Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb konyhai edénykészletek 2024-ban

Ha új edényekkel szeretné felszerelni konyháját, akkor az edénykészletek nagyszerű megoldást jelentenek. Az edények külön darabonkénti vásárlásával ellentétben ez sokkal praktikusabb és olcsóbb megoldás. Cikkünkben elolvashatja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő edényeket, milyen változatok léteznek a piacon, és mire érdemes felfigyelni.

Igényeseknek

Extra erős szendvics aljú és masszív, széles fogantyús edénykészlet, professzionális használatra is.

Legjobb ár/érték arány

Nagyszerű edénykészlet háromrétegű rozsdamentes acél aljal az egyenletes hőelosztásért.

Legjobb olcsó

Megfizethető árú edénykészlet praktikus fogantyús üvegfedőkkel.

A legjobb edénykészletek

Értékelés: Tescoma Home Profi – a profik számára is

Premium kategória

Anyag: rozsdamentes acél | A csomag tartalma: 5 l-es fazék fedővel, 3 l-es fazék fedővel, 4 l-es lábas fedővel, 2 l-es lábas fedővel, 1,5 l-es nyeles lábas | Mosogatógépben mosható: igen | Hozzávetőleges ár: 95 700 Ft

Előnyök
 • Professzionális használatra is
 • Extra erős szendvics alj
 • Gőzszellőző nyílás
 • Mosogatógépben mosható
 • Üveg fedelek
 • Praktikus mérőskála
Hátrányok
 • Magasabb ár

Ezt a Tescoma Home Profi edénykészletet nem csak amatőrök, hanem profi szakácsok is használhatják. Az egyes edények extra vastag szendvics fenékkel rendelkeznek, amely kiváló tulajdonságokat kínál az ételek egyenletes melegítéséhez. Mivel a fogantyúk és a nyelek is rozsdamentes acélból készültek, az edényeket mosogatógépbe helyezheti anélkül, hogy aggódnia kellene az esetleges sérülésük miatt. Az edények felületkezelése ötvözi a fényes és a matt hatást, amitől első pillantásra remekül néznek ki.

Ez a készlet egy 5 literes fazekot, egy 3 literes fazekot, egy 4 literes lábast, egy 2 literes lábast és egy 1,5 literes nyeles lábast tartalmaz. Kisebb hátránya a magasabb ár, ami sajnos a minőségi termékek velejárója. Az edények belsejében praktikus mérőskála található.

Értékelés: Tescoma Ambition – háromrétegű rozsdamentes acél aljal

Arany középút

Anyag: rozsdamentes acél  (18/10) | A csomag tartalma: fazék fedővel – 6 l, lábas fedővel – 1,5 l, lábas fedővel – 2,5 l, lábas fedővel – 3 l, nyeles lábas fedővel – 1 l | Mosogatógépben mosható: igen | Hozzávetőleges ár: 87 300 Ft

Előnyök
 • Minőségi rozsdamentes acél anyag
 • Mosogatógépben mosható
 • Háromrétegű rozsdamentes acél alj
 • Üveg fedelek
 • Praktikus mérőskála
Hátrányok
 • A méretek nem biztos, hogy mindenkinek megfelelőek
 • Magasabb ár

Ezzel a kiváló minőségű Tescoma Ambition edénykészlettel különféle ételeket készíthet. Az egyes edények és serpenyők 18/10 jelzésű rozsdamentes acélból készültek. A masszív háromrétegű szendvics aljának köszönhetően ezek az edények minden fajta főzőfelületre alkalmasak. Egy praktikus mérőskála is található a belsejükben. Végül, de nem utolsósorban előnyük az elegáns megjelenés.

A csomagban egy 6 literes fedős fazék, egy 1,5 literes fedős lábas, egy 2,5 literes fedős lábas, egy 3 literes fedős lábas, és egy 1 literes fedős nyeles lábas található. Az indukciós edénykészlet vízálló rozsdamentes acél fogantyúkkal rendelkezik, így ideális választás a mosogatógépben való mosáshoz is. Nem kerül víz vagy szennyeződés a markolatba. Magasabb vételára van, ami a jó minőségű edényeknél nem kizárt.

Értékelés: 4home Destiny – megfizethető ár

Classic kategória

Anyag: rozsdamentes acél | A csomag tartalma: fazék fedővel – 3 l, lábas fedővel – 2,3 l, lábas fedővel – 1,8l, lábas fedővel – 1,4 l | Mosogatógépben mosható: igen | Hozzávetőleges ár: 12 745 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Mosogatógépben mosható
 • Üveg fedelek
 • Praktikus mérőskála
 • Minden típusú főzőfelületen használható
Hátrányok
 • A méretek nem biztos, hogy mindenkinek megfelelőek
 • Nincsenek könnyű kiöntésre formázva

A Destiny rozsdamentes acél edénykészlet kétségtelenül lenyűgözi rendkívül kedvező vételárával. Az egyes edények nemes rozsdamentes acélból készültek, exkluzív polírozott felülettel, amely biztosítja hosszú élettartamukat. A speciálisan megerősített szendvicsalj egyenletes melegítést biztosít anélkül, hogy aggódnia kellene az étel megégésétől. Az edények belsejében praktikus mérőskála található, az edények fogantyús üvegfedelekkel rendelkeznek.

A készlet tartalma: 3 literes fazék fedővel, 2,3 literes lábas fedővel, 1,8 literes lábas fedővel és 1,4 literes lábas fedővel. Ezen kívül az edények sütőben is használhatók. Maximum 240 °C-ig felmelegíthetőek gond nélkül. Ezenkívül elégedett lesz azzal a ténnyel, hogy mosogatógépben moshatja őket anélkül, hogy aggódnia kellene az esetleges károsodásuk miatt.

Népszerű edénykészletek az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a megfelelő edénykészletet?

Az edénykészlet gyakorlatilag minden háztartás felszerelésének szerves része. De tanácstalan, hogy melyik anyag a legmegfelelőbb az Ön igényeinek? Mi a különbség a különböző típusú edények között? És milyen méretre lesz szüksége? Olvassa el praktikus útmutatónkat a megfelelő készlet kiválasztásához.

Miért érdemes készletben vásárolni az edényeket?

Ha új edényeket keres, elgondolkodhat azon, hogy jobb-e, ha nem egyenként vásárolja meg azokat. A készletben lévő edények vásárlása számos előnnyel jár. Gyakran éppen a kedvezményes ár az, ami a nagyobb edénykészletekhez társul. Ezenkívül biztos lehet abban, hogy ugyanolyan anyagból valóak és ugyan azt a célt viselik. Abban is biztos lehet, hogy minden edény karbantartása azonos (pl. hogy az összeset mosogatógépben tudja mosni).

Végül, de nem utolsósorban, az edények egyforma tervezése összhangot ad a konyhájának. Így az összes szükséges edénye meglesz egyszerre. Egy vásárlással kiválasztja a főzőedényeket, és nem kell rá feleslegesen sok időt fordítani.

A legjobb konyhai edénykészletek teszt

Milyen edénytípusok léteznek?

Ha még nem jártál ennyire a konyhában, akkor felmerülhet a kérdés, hogy valójában milyen típusú edények léteznek, és mire használják őket. Az Önök számára áttekintést nyújtunk az egyes típusokról, hogy jobb képet kaphassanak az étlapról.

Klasszikus fazék

A klasszikus fazekokat általában nagyobb térfogat és két egymással szemben elhelyezkedő fogantyú jellemzi. Ezenkívül az edények általában magasabb peremmel rendelkeznek, és legtöbbszőr fedél is tartozik hozzájuk. Az klasszikus fazekokat különféle köretek, levesek vagy szószok főzésére használhatja. Ezen kívül húst is párolhat bennük, vagy kipróbálhatja a gőzfőzést is (a megfelelő tartozékokkal).

Lábas

A lábas nagyon közel áll a klasszikus fazékhoz. Vele ellentétben azonban alacsonyabb peremmel büszkélkedhet. Kis adagok főzéséhez, nagy és kisebb rakott ételekhez egyaránt használható. Az aljának köszönhetően könnyebben megsüthetjük benne a hozzávalókat (például hagymát vagy húst a későbbi pároláshoz).

Nyeles lábas

Általában kisebb méretű, és hosszú nyéllel rendelkezik (hasonlóan a serpenyőkhöz). Sűrűbb ételek elkészítésére alkalmas, amelyeket az elkészítés során gyakran kell keverni (pl. sűrű szószok, zabpehely stb.).

Serpenyők

Sokféle serpenyő létezik. Egyesek grillezésre, mások flambírozásra, palacsintakészítésre vagy esetleg ázsiai ételek főzésére szolgálnak. Ebben a tekintetben ez attól függ, hogy mire szeretné leggyakrabban használni a serpenyőt.

Tippünk

A tervezett és összhangos konyha elengedhetetlen része a jó minőségű, modern konyhakés is, melyek kínálatát a weboldalunkon tekintheti meg

A készletben lévő edények száma

Célszerű aszerint választani egy edénykészletet, hogy hány fő él a háztartásában, és mennyi ételt szokott főzni (és milyen gyakran). Például, ha ritkán főz, egy 10 részes edénykészlet valószínűleg az év nagy részében használhatatlan lesz. Ha kisebb létszámra (pl. kettőre) és ritkábban főz, akkor nagy valószínűséggel egy 4 edényből álló készlet is elegendő lesz. A legfeljebb 7 edényből álló készletek olyan többfős háztartások számára ajánlottak, amelyek nagyon gyakran főznek. És ha a főzés igazi hobbi az Ön számára, akkor valószínűleg 10 vagy több darabot tartalmazó készletek is szóba jöhetnek.

Az edények anyaga

A piacon különböző anyagból készűlt edényekkel találkozhatunk. Nézzük meg közelebbről az egyes anyagok előnyeit és hátrányait.

Rozsdamentes acél edények

A rozsdamentes acél edények joggal a legnépszerűbbek közé tartoznak. És nem is csoda. Kedvező áruk ellenére nagy ellenálló képességgel rendelkeznek, könnyen karbantarthatóak, nem szívják fel a szagokat. A probléma azonban akkor merül fel, ha kevés (vagy egyáltalán nem) szeretne zsírt használni az étel készítésekor. Ilyenkor könnyen megéghetnek az edényei.

Fontos azonban tudni, hogy nem minden rozsdamentes acél edények egyforma. A jó minőségű rozsdamentes acél edénykészlet 18/8, 18/10 vagy 18/12 jelöléssel kell, hogy rendelkezzen. Ezzel szemben a rossz minőségű rozsdamentes acél kisebb számmal (pl. 8/0) azonosítható a címkén.

Zománcos edények

Egy zománcozott edénykészlet nagyon hosszú élettartamot biztosít a megfelelő kezelés esetén. Előnyük a nagyon jó higiéniai és a termikus tulajdonságok. A probléma akkor jelentkezik, amikor a zománc kezd leválni. Ebben az esetben az edény használata veszélyes lehet az egészségére. A rozsdamentes acél edényekhez hasonlóan a sütéshez zsírt kell használni. Ellenkező esetben az étel meg tud égni.

Alumínium edények tapadásmentes bevonattal

Ez a változat gyakrabban található a serpenyőknél, mint az edényeknél. A tapadásmentes réteg lehet például teflon. Egy ilyen változat előnye a kényelmes pörkölési és sütési lehetőség zsír használata nélkül is. Ha azonban a tapadásmentes réteg megkarcolódik, az edény fokozatosan elveszíti tulajdonságait.

Öntöttvas edények

Az öntöttvas edények nem túl elterjedtek, de azért találkozhatunk velük. Ennek az anyagnak a hátránya kétségtelenül a viszonylag nagy súlya, ami miatt az ilyen edények kezelése nehézkes lehet. Az öntöttvas edények kíméletesebb karbantartást is igényelnek, másrészt kiemelkednek nagy ellenállásukkal.

A tűzhely vagy főzőfelület típusától függően

Az edények kiválasztásánál feltétlenül oda kell figyelni, hogy milyen tűzhelyen, főzőfelületen fogja használni. Egyes edények mindenféle típusú tűzhelyen használhatók, míg mások például csak indukcióra alkalmasak. Ezért ne feledkezzen meg erről a tényezőről, és ha szükséges, válasszon megfelelő edényt indukciós, gáz- vagy elektromos tűzhelyekhez.

A legjobb konyhai edénykészletek teszt

Egyes edények a sütőben való problémamentes elhelyezést is lehetővé tesznek. Ez nagyszerű funkció abban az esetben, ha valamit főz edényben és utána még meg szeretné sütni. Ha ezt az elkészítési formát használja, tájékozódjon a maximális hőmérsékletről, amelyet a készletben lévő edények kibírnak.

Tippünk

Ha időt és energiát szeretne megtakarítani, de mégi fontos Önnek a házi elkészítésű étel, akkor nagy segítségére lehet egy  elektromos rizsfőző. A legjobb elektromos rizsfőző edényeket a weboldalunkon gyűjtöttük össze.

Ne feledkezzen meg a megfelelő karbantartásról sem

Ha van mosogatógépe, az is döntő tényező lehet az Ön számára, hogy a kérdéses edényeket lehet-e mosni benne. Ellenkező esetben a kézi mosásra lesz kényszerítve, ami sok esetekben hosszadalmas és fárasztó. Ezért az edénykészlet kiválasztásakor mindig kérdezze meg, hogy minden alkatrészt el lehet-e mosogatni a mosogatógépben.

Hol vásárolhat edénykészletet?

Egy edénykészlet megvásárolható különféle konyhai felszerelésekre szakosodott boltban. Az interneten viszont igen változatos kínálattal találkozhatunk. Megnézheti például a kiválasztott márkák hivatalos weboldalait (pl. Tescoma), vagy a háztartási berendezésekkel foglalkozó e-shopokat (pl. a 4home.hu weboldalt és másokat).

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.3 (12 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése