Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Concept VR3210 robotporszívó és felmosórongy értékelése

Concept-VR3210 értékelés, teszt

A Concept VR3210 nagyszerű robotporszívónak bizonyul otthona aprólékos takarításához. A porszívózás mellett még a padlót is fel tudja mosni. Remekül használható a mobilalkalmazással is, amely angol nyelvű. Nézze meg, hogyan sikerült a teszt ebben az értékelésben!

8.9

Tökéletes

A Concept VR3210 3in1 minőségi és hatékony robotporszívónak bizonyult. A normál porszívózás mellett felmosásra is képes. A csodálatos dolog az, hogy mindkét funkciót egyszerre képes ellátni! A dizájn is tetszik nekünk, és a mobilalkalmazás is dicséretet érdemel a sok hasznos funkciójával.

Tervezés és feldolgozás
9
Felszerelés és kitartás
9
Kezelés és irányítás
8.5
Tisztítás és karbantartás minősége
9
Előnyök
  • 2 forgó henger a különböző felületekhez
  • Minőségi tisztítás és felmosás
  • Vákuum opció nedves tisztításhoz
  • Nagy akkumulátor-üzemidő – akár 4 óra
  • Távirányító
  • Nagyszerű alkalmazás angol nyelven
  • Könnyű kezelés és karbantartás
Hátrányok
  • Nem szedi fel a szőnyegen lévő nagyobb szőrcsomókat

Concept VR3210 értékelése

A csomag tartalma

A tesztelt Concept robotporszívó csomagolása igazán gazdag. A doboz kicsomagolása után azt fogja tapasztalni, hogy sokáig nem kell semmi extrát vásárolnia. Az első dolog, ami feltűnik, a porszívó. Alatta összesen 4 forgó oldalsó kefét, egy távirányítót és egy csere HEPA-szűrőt talál.

Egyéb fontos tartozékok a két oldalsó dobozban találhatók. Van egy forgó henger a sima felületek porszívózásához, melyhez tartozik egy attól  eltérő műanyag kupak, mint amilyen rendelkezik a szőnyeghez való hengeren található. Van egy víztartály a nedves tisztításhoz, egy tartalék felmosórongy, egy töltőállomás és egy kefe a forgó hengerek tisztításához.

Concept-VR3210 csomag tartalma

Tervezés és feldolgozás – 9/10

A Concept VR3210 3in1 robotporszívó kerek formájú és ugyanolyan méretű, mint az összes darab, amely bekerült a tesztelésünkbe. Nagyon szépen néz ki. A teteje fényes műanyagból készült. Ez elegánsan néz ki. Egyébként a gyártó ragaszkodik a túlnyomórészt fekete színhez.

A tetején az érzékelők mellett két gumírozott gomb található. Leggyakrabban a bekapcsolót fogja használni, a porszívó töltőállomásra küldéséhez praktikusabb lesz a távirányítóhoz vagy a mobiltelefonhoz nyúlni.

Az alján ugyanolyan a tisztítóelemek elrendezése, mint az összes robotporszívónál. Elöl egy forgó kerék található, amely megkönnyíti a porszívó mozgatását egyenetlen terepen. A tesztelt modell pedig egy pár felfüggesztett kerékkel rendelkezik, amelyek hajtják.

Az elülső párnázott ütköző ebben az esetben nagyon tetszett nekünk. Még csak nem is hallani, ha a bútorokkal érintkezik. Ez a jelenség más modelleknél nem teljesen megszokott.

Felszerelés és kitartás – 9/10

A tesztelt Concept VR3210 modell felszereltségét tekintve sokat kínál. Kezdjük a portartállyal. Térfogata 600 ml, így sok szennyeződést képes befogadni. A második tartályba 350 ml szennyeződés fér, mivel azt a víztartály is megtölti. Ez utóbbi 300 ml térfogatot foglal el. Nagyon tetszett nekünk, hogy a robotporszívó egyszerre tud porszívózni és felmosni. Más márkáknál ez a funkció általában nem jellemző.

A porszívó felfüggesztett kerekei segítségével a készülék 15 mm magas akadályokon is átjut. Mindenki értékelni fogja a két kefét. Az egyiket sima felületekre, a másikat szőnyegekre tervezték. A cseréjük egyszerű és mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. A legtöbb versenytársával ellentétben két forgó oldalkeféje van, így egyszerre mindkét oldalról a főkefe alá söpri a szennyeződéseket, ezáltal hatékonyabb a tisztítás.

Concept-VR3210 karbantartás

Az utóbbi időben az a trend, hogy a robotporszívókat UV-lámpával szerelik fel, és ez a darab sem kivétel. A lámpa UVC fénye elpusztítja a poratkákat és a mikroorganizmusokat a szőnyegekről. Elhiheti, minden szőnyegben megtalálni ilyen állatokat.

Az akkumulátor kapacitása 5200 mAh. A paraméterek szerint a Concept által vizsgált robotporszívó 4 órán át képes tisztítani egyetlen töltéssel. Megerősíthetem, hogy a teszt során nagyon közel volt ehhez az értékhez. Minden a tisztítandó felületek érdességétől függ.

Ebből a szempontból ideális segítő a nagy területeken, például irodákban. De még egy kétszobás lakásban is hasznos. A töltés ezután körülbelül 5 órát vesz igénybe. Teljes feltöltés után a porszívó mindig ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Végül ezzel kapcsolatban megemlítenénk a térben való tájékozódást. Erről a lézeres navigáció és a TOF-érzékelő gondoskodik. Ez utóbbi biztosítja, hogy a robotporszívó kis távolságot tartson a falaktól és a bútoroktól, hogy ne érjen hozzájuk és ne tegyen kárt bennük.

Concept-VR3210 kezelése

Kezelés és irányítás – 9/10

A Concept VR3210 3in1 készülékkel könnyű dolgozni. Az alapvető műveleteket a tetején található két gomb segítségével lehet elvégezni. A bekapcsológombot biztosan a legtöbbet fogja használni. Az összes funkció és tisztítási mód használatához le kell töltenie a Concept Robot alkalmazást. Ez angol nyelvű, és mind az Android, mind az iOS telefonok támogatják.

A porszívó párosítása a mobiltelefonjával Wi-Fi segítségével egyszerű és egy pillanat alatt elvégezhető. Ezt követően a készüléket a lehető legteljesebben használhatja. Az alkalmazás megmutatja otthona térképét, amelyet a porszívó már az első takarítástól kezdve rögzíteni kezd. Ennek köszönhetően a robotporszívót a lakás bármelyik részébe küldheti, vagy megtilthatja neki, hogy egy bizonyos zónában takarítson.

A különböző tisztítási zónákhoz tisztítási módot is beállíthat. Választhat a standard tisztítás, a dupla tisztítás és a turbó tisztítás közül. Véleményünk szerint ez egy nagyszerű dolog. Ha például forgácsot öntött a padlóra, bekapcsolja a turbótisztítást, megjelöli a zónát, és máris vége az aggodalmaknak. Ráadásul mindezt a kanapé kényelméből is megtehető.

Természetesen ebből az alkalmazásból sem hiányzik a takarítás ütemezési lehetősége. Csak állítson be bizonyos napokat és órákat, és nem kell aggódnia semmi miatt. A sima felületek esetében, amelyeken a tesztelt porszívó felmos, az alkalmazás lehetővé teszi a vízáramlás adagolásának beállítását.

Concept-VR3210 használat

A gyártó weboldalán nem találtuk meg a vizsgált modell súlyát, de a hatalmas akkumulátorkapacitás miatt nem kifejezetten nehéz. Mégis azt javaslom, hogy mindkét kezével hordozza, hogy ne csússzon ki a kezéből.

Tisztítás és karbantartás minősége – 9/10

A Concept VR3210 3in1 szívóteljesítménye 3300 Pa, és a szívóerő nagyon jó. Sima felületen tökéletesen felszívta az összes szennyeződést, beleértve a falak és a bútorok környékét is. A háziállatok szőrét is felszívja, de időnként egy-egy nagyobb szőrcsomót nem távolít el teljesen. A tesztelt modell szőnyegeken is jól porszívózik.

A tökéletes takarításhoz ajánljuk a fent említett alkalmazást, ahol beállíthatja a rendszeres takarítást olyan időpontokra, amikor esetleg nem tartózkodik otthon. A zajszint 60 dB és 70 dB között van.

A nedves tisztításon nincs mit kifogásolni. Természetesen a VR3210 nem arra készült, hogy hatalmas sárfelhalmozódást tűntessen el, de a cipő vagy a kutya tappancsainak nyomát remekül felmosta. Még egyszer meg kell említenünk, hogy nagyra értékeljük, hogy egyszerre tud porszívózni és felmosni. Ez egyszerűen kiváló!

A karbantartás teljesen egyszerű, a tartály eltávolítása és ürítése gyerekjáték. A főkefék is könnyen eltávolíthatók és tisztíthatók. Ezzel a porszívóval emiatt kell aggódnia.

Népszerű robotporszívók az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése