Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2024 legjobb gyerek korcsolyái

A legjobb gyerek korcsolya állítható méretű, rozsdamentes acél pengéjű 2in1 modell, ami természetesen kényelmes, és divatos színű is.

A WORKER Reviro 2 az 1-ben Korcsolya egyértelműen megéri az árát, gyerek korcsolya tesztünkön ez a korcsolyacipő a befutó.

Igényeseknek

Kényelmes, méretre állítható 2 az 1-ben modell belső béléssel és levehető fékkel.

Ideális ár/érték arány

Divatos, állítható méretű fekete-piros színű 2in1 modell komfort béléssel, rozsdamentes késsel.

Legjobb olcsó

Két biztonsági csattal, és rozsdamentes acél pengével rendelkező bársony béléses, méretre állítható Fila műkorcsolya kislányoknak.


A legjobb gyerek korcsolyák

Értékelés: WORKER Reviro 2 az 1-ben Korcsolya – Minőségi, állítható, kényelmes

Premium kategória

Gyártó: Worker | Méret: XS(29-32) S (33-36) M (37-40) L (40-43) | Kerékméret: 64 mm (XS, S), 72 mm (M), 76 mm (L) | Kerék keménység: 82 A | Anyag: Korcsolyaváz – Alumínium, Kés – Rozsdamentes acél fogak nélkül, Kerekek – PU, Csapágyak –ABEC 5 (0.0035 mm) | Maximális teherbírás: 100 kg | Hozzávetőleges ár: 31 400 Ft

Előnyök
 • XS, S, M, L méret
 • Belső bélés
 • Levehető fék
 • 2 az 1-ben modell
 • Fiús dizájn
 • Kényelmes
Hátrányok
 • Magas ár

A WORKER Reviro 2 az 1-ben Korcsolya egy állítható gyerek korcsolya, azaz több méretben is kapható. Elérhető variációk: Méret: XS (29-32) S (33-36) M (37-40) L (40-43). Egy gomb megnyomásával gyorsan méretre állítható, a felhúzását pedig egy kis fogantyú is segíti. Könnyű felvenni, így a türelmetlenebb gyerekek is szeretni fogják. Puha, párnázott bélése nem engedi fázni a lábat, így a korcsolyázás még élménytelibbé válik a gyerkőc számára. Univerzális, 2 az 1-ben modell, azaz használható jégkorcsolyaként, és görkorcsolyaként is. A jégkorcsolya pengéje fogak nélküli.

Dizájnja fiús, de lányok is hordhatják. Mivel a belső cipőrész stabilan tartja a lábat, ezért a gyermek magabiztosan fog benne mozogni. Ezt a stabilitást fokozza még a kétoldali MicroLock csat is. Az egyik cipőről levehető a fék. Remekül kihasználható cipő, hiszen minden évszakban korcsolyázásra invitál. Jégkorcsolya tesztünk során arra jutottunk, hogy a ma kapható modellek közül szerintünk ez az egyik legjobb gyerek korcsolya.

Értékelés: Sulov 2 az 1-ben Ikki Boy – Menő fekete-piros színben

Arany középút

Gyártó: Sulov| Méret: 31, 32, 33, 34, EU 34, Mondopoint (talp hossza): 210 mm | Kerékméret: 64 mm (2,52 “) | Anyag: Korcsolyaváz – Resistant PP, technikai nejlon, cold resistant PVC, Kés – Rozsdamentes, Cipő –Megerősített nejlon, termikus bélés, Csapágyak –ABEC 3 (0.0050 mm) | Maximális teherbírás: 80 kg | Hozzávetőleges ár: 25 790 Ft

Előnyök
 • Rozsdamentes kés
 • 2 in 1 modell
 • Menő fekete-piros összeállítás
 • Komfort bélés
 • Állítható méret
 • Egész évben használható
 • Cserélhető kés
Hátrányok
 • A maximális teherbírása csak 80 kg

A Sulov 2 az 1-ben Ikki Boy állítható gyerek korcsolya egy igazán modern modell, a 2020/2021-es szezonban dobták piacra. Könnyű darab, a súlya mindössze 2 600 g. Állítható méretek: 31, 32, 33, 34. Könnyű felvenni, a rögzítése pedig nagyon biztonságos: csattal, tépőzárral, és fűzéssel van megoldva.

A gyermek egész évben használhatja, száraz, meleg időben görkorcsolyaként, a téli hónapokban pedig jégkorcsolyaként. Kerekei minőségiek, a jégen pedig rozsdamentes acél késekkel lehet siklani. Jégkorcsolya tesztünk abszolút győztese középkategóriában.

Értékelés: Gyerek jégkorcsolya FILA J-One G Ice HR – Bársony bélésű kislány műkorcsolya

Gyártó: Fila | Méret: S (26-30) | Anyag: Korcsolyaváz – Kompozit anyag, Kés – polírozott rozsdamentes acél fogakkal, 52-55 HRC, 3,5 mm, Cipő – Mikroszálas felsőrész | Maximális teherbírás: 100 kg | Hozzávetőleges ár: 14 500 Ft

Előnyök
 • Bársony bélés
 • Két biztonsági csat
 • Rozsdamentes acél penge
 • Méretre állítható
 • Üde, fiatalos színek
Hátrányok
 • Nem 2 in 1 modell
 • Csak csattal rögzíthető

A FILA J-One G Ice HR Gyerek jégkorcsolyát színei miatt főleg a kislányok szeretik. Mikroszálas felsőrésze igazán könnyű. Speciális bársony belső bélése szinte simogatja a lábat. Emiatt kifejezetten kényelmes és meleg darab. Ultrakönnyű jégkorcsolya, mely két biztonsági csattal rögzíthető, tehát biztonsága is remekül megoldott. Szára kifejezetten magasan van szabva, ezáltal nagy stabilitást biztosít.

Szerkezete igen stabil, oldaltámasza is van. Pengéje rozsdamentes acélból készült, ami fokozza a tartósságát. Több méretre is állítható, azaz a cipő mérete együtt nő a gyermekkel. Remek választás növésben lévő, korcsolyázni szerető gyermek számára. Mi megszavaztuk neki a bizalmat, és a legjobb gyerek korcsolya lett olcsó kategóriában.

Népszerű gyerek korcsolyák az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb korcsolyát gyerekeknek?

gyerek korcsolyái

Ha elkezdesz nézelődni a webáruházakban, akkor azt láthatod, hogy a gyerek korcsolyák állítható méretűek. Ennek nyomós oka van, hiszen melyik szülő szeretne minden évben másik korcsolyát venni? Szóval ha beszerzel egy állítható gyerek korcsolyát, az minimum 4-5 mérettel feljebb állítható, így nem csak együtt nő a gyermekkel, hanem akár a kistestvér is megörökölheti majd.

A legjobb gyerek korcsolya kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. A kisfiúk és kislányok ugyan általában csak a színnel és a dizájnnal vannak elfoglalva, de szülőként tudjuk, hogy ezen kívül még számos más szempontot is figyelni kell. Most ezeken megyünk végig alaposan, hogy valóban a számotokra legjobb gyerek korcsolya lehessen a birtokotokban, és kicsi, nagy is örülhessen az új, sportos felszerelésnek.

Mikor tanuljanak meg a gyerekek korcsolyázni?

Ha a gyermek mozgása és testtartása stabil, akkor akár 3 évesen is elkezdhet korcsolyázni tanulni. Egy ilyen korú kicsinek persze még nem az egyélű, hanem a kétélű korcsolya való. Egy ettől idősebb gyermek már választhat a korcsolyatípusok (műkorcsolya, jéghoki korcsolya, hibrid korcsolya) közül.

Mire jó a gyerek jégkorcsolya?

A jégkorcsolyával koripályán szoktunk siklani, ami éppúgy lehet egy stadionban, mint egy befagyott tavon. Persze csakis egy kényelmes korcsolyával lehet jól és biztonságosan siklani, ezért ez legyen az egyik legfőbb szempont a választás során. Ha a cipő feltöri a gyermek lábát, vagy a lába csúszkál benne, akkor alig fogja várni, hogy levegye, és nyoma sem lesz a jó szórakozásnak.

Ha valamilyen sport felé terelnéd a kicsi figyelmét, meg lehet próbálkozni az alábbi típusokkal:

Műkorcsolya – a technikai trükkök, ugrások, pörgések eszköze.

Jéghoki korcsolya – kezdőknek szuper, mert nagy stabilitást nyújt a láb számára, és emellett még jól is irányítható

Hibrid korcsolya (gyorskorcsolya) – szuper lágy a belső része, ezért a kezdők szintén szeretik.

Ezek mind különböznek egymástól néhány apró részletben, amiket a későbbiekben be is mutatunk.

A jégkorcsolya részei

gyerek korcsolyái

Korcsolya él és Pengetartó

A korcsolya élét a pengetartó tartja. Ez gyakorlatilag egyenesen a cipő talpához kapcsolódik. Vannak cserélhető, és nem cserélhető pengetartójú modellek. Praktikusabb a cserélhető típus, bár igen ritkán kerül arra sor, hogy a tartó eltörjön. Vedd azt, amelyiket jónak látod!

A cipő

Anyaga többnyire szénszál, és műanyag kombinációja, de előfordul a bőr is. A cipő ellenáll az ütéseknek, és általában könnyű. A belső része szigetelt a hideg ellen, és antibakteriális habot is tartalmaz. A cipő részeihez sorolandó még a megfelelő keménységű, lábat védő korcsolyanyelv, mely természetesen mozgatható, és átalakítható is egyben.

A gyerek korcsolya tesztünk végzése során világossá vált a számunkra, hogy a cipőknek két féle rögzítőeleme lehet, a fűző, és a csat, illetve van olyan korcsolya, amelyen mindkét fajta (felül fűző, alul csat) megtalálható.

A fűzős megoldás főként a hokikorcsolyákra jellemző. A fűző esetében rendkívül fontos a jó meghúzás, mert ha a cipő a bokánál túl laza, azaz nem tartja azt megfelelően, a kényelmetlenség mellett a vidámnak induló korcsolyázásnak sérülés, esés lehet a vége. Ha a gyerek korcsolya fűzős, mindig ellenőrizd, hogy kellően tart-e, illetve a gyermek akkor húzza önállóan a lábára, ha képes azt szorosan megkötni. A csatos rögzítési mód kényelmes, gyors, szinte gyerekjáték, de megvan a veszélye, hogy eltörik.

Gyermekkorcsolya típusok

Hokikorcsolya

A hokikorcsolya könnyű és kemény, masszív korcsolya. Stabilan tartja mind a bokát, mind pedig a lábfejet. Ne félj a merev kialakításától, ennek pont az a feladata, hogy megvédje a gyermek lábát a sérülésektől, és emellett elősegítse a csúszás minél nagyobb sebességét, és a gyorsabb irányváltást.

Nagyon fontos, hogy a gyerkőc lába ne sérüljön, ha például nekiütődik a korong, vagy az ütő, és a cipő egy esés esetén is védje őt a baleset rossz kimenetelétől. A penge elöl és hátul is le van kerekítve, azaz elég rövidnek számít, és ez segíti a korcsolyázót a gyors manőverezésben. Az él elején nincsenek fogak, tehát a korcsolya nem fog elakadni a jégben. Többnyire fűzős modellek, melyeknek minimális a hőszigetelése.

Tippünk

Lehetőleg ne egy hokikorcsolya legyen a gyermek első korcsolyálya, mert hamar feltöri a lábát, és lefelé görbül majd a szája.

Hibrid korcsolya / Univerzális korcsolya

A kezdő gyermekek korcsolyatípusa ez. A hibrid korcsolyáknak olyan puha, szőrmés a belsejük, mint egy görkorinak, de jéghokihoz szabott élük van. Puha csizmarészük igen kényelmes és remekül helyt állnak hobbikorcsolyázás során. Merevítése műanyag, és csattal rögzíthető a lábra. Tehát amellett, hogy kényelmesek, az esetükben a stabilitás is elsődleges.

Korcsolya műkorcsolyához

Ezt a korcsolyát gyakori használatra tervezték, azoknak a gyermekeknek, akiknek komolyabb terveik vannak a korcsolyázással. Ugrásokra, pörgésekre, és egyéb trükkökre lett kitalálva. Könnyű, stabil, kényelmes korcsolyról beszélünk, mely minden részlete precízen ki van dolgozva.

Élei elöl fogazottak, ami 2-3 fogat jelent. A cipőrész többnyire bőr, vagy műbőr. Az eredeti bőrből készült nagyobb stabilitást biztosít, bár kevésbé kényelmes. A boka és a sarok, valamint a cipőnyelv párnázott és a jó szellőzés miatt lyukacsos kivitelű. A magas technológiai kialakítás miatt e jégkorcsolya ára viszonylag magas. A lábat fűzővel, tépőzárral (boka feletti részen), és csattal is rögzíthetjük.

2 az 1-ben, 3 az 1-ben korcsolyák gyerekeknek

Ezekkel a modellekkel a gyermek tud görkorcsolyázni, és jégkorcsolyázni is. A görkorcsolya rész állhat egysoros, és kétsoros kerekekből is. Talán ezek a legjobb gyerek korcsolyák szabadidős felhasználásra, ha a gyermek görkorizni, és jégkorozni is szeret.

Hogyan válasszunk megfelelő méretű korcsolyát?

gyerek korcsolyái

Figyelmeztetés

Kérlek sose kövesd el azt a hibát, hogy nagyobb méretet veszel a gyermeknek, mint kéne, mert nem fog tudni benne megtanulni korcsolyázni, és mire belenő, meg is utálja ezt a sportágat.

A túl nagy méret nem lesz alkalmas arra, hogy a gyermek tudja benne kontrollálni a mozgását. Bizonytalan lesz a haladásban, a gyorsulásban, az irányváltásban, és a pörgés/ugrás kombó szinte elképzelhetetlen lesz benne a számára.

Általános iránymutatás: az a jó korcsolya, ami nem szoros, de kellően stabil. Amikor kicsatolva előretolod a lábad a korcsolyában, akkor egy pici hely maradjon a lábfejed mögött. Ez nagyjából egy ujjnyi terület.
A legeslegjobb, ha egy állítható gyerek korcsolya mellett teszed le a voksod. A gyerek korcsolya tesztünkön bemutatott korcsolyák mind ilyen típusúak. 3-5 cipőméretet is nőhet a gyermek lába anélkül, hogy új cipőt kellene neki venni. A gyerekméretet 26 – 32-es lábméretnél határozzák meg, míg a junior méret 33 – 39 között alakul.

Ami a szélességet illeti, általában ezekre is van jelölés. A klasszikus szélességet D betű jelzi, a széles cipőt E (az extra széles EE, vagy 2E), a szűkített cipő jele pedig a C betű. Ezek szabadidős korik, azoknak, akik alkalomszerűen űzik ezt a szép, jeges sportot. Kifejezetten növekvő gyermekek számára gyártják őket, és segítenek a pénztárcakímélésben.

Tanácsunk

A jégkori oldalán mindig olvasd el a méretezési útmutatót. Ha próbálja a gyermek a korit, tegye azt vastag zokniban.

Általános szabályok:
a hüvelykujj érjen hozzá a cipőorrhoz,
a sarok ne tudjon csúszkálni balra és jobbra a cipőben,
ne csak a hosszra, a szélességre is ügyelj.

A gyermek próbálja fel a jégkorcsolyát!

Ha még sosem volt a gyerkőc lábán korcsolya, mindenképp menjetek el egy üzletbe, ahol felpróbálhat néhányat. Még akkor is tegyetek így, ha később egy webáruházban veszitek meg ugyanazt a cipőt, mert például a jégkorcsolya ára ott jóval kedvezőbb.

Amikor próbáltok, az a legfontosabb, hogy a cipő ne nyomja a lábat sehol, tehát az orrnál, a lábfejnél, a saroknál, vagy az oldalívnél se. Ha nyom, akkor szinte szavatolt a későbbiekben a vízhólyag, vagy a feltört lábujj, megnyomott köröm, és a gyermeknek egy életre elmegy a kedve az egésztől. A túl nagy cipő sem megoldás. Válasszátok a megfelelő méretet! Hihetetlen, de akár egy méret különbség is van egy vékony, és egy vastag zoknis próba között.

Figyelmeztetés

A próba már technikai zokniban, illetve bármilyen vastag zokniban történjen, olyanban, amit a gyermek viselni fog a korcsolyázás során.

A korcsolyázás előnyei

Ha a korcsolyázásra gondolunk, elsőként az jut az eszünkbe, hogy nagyon szórakoztató és szabad érzés, ahogy siklik az ember a jégen. Praktikus sport, mert nem csak a szabadban, hanem egy biztonságos városi jégpályán is lehet edzeni. A gyerek így könnyebben talál barátokat, hiszen ez a sport remek mulatság is. Segít edzésben tartani a gyerkőcöt: egyensúlyozás közben javítja a testtartását, erősíti a hát- és lábizmait.

Egy sima siklás során védi az ízületeit, de ha már ugrásokat is bevet, akkor növelheti vele a csontsűrűségét. Alkalmazható alacsony, és magasabb intenzitású edzésként is. Ha a kicsi túlsúlyos, megfelelő intenzitás mellett (kérd ki edző tanácsát) segít leadni a kilókat, és emellett növeli az állóképességet, a szív- és érrendszer, valamint a légzőszervek kapacitását is. A jégkorcsolya elősegíti a mentális egészséget: eredményesen csökkenti a stresszt, a társaság pedig garancia a jókedvre.

A gyerek korcsolya karbantartása

Azt szeretnéd, hogy a korcsolya élettartama a lehető leghosszabb legyen?
Miután elhagytad a pályát, törölgesd le a pengéket óvatosan száraz ruhával. Ez megelőzi a rozsdásodást. A rozsda ellen a pengére kent savmentes olajréteg is hatásos. A pengéket korcsolya élvédővel szállítsd, így azok nem tesznek kárt egymásban, vagy a táskádban. Ha nincs rajta védő, a fentieken túl még a kezed is elvághatja. A cipőrészt szobahőmérsékleten szárítsd, ne fűtőtesttel vagy hajszárítóval (eldeformálhatja), hagyd magától megszáradni.

Időnként gondoskodj az élezéséről is. Ehhez speciális korcsolyaélező gépre van szükség, mely köszörűkorongokkal végzi a munkát. Vidd el például egy korcsolyaüzletbe/kölcsönzőbe, ahol végeznek ilyet, és valóban értenek is hozzá. Minél élesebb a penge, annál rövidebb ideig tud vele majd a gyermek (meg)állni a jégen, és ezáltal gyorsabban haladhat, még a kanyarokban is. Ha lassabban, megfontoltabban szeretne siklani, ne éleztesd túl.

A legjobb gyerek korcsolyák csak egy karnyújtásnyira vannak tőled a neten, hogy kiválaszd közülük a te gyerkőcöd számára legmegfelelőbbet. A webshopok ráadásul helyt adnak a cserére is, ha valamiért nem jó a gyermek lábára a korcsolya. Reméljük, hogy tetszett a jégkorcsolya tesztünk, és a korcsolya árak figyelembe vételével meg tudod venni a gyermek új sporteszközét, az állítható gyerek korcsolyát.

Tippünk

Ha a gyermeked örökmozgó, a korcsolya mellett lepd meg egy gyerekbiciklivel is, hogy változatosabban tudjon sportolni!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (101 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése