Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Kiválasztási útmutató: a legjobb elektromos fogkefék

12.1.2022

Javítsd a fogmosási technikádat napról napra, legyenek egészségesebbek a fogaid és a fogínyed! Egy elektromos fogkefe akár 100%-kal több lepedéket távolít el a fogakról, mint egy hagyományos, ezért voksolnak rá a fogorvosok is. Ráadásul gyerekjáték vele a fogmosás, hiszen nyomásérzékelője figyelmeztet, ha például erős a technikád. Az elektromos fogkefe a hagyományoshoz képest több lepedéket távolít el a fogakról, és egészségesebbé teszi a fogínyt is.

A legjobb oszcilláló fogkefe

Elegánsan dizájnos, mozgásérzékelős fogkefe 6 választható üzemmóddal, 2 perces időzítővel.

A legjobb szónikus fogkefe

4 plusz kefefejjel ellátott, stílusos elektromos fogkefe 3D-s szájtérképpel.

A legjobb elektromos fogkefe gyerekeknek

Vicces elektromos fogkefe gyerekeknek 2 fokozattal, cserélhető matricákkal.

A legjobb elektromos fogkefék

Értékelés: GeniusX 20100S Rose Gold – élménnyé teszi a fogmosást

GeniusX-20100S-Rose-Gold_1 értékelés, teszt Premium kategória

Márka: Oral-B | Típus: oszcilláló | Célcsoport: felnőttek | Szín: aranyrózsaszín | Funkciók: SmartRing kijelző, 2 perces időzítő, 6 választható üzemmód, mozgásérzékelő, nyomásérzékelő, Bluetooth alkalmazással történő társítás | Tartozékok: fogkefe és mobiltelefon feltöltő tok, lítium-ion akkumulátor | Hozzávetőleges ár: 103 170 Ft

Előnyök
 • Elegánsan dizájnos
 • Lítium-ion akkumulátor
 • SmartRing kijelző
 • 2 perces időzítő
 • 6 választható üzemmód
 • Mozgásérzékelő
 • Bluetooth alkalmazás
Hátrányok

  Az Oral-B Genius X 20100S Rose Gold elektromos fogkefe tesztünk alapján kiérdemelte a legjobb oszcilláló elektromos fogkefe címet. Mozgásérzékelőjével követi a fogkefe mozgását, és a mesterséges intelligencia támogatásával megtanít téged helyesen fogat mosni. Csak annyit kell tenned, hogy Bluetoothszal társítod az okostelefonokkal kompatibilis Oral-B alkalmazáshoz. 2 perces időzítőjével be tudod állítani az ideális fogmosási időtartamot. Ez a modell a kerek fejű elektromos fogkefe fej típusok közé tartozik. A tökéletes dőlésszögű fej neve: CrossAction fogkefefej. Lágy sörtéi kényeztetik a fogínyt, mégis tökéletesen tisztítják meg a fogakat a lepedéktől. Ha érzékeny a fogínyed, akkor ez a te típusod.

  Ha túl erősen nyomod a fogkefét a fogaidra, a SmartRing kijelző világítani kezd, hogy ezáltal figyelmeztessen, és a forgási sebesség is csökken. Üzemmódjai: kímélő-, fogfehérítő-, nyelvtisztító-, fogínyápoló stb. Tartozik hozzá egy prémium feltöltő tok is, mely utazás esetén szuper előnyös. Egyszerre tudod benne tölteni a mobilodat és a fogkefét. Sokáig bírja, hiszen egyetlen feltöltéssel akár két hétig is használhatod.

  Értékelés: Philips Sonicare DiamondClean Smart Blue HX9954/57 – 3 D-s szájtérképpel

  Philips Sonicare DiamondClean Smart Blue HX9954/57 értékelés, teszt Arany középút

  Márka: Philips | Típus: szónikus | Célcsoport: felnőttek | Szín: kék | Funkciók: Akkumulátor kijelző, 2 perces időzítő, 5 választható üzemmód, 3 intenzitási szint, nyomás-, hely- és dörzsölés-érzékelő, Bluetooth alkalmazással történő társítás, 3D tisztítás | Tartozékok: 4 kefefej, töltőpohár, 1 USB-töltős utazótok, 1 kefefej tartó | Hozzávetőleges ár: 101 290 Ft

  Előnyök
  • 5 tisztítási üzemmód
  • 3 intenzitási szint
  • Bluetooth alkalmazás
  • 4 kefefej
  • Stílusos
  • 3D-s szájtérkép
  Hátrányok

   A Philips Sonicare DiamondClean Smart Blue HX9954/57 elektromos fogkefe tesztünk alapján kiérdemelte a legjobb elektromos szónikus fogkefe díjat. Tedd érdekessé a fogmosást ezzel a szónikus fogkefével. A fogmosást az alkalmazáson keresztül, 3D-s szájtérképen követheted. Az elektromos fogkefe fej cseréje megoldható, mert a csomag négy különböző fejet tartalmaz. Az elektromos fogkefe fej típusok ebben a szettben a következők: Premium Plaque Defence, Gum Care, Premium White, TongueCare. Ideje a cserének? A készülék azt is jelzi.

   Üzemmódjai: mindennapi tisztítás (Clean), alapos tisztítás (Deep Clean+), fogfehérítő ( White+), egészséges fogíny ( Gum Health) és friss lehelet (Tongue Care).

   Ez a sonicare fogkefe a TouchUp funkcióján keresztül elárulja, ha kihagytál néhány helyet a tisztítás során, így visszatérhetsz oda, hogy alaposabb munkát végezz. Azt is nyugtázza, ha elég alapos voltál. Tanácsai segítenek a még jobb fogmosási technika elsajátításában. Ha túl erősen mosol fogat, a markolat végén lévő gyűrű elkezd villogni. A 3 intenzitási beállítás (magas, közepes, alacsony) között mindenki megtalálja a számára ideálisat.

   Értékelés: Sonicare For Kids 3+ HX6322/04 – aranyos és hatékony elektromos fogkefe

   philips-sonicare-for-kids értékelés, teszt Classic kategória

   Márka: Philips | Típus: szónikus | Célcsoport: gyerekek | Szín: mintás | Funkciók:2 perces időzítő, 2 választható üzemmód, Bluetooth alkalmazással történő társítás | Tartozékok: 2 Sonicare for Kids fogkefefej (standard és kompakt), töltő, 8 matrica | Hozzávetőleges ár: 22 150 Ft

   Előnyök
   • Bluetooth összeköttetés
   • 8 matricával
   • 2 üzemmód
   • KidTimer időzítő (2 perc)
   • QuadPacer időzítő
   Hátrányok

    A Sonicare For Kids 3+ HX6322/04 egy elektromos szónikus fogkefe gyerekeknek. A készülék játékos külseje azonnal kedvet hoz a fogmosáshoz és játékká teszi azt. A fogmosás interaktív is lehet, ha a szónikus fogkefét összekötöd egy okostelefonos vagy tabletes alkalmazással. Többé nem kell könyörögnöd a gyerkőcnek, hogy menjen fogat mosni, és még meg is tanulja a helyes, és alapos fogtisztítási technikát. Időzítője 2 percre van beállítva, ez az az idő, ami kell egy alapos fogmosáshoz. A QuadPacer időzítővel méri a fogmosás valós időtartamát is.

    Feje gumírozott, így védi a növekvő fogakat. Keskeny, ergonomikus formája, gumírozott markolata miatt könnyű megfogni, illik a gyermekkezekbe. Szeretnéd ellenőrizni őt? Tekints bele az alkalmazásba, és nézd meg a legutóbbi, maximum 20 fogmosás adatait. A cserélhető matricák feldobják a fogkefe küllemét. Nem tartalmaz bonyolult programokat, csak kettőt, igazodva a gyermek életkorához. Akkumulátora egy töltéssel 3 hetet is kibír. A Sonicare For Kids 3+ HX6322/04 a legjobb elektromos fogkefe gyerekeknek.

    További inspiráció a számodra

    Elnevezés Értékelés
    Elektromos fogkefék
    1. Silk'n ToothWave értékelés, teszt Silk’n ToothWave

    97 % ★★★★★

    Szónikus fogkefe gyengéd, hatékony működéssel, 3 intenzitási szinttel, 2 tisztítási móddal. Vásárlás
    2. Philips Sonicare DiamondClean Smart White HX9924/07 teszt, értékelés Philips Sonicare DiamondClean Smart White HX9924/07

    95% ★★★★★

    Szónikus fogkefe 5 tisztítási móddal, 3 intenzitási szinttel, komplett komplett fog- és fogínyápolásra. Vásárlás
    3. Oral-B Oxyjet + Pro2 értékelés, teszt, ár Oral-B Oxyjet + Pro2

    90% ★★★★

    Oszcilláló-forgó-pulzáló technológián alapuló elektromos fogkefe 2 tisztítási programmal, 3 pótfejjel. Vásárlás
    4. Junior 6+ Star Wars értékelés, teszt Junior 6+ Star Wars

    89% ★★★★

    6 éven felüli gyermekeknek való forgó-oszcilláló elektromos fogkefe.  Vásárlás
    5. ProfiCare PC-DC 3031 értékelés, teszt  ProfiCare PC-DC 3031

    80% ★★★★

    Forgó-oszcilláló elektromos fogkefe, és szájzuhany egyben időzítővel a hatékony tisztításért. Vásárlás
    6. SENCOR SOC 0912GR teszt, értékelés SENCOR SOC 0912GR

    70% ★★★

    Gyerekeknek való szónikus elektromos fogkefe 2 programmal, LED állapotjelzővel. Vásárlás

    Hogyan válaszd ki a számodra legjobb elektromos fogkefét?

    Tanácstalanul nézelődsz a webshopok polcain, és azt dünnyögöd magadban, hogy „milyen elektromos fogkefét vegyek”? Amit feltétlenül vizsgálj meg, mielőtt választasz: elektromos fogkefe tesztek, elektromos fogkefe vélemények. Ezek segítenek megismerni azokat a tulajdonságokat, amiket mérlegelned kell a vásárlásnál. Szerintünk ezek a legfontosabb választási szempontok: frekvencia, funkciók, tartozékok, típus, márka, ár. Vedd figyelembe a saját igényeidet, ne feltétlenül a reklámok után menj!

    Az elektromos fogkefe típusa

    Ha jobban megnézed a választékot, két féle típust láthatsz. Az egyiknek kör alakú a feje, míg a másiknak hosszúkás, mint a hagyományos fogkeféknek. Hogy melyik a jobb számodra? Döntsd el te az alábbi leírás alapján.

    A forgó-oszcilláló fogkefe

    Az ilyen felépítésű készülék feje körkörös mozgást végez. A kefefej kör alakú. Gyakorlatilag egy félkör alakú mozgást képzelj el, hiszen ezek a fejek 90 fokot fordulnak oda-vissza irányban. Egyes készülékek pulzálnak is, azaz nyomást gyakorolnak a fogakra. Így gyakorlatilag megkaphatsz 3 fogkefét egyben. Előnye, hogy hatékonyabban távolítja el a lepedéket, mint a szónikus fogkefe. Kiváló, aprólékos tisztítást kínál.

    Tanácsunk

    Ha érzékeny az ínyed, inkább ne ezt a típust válaszd, mert begyulladhat tőle.

    Szónikus fogkefe

    A szónikus fogkefe lesz a legjobb elektromos fogkefe azoknak, akiknek érzékeny az ínyük vagy egyéb fogproblémájuk van. Az ok: kíméletesek a fogzománchoz, valamint az ínyhez is. Fejük általában hosszúkás. A szónikus fogkefe fejének mozgási sebessége 12000-24000 Hz. Tisztító hatása egyszerűen lenyűgöző. Hangja zümmögésszerű.

    Hogyan válasszunk elektromos fogkefét

    Működési idő (töltés és akkumulátorcsere)

    Az elektromos fogkefe tesztünk során azt a következtetést sikerült levonnunk, hogy ezek a modern fogkefék 2-3 hetet is kibírnak egy akkumulátor töltés után. Ez igen szép eredmény, így ha rövidebb időre utazol el otthonról, az sem baj, ha nem viszed vagy otthon felejted a töltőt. Az utazótok egyébként a vásárolt elektromos fogkefe csomag része, és mivel igen könnyű a súlya, bátorítunk, hogy mindig vidd magaddal a fogkeféddel együtt.

    Mi a teendő, ha lemerül az elektromos fogkeféd? Ebben az esetben tedd bele a kefét a tokba, majd csatlakoztasd a konnektorhoz vagy a laptopodhoz. Egyes típusok mellé indukciós töltőpoharat is kapsz, amely öblítésre is használható. Hasznos és szép darab a fürdőszobában.

    Tanácsunk

    Két használat között ne töltsd a fogkefét, hagyd teljesen lemerülni. Ha így teszel, akkor ezzel meghosszabbítod az akkumulátor élettartamát.

    Az elektromos fogkefe teljesítménye

    Egy forgó-oszcilláló-pulzáló fogkefe 5000 mozgás/perctől egészen 10 000 mozgás/percig terjedően teljesíthet. Ám a pulzálás elérheti a 40-50 000-es értéket is. A szónikus elektromos fogkefék többsége 30-60 ezer mozgás/perc teljesítményűek, a pulzálás száma pedig olyan magas, hogy sokszor már fel sem tüntetik a gyártók.

    Elektromos fogkefe fej típusok

    Az elektromos fogkefék egyik nagy előnye, hogy több féle fejtípusuk van, és ezek a fogmosás céljától függően cserélhetőek. Mutatunk néhány példát. A mindennapi tisztításhoz puha, rugalmas sörték ajánlunk. Ezek a nehezen elérhető helyekről is eltávolítják a lepedéket. Az egészségesebb fogínyhez kis méret dukál. Az ínyvonal-menti sörték az ínybetegségek, a fogínygyulladás megelőzésére hivatottak. Fogfehérítésre a sűrű sörték ajánlottak, melyek középső részén folteltávolító betét van. Ez a típusú fej fehérre polírozza a fogat.

    Friss leheletet szeretnél? A speciális sörték elvégzik a nyelv barázdáinak, és mélyedéseinek hatékony tisztítását, valamint a baktérium lerakódások megszüntetését. A nyomukban tiszta nyelv és friss lehelet jár. Válassz olyan fogkefe fejet az elektromos fogkefe fej típusok közül, amely megfelel az aktuális szájápolási igényednek.

    Az elektromos fogkefe fej cseréje

    Ha elfogy a készlet otthon, nem kell eldobnod az elektromos fogkeféd, mert új fejeket szerezhetsz be hozzá. Akár ott, ahol eredetileg vásároltad, akár egy másik webáruházban. Csak tőled függ.

    Így zajlik az elektromos fogkefe fej cseréje: az elhasznált fejet húzd le a fogkefe testről (ha szükséges, használd a biztonsági gombot), és tedd a helyére az újat. Fontos, hogy olyan elektromos fogkefe fejet vegyél, amely kompatibilis a fogkeféddel. Általában minden gyártó árul pótfejeket az adott termékeihez. 

    Mikor esedékes az elektromos fogkefe fej cseréje?

    Az elektromos fogkefe fej hatékonysága a használati idővel párhuzamosan csökken. Latolgatod, hogy mikor kellene kicserélni? Felesleges, hiszen az elektromos fogkefék többsége van olyan intelligens, hogy a fogmosás intenzitásából következtet a csere esedékességére. Ez a fejcsere riasztás funkció. Ráadásul ezt minden fej esetében külön teszi.

    Mivel tisztítsam az elektromos fogkefémet?

    Ha rendszeresen tisztítod vízzel, akkor nem fog rajta megtapadni a fogkrém. A vízkő azonban egy idő után felütheti a fejét. Jó megoldás lehet a műfogsor tisztítótabletta rendszeres alkalmazása. Ha azt szeretnéd, hogy a fogkefe könnyebben megszáradjon, állítva tárold.

    Mitől jobb az elektromos fogkefe, mint a hagyományos

    Intelligens funkciók

    Az intenzitás kiválasztása

    Kiválaszthatod, hogy a készülék milyen erősen mossa végig a fogaidat. Általában ez három fokozat közötti választást jelent, az enyhétől az egészen erősig. Ha érzékenyebb a fogzománcod vagy az ínyed, válaszd az egyes módot.

    Időzítő

    Az elektromos fogkefék időzítője 2 percig számol ez ugyanis a fogmosás ideális ideje. Ha le szoktad rövidíteni a fogmosás idejét, nagy segítség lesz a számodra. Segít betartani a szabályt, és ezzel alaposabb tisztítást tesz lehetővé.

    Nyomásérzékelő

    Ha túlzottan rányomod a fogkeféd a fogaidra, azzal nem hogy jobban eltávolítanád róla a lepedéket, még ártalmas is lehet a fogzománcodnak, és megsértheted az ínyedet. Ám a nyomásérzékelő ezt nem hagyja a számodra: fénnyel, hanggal vagy rezgéssel jelez, hogy túlzásba vitted a fogmosás erejét. Sőt, modelltől függően a készülék csökkenti a kefe forgási sebességét is.

    Pozícióérzékelő technológia

    Mutatja, hogy a szájüreg melyik részével végeztél, és mely van még hátra.

    Bluetooth® technológia

    Kompatibilis iOS és az Android rendszerekkel. A letöltött alkalmazás segítségével megnézheted az előző néhány fogmosás adatát, és végigvezet az éppen aktuális fogmosási folyamaton is, hasznos tanácsokat adva.

    Hogyan válasszunk elektromos fogkefét gyerekeknek?

    A gyártók a gyerekek számára is meghozzák a kedvet a fogmosáshoz: szuper aranyos, gyermeki kézbe való elektromos fogkeféket ajánlanak nekik. Akkor kezdheti el használni őket a gyermek, ha már jól boldogul a hagyományos változattal. 4-7 éves korára már minden gyermek képes erre. A tapasztalat az, hogy a gyermekek sokkal jobban szeretnek elektromos fogkefével fogat mosni, mert szórakoztatóbbá teszik ezt a számukra unalmas rutinfeladatot. Az egyes készülékekhez matricák is kaphatóak, így téve még változatosabbá a fogmosás rituáléját.

    Legjobb elektromos fogkefe gyerekeknek

    Több felhasználó is használhat egy fogkefét?

    Természetesen nem. Hiába elektromos és nagyon modern, a higiéniai követelményeken ez nem változtat. A hagyományos fogkefénket sem osztjuk meg senkivel, igaz? Az esetleges fertőzések elkerülése végett mindenkinek legyen otthon saját elektromos fogkeféje.

    Hogyan mossak megfelelően fogat elektromos fogkefével?

    Az elektromos fogkefét végtelenül egyszerű használni. Csak illeszd rá a fejet a fogkefére és válaszd ki a programot. Ezt követően moss fogat a hagyományos módon. A lényeg az, hogy ne nyomd rá erősen a fejet a fogaid felszínére, hagyd, hogy a fogkefe sörtéi tegyék a dolgukat. Szép lassan, megfelelő időközönként haladj vele.

    Az elektromos fogkefe sörtéi akár több tízezer rezgést is végezhetnek percenként, ami dinamikus folyadékáramlást hoz létre, és rendkívül hatékony fogtisztítást tesz lehetővé. Nagyon jó hír, hogy az elektromos fogkefék többségében van egy olyan mikrochip, amely jelzi az alkalmazásnak, hogy épp melyik fejet használod, és aszerint állítja be az intenzitását. Neked nem kell törnöd a fejed egyáltalán, csak nyomd meg az aktiváló gombot, és élvezd a fogmosást.

    A fogkrém is fontos

    Ha már áldoztál egy jó elektromos fogkefére, akkor a fogkrém minőségére is legyen gondod. Aszerint válassz, ahogyan a fogkefe fejeit is: léteznek fogfehérítő, lehelet frissítő, ínygyulladást csökkentő és fogzománc erősítő változatok. Figyelj oda arra, hogy az elektromos fogkefédhez ajánl-e speciális fogkrémet a gyártó és forgalmazó.

    Ultrahangos fogkefe

    Ejtsünk néhány szót az ultrahangos fogtisztítóról. Már csak azért is hozzuk szóba, mert sokszor összekeverik a kedves vásárlók a szónikus készülékekkel. Pedig az ultrahangos fogkefék ultrahangos rezgés és a speciális fogkrémben lévő mikrobuborékok révén veszik fel a harcot a lepedékkel, valamint a baktériumokkal. Mindezt kiemelten magas frekvencián teszik, akár 96 millió rezgés/perc teljesítménnyel. Ez már gyógyászati ultrahang-tartománynak minősül. Régebben az ultrahangos fogtisztítók nem adtak ki hangot, mivel a fej nem is végez mozgást, csak ultraszónikus hanghullámot ad ki magából. Manapság viszont egy ultrahangos fogkefe egy kis rezonátor segítségével zúgó hangot ad ki.

    A legnépszerűbb elektromos fogkefe márkák

    Érdemes az ismertebb márkák termékeit vásárolni, mivel így biztos, hogy az alaposan letesztelt termékek mellé kiemelkedő garanciát és támogatást is kapunk. Ráadásul ha úgy hozza a szükség, tudunk vásárolni majd cserefejet vagy épp töltőt.

    Oral-B elektromos fogkefe

    Az Oral-B márka és fogkefe közismert a foghigiénia területén. Olyannyira kiemelkedik az elektromos fogkeféinek minőségével, hogy a fogorvosok által leggyakrabban ajánlott fogkefe az Oral-B fogkefe. Oszcilláció-rotációs és szónikus elektromos fogkeféket is gyártanak.

    Oral-B logo

    Philips elektromos fogkefe

    A Philips fogkefe is a világ leggyakrabban eladott elektromos fogkeféi közé tartozik. Nem csoda, hiszen a márka kiváló minőségű termékei már szinte minden területen bizonyítottak. Jellemzően prémium termékeket dobnak a piacra. Kínálatukat kiegészítik háztartási kisgépekkel és szépségápolási termékekkel is.

    Philips logo

    Xiaomi elektromos fogkefe

    A Xiaomi fogkefe is elégedett vásárlókat tudhat a magáénak szerte a világon. A kínai gyártó elektromos fogkeféi a legmagasabb minőséget képviselik. A Xiaomi fogkefe választék darabjai viszonylag olcsók és magas minőségűek.

    xiaomi logo

    Az elektromos fogkefe ára

    A kezdőknek egy olcsóbb, pár ezer forintos elektromos fogkefét ajánlunk. Előbb tapasztald ki a működését, valóban tetszik-e, fogod-e használni hosszabb távon. Ha megtetszett, nézelődhetsz a prémium termékek között is, mert biztosan behozza az árát, és nem dobod ki az ablakon pár használat után.

    Elektromos fogkefék 100 000 – 60 000 Ft-os áron

    Ezek a modellek tartalmazzák a legtöbb választható üzemmódot. Van bennük mozgásérzékelő, nyomásérzékelő, 2 perces időzítő, több intenzitási szinttel használhatóak. Lehetőség van Bluetooth alkalmazással történő társításra, és a fogmosási folyamatot is nyomon kísérheted a képernyőn (3D tisztítás). Sok tartozék jár melléjük: fogkefe és mobiltelefon USB-töltős utazótok, lítium-ion akkumulátor, plusz kefefejek, töltőpohár, kefefej tartó. Ezeknek a modelleknek a legnagyobb a rezgés/perc számuk.

    Elektromos fogkefék 60 000 – 25 000 Ft-os áron

    A középmezőny elektromos fogkeféivel is tökéletes tisztítást végezhetsz, de ami az elérhető okos funkciókat és a dizájnt illeti, kicsit alább kell adnod. Ezen felül azonban tökéletesen elégedett leszel, és a mosolyod is egészséges lesz.

    Elektromos fogkefék 25 000 Ft alatt

    Hatékony eszközök a fogápolásban, de sem dizájnban, sem funkciókban nem érik utol a drágább társaikat. Mindenben alulmaradnak: rezgés/perc számban és a tartozékok, funkciók számában is. Általában két üzemmódban használhatóak.

    A fogmosásnak kiemelkedő szerepe van a szájhigiénia területén. Akkor jó a közérzetünk, ha egészségesek a fogaink és friss a leheletünk. Ennek eléréseben segítenek az elektromos fogkefék, melyekből mára a webshopok is beszerezték a legjobb, legminőségibb darabokat. Reméljük, hogy elektromos fogkefe tesztünkkel segíthettünk neked abban, hogy rátalálj a számodra legjobb elektromos fogkefére.

    Hogyan használjuk az elektromos fogkefét?

    Cikk megosztása

    Cikk értékelése

    Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

    Hasonló cikkek