Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2022 legjobb gőztisztítói – vélemények és tippek a választáshoz

Datum 16.7.2021

Tökéletesen tiszta lakás vegyszermentesen? Bár hihetetlenül hangzik, mégis lehetséges. Nem a jól ismert ecet-szóda kombinációt szeretnénk most ajánlani, hanem egy sokkal hatékonyabb, modern megoldást – a gőztisztítót. Kiválasztottuk a három legjobb gőztisztítót különböző árkategóriákban, hogy segítsünk Önnek, amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a tisztító és fertőtlenítő gépekről. Cikkünkben megtalálja a legjobb gőztisztítók értékelését és tippeket a választáshoz, ha vásárolni szeretne egy új eszközt.

Legjobb minőség

Nagy teljesítményű, multifunkcionális gőzporszívó egy megbízható és minőséges márkától.

Legjobb ár/érték arány

Sokoldalú gőztisztító innovatív, sokszögalakú kefével és nagy víztartállyal.

Legjobb olcsó

Olcsó, de jól használható kézi gőztisztító sok tartozékkal.

Legjobb gőztisztítói

Értékelés: KARCHER SV 7 – multifunkciós gőzporszívó

KARCHER SV 7 Vélemények, teszt, ár Premium kategória

Típus: gőzporszívó | Teljesítmény: 2 200 W | Nyomás: 4 bar | Víztartály térfogata: 1,2 l | Gyerekzár: igen | Biztonsági szelep: igen | Súly: 9,4 kg | Vezeték hossza: 6 m | Hozzávetőleges ár: 210 000 Ft

Előnyök
 • Sokoldalú felhasználási lehetőség
 • Nagy teljesítmény
 • Alacsony vízszint jelző
 • Utántölthető tartály használat közben
 • Szabályozható párakiengedés

Hátrányok
 • Ár
 • Súly

A KARCHER SV 7 gőzporszívó egy multifunkciós takarítógép – gőzöl, porszívóz és szárít. Gőzölő funkciójának köszönhetően vegyszermentesen tarthatja tökéletesen tisztán otthonát.

A KARCHER gőztisztító több tartozékkal is el van látva, ezáltal megtisztíthatja az ablakokat, tükröket, csempéket, konyhai felületeket vagy a padlókat egyetlen eszköz segítségével. A gőztisztító gép víztartálya 1,2 literes, ezzel egy nagyobb területet is megtisztíthat. Ha mégis elfogyna a víz, a beépített alacsony vízszint jelző figyelmezteti Önt erre. Nem kell félbehagynia a takarítást, hogy újra feltöltse a tartályt.

A gőzkiengedés 5 fokozatban szabályozható a gőztisztítón. Ha pedig hagyományos porszívóként szeretné használni, ez sem akadály a KARCHER gőztisztítónak, amely jelenleg az egyik legjobb gőztisztító a piacon kapható gőzölős takarítógépek közül.

Értékelés: Polti Vaporetto SMART 40 MOP – sokoldalú gőzfelmosó

Polti Vaporetto SMART 40 MOP Vélemények, teszt, ár Arany középút

Típus: gőzfelmosó | Teljesítmény: 1 800 W | Nyomás: 3,5 bar | Víztartály térfogata: 1,6 l | Gyerekzár: igen | Biztonsági szelep: igen | Súly: 6,5 kg | Vezeték hossza: 7,5 m | Hozzávetőleges ár: 60 000 Ft

Előnyök
 • Súly
 • Sokoldalú felhasználási lehetőség
 • Praktikus, sokszögű kefe

Hátrányok
 • Megbízhatatlan párakiengedés szabályzó

A Polti Vaporetto SMART 40 MOP gőzfelmosóval nemcsak a padlót és a járólapokat tarthatja tisztán, de rengeteg kiegészítőjének köszönhetően az egész otthonát.

A gőztisztító gép keféje sokszögalakú, ennek köszönhetően a nehezen hozzáférhető helyeket sem hagyja ki takarítás közben. A beépített sörték segítségével a makacs szennyeződéseket is eltávolítja. A textil felmosórongyot egyszerűen a keféhez rögzítheti. A további tartozékokkal csempét, ablakot, tükröt vagy konyhai felületeket is tisztíthat. A Polti Vaporetto SMART 40 MOP gőztisztító sokoldalúságát minden háztartásban értékelni fogják.

Értékelés: Clatronic DR 3653 – olcsó kézi gőztisztító

Clatronic DR 3653 Vélemények, teszt, ár Classic kategória

Típus: kézi gőztisztító | Teljesítmény: 1 000 W | Nyomás: 3,5 bar | Víztartály térfogata: 0,35 l | Gyerekzár: nincs információ | Biztonsági szelep: nincs információ | Súly: nincs információ | Vezeték hossza: 5 m | Hozzávetőleges ár: 10 000 Ft

Előnyök
 • Ár
 • Nagy nyomás

Hátrányok
 • Kisebb teljesítmény
 • Kis víztartály

A Clatronic DR 3653 egy egyszerűen kezelhető, kicsi, kézi gőztisztító. A víztartály térfogata 0,35 liter, ami épp elegendő egy kisebb felület megtisztításához. Ahhoz, hogy az egész fürdőszobát átmossa vele, többször újra kell töltenie a tartályt. Amennyiben szívesen tart szüneteket takarítás közben, a Clatronic gőztisztító remek választás.

A gőztisztító teljesítménye 1000 W, ami minimális értéknek számít gőztisztító gépek között. Viszont a gőz nyomása 3,5 bar – ez nem rossz eredmény egy ilyen kis eszköztől.

Hogyan válasszunk gőztisztítót?

Gőztisztító választásakor az elsődleges szempont a rendeltetés. Először is azt kell eldöntenie, mit szeretne tisztítani gőztisztítóval. Ha előre biztos benne, hogy csak a fürdőszobai csempét fogja tisztítani az új eszközzel, ne a gőzfelmosók között keresgéljen, hanem a kézi gőztisztítók kínálatát tanulmányozza.

A választék nagy, kapható gőzölős felmosó, kézi gőztisztító, ablakra és tükörre kifejlesztett, matrac és kárpit tisztító, multifunkciós gőztisztító stb. Az alábbiakban néhány tippel segítünk eligazodni köztük.

legjobb gőztisztítói – vélemények és tippek a választáshoz

Gőztisztító típusok

Kézi gőztisztító

A kézi gőztisztítók fő előnye a kis méret és súly. Kisebb felületek tisztítására alkalmasak, a különböző tartozékoknak köszönhetően a nehezen hozzáférhető helyeket is kitakaríthatja velük.

Gőztisztító gép

A gőztisztító gépek nagyobb méretük miatt nehezebben kezelhetőek, mint a kézi gőztisztítók. Viszont általában jobb a teljesítményük és sokoldalúbb felhasználási lehetőséget kínálnak.

Gőzporszívó

A gőzporszívók multifunkciós takarítógépek. Amellett, hogy hagyományos porszívóként működnek, gőzölő funkciójuk is van. Ezzel tisztán tarthatja a szőnyeget, egyes gőzporszívók segítségével akár kanapét vagy matracokat is fertőtleníthet.

Gőzfelmosó

A gőzölős felmosókkal padlóit tisztíthatja meg vegyszerek nélkül is alaposan. A gőzfelmosók teljesítménye általában kisebb, mint egy gőztisztító gépé, viszont könnyen kezelhetőek és nagyobb területet is képesek felmosni.

legjobb gőztisztítói – vélemények és tippek a választáshoz

Nyomás és térfogat

A víztartály térfogata lehet 0,2 liter, de akár 3 liter is. Ez leginkább attól függ, milyen gőztisztítóról van szó. A kézi gőztisztítók tartálya legfeljebb 0,5 literes, ez elegendő egy kisebb terület kényelmes megtisztításához. A gőzfelmosók tartálya ennél jóval nagyobb szokott lenni, aminek következtében gyakran hosszabb ideig tart, mire üzemképes állapotba kerülnek. A vízmelegítés idejének lecsökkentése érdekében egyes gőztisztító gépek 2 tartállyal rendelkeznek – az egyikben folyamatosan forró a víz, a másik a víz utánpótlásáról gondoskodik.
A gőz nyomásában szintén nagy eltérések lehetnek. A kézi gőztisztítókban kisebb a nyomás, mint a gőztisztító gépekben vagy gőzporszívókban. Ha kisebb gépet keres, válasszon legalább 3 bar-os nyomást biztosító készüléket. Nagyobb eszközöknél ez az érték érje el legalább a 4 bar-t.

Gőztisztító gépek teljesítménye

Mekkora területet lehet gőzzel megtisztítani?

A jobb minőségű gőztisztítókon szabályozható a párakiengedés, így nem lehet pontosan megmondani, mekkora területet lehet velük megtisztítani. Viszont ez körül-belül kiszámolható adat a víztartály térfogatából. Néha, sajnos elég ritkán, fel van tüntetve egy hozzávetőleges terület a paraméterek között is.

Mennyi idő alatt termelődik pára?

Hogy a gőztisztító milyen gyorsan alakítja át a vizet gőzzé, nemcsak azt befolyásolja, mennyi ideig várunk a munkakezdés előtt, de azt is, milyen hosszúra nyúlnak majd a szünetek munkavégzés közben. Nincs is annál idegesítőbb, mint az, ha állandóan meg kell szakítanunk a takarítást és hosszú percekig kell várakoznunk, hogy folytathassuk a megkezdett munkát.

Tartozékok, kellékek, biztonság. Milyenek vannak és mire valók?

A legtöbb gőztisztító géphez tartozik több kellék is. Ezek általában különböző kefék és toldatfejek, amelyek segítségével tisztíthatók az ablakok, szőnyegek, kárpitok, matracok, csempék, különböző kemény felületek stb. Minél több ilyen tartozéka van a gőztisztítónak, annál sokoldalúbban használható a készülék. Egy multifunkciós gőztisztító géppel az egész lakás tisztán tartható.
Az alapvető biztonsági funkciók közé tartozik a gyerekzár és a biztonsági szelep. Mindkettő az égési balesetek ellen véd: a gyerekzárnak köszönhetően a kicsi nem tud párakiengedést elindítani, a biztonsági szelep pedig nem engedi kinyitni a víztartályt, amíg nyomás alatt van. A gőztisztítók emellett el vannak látva hőmérséklet- és nyomásszabályozóval is, amelyek megakadályozzák a túlforrósodást és a túl nagy nyomásképződést.

TippünkTippünk

Tiszta otthont szeretne erőfeszítés nélkül? Olvassa el cikkünket legjobb robotporszívóiról!

legjobb gőztisztítói – vélemények és tippek a választáshoz

Legkedveltebb gőztisztító márkák

Karcher

A Karcher márka 1935-ös megjelenése óta kifogástalan minőségű termékeket forgalmaz. Jelenleg világszerte 73 országban van jelen. Háztartási gépjeik épp olyan népszerűek, mint az ipari eszközeik. Karcher gőztisztító kapható minden méretben – kézi gőztisztítótól ipari gőztisztítóig minden megtalálható a kínálatukban. Ami közös ezekben a kisebb-nagyobb gépekben, az a minőség és megbízhatóság.

karcher logo

Vileda

A Vileda márka már több mint 70 éve tesz meg mindent azért, hogy megkönnyítse emberek milliói életét kellemesebb tevékenységgé téve a takarítást, amennyire csak lehet. Emellett a Vileda a környezetről sem feledkezik meg: több terméket is újrahasznosított műanyagból gyártanak, termékeik hosszúéletűek, minimalizálják a csomagolóanyagokat. A Vileda gőztisztítók segítségével vegyszermentesen tarthatja tisztán otthonát.

Polti

A Polti olasz márka gőztisztítók hatalmas választékát kínálja. Nemcsak hagyományos gőztisztító gépeket gyártanak és árusítanak, de gőzporszívókat, gőzfelmosókat, multifunkciós gőztisztítókat is. 40 éve igyekeznek kielégíteni ügyfeleik minden igényét, nem feledkezve meg eközben a környezetünkről sem.

polti logo

Gőztisztító árak

A gőztisztítók árai között óriási eltérések vannak, ami nem meglepő, hiszen a gőztisztító gépek között is nagyok a különbségek. Teljesen más árkategóriába tartozik egy kézi gőztisztító és egy multifunkciós gőzporszívó.

20 000 Ft alatti ár

20 000 Ft alatti áron kézi gőztisztítót vehetünk. Ha ebben az árkategóriában mégis találna nagyobb eszközt, például gőzfelmosót, az valószínűleg nem lesz minőséges eszköz.

20 000 – 60 000 Ft közötti ár

Ebben az árkategóriában főleg gőzölős felmosók között fog tudni válogatni. Jól használható készülékeket is találhat közöttük, de túl sok extrát nem nyújtanak.

60 000 – 100 000 Ft közötti ár

60 000 Ft felett már kapható nagyon jó minőségű gőzfelmosó és kisebb, multifunkciós gőztisztító gép is. Gőzporszívók és a multifunkciós, gőzölős takarítógépek vásárlásakor 100 000 Ft alatti áron legyen körültekintő, nem biztos, hogy valóban nyújtani tudják azt a teljesítményt, amit Ön szeretne.

100 000 Ft fölötti ár

Az igazán jó minőségű, sokoldalú gőztisztító gépek 100 000 Ft fölött kezdődnek, de kerülhetnek akár 300 000 Ft-ba is. Ezekkel az eszközökkel fertőtlenítheti az egész lakást. Bár első ránézésre nagyon drágának tűnnek, de megbízhatóak, teljesítményük nagy és hosszúéletűek. Ha megengedheti magának, mindenképpen érdemes meggondolnia egy ilyen beruházást.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek