Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Egyéb

A legjobb PC és konzol játékok a 2024, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 és 2016-os években

A legjobb számítógépes és konzol játékokat nem könnyű kiválasztani. Lelkes játékosokként több éves játéktapasztalatunkat használtuk fel, hogy elhozzuk Önnek a 2023-es év legjobb számítógépes és konzol játékainak listáját. Akció, stratégia, sport és különböző versenyek is megtalálhatóak a legjobb játékok listájában. Ne felejtse el megnézni a korábbi évekre vonatkozó listákat is, amelyek ugyanilyen kiváló számítógépes játékokat kínálnak.

A 2023-as év legjobb PC játékai és konzol játékai

Hogwarts Legacy

Mennyi időre foglalja le: 100+ óra
Műfaj: Akció RPG
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Mennyi időre foglalja le: 100+ óra
Műfaj: Akció RPG
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Árat megtekinteni
Company of Heroes 3

Mennyi időre foglalja le: 30+ óra
Műfaj: stratégia
HW igényesség: 5/10
Platformok: PC

Mennyi időre foglalja le: 30+ óra
Műfaj: stratégia
HW igényesség: 5/10
Platformok: PC

Árat megtekinteni
The Last of Us Part I

Mennyi időre foglalja le: nagyon hosszú
Műfaj: kaland
HW igényesség: 5/10
Platformok: PlayStation 5

Mennyi időre foglalja le: nagyon hosszú
Műfaj: kaland
HW igényesség: 5/10
Platformok: PlayStation 5

Árat megtekinteni
Dead Island 2

Mennyi időre foglalja le: nagyon hosszú
Műfaj: akció
HW igényesség: 5/10
Platformok: Xbox Series

Mennyi időre foglalja le: nagyon hosszú
Műfaj: akció
HW igényesség: 5/10
Platformok: Xbox Series

Árat megtekinteni

Mi lesz az?

Árat megtekinteni

Hogwarts Legacy vélemény – kihagyhatatlan az RPG szerelmeseinek

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: Akció RPG | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Hatalmas mennyiségű tartalom
 • Gyönyörűen elkészített Roxfort
 • Egy gyönyörű és élénk világ, tele zsákmánnyal
 • Változatos ellenségek és küldetések
 • Lenyűgöző varázslatok
 • Szórakoztató harcok
Hátrányok
 • A történet meglehetősen átlagos
 • A döntéseinek általában nincs extra befolyásuk
 • Néha kis hibák jelentkeznek
 • Egyszerű harcok

A Roxfort Legacy egy új akció-RPG-játék, amely a mágia és a varázslatok világába viszi a játékosokat. A játékosok létrehozhatják saját karakterüket, és kiválaszthatják kedvenc roxforti hálótermüket. A játék számos tevékenységet kínál, beleértve a varázsleckéket és a bájitalfőzést. A játékosok felfedezhetik az iskola folyosóit és titkos zugait, miközben felfedezik a környező világot. Utazásuk során meglátogatják a Tiltott Erdőt és a varázslatos Roxfort falut.

A játék a 19. században játszódik, sok évvel a Harry Potter könyvek és filmek eseményei előtt. A Roxfort Örökség egy teljesen új történetet hoz, amely a varázslóvilág múltjában játszódik, és számos új kalandot és kihívást tartalmaz. Játékosként az egész varázslóvilágot fenyegető sötét fenyegetéssel kell szembenéznie, miközben megpróbál feltárni egy ősi titkot. Az igazság felé vezető úton különféle ellenfelekkel fog találkozni, mint például trollok, rettegett varázslók, goblinok, rablók és szörnyek.

Ez egy nagyon sikeres és ambiciózus cím, amely eltér a korábbi fejlesztői portfóliótól. A kisebb hibák, például a játék kiegyensúlyozatlan aspektusai és több tucat történet ellenére a játék fantasztikus grafikát és lehetőségekkel teli, színes nyitott világot kínál. A játékosok több tíz-száz órát tölthetnek felfedezéssel. A Harry Potter rajongók és az RPG szerelmesei számára a Roxfort Örökség kézenfekvő választás.

Company of Heroes 3 vélemény – a népszerű valós idejű stratégia folytatása

Előnyök
 • Jó grafika
 • Több hadsereg és sok egység
 • Minőségi valós idejű mechanizmus                      
 • Tisztességes szabadság
 • Több játékos számára
Hátrányok
 • Alkalmankénti lemaradások
 • Az AI helyenként akadozik

A Company of Heroes 3 az akció, taktika és stratégia elismert keverékét hozza el a rajongóknak. A régóta várt rész egy Észak-Afrikában és Olaszországban játszódó történetet kínál, amely két epikus kampányt és négy egyedi frakciót foglal magában a többjátékos és kooperatív játékokhoz. A hagyományos taktikai szünet és a dinamikus kampánytérkép teljes irányítást biztosít a játékosoknak a csatatér felett.

Az RTS Company of Heroes 3 autentikus taktikai játékmenetet kínál olyan új játékmeneti funkciókkal, mint például a gyalogság betörése és a magasság használata a jobb láthatóság érdekében. A jelenlévő hadsereg testreszabó szerelője lehetővé teszi, hogy különféle speciális egységek segítségét kérje.

A játékosok érezhetik minden egyes lövedék és bombázás hatását a Relic legmodernebb Essence Engine-jével, amely teljesen elpusztítható környezeteket és továbbfejlesztett mesterséges intelligenciát tesz lehetővé a valósághű harctéri játék érdekében. A mesterséges intelligenciának azonban vannak hibái, sokkal szórakoztatóbb igazi játékosokkal versenyezni online.

A Company of Heroes 3 azonban nem hibátlan. A legnagyobb betegségek közé tartozik a folyamatosan felbukkanó idegesítő párbeszédablak, esetleg túl sok feladat a kampány során, miközben maga a kampány sokszor sztereotipnak tűnik.

 The Last of Us Part I vélemény – az év legjobb kalandjátéka

HW igényesség: 5/10 | Műfaj: Kaland | Platformok: PlayStation 5

Előnyök
 • A történet hű reprodukciója, új játékmenet
 • Modernizált játékmenet
 • 3D hangzás
 • Grafikai innováció
Hátrányok
 • Nagy hardverigény
 • Furcsa optimizálás

Élvezze az eredeti élmény teljes felújítását, amely hűen reprodukálódik, de modernebb játékmenetet, továbbfejlesztett vezérlőket és kibővített kisegítő lehetőségeket is tartalmaz. Ezenkívül érezze magát elmerülve a továbbfejlesztett effektusokban, valamint a továbbfejlesztett felfedezésben és harcban. A The Last of Us™ Part I tartalmazza a The Last of Us egyjátékos (PS5) teljes történetét és a híres előzményfejezetet, a Left Behind-ot.

A lakosságot megtizedelték. Az Egyesült Államok kormánya régen összeomlott. Húsz évvel a járvány kitörése után a természet lassan visszaszerzi az elhagyott városokat. Túlélők barangoló bandái ölik egymást élelemért, fegyverért vagy bármiért.
Joel, egy könyörtelen túlélő, akinek szinte nincsenek erkölcsi elvei, az utolsó megmaradt karanténzónák egyikében él. Ezeket a fallal körülvett, zord városokat a hadseregből megmaradt csapatok irányítják. A szigorú hadiállapot ellenére Joel a város feketepiacán tevékenykedik, megfelelő áron csempészve csempészárut.

Egy haldokló barát megkéri Joelt, hogy vigyázzon Ellie-re, egy tizennégy éves lányra, akinek rendkívüli bátorsága van. Ami egyszerű munkával kezdődik, elkísérni Ellie-t egy másik karanténzónába, hamarosan kalanddá válik, amely örökre megváltoztatja Joelt és Ellie-t.
A világjárvány utáni Egyesült Államokon keresztül Joel és Ellie a túlélők különböző csoportjaival találkoznak, amelyek mindegyike egyedi módszert talált a fertőzött emberek, az ellátás hiánya és a többi túlélő fenyegetésének kezelésére. A küldetés során Joelnek és Ellie-nek meg kell tanulniuk bízni egymásban, és együtt kell dolgozniuk, hogy túléljék az új világ valóságát.
A The Last of Us lényegében a Joel és Ellie között kialakuló kötelékről szól. Ez a szeretet, a hűség és a megváltás története.

Dead Island 2 vélemény – az év legjobb akciójátéka

HW igényesség: 5/10 | Műfaj: Akció | Platformok: Xbox Series

Előnyök
 • A játékmenet nagy változatossága
 • Saját hősök és fegyverek létrehozásának lehetősége
 • Műveletek széles lehetősége                    
 • 8 játékos számára
Hátrányok
 • Magyar lokalizáció nélkül

A népszerű zombisag a horror, a sötét humor és az őrült zombigyilkosság egyedülálló kombinációjával tér vissza, amelyek együttesen egy epikus verekedős kalandot alkotnak.

Halálos vírus terjed Los Angeles-ben, lakóit dühöngő zombikká változtatva. A város karantén alatt van, a hadsereg pedig visszavonult. LA (és az emberiség) jövője csak a te és egy maroknyi más kérkedő bolond kezében van, akik történetesen immunisak ezzel a kórokozóval szemben. Ahogy feltárod a járvány mögött meghúzódó igazságot, rájössz, hogy ki vagy mi vagy. Túlélni, fejlődni, megmenteni a világot – csak egy nap Los Angelesben!

A Dead Island 2 egy izgalmas első személyű akció-RPG, amely teljesen új szintre emeli a játékost. Fedezze fel a zsigerekbe fulladt ikonikus Los Angelest, amely stílusos, élő és zombikkal teli. Találkozz csodálatos karakterekkel. Ölj meg számtalan ellenfelet hihetetlenül véres részletességgel. És fejlődj a végső zombigyilkossá. Játék módok Fedezze fel a pokoli Los Angelest A Dead Island 2 az Angyalok városának leghíresebb helyeire viszi el a játékosokat, amelyek mostanra iszonyattól fröcsköltek, egy izgalmas, ócska küldetés során Beverly Hills nyüzsgő külvárosától a furcsa Venice Beachig.

A játék a legintenzívebb, legbrutálisabb és legerőszakosabb első személyű élményét kínálja, rengeteg fegyverrel és taktikai (és véres) játékkal a zombihordán való átvágáshoz. Mindegy, hogy szeletel, zúz, éget vagy tép, azt szeretnénk, hogy ezt valóban érezze. Legyen Ön a zombi végső gyilkosa.

Hat karakter közül lehet választani, mindegyiknek megvan a maga egyedi személyisége. Minden gyilkos képességei teljesen testreszabhatók a vadonatúj képességrendszerünknek köszönhetően, amely lehetővé teszi a pontok azonnali újraelosztását és a legőrültebb kombók kipróbálását.

Élvezze a játékok egyik legfejlettebb eliminációs rendszerét. LA-nkban hemzsegnek a zombik, akik teljesen valósághűen néznek ki és viselkednek. Ezek a mutált szörnyek a Dead Island 2 animált, rothadó szíve, tucatnyi különböző típusú zombival, mindegyiknek saját mutációja, támadása és több száz LA témájú vizuális variációja van. Szörnyeink Los Angeles könyörtelen, igényes és igazi lakói. Ez egy filmes kooperatív kaland.

A Dead Island 2 rengeteg izgalmas küldetést, rengeteg őrült karaktert és egy lebilincselő sztorit kínál, amely igazán elmerít a fordulatos világában. Az újrajátszhatóság garantált. Ha ehhez hozzáadunk egy őrült kooperációs módot akár három játékos számára is, akkor egy nagyon hosszú (és brutális) utazás vár Los Angelesbe.

A 2022-es év legjobb számítógépes és konzol játékai

Dying Light 2: Stay Human

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
akció RPG, lövöldözős
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
akció RPG, lövöldözős
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Árat megtekinteni
Forza Horizon 5

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
versenyzős
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, Xbox

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
versenyzős
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, Xbox

Árat megtekinteni
Age of Empires IV 

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
stratégia, online stratégia
HW igényesség: 5/10
Platformok: PC

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
stratégia, online stratégia
HW igényesség: 5/10
Platformok: PC

Árat megtekinteni
Farming Simulator 22

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
farm szimulátor
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
farm szimulátor
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Árat megtekinteni
Elden Ring

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
akció RPG
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
akció RPG
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Árat megtekinteni
Sniper Elite 5

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
akció, harc
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
akció, harc
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Árat megtekinteni
F1 22

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
verseny
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Mennyi időre foglalja le: Nagyon hosszú időre
Műfaj:
verseny
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Árat megtekinteni
God of War Ragnarök

Mennyi időre foglalja le: Hosszú időre
Műfaj:
akciós kaland
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Mennyi időre foglalja le: Hosszú időre
Műfaj:
akciós kaland
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation, Xbox

Árat megtekinteni

Elden Ring vélemény – az év legjobb akció játéka

HW igényesség: 4/10 | Műfaj: szimulátor | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Hatalmas és élénk világ
 • Különböző ellenségek
 • Rengeteg fegyver és varázslat
 • Nagyon szép grafika
 • Nagyon hosszú játékidő
Hátrányok
 • Egyeseknek túl nehéz
 • A történet nem ragad magával

Egy új, történetekkel teli világ jött létre Hidetaki Miyazaki (a Dark Souls sorozat szerzője) és George RR Martin (A Song of Ice and Fire fantasy sorozat szerzője) érdekes együttműködésében. Ennek köszönhetően teljes értékű élményre számíthatsz egy bonyolult, fordulatokkal és érdekes karakterekkel teli történettől.

Az Elden Ring világa hatalmas, és számos közlekedési lehetőséget kínál a térképen, akár gyalog, akár lóháton. Meghódíthatja a világot barátaival együtt online együttműködésben vagy egyénileg. Fedezze fel a füves síkságokat, mocsarakat és sűrű erdőket. Hegyeket is mászhat, vagy gyönyörű kastélyokat látogathat meg.

Hozza létre a karakterét egy kifinomult akció-RPG-ben, és határozza meg játékstílusát a fegyverek, mágikus képességek és készségek széles skálájával való kísérletezéssel, amelyek megtalálhatók szerte a világban. Rohanjon a csatába, szedje le egyenként az ellenségeket, vagy hívjon szövetségeseket segítségül. Számos lehetőség áll rendelkezésére, amikor eldönti, hogyan közelítse meg a felfedezést és a harcot.

Ahogy a konfliktusok visszhangja visszhangzik a távolban, megérkezik a kitaszított. Ősei egykor a The Between országokat hazának nevezték, de a kegyelem áldott fénye már régen elveszett a törzsük számára, és ki voltak zárva a királyságból. Beszennyeződtek, és visszatértek, hogy megszerezzék a legenda által nekik ígért Elden lordságot.

Ez az Elden Ring világa. Hatalmas mezőkön lovagolsz át, dombokon vágtatsz, és sziklákon ugrálsz fürge lovadon, feltárva az élettől, de veszélyektől hemzsegő világot. A csodálatos mezőkön, ahol az utazásod kezdődik, mitikus lények fonják hálóikat, kimondhatatlan borzalmak leselkednek a mocsarakban, és mindenféle katonák és vándor harcosok várják a tudatlanul bolyongókat. A félénk lények az édes füvekből táplálkoznak, vagy az aljnövényzetben szaladgálnak.

Az a néhány lakos, akik nem őrültek és nem ellenségesek, a The Shattering nevű esemény által hátrahagyott városok összetört maradványai mellett ácsorognak. Különféle kérdésekre adhatnak választ, ha segítesz nekik. Fölöttük, csapdákkal, titkokkal és őrzőkkel teli hatalmas hagyatékban ülve félistenek – elvetemült urak, akik királyi és nemesi családokból származtak – uralkodnak az Elden Ring szilánkjai által biztosított megingathatatlan hatalommal.

Sniper Elite 5 vélemény – az év legjobb harc játéka

HW igényesség: 4/10 | Műfaj: akció, harc | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Magával ragadó játékmenet
 • Egy nyitott és hihető világ
 • Szép grafika
 • Lopakodás, akció, felfedezés
 • Hosszú játékidő
Hátrányok
 • Semmitmondó történet
 • Az ellenségek intelligenciája időnként ingadozik
 • Az akadályok néha furcsák

A díjnyertes sorozat utolsó része, a Sniper Elite 5 páratlan élményt nyújt a taktikai harcban, ahol a mesterlövész bőrébe kerül. Küzdje át magát a sorozat nagyobb térképein valós helyszínekkel, lenyűgöző részletekkel és egy továbbfejlesztett mozgásrendszerrel, amely lehetővé teszi, hogy bármit felfedezzen, amit csak szeretne.

Franciaország 1944 – a lefedő US Rangers részeként részt vesz az atlanti erődítmények meggyengítését célzó hadműveletben a brit partok mentén. Ön Karl Fairburne, egy elit lövész, és kapcsolatba lép a francia ellenállással. Hamarosan felfed egy titkos náci projektet, amely véget vethet a háborúnak, mielőtt a szövetségesek leszállnak Európában: a Kraken hadművelet. Számos valós helyszínt rögzítettek fotogrammetriával az élő, elnyelő környezet reprodukálására. Ez több pontot kínál a beszivárgáshoz, a kivonáshoz, valamint a célpontok listáját, amelyek új perspektívát hoznak minden küldetésbe.

Egyedül vagy továbbfejlesztett együttműködési mechanikával rendelkező partnerrel áll ki a náci terv mellett – megoszthat lőszert, dolgokat, parancsolhat és kezelhet sok mindent. Használja a vontatókötelet, ereszkedjen le a dombokról, és mozogjon a széleken, hogy a legjobb kilátást kapja, vagy osonjon a területet őrző felderítőhez. Számítson olyan tényezőkre, mint a puska markolata, főként az opciók, beleértve a hravit, a szél és a pulzusszámot a cél célzása során.

Használjon munkapadokat, hogy a fegyver gyakorlatilag minden elemét személyre szabhassa – cserélje ki a céltávcsöveket, fogantyúkat, csöveket, tárakat és egyebeket. A puskák, a másodlagos fegyverek és a pisztolyok széles körű testreszabási lehetőségeket kínálnak. Ezenkívül kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb lőszert – a nem halálostól a páncéltörőig.

Nyomjon meg egy másik játékost, mint egy ellenséges mesterlövészt, és vágjon bele egy halálos macska-egér játékba, amely még nagyobb kihívással bővíti a játékélményt, miközben az ellenségére lopakodik. Alternatív megoldásként Karlhoz hasonlóan segítséget kérhet, és egy második mesterlövészt is bevonhat a játékba, hogy kisegítsen a kedvezőtlen helyzetekből.

Gyűjtsön XP-ket, érmeket és szalagokat 16 játékos csatájával, amelyek igazán próbára teszik a lövési képességeit. Ha jobban szereti az együttműködést, a Survival módban akár három másik játékossal is kapcsolatba léphet az ellenséges hullámok ellen. Továbbfejlesztett Kill Cam Valósághűbb és véresebb, mint korábban, az ikonikus röntgensugaras ölőkamera visszatér, hogy megmutassa minden egyes felvétel valóban pusztító erejét. A csontok váratlan irányokba verik a golyókat, utat törve az ellenséges testeken. Az SMG és a pisztolyok elindíthatják a Kill Cam-t, valamint a puskákat, beleértve a lassított felvételeket is.

F1 22 vélemény – az év legjobb versenyjátéka

HW igényesség: 4/10 | Műfaj: versenyjáték | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Szórakoztató játékmenet
 • Minőségi vezetési modell
 • Rengeteg karrier mód
 • Több játékos számára
Hátrányok
 • Meglehetősen átlagos grafika
 • Történet nélkül

Lépjen be a Forma-1 új korszakába az EA SPORTS F1 22-ben, a FIA hivatalos 2022-es Forma-1-es világbajnokságán. Kezdje az új szezont újratervezett járművekkel és módosított szabályokkal, amelyek újradefiniálják a versenynapot, tesztelje tudását az új Miami International Autodrome-on, és tapasztalja meg az F1-es élet ragyogását és dicsőségét. Kísérletezzen lenyűgöző új járműveket a 2022-es Forma-1 szezonban mind a 20 versenyzőből és 10 csapatból álló autentikus felállással, és élvezze az új versenyjeleneteket, ahol eldöntheti, hogy közvetlenül irányítani szeretné-e a járművet, vagy mindent a mesterséges intelligenciára bíz.

Hozon létre egy csapatot, és érjen a csúcsra az új lehetőségekkel a díjnyertes My Team karrier módban. Tesztelje versenykészségeit közvetlen harcban osztott képernyős módban vagy többjátékos módban, vagy menjen ki a pályára a legnagyobb szupersportokban.

Új szezon, új szabályok: Vegyen részt az új szezonban, és üljön új, egyedi járművek volánja mögé legendás pályákon, beleértve a Miami International Autodrome-ot is. Merüljön el a versenyekben a lenyűgöző formációs körök és biztonsági autós időszakok, interaktív boxkiállások és vadonatúj Sprint versenyek segítségével.

A kevésbé tapasztalt játékosoknak szánt új mesterséges intelligencia rendszernek köszönhetően minden versenyen versenyképes lesz. Nyissa meg és próbálja ki a különféle szupersportokat, ruházatot, kiegészítőket és még sok mást. Válasszon ki egy kezdeti költségvetést, és építsen fel egy F1-es csapatot az alapoktól haladó részlegrendezvényekkel és gazdag dekorációs lehetőségekkel. Tegye próbára versenyzői tehetségét az F1 világában, és a díjnyertes 10 éves karrier módban haladjon a kezdőlistán keresztül a legelejére.  Élvezze az F1-et a lehető legteljesebb mértékben a számítógépes virtuális valósággal való kompatibilitásnak köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy közvetlenül a pilótafülkéből élje túl a verseny drámai pillanatait.

God of War Ragnarök vélemény – az év legjobb akciós kalandjátéka

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: akciós kaland | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Igazán lenyűgöző történet
 • Kifinomult harcrendszer
 • Lélegzetelállító pillanatok
 • Csodás karakterek
 • Gyönyörű új generációs grafika
Hátrányok
 • Néha előfordulnak hibák
 • Néha ismétlődő dolgok

Kratos és Atreus együtt merészkednek a kilenc birodalom mélyére, hogy választ keressenek, miközben az asgardi erők háborúra készülnek. Útjuk során lenyűgöző, mitikus vidékeket fedeznek fel, szövetségeseket gyűjtenek különböző birodalmakból, és félelmetes ellenségekkel néznek szembe skandináv istenek és szörnyek formájában.

Ahogy a Ragnarök veszélye egyre közeledik, Kratos és Atreus választanak családjuk biztonsága és a birodalmak biztonsága között…

Atreus tudás után kutat, hogy segítsen neki megérteni Loki próféciáját és a Ragnarökben játszott szerepét. Kratosnak el kell döntenie, hogy a saját hibáinak megismétlésétől való félelme köti-e össze, vagy megszabadul a múlttól, és olyan apa lesz, amire Atreusnak szüksége van.

A Leviathan Axe, a Blades of Chaos és a Sword of the Protector visszatér egy sor új képességgel mind Kratos, mind Atreus számára. A kilenc világ istenei és szörnyei ellen harcolva a családja védelmében Kratos halálos spártai képességeit úgy tesztelik, mint még soha.

Induljon el Kratosszal és Atreusszal, hogy veszélyes és lenyűgöző vidékeken keressen válaszokat, és szálljon szembe különféle ellenséges lényekkel, szörnyekkel és skandináv istenekkel.

Dying Light 2: Stay Human vélemény – (eddig) az év legjobb lövöldözős játéka

Dying Light 2 Stay Human vélemény, ár, teszt

HW igényesség: 8,5/10 | Műfaj: akció RPG | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Egy hatalmas világ, ahol mindig van mit csinálni
 • Szórakoztató játékmenet
 • Izgalmas történet
 • Parkour bohóckodás
 • 2-4 játékosnak alkalmas játék
Hátrányok
 • A grafika lehetne egy kicsit jobb
 • A játéknak technikai javításokra van szüksége

A Dying Light 2: Stay Human jelenleg az egyik legjobb PC játék. Egy akciójátékról beszélünk, amely egy olyan korban játszódik, amikor a civilizáció romokban hever. Miről is van szó?

A Dying Light 2 egy olyan vándor bőrébe bújik, aki nagy hatalommal rendelkezik, és megváltoztathatja a város sorsát. Egy hatalmas, feltáratlan világ vár Önre, amelyben sikátorokkal, alternatív utakkal és titkokkal találkozhat. Minden sarkon halálos veszély leselkedik Önre. A legnagyobbat veszély pedig az éjszaka során várható, amikor a nap lenyugszik. A játékban nappalok és éjszakák váltakoznak. És találja ki, mikor jönnek ki a szörnyek a barlangjukból?

A főszereplő parkour képességei nagy szerepet játszanak a játék játszása során. A kreatív fegyverek és a bonyolult csapdák segítségére lehetnek a játék során. A Dying Light 2: Stay Human [homepage] 2-4 játékos számára teszi lehetővé a játszást. Egyedül is játszhat, azonban valaki máshoz is csatlakozhat.

Ha valami akciódús játékra vágyik, ami sokáig elszórakoztatja majd – jelenleg az új Dying Lightot ajánljuk, ugyanis jelenleg ez a legjobb számítógépes akciójáték a 2022-es évben.

Forza Horizon 5 vélemény – (eddig) az év legjobb stratégiai játéka

Forza Horizon 5 legjobb versenyzős játék

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: versenyzős | Platformok: PC, Xbox

Előnyök
 • Minden idők legjobb Forza Horizonja
 • Luxuskategóriás autófelszerelés
 • Csodálatos Mexikó
 • Különböző játékmódok
 • Rengeteg versenyzési forrás
 • Meglepően szórakoztató történet
 • Számos beállítás elérhető
Hátrányok
 • Nem találtunk semmit

A Forza Horizon 5 jelenleg a legjobb versenyzős számítógépes játék. Az új rész számos fejlesztést kínál, beleértve a dinamikus időjárást, a változó évszakokat és az új járműveket is.

Ezúttal Mexikó hatalmas területein versenyezhetünk. Ismét őrült versenyzés határok nélkül, változatos, nyitott világ és rengeteg kihívás vár ránk. Száraz sivatagokat, buja dzsungeleket, gyönyörű városokat, romokat, kanyonokat és számos egyebet láthatunk a játék során…

A történet rengeteg érdekes karaktert és kihívást is kínál. Ha már unja az előre meghatározott forgatókönyveket, kipróbálhatja az EventLab eszközkészleteket, ahol saját versenyeket, kaszkadőrkihívásokat és játékmódokat hozhat létre. A kreatív játékosok imádni fogják, hogy saját járműveket készíthetnek, és megoszthatják azokat a Gift funkcióval.

Szeretne egy igazán jó és szórakoztató versenyjátékot játszani a számítógépén, amit nem fog egyből megunni? Akkor a Forza Horizon 5 a lehető legjobb választás.

Age of Empires IV vélemény – (eddig) az év legjobb stratégiai játéka

Age of empires IV vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 5/10 | Műfaj: stratégia | Platformok: PC

Előnyök
 • Szórakoztató játékmenet
 • Különböző (egyedi) frakciók
 • Magával ragadó kampányok
 • Lenyűgöző történelmi videók
 • Többjátékos mód maximum 8 játékos számára
 • Új AoE!
Hátrányok
 • A mesterséges intelligencia nem a legjobb
 • A parancsok kifinomultabbak is lehetnének

Szereti a stratégiai játékokat, a csatákat, a fejlesztéseket és a bázisok gondozását? Akkor a legjobb számítógépes játékok összehasonlítása a jelenlegi TOP valós idejű stratégiai játékot ajánlja: Age of Empires IV. Ez visszarepíti Önt azokba a nagy történelmi összecsapásokba, amelyek megváltoztatták a világot.

Az Age of Empires IV most négy kampányt kínál 35 küldetéssel, amelyek 500 év történelmét foglalják magukba a sötét középkortól egészen a reneszánszig. Megtapasztalhatja Jeanne d’Arc izgalmas lovagi tornáját, sőt, Dzsingisz kánként is megízlelheti a kalandokat. Csupán Önön múlik, hogy inkább Anglia és Franciaország között indít háborút, esetleg a mongol csapatokkal próbálja meg kifosztani Ázsiát. Minden nemzet egyedi, és minden nemzet rendelkezik valami olyasmivel, ami egyetlen más nemzet tulajdonát sem képezi.

Az új Age of Empires IV online játékra is kiválóan alkalmas, akár 8 játékos is játszhat egy térképen. Végül is az AoE mindig is zseniális volt a PVP-ben!

Farming Simulator 22 vélemény – (eddig) az év legjobb szimulátor játéka

Farming Simulator 22 vélemény, ár, teszt

HW igényesség: 4/10 | Műfaj: szimulátor | Platformok: PC, PS, Xbox

Előnyök
 • Csodálatos mezőgazdasági szimulátor
 • Több mint 400 gép, több mint 100 különböző márkájú műszer
 • Kifinomult gazdálkodás
 • Változó évszakok (a játékosnak reagálnia kell)
 • Továbbfejlesztett grafika
 • Kooperatív játék a barátokkal
Hátrányok
 • Rossz fizika
 • Gyengébb AI
 • Az oktatóanyagok lehetne kidolgozottabbak

Itt az új mezőgazdasági szimulátor! A Farming Simulator 22 három különböző amerikai és európai régióban kínál szórakozást a játékosoknak. Ismét elmerülhet a mezőgazdasági, erdészeti és szarvasmarha-tenyésztési tevékenységekben.

A Farming Simulator 22-ben most megtapasztalhatja a változó évszakokat, több mint 400 gyönyörű gépet + eszközöket több mint száz globális márkától. A játék lehetővé teszi a kooperatív játékot is a barátokkal, a játék még a legkülönbözőbb módosításokat és bővítéseket is támogatja.

Ha tetszett az előző változat, akkor a mostani Farming Simulator a kézenfekvő választás!

A 2021-es év legjobb számítógépes és konzol játékai

Cyberpunk 2077 

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Stadia, Xbox Series

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Stadia, Xbox Series

Árat megtekinteni
Assassin’s Creed Valhalla 

Műfaj: akciós RPG
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Xbox Series

Műfaj: akciós RPG
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Xbox Series

Árat megtekinteni
F1 2021

Műfaj: autós verseny
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series

Műfaj: autós verseny
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series

Árat megtekinteni
Days Gone

Műfaj: akció és horror
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Műfaj: akció és horror
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Árat megtekinteni
Battlefield 2142

Műfaj: lövöldözős és akció
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Műfaj: lövöldözős és akció
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Árat megtekinteni
Far Cry 6

Műfaj: lövöldözős és akció
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Műfaj: lövöldözős és akció
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Árat megtekinteni
FIFA 22

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation, Stadia, Switch

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, Xbox, PlayStation, Stadia, Switch

Árat megtekinteni

Cyberpunk 2077 vélemény – akciódús rpg játék

Cyberpunk 2077 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7,5/10 | Műfaj: akció rpg | Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Stadia, Xbox Series

Előnyök
 • Egy óriási világ tele élettel
 • Kidolgozott és hihető karakterek
 • Nagyszerű és hosszú történet
 • Rengeteg mellékküldetés
 • Gyönyörű grafika
 • Szórakoztató vezetési modell
Hátrányok
 • Az ottani világnak nincs saját élete
 • Rengeteg gyűjthető tárgy
 • Hibák, hibák és még több hiba

A 2021-es év legjobb számítógépes játékainak rangsorát a Cyberpunk 2077 várva várt akció játékkal kell kezdenünk. A játék a CD Projekt-től származik, és akció RPG-ként van besorolva. A V nevű zsoldosként a kitalált Night City nevű városban fogja elvégezni az egyes feladatokat. Az egész játékot a fizikai módosítások jellemzik, amelyek az akcióhősben és természetesen a rosszfiúkban is észlelhetőek.

A fő feladata az lesz, hogy visszaszerezze a legújabb implantátumot, amely a világ legkívánatosabb dolgát – a halhatatlanságot – rejti. A fő cselekmény egy bonyolult történeten keresztül vezeti Önt, amely érdekes feladatokkal kiegészített. Természetesen olyan mellékküldetésekre is számíthat, amelyekért pénzt és extra kütyüket kaphat.

Ami a Cyberpunk 2077-ben tökéletes, az az izgalmas forgatókönyv, a lebilincselő cselekmény, a változatos opcionális küldetések és a hatalmas világ. Az egész játékot remek szinkronizálás és kiváló karakterek szövik át. A felirattámogatás tökéletes játékélményt biztosít. Bár a Cyberpunkban rengeteg hiba található, a számos továbbfejlesztés és javítás után a helyzet jelentősen javult.

A Cyberpunk 2077 az egyik legjobb játék, amit manapság a számítógépen játszhat. A régebbi és újabb konzolok tulajdonosainak sem kell csüggedniük, hiszen a játék az ő gépeiken is elérhető.

Assassin’s Creed Valhalla vélemény – a legtöbbet játszott játék hatalmas világgal

Assassin’s Creed Valhalla legjobb akció játék

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: akció és kaland | Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, PlayStation 5, Xbox Series

Előnyök
 • Hosszú játékidő
 • Gyönyörű grafika
 • Kifinomult világ
 • Szórakoztató harci rendszer (különösen az íj)
 • Rengeteg mellékes szórakozás
 • Képesség fa
Hátrányok
 • Magyar lokalizáció nélkül
 • Gyenge az ellenség AI-je
 • Idővel sztereotipizálódhat

Ha nem tudja, milyen játékot kezdjen el játszani, akkor az Assassin’s Creed Valhallát csak ajánlani tudjuk. Ez a cím az egyik legtöbbet játszott számítógépes játékra utal. Gyönyörű grafikát, érdekes történetet és hosszú játékidőt kínál. A fő történet mellett rengeteg mellékküldetés, bonyolult tárgykészítés, nyersanyaggyűjtés, rejtett kincsek és ereklyék felfedezése vár Önre.

Az Assassin’s Creed Valhalla valószínűleg nem a legjobb történettel rendelkező játék, másrészt viszont mindenki élvezi a játszását. A kidolgozott csaták, a pajzsfedési lehetőségek, a kétkezes fegyverek, az egykezes fejszék és az íj használata is tetszetősek. Az ellenségek kiiktatása mellett a vadászat játék is tökéletes. A begyűjtött nyersanyagokat páncélok és fegyverek fejlesztésére lehet felhasználni.

Az RPG-elemek és a mechanikák segítségével a karakter számos aspektusa befolyásolható. A főhősön kívül Ön a felelős az északi település fejlődéséért és a lakók kényelméért. Az Assassin’s Creed Valhalla grafikája egyszerűen lenyűgöző. Élvezetes, hogy lehetőséget kínál a barangolásra és a terület felfedezésére. Az Assassin’s Creed-sorozat rajongóinak kötelező darab. Elvégre többen is úgy emlegették ezt a játékot, mint a sorozat legjobb részét és “tuti befutót”.

F1 2021 vélemény – az utóbbi idők legjobb F1 szimulátor játéka

F1 2021 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: verseny | Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series

Előnyök
 • Nagyszerű történet
 • Osztott képernyő
 • Két játékos játszhat egyidejűleg
 • Nagyon szép grafika
 • PC optimalizálás
Hátrányok
 • Hiányoznak a történelmi autók
 • Rengeteg hiba(bug) található meg a játékban

Szereti a sebességet, az égett gumi szagot és a négy kereket? Akkor ideje kipróbálnia az F1 2021-et, a Codemasters vadonatúj játékát. Milyen újdonságokat kínál az idei változat?

Az új formula szimulátorban egy karrier móddal találkozhat, amelyet két játékos együtt is végigjátszhat. A fiatal Aiden Jakson szerepét fogja átvenni, akinek a bőrében 3 évadon keresztül fog élni. Egyet az F2-ben és kettőt az F1-ben, az újratervezett HUD és a balesetek pedig tovább fokozzák a valósághű megjelenést. A szélvédő, a szárnyak, a padló és az oldalfalak mind sérülést szenvedhetnek. Gyönyörű grafikára és nagyszerű PC-optimalizálásra számíthat. A kritikák szerint ez az egész sorozat legjobb játéka.

Days Gone vélemény – egy kemény motoros egy sereg zombi ellen

Days Gone legjobb motoros játék

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: akció és horror | Platformok: PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Előnyök
 • Egy elég jó történet, amelynek van értelme
 • Hihető karakterek
 • Nagy nyitott világ
 • Mókás motorkerékpár
 • Rengeteg fegyver
 • Kiváló minőségű grafika és hang
Hátrányok
 • Az ellenségek mesterséges intelligenciája gyengébb
 • A játék néha lefagy

A Days Gone egy olyan világ történetét meséli el, amelynek gyakorlatilag vége. Csak a legbátrabbak maradnak életben, és emberek helyett vérszomjas szörnyek járnak a bolygón. Deacon St. John, egy motoros szerepét veszi fel, akinek a bőrébe bújva teljesíti a fő történetszálat. Csavaros és veszélyes. Természetesen rengeteg mellékküldetés és mellékszál is van.

Az ellenségeket csendben és lopakodva, illetve lőfegyverek és gránátok használatával lehet likvidálni. A környék tele van trükkös csapdákkal. A mesterséges intelligencia nem a legjobb minőségű, de az ellenségek változatossága megfelelő. Az emberek mellett zombikat is meg kell ölnie, amelyekből hatalmas mennyiségű van jelen a játékban.

A Days Gone játékideje a becslések szerint 50 óra hosszú. Szórakozásban tehát nincs hiány!

Battlefield 2142 vélemény – a legjobb többjátékos lövöldözős akció játék

Battlefield 2042 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8,5/10 | Műfaj: lövöldözős és akció | Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Előnyök
 • Akár 128 online játékos egymás ellen
 • Nagy térképek
 • Rengeteg fegyver és kütyü
 • Fényűző grafika
 • Új Battlefield!
Hátrányok
 • Számos hiba

A Battlefield 2042 korunk egyik legjobb akció lövöldözős játéka. A történet a közeljövőben játszódik, ahol futurisztikus fegyverekben és technológiában nincs hiány. A nagy újdonság a dupla játékosszám. Mostantól akár 128 játékos is csatázhat egyszerre a csatatéren!

Hogyan fog működni az egész? A nagyobb pályákon valójában mini csaták vannak. Ha szeretné, akkor az egész játékidőt kizárólag az egyik szektorban töltheti, azonban az sem gond, ha eltérít egy járművet, és máshol “tesz rendet”. Természetesen harci járművekre, vadászgépekre és helikopterekre is számíthat.

Természetesen különböző játékosztályok érhetőek el. A klasszikus támadókból, az orvosokból, a mérnökökből vagy a mesterlövészekből sincs hiány. Minden osztály rendelkezik speciális kütyükkel, például csáklyával, automata toronnyal, mozgásérzékelővel, speciális overall-lal, újraélesztési lehetőséggel és egyebekkel.

A Battlefield 2042 idén nem kínál kampányt – így csak online játszhat élő játékosok ellen. Ez az információ egyeseket fel fog háborítani, de higgyék el, a Battefield mindig is arról szólt, hogy több játékos játszhassa egyidejűleg.

Far Cry 6 vélemény – végtelen akció és lövöldözés

Far Cry 6 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: akció, lövöldözős | Platformok: PC, Xbox, PlayStation

Előnyök
 • Nagyszerű történet
 • Yara hatalmas világa
 • Még szebb grafika
 • Új játékelemek
 • Rengeteg fegyver
 • Kooperatív játék egy baráttal
Hátrányok
 • Mesterséges intelligencia NPC

A Far Cry 6 világa Yara kitalált földjén játszódik. A legújabb rész a harmadik részhez (Far Cry 3) hasonlít a beállítások tekintetében. Tele van napfénnyel, homokkal, tengerrel, veszélyes állatokkal és éber ellenségekkel.

A történet Castillo diktátorról és fiáról szól, aki minden eszközzel el akarja fojtani a gerillaforradalmat. A Far Cry azonban nem csak erről a történetről, hanem a játékmenetről is szól majd. Ez utóbbi számos új funkciót kínál majd. Szeretné tudni, milyen funkciókra számíthat?

Az újdonságok közé tartozik például, hogy el fogja tudni rejteni a fegyverét, ami lehetővé teszi, hogy szó szerint elvegyüljön a tömegben. Egy ilyen eltűnés lehetőséget ad arra, hogy felfedezze az egész világot anélkül, hogy ellenséges csapatok elől kellene menekülnie. A Far Cry 6-ban a szokásos járművek és repülőgépek mellett lovakon is lovagolhat majd. A “kincsvadászat” sokat hozzátesz a játékmenethez, ahol a térkép alapján értékes tárgyakat kereshet majd. Az új Far Cry kooperatív, így akár egy barátjával is játszhat.

A Far Cry 6 kétségkívül az utóbbi idők egyik legjobb számítógépes lövöldözős játéka. Az izgalmas történet mellett a grafika és a kiváló játékmenet is nagyszerű.

FIFA 22 vélemény – a legjobb számítógépes labdarúgás

FIFA 22 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: labdarúgás szimulátor | Platformok: PC, Xbox, PlayStation, Stadia, Switch

Előnyök
 • Jelentősen jobb, mint a FIFA 21
 • Továbbfejlesztett mesterséges intelligencia a játékosok esetében
 • Valósághűbb animáció és labdakezelés
 • Szórakoztató utcai foci
 • A női labdarúgás nagyobb mértékű bevonása
Hátrányok
 • Semmi jelentősről nem tudunk

Egyáltalán nincs értelme bemutatni a FIFA-sorozatot. Éppen ezért rögtön a folytatás új funkcióiról, játékmenetéről és játékmódjairól fogunk beszélni. Mit kínál a FIFA 22?

 1. Hypermotion technológiát – az EA Sports olyan játékosokat vett igénybe, mint a liverpooli Trent Alexander-Arnold, hogy rögzítse a pályán végzett pontos mozgását, mind a labdával, mind a szabad futás közben. A Hypermotion segítségével a fejlesztők több mint 8,7 millió képet rögzíthettek, így az új FIFA ismét valósághűbb lett. Konkrétan több mint 4000 új animációt fedezhet fel!
 2. Továbbfejlesztett mesterséges intelligencia – a mesterséges intelligencia egyes esetekben a játék gyenge pontja volt. Erre koncentrált az EA, és mostantól a játékosok lényegesen intelligensebbek, mint korábban valaha. Állítólag hatszor több döntést képesek meghozni, mint a FIFA 21-ben, ami javítja az általános játékélményt, mivel a játékosok jobban tudják majd kezelni a lepattanókat, ügyesebben tudnak védekezni és stratégiai szempontból több pozíciót képesek elfoglalni a pályán.
 3. Jobb kapusok – a kapusok teljes átalakítást kaptak. Képességeik jelentős változásokon mentek keresztül pozitív irányba, racionálisabb megállásokat és döntéseket hoznak. Az animációk hihetőbbé váltak.
 4. Továbbfejlesztett játék módok – a Karrier, az Ultimate Team, valamint az utcai labdarúgás is fejlettebbé vált (VOLTA FOOTBALL).

A 2020-as év legjobb számítógépes és konzol játékai

Mafia (Definitive Edition)

Műfaj: akció
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X

Műfaj: akció
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X

Árat megtekinteni
Death Stranding

Műfaj: akció, horror
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: PC, PlayStation 4

Műfaj: akció, horror
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: PC, PlayStation 4

Árat megtekinteni
SnowRunner

Műfaj: verseny, off-road szimulátor
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X

Műfaj: verseny, off-road szimulátor
HW igényesség: 4/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X

Árat megtekinteni
DOOM Eternal

Műfaj: akció
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, Stadia

Műfaj: akció
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, Stadia

Árat megtekinteni
Wasteland 3 

Műfaj: stratégiai RPG
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, PlayStation 4, MAC, Xbox One, Linux, PS4 Pro, Xbox One X

Műfaj: stratégiai RPG
HW igényesség: 7/10
Platformok: PC, PlayStation 4, MAC, Xbox One, Linux, PS4 Pro, Xbox One X

Árat megtekinteni
Microsoft Flight Simulator

Műfaj: repülős szimulátor
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC

Műfaj: repülős szimulátor
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC

Árat megtekinteni
FIFA 21

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 6/10
Platformok: PC, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni
Horizon: Zero Dawn Complete Edition 

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC, PlayStation 4

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC, PlayStation 4

Árat megtekinteni
Crusader Kings 3

Műfaj: stratégia
HW igényesség: 6,5/10
Platformok: PC

Műfaj: stratégia
HW igényesség: 6,5/10
Platformok: PC

Árat megtekinteni

Mafia (Definitive Edition) vélemény – világklasszis szebb és jobb kivitelben

Mafia Definitive Edition vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: akció | Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X

Előnyök
 • Az eredeti játék nagyon vicces remake-je
 • Jó öreg történet, tele nagy változásokkal
 • Gyönyörű grafika
 • Lost Heaven “eleven” város
 • Újratervezett karakterek
Hátrányok
 • Semmit nem találtunk

Végre elkészült a világszerte sikeres gengszterjáték, a Mafia remake-je. Az új remake a Mafia (Definitive Edition) címet viseli, amelyet a Hangar 13 fejlesztői készítettek. Ismerős történetre és küldetésekre számíthat. Bizonyos részeket azonban átterveztek. A vélemények szerint az új elemek tökéletesek.

A grafikát is újratervezték, és nagyon szépen néz ki. Nagyon aggódtunk, és ezzel nem voltunk egyedül, hogy a jó öreg Maffia jó öreg Maffia marad-e. De szerencsére az előítéletek nem váltak valóra, és a Mafia (Definitive Edition) a 2020-as év egyik legjobb számítógépes játéka lett.

Death Stranding vélemény – nagyszerű akció-horror játék

Death Stranding vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8,5/10 | Műfaj: akció, horror | Platformok: PC, PlayStation 4

Előnyök
 • Szokatlan játékterv
 • Érdekes és szórakoztató játékmenet
 • Szép grafika
 • Változatos és kifinomult világ
 • Megfelelő játékidő
Hátrányok
 • Több utazás, kevesebb harc
 • Sztereotipikus mellékküldetések
 • Kiaknázatlan többjátékos lehetőségek

A Death Stranding egy olyan akciójáték, amely eredetileg a PS4 játékkonzolra készült. Viszonylag rövid idő után a számítógép tulajdonosok is fellélegezhettek, ugyanis a játék számítógépre alkalmas változatban is megjelent. Most mi is Sam Bridges bőrébe bújhatunk, aki a Death Stranding átalakult világának kihívásaival néz szembe. A Death Stranding megnevezésű számítógépes játék bonyolult, fordulatokkal és kihívásokkal teli történetet kínál.

Az erős történethez minőségi zenei hangsáv és gyönyörű grafika társul. Ez az akciójáték legfőképpen a történetről és a világ bebarangolásáról szól. Valójában Ön egy postás szerepét tölti be, aki csomagokat szállít egyik helyről a másikra. Meg kell védenie ezeket a csomagokat a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól (ez folyamatosan változik) és a kitartó ellenségektől. Bár az akciódús találkozások néha elkerülhetetlenek, nem biztos, hogy mindenki számára teljesen szórakoztatóak. A Death Stranding támogatja a többjátékos módot, kár, hogy a benne rejlő lehetőségeket nem használták ki maximálisan.

SnowRunner vélemény – bajban lévő sofőr

SnowRunner vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 4/10 | Műfaj: verseny, off-road szimulátor | Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X

Előnyök
 • Különböző környezetek és 3 térkép
 • Kiváló fizika
 • Számos jármű
 • Hosszú játékidő – sok küldetés
Hátrányok
 • Néha sok türelmet igényel
 • Kizárólag egy havas térkép érhető el

A SnowRunner egy off-road versenyszimulátor, amely megjelenése után azonnal rengeteg játékrajongóra tett szert. A számítógépes játék nem csak a versenyzés műfajának megrögzött játékosait, hanem másokat is szórakoztat. A SnowRunner számítógépes játék lehetőséget kínál arra, hogy a terepjáró autók és teherautók volánja mögé üljön. Különböző kihívást jelentő feladatokon belül az lesz a feladata, hogy a rakományt a célállomásra szállítsa.

Néha a távolság elég nagy, és a célállomás nehezen megközelíthető. Ezért a megfelelő közlekedési eszközt és a legmegfelelőbb útvonalat kell kiválasztania. A garázs idővel növekszik, a játékkörnyezet 3 különböző térképen játszódik: Michigan, Alaszka és Oroszország. Minden zóna tartalmaz szép és aszfaltozott utakat, sarat, mocsarat, jeget és különböző akadályokat és kitérőket. A kihívásokat akár 4 barátjával is teljesítheti online. Kiváló játék!

DOOM Eternal vélemény –  a legendás first person shooteració visszatér

DOOM Eternal vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7,5/10 | Műfaj: akció | Platformok: PC, PlayStation 4, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, Stadia

Előnyök
 • Soha véget nem érő akció
 • Néha taktikusan kell gondolkodni
 • Rengeteg fegyver és felszerelés
 • Megfelelő játékidő (kb. 20 óra)
 • Szép grafika és hangsáv
 • Különböző ellenségek és főnökök
Hátrányok
 • A multiplayer lehetőség nincs kihasználva
 • Gyenge történet
 • Időnként sok ugrálás

A Föld bolygót ellenségek nagy hordája szállja meg, akiket a főhősnek kell eltakarítania. Az epikus kampány, amely mintegy 20 órányi tiszta időt vesz igénybe, ádáz csaták közé repíti a játékost. Olyan különféle fegyvereket vehet a kezébe, mint például a géppisztoly, a lángszóró, a kihúzható csuklópenge, a gránátok és egyéb, fejlesztésekkel teli felszerelések. A veszélyes démonokat a legendás láncfűrésszel is kiiktathatja.

A DOOM Eternal számítógépes játékban utazás közben mentőládákat és jutalmakat kell keresnie. A véget nem érő akció, amely sosem unalmas, kellemes meglepetést okozott számunkra. Néha meg kell fontolni az egyes lépéseket és taktikusan kell gondolkodni – időnként nem csak az esztelen lövöldözésről van szó. Az egész játék gyönyörű grafikába burkolózik, amelyből a legapróbb részletek és színes hatások sem hiányozhatnak robbanások és varázslatok formájában. A rajongók számára a DOOM Eternal akciódús játék egy abszolút kötelező darab, az idősebbeknek pedig egy nosztalgikus darab az 1993-as évekből. Igen, jól megöregedtünk 🙂

Wasteland 3 vélemény – az év legjobb stratégiai RPG-je

Wasteland 3 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: stratégiai rpg | Platformok: PC, PlayStation 4, MAC, Xbox One, Linux, PS4 Pro, Xbox One X

Előnyök
 • Szórakoztató taktikai harcok
 • Nagyon szép grafika
 • Fegyverek és fejlesztések
 • Online co-op és közös hátizsák
 • Izgalmas történet
 • Fekete humor
Hátrányok
 • A világ nem túl nyílt
 • Számos hiba

A Wasteland 3 egy népszerű stratégiai RPG, amelyben egy kisebb csapat Desert Rangerst kell irányítania. A fiktív, post-nukleáris világban játszódó játékban a csapatját felperzselt sivatagokba és fagyos hegyekbe küldik. Új bázist kell építenie, új újoncokat kell kiképeznie és számos ellenséges csapatot kell kiiktatnia.

A népszerű számítógépes játékban, a Wasteland 3-ban azonban semmi sincs ingyen. Vegye fel a harcot az ellenfelekkel, a bandákkal, a riválisokkal, az ellenséges frakciókkal, a korrupcióval és még sok mással. A fő feladata az, hogy minden gonosztól megmentse Colorado népét, és egyszer s mindenkorra békét és nyugalmat biztosítson a város lakóinak a fegyverektől. Mint egy igazi stratégiai RPG-ben, a csaták taktikai lépések formájában zajlanak. Érdekes karakterekre, színes fegyverekre és remek szórakozásra számíthat. A Wasteland 3 egy remek játék mindenkinek!

Microsoft Flight Simulator vélemény – a legjobb repülős szimulátor

Microsoft Flight Simulator vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: repülős szimulátor | Platformok: PC

Előnyök
 • Gyönyörű fotorealisztikus grafika
 • Nagyszerű repülőgép modell
 • Hihető időjárás- és napszakváltások
 • Realisztikus repülőterek és légi forgalom
 • Az ellenőrzések jelentősen egyszerűsíthetők
 • A világ körüli repülés szabadsága
Hátrányok
 • Több repülőgép is lehetne
 • Az épületmodellező algoritmus nem megfelelő
 • Európa nagy része elavult térképekkel rendelkezik
 • Gyors internet szükséges (min. 20 MB/s)

Amennyiben kedveli a repülés szimulátorokat, a vadonatúj Microsoft Flight Simulator egy kötelező játék az Ön számára! A játék valójában a való világot szimulálja. A bolygó felszíne valósághűen ábrázolt, beleértve a 37 000 repülőteret is. A légi forgalom, az időjárás és a napszakok is reálisak.

Egy szimulátorról beszélünk, így a vezérlése igencsak igényes. A kezdő pilóták számára azonban nyolc oktató által vezetett képzési forgatókönyv áll rendelkezésre. A vezérlést támogató rendszerekkel az egész vezérlés leegyszerűsíthető. Ha megtanulta irányítani a repülőgépet, kikapcsolhatja a támogató rendszereket. A pilótajátékon kívül abszolút tökéletes fotorealisztikus grafikára számíthat. A Microsoft Flight Simulator a legjobb repülés szimulátor a piacon. Szó szerint kötelező játék!

FIFA 21 vélemény – a legjobb számítógépes labdarúgás

FIFA 21 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: labdarúgás szimulátor | Platformok: PC, Xbox One, PlayStation 4

Előnyök
 • Továbbfejlesztett fizika
 • Okosabb mesterséfes intelligencia
 • Új Competitor Mode
 • Kifinomultabb karrierek
 • Jobb grafika
Hátrányok
 • Nem tartalmaz jelentős továbbfejlesztéseket

Az EA fejlesztői továbbfejlesztett fizikát, mesterséges intelligenciával ellátott játékosokat, valamint valósághűbb labdakezelést és játékot ígérnek. A karrier is ellátott néhány újdonsággal: a játék egy új Competitor Mode nehézséggel bővül. Miről szól az egész? Ez egy új játékmód a számítógépes mesterséges intelligencia ellen, amelynek célja, hogy a világ legjobb FIFA-játékosainak játékstílusát utánozza.

Érdekes módon az új FIFA 21-nek gyakorlatilag nem lesz konkurenciája a játékmezőnyben. A PES idén nem jelenik meg vadonatúj játékkal, a korábbi változat tulajdonosai csak frissítéseket kapnak a már megvásárolt játékhoz. Majd meglátjuk, hogy ezek a frissítések milyen jellegűek lesznek…

Horizon: Zero Dawn Complete Edition vélemény – őskori vándorlás

Horizon Zero Dawn Complete Edition vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: akció | Platformok: PC, PlayStation 4

Előnyök
 • Kiváló történet
 • A hősnő karaktere szórakoztató
 • Gyönyörű, élénk grafika
 • Szórakoztató harcok robot szörnyekkel
 • Különböző (és néha óriási) ellenségek
 • Egy szép világ, amely él
 • Szép hangsáv
Hátrányok
 • A számítógépes ellenfelek mesterséges intelligenciája esetenként gyengébb

A Horizon: Zero Dawn számítógépes játék a jövőbe helyezett őskorba kalauzolja el. Kicsit furcsán hangzik, amint látja, de hamarosan megérti, miről van szó. Ez nem az a klasszikus őskori történelem, amit elképzelhetünk. Aloyn, a fiatal vadász szerepében a múlt nyomába eredhet, és számos kérdésre meg kell találnia a választ. Aloynt száműzte a saját törzse, és most egyedül kell szembenéznie a sorsával.

A Horizon: Zero Dawn világa igazán változatos. Egy hatalmas virtuális világ vár Önre, amely tele van zölddel, kihívásokkal, csapdákkal és robotokkal. Mindenféle robotokkal szembe kell szállnia, amelyek közül néhány igazán monumentális lesz. Az Ön feladata az lesz, hogy megtalálja a robot gyenge pontját, és egy törékeny lány karakterrel le kell győznie ezeket a hatalmas és rémisztő robotokat.

Számos nagyszerű fegyverre és felszerelésre számíthat a csaták során, ezen felül a saját felszerelése és képességei (perkek) fejlesztésére is lehetőséget nyújt a játék. A Horizon: Zero Dawn lenyűgözően kidolgozott grafikával büszkélkedhet, amitől eláll a lélegzetünk. PS4-en is játszottunk a játékkal – mindenhol kiváló!

Crusader Kings 3 vélemény – a legjobb stratégiai játék

Crusader Kings III vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6,5/10 | Műfaj: stratégia | Platformok: PC

Előnyök
 • Hihetetlenül magával ragadó játékmenet
 • Nagyszerű mesterséges intelligencia
 • Háború, diplomácia, intrika
 • Gyakorlatilag bárkivel játszhat
 • A Crusader Kings 2 legitim folytatása
Hátrányok
 • Játékon belüli háború nélkül
 • Átlagos grafika
 • Egyes rendszerek nem kidolgozottak
 • Nincs magyar lokalizáció

A Crusader Kings 3 a sikeres második rész folytatása, amely már sok számítógépes játékot kedvelő tetszését elnyerte. Ismét egy kidolgozott világ, vagy inkább világtérkép vár Önre, ahol háborúzni, kereskedni és tervezgetni is tud. A játék elején kiválasztja a helyszínt: Izlandtól Indián át Afrikáig. A játék során számos kihívással kell megküzdenie, köztük parasztlázadásokkal, viking portyákkal és a középkor egyéb drámáival is.

A játékstílusát a játéktéren tudja teljes mértékben kifejleszteni. A diplomáciát vagy a kardforgatást kedveli? Akárhogy is legyen, új technológiákkal, vallással és a szomszédos birodalmakkal folytatott diplomáciával kapcsolatos kutatásokat kell folytatnia. Elvégre a barátságtalan középkorban sosem árt, ha van egy stabil szövetségesünk. Ha valaki nem tetszik Önnek, olyan ügynökök a pártfogói, akik karddal rendezik a vitákat Ön helyett. A Crusader Kings 3 játékmenete hihetetlenül szórakoztató és magával ragadó. Egy stratégiai játék, amely sokáig tart!

A 2019-es év legjobb számítógépes és konzol játékai

Metro Exodus

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: PS4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Stadia

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: PS4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Stadia

Árat megtekinteni
Tom Clancy’s: The Division 2

Műfaj: akció
HW igényesség: 6,5/10
Platformok: PS4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, Stadia

Műfaj: akció
HW igényesség: 6,5/10
Platformok: PS4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, Stadia

Árat megtekinteni
Red Dead Redemption 2

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC, PS4, Xbox One

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: PC, PS4, Xbox One

Árat megtekinteni
Mortal Kombat 11

Műfaj: akció, harcolós
HW igényesség: 7/10
Platformok: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, Stadia

Műfaj: akció, harcolós
HW igényesség: 7/10
Platformok: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, Stadia

Árat megtekinteni
Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Műfaj: akció FPS
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: PS4, PC, Xbox One

Műfaj: akció FPS
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: PS4, PC, Xbox One

Árat megtekinteni

Metro Exodus vélemény – a legjobb akció játék

Metro Exodus vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: akció | Platformok: PS4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Stadia

Előnyök
 • Csodálatos poszt-apokaliptikus hangulat
 • Gyönyörűen kialakított környezet
 • Izgalmas történet
 • Különböző ellenségek
 • Rengeteg fegyver és módosítás
Hátrányok
 • Hasonlít a korábbi epizódokhoz
 • Korlátozott szabadság

Az akciódús Metro Exodus ismét a poszt-apokaliptikus Oroszországba repíti Önt. A 4A Games stúdió fejlesztőit a virtuális világ megalkotásakor a Metro 2035 című legutóbbi könyv ihlette. A főszereplő Artyom ismét az igazságot keresi. A küldetése azonban nem lesz könnyű: sok frakciónak szúrja a szemét. Ráadásul vérszomjas fenevadak és mutánsok járják a világot, akiknek egyetlen céljuk van: gyilkolni.

A Metro Exodus szórakoztató és bonyolult történetet kínál rengeteg rejtvénnyel, akcióval és megoldással. A főhős nemcsak gyalogosan, hanem úszva, csónakkal vagy autóval is utazhat. A kívánt módot kedve szerint választhatja ki. Az, hogy egy hangtompítóval ellátott csendes fegyverért nyúl, vagy éppen ellenkezőleg, egy nehéz kaliberre fogad, kizárólag Öntől függ. Rengeteg fegyver áll rendelkezésére, a módosításokról nem is beszélve.

Tom Clancy’s: The Division 2 vélemény – lövöldözős játék

Tom Clancy’s The Division 2 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6,5/10 | Műfaj: akció | Platformok: PS4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Xbox One X, Stadia

Előnyök
 • Gyönyörű grafika
 • Élénk világ tele ellenségekkel és tárgyakkal
 • Kifinomult RPG rendszer
 • Rengeteg fegyver és fejlesztés
 • Fő történet és rengeteg mellékküldetés
 • Kooperatív játék, PvP
 • Hosszú játékidő
Hátrányok
 • Nem sokban különbözik az első résztől
 • A feladatok sztereotipikusak lehetnek

A Tom Clancy’s: The Division 2 a kiváló akció-RPG lövöldözős játék folytatása, amely több órányi tartalmat, izgalmas kampányt, élő co-opot és kemény PvP kihívásokat kínál. A magával ragadó történetben számos különböző küldetéssel kell szembenéznie, amelyeket sokféleképpen teljesíthet Washington DC három sötét zónájában.

Az új The Division 2 rengetegféle lőfegyvert kínál, amelyeket testre szabhat, hogy növelje azok tulajdonságait. A virtuális világ azonban olyan exkluzív darabokat és tárgyakat rejt, amelyeket csak akkor találhat meg, ha minden helyet és sarkot alaposan átkutat. A játékban való előrehaladást nagyban megkönnyítik az olyan hasznos képességek, mint a lövöldöző drón, a veszélyes vegyszerköpő, a “darázsfészek” vagy az okos bomba, amely képes önállóan megtalálni az ellenséges célpontokat. A The Division 2 méltán szerepel a 2019-es év legjobb számítógépes játékai között.

Red Dead Redemption 2 vélemény – a vadnyugaton játszódó kiváló játék

Red Dead Redemption 2 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: akció | Platformok: PC, PS4, Xbox One

Előnyök
 • Hatalmas, élettel teli világ
 • Hosszú és izgalmas kampány
 • Rengeteg fegyver és melléktevékenység
 • Gyönyörű grafika
 • Kiváló vezérlés és szórakozás
Hátrányok
 • Nem találtunk semmit

Végre megérkezett! Végre megjelent a Red Dead Redemption 2 számítógépes változata is. A 19. század végén járunk, és megkezdődött a vadnyugat korszaka. Bandák uralják az amerikai tájat, akiket fejvadászok és szövetségi ügynökök üldöznek. Nincs hiány csetepatékból, lövöldözésekből, rablásokból és nagyszerű kalandokból.

Egy drámai történetre számíthat, amely körülbelül 100 órát vesz igénybe. Rengeteg fegyver és frissítés áll rendelkezésére, beleértve a főszereplőt is. A Red Dead Redemption 2 PC mindenekelőtt a vadnyugat hatalmas világát kínálja gyönyörű grafikával. Minden számítógépes játékokat kedvelő személy számára kötelező darab.

Mortal Kombat 11 vélemény – akció játék filmes történettel

Mortal Kombat 11 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: akció, harcolós | Platformok: PlayStation 4, PC, Xbox One, PS4 Pro, Switch, Xbox One X, Stadia

Előnyök
 • Gyönyörű grafika
 • Kiváló és addiktív játékmenet
 • Különböző karakterek
 • Látványos kombo támadások
Hátrányok
 • Igényes Towers of Time
 • Több karakter is lehetne

Ki ne ismerné a legendás Mortal Kombat sorozatot, amely az idősebb játékosok nagy többségének szívét rabul ejtette. A sorozat azonban még ennyi év után is rendkívül népszerű, így megjelent a Mortal Kombat 11. Ismét változatos harci látványosságokra számíthat tele változatos ellenségekkel és azok halálos kombo támadásaival. A fejlesztők a régi ismerősök mellett néhány vadonatúj karakterrel is készültek, hogy újra életre keltsék ezt a verekedős játékot. Mindez gyönyörű grafikával és kiváló játékmenettel.

Call of Duty: Modern Warfare (2019) vélemény – a legjobb lövöldözős játék

Call of Duty Modern Warfare 2019 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7,5/10 | Műfaj: akció FPS | Platformok: PS4, PC, Xbox One

Előnyök
 • Rengeteg multiplayer mód
 • Végtelen játékidő
 • Izgalmas kampány
 • Rengeteg fegyver és fejlesztés
 • Gyönyörű grafika
Hátrányok
 • A kampány hosszabb is lehetne

Emlékszik még a régi Call of Duty 1 és 2 játékokra? Nem semmi korszak volt. Bár a mostani Call of Duty: Modern Warfare (2019) nem tér vissza a második világháborús gyökerekhez, játékstílusa és grafikai festése szó szerint elvarázsolt minket. Ez az akciódús FPS rengeteg multiplayer módot kínál, amelyekben online játékosok ellen mérheti össze tudását és csapatszellemét.

Rengeteg különböző lőfegyver, gránát, kés és egyéb különlegesség áll rendelkezésére légitámadások, drónok és egyéb szórakoztató dolgok formájában. Ha a kampányt részesíti előnyben, akkor sem marad le semmiről. A fejlesztők egy izgalmas, fordulatokkal és lebilincselő akcióval teli történetet készítettek. Mindezt egy első osztályú grafika egészíti ki. A Call of Duty: Modern Warfare (2019) egy nagyszerű akciójáték, amelyet abszolút mindenkinek ajánlunk.

A 2018-as év legjobb számítógépes és konzol játékai

Call of Duty: Black Ops 4 

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni
Assassins Creed: Odyssey 

Műfaj: RPG
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: RPG
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni
Fallout 76

Műfaj: RPG
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: RPG
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni
Shadow of the Tomb Raider

Műfaj: akció adventure
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: akció adventure
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni
FIFA 19

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni
Far Cry 5

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Műfaj: akció
HW igényesség: 8/10
Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Árat megtekinteni

Call of Duty: Black Ops 4 vélemény – a legjobb lövöldözős játék

Call of Duty Black Ops 4 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: akció | Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Előnyök
 • Kiváló játékmenet
 • Online módok széles választéka
 • Battle Royal 100 játékossal
 • Változatos fegyverfejlesztések
Hátrányok
 • Singleplayer mód nélkül
 • Szép, mégsem különleges grafika

A legendás Call of Duty franchise idén is folytatódik, ezúttal a Call of Duty: Black Ops 4 játékkal. A Treyarch Studios fejlesztői ismét egy jól bevált és kipróbált enginnel láttak munkához. Bár a grafika nem tartozik az utóbbi idők játékműfajának csúcspontjai közé, a sorozat rajongói és a lelkes játékosok különösen értékelni fogják a stabil 60 képkocka/másodperc sebességet. Ez a megállapítás már csak azért is fontos, mert nincs egyjátékos mód.

A fejlesztők ezúttal minden erejüket az online harcra fordították, ami a Black Ops 4-ben igazán jó adag szórakozást kínál. A játék számos új játékmóddal bővült, ezek közé tartozik a közkedvelt zombi mód és a vadonatúj Battle Royale mód, a Blackout, ahol akár száz online játékos is összecsaphat a játéktéren! A fegyverek és járművek széles választékát élvezheti, beleértve a helikoptereket is. Az új Call of Duty méltán az egyik legjobb számítógépes játék.

Assassins Creed: Odyssey vélemény – kiváló játék tele kalandokkal

Assassins Creed Odyssey vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8,5/10 | Műfaj: RPG | Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Előnyök
 • Hatalmas virtuális világ
 • Történelmi események, szereplők és műemlékek
 • Több tucat órányi játékidő
 • Kifinomult harci rendszer
 • Tengeri csaták
Hátrányok
 • Sztereotipikus mellékfeladatok
 • Hosszabb felvételi idők

Az Assassins Creed: Odyssey című gyilkos sorozatot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Nem csoda, hogy a világhírű sorozat legújabb része az egyik legjobb számítógépes játék. Ezúttal azonban mélyebbre tekintünk a történelembe, pontosabban az ókori Görögország világába egy bátor spártai szerepében. A játékos most először választhat több karakter közül: Alexios vagy Cassandra. Akár férfit, akár nőt választ, a történetben semmi sem változik.

Ez azonban nem vonatkozik a játékban hozott döntéseire. A számos interaktív elem jelenlétének köszönhetően a játék a teljes forgatókönyv során alkalmazkodik, így többféle különböző befejezést is élvezhet. Az Assassins Creed: Odyssey tehát egy újrajátszható ügy, ami sok tucatnyi órányi lenyűgöző szórakozást jelent.

A peloponnészoszi háborúk világában egy gyönyörű ókori Görögország vár Önre, tele történelmileg pontos épületekkel, személyiségekkel és eseményekkel. Ismét egy hatalmasra nyitott virtuális világgal talákozhat (az előző Origins címhez képest majdnem kétszer akkora), amely tele van mitológiákkal, lehetőségekkel és lenyűgöző fordulatokkal. A csatajáték a szárazföldön és a tengeren egyaránt zajlik. Az RPG műfaj rajongóinak kötelező játék!

Fallout 76 vélemény – lövöldözős játék hatalmas mennyiségű fegyverrel

Fallout 76 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 9/10 | Műfaj: RPG | Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Előnyök
 • Hatalmas virtuális világ
 • Poszt-apokaliptikus környezet
 • Fantáziadús történet és mellékküldetések
 • Nagy mennyiségű fegyver
 • MMORPG elemek
 • Építési lehetőség
Hátrányok
 • Magasabb HW igény

A legjobb számítógépes játékok között a Fallout 76 című akció-RPG is helyet kapott, amely a nagysikerű franchise történetének eddigi legnyitottabb Vaultjában játszódik. A játékos egy kalandor szerepébe bújik, akinek az a feladata, hogy felfedezze az atombombák által elpusztított világot. Az új Fallout akár négyszer nagyobb, mint a negyedik rész, és ez az új kiegészítő fejlett MMORPG elemeket kínál.

A játékos további online játékosokkal is találkozhat. Ez a tény rengeteg újítást kínál, beleértve az egymást közti együttműködést, vagy épp ellenkezőleg, a véres csatákat. Ez azonban nem egy teljes értékű MMO, mivel csak egy maroknyi játékos fog találkozni egymással egy-egy alkalommal. A Fallout 76 tulajdonképpen egy fordulatokkal teli túlélési esemény, azzal a különbséggel, hogy a halál nem a karakter és a felszerelés elvesztését jelenti, hanem bizonyos játékbeli büntetést.

Természetesen rengeteg a sztori lehetőség, a fegyverfejlesztés és nem utolsó sorban a menedéképítés. Bár a Fallout 76 a cikk megjelenésekor (november 14-én) még nem jelent meg, a béta már mindenki számára bebizonyította, hogy mire lehet számítani, és, hogy van minek örülni. Ez a játék kétségkívül 2018 egyik legjobb játéka lesz.

Shadow of the Tomb Raider vélemény – Lara Croft újabb lenyűgöző kalandja

Shadow of the Tomb Raider vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7,5/10 | Műfaj: akció adventure | Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

A Tomb Raider-sorozat folytatásában idén sem maradtunk híján a hagyományos kalandoknak. Az új cím ezúttal a Shadow of the Tomb Raider nevet viseli, amelyben a játékos ismét a kincsvadász Lara Croft szerepébe bújik. Ezúttal egy maja civilizáció várja a kíváncsi rajongókat Dél-Amerikában, ahol a sportos Lara elindul, hogy visszafordítsa a közelgő maja apokalipszist.

Ismét rengeteg rejtvényt, feladatot és rejtélyt bogozhat ki izgalmas módon. Egy kifinomult fegyverfejlesztésre, képességfára és segédprogramokra is számíthat. A fejlesztők ezúttal kevesebb lőszerrel és több ellenséggel egészítették ki a játékot, így a játékos kénytelen minden lépésén gondolkodni és megfontoltan haladni. A történet szintén erősnek számít, az egyes feladatok jól kidolgozottak, ezek közt azonban számos nem kötelezőt is talál.

A Shadow of the Tomb Raider hosszú játékidőt, rengeteg szórakozást és kalandot kínál. Emellett az idei részlet a fancy craftingot is megcélozta, ahol a zsákmányolt és felfedezett nyersanyagokat és tárgyakat használja fel. Jó számítógépes játékot keres? Akkor válassza az új Lara játékot.

FIFA 19 vélemény – kiváló sport játék

FIFA 19 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: sport szimulátor | Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Előnyök
 • Továbbfejlesztett labda- és játékosfizika
 • Coaching lehetőségek
 • Szabályok módosítása mód
 • Női csapatok
 • Kiváló futball hangulat
Hátrányok
 • A gyengébb csapatoknak nincs esélyük a sztárok ellen

Egyetlen futballszimulátor-rajongó sem hagyhatja ki az egyre népszerűbb FIFA folytatását. Az idei cím igazán megéri, hiszen egy friss kiadásban kínálja a játékosoknak az abszolút tökéletes futballhangulatot. Az új beállítási lehetőségek hosszú játékidőt és véget nem érő szórakozást biztosítanak.

A FIFA 19 teljesen újratervezett labdakezelést, saját sztárcsapat építését, a mérkőzés menetét közvetlenül befolyásoló edzői lehetőségeket és sok más lehetőséget kínál. A Bajnokok Ligája új kiadása teljesen új játékmódokat, valamint természetesen UEFA Bajnokok Ligája módot is kínál. A fejlett technológia még valósághűbb mozgások és animációk jelenlétét biztosítja.

Nem véletlenül dicséri sok kritikus az egekig a legújabb FIFA-t. Ismét bebizonyosodott, hogy az EA fejlesztői a valaha volt legjobbak közé tartoznak. Ezt a sportjátékot egyszerűen meg kell szereznie!

Far Cry 5 vélemény – akció játék hatalmas világgal

Far Cry 5 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: akció | Platformok: Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4

Előnyök
 • Hatalmas virtuális világ
 • Izgalmas történet
 • Rengeteg fegyver és jármű
 • Szép grafika
 • Hosszú játékidő
Hátrányok
 • Idővel sztereotipikus
 • Inkább arcade-szerű játékmenet

Idén a sikeres akciójáték, a Far Cry 5 folytatása is napvilágot látott a játékvilágban. A mostani játékban a játékos egy rendőr szerepébe bújik, akinek az a feladata, hogy kiszabadítsa a város lakóit egy könyörtelen szekta karmai közül. A fő ellenfél neve Joseph Seed, akinek csatlósai sok bajt fognak okozni hősünknek.

Mint mindig, most is egy rejtvényekkel, fegyverekkel és járművekkel teli hatalmas virtuális világ felfedezésére számíthatsz. Biciklit, teherautót vagy repülőgépet szeretne? Nem probléma, a Far Cry 5 rendelkezik mindezekkel az eszközökkel. Természetesen rengeteg lőfegyver és menő fegyver közül választhat, a jobb játék érdekében pedig ajánlott a dollárra éhes zsoldosokkal való együttműködés. Egy csomó társával együtt is játszhat online.

Érdekes újdonság az új Far Cry Arcade editor, ahol a játékosok saját küldetéseket készíthetnek. A főszerep azonban a változatos történeté, amit a legtöbb játékos nagyon szeret. Nem véletlenül volt ez a játék az idei év egyik legkelendőbb játéka az országban.

A 2017-es év legjobb számítógépes és konzol játékai

Need for Speed: Payback

Műfaj: versenyzős
HW igényesség: 8/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Műfaj: versenyzős
HW igényesség: 8/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Árat megtekinteni
Assassin’s Creed: Origins

Műfaj: akciós
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Műfaj: akciós
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Árat megtekinteni
For Honor

Műfaj: akció
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4 Pro, Xbox One

Műfaj: akció
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4 Pro, Xbox One

Árat megtekinteni
Wolfenstein II: The New Colossus

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4 Pro, Xbox One, Nintendo Switch (2018)

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4 Pro, Xbox One, Nintendo Switch (2018)

Árat megtekinteni
FIFA 18

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Switch

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Switch

Árat megtekinteni
Resident Evil 7: Biohazard

Műfaj: akció
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Műfaj: akció
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

Árat megtekinteni

Need for Speed: Payback vélemény – az év legjobb versenyzős játéka

Need for Speed: Payback vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8/10 | Műfaj: versenyzős | Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

A Need for Speed márkát senkinek sem kell bemutatni, hiszen a világ leghíresebb autós sorozatáról van szó. A Payback új epizódjában a játékosok a könyörtelen House-kartell ellen küzdenek, amely Fortune Valley városát kemény kézzel uralja. A város utcái tele vannak korrupcióval és csínytevéssel. A banda nem csak a női tisztviselőkkel, hanem a törvény kezével is felveszi a harcot.

Feltörekvő versenyzőként tiszteletet és elismerést kell szereznie. Nem lőfegyverekkel vagy harcművészetekkel: a kényszerítés fő eszközei a versenyspeciálok lesznek. Rengeteg ilyen vár Önre. Minden járművet megfelelően lehet javítani, upgradelni és számos módon továbbfejleszteni. Ennek köszönhetően minden jármű teljesen egyedi versenykülönlegességgé válik.

Számos játékmód és kihívás áll rendelkezésre, például Tyler, Mac és Jess. A Race, Drift, Off-Road, Drag és Runner öt különböző speciális osztályban teheti próbára vezetési képességeit. A nyílt világú játékmenetben nem csak megnyerni lehet egy járművet, hanem meg is kell találni és honosítani kell azt.

A megszerzett játéktapasztalat ezután összehasonlítható más versenytársakkal az online statisztikákban. Az élő ellenfeleket különböző módokon hívhatja ki. Az új Need for Speed bőven tartogat látnivalót. Egyáltalán nem alkalmas a közlekedési szabályok és a nyugodt vezetés rajongóinak.

Assassin’s Creed: Origins vélemény – az egyik legjobb akció játék

Assassin’s Creed Origins vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8,5/10 | Műfaj: akció | Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

A nagysikerű Assassin’s Creed-sorozat tizedik része az ókori Egyiptomba helyezi a főhőst. Az Origins alcímű játékban egy fiktív történelmi eseményekkel teli történetet élhetsz át, amely részben összefonódik a valósággal. Szekták és bérgyilkosok kerülnek a játékba, érdekes karakterek játsszák a szerepüket.

Egy megújult játékrendszerre és mindenekelőtt egy élénk egyiptomi világra számíthatsz. A mellék- és fő küldetések teljesítéséért a karaktere tapasztalattal és képességekkel lesz megajándékozva, amelyeket hatékonyan használhatsz a harcban és a kézművességben. Nem csupángyaloglásra, hanem lovakra, tevékre, vagy egyebekre is számíthat.

Számos fegyver áll majd rendelkezésre, köztük egy íj, amelynek nyilait nem kell meggyújtani. Hosszú utazás vár Önre a bonyolult küldetésekkel, izgalmas felfedezésekkel és harci összecsapásokkal. Természetesen a lenyűgöző grafikától szó szerint eláll majd a lélegzete. Az ellenségei és csapattársai továbbfejlesztett mesterséges intelligenciája is el fogja kápráztatni. Szeretne egy ősi GTA-t? Itt van…

For Honor vélemény – izgalmas akció játék

For Honor véemény, teszt, ár

HW igényesség: 9/10 | Műfaj: akció | Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4 Pro, Xbox One

Ebben a fantáziadús akciójátékban bátor lovagok, brutális vikingek és büszke szamurájok szerepébe bújhat, akik különböző pályákon bizonyíthatják harci képességeiket. A For Honor számos brutális erejű középkori fegyvert kínál, mindenféle pajzsot, lándzsát és egyéb veszélyes tárgyat. De csupán Önön múlik, hogy mit visz magával a harcba.

Minden hős egyedi képességekkel rendelkezik, amelyeket megfelelően meg kell tanulni. Játszhat szólóban, egy barátjával együttműködve vagy véletlenszerű játékosként. Számos izgalmas játékmód közül választhat: 4vs4 Dominion, 2vs2 Brawls, 1vs1 Duesl, 4vs4 Skirmish vagy 4vs4 Elimination. A játékosok képzettsége és folyamatos edzése rendkívül fontos. Gyakorlatok nélkül nincs esélye a kemény virtuális világban.

Wolfenstein II: The New Colossus vélemény – kiváló lövöldözős játék

Wolfenstein II The New Colossus vélemény, ár, teszt

HW igényesség: 9/10 | Műfaj: akció, lövöldözős | Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4 Pro, Xbox One, Nintendo Switch (2018)

A Wolfeinstein-sorozat következő részében az amerikai hős és rettegett náci bérgyilkos, Blazkowicz szerepébe bújhat, aki megpróbálja megakadályozni a náci uralmat. Ez a rettegett rezsim nyerte meg a második világháborút. Az egész történet az Amerikai Egyesült Államokban játszódik, a forgatókönyv pedig egyes fejezetekre bontott.

Minden akció első személy perspektívájából zajlik, és számos fegyver áll rendelkezésére. A legtöbb fegyvert a nagyhatalmú hős kétféleképpen is tudja majd használni. Fegyverek lesznek szétszórva a virtuális világban, a géppisztolyok némelyike pedig elkobozható a halott ellenségektől vagy a sztacionáris helyekről.

A legtöbb fegyver fejleszthető, így jelentősen növelhető a harcok soráni hatékonyságuk. Ahogy a korábbi részek esetében, úgy a The New Colossusban sem lesz hiány akcióból. Szó szerint ravasz ellenségek hordái várnak Önre, és semmit sem adnak ingyen. De ne aggódjon, lőszer és fegyver is bőven lesz.

FIFA 18 vélemény – az egyik legjobb labdarúgás szimulátor

FIFA 18 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: labdarúgás szimulátor | Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Switch

Mint minden évben, idén is megtiszteltek minket egy új FIFA labdarúgás szimulátorral. Ezúttal a 2018-as kiadással, amely még több futballhírt, frissített játékoscsapatokat és mindenekelőtt még hitelesebb játékélményt kínál.

A grafikai és hangzásvilágot is továbbfejlesztették, ami még jobban vonzza a játékosokat a labdás akcióba. A Real Player Motion technológiával kiegészülve a világ stadionjainak hihetetlen hangulatát nyújtja. Az idei FIFA 2018 is kihagyhatatlan minden futballrajongó számára.

Resident Evil 7: Biohazard vélemény – izgalmas akciójáték

Resident Evil 7 Biohazard vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: akció | Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One

A Resident Evil új része szigorú műfaji szabályokat követ. Tehát felfedezésre, rejtvényekre, bonyolult cselekményekre és természetesen a hatalmas mennyiségű félelemre számíthat. Ethan Winters szerepében kísérteties küldetésekre indulhat elhagyott épületek közt és titokzatos természetben, egy kiterjedt farmházban is betévedhet, ahol a meglepetések hiánycikknek számítanak. A kritikusok és maguk a játékosok is dicsérték a nagyszerű grafikát, a hangrendszert és az egyedi játékélményt.

A 2016-os év legjobb számítógépes és konzol játékai

Overwatch

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Árat megtekinteni
Dark Souls III

Műfaj: akciós RPG
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Műfaj: akciós RPG
HW igényesség: 8,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Árat megtekinteni
Battlefield 1

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Műfaj: akció, lövöldözős
HW igényesség: 7,5/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Árat megtekinteni
Rise of the Tomb Raider

Műfaj: akció
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360

Műfaj: akció
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360

Árat megtekinteni
FIFA 17

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 6/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360

Műfaj: labdarúgás szimulátor
HW igényesség: 6/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360

Árat megtekinteni
WRC 6 

Műfaj: versenyzős
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Műfaj: versenyzős
HW igényesség: 7/10
Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Árat megtekinteni
Total War: Warhammer

Műfaj: stratégia és akció
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows

Műfaj: stratégia és akció
HW igényesség: 9/10
Platformok: Microsoft Windows

Árat megtekinteni

Overwatch vélemény – az év legjobb lövöldözős játéka

Overwatch vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: akció, lövöldözős | Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Ez az akciódús és bolondos cím már régóta váratott magára. Több nyilvános és nem nyilvános teszt után végre mi is láthatjuk. Az Overwatch vicces grafikai köntösbe burkolózik, a játékosok pedig rettenthetetlen akcióhősök szerepébe bújnak. Sokféle harcos közül választhat, köztük közelharcosok, mesterlövészek és még titokzatos varázslók is vannak, és minden karakternek megvan a maga szerepe – támadó, tankoló, támogató. Ezt a játékot különösen azok a játékosok fogják értékelni, akik (nem csak) az alkalmi játékokat szeretik, amelyek során kikapcsolódhatnak, és akár káromkodhatnak is egy kicsit. Az Overwatch világában minden játékos a csapata tulajdonságai és teljesítménye alapján kap rangot, amely folyamatosan változik az egyes meccsek függvényében. Mindenki érezni fogja a hirtelen rangcsökkentés keserűségét.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az Overwatch a megjelenése után bekerült az eSport világába, így saját állandó csapattal játszhat. Végül is az egész játék koncepciója a csapatjátékra van tervezve, mert együttműködés nélkül senki sem lesz méltó a győzelemre. Az Overwatch egy nagyon pörgős játék, ahol nem tanácsos várni és kitalálni semmit. Ne számítson tehát nyugodt játékra, és a legnagyobb negatívum talán az, hogy a magányos farkas játékosoknak itt egyáltalán nincs esélyük. Csapatjátékosok hiányában ez nem teszi szórakoztatóvá a játékmenetet.

Dark Souls III vélemény – kiváló akció és rpg játék

Dark Souls III vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 8,5/10 | Műfaj: akció, rpg | Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

A legendás Dark Souls RPG-sorozat új része egy izgalmas történetet kínál, amelyben menő fegyverek és varázslatok segítségével küzdhet meg a szörnyetegek és főnökeik ellen. Minden főnöknek sajátos varázslatai és taktikája van, így a harmadik Dark Souls folytatásban sem kerülheti el a több száz halálesetet és az állandó küzdelmet a túlhatalmas ellenség legyőzése során. Mint minden minőségi RPG-ben, itt is kiválaszthatja a hősét, aki a játékos szívéhez legközelebb álló készségekkel és képességekkel lesz felruházva. Az idő előrehaladtával nem okoz gondot a fegyverek és a képességek fejlesztése, a mágia és a varázsitalok pedig nem kis segítséget nyújtanak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Dark Souls III világa nem nyílt végű zűrzavart kínál, hanem nagyon is lineárisan halad előre. A játék kisgyermekeknek sem ajánlott, mivel néhány főnök legyőzése még a tapasztalt játékosok számára is komoly kihívást jelent.

Battlefield 1 vélemény – lövöldözős játék tele akcióval

Battlefield 1 teszt, ár, vélemény

HW igényesség: 7,5/10 | Műfaj: akció, lövöldözős | Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Az EA fejlesztői végre meghallgatták a játékostársadalom kéréseit és kiáltásait, és a Battlefield-sorozat legújabb részét az I. világháború véres zűrzavarába helyezték. Tehát ne számítson önirányító rakétákra és a mesterlövészpuskák többszörös optikai zoomjára a csatatéren. Lovak, zörgő és esetlen tankok, köztük a törékeny kétfedelűek, amelyeknek üvöltő motorjait több méterről is hallani lehetett. A harcban végre érvényesülhetnek az egyes játékosok harci képességei, mivel minden fegyver minden egyes lövés után megfelelő mértékű visszarúgással jutalmazza használóját, ami reális hatással van a tűzharc kimenetelére.

A csatatér száraz sivatagokon, zöldellő erdőkön és fagyos, holdfényes síkságokon át húzódik. A különféle gépek mellett a fegyverek széles választékából is ízelítőt kaphat, és a halálos szuronyok is nagy szerepet játszanak. Pengékre, vagy akár bosszantó gázokra is számíthat, amelyek meglephetik a harcmezőt. Bár ez egy akciódús verekedős játék, ne keressen túlzó taktikákat. Repülő gránátok, repülőgépek halálos géppuskalövedékei és felrobbanó tankgránátok teremtenek káoszt a csatatéren. Nem, ez nem egy ötfős Counter Strike. Nem probléma, hogy akár 63 játékos, vagy 32 ellenfél is találkozhat egyetlen pályán.

Rise of the Tomb Raider vélemény – kiváló akció játék

Rise of the Tomb Raider teszt, vélemény, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: akció | Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360

A Tomb Raider sorozatot minden játékrajongó ismeri. Az akció-kalandjáték legújabb részében a karizmatikus és tökéletesen megformált Lara Croft szerepébe bújhat, aki a kíméletlen vadon síkságain barangol. Útja során élő és állati ellenfelekkel is találkozhat, akik semmit sem adnak ingyen. Az utolsó leheletükig védik a területüket, ezért mindig legyen Önnél néhány éles nyílvessző, pisztoly, rohampuska és hegymászó felszerelés. A táj nagyon zord és gyakran megközelíthetetlen, ezért hősnőnk mászással, kúszással és ugrásokkal gyűri le az egyes feladatokat. Az egész világ, mint mindig, most is tele lesz különféle kincsekkel és tárgyakkal, amelyekkel tehetséges hősnőnk felszerelését fejlesztheti. Ha nem szereti a rejtvényeket és az elveszett rejtekhelyek keresését, Larát jobb, ha elkerüli. A keresés ebben a játékban a legfontosabb.

FIFA 17 vélemény – kiváló labdarúgó szimulátor

FIFA 17 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 6/10 | Műfaj: labdarúgás szimulátor | Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360

Idén az új FIFA sportsorozatban is számos előnyös változás történt. A futball szerelmesei számára egy olyan forgatókönyvet hoztak létre, amelyben a tehetséges focista, Alex Hunter szerepét játszhatják, aki megpróbálja felküzdeni magát a Premier League élvonalába. Az új FIFA 17 frissített csapatokat és játékosokat, továbbfejlesztett grafikát, mesterséges intelligenciát a labdarúgók számára és továbbfejlesztett funkciókat is tartalmaz. Röviden, az új FIFA kötelező a futball szerelmeseinek. Végül is, másrészt el kell ismerni, hogy nem sok hasonló téma van a játékmezőn. Ez az egyik legjobb számítógépes labdarúgás szimulátor.

WRC 6 vélemény – az év egyik legjobb versenyzős játéka

WRC 6 vélemény, teszt, ár

HW igényesség: 7/10 | Műfaj: versenyzős | Platformok: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One

Az új WRC 6-ban összesen 14 szezonnyi versenyen vehet részt, amelyek során olyan riválisokkal találkozhat, akik biztosan nem adják ingyen a győzelmet. Éjjel és nappal, napfényben és holdfényben is próbára teheti magát, igazi versenyautó különlegességek volánja mögött ülhet. A WRC 6 mögött hivatalos licenc áll minden autóra. Ami szintén nagyszerű, hogy az osztott képernyő opciónak köszönhetően egy barátjával vagy akár szomszédjával is egy számítógépen játszhatnak, és nem okoz gondot a billentyűzetet kormánykerékre és pedálokra cserélni, amit a játék teljes mértékben támogat. A WRC-ben azonban ne számítson olyan hatalmas járműrombolásokra, mint a Flatout-sorozatban, és az első játszás során egy adag türelemre is szüksége lesz, ugyanis a vezetés nem éppen egyszerű.

Total War: Warhammer vélemény – az év egyik legjobb stratégiai játéka

Total War Warhammer teszt, vélemény, ár

HW igényesség: 9/10 | Műfaj: stratégiai és akció | Platformok: Microsoft Windows

A Total War sorozat a stratégiai műfaj egyik igazi gyöngyszeme. Az új részletben több száz és ezer harcost láthat a pályán is, ahol a stratégiai és vezetői gondolkodásmódja is megmutatkozik. A Warhammer részben azonban jelentős változások történtek, a szörnyek, törpék és egyéb lények jelenléte a legnagyobbak közé tartozik. Érdekes és lebilincselő kampány vár Önre, tele fordulatokkal és váratlan eseményekkel. Természetesen igényes grafikával és kiváló játékmenettel rendelkezik, amit néhány pillanat alatt meg fog szokni. Azonban magasabb HW igényességgel kell számolnia, ami logikusan az egységek és hatások nagy száma miatt van.

Népszerű PC játék az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (10 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése