Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Lamax Street2 bluetooth hangszóró értékelése

Lamax Street2 teszt

A LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró a hangminőség, a megfizethető ár és a praktikus kompakt méret ideális egyensúlyát kínálja. Ha egy könnyen hordozható vezeték nélküli hangszórót keres, amely nem riad vissza az időjárástól, akkor a Lamax Street2-t imádni fogja. Olvasson többet részletes értékelésünkben. További inspirációért tekintse meg vezeték nélküli hangszóró tesztünket.

9.4

Tökéletes

A Lamax Street2 egy kompakt és könnyű bluetooth hangszóró nagy teljesítményű, hosszú akkumulátor-üzemidővel, gyors töltéssel és tökéletes hangzással. Jól alkalmazkodik a kültéri körülményekhez, szép kialakítással, Bluetooth 5.0-val rendelkezik, és olyan funkcióival is megörvendeztet, mint például két hangszóró párosítása.

Tervezés és kivitelezés
8.5
Kezelés és irányítás
9.5
Az akkumulátor élettartama
10
Hangminőség
9.5
Előnyök
 • Praktikus méret és könnyű súly
 • Nagy teljesítmény 15 W
 • Tisztességes hangzás, erős basszus, tiszta hang
 • Csúszásmentes felület + tapadás
 • Tartósság IP55 tanúsítvánnyal
 • Nagyszerű akkumulátor-üzemidő és gyors töltés
 • MicroSD, USB és 3,5 mm-es jack csatlakozási lehetőség
 • Kihangosító vagy kihangosító támogatás
Hátrányok
 • A csatlakozók nem praktikus elhelyezése az alján
 • A csatlakozóburkolat útban lehet
 • Gyengébb stabilitás függőleges helyzetben

A csomag tartalma

A Lamax hangszóró mellett egy USB töltőkábelt és egy 3,5 mm-es audiokábelt is talál a csomagban. Természetesen van kézikönyv is. Bónuszként örülni fog az apró dolgoknak egy karabinerrel ellátott zsinór formájában a jobb kezelés érdekében, valamint több matrica a Lamax logóval.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

Tervezés és kivitelezés – 8.5/10

A Lamax Street2 hangszóró 19 × 7 × 5 cm-es méreteivel pontosan illeszkedik a kézbe. Amikor először veszi kézbe, meg fog lepődni a mindössze 370 grammos kis súly és a masszív anyag kombinációjától. A hangszórórács fém, a műanyag élek pedig tartós kivitelűek, kellemes, csúszásmentes felülettel. A tetején gumiból készült vezérlőgombok találhatók, alul pedig a csatlakozófedél, amely szintén gumiból készült.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A hangszóró teljes teste IP55 tanúsítvánnyal büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy nem bánja a port és a fröccsenő vizet. Azonban nem vízálló, és semmiképpen sem süllyedhet el. Egyébként az időjárás semmilyen módon nem árt neki. A kivitelezés összességében szilárd. A Lamax Street2 ideális partner lesz a szabadban, a városban és vidéken egyaránt. Hordozáskor biztosan értékelni fogja a praktikus fogantyút, amelyhez egy zsinór is tartozik.

A fekete színű, türkizkék elemekkel díszített formatervezés első pillantásra vonzó. A gombok jellegzetes keretezésének köszönhetően még szürkületben is azonnal látható, hogy hol van a hangszóró vezérlőegysége. A gombok között diszkréten elrejtve LED-ek jelzik a töltés vagy a lejátszás állapotát. Egy másik érdekesség a gyártó kiálló logója.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A Street2 Bluetooth hangszóró csatlakozói között talál egy microSD-kártya foglalatot, egy klasszikus USB-portot és egy jack csatlakozót. Így amellett, hogy szinte bármilyen telefonról, táblagépről és egyéb bluetooth technológiával felszerelt okoseszközről lejátszhat zenét, a tárolóeszközökről is lejátszhat dalokat. Ha véletlenül egy ilyen széles választék nem elég, akkor FM rádióra is hangolhat.

Ha a zenelejátszás Bluetooth-on keresztül történik, a hangszórót vízszintesen, hosszabbik felével lefelé lehet elhelyezni. Ha azonban USB-sticket vagy töltőt csatlakoztat, függőlegesen kell állnia, hogy elérje a csatlakozókat. A lekerekített élek miatt a vizsgált Lamax Street2 nem túl stabil ebben a helyzetben. Az öntött gumielem csak kis mértékben segít; ráadásul nem is rögzül túl szorosan a testhez, és idővel le tud válni. A hosszú gumi csatlakozóburkolat feleslegesen lobog, amikor kinyitják, és időnként útban van.

* A 370 grammos súlyt otthon, digitális mérlegen mértük – a gyakorlatban a hangszóró súlya még a gyártó által megadott 380 grammnál is kevesebb.

Kezelés és irányítás – 9,5/10

Működés közben egyértelmű, hogy a Lamax Street2 elsősorban kültéri hangszóró. A gumigombok megnyomásához egy kis erőt kell kifejteni. Míg otthoni használatra egy könnyű érintésű készülék teljesen elegendő lenne, a szabadban a nagyobb, nehezebben működő gombok megfizethetetlenek. A Street2 még vastag kesztyűben is könnyen kezelhető.

A bluetooth hangszóró vezérlésének érdekessége a kombinált gombok a zeneszámok és a hangerő váltására. Rövid megnyomással a következő/előző dalra ugorhat, hosszú megnyomással a hangot hangosíthatja/lehalkíthatja. Bár kezdetben volt néhányszor, hogy a hangerő enyhe beállítása helyett inkább dalokat váltottam, eltart egy ideig, amíg megszokja a szükséges tartási időt és magabiztosan irányítja a Lamaxot.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A hangerő beállítása fokozatos. A pendrive-ról történő lejátszás természetesen csak a gombokkal történik. Bluetooth-on keresztül csatlakoztatva a Street2 a telefonnal és a hangszóró testén található kapcsolókkal vezérelhető. A Bluetooth 5.0 stabil átvitelt biztosít akár 10 méteres távolságon keresztül, és még akadályok felett is működik. Több helyiségben is gond nélkül használható.

Összességében a kezelés egyszerű és intuitív. Hasonlóképpen, pillanatok alatt csatlakozhat mobiltelefonjához vagy táblagépéhez. A tesztelt Lamax Street2 hangszóró szükség esetén kihangosítóként vagy hangos telefonhívásokhoz is használható.

Az akkumulátor élettartama – 10/10

Az akkumulátor élettartama ennek a bluetooth hangszórónak az egyik erőssége. Bár a Lamax márka általában jó akkumulátor-kapacitású készülékeket kínál, a Street2 még ezek közül is egyértelműen kiemelkedik. Még a drágább és fejlettebb LAMAX Sounder SO-1 készüléket is többszörösen felülmúlja.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

Bár az 1800 mAh kapacitású Li-Ion akkumulátor kapacitása nem túl nagy, a hangszórót nagyon hosszú ideig képes ellátni energiával. Természetesen a készülék teljesítménye hatással van a fogyasztásra. A gyártó azt állítja, hogy 80%-os hangerővel 9 órát, 50%-os hangerővel pedig 22 órát is elérhet. Tesztjeink szerint ezek az értékek valóban megfelelnek a valóságnak. Tekintettel arra, hogy a Lamax Street2 otthoni használat során ritkán fogja használni a maximális teljesítményt, majdnem egy teljes napi akkumulátor-üzemidőre számíthat.

Ennek a bluetooth hangszórónak az a nagy előnye, hogy nemcsak vezeték nélkül, hanem klasszikusan, kábellel is használhatja. Töltés közben teljes mértékben működik, és lehetővé teszi az összes funkció használatát. Az akkumulátor kapacitásának feltöltése mindössze 3 órát vesz igénybe, a gyakorlatban általában kevesebbet. Ez önmagában és a hosszú játékidőt figyelembe véve kellemesen rövid idő.

Hangminőség – 9.5/10

Tekintettel a megfizethető árra, biztosan senki sem várná el azt a magas hangminőséget, amit ez a vezeték nélküli hangszóró elér. A hang tökéletesen érthető és a zene kiegyensúlyozott. Az erős basszus szintén egy plusz. A középhangok kicsit kevésbé hangsúlyosak, mégis a Street2 várakozásaimat felülmúlva teljesít. Közepes hangerőn teljesít a legjobban, de még maximális hangerőn is tiszta a hangja, minimális torzítással.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A frekvenciatartomány 150 Hz – 20 kHz, a hangszórók mérete 50 mm. A 15 W-os kimeneti teljesítmény (két meghajtó, egyenként 7,5 W maximális kimeneti teljesítménnyel) a kategóriájában a szabványosnál magasabb paraméterek közé tartozik. Hogy a helyzetet tovább fokozzák, az igényes felhasználók a True Wireless Stereo funkció segítségével párosíthatják a készüléket egy második Street2-vel, így 30 W-os kimeneti teljesítményt érhetnek el. Ebben az esetben a hangerő kiegyensúlyozott, és mindkét készüléket egyszerre vezérelhetik.

Vásárlói vélemények és tapasztalatok

A tesztelés idején már rengeteg vásárló osztotta meg tapasztalatait a Lamax Street2-vel kapcsolatban az interneten. Tökéletes, 97%-os értékelést kapott. Ez egyébként a legmagasabb pontszám, amit az általunk tesztelt Lamax bluetooth hangszórók elértek. Negatívumként a legtöbb vásárló megemlíti a korábban említett csatlakozókhoz való praktikus hozzáférést. Más tekintetben még a Street2 is dicséretet érdemel.

Népszerű bluetooth hangfalak az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése