Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A 10 legjobb kerti szék 2023-ben

4.1.2022 Szerkesztőségünk Szerkesztőségünk

Este van, vége a munkának, de a friss tavaszi levegő a teraszra hív. Kisétálsz egy csésze finom, meleg teával a kezedben, és jólesően végignézel a kerten. Minden nyugodt, és a kerti székek is csak arra várnak, hogy kényelmesen helyet foglalj bennük. Kezedbe veszed a kedvenc könyved, elindítod a zenét, és máris elmerülsz a saját birodalmadban. Ugye, milyen idilli kép?

Kerti szék tesztünk során e történet főszereplőjeként leginkább a Haiti technorattan széket tudjuk elképzelni, mert természetes hatása miatt pompásan beleillik a buja kerti környezetbe.

Igényeseknek

Gyönyörű, divatos, csésze alakú kerti szék, kertbe és teraszra egyaránt.

Legjobb ár/érték arány

Ezt a kertiszéket szép virágmintája teszi igazán romantikussá és egyedivé.

Legjobb olcsó

Természetes hatása miatt pompásan beleillik a kerti környezetbe.

A legjobb kerti székek

Értékelés: Műanyag kerti szék Ibiza – Divatos kényelem a teraszon

Műanyag kerti szék Ibiza értékelés, teszt, ár Premium kategória

Márka: Allibert Akola | Anyaga: polipropilén (műanyag) | Súly: 3 kg |Kapacitás: 110 kg |Szín: cappuccino | Méretek: 810 × 570 × 550 mm (maxszexme) | Hozzávetőleges ár: 38 099 Ft

Előnyök
 • Dizájnos
 • Könnyű tisztítani
 • Vendégmarasztalóan kényelmes
 • Praktikus karfa
Hátrányok
 • Nem rakásolható
 • Nem hajtható össze
 • Nem állítható
 • Nincs hozzá párna

Erre a műanyag kerti székre már ránézni is jó, de beleülni még nagyobb élményt jelent. Csésze alakú, ülése ívelt szélű. Kialakítása miatt akár a kerti fotelek közé is sorolható. A karod ráteheted a kartámaszra, és pihentetheted rajta. Egy ilyen székben ülve a teraszon csak jól kezdődhet a reggeled. Nem csoda, mert ahogyan leülsz rá, szinte körbeölel. Mi sem kellemesebb, mint a barátaiddal beszélgetni a teraszon, ugye? Mivel ez a kerti szék nagyon elegáns, vendégeid is a csodájára fognak járni, és szívesen időznek majd benne.

Ugyan ki akarna felállni egy ilyen kényelmes székből? Igazi vendégmarasztaló műanyag kerti bútor, a legjobb kerti székek közé tartozik.

Anyaga úgynevezett karbantartás-mentes műanyag, azaz alig kell törődnöd a tisztításával. Elég hozzá egy puha törlőkendő és mosószeres víz. Ellenáll az időjárás viszontagságainak és az UV-sugárzásnak. Masszív, de anyaga könnyű, így egyszerűen mozgatható, ha szükség van rá. Beltéren is használhatod, különösen a modern otthonokba ajánljuk. A bemutatott modell cappuccino színű, de elérhető antracit színben is. Könnyen összeszerelhető. Szerezz be belőle több darabot, valamint egy asztalt, így lesz tökéletes a balcony szett.

Értékelés: Szék fém 71 × 56 × 93 – a kerti székek királynője

Szék fém 71x56x93 értékelés, teszt, ár Arany középút

Anyaga: fém | Súly: 6 kg |Kapacitás: 200 kg |Szín: grafit | Méretek: 930 × 700 × 440 mm (maxszexme) | Hozzávetőleges ár: 20 807 Ft

Előnyök
 • Rakásolható
 • Kényelmes karfa
 • Gyönyörű minta
 • Ergonomikus kialakítás
Hátrányok
 • Nem szabályozható a háttámla
 • Nincs hozzá párna
 • Nem összecsukható

Láttál már ilyen elegánsan modern, fém kerti széket? Kerti székek tesztünk egyik abszolút győztese ez a modell. Gyönyörű virág motívuma nem csak mutatós, de csábít a pihenésre is. Véleményünk szerint ez a darab a legjobb kerti székek egyike. Szép mintájához már csak egy rózsalugas dukál!

Ergonomikus kialakítása, széles karfája miatt hosszasan is jó benne időzni, így szinte repülnek benne az olvasással, kávézással vagy beszélgetéssel töltött percek. Persze ez a kényelem tovább fokozható, ha párnát is vásárolsz hozzá. A kivitelezők még arra is gondoltak, hogy védjék a teraszod: a kerti szék lábán lévő műanyag dugók ezt hivatottak teljesíteni.

A tisztítása is igazán gyerekjáték: elég hozzá egy nedves ruha, és búcsút inthetsz a szennyeződéseknek. Fém anyaga miatt sok-sok évig lesz hű társad a szép nyári nappalokon és estéken. Az alumínium kerti bútor igazán megéri a pénzét!

Válassz hozzá illő kerti asztalt, hogy tökéletes legyen a balcony szetted!

Értékelés: Szék technorattan Haiti – természetbe hívogató kerti szék

Szék technorattan Haiti coffee teszt, értékelés, ár Classic kategória

Anyaga: műrattan | Súly: kg |Kapacitás: 120 kg |Szín: barna | Méretek: 93 × 55 × 64 (maxszexme) | Hozzávetőleges ár: 12 775 Ft

Előnyök
 • Rakásolható
 • Széles karfa
 • Ergonomikus kialakítás
 • Időjárásálló
Hátrányok
 • A háttámla nem szabályozható
 • Nem csukható össze

Imádod a természetes hatású dolgokat? Akkor ez a rattan szék neked való! Ugyan technorattan, azaz csak rattan hatású, de van olyan szép, mint a valódi rattanból készült kerti bútorok. Plusz időjárásálló, emiatt sok évig lesz hű barátod a teraszon. Modern, mégis természetes hatást kelt, és remekül illik a kerti környezetbe. Stabil, szilárd, a legjobb kerti székek közé sorolható. Lábai alumínium kerettel ellátottak, így sem a szék, sem a teraszod nem sérül.

Kényelmes, ergonomikus kialakítású, nem fogsz benne feszengeni. Sőt, szívesen maradnál benne akár órákig, és űznéd a kedvenc tevékenységeidet: jó benne olvasni, zenélni, beszélgetni. Lepipálja a kerti foteleket! Jellemzői: fém keret, műrattan ülőfelület. További elérhető színek: szürke, barna. Élmény benne ülni!

TOP 10 kerti szék összehasonlítása

Elnevezés Fő tulajdonságok
TOP 10 kerti szék
1. Műanyag kerti szék Ibiza értékelés, teszt, ár MŰANYAG KERTI SZÉK IBIZA Anyaga: műanyag
Súly: 3 kg
Kapacitás: 110 kg
Szín: cappuccino
Méretek: 810 × 570 × 550 mm
Vásárlás
2. Szék fém 71x56x93 értékelés, teszt, ár Szék fém 71 × 56 × 93 Anyaga: fém
Súly: 6 kg
Kapacitás: 200 kg
Szín: grafit
Méretek: 930 × 700 × 440 mm
Vásárlás
3. Szék technorattan Haiti coffee teszt, értékelés, ár Szék technorattan Haiti coffee Anyaga: műrattan
Súly: kg
Kapacitás: 120 kg
Szín: barna
Méretek: 930 × 550 × 640 mm
Vásárlás
4. MEGAPLAST VITA teszt ár értékelés MEGAPLAST VITA Anyaga: alumínium, műanyag
Súly: kg
Kapacitás: 130 kg
Szín: rózsaszín
Méretek: hossz 55 cm
Vásárlás
5. Fém szék Monaco értékelés teszt ár Fém szék Monaco Anyaga: fém, tölgyfa
Súly: 10 kg
Kapacitás: 130 kg
Szín: antracit
Méretek: 1020 × 500 × 590 mm
Vásárlás
6. MŰANYAG KERTI SZÉK KARA értékelés, ár, teszt MŰANYAG KERTI SZÉK KARA Anyaga: polipropilén (műanyag)
Súly: 3,3 kg
Kapacitás: 100 kg
Szín: antracit
Méretek: 830 × 580 × 530 mm
Vásárlás
7. Szék fából teszt, értékelés, ár Szék fából Anyaga: fa (akác)
Súly: 4,3 kg
Kapacitás: 100 kg
Szín: nyers fa
Méretek: 910 × 460 × 610 mm
Vásárlás
8. Rattan kerti rakásolható zsámoly teszt, értékelés, ár Rattan kerti rakásolható zsámoly Anyaga: műanyag
Súly: 1,2 kg
Kapacitás: 100 kg
Szín: barna
Méretek: 450 × 350 × 350 mm
Vásárlás
9. Szék bordó Scilla értékelés, teszt, ár Szék bordó Scilla Anyaga: műanyag
Súly: 1,2 kg
Kapacitás: 100 kg
Szín: barna
Méretek: 450 × 350 × 350 mm
Vásárlás
10. MEGAPLAST puff I teszt, értékelés, ár MEGAPLAST puff I Anyaga: polyrattan
Súly: kg
Kapacitás: 100 kg
Szín: wenge
Méretek: 360 × 330 × 330 mm
Vásárlás

Hogyan válasszuk ki a legjobb kerti székeket vagy foteleket?

Kerti szék anyaga

Fa kerti székek

A fa kertiszékek általában a klasszikus vonalat képviselik, ami rusztikus hangulatot biztosít. A fa azért jó választás egy kerti bútornak, mert beleillik a természetes, buja kerti környezetbe. A legjobb kerti székek fából készülnek, mert ez az anyag a garancia a tartósságra és a minőségre. A fát, mint anyagot rendkívül könnyen és pontosan lehet megmunkálni, így pontosan kidolgozott formák adnak keretet a székeknek.

Tényleg szépek, de még felületkezelés esetén is megkövetelik az ápolást. Szeretnéd elkerülni az anyag minőségi csökkenését? Tárold száraz, hűvös helyen, főleg esős, nedves időjárás esetén. Ha már fa, javasoljuk a keményfát (tölgy, eukaliptusz, akácfa), mert ellenáll a nedvességnek, és a száraz, napos időnek is. Tipp: ha szeretnéd megelőzni az elszíneződéseket, és a tartós szennyeződéseket, alkalmazz rendszeresen portalanítást, vizes lemosást, valamint olajos kezelést – keményfaápoló olajjal – és tisztítást. Az olajat két rétegben vidd fel, és 2 napig hagyd száradni. A fény visszanyerésére próbáld ki az olívaolajat, a bútorviaszt vagy a méhviaszt. Ha bizonytalan vagy egy adott fatípus ápolásában, mindenképp kérdezz meg róla egy hozzáértőt!

Hallottál már a műfáról? A mesterséges fa kertiszékek erősek, UV-védettek, időjárásállóak, és látványra is szépek.

Rattan kerti székek

A rattan egy trópusi pálmafa féle. A természetes rattan kerti fotelek igazán egyediek, gyönyörű, fonott bútorok. Ám természetességüknek köszönhetően fokozottan figyelned kell rájuk: nem időjárásállóak, kiszáradhatnak, és emiatt megrepedezhetnek.

Csak fedett helyen használd, például fedett teraszon vagy télikertben. Ha egy rattan szék véletlenül elázik, el fog színeződni. Napi ápolást igényelnek: töröld végig puha ronggyal vagy kefével. Időnként permetezd be vízzel. Ha megfelelő körülmények között használod és tisztítod, akkor akár évtizedekig is a hű bútorod maradhat.

A műrattan, más néven polyrattan kerti fotelek műanyag vesszőutánzatokból készülnek, ennek köszönhetően azt a hatást keltik, mintha természetesek lennének. Nedvesség-, UV- és napfényállók. Ha ez nem lenne elég, még divatosak is! Nem számítanak kényes bútoroknak, könnyen tisztíthatóak. Télen tárold őket meleg helyen.

Kerti székek típusai

Műanyag kerti székek

A műanyag népszerű választás – már ami a teraszra való bútorokat illeti. A műanyag kerti bútorok alapanyaga UV-védett polipropilén. Tiszta, erős, eredeti színét évekig tartó kerti balcony szett. Ezek a modellek minőségi és kényelmes darabok, mégis kedvező áron érheted el őket a webáruházakban. Mivel könnyűek, egyszerűen áthelyezhetőek és szállíthatóak oda, ahová szeretnéd.

A műanyag kerti fotelek tisztítása vízzel és szappannal történjen, de sok esetben elég egy törlőruha vagy puha kefe is. Télre – típustól függően – rakásolhatók, összehajthatóak, azaz kicsi helyet foglalnak. Hűvösebb időben tedd őket melegebb helyre, mert a hideg hatására eltörhetnek.

Ám a sok előnyük mellett érdemes megjegyezni, hogy előállításuk környezetszennyező, és elhasználódásuk után terhelik is a környezetet. Sajnos hamar elvesztik a színüket. Ennek megelőzésére használaton kívül takard le őket egy ruhával. A kerti székek teszt alapján úgy gondoljuk, a műanyag székek a legkevésbé esztétikusak az egyéb anyagú kerti székekhez képest. Cserébe olcsó alternatívát jelentenek egy rövidebb időszakra.

Fém kerti székek

Az aluminium kerti bútorok minőségi bevonata távol tartja a foltokat és a karcolásokat. A könnyen mozgatható fém kerti székek bármely időjárásban megállják a helyüket, így nem kell foglalkoznod azzal, hol teleltesd őket. Fény, nedvesség, hő? Ellenállnak nekik. A rozsda sem emészti fel őket. Ha mégis elkezd korrodálódni, csiszold le az érintett felületet, és kend át festékkel.

Ám jó tudnod, hogy nyáron könnyen felforrósodnak, és hidegebb időben hamarabb lehűlnek. Gondolj erre, amikor leülsz rájuk.

Tisztítsd őket vízzel, szappannal és karcmentes szerekkel. Tipp: tisztítás után kend át a kezelt felületet autóviasszal, hálás lesz érte.

Rozsdamentes acél kerti székek

Elegáns, modern megjelenés, könnyű kezelhetőség, időjárással szembeni szívósság. Válaszd a szálcsiszolt változatot, mely tartósabb, mint a társai. Kicsit nehezek, de hát valamit, valamiért.

Tanácsunk

Elkezdett rozsdásodni a balcony szetted? Töröld át acélgyapottal, és fesd újra az adott részt.

Bőven elég, ha tiszta vizes ronggyal törlöd át őket, de kerülhet a vízbe mosószer vagy szódabikarbóna is.

Mixelt anyagú kerti székek

Előfordul, hogy a kültéri bútorokat több különböző anyagból mixelik össze. A cél ezzel nem más, minthogy még robosztusosabbá és tartósabbá váljon az adott kültéri bútor.

A leggyakoribb variációk: rozsdamentes acél+fa, alumínium+fa.

Hosszantartó kerti székek

Típusok

A kerti székek termékkínálata változatos méretű modellekből tevődik össze. Választhatsz a kisebb-nagyobb méretek között. Van, aki a rövid, és akad, aki a hosszú háttámlájú kertiszéket kedveli. Már gyermekekre szabott kerti székeket is tudsz vásárolni, hogy a gyerkőcök kényelmesebben tudjanak pihenni. Nincs is annál rosszabb, ha egy gyermek csúszkál a széken, és onnan próbálja elérni mondjuk az asztalon lévő limonádéját. A baleset szinte garantált!

Klasszikus kerti székek

A klasszikus kerti székeken kinézetre nincs sok különös, a megszokott szék formával rendelkeznek. Néhány gyártó már újító dizájnnal is piacra dob ilyen bútorokat.

Összecsukható kerti székek

A klasszikus kerti székek mellett sokan vásárolják az összecsukható kerti székeket is, mert a téli szezonra praktikusan, egyetlen mozdulattal összezárhatóak, és el tudják őket költöztetni egy zárt helyre, akár a padlásra.

Tartozékok

A legjobb kerti székek mellé extra kényelem is jár párna formájában. Általában jól szellőző anyagból tevődik össze, és kiváló minőségű huzat jár mellé. A legtöbb huzaton van állítható hátsó szalag, mellyel rögzítheted a párnát a székhez. Méretét mindig illeszd a szék nagyságához, és szuper, ha a színeik is passzolnak. Sok szép formában, mintában és színben kaphatóak, és feldobják a kerti beszélgetések, étkezések hangulatát.

Csak néhány variáció arra, hogy milyen párnatípusokat kaphatsz egy kertiszékhez: párna magastámlás- és alacsonytámlás székhez, állítható ülőpárna, hátpárna, karfa védő, ülőpárna. Mivel a kerti székek általában teraszon vannak, ügyelj arra, hogy ne hagyd elázni a párnákat, és használaton kívül pakold el őket tárolózsákba, mely védi őket az időjárás viszontagságaitól.

Tippünk

Még több kényelemre és szabadságra vágysz? A kerti nyugágyak csak rád várnak, hogy végignyújtózz bennük, és élvezd az életet!

Kerti székek ápolása

Igaz, hogy minden kerti bútorhoz mellékelnek ápolási útmutatót, de nem mindegy, hogy ezzel a tevékenységgel mennyi időt kell eltöltened naponta. Ha egyébként nem szeretsz időt tölteni ezzel, és csak a pihenés oltárán szeretnél áldozni, értékes időt takaríthatsz meg a magad számára a karbantartást nem, vagy alig igénylő kerti székek beszerzésével.

Kerti szék gyártás és felelősségvállalás

Az egyes gyártók felelősségvállalásának köszönhetően kezdenek elterjedni az úgynevezett zöld kerti székek, azaz a csak fa anyagból készült székek. Mitől olyan különlegesek? Attól, hogy készítésük során felelősségtudatos erdőgazdálkodásból származó fákat dolgoznak fel. Ha ilyen bútort szeretnél vásárolni, keresd az FSC® (FSC® N001715) erdőgazdálkodási tanúsítványt.

Legjobb kerti székek

Miért jó, ha van egy kerti szék szetted?

Énidő a természet lágy ölén

Ha vannak kerti székek, kerti fotelek a teraszon, máris a birtokában vagy egy olyan helynek, ahová nyugodtan el tudsz vonulni. Megteheted ezt akkor, amikor ki akarsz szakadni a négy fal közül, mondjuk főzés vagy egyéb házimunka közben. Túl zajosak a gyerekek? Vár a terasz nyugalma. Ha egyedül vagy otthon, és kinn jó a levegő, akkor szinte bűn bent maradni ahelyett, hogy egy kerti székben ücsörögve csodálnád az udvarod vagy a kerted szépségét. Ráadásul még olvasni is jobb természetes fényben, mint a szobában.

A mai modern kerti székek úgy vannak megalkotva, hogy kényelmesek legyenek, de ezt fokozhatod különböző ülőpárnák, hátpárnák segítségével. Akár össze is tolhatsz két kertiszéket, hogy kinyújtóztathasd a lábaidat.

Társasági események

Tavasszal, nyáron, és ősszel, amikor szép az idő, nagyon hangulatos kinn tölteni a délutánokat és az estéket azokkal, akik a legfontosabbak neked. Üljétek körbe az asztalt, beszéljétek meg kivel mi történt, és élvezzétek egymás társaságát. Ebédelhettek, vacsorázhattok és még ünnepelhettek is. A legszebb közös emlékek születhetnek ekkor.

A kerti székek ára

Kerti székek 40 000 – 30 000 Ft-os áron

A legdrágább kerti székek általában a legnagyobb kényelemmel kényeztetik a benne ülőt. Alaptulajdonság lehet az ergonomikus kialakítás, a magas háttámla, a széles karfa, és nem ritka, hogy kapsz melléjük ajándék párnát is. Tartós, masszív anyagból készült modellek ezek, melyek sok-sok évig lehetnek a társaid.

Kerti székek 30 000 – 10 000 Ft-os áron

Az ár ne tévesszen meg, a középkategória nem jelent egyet a rosszabb minőséggel. Némi kompromisszumot talán vállalnod kell, de ez általában csak azt jelenti, hogy ezek a kertiszékek nem neves dizájnerek munkái, így pluszban nem szükséges ezért fizetned.

Kerti székek 10 000 – 4000 Ft-os áron

Ezek a kerti székek azért lehetnek ilyen kedvező árúak, mert egy-egy kényelmi funkció híján vannak. Ilyen lehet például a (magas) háttámla, vagy a (széles) karfa. Ránézésre egyszerűbb modellek, de tökéletesen megfelelnek arra, hogy időt tölts rajtuk ülve a kertben vagy a teraszodon.

Vásárolj kerti széket szettben!

A legtöbb kerti széket már elérheted szettben, azaz a hozzájuk illő dohányzóasztallal vagy kerti asztallal megvásárolva. Sokkal praktikusabbak is így, és szebb, hogy egymással összeillő kerti bútoraid vannak. Arról nem is beszélve, hogy az árazásuk is sokkal kedvezőbb így, szettben megvásárolva, mint egyenként. Még a szállításra is kaphatsz kedvezményt. Kerti bútor, balcony szettek csak Neked!

Reméljük sikerült megtalálnod a kedvenced a legjobb kerti székek között. Amint látod, a legtöbb kerti szék akár kerti fotelnek is mondható, olyannyira kényelmes a kialakítása. Válaszd a számodra legjobbat a műanyag, rattan vagy fém kerti bútorok közül, és töltsd kellemesen a szabadidődet a természet lágy ölén!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek