Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A legjobb gofrisütők 2023 – vélemények és útmutató a választáshoz

7.2.2023 Szerkesztőségünk Szerkesztőségünk

Ki ne szeretné a házi készítésű, friss, ropogós, még meleg gofrit reggelire? Ez a desszert vagy édes reggeli Belgiumból származik, ahol évtizedek óta hagyomány. A palacsintához hasonlóan tálalhatjuk tejszínhabbal vagy csokoládéval, de a legfinomabbak, ha még melegen, friss gyümölccsel tálaljuk. A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően már nem kell Belgiumba utaznia a legjobb gofriért – egyszerűen, otthon is elkészítheti. A gofrisütő már 50 évvel ezelőtt is megjelent a piacon, de aligha volt a mai gofrisütőkkel egyenrangú.

A gofrisütők mai kínálata igazán változatos – többféle formájú és funkciójú gofrisütőt kaphat, amelyekkel a legjobb gofrikat készítheti – a bécsitől a belgáig. Egy modern gofrisütő sokkal többre képes, és tökéletes szendvicsek vagy paninik készítéséhez. Hogy ne kelljen sokáig gondolkodnia azon, hogy melyik gofrisütő a megfelelő, összeállítottunk egy praktikus listát a piacon kapható legjobb gofrisütőkről. A cikk végén nagyszerű tippeket talál a gofrisütő kiválasztásához is.

Igényeseknek

Sokoldalú sütő, 4 darab, cserélhető sütőlappal. További lemezek szintén elérhetőek.

Legjobb ár/érték arány

Kézzel forgatható gorfisütő. Az elforgatásnak köszönhetően a sütés egyenletes lesz.

Legjobb olcsó

Kedvező árú gofrisütő. 5 darab, szív alakú gofrit készíthet vele egyszerűen és gyorsan.

Legjobb gofrisütők

Tefal Snack Collection 4 in1 SW854D16 vélemény – multifunkcionális gofrisütő

Tefal Snack Collection 4 in1 SW854D16 teszt Premium kategória

Teljesítmény: 700 W | Gofrik száma: 2 | Gofri alakja: négyszög | Méret: 28 × 20,3 × 36,1 cm | Súly: 4,21 kg | Szín: fekete, ezüst | Hozzávetőleges ár: 51 990 Ft

Előnyök
 • Multifunkcionális
 • Tapadásmentes felület
 • Mosogatógépben mosható lapok
Hátrányok
 • Kisebb teljesítmény

A Tefal Snack Collection 4 in1 SW854D16 egy multifunkciós sütő, mellyel gofrit, melegszendvicset, paninit, pirítóst vagy egyéb harapnivalókat süthet. Ehhez csak a sütőlapokat kell kicserélnie, a megfelelőt 4 különböző sütőlap közül tudja kiválasztani. Bár az ára valamivel magasabb, mint egy hagyományos gofrisütőé, de sokoldalú felhasználásának köszönhetően több konyhai eszközt helyettesít. Így nemcsak pénzt takarít meg beszerzésével, de tároló helyet is, ami egy kisebb konyhában felbecsülhetetlen előny.

Bár a Tefal 4 az 1-ben sütője nagyon sokoldalú eszköz, még ennél is továbbfejlesztheti. Ehhez további sütőlapokat kell vásárolnia, a sorozatban összesen 12 lemez elérhető. Beszerezhet például hagyományos és virág alakú palacsintához sütőlapot, francia pirítóshoz, különböző alakú szendvicsekhez vagy gofrikhoz való sülőlapot. Tökéletes választás, amennyiben fontos Önnek a változatosság.

DOMO DO9223W vélemény – elfordítható gofrisütő

DOMO DO9223W teszt Arany középút

Teljesítmény: 1 100 W | Gofrik száma: 4 | Gofri alakja: háromszög | Méret: 26,3 × 13,7 × 36,3 cm | Súly: 1,8 kg | Szín: fekete | Hozzávetőleges ár: 17 500 Ft

Előnyök
 • Forgatható
 • Tapadásmentes felület
 • Egyenletes sütés
Hátrányok
 • Sok helyet foglal

A DOMO DO9223W gofrisütővel reggelije mindig tökéletes lesz. Mivel a sütő forgatható, így a gofri mindkét oldala egyenletesen, egyformán ropogós lesz. Ehhez csak be kell töltenie a tésztát a gofrisütőbe, majd egy kis idő eltelte után kézzel megfordítania a sütőt. A fogantyú, természetesen, hőszigetelt, így nem kell félnie az égési sérülésektől.

A gofrisütővel kör alakú gofrit készíthet, mely 4 egyforma háromszögre van felosztva. Az elkészült, teljes gofri átmérője 17 cm. Tökéletes eszköz egy- vagy kétszemélyes reggelik és uzsonnák készítésére. Amennyiben viszont több kisgyereknek szeretne gofrit sütni, érdemesebb egy olyan készüléket vásárolni, mely több részre osztja fel a gofrit.

A sütő szerkezete masszív, időtálló, rozsdamentes acélból és műanyagból készült. Ennek a hátránya viszont, hogy viszonylag sok helyet foglal, illetve a súlya is valamivel nehezebb, mint az olcsóbb társainak.

Rohnson R-268 vélemény – kedvező árú gofrisütő

Rohnson R-268 teszt Classic kategória

Teljesítmény: 1 200 W | Gofrik száma: 5 | Gofri alakja: szív | Méret: 25 × 9 × 21 cm | Súly: – | Szín: fekete, ezüst | Hozzávetőleges ár: 8 000 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Tapadásmentes felület
 • Kompakt méretek
Hátrányok
 • Gyengébb anyagminőség

A Rohnson R-268 gofrisütő legvonzóbb tulajdonsága a kedvező ára. De nem ez az egyetlen előnye. Igazán ínycsiklandó, szív alakú gofrikat süthet vele, egyidejűleg 5 darabot. A hőmérséklet szabályozható, egy tekerőgomb segítségével egyszerűen beállítható. A piros és a zöld jelzőfények egyszerűbbé teszik a sütést, hiszen Ön egy pillantás megállapíthatja, készen áll-e a sütő.

A gofrisütő olyan biztonsági funkciókkal rendelkezik, mint a túlmelegedés elleni védelem, a hőszigetelt markolat és a csúszásgátló lábak. További praktikus és előnyös tulajdonsága a helytakarékos tárolási lehetőség. Az egyébként is kompakt méretű sütőt függőlegesen is tárolhatja, így a legkisebb helyen is elfér. A tapadásmentes felületű sütőlapoknak köszönhetően a gofrik nem égnek oda, ráadásul a tisztítás is egyszerű és könnyű.

Hogyan lehet egyszerűen és jól kiválasztani a legjobb gofrisütőt?

Bár a gofrisütő egyszerű, néhány perc alatt kezelhető készülék, gyakran nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. A különböző termékek jellemzőik, méretük és alakjuk tekintetében különböznek egymástól. Hogyan válassza ki a megfelelő gofrisütőt, hogy 100%-ban elégedett legyen?

Gondoljon a funkciókra és a sajátosságokra

Ha csak alkalmanként eszik gofrit, egy sok funkció nélküli gofrisütő is megteszi. Ha azonban ínyenc, és minden héten várja, hogy gofrit süthessen, érdemes megfontolnia az igényesebb felhasználóknak szánt lehetőségeket.

A legnépszerűbb funkciók és tulajdonságok, amelyek biztosan jól jönnek:

 • Hőmérsékletszabályozás/beállítás – különösen hasznos a különböző típusú tészták vagy töltelékek esetében.
 • Működési lámpák – pontosan tudja, mikor forró a gofrisütő, és mikor van kész a gofri.
 • Tapadásmentes felület, amelyet nem kell olajjal kenni – a gofri nem ég meg.
 • Csíptető a felső fedél rögzítéséhez – hiányzik néhány gofrisütőből.
 • A forgatás lehetősége (rögzítés záráskor) – így a tészta egyenletesen kerül a sütőlap minden lyukába.
 • Cserélhető sütőlapok a különböző típusú ételekhez.
 • A sütőlap mélysége – egyes olcsóbb gofrisütők mélysége kevesebb, mint 1 cm, és a gofrik túl laposak.

Egyszerű gofri sütés

Tanácsunk

Ha már a funkcióknál tartunk, nem hagyhatjuk ki a multifunkciós gofrisütőt, amely szendvicseket vagy akár paninit is készíthet. Ha nagycsaládos, és nem szeretne sok készüléket, válasszon olyat, amely egyszerre több ételt is képes készíteni.

Gofri sütési ideje

Az elégedettség határozottan összefügg azzal, hogy mennyi időbe telik, amíg a ropogós gofri az asztalra kerül. Néhány gofrisütőnek elég sokáig tart felmelegedni, de a gofrik néhány perc alatt elkészülnek. Tapasztalataink szerint az átlagos idő tételenként körülbelül öt perc.

Tanácsunk

Ha a gyártó nem adja meg a sütési időt (ezt az információt általában a felhasználói véleményekben találja meg), akkor a teljesítmény alapján dönthet – minél nagyobb a teljesítmény, annál erősebb és gyorsabb a gofrisütő.

A könnyű karbantartás alapvető fontosságú

Ha a gofri rácsszerű szerkezetére gondol, megérti, mennyire fontos, hogy a gofrisütő könnyen mosható legyen. Ügyeljen arra, hogy olyan terméket válasszon, amely jó minőségű teflont tartalmaz, amely nem hámlik (az olcsóbb típusok egy idő után elkezdenek hámlani), és csak egy papírtörlővel törölje le.

Egyes gofrisütők részben szétszedhetők, és a tányérok külön moshatók, ami mindenképpen nagy előny.

Tippünk

A gofrisütők mellett a szendvicskészítőket is megnéztük.

A gofrisütő formája és a készülék mérete is fontos

Egyik gofri nem olyan, mint a másik – avagy a forma számít. Gondolja át, hogy a klasszikus téglalap alakú (belga stílusú), vagy a csúcsos (szívecskék), illetve a kör alakú (virágok) gofrit részesíti-e előnyben. Ez a sütési idő hosszára és az általános karbantartásra is vonatkozik – a billenős gofrisütőket kicsit nehezebb elmosni.

Változatos gofri ötletek

Azt is figyelembe kell vennie, hogy a gép hány gofrit tud egyszerre sütni. Ha nagyobb családja van, válasszon olyan gofrisütőt, amely több adagot tud készíteni (egyesek akár 10 kisebb gofrit is megsütnek egy adagban).

Végül, de nem utolsósorban gondoljon a gép tárolhatóságára. Némelyik nagyon masszív, és több helyet foglal el. Ha kevés a tárolóhelye, válasszon olyan gofrisütőt, amely állítva tárolható.

Ár vagy mennyit szeretne befektetni egy gofrisütőbe?

A gofrisütők ára kevesebb mint 6000 Ft-tól több tízezer forintig terjed. Az ár nemcsak a gofrisütő funkcióitól és teljesítményétől, hanem a kialakítás és az anyag minőségétől is függ.

Olcsó gofrisütők (10 000 Ft-ig)

A legolcsóbb változatok műanyagból készülnek, és a sütőlapok csak részben teflonosak. Ezek a gépek különösen alkalmasak alkalmi gofri készítésére. Azonban még ebben a kategóriában is vannak megbízható gofrisütők, amelyek finom édes gofrit készítenek.

Közepes árú gofrisütők (kb. 15 000 Ft).

A legjobb ár/teljesítmény arány egyértelműen az 15 ezer forint körüli árú gofrisütők. Minőségi kialakításúak, tisztességes teljesítményűek és némelyikük többfunkciós.

Ínyenceknek és éttermeknek (25 000 Ft és több)

Ha gofrisütőt keres egy étterembe, vagy gofris maratonra készül, győződjön meg róla, hogy megfelelő gépet választ. A 25 000 Ft körüliek és a fölöttiek valóban a legropogósabb gofrit tudják készíteni sokféleképpen, sőt. Más ételekhez is talál grillsütő készleteket, valamint különleges funkciók nagy választékát.

Legjobb gofrisütő

Annak ellenére sem kell sok pénzt költenie, hogy minőségi terméket szeretne. Rengeteg olyan gofrisütő van a piacon, amelyek 15 000 forint körüli összegbe kerülnek (esetleg többe), és igazán jó minőséget kínálnak. Némelyiknek még kivehető tányérja is van pirítós vagy panini készítéséhez, mint például a Tefal Snack Collection a tesztünkből. Ha olyat választ, amely könnyen karbantartható, és egy adagban több mint két gofri elkészítésére alkalmas, akkor biztosan nyertesnek számíthat.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (1 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek