Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Hobot Legee 7 robotmop értékelése

Hobot Legee 7 teszt

A Hobot Legee 7 egy porszívózással ellátott robotmop, amelyet igényes felhasználóknak ajánlunk. 14 napig helytállt a tesztünkben, és joggal a legjobbak közé tartozik a maga nemében. A magas színvonalú tisztítás mellett az időtlen dizájnja is elállította a lélegzetünket. De ahogyan azt hamarosan felfedezedheti, sokkal több jelentős pozitívum is van benne.

9.6

Tökéletes

A Hobot Legee 7 egy csúcskategóriás robotporszívós felmosó, amelyet igényesebb felhasználóknak ajánlunk. A fényűző dizájn mellett dicsérjük a tisztítás minőségét, a funkciók nagy számát és a felhasználóbarát, angol nyelvű alkalmazást. Szerkesztői TIPP!

Tervezés és kivitelezés
10
Felszerelés és kitartás
9
Kezelés és irányítás
9.5
A porszívózás, felmosás és karbantartás minősége
10
Előnyök
  • Időtlen design
  • Kiváló minőségű felmosás és porszívózás
  • Nagy teljesítmény
  • Hatékony térorientáció
  • Kiváló minőségű szűrés (HEPA)
  • Hosszú akkumulátor élettartam
  • Tökéletes alkalmazás angol nyelven
  • Könnyű karbantartás
Hátrányok
  • Nincs távirányító
  • 0,4 cm-en belül leküzdi az akadályokat

Hobot Legee 7 értékelése

A csomag tartalma

Az alapcsomag mindent tartalmaz, amire szüksége van. A Hobot Legee 7 mellett egy töltőállomást, egy műanyag alátétet, amely védi a padlót a nedvességtől, egy tisztítószert, egy palackot a folyadék egyszerű utántöltéséhez, 2× csere oldalsó sörtét és egy szűrőt talál. Részletes angol nyelvű kézikönyv is rendelkezésre áll.

Hobot Legee 7 tartozékai

Tervezés és kivitelezés – 10/10

A tesztelt Hobot Legee 7 robotmop a luxus készülékek közé tartozik a kivitelezés szempontjából. A fekete és a kék kombinációja nagyon szép. Maga a robot nagyobb méretű (340 × 339 × 100 mm), de a 3,2 kg-os súlya nem tér el a robotporszívók megszokott szabványaitól. Szükség esetén még egy kisgyermek is képes a készüléket hordozni.

Hobot Legee 7 design

A felső oldalon található egy LED-es kijelzővel ellátott kezelőpanel, amely a kiválasztott funkciónak megfelelően változtatja a színét. A belső kör alakú modul az LDS Lidar navigációs rendszert rejti, amely segít a készüléknek tájékozódni a térben. A fedelet kinyitva látható a hálózati kapcsoló, a portartály és a víztartály.

Az elülső oldal “mozgó lökhárítóval” van ellátva, a szemben lévő hátsó, csatlakozókkal ellátott rész a töltésre szolgál. A Legee 7-et megfordítva láthatjuk az esésérzékelőket (4×), a szívófejet, a fúvókákat, a meghajtószíjakat, valamint az első és hátsó felmosót. Az oldalsó kefe a szennyeződések felszedésére szolgál.

Munka közben a vizsgált Hobot Legee 7 modell nem jelentősen zajos (63 dB). Minden a kiválasztott teljesítménytől és funkciótól függ.

A Hobot Legee 7 egyértelműen az egyik legszebb robotgép, amelyet valaha teszteltünk. És ahogy hamarosan látni fogja, a funkciók tekintetében is sokat kínál.

Hobot Legee 7 kivitelezés

Felszerelés és kitartás – 9/10

A Hobot Legee 7 nagy teljesítményű, 2700 Pa teljesítményű BLDC szívómotorral rendelkezik, amely akár 900 rezgés/perc sebességet is képes elérni. A szabadalmaztatott FastBrush 4in1 tisztítórendszerrel büszkélkedhet, amely komplex és hatékony tisztításra képes. Ez magában foglalja a porszívózást, a száraz felmosást, az automatikus vízadagolást és a nedves felmosást. Tehát először a porszívó felszívja a szennyeződést, a száraz felmosórongy letörli a finom port, a négyszeres fúvókák vizet adagolnak, a második oszcilláló felmosórongy pedig felmossa és polírozza a padlót.

A Legee 7 robotporszívó csúcspontja kétségtelenül a Legee Slam lézeres navigáció. A robot folyamatosan méri és értékeli a körülötte lévő teret, majd optimalizálja a tisztítási útvonalat. Ehhez az LDS LiDAR, a kódoló, a giroszkóp és az E-kompasz technológiákat használja.

A Legee alkalmazásban valós időben láthatja, hogyan érzékeli a robot a körülötte lévő teret. Az alkalmazás kiváló takarítás-ellenőrzésre is szolgál (még akkor is, ha Ön nincs otthon). Ha kihagyott egy helyet, akkor ezt helyrehozhatja. Garantáljuk azonban, hogy nem kell ilyen hibákkal foglalkoznia. Ez a 14 napos tesztelésnél bebizonyosodott.

Hobot Legee 7 értékelés

A Hobot Legee 7 minden háztartás átlagos szennyeződéseivel megbirkózik. A szőr, a haj, a por, a különböző morzsák, a kavicsok és egyéb szennyeződések mindig könnyen felporszívózhatók. És mivel a hátsó felmosó mozgatható, a felmosásnak is kezd sok értelme lenni. Egyébként a felmosó funkciót szerettük a legjobban, mert a por az örök ellenségünk. A Legee 7 segítségével egy kicsit könnyebben lélegezhet.

Egy bizonyos hátránya az a tény, hogy az áttekintett modell legfeljebb 0,4 cm-es akadályt győz le. A magasabb küszöbök ezért problémát jelentenek.

A tartályok térfogata is érdekelni fogja. A nagyobb szennyeződéstartály térfogata 500 ml, a kisebb víztartályé 340 ml. A szűrés a robotporszívóknál elengedhetetlen. A Legee 7 kiváló minőségű HEPA-szűrővel rendelkezik, amely a hálózati szűrővel és a mikroszűrővel működik. Ez a kombináció biztosítja, hogy a por ne kavarogjon feleslegesen. A Hobot Legee 7 ezért allergiások számára is alkalmas.

Az új Legee saját Li-ion akkumulátorral rendelkezik, amelynek kapacitása 4500 mAh. Ha jobban belegondolunk, sosem aggódtunk igazán az akkumulátor élettartama miatt. Egy körülbelül 41 m2-es terület tisztítása után a kapacitás körülbelül 30%-kal csökkent. A tisztítás 42 percig tartott. Ezért az üzemidőt pluszként értékeljük.

Azonban logikusan minden attól függ, hogy a robot milyen funkciókat használ a takarítás során, mennyi akadály van stb. Amikor az akkumulátor lemerül, a Legee 7 automatikusan visszatér feltöltődni, majd ott folytatja a tisztítást, ahol abbahagyta. Természetesen esés elleni érzékelőkkel is rendelkezik.

Hobot Legee 7 töltés

Kezelés és irányítás – 9,5/10

Javasljuk, hogy a robotot a Legee 7 alkalmazással irányítsa (2,4G és 5G Wi-Fi-vel kompatibilis), amely letölthető Android és iOS rendszerekre. Meg kell dicsérnünk az áttekinthetőségét, gyorsaságát és megbízhatóságát. Még egy új firmware-verziót is láthattunk a tesztelés során, ami azt mutatja, hogy az ügyfelekkel törődnek.

Az alkalmazás teljesen angol nyelvű, és támogatja a Siri és az Ok Google alkalmazásokat. Ennek köszönhetően valós időben nyomon követheti a takarítást. Ugyanakkor a takarítás ütemezhető, vagy több térképet is elmenthet, és választhat közöttük. Olyan területek közül is választhat, amelyeket a Legee automatikusan létrehoz a tisztítás során. Az egyes területeken ezután kiválaszthatja a tisztítási módot: például a folyosón a legerősebbet választja, a dolgozószobában pedig a standardot hagyja. Tetszenek a tisztítási előzmények és a hangjelzések is. Ezekből megtudhatja, hogy mi történik a robottal. A játékosoknak azt javasoljuk, hogy a hangos emlékeztetőket egyenként rögzítsék.

Az alkalmazás lehetővé teszi virtuális akadályok és korlátozott területek létrehozását. Az akkumulátor, a víztartály és a szennyeződésgyűjtő tálca állapotát is könnyen ellenőrizheti. Így még csak hozzá sem kell érnie a robotporszívóhoz. A legfontosabbak azonban a tisztítási módok. A Hobot Legee 7 összesen 8 tisztítási módot kínál. Az alábbiakban láthatja, hogy pontosan mik ezek.

Hobot Legee 7 tisztítás

A tesztelt Hobot Legee 7 alkalmazás a legjobbnak tartom a maga nemében. A funkciók és az egyéni lehetőségek mennyisége lélegzetelállító. Ugyanakkor meghajolok a kifinomult segítség előtt.

A porszívózás, felmosás és karbantartás minősége – 10/10

A tisztítás minősége felülmúlhatatlan. Ha porszívózással kezdenénk, a Hobot Legee 7 minden szennyeződést felszív, amivel csak találkozik. Nincs gondja a szőrrel vagy a nagyobb morzsákkal. A négyzet alakú elülső rész lehetővé teszi a sarkokban történő tisztítást.

Mindkét felmosó hasonlóan kiváló, 1800 grammos nyomással dolgozik a padlóra. Ha nagyobb tisztítási intenzitásra volt szükség, egyszerűen növeltük a teljesítményt és a víz mennyiségét az alkalmazásban.

Az összes szennyeződést egy 500 ml-es tartályban gyűjtjük össze. Ez kényelmesen eltávolítható a praktikus fogantyú segítségével. Semmi sem akadályozza meg, hogy a szennyeződést kiöntse, majd letörölje. A víztartály (340 ml) az alapcsomagban található palackkal tölthető fel vagy üríthető ki. Ennek a mennyiségnek körülbelül 240 m2-re kell elegendőnek lennie. Itt kell rámutatnunk, hogy a berendezésben desztillált vizet vagy speciális készítményeket kell használni.

Hobot Legee 7 karbantartás

A Legee 7 karbantartása nem nehéz. Időről időre elegendő a felületet egy ronggyal áttörölni vagy a fúvókákat megtisztítani. Természetesen a mikroszálas felmosórongyok is igénylik az ápolást. Ezek mosógépben moshatók.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése