Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

Vélemény Braun Smart IPL Skin i•expert

Braun Smart IPL Skin i•expert

Nemrégiben teszteltük a Braun IPL epilátorát, konkrétan a Braun Silk-expert Pro 5-öt. Most, két évvel később, kipróbáltuk a legújabb és jelentősen intelligensebb verziót, amely egy kicsit drágább is – a Braun Smart IPL Skin i·expert PL7147-et. Tesztünkben megvizsgáljuk, milyen intelligens funkciókat kínál, és természetesen az epilálás eredményeit is értékeljük.

A csomag tartalma

A doboz kinyitása után a Braun Skin i·expert IPL PL7147 epilátort találjuk a tartozékokkal együtt, mindezt egy stílusos utazótáskában. A csomag két különböző méretű fejet tartalmaz – az egyik kisebb felületű, érzékeny területekre és bőrhajlatokra, a másik nagyobb felületű a lábakra és más nagyobb bőrfelületekre. A harmadik, standard méretű fej már fel van szerelve a készüléken.

A csomag tartalmaz egy praktikus borotvát is, amely az epilálás előtti előkészítéshez használható. Ezen kívül megtalálható benne a tápkábel és két használati útmutató különböző nyelveken, köztük magyarul is. Ne feledje megőrizni a csomagban található üdvözlőlapot, amely tartalmazza az alkalmazás indításához szükséges QR–kódot.

Konstrukció és dizájn – 9,5/10

A Braun Smart IPL Skin i·expert arany–fehér színű, elegáns formájú kivitelben rendkívül luxus megjelenést biztosít. Már első pillantásra is nyilvánvaló, hogy kiváló minőségű, remek kidolgozású eszközről van szó. A dizájn stílusos, amellett praktikus és funkcionális is. Minden vezérlőelem elég nagy ahhoz, hogy könnyen használható legyen.

Az epilátor jól kézbe illik és egyszerűen kezelhető. Bár nincsenek gumírozott vagy szilikon elemek, a praktikus forma és a matt felület miatt nem csúszik ki a kézből. A fej dőlésszöge hozzájárul a kényelmes használathoz. A hűtőnyílások nem zavarják a készülék tartását, ugyanígy a nem használt gombok sem.

A nagyobb méretektől sem kell tartani – a robusztusabb test könnyebben kezelhető, mint a kicsi és keskeny eszközök.

A fejek cseréje rendkívül egyszerű. Csak ki kell pattintani őket és kicserélni.

Funkciók és vezérlés – 8,5/10

A készülék kezelése egyszerű, és gyorsan elsajátítható. A legtöbb elektronikai eszközzel ellentétben itt érdemes elolvasni a használati útmutatót, hogy elkerüljük a sérüléseket. Az útmutató tartalmaz biztonsági tippeket és használati utasításokat.

A főkapcsolóval indíthatók a villanások. Az epilátor használatra kész állapotát a ventilátor működéséről ismerhetjük fel. Az eszközt készenléti üzemmódba bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatjuk.

Az intenzitási fokozatokat az alsó gombbal, a „-/+” szimbólum segítségével állíthatjuk be. Minden gombnyomás egy fokozattal lépteti előre a módot. Az aktuális üzemmódot a kapcsoló felett található három kis világító LED jelzi. Három lehetőség közül választhatunk:

  • Normál üzemmód (3 LED)
  • Érzékeny üzemmód (2 LED)
  • Nagyon érzékeny üzemmód (1 LED)

Ezek a fokozatok segítenek a bőr különböző területeihez igazítani az érzékenységet. Alacsonyabb intenzitást válasszunk az érzékenyebb bőrfelületekhez vagy alacsonyabb fájdalomküszöb esetén. Az első használatkor kezdjük a legalacsonyabb intenzitással, és fokozatosan növeljük, amíg nem érezzük kellemetlennek a villanásokat.

Az intenzitási fokozatok a pulzáló fény erejét szabályozzák, de csak bizonyos mértékig. Az alapvető beállítást az IPL epilátor automatikusan végzi, és csak olyan tartományt enged használni, amely megfelel a bőrtípusodnak, így elkerülve az égési sérüléseket.

Az automatikus beállítás a bőr színétől függ – minél sötétebb a bőr, annál több fényt nyel el, ezért az intenzitásnak alacsonyabbnak kell lennie. A mérés folyamatosan zajlik az epilálás során. Az érzékelő másodpercenként 80-szor vizsgálja a bőrt, így nincs probléma a különböző bőrfelületeken való használattal (például napbarnított bőrnél). A mért értékeket a készülék oldalán található fényjelző mutatja, amely az aktuális intenzitást 1-től 10-ig jelzi. Ha egyetlen LED sem világít, az azt jelenti, hogy a bőrrel való érintkezés nem megfelelő.

Kinek nem ajánlott a Braun IPL?

A villanófényes epilálás nem mindenkinek megfelelő. Tesztünkben értékeljük, hogy a Braun világosan feltünteti ezt a tényt minden termékleírásban, hogy elkerüljük a vásárlás utáni kellemetlen meglepetéseket.

Az IPL technológia a sötét területek fényelnyelésén alapul. Ezért a legjobb eredményt sötét szőrszálak és világos bőr esetén érhetjük el. Összességében azonban a Braun Skin i·expert IPL használható sötétszőke, sárga, barna és fekete szőrszálak esetén is. Ez a színárnyalat-tartomány lefedi a lakosság nagy részét. Az IPL technológia nem alkalmas világosszőke, fehér, szürke vagy vörös szőrszálak esetén, illetve a legsötétebb bőrszín esetén sem. Ilyen esetben az oldalsó érzékelő pirosan világít.

graf odstíny pokožky ipl

A Braun Smart IPL i·expert készüléket ne használja szeplőkön és pigmentfoltokon. Kerülje a használatát, ha bőrrákot átélt, vagy más bőrbetegsége van, mint például pikkelysömör vagy szemölcsök, vagy ha fényérzékeny, illetve olyan gyógyszereket szed, amelyek fényérzékenységet okozhatnak. Ha a bőrén sérülések, égési sérülések vagy fertőzések vannak, kerülje az érintett területet. Ne használja tetovált vagy permanent make-up területeken sem. Az IPL technológia nem alkalmas hámlasztás vagy napozás utáni bőrre. Az epilálás után ne tegye ki a bőrt közvetlen erős napsugárzásnak védelem nélkül.

Az IPL epilálást ne végezze a szemek közelében, hogy elkerülje a látás károsodását. Kerülje a mellbimbó és a nyálkahártya területeit is. A férfiak ne használják a Braun Skin i·expert IPL-t az arcszőrzet területén.

Mesterséges intelligencia és mobilalkalmazás

Az alapmodellektől eltérően a Braun Smart IPL Skin i·expert számos intelligens funkcióval van felszerelve, amelyek nemcsak biztonságossá, hanem igazán hasznos segítőtárssá is teszik.

Az intelligens funkciók aktiválásához szüksége lesz a Braun Skin i·expert IPL mobilalkalmazásra, amely ingyenesen elérhető Android és iOS rendszerekre. Először válassza ki az eszközt, amelyet használni szeretne, majd adjon meg egy jelszót, e-mail címet, és erősítse meg azt a kóddal, amelyet a Braun küld. A következő lépés a párosítás, amihez már szüksége lesz az IPL epilátorra. Csatlakoztassa a készüléket az elektromos hálózathoz, és a gomb megnyomásával aktiválja azt (a ventilátor bekapcsol). Az első lépésben nyomja meg egyszerre mindkét gombot, hogy az eszköz megtalálja az epilátort. Miután megtalálta, kattintson a „párosítás” gombra, hagyja végbemenni a beállítást, és csatlakoztassa a Wi-Fi-hez is.

Nem kell további információkat keresnie vagy olvasnia a használati útmutatót, az alkalmazás megismerteti Önt az eszközzel, és lépésről lépésre végigvezeti az egyes kezeléseken. Az epilálás megkezdése előtt mindenképpen próbálja ki, hogy a fényvillanások nem irritálják-e a bőrét. Ezt a tesztet az alkalmazás maga is ajánlja majd.

A felhasználói visszajelzések alapján az interneten létezhet az a kockázat, hogy az alkalmazást nem sikerül elindítani, ami hátrány, mivel az összes intelligens funkció attól függ. Másrészt sok felhasználónak problémamentesen működik az alkalmazás.

Az alkalmazás képes egyéni tervet készíteni a megadott egyszerű adatok alapján – a testrész, a szőrszálak színe és sűrűsége, valamint a kívánt sebesség és kíméletesség arányának megadásával. A beállított tervre nem is kell magának gondolnia – az alkalmazás emlékeztetni fogja a beállított értesítésekkel. Minden héten felkéri, hogy adjon aktuális információkat a szőrszálak kinézetéről és növekedéséről, és ennek alapján személyre szabja az Ön számára a tervet. Emellett figyeli az epilálás helyes végrehajtását is – hogy nem hagyott-e ki egy területet, megfelelő fejet csatlakoztatott-e, elegendő ideig használta-e az eszközt, vagy megfelelő intenzitást választott-e. Ez a valós idejű visszajelzés különösen hasznos az IPL-lel még csak ismerkedők számára, de mindenki számára praktikus ellenőrzési lehetőséget biztosít.

Epilálási eredmények – 9/10

A Braun bár nagyon jó és világos útmutatást ad a használathoz a kézikönyvében, mi is összefoglaljuk a legfontosabbakat az értékelésünkben.

Az IPL (intenzív pulzáló fény) szőrtelenítés hosszú távú megoldás. Az eredmények hetek alatt jelentkeznek ismételt használat után, nem azonnal. Másrészt, az epilálás után a bőr hosszan sima marad. A gyártó azt állítja, hogy akár egy évig is eltarthat a hatás, ha a tervet követjük, de ez az időszak egyénenként változhat. Tapasztalataink alapján inkább arra számítsunk, hogy változó lesz. Személyesen erős szőrszálaim vannak, és az IPL alkalmazása után 2–3 hónapig nem nőnek vissza, a konkrét területtől függően. Finomabb és könnyebben sérülő szőrszálak esetén azonban akár fél évig is szőrtelen maradhat a bőr további kezelések nélkül.

Ne felejtsük el az alkalmazás előtt a szőrszálakat rövidre vágni a csomagban található kézi borotva segítségével. Ne távolítsuk el őket gyantával vagy csipesszel – fontos, hogy a szőrszál egy része a bőrben maradjon, hogy elnyelje a fényt. A jelentősebb hatás érdekében nekem bevált, hogy egy–két napot hagyom nőni a szőrszálakat a borotválás és a fény alkalmazása között. Ugyanakkor ne hagyjuk túl hosszúra a szőrszálakat, különben kissé fájdalmasabb procedúrára és kellemetlen égett szagra számíthatunk.

Az IPL használatát leginkább melegként vagy enyhe csípésként fogja érzékelni. Ez azonban nem fájdalmas folyamat. A hagyományos csipeszes epiláláshoz képest a Braun IPL-t a legkíméletesebb módszernek tartom, amely eltávolítja a szőrszálakat a gyökérrel együtt. Az érzékeny területeken azonban figyeljen a használt intenzitásra – például a harmadik fokozat a hónaljban égő érzést okozhat néhány perccel az alkalmazás után.

A bőrön érezhető hatás mellett sok ember számára zavaró lehet a fény intenzitása is. A villanásokra nem kellemes ránézni. Sajnos, sötét védőszemüveg nem tartozik a csomaghoz. Vásárolhat sajátot, vagy egyszerűen nézzen másfelé. Az is segít, ha jól megvilágított helyiségben végzi az epilálást, hogy a villanás ne legyen olyan sokkoló a szem számára.

Az első kezelés után észrevettem, hogy a szőrszálak meggörbültek, és néhány már el is tűnt. Meglepő módon a szőrszálak már a harmadik alkalmazás után önállóan kihullottak. Segíthet nekik egy enyhe kézi dörzsöléssel vagy hámlasztással. Ez kellemes meglepetés volt, mivel a korábbi tesztelés során majdnem kétszer annyi idő kellett. Érzésre is úgy tűnik, hogy az erő nagyobb – míg a Braun Silk-expert Pro 5 esetében a legmagasabb fokozatot is elviseltem a térdhajlat területén, a Braun Smart IPL Skin i·expert használatakor csökkentenem kellett az intenzitást.

Összehasonlítás: hagyományos borotválkozás vs. IPL alkalmazások.

A szőrszálaim magasabb ellenálló képessége és a kevésbé érzékeny bőröm miatt az IPL alkalmazását 5 naponta a legmagasabb intenzitási fokozaton végeztem, hogy elérjem a kívánt eredményt. Világos bőröm és nagyon sötét szőrszálaim vannak, ami növeli a fény intenzitását. Lassabb eljárással, gyengébb fényintenzitással vagy világosabb szőrszálakkal hosszabb időre lehet szükség a kívánt eredmények eléréséhez.

A Braun Smart IPL Skin i·expert kétféleképpen használható. Vagy az epilátort az egyes területekre helyezi és fokozatosan bocsátja ki a pulzáló fényt, vagy folyamatosan mozgatja az epilátort a bőrön. A folyamatos módszer jobban felmelegíti a fejet, de praktikus és gyors. Nagyobb bőrfelületeken alkalmazva tíz perc alatt teljes epilációt végezhet.

Tippünk

Ha tetszett a Braun Smart IPL Skin i•expert recenziónk, ne hagyja ki a következő cikkünket: legjobb IPL szőrtelenítők. Fedezze fel, melyik modell a legmegfelelőbb az Ön számára. Kattintson ide további információkért!

Töltés és karbantartás – 9,5/10

A Braun Smart IPL Skin i·expert hálózatról működik. Bár sokan előnyben részesítenék az akkumulátoros verziót, a kábel jelenléte számos előnnyel jár. Az akkumulátor korlátozott teljesítményével ellentétben a konnektorba csatlakoztatott epilátor stabil és elegendő teljesítményt nyújt, nemcsak intenzitásban, hanem a villanások sebességében is. Az állandó áramforrás biztosítja, hogy az IPL-t nem kell tölteni, és a használat közben nem merül le az akkumulátor.

baterie Braun Smart IPL Skin i expert_

A kábel megfelelő hosszúságú, így nem korlátozza a mozgást. A szokásos tápkábelekkel összehasonlítva kissé nehezebb, ami az alap jelenléte miatt van. Az epilálást bárhol elvégezheti, ahol van hozzáférése konnektorhoz, például az ágyban is. A borotválással ellentétben itt a szőrszálak nem hullanak le, és az egész folyamat víz használata nélkül zajlik, így nem szükséges a készüléket kizárólag a fürdőszobában használni.

A kábel tartósan csatlakozik a Braun IPL Skin i·expert epilátorhoz. Ha megsérül, nem lehet egyszerűen kicserélni, ami jelentős hátrány. Azonban a csatlakozásnál megerősített, hogy ellenállóbb legyen a mechanikai kopással szemben.

A karbantartás nagyon egyszerű. Az epilálás során a készüléken nem maradnak szennyeződések. Ha véletlenül égett szőrszálakat találna, elég azokat száraz ruhával letörölni a lámpáról. Ugyanígy eltávolíthatja a port is. Ez sem jelent problémát, mert a Braun IPL Skin i·expert készüléket a tárolótáskájában tarthatja.

Végső értékelés: Braun Smart IPL Skin i·expert

9.1

Tökéletes

Ez az IPL epilátor a teszt során nagyon hatékonynak bizonyult. A borotválkozással vagy szőrtelenítéssel ellentétben képes eltávolítani a szőrszálakat anélkül, hogy látható nyomokat hagyna a bőrön. A fény alkalmazása érezhető a bőrön, de egyáltalán nem fájdalmas folyamat, különösen a hagyományos epiláláshoz képest.

Dicsérjük az epilátor ergonomikus kialakítását és egyszerű kezelését is. Az intelligens automatikus bőrtónus-érzékelő funkció kiküszöböli a bonyolult beállításokat és biztosítja a biztonságos használatot. Nagy elismerést érdemel a mesterséges intelligencia, amely lépésről lépésre végigvezeti a felhasználót az epilálás folyamatán. Az intelligens érzékelők figyelik a bőrt és automatikusan beállítják a villanások intenzitását. A mobilalkalmazással való összekapcsolásnak köszönhetően könnyedén nyomon követheti személyes fejlődését, és az alkalmazás emlékezteti a következő kezelés idejére is.

Konstrukció és dizájn
9.5
Funkciók és vezérlés
8.5
Epilálási eredmények
9
Töltés és karbantartás
9.5
Előnyök
  • Fájdalommentes epilálás
  • Biztonságos automatikus fényintenzitás-beállítás
  • Egyszerű használat
  • Hosszú távú eredmény
  • Intelligens funkciók és alkalmazáskapcsolat
Hátrányok
  • Nem alkalmas minden szőrszínre és bőrtípusra
  • Magasabb ár

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor recenze

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése