológiájú készülékek esetében jobban kíméli a szemet, mint egy LCD kijelzőnél.

Memória

Valójában a belső memória méretétől függ, hogy mennyi könyvet tudsz tárolni egy adott készüléken. Ha szinte falod a könyveket, válassz egy minél nagyobb memóriával bíró ebook olvasót. Ha csak könyvet szeretnél és tudsz rajta tárolni, akkor annyira nem szükséges foglalkoznod a memória paraméterével, mert pár gigabyte is elegendő több száz könyv tárolására. Nagyobb kapacitású könyvolvasód legyen viszont, ha tudsz csatlakozni vele az internetre, és letölthetsz zenét, hangoskönyvet, videókat. A nagyobb méretű fájlok több helyet fognak igényelni.

A legjobb e-book olvasók Tesztek

Formátumtámogatás

Az e-book olvasók széleskörű formátum támogatottsága népszerűvé tette az olvasását a legfiatalabbak körében is. Az ebook olvasók képes kezelni különböző kép-, audio- és dokumentumformátumokat. A leggyakrabban támogatott formátumok: képformátumok (PNG, JPG, TIFF, BMP), audio formátumok (WAV, MP3), dokumentumformátumok (PDF, PPT, EPUB, TXT, DJVU, HTML, RTF, FB2, DOC, MOBI, CHM).

Kezelőszervek

A legtöbb modell már praktikus érintőképernyővel rendelkezik. Az ilyen típusú képernyő lehetővé teszi az egyszerű lapozást, a nagyítást, kicsinyítést, a menüben való navigálást, mégpedig gombok használata nélkül. A gombokkal kezelhető e-book olvasók is jól használhatóak, de kezdenek kimenni a divatból, mert a felhasználók jobban értékelik az érintőképernyős megoldást. Viszont ha csak olvasásra szeretnéd használni a készüléket, tökéletesen megfelelnek a célnak.

Az akkumulátor élettartama

A gyártók tisztában vannak azzal, hogy a könyvolvasók sokat vannak kézben, ezért felkészültek az extrém hosszú idejű használatra is. Ennek köszönhetően egy ebook olvasó akár több hétig is a rendelkezésedre áll. Természetesen minél többet használod aktívan, annál hamarabb lesz szüksége töltésre. Az akkumulátor működési ideje a kijelző típusától függ. Az LCD kijelzős ebook olvasók csak néhány óráig bírják az aktív használatot. Az E-ink kijelzők ezzel szemben pár naptól kezdve akár néhány hétig is működőképesek. Szóval ha nem akarod folyton a konnektort keresgetni, ezt a típust válaszd. Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt elindulsz otthonról, mindig töltsd fel a könyvolvasódat.

Funkciói

A könyvolvasók többségében a következő hasznos funkciókat is elérheted: zenelejátszás, 24 nyelvű szótár, fényképnézegető, szervező, webböngésző, email, mozgásérzékelő. A Text-to-Speech funkció beszéddé alakítja számodra a szöveget. Tipp: hallgass így angol könyveket, és tanuld meg könnyedén a jó kiejtést! A beépített G-érzékelő és az automatikus elforgatás funkció lehetővé teszi a portré és a tájkép állású olvasást is.

Kérhető extrák

Amikor megnézed egy ebook olvasó adatlapját egy webáruházban, látni fogod, hogy különböző lehetőségeket vehetsz még igénybe. Amit nagyon ajánlunk ezek közül, az a védőfólia rögzítése. Minél gyakrabban használod ugyanis a készüléket, annál hamarabb jelenhetnek meg a felületén különböző karcolások. A kiterjesztett garancia is igen hasznos, mert az alap garancia mellé még 3 évet kaphatsz. Ez, és a 60 napon belüli áruvisszaküldési lehetőség akkor éri meg neked a leginkább, ha több százezer forint értékű készüléket vásárolsz.

A legjobb e-book olvasók vélemények

Így tölts le rá könyvet

Az e-könyv olvasóra webáruházakból tölthetsz le könyvet. A leggyorsabban úgy tudod ezt megtenni, ha kábellel a számítógéphez csatlakoztatod az olvasód. A modern készülékek már Wi-Fi segítségével működnek. Ahol nincs ilyen lehetőség, ott marad az USB–kábelen való átvitel, vagy a Bluetooth kapcsolódás.

Tippünk

Több funkcióra van szükséged, mint amit egy e-book olvasó tud nyújtani a számodra? Akkor neked egy táblagépre van szükséged! Kattints a cikkre, ha érdekel, hogyan tudod megvásárolni a legjobb készüléket!

Reméljük ebook olvasó tesztünk hasznos volt a számodra, és megtalálod álmaid készülékét! Pihenj, kapcsolódj ki, tanulj és fejleszd a nyelvérzéked egy szuper ebook olvasó segítségével! Kényelmes olvasást kívánunk!

Hogyan terhelheted kevésbé a környezetet?

Egy e-book olvasónak viszonylag nagy a szén-dioxid lábnyoma. Előállítása, tárolása, szállítása alapanyag-és energiaigényes folyamat. Használatához szükség van áramra, és sokszor egy másik digitális eszközre is. Az is igaz viszont, hogy a gyártáshoz nem szükséges papír, azaz nem vágnak ki egyetlen fát sem miatta. Ha e-book olvasót vásárolsz, akkor olyan minőségi modellt vegyél, amely sok évig hű társad lesz. Használd tudatosan! Ha már nem használod az e-book olvasódat, áramtalanítsd, és add le e-hulladékgyűjtőbe.

Mennyire sérülékenyek az ebook olvasók?

Mint minden elektronikai eszköz esetében, itt is előfordul, hogy véletlenül leejted vagy nekiütközöl vele valaminek. Ezek a készülékek elég strapabíróak, és jól teljesítenek a karcolás és ütésteszteken. Ha szeretnéd megóvni, használd tokban, és vásárolj hozzá védőfóliát.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (6 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése