Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Hobot Legee 7 robotmop értékelése

Hobot Legee 7 teszt

A Hobot Legee 7 egy porszívózással ellátott robotmop, amelyet igényes felhasználóknak ajánlunk. 14 napig helytállt a tesztünkben, és joggal a legjobbak közé tartozik a maga nemében. A magas színvonalú tisztítás mellett az időtlen dizájnja is elállította a lélegzetünket. De ahogyan azt hamarosan felfedezedheti, sokkal több jelentős pozitívum is van benne.

9.6

Tökéletes

A Hobot Legee 7 egy csúcskategóriás robotporszívós felmosó, amelyet igényesebb felhasználóknak ajánlunk. A fényűző dizájn mellett dicsérjük a tisztítás minőségét, a funkciók nagy számát és a felhasználóbarát, angol nyelvű alkalmazást. Szerkesztői TIPP!

Tervezés és kivitelezés
10
Felszerelés és kitartás
9
Kezelés és irányítás
9.5
A porszívózás, felmosás és karbantartás minősége
10
Előnyök
  • Időtlen design
  • Kiváló minőségű felmosás és porszívózás
  • Nagy teljesítmény
  • Hatékony térorientáció
  • Kiváló minőségű szűrés (HEPA)
  • Hosszú akkumulátor élettartam
  • Tökéletes alkalmazás angol nyelven
  • Könnyű karbantartás
Hátrányok
  • Nincs távirányító
  • 0,4 cm-en belül leküzdi az akadályokat

Hobot Legee 7 értékelése

A csomag tartalma

Az alapcsomag mindent tartalmaz, amire szüksége van. A Hobot Legee 7 mellett egy töltőállomást, egy műanyag alátétet, amely védi a padlót a nedvességtől, egy tisztítószert, egy palackot a folyadék egyszerű utántöltéséhez, 2× csere oldalsó sörtét és egy szűrőt talál. Részletes angol nyelvű kézikönyv is rendelkezésre áll.

Hobot Legee 7 tartozékai

Tervezés és kivitelezés – 10/10

A tesztelt Hobot Legee 7 robotmop a luxus készülékek közé tartozik a kivitelezés szempontjából. A fekete és a kék kombinációja nagyon szép. Maga a robot nagyobb méretű (340 × 339 × 100 mm), de a 3,2 kg-os súlya nem tér el a robotporszívók megszokott szabványaitól. Szükség esetén még egy kisgyermek is képes a készüléket hordozni.

Hobot Legee 7 design

A felső oldalon található egy LED-es kijelzővel ellátott kezelőpanel, amely a kiválasztott funkciónak megfelelően változtatja a színét. A belső kör alakú modul az LDS Lidar navigációs rendszert rejti, amely segít a készüléknek tájékozódni a térben. A fedelet kinyitva látható a hálózati kapcsoló, a portartály és a víztartály.

Az elülső oldal “mozgó lökhárítóval” van ellátva, a szemben lévő hátsó, csatlakozókkal ellátott rész a töltésre szolgál. A Legee 7-et megfordítva láthatjuk az esésérzékelőket (4×), a szívófejet, a fúvókákat, a meghajtószíjakat, valamint az első és hátsó felmosót. Az oldalsó kefe a szennyeződések felszedésére szolgál.

Munka közben a vizsgált Hobot Legee 7 modell nem jelentősen zajos (63 dB). Minden a kiválasztott teljesítménytől és funkciótól függ.

A Hobot Legee 7 egyértelműen az egyik legszebb robotgép, amelyet valaha teszteltünk. És ahogy hamarosan látni fogja, a funkciók tekintetében is sokat kínál.

Hobot Legee 7 kivitelezés

Felszerelés és kitartás – 9/10

A Hobot Legee 7 nagy teljesítményű, 2700 Pa teljesítményű BLDC szívómotorral rendelkezik, amely akár 900 rezgés/perc sebességet is képes elérni. A szabadalmaztatott FastBrush 4in1 tisztítórendszerrel büszkélkedhet, amely komplex és hatékony tisztításra képes. Ez magában foglalja a porszívózást, a száraz felmosást, az automatikus vízadagolást és a nedves felmosást. Tehát először a porszívó felszívja a szennyeződést, a száraz felmosórongy letörli a finom port, a négyszeres fúvókák vizet adagolnak, a második oszcilláló felmosórongy pedig felmossa és polírozza a padlót.

A Legee 7 robotporszívó csúcspontja kétségtelenül a Legee Slam lézeres navigáció. A robot folyamatosan méri és értékeli a körülötte lévő teret, majd optimalizálja a tisztítási útvonalat. Ehhez az LDS LiDAR, a kódoló, a giroszkóp és az E-kompasz technológiákat használja.

A Legee alkalmazásban valós időben láthatja, hogyan érzékeli a robot a körülötte lévő teret. Az alkalmazás kiváló takarítás-ellenőrzésre is szolgál (még akkor is, ha Ön nincs otthon). Ha kihagyott egy helyet, akkor ezt helyrehozhatja. Garantáljuk azonban, hogy nem kell ilyen hibákkal foglalkoznia. Ez a 14 napos tesztelésnél bebizonyosodott.

Hobot Legee 7 értékelés

A Hobot Legee 7 minden háztartás átlagos szennyeződéseivel megbirkózik. A szőr, a haj, a por, a különböző morzsák, a kavicsok és egyéb szennyeződések mindig könnyen felporszívózhatók. És mivel a hátsó felmosó mozgatható, a felmosásnak is kezd sok értelme lenni. Egyébként a felmosó funkciót szerettük a legjobban, mert a por az örök ellenségünk. A Legee 7 segítségével egy kicsit könnyebben lélegezhet.

Egy bizonyos hátránya az a tény, hogy az áttekintett modell legfeljebb 0,4 cm-es akadályt győz le. A magasabb küszöbök ezért problémát jelentenek.

A tartályok térfogata is érdekelni fogja. A nagyobb szennyeződéstartály térfogata 500 ml, a kisebb víztartályé 340 ml. A szűrés a robotporszívóknál elengedhetetlen. A Legee 7 kiváló minőségű HEPA-szűrővel rendelkezik, amely a hálózati szűrővel és a mikroszűrővel működik. Ez a kombináció biztosítja, hogy a por ne kavarogjon feleslegesen. A Hobot Legee 7 ezért allergiások számára is alkalmas.

Az új Legee saját Li-ion akkumulátorral rendelkezik, amelynek kapacitása 4500 mAh. Ha jobban belegondolunk, sosem aggódtunk igazán az akkumulátor élettartama miatt. Egy körülbelül 41 m2-es terület tisztítása után a kapacitás körülbelül 30%-kal csökkent. A tisztítás 42 percig tartott. Ezért az üzemidőt pluszként értékeljük.

Azonban logikusan minden attól függ, hogy a robot milyen funkciókat használ a takarítás során, mennyi akadály van stb. Amikor az akkumulátor lemerül, a Legee 7 automatikusan visszatér feltöltődni, majd ott folytatja a tisztítást, ahol abbahagyta. Természetesen esés elleni érzékelőkkel is rendelkezik.

Hobot Legee 7 töltés

Kezelés és irányítás – 9,5/10

Javasljuk, hogy a robotot a Legee 7 alkalmazással irányítsa (2,4G és 5G Wi-Fi-vel kompatibilis), amely letölthető Android és iOS rendszerekre. Meg kell dicsérnünk az áttekinthetőségét, gyorsaságát és megbízhatóságát. Még egy új firmware-verziót is láthattunk a tesztelés során, ami azt mutatja, hogy az ügyfelekkel törődnek.

Az alkalmazás teljesen angol nyelvű, és támogatja a Siri és az Ok Google alkalmazásokat. Ennek köszönhetően valós időben nyomon követheti a takarítást. Ugyanakkor a takarítás ütemezhető, vagy több térképet is elmenthet, és választhat közöttük. Olyan területek közül is választhat, amelyeket a Legee automatikusan létrehoz a tisztítás során. Az egyes területeken ezután kiválaszthatja a tisztítási módot: például a folyosón a legerősebbet választja, a dolgozószobában pedig a standardot hagyja. Tetszenek a tisztítási előzmények és a hangjelzések is. Ezekből megtudhatja, hogy mi történik a robottal. A játékosoknak azt javasoljuk, hogy a hangos emlékeztetőket egyenként rögzítsék.

Az alkalmazás lehetővé teszi virtuális akadályok és korlátozott területek létrehozását. Az akkumulátor, a víztartály és a szennyeződésgyűjtő tálca állapotát is könnyen ellenőrizheti. Így még csak hozzá sem kell érnie a robotporszívóhoz. A legfontosabbak azonban a tisztítási módok. A Hobot Legee 7 összesen 8 tisztítási módot kínál. Az alábbiakban láthatja, hogy pontosan mik ezek.

Hobot Legee 7 tisztítás

A tesztelt Hobot Legee 7 alkalmazás a legjobbnak tartom a maga nemében. A funkciók és az egyéni lehetőségek mennyisége lélegzetelállító. Ugyanakkor meghajolok a kifinomult segítség előtt.

A porszívózás, felmosás és karbantartás minősége – 10/10

A tisztítás minősége felülmúlhatatlan. Ha porszívózással kezdenénk, a Hobot Legee 7 minden szennyeződést felszív, amivel csak találkozik. Nincs gondja a szőrrel vagy a nagyobb morzsákkal. A négyzet alakú elülső rész lehetővé teszi a sarkokban történő tisztítást.

Mindkét felmosó hasonlóan kiváló, 1800 grammos nyomással dolgozik a padlóra. Ha nagyobb tisztítási intenzitásra volt szükség, egyszerűen növeltük a teljesítményt és a víz mennyiségét az alkalmazásban.

Az összes szennyeződést egy 500 ml-es tartályban gyűjtjük össze. Ez kényelmesen eltávolítható a praktikus fogantyú segítségével. Semmi sem akadályozza meg, hogy a szennyeződést kiöntse, majd letörölje. A víztartály (340 ml) az alapcsomagban található palackkal tölthető fel vagy üríthető ki. Ennek a mennyiségnek körülbelül 240 m2-re kell elegendőnek lennie. Itt kell rámutatnunk, hogy a berendezésben desztillált vizet vagy speciális készítményeket kell használni.

Hobot Legee 7 karbantartás

A Legee 7 karbantartása nem nehéz. Időről időre elegendő a felületet egy ronggyal áttörölni vagy a fúvókákat megtisztítani. Természetesen a mikroszálas felmosórongyok is igénylik az ápolást. Ezek mosógépben moshatók.

Népszerű robotporszívók az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése