Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Lamax Street2 bluetooth hangszóró értékelése

Lamax Street2 teszt

A LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró a hangminőség, a megfizethető ár és a praktikus kompakt méret ideális egyensúlyát kínálja. Ha egy könnyen hordozható vezeték nélküli hangszórót keres, amely nem riad vissza az időjárástól, akkor a Lamax Street2-t imádni fogja. Olvasson többet részletes értékelésünkben. További inspirációért tekintse meg vezeték nélküli hangszóró tesztünket.

9.4

Tökéletes

A Lamax Street2 egy kompakt és könnyű bluetooth hangszóró nagy teljesítményű, hosszú akkumulátor-üzemidővel, gyors töltéssel és tökéletes hangzással. Jól alkalmazkodik a kültéri körülményekhez, szép kialakítással, Bluetooth 5.0-val rendelkezik, és olyan funkcióival is megörvendeztet, mint például két hangszóró párosítása.

Tervezés és kivitelezés
8.5
Kezelés és irányítás
9.5
Az akkumulátor élettartama
10
Hangminőség
9.5
Előnyök
 • Praktikus méret és könnyű súly
 • Nagy teljesítmény 15 W
 • Tisztességes hangzás, erős basszus, tiszta hang
 • Csúszásmentes felület + tapadás
 • Tartósság IP55 tanúsítvánnyal
 • Nagyszerű akkumulátor-üzemidő és gyors töltés
 • MicroSD, USB és 3,5 mm-es jack csatlakozási lehetőség
 • Kihangosító vagy kihangosító támogatás
Hátrányok
 • A csatlakozók nem praktikus elhelyezése az alján
 • A csatlakozóburkolat útban lehet
 • Gyengébb stabilitás függőleges helyzetben

A csomag tartalma

A Lamax hangszóró mellett egy USB töltőkábelt és egy 3,5 mm-es audiokábelt is talál a csomagban. Természetesen van kézikönyv is. Bónuszként örülni fog az apró dolgoknak egy karabinerrel ellátott zsinór formájában a jobb kezelés érdekében, valamint több matrica a Lamax logóval.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

Tervezés és kivitelezés – 8.5/10

A Lamax Street2 hangszóró 19 × 7 × 5 cm-es méreteivel pontosan illeszkedik a kézbe. Amikor először veszi kézbe, meg fog lepődni a mindössze 370 grammos kis súly és a masszív anyag kombinációjától. A hangszórórács fém, a műanyag élek pedig tartós kivitelűek, kellemes, csúszásmentes felülettel. A tetején gumiból készült vezérlőgombok találhatók, alul pedig a csatlakozófedél, amely szintén gumiból készült.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A hangszóró teljes teste IP55 tanúsítvánnyal büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy nem bánja a port és a fröccsenő vizet. Azonban nem vízálló, és semmiképpen sem süllyedhet el. Egyébként az időjárás semmilyen módon nem árt neki. A kivitelezés összességében szilárd. A Lamax Street2 ideális partner lesz a szabadban, a városban és vidéken egyaránt. Hordozáskor biztosan értékelni fogja a praktikus fogantyút, amelyhez egy zsinór is tartozik.

A fekete színű, türkizkék elemekkel díszített formatervezés első pillantásra vonzó. A gombok jellegzetes keretezésének köszönhetően még szürkületben is azonnal látható, hogy hol van a hangszóró vezérlőegysége. A gombok között diszkréten elrejtve LED-ek jelzik a töltés vagy a lejátszás állapotát. Egy másik érdekesség a gyártó kiálló logója.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A Street2 Bluetooth hangszóró csatlakozói között talál egy microSD-kártya foglalatot, egy klasszikus USB-portot és egy jack csatlakozót. Így amellett, hogy szinte bármilyen telefonról, táblagépről és egyéb bluetooth technológiával felszerelt okoseszközről lejátszhat zenét, a tárolóeszközökről is lejátszhat dalokat. Ha véletlenül egy ilyen széles választék nem elég, akkor FM rádióra is hangolhat.

Ha a zenelejátszás Bluetooth-on keresztül történik, a hangszórót vízszintesen, hosszabbik felével lefelé lehet elhelyezni. Ha azonban USB-sticket vagy töltőt csatlakoztat, függőlegesen kell állnia, hogy elérje a csatlakozókat. A lekerekített élek miatt a vizsgált Lamax Street2 nem túl stabil ebben a helyzetben. Az öntött gumielem csak kis mértékben segít; ráadásul nem is rögzül túl szorosan a testhez, és idővel le tud válni. A hosszú gumi csatlakozóburkolat feleslegesen lobog, amikor kinyitják, és időnként útban van.

* A 370 grammos súlyt otthon, digitális mérlegen mértük – a gyakorlatban a hangszóró súlya még a gyártó által megadott 380 grammnál is kevesebb.

Kezelés és irányítás – 9,5/10

Működés közben egyértelmű, hogy a Lamax Street2 elsősorban kültéri hangszóró. A gumigombok megnyomásához egy kis erőt kell kifejteni. Míg otthoni használatra egy könnyű érintésű készülék teljesen elegendő lenne, a szabadban a nagyobb, nehezebben működő gombok megfizethetetlenek. A Street2 még vastag kesztyűben is könnyen kezelhető.

A bluetooth hangszóró vezérlésének érdekessége a kombinált gombok a zeneszámok és a hangerő váltására. Rövid megnyomással a következő/előző dalra ugorhat, hosszú megnyomással a hangot hangosíthatja/lehalkíthatja. Bár kezdetben volt néhányszor, hogy a hangerő enyhe beállítása helyett inkább dalokat váltottam, eltart egy ideig, amíg megszokja a szükséges tartási időt és magabiztosan irányítja a Lamaxot.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A hangerő beállítása fokozatos. A pendrive-ról történő lejátszás természetesen csak a gombokkal történik. Bluetooth-on keresztül csatlakoztatva a Street2 a telefonnal és a hangszóró testén található kapcsolókkal vezérelhető. A Bluetooth 5.0 stabil átvitelt biztosít akár 10 méteres távolságon keresztül, és még akadályok felett is működik. Több helyiségben is gond nélkül használható.

Összességében a kezelés egyszerű és intuitív. Hasonlóképpen, pillanatok alatt csatlakozhat mobiltelefonjához vagy táblagépéhez. A tesztelt Lamax Street2 hangszóró szükség esetén kihangosítóként vagy hangos telefonhívásokhoz is használható.

Az akkumulátor élettartama – 10/10

Az akkumulátor élettartama ennek a bluetooth hangszórónak az egyik erőssége. Bár a Lamax márka általában jó akkumulátor-kapacitású készülékeket kínál, a Street2 még ezek közül is egyértelműen kiemelkedik. Még a drágább és fejlettebb LAMAX Sounder SO-1 készüléket is többszörösen felülmúlja.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

Bár az 1800 mAh kapacitású Li-Ion akkumulátor kapacitása nem túl nagy, a hangszórót nagyon hosszú ideig képes ellátni energiával. Természetesen a készülék teljesítménye hatással van a fogyasztásra. A gyártó azt állítja, hogy 80%-os hangerővel 9 órát, 50%-os hangerővel pedig 22 órát is elérhet. Tesztjeink szerint ezek az értékek valóban megfelelnek a valóságnak. Tekintettel arra, hogy a Lamax Street2 otthoni használat során ritkán fogja használni a maximális teljesítményt, majdnem egy teljes napi akkumulátor-üzemidőre számíthat.

Ennek a bluetooth hangszórónak az a nagy előnye, hogy nemcsak vezeték nélkül, hanem klasszikusan, kábellel is használhatja. Töltés közben teljes mértékben működik, és lehetővé teszi az összes funkció használatát. Az akkumulátor kapacitásának feltöltése mindössze 3 órát vesz igénybe, a gyakorlatban általában kevesebbet. Ez önmagában és a hosszú játékidőt figyelembe véve kellemesen rövid idő.

Hangminőség – 9.5/10

Tekintettel a megfizethető árra, biztosan senki sem várná el azt a magas hangminőséget, amit ez a vezeték nélküli hangszóró elér. A hang tökéletesen érthető és a zene kiegyensúlyozott. Az erős basszus szintén egy plusz. A középhangok kicsit kevésbé hangsúlyosak, mégis a Street2 várakozásaimat felülmúlva teljesít. Közepes hangerőn teljesít a legjobban, de még maximális hangerőn is tiszta a hangja, minimális torzítással.

Lamax Street2 - Vélemény, teszt, ár

A frekvenciatartomány 150 Hz – 20 kHz, a hangszórók mérete 50 mm. A 15 W-os kimeneti teljesítmény (két meghajtó, egyenként 7,5 W maximális kimeneti teljesítménnyel) a kategóriájában a szabványosnál magasabb paraméterek közé tartozik. Hogy a helyzetet tovább fokozzák, az igényes felhasználók a True Wireless Stereo funkció segítségével párosíthatják a készüléket egy második Street2-vel, így 30 W-os kimeneti teljesítményt érhetnek el. Ebben az esetben a hangerő kiegyensúlyozott, és mindkét készüléket egyszerre vezérelhetik.

Vásárlói vélemények és tapasztalatok

A tesztelés idején már rengeteg vásárló osztotta meg tapasztalatait a Lamax Street2-vel kapcsolatban az interneten. Tökéletes, 97%-os értékelést kapott. Ez egyébként a legmagasabb pontszám, amit az általunk tesztelt Lamax bluetooth hangszórók elértek. Negatívumként a legtöbb vásárló megemlíti a korábban említett csatlakozókhoz való praktikus hozzáférést. Más tekintetben még a Street2 is dicséretet érdemel.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése