Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb gofrisütők 2024 – vélemények

Kinek ne ízlene a házi, friss gofri reggelire? Ez a belgiumi édes reggeli hagyomány, ma már tejszínhabbal, csokoládéval vagy friss gyümölccsel is tálalható. A technológia fejlődésével otthon is elkészíthető a tökéletes gofri. A mai gofrisütők változatosak, többfunkciósak, alkalmasak szendvicsek és paninik készítésére is.
A Tefal Snack győzött meg minket a leginkább, mivel kiváló értékeléseket kapott és mosogatógépben is mosható.

Igényeseknek

Sokoldalú sütő, 4 darab, cserélhető sütőlappal. További lemezek szintén elérhetőek.

Legjobb ár/érték arány

Kézzel forgatható gorfisütő. Az elforgatásnak köszönhetően a sütés egyenletes lesz.

Legjobb olcsó

Buborékos gofrisütő túlmelegedés elleni védelemmel, barátságos áron.

Legjobb gofrisütők

Értékelés: Tefal Snack Collection 4 in1 SW854D16 – multifunkcionális gofrisütő

Tefal Snack Collection 4 in1 SW854D16 teszt Premium kategória

Teljesítmény: 700 W | Gofrik száma: 2 | Gofri alakja: négyszög | Méret: 28 × 20,3 × 36,1 cm | Súly: 4,21 kg | Szín: fekete, ezüst | Hozzávetőleges ár: 40 399 Ft

Előnyök
 • Multifunkcionális
 • Tapadásmentes felület
 • Mosogatógépben mosható lapok
Hátrányok
 • Kisebb teljesítmény

A Tefal Snack Collection 4 in1 SW854D16 egy multifunkciós sütő, mellyel gofrit, melegszendvicset, paninit, pirítóst vagy egyéb harapnivalókat süthet. Ehhez csak a sütőlapokat kell kicserélnie, a megfelelőt 4 különböző sütőlap közül tudja kiválasztani. Bár az ára valamivel magasabb, mint egy hagyományos gofrisütőé, de sokoldalú felhasználásának köszönhetően több konyhai eszközt helyettesít. Így nemcsak pénzt takarít meg beszerzésével, de tároló helyet is, ami egy kisebb konyhában felbecsülhetetlen előny.

Bár a Tefal 4 az 1-ben sütője nagyon sokoldalú eszköz, még ennél is továbbfejlesztheti. Ehhez további sütőlapokat kell vásárolnia, a sorozatban összesen 12 lemez elérhető. Beszerezhet például hagyományos és virág alakú palacsintához sütőlapot, francia pirítóshoz, különböző alakú szendvicsekhez vagy gofrikhoz való sülőlapot. Tökéletes választás, amennyiben fontos Önnek a változatosság.

Értékelés: DOMO DO9223W – forgatható gofrisütő

DOMO DO9223W teszt Arany középút

Teljesítmény: 1 100 W | Gofrik száma: 4 | Gofri alakja: háromszög | Méret: 26,3 × 13,7 × 36,3 cm | Súly: 1,8 kg | Szín: fekete | Hozzávetőleges ár: 18 995 Ft

Előnyök
 • Forgatható
 • Tapadásmentes felület
 • Egyenletes sütés
Hátrányok
 • Sok helyet foglal

A DOMO DO9223W gofrisütővel reggelije mindig tökéletes lesz. Mivel a sütő forgatható, így a gofri mindkét oldala egyenletesen, egyformán ropogós lesz. Ehhez csak be kell töltenie a tésztát a gofrisütőbe, majd egy kis idő eltelte után kézzel megfordítania a sütőt. A fogantyú, természetesen, hőszigetelt, így nem kell félnie az égési sérülésektől.

A gofrisütővel kör alakú gofrit készíthet, mely 4 egyforma háromszögre van felosztva. Az elkészült, teljes gofri átmérője 17 cm. Tökéletes eszköz egy- vagy kétszemélyes reggelik és uzsonnák készítésére. Amennyiben viszont több kisgyereknek szeretne gofrit sütni, érdemesebb egy olyan készüléket vásárolni, mely több részre osztja fel a gofrit.

A sütő szerkezete masszív, időtálló, rozsdamentes acélból és műanyagból készült. Ennek a hátránya viszont, hogy viszonylag sok helyet foglal, illetve a súlya is valamivel nehezebb, mint az olcsóbb társainak.

Értékelés: Clatronic WA 3772 – hatszögű gofrisütő

Clatronic WA 3772 Classic kategória

Teljesítmény: 700 W | Gofri alakja: buborék | Méret: 11,5 × 29 × 21,5 cm | Súly: 1,84 kg | Szín: ezüst | Hozzávetőleges ár: 15 295 Ft

Előnyök
 • Tapadásmentes
 • Egyenletes sütés
 • Hőszigetelt fogantyú
 • Olcsó
Hátrányok
 • Nem cserélhető lapok

Clatronic WA 3772 egy speciális és trendi buborékszerkezettel ellátott gofrisütő. Népszerűsége annak köszönhető, hogy nagy sütőfelülettel rendelkezik, melynek segítségével hatszögű buborékos gofrikat készíthet. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy felülete tapadásmentes, tehát a tészta garantáltan nem ragad hozzá. Mindig sikerélménnyel végzi el a gofrisütést. Az édesség pedig mindig finom, kívül ropogós, belül pedig zamatos lesz.
A sütés pár perc alatt  megvan. Ha váratlan vendég jönne, akkor is minden előkészület nélkül gyorsan megsütheti. A Clatronic WA 3772-vel a gofrik sütése mindig egyenletes.

A hőszigetelt fogantyúknak, a túlmelegedés elleni védelemnek és a gumírozott lábakkal ellátott állványnak köszönhetően a sütő használata teljesen biztonságos. A készülék bekapcsolását és kikapcsolását nem csak a hőfok érzékelteti, hanem a jelzőfények is jelzik.
Konyhájában nem foglal sok helyett. Mérete egy teljesen hagyományos készüléknek felel meg. Magassága 11,5 cm, mélysége 29 cm, szélessége pedig 21,5 cm. A gofrisütő súlya 1,84 kg.

Népszerű gofrisütők az Árukereso.hu oldalán

Hogyan lehet egyszerűen és jól kiválasztani a legjobb gofrisütőt?

Bár a gofrisütő egyszerű, néhány perc alatt kezelhető készülék, gyakran nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. A különböző termékek jellemzőik, méretük és alakjuk tekintetében különböznek egymástól. Hogyan válassza ki a megfelelő gofrisütőt, hogy 100%-ban elégedett legyen?

Gondoljon a funkciókra és a sajátosságokra

Ha csak alkalmanként eszik gofrit, egy sok funkció nélküli gofrisütő is megteszi. Ha azonban ínyenc, és minden héten várja, hogy gofrit süthessen, érdemes megfontolnia az igényesebb felhasználóknak szánt lehetőségeket.

A legnépszerűbb funkciók és tulajdonságok, amelyek biztosan jól jönnek:

 • Hőmérsékletszabályozás/beállítás – különösen hasznos a különböző típusú tészták vagy töltelékek esetében.
 • Működési lámpák – pontosan tudja, mikor forró a gofrisütő, és mikor van kész a gofri.
 • Tapadásmentes felület, amelyet nem kell olajjal kenni – a gofri nem ég meg.
 • Csíptető a felső fedél rögzítéséhez – hiányzik néhány gofrisütőből.
 • A forgatás lehetősége (rögzítés záráskor) – így a tészta egyenletesen kerül a sütőlap minden lyukába.
 • Cserélhető sütőlapok a különböző típusú ételekhez.
 • A sütőlap mélysége – egyes olcsóbb gofrisütők mélysége kevesebb, mint 1 cm, és a gofrik túl laposak.

gofrisütők

Tanácsunk

Ha már a funkcióknál tartunk, nem hagyhatjuk ki a multifunkciós gofrisütőt, amely szendvicseket vagy akár paninit is készíthet. Ha nagycsaládos, és nem szeretne sok készüléket, válasszon olyat, amely egyszerre több ételt is képes készíteni.

Gofri sütési ideje

Az elégedettség határozottan összefügg azzal, hogy mennyi időbe telik, amíg a ropogós gofri az asztalra kerül. Néhány gofrisütőnek elég sokáig tart felmelegedni, de a gofrik néhány perc alatt elkészülnek. Tapasztalataink szerint az átlagos idő tételenként körülbelül öt perc.

Tanácsunk

Ha a gyártó nem adja meg a sütési időt (ezt az információt általában a felhasználói véleményekben találja meg), akkor a teljesítmény alapján dönthet – minél nagyobb a teljesítmény, annál erősebb és gyorsabb a gofrisütő.

A könnyű karbantartás alapvető fontosságú

Ha a gofri rácsszerű szerkezetére gondol, megérti, mennyire fontos, hogy a gofrisütő könnyen mosható legyen. Ügyeljen arra, hogy olyan terméket válasszon, amely jó minőségű teflont tartalmaz, amely nem hámlik (az olcsóbb típusok egy idő után elkezdenek hámlani), és csak egy papírtörlővel törölje le.

Egyes gofrisütők részben szétszedhetők, és a tányérok külön moshatók, ami mindenképpen nagy előny.

Tippünk

A gofrisütők mellett a szendvicskészítőket is megnéztük.

A gofrisütő formája és a készülék mérete is fontos

Egyik gofri nem olyan, mint a másik – avagy a forma számít. Gondolja át, hogy a klasszikus téglalap alakú (belga stílusú), vagy a csúcsos (szívecskék), illetve a kör alakú (virágok) gofrit részesíti-e előnyben. Ez a sütési idő hosszára és az általános karbantartásra is vonatkozik – a billenős gofrisütőket kicsit nehezebb elmosni.

legjobb gofrisütők szivecske

Azt is figyelembe kell vennie, hogy a gép hány gofrit tud egyszerre sütni. Ha nagyobb családja van, válasszon olyan gofrisütőt, amely több adagot tud készíteni (egyesek akár 10 kisebb gofrit is megsütnek egy adagban).

Végül, de nem utolsósorban gondoljon a gép tárolhatóságára. Némelyik nagyon masszív, és több helyet foglal el. Ha kevés a tárolóhelye, válasszon olyan gofrisütőt, amely állítva tárolható.

Ár vagy mennyit szeretne befektetni egy gofrisütőbe?

A gofrisütők ára kevesebb mint 6000 Ft-tól több tízezer forintig terjed. Az ár nemcsak a gofrisütő funkcióitól és teljesítményétől, hanem a kialakítás és az anyag minőségétől is függ.

Olcsó gofrisütők (10 000 Ft-ig)

A legolcsóbb változatok műanyagból készülnek, és a sütőlapok csak részben teflonosak. Ezek a gépek különösen alkalmasak alkalmi gofri készítésére. Azonban még ebben a kategóriában is vannak megbízható gofrisütők, amelyek finom édes gofrit készítenek.

Közepes árú gofrisütők (kb. 15 000 Ft).

A legjobb ár/teljesítmény arány egyértelműen az 15 ezer forint körüli árú gofrisütők. Minőségi kialakításúak, tisztességes teljesítményűek és némelyikük többfunkciós.

Ínyenceknek és éttermeknek (25 000 Ft és több)

Ha gofrisütőt keres egy étterembe, vagy gofris maratonra készül, győződjön meg róla, hogy megfelelő gépet választ. A 25 000 Ft körüliek és a fölöttiek valóban a legropogósabb gofrit tudják készíteni sokféleképpen, sőt. Más ételekhez is talál grillsütő készleteket, valamint különleges funkciók nagy választékát.

legjobnb gofrisütők szogletes

Annak ellenére sem kell sok pénzt költenie, hogy minőségi terméket szeretne. Rengeteg olyan gofrisütő van a piacon, amelyek 15 000 forint körüli összegbe kerülnek (esetleg többe), és igazán jó minőséget kínálnak. Némelyiknek még kivehető tányérja is van pirítós vagy panini készítéséhez, mint például a Tefal Snack Collection a tesztünkből. Ha olyat választ, amely könnyen karbantartható, és egy adagban több mint két gofri elkészítésére alkalmas, akkor biztosan nyertesnek számíthat.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (12 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése