Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Concept VR3210 robotporszívó és felmosórongy értékelése

Concept-VR3210 értékelés, teszt

A Concept VR3210 nagyszerű robotporszívónak bizonyul otthona aprólékos takarításához. A porszívózás mellett még a padlót is fel tudja mosni. Remekül használható a mobilalkalmazással is, amely angol nyelvű. Nézze meg, hogyan sikerült a teszt ebben az értékelésben!

8.9

Tökéletes

A Concept VR3210 3in1 minőségi és hatékony robotporszívónak bizonyult. A normál porszívózás mellett felmosásra is képes. A csodálatos dolog az, hogy mindkét funkciót egyszerre képes ellátni! A dizájn is tetszik nekünk, és a mobilalkalmazás is dicséretet érdemel a sok hasznos funkciójával.

Tervezés és feldolgozás
9
Felszerelés és kitartás
9
Kezelés és irányítás
8.5
Tisztítás és karbantartás minősége
9
Előnyök
  • 2 forgó henger a különböző felületekhez
  • Minőségi tisztítás és felmosás
  • Vákuum opció nedves tisztításhoz
  • Nagy akkumulátor-üzemidő – akár 4 óra
  • Távirányító
  • Nagyszerű alkalmazás angol nyelven
  • Könnyű kezelés és karbantartás
Hátrányok
  • Nem szedi fel a szőnyegen lévő nagyobb szőrcsomókat

Concept VR3210 értékelése

A csomag tartalma

A tesztelt Concept robotporszívó csomagolása igazán gazdag. A doboz kicsomagolása után azt fogja tapasztalni, hogy sokáig nem kell semmi extrát vásárolnia. Az első dolog, ami feltűnik, a porszívó. Alatta összesen 4 forgó oldalsó kefét, egy távirányítót és egy csere HEPA-szűrőt talál.

Egyéb fontos tartozékok a két oldalsó dobozban találhatók. Van egy forgó henger a sima felületek porszívózásához, melyhez tartozik egy attól  eltérő műanyag kupak, mint amilyen rendelkezik a szőnyeghez való hengeren található. Van egy víztartály a nedves tisztításhoz, egy tartalék felmosórongy, egy töltőállomás és egy kefe a forgó hengerek tisztításához.

Concept-VR3210 csomag tartalma

Tervezés és feldolgozás – 9/10

A Concept VR3210 3in1 robotporszívó kerek formájú és ugyanolyan méretű, mint az összes darab, amely bekerült a tesztelésünkbe. Nagyon szépen néz ki. A teteje fényes műanyagból készült. Ez elegánsan néz ki. Egyébként a gyártó ragaszkodik a túlnyomórészt fekete színhez.

A tetején az érzékelők mellett két gumírozott gomb található. Leggyakrabban a bekapcsolót fogja használni, a porszívó töltőállomásra küldéséhez praktikusabb lesz a távirányítóhoz vagy a mobiltelefonhoz nyúlni.

Az alján ugyanolyan a tisztítóelemek elrendezése, mint az összes robotporszívónál. Elöl egy forgó kerék található, amely megkönnyíti a porszívó mozgatását egyenetlen terepen. A tesztelt modell pedig egy pár felfüggesztett kerékkel rendelkezik, amelyek hajtják.

Az elülső párnázott ütköző ebben az esetben nagyon tetszett nekünk. Még csak nem is hallani, ha a bútorokkal érintkezik. Ez a jelenség más modelleknél nem teljesen megszokott.

Felszerelés és kitartás – 9/10

A tesztelt Concept VR3210 modell felszereltségét tekintve sokat kínál. Kezdjük a portartállyal. Térfogata 600 ml, így sok szennyeződést képes befogadni. A második tartályba 350 ml szennyeződés fér, mivel azt a víztartály is megtölti. Ez utóbbi 300 ml térfogatot foglal el. Nagyon tetszett nekünk, hogy a robotporszívó egyszerre tud porszívózni és felmosni. Más márkáknál ez a funkció általában nem jellemző.

A porszívó felfüggesztett kerekei segítségével a készülék 15 mm magas akadályokon is átjut. Mindenki értékelni fogja a két kefét. Az egyiket sima felületekre, a másikat szőnyegekre tervezték. A cseréjük egyszerű és mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. A legtöbb versenytársával ellentétben két forgó oldalkeféje van, így egyszerre mindkét oldalról a főkefe alá söpri a szennyeződéseket, ezáltal hatékonyabb a tisztítás.

Concept-VR3210 karbantartás

Az utóbbi időben az a trend, hogy a robotporszívókat UV-lámpával szerelik fel, és ez a darab sem kivétel. A lámpa UVC fénye elpusztítja a poratkákat és a mikroorganizmusokat a szőnyegekről. Elhiheti, minden szőnyegben megtalálni ilyen állatokat.

Az akkumulátor kapacitása 5200 mAh. A paraméterek szerint a Concept által vizsgált robotporszívó 4 órán át képes tisztítani egyetlen töltéssel. Megerősíthetem, hogy a teszt során nagyon közel volt ehhez az értékhez. Minden a tisztítandó felületek érdességétől függ.

Ebből a szempontból ideális segítő a nagy területeken, például irodákban. De még egy kétszobás lakásban is hasznos. A töltés ezután körülbelül 5 órát vesz igénybe. Teljes feltöltés után a porszívó mindig ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Végül ezzel kapcsolatban megemlítenénk a térben való tájékozódást. Erről a lézeres navigáció és a TOF-érzékelő gondoskodik. Ez utóbbi biztosítja, hogy a robotporszívó kis távolságot tartson a falaktól és a bútoroktól, hogy ne érjen hozzájuk és ne tegyen kárt bennük.

Concept-VR3210 kezelése

Kezelés és irányítás – 9/10

A Concept VR3210 3in1 készülékkel könnyű dolgozni. Az alapvető műveleteket a tetején található két gomb segítségével lehet elvégezni. A bekapcsológombot biztosan a legtöbbet fogja használni. Az összes funkció és tisztítási mód használatához le kell töltenie a Concept Robot alkalmazást. Ez angol nyelvű, és mind az Android, mind az iOS telefonok támogatják.

A porszívó párosítása a mobiltelefonjával Wi-Fi segítségével egyszerű és egy pillanat alatt elvégezhető. Ezt követően a készüléket a lehető legteljesebben használhatja. Az alkalmazás megmutatja otthona térképét, amelyet a porszívó már az első takarítástól kezdve rögzíteni kezd. Ennek köszönhetően a robotporszívót a lakás bármelyik részébe küldheti, vagy megtilthatja neki, hogy egy bizonyos zónában takarítson.

A különböző tisztítási zónákhoz tisztítási módot is beállíthat. Választhat a standard tisztítás, a dupla tisztítás és a turbó tisztítás közül. Véleményünk szerint ez egy nagyszerű dolog. Ha például forgácsot öntött a padlóra, bekapcsolja a turbótisztítást, megjelöli a zónát, és máris vége az aggodalmaknak. Ráadásul mindezt a kanapé kényelméből is megtehető.

Természetesen ebből az alkalmazásból sem hiányzik a takarítás ütemezési lehetősége. Csak állítson be bizonyos napokat és órákat, és nem kell aggódnia semmi miatt. A sima felületek esetében, amelyeken a tesztelt porszívó felmos, az alkalmazás lehetővé teszi a vízáramlás adagolásának beállítását.

Concept-VR3210 használat

A gyártó weboldalán nem találtuk meg a vizsgált modell súlyát, de a hatalmas akkumulátorkapacitás miatt nem kifejezetten nehéz. Mégis azt javaslom, hogy mindkét kezével hordozza, hogy ne csússzon ki a kezéből.

Tisztítás és karbantartás minősége – 9/10

A Concept VR3210 3in1 szívóteljesítménye 3300 Pa, és a szívóerő nagyon jó. Sima felületen tökéletesen felszívta az összes szennyeződést, beleértve a falak és a bútorok környékét is. A háziállatok szőrét is felszívja, de időnként egy-egy nagyobb szőrcsomót nem távolít el teljesen. A tesztelt modell szőnyegeken is jól porszívózik.

A tökéletes takarításhoz ajánljuk a fent említett alkalmazást, ahol beállíthatja a rendszeres takarítást olyan időpontokra, amikor esetleg nem tartózkodik otthon. A zajszint 60 dB és 70 dB között van.

A nedves tisztításon nincs mit kifogásolni. Természetesen a VR3210 nem arra készült, hogy hatalmas sárfelhalmozódást tűntessen el, de a cipő vagy a kutya tappancsainak nyomát remekül felmosta. Még egyszer meg kell említenünk, hogy nagyra értékeljük, hogy egyszerre tud porszívózni és felmosni. Ez egyszerűen kiváló!

A karbantartás teljesen egyszerű, a tartály eltávolítása és ürítése gyerekjáték. A főkefék is könnyen eltávolíthatók és tisztíthatók. Ezzel a porszívóval emiatt kell aggódnia.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése