Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb konyhai serpenyők 2024-ban

Egyesek számára a főzés csak hosszan tartó szükséges munka, míg másoknak kellemes időtöltés. A jó minőségű serpenyő, amely segítségével gyakorlatilag bármit elkészíthet, nem hiányozhat egyik konyhából sem. Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb konyhai serpenyőket.

Igényeseknek

Rozsdamentes acélból készűlt többrétegű wok serpenyő, mely kitűnő sütésre, főzésre és párolásra.

Legjobb ár/érték arány

Többfunkciós serpenyő praktikus, levehető fogantyúval. Kiváló minőség megfizethető áron.

Legjobb olcsó

Steakek, grillezett zöldségek vagy gombák elkészítésére tökéletes, közepes méretű olcsó serpenyő

A legjobb konyhai serpenyők

Értékelés: Tescoma President Wok – a legjobb wok serpenyő

Premium kategória

Anyag: rozsdamentes acél | Átmérő: 35 cm | Súly: 4,1 kg | Fedél: igen | Tapadásmentes felület: igen | Indukcióra alkalmas: igen | Hozzávetőleges ár: 77 200 Ft

Előnyök
 • Kiváló minőség
 • Sütésre, főzésre és párolásra is alkalmas
 • Egyenletes hőmérsékletelosztás
 • Ívelt fedél
 • Masszív fogantyú
 • Bármilyen típusú tűzhelyen használható
Hátrányok
 • Nem tapadásmentes
 • Magasabb ár

Ez a wok  serpenyő a luxus kategóriába tartozik. Nagyon jó minőségű, többrétegű rozsdamentes acélból készült. Ennek köszönhetően sütésre, főzésre és párolásra is alkalmas. Ezen kívűl legfőképpen az ázsiai ételek elkészítésére volt kitalálva. Az ázsiai ételek szerelmeseinek, akiknek egyszerre nagy mennyiségű ételt kell elkészíteniük, a TESCOMA PRESIDENT az ideális választás. Az ázsiai kategóriába tartozó minőségi serpenyők közé tartozik. Ha Ön is a keleti konyha rajongója, akkor igazán értékelni fogja ezt a kivételes darabot.

Bár a termék meglehetősen nehéz, a praktikus fogantyú megkönnyíti az irányítást, és nem kell attól tartani, hogy felborul az étel. Használata közben a belsejében lévő hőmérséklet egyenletesen oszlik el és állandó marad. Ezáltal nem lesz valahol puhább, máshol keményebb darab az edényben. Így biztosan élvezheti szeretett ételét, hogy minden egészséges tápanyaga megmarad. A tapadásmentes felület megkönnyíti a karbantartását. Előnye még, hogy minden típusú tűzhelyen használható: gáz-, elektromos-, kerámia-, és indukciós felületen is.

A fő hátránya a magas ára, melyet egy jó serpenyő vásárlásakor fizetni kell. Az indukciós felületen való főzés a gyengébb érintkezés miatt valószínűleg kevésbé hatékony, mint a klasszikus tűzhelyeken. Az alumínium edény háromszoros alja is gondot okoz a hirtelen hőmérséklet-változásokkor, illetve esetenként deformálódhat is.

A Tescoma President Wok serpenyőnek tartozéka az ugyan ilyen rozsdamentes acélból készült ívelt fedél. Ez segíti a gőzök optimális keringését és kibocsátását. A fogantyú is masszív, rozsdamentes acélból készűlt, mely biztonságos tartást, fogást biztosít. A serpenyőhöz még egy széles gőzszita, egy pároló rács és egy tártórács is tartozik. Mindez a tökéletes étel elkészítéséhez!

A serpenyő karbantartása egyszerű, mosogatógépben mosható. A vásárláshoz kap még recepteket is. 5 éves garancia van rá.

Értékelés: Tescoma Smart Click – praktikus serpenyő levehető fogantyúval

Arany középút

Anyag: alumínium / eloxált alumínium | Átmérő: 28 cm | Súly: 1,1 kg | Fedél: nem | Tapadásmentes felület: igen | Indukcióra alkalmas: igen | Hozzávetőleges ár: 18 990 Ft

Előnyök
 • Többfunkciós
 • Levehető fogantyú
 • Tapadásmentes felület
 • Mosogatógépbe alkalmas
Hátrányok
 • Nem találtunk

Ha egy igazán praktikus serpenyőt keres, amellyel időt és pénzt takarít meg, válassza a Tescoma Smart Click-et. A praktikus levehető fogantyúnak köszönhetően a serpenyő nem csak az ételek sütésekor szolgál majd jól, hanem sütőedény vagy tepsi helyett sütőben is használható.

A 28 cm átmérőjű alumínium serpenyő tökéletes az ízletes és egészséges ételek elkészítéséhez. A kiváló minőségű tapadásmentes bevonatnak köszönhetően a serpenyő felülete nem csak tapadásmentes, hanem kis zsiradék felhasználásával is lehetővé teszi a sütést. Az egyedülálló bevonat védelmet nyújt a mechanikai kopás és karcolások elől. A serpenyő minden típusú felületre alkalmas, beleértve a gázt és az indukciót is. Ennek a serpenyőnek az igazi fénypontja azonban az okos fogantyú, amely nagyon könnyen eltávolítható. A serpenyő így nem csak könnyen tárolható és helyet takarít meg a konyhafelületen, de gond nélkül beteheti akár a sütőbe is. A serpenyő ezzel a sütőedényeket és a tepsiket helyettesítheti.

A Tescoma Smart Click serpenyő modern megoldás az egészséges ételek egyszerű és gyors elkészítéséhez. Megfizethető áron kap egy nagyon praktikus serpenyőt, amelyet egyszerűen imádni fog.

Értékelés: Tefal Simple Cook – tapadásmentes Titanium felülettel

Classic kategória

Anyag: alumínium | Átmérő: 26 cm | Súly: nincs megadva | Fedél: nem | Tapadásmentes felület: igen | Indukcióra alkalmas: nem | Hozzávetőleges ár: 6 344 Ft

Előnyök
 • Tapadásmentes titán felület
 • Hőmérséklet-jelző Thermo-Signal
 • Egészségbiztos felület
 • Könnyű tisztítás
 • Megfizethető ár
Hátrányok
 • Nem alkalmas indukciós felületre

Ez a középméretű tapadásmentes serpenyő kiváló szaftos steakek, grillezett zöldségek vagy gombák elkészítéséhez. A hőelvezetési képességének köszönhetően mindig egyenletesen sült ételeket készíthet. A speciális Thermo-Signal technológia jelzi, hogy pontosan mikor kezdheti meg a főzést.

A serpenyő ergonomikus alakú fogantyúval rendelkezik, ami kényelmes használatot biztosít. Az alja lángelleni védelemmel rendelkezik, ami segíti megóvni a feketedéstől a könnyű és gyors tisztítás érdekében. Minden főzőfelületre alkalmas, kivéve az indukciós tűzhelyet.

Az anyaga nem tartalmaz ólmot és kadmiumot, így biztonságos az egészségre nézve.

Ha a legjobb tapadásmentes serpenyőt keresi, amely nem kerül horribilis összegbe, és majdnem minden főzési felületre alkalmas, akkor a

Tefal Simple Cook serpenyő az ideális választás az Ön számára.

Népszerű konyhai serpenyők az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a megfelelő serpenyőt?

Mielőtt elkezdene keresgélni a modellek között, gondolja át, milyen típusú serpenyőre van szüksége valójában. A tényleges vásárlás során összpontosítson a felhasznált anyag típusára, például öntöttvas serpenyőkre, a méretre és az alakra. Mindenképpen érdemes figyelembe venni a fogantyú kialakítását is.

Kiválasztási feltételek

Típus

Eljött az idő, amikor egy klasszikus kör alakú, enyhén emelt szélű edény a serpenyő névét hordja. A mai kor kedvez a kísérletezéseknek és a különböző ízeknek, ami a kínálat jelentős bővüléséhez vezetett. Így találkozhat univerzális, grill, wok vagy palacsinta serpenyőkkel. Mindegyik típus más más valamire alkalmas.

A klasszikus serpenyők kiemelkednek univerzális használatukkal. Mélységük lehetővé teszi a szószok készítését, steakek vagy zöldségek gyors sütését. Általában különböző méretben és formában kaphatóak. Néhányuk praktikus fedéllel van felszerelve.

A grillserpenyőket az optimális hőelosztásra tervezték. Általában masszívak, nehezek, minőségi acélból készülnek, hogy ellenálljanak a magas hőmérsékletnek. Különlegessége a fogazott felület, amely garantálja, hogy az étel nem tapad hozzá. Tekintettel arra, hogy főként húskészítésre használják őket, általában négyzet alakúak.

A WOK serpenyők, ahogy a nevük is sugallja, az ázsiai konyha specialitásainak elkészítésére szolgálnak. A vízforraló alja és kisebb átmérője lehetővé teszi a tartály falainak és aljának egyenletes melegítését. A magas falaknak köszönhetően főzés közben felviszi a felszínre az egyes hozzávalókat anélkül, hogy azok kifutnának. A WOK serpenyőket zöldségek vagy húsok főzésére hasznalják, amiket majd tésztával kevernek el.

Még a palacsintaimádóknak is megvannak a saját eszközeik az elkészítéshez. A palacsintasütőknek alacsony az alja és tapadásmentes felületük van. Könnyű súlyának köszönhetően könnyedén megfordíthatja az ételt. Használhatja rántott, omlett vagy burgonyás palacsinta elkészítéséhez is.

Tippünk

 Amennyiben a főzés az Ön számára nem csak munka, hanem kellemes időtöltés is, és szereti a praktikus és szép tárgyakat, akkor mindenképpen látogasson el a weboldalunkra, ahol a legjobb konyhai edénykészleteket választottuk ki az Ön számára.

A felhasznált anyag típusa

Jelenleg sokféle anyagból készült termékekkel találkozhat. Mindegyiknek megvannak a maga alapvető előnyei, de hátrányai is. Az alábbi táblázat további információkat ad ezekről:

Anyag típusa Előnyök Hátrányok
Kerámia Alkalmas egészséges ételek készítésére alacsonyabb hőmérséklet segítségével. Alacsonyabb a vételára Eléggé sérülékeny, gyors kopás a mosogatógépben történő mosogatáskor
Öntöttvas Tapadásmentes felület, egyenletes hőeloszlás, alacsony ár Nagy súly, nehezebb karbantartás, lassú felmelegítés
Alumínium  Könnyű súly, alacsony ár, jó hővezető képesség Sérülésre való hajlam, magas hőmérséklet miatti hullámosság, egészségre való káros hatás
Rozsdamentes acél Tartós, mosogatógépben mosható, alacsony ár, univerzális felhasználás Gyengébb hővezető képesség
Titán Nagy ellenállás, szilárdság, tapadásmentes, könnyen tisztítható, jó hővezető képesség Jelentős ár
Réz Jó hővezető képesség, egyenletes hőeloszlás, elegáns megjelenés Magasabb ár, nehezebb karbantartás
Acél Tökéletes hővezetés, korlátlan élettartam Fokozatos feketedés

Említést érdemel még a nagyon népszerű teflon, amely az úgynevezett tapadásmentes anyagok közé tartozik. Jelentős hiányossága azonban, hogy 250 °C feletti hőmérséklet esetén nem kívánatos anyagok kerülhetnek a szervezetbe.

A serpenyő mérete

A készítendő étel mennyisége, de a kezelés nehézségé is számít a méret kiválasztásakor. Alapvetően három méretű serpenyő van – kicsi, közepes és nagy.

A kis serpenyők átmérője 20, 22 vagy 24 cm. Kezdőknek és kisebb háztartásokban élő egyéneknek készültek. Elegendő helyet kínálnak kis mennyiségű zöldség, hús, tésztához vagy hal sütéséhez.

A közepes méretű serpenyők a 26, 28 és 30 cm átmérőjű modellek. Ezek a legkeresettebb méretek, mert kitűnnek a könnyű kezelhetőség és a megfelelő hely közötti kiegyensúlyozott arányukkal. Segítségükkel könnyen elkészíthet több, mint 2 fős ételt.

A nagy méretűek elérik a 32, 36 és 40 cm átmérőt is. Nagy mennyiségű étel elfér bennük, súlyuknál fogva inkább tapasztalt szakácsok számára ajánlottak.

Tippünk

Minden konyha elengedhetetlen kelléke nem csak a serpenyő, hanem egy jó kés is, amely nélkül nem lehet elkészíteni egyetlen ételt sem. Ha szereti a jó minőségű és modern tárgyakat, amelyek nemcsak néhány hónapig szolgálnak, akkor ajánljuk megtekinteni a legjobb konyhakések kínálatát is.

A fogantyú kialakítása

Minden termék kulcsfontosságú része a fogantyú. Ez lehetővé teszi az elkészített élelmiszer biztonságos kezelését és szállítását egyik helyről a másikra. Mindenesetre erősnek és magasabb hőmérséklet ellenállónak kell lennie. Természetesen biztosítania kell a kívánt kényelmet is.

Jelenleg általában három alapanyagot használnak – fémet, fát, valamint műanyag és szilikon kombinációját. Ez a tény azonban alapvetően nincs hatással a serpenyő minőségére. Csak a fa fogantyúval rendelkező termékek nem alkalmasak a mosogatógépben való mosásra.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.3 (10 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése