Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

CAT B26 Dual SIM vélemény

Vélemények, teszt, ár- CAT B26 Dual SIM

A CAT B26 Dual SIM pontosan azt kínálja, ami egy olcsó ütésálló telefontól elvárható. Kis méretű kijelző, nyomógombos kivitel, egyszerű, letisztult formatervezés, hosszú üzemidő és kiváló strapabírás. Mindez, és még sok más vár Önre, ha ezt a telefont választja.

7.5

Ha egy egyszerű nyomógombos telefonra vágyik, amely bírja az ütéseket, a CAT B26 Dual SIM a megfelelő választás. Nyomógombos kivitelű, formatervezése egyszerű és elegáns. Kiváló hangszórókkal ellátott, és az IP68 védelemnek köszönhetően szinte mindent kibír.

Formatervezés és kialakítás
10
Kijelző
4
Sebesség 
9
Fotózás, videózás
5
Akkumulátor és üzemidő
10
Ár-érték arány 
7
Előnyök
  • Hosszú üzemidő
  • Kifinomult formatervezés
  • Gyors működés
  • Dual SIM
  • Egyszerű kezelhetőség
Hátrányok
  • Kis méretű kijelző
  • Rosszabb felbontás
  • Gyenge kamera

Tippünk

Ez a telefon nem nyerte el tetszését és más strapabíró telefont keres? Olvassa el a legjobb ütésálló mobiltelefonokról szóló cikkünket!

Formatervezés és kialakítás 10/10

Ami a formatervezést és a kialakítást illeti, a telefon egyszerű, elegáns kivitelű, jól és biztonságosan tartható a kézben. Felső részébe egy LED lámpa rejtett, amely szükség esetén nagyszerű szolgálatot tehet. A fizikai nyomógombos változat sokaknak megfelelő lehet. A telefon méreteit tekintve nem túl nagy, így bárki zsebében tökéletesen elfér, valamint használata is rendkívül egyszerű. IP68 védettségének köszönhetően a telefon szinte mindent kibír,  ezen felül 3,5 milliméteres jackkel és a microUSB csatlakozóval kiegészített, mintkét csatlakozó szigetelt, így a biztonság még tovább növelt.

Kijelző 4/10

A kijelzőt tekintve már nagyobb hátrányosságokat is megemlíthetünk a telefonnal kapcsolatban. Bár a kijelző méretével – 2,4 hüvelyk – nincs probléma, maga a minőség azonban már vitatható. A kijelző felbontása 240 x 320 pixel, QVGA típusú. Csupán bizonyos szögben rátekintve kínál tökéletesen éles képet. Amennyiben nem egy adott szög alatt tekintünk rá, a kontraszt torzul, a színek elváltoznak, a fényerő pedig ingadozik. Ebből kifolyólag kültéri használat során sem pirkadatkor, sem napos időben nem olvasható jól.

Sebesség 9/10

A telefont 1 magos Spreadtrum processzor hajtja, amely tökéletesen gyors sebességet biztosít a telefonnak. Az alkalmazások gyorsan felfutnak, egyszerűen és gyorsan kezelhetőek. A telefon üzenetek írása, telefonhívások lebonyolítása, valamint a kamera használata során is fennakadások nélkül fog futni.

Fotózás, videózás  5/10

A fotók és videók készítésére a telefon hátlapjába egy 2 MPx felbontású kamerát szereltek, amely inkább gyengébb minőségű felvételek elkészítésére alkalmas. Ugyanez a videókészítésről is elmondható: az ütésálló telefon bár kínál lehetőséget videók készítésére, azok minősége nem megfelelő. Az egyes tárgyak nem, illetve nem eléggé ismerhetőek fel a felvételeken, tehát kizárólag akkor tudjuk ajánlani ezt a modell, ha Önnek nem fontos a fotó- és videókészítés.

CAT B26 velemeny

Akkumulátor és üzemidő 10/10

Az üzemidőt tekintve a CAT B26 Dual SIM lenyűgöző teljesítményt kínál. Az 1 500 mAh kapacitású akkumulátor 13 órányi aktív hívást garantál. A gyártó által feltüntetett készenléti idő 18 nap. Amennyiben a gyártó számításai pontosak, akkor lenyűgöző üzemidőről van szó, amely mellett nyugodtan akár meg is feledkezhetünk a töltőről. Ha lemerül az akkumulátor, akkor azt az 550 mA-es hálózati töltőfejjel, valamint a csomagolásban található autós töltővel tölthetjük fel újra energiával.

Ár-érték arány 7/10

Röviden úgy értékelnénk a telefont, hogy ez egy kiváló egyszerű, nyomógombos strapabíró készülék. IP68 védettségének köszönhetően szinte bármit kibír, akár 18 napos készenléti üzemidejének köszönhetően pedig használata során akár a töltőről is megfeledkezhetünk. A kijelző minősége viszont hátránynak számít – nem minden szögből, és nem minden fényviszony mellett olvasható jól. Ezen felül a kamera is gyenge, így ezen paramétereket is érdemes figyelembe venni a választás során.

Műszaki adatok

Méretek: 60 × 139 × 16 mm
Súly: 150 g
Kijelző: 2,4″; 320 × 240 px
Kamera: 2 Mpx
Akkumulátor-kapacitás: 1 500 mAh
Processzor: Spreadtrum
Operációs rendszer: Operációs rendszer nélkül

Népszerű Caterpillar mobiltelefonok az Árukereső.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése