Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb kombinált hűtőszekrények 2021-ben – Teszt és értékelés

Datum 17.9.2021

Az emberek már az őskorban felfedezték az élelmiszerek hűtésének előnyeit, akkortájt még hóval és jéggel igyekeztek lehűteni a levadászott vadat. Manapság már sokkal egyszerűbb a dolgunk, hiszen minden háztartásban található hűtőszekrény. Az első “hidegcsináló gép” 1805-ben készült, azóta a hűtőszekrények folyamatosan fejlődnek. A napjainkban kapható óriási választékban bárki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

A legelterjedtebb típus a kombinált hűtőszekrény, melyben hűthet és fagyaszthat is. Mi is a kombinált hűtőkkel foglalkozunk alábbi cikkünkben, bemutatjuk Önnek a 3 legjobbat ebben a kategóriában.

Legjobb minőség

Alul fagyasztós okoshűtő nagycsaládosoknak óriási űrtartalommal és rengeteg extra funkcióval.

Legjobb ár/érték arány

Kompakt méretű, felülfagyasztós hűtőszekrény retro stílusban, tűzpiros színnel.

Legjobb olcsó

Olcsó árkategóriás, felülfagyasztós kombinált hűtőszekrény fehér színben, extra funkciók nélkül.

1Legjobb kombinált hűtőszekrények

Értékelés BOSCH KGF39PIDP – prémiumkategóriás, kombinált okoshűtő

BOSCH KGF39PIDP - teszt, értékelés, vélemény Premium kategória

Szín: inox | Méretek: 203 × 60 × 66 cm | Súly: 84,9 kg |Hűtőszekrény űrtartalma: 256 l | Fagyasztó űrtartalma: 89 l | Fagyasztó elhelyezése: alulfagyasztós | Energiaosztály: D | Klímaosztály: SN-T | Zajszint: 38 dB | Hozzávetőleges ár: 390 000 Ft

Előnyök
 • Kapacitás
 • Okos funkciók
 • Multi AirFlow
 • Gyorsfagyasztás
Hátrányok
 • Magas ár
 • Nagy méretek

A Bosch KGF39PIDP kombinált hűtőszekrény a Home Connect alkalmazáson keresztül távolról is kontrollálható. Ellenőrizheti a hűtőszekrény tartalmát, beállíthatja a hőmérsékletet, ráadásul a nyitva felejtett hűtőajtóról is kap értesítést.

A Bosch alulfagyasztós hűtőszekrény tökéletes választás nagycsaládosoknak – a hűtő űrtartalma 256 l, a fagyasztó 89 literes. A gyorsfagyasztó funkciónak köszönhetően az élelmiszerek vitamintartalma csak minimális szinten csökken fagyasztás után. A Multi AirFlow rendszer gondoskodik róla, hogy a hideg levegő a hűtő minden zegzugába egyenletesen áramoljon az ételek hosszútávú frissen tartása érdekében.

A Bosch kombinált hűtőszekrény ráadásul remekül is mutat, már első ránézésre látszik, hogy egy prémiumkategóriás hűtőről van szó. Költözéskor vagy a konyha átalakításakor sem kell lecserélnie a hűtőjét, mivel az ajtónyitás iránya választható.

Értékelés Monroe XL Red – retro stílusú, kombinált hűtőszekrény

Monroe XL Red - teszt, vélemény, ár Arany középút

Szín: piros | Méretek: 129,5 × 45,5 × 49,5 cm | Súly: 31 kg |Hűtőszekrény űrtartalma: 97 l | Fagyasztó űrtartalma: 39 l | Fagyasztó elhelyezése: felülfagyasztós | Energiaosztály: F | Klímaosztály: nincs információ | Zajszint: 41 dB | Hozzávetőleges ár: 154 000 Ft

Előnyök
 • Kompakt méretek
 • Stílusos design
Hátrányok
 • Nincsenek extra funkciók

A Klarstein Monroe XL Red felülfagyasztós, kombinált hűtőt nem lehet nem észrevenni, tűzpiros színe mindenki figyelmét magára vonja. A retro stílusú hűtőszekrény valóban egyedi darabja lesz konyhájának.

A hűtőszekrényt elsősorban kisebb háztartásokba ajánljuk, ideális választás kettő fő részére – a hűtőszekrény 97 literes, a fagyasztó kapacitása 39 l. Nemcsak a hűtő ajtaján találhatók meg a szokásos rekeszek, de a fagyasztóajtón is. A hűtő kompakt méreteinek köszönhetően kisebb lakásokban is elfér.

A kombinált hűtőszekrény hőmérséklete 0 °C és 10 °C között beállítható, a fagyasztóban lévő hőmérséklet -18 °C.

Értékelés Spitzbergen Uni – kicsi és olcsó kombinált hűtőszekrény

Spitzbergen Uni - teszt, vélemény, ár Classic kategória

Szín: fehér | Méretek: 82 × 44 × 47 cm | Súly: 20 kg |Hűtőszekrény űrtartalma: 90 l | Fagyasztó űrtartalma: 10 l | Fagyasztó elhelyezése: felülfagyasztós | Energiaosztály: F | Klímaosztály: – | Zajszint: 41 dB | Hozzávetőleges ár: 90 000 Ft

Előnyök
 • Kompakt méretek
 • Megfizethető ár
Hátrányok
 • Űrtartalom
 • Fagyasztó elhelyezése

A Klarstein Spitzbergen Uni felülfagyasztós kombinált hűtőszekrény fő előnye a kompakt méret és a megfizethető ár. Elsősorban egyedülállóknak és diákoknak ajánljuk ezt a hűtőt. Egy család számára, még ha kisebb család is, nem nyújt elegendő helyet az élelmiszerek tárolásához.

A Spityberben Uni kombi hűtőszekrény egy nagyon egyszerű hűtőgép, nincsenek extra funkció, a kivitelezése is hagyományos. A hűtő mellé jár egy speciális filctoll, mellyel rajzolhat vagy írhat a hűtőajtóra. Ha az emlékeztető vagy bevásárlólista már nem lesz aktuális, nyom nélkül lemosható az ajtóról.

2Kombinált hűtőszekrények összehasonlítása

Név Fő tulajdonságok
TOP 5 kombinált hűtőszekrény
1. BOSCH KGF39PIDP - teszt, értékelés, vélemény BOSCH KGF39PIDP Fagyasztó elhelyezése: alul
Hűtőszekrény űrtartalma: 256 l
Fagyasztó űrtartalma: 89 l
Vásárlás
2. HAIER HTR3619ENPW - teszt, ár HAIER HTR3619ENPW Fagyasztó elhelyezése: alul
Hűtőszekrény űrtartalma: 234 l
Fagyasztó űrtartalma: 114 l
Vásárlás
3. Monroe XL Red - teszt, vélemény, ár Monroe XL Red Fagyasztó elhelyezése: felül
Hűtőszekrény űrtartalma: 97 l
Fagyasztó űrtartalma: 39 l
Vásárlás
4. GORENJE RK6192SYBK AdaptTech - teszt, ár GORENJE RK6192SYBK AdaptTech Fagyasztó elhelyezése: alul
Hűtőszekrény űrtartalma: 205 l
Fagyasztó űrtartalma: 109 l
Vásárlás
5. Spitzbergen Uni - teszt, vélemény, ár Spitzbergen Uni Fagyasztó elhelyezése: felül
Hűtőszekrény űrtartalma: 90 l
Fagyasztó űrtartalma: 10 l
Vásárlás

3Hogyan válasszunk hűtőszekrényt

Az, hogy hűtőszekrénynek minden háztartásban lennie kell, teljesen egyértelmű mindannyiunk számára. De az, hogy milyen is legyen ez a hűtőszekrény, már kevésbé egyértelmű. Első sorban azt kell eldöntenie, hogy milyen típusú hűtőt szeretne – válaszhat kombináltat, amerikait, monoklimatikust vagy hűtőpultot. Hazánkban a legnépszerűbbek a kombinált hűtők, amennyiben Ön is ezt a típust részesíti előnyben, továbbolvasva talál néhány tanácsot, mit vegyen figyelembe vásárláskor.

Miért vásároljon kombinált hűtőszekrényt

A kombinált hűtők fő előnye, hogy nem kell kettő hűtőgépet beszereznie otthonra, hiszen a hagyományos hűtő részen kívül rendelkeznek fagyasztóval is. Ezzel nemcsak helyet spórolhat, de pénzt is, mivel egy olcsó kombinált hűtő nem drágább, mint egy monoklimatikus hűtőszekrény. A kombi hűtőszekrények között az alul fagyasztós hűtők a népszerűbbek.

Kombinált hűtőszekrények velemenyek, teszt, ár

Hűtőszekrény méretei

Az egyik fő szempont hűtőszekrény választásánál a méret. Nem mindannyian engedhetünk meg magunknak akkora hűtőszekrényt, amilyet szeretnénk, egy kisebb lakásba nem igazán lehet elhelyezni egy amerikai hűtőt. Itt újból megmutatkozik a kombinált hűtőszekrény előnye, hiszen amennyiben ezt a típust választjuk, nem szükséges a fagyasztónak külön helyet fenntartanunk otthonunkban. Nagycsaládok számára legalább 200 liter kapacitású hűtőrésszel és 50 literes fagyasztóval rendelkező kombinált hűtőszekrényt javaslunk. Egyedül élőknek elegendő ennél jóval kisebb hűtő is, 90 literes hűtőrész megfelelő méret egy személy számára.

Design és színek

Már rég elmúltak azok az idők, amikor csak fehér és halványkék hűtők közül lehetett válogatni. Manapság hűtőszekrényt szinte bármilyen színben és stílusban találhat, konyháját így egyedivé alakíthatja saját ízlésének megfelelően. Amennyiben az utóbbi években oly nagyon közkedvelt retro stílust részesíti előnyben, bőséges retrohűtő kínálatból válogathat. Ha rajong a modern technikáért, biztosan megtalálja a tökéletes hűtőt, okoshűtőből is egyre bővül a választék.

Zajszint

A hűtőszekrények zajszintjében nem szokott túl nagy eltérés lenni, a legtöbb hűtő zajszintje körülbelül 40 dB. Ha ennél jóval hangosabb találkozik, azt inkább hagyja a boltban, kellemetlen lenne a folytonos zúgást hallgatnia.

Energiafogyasztási osztály

A következő nagyon fontos szempont az energiafogyasztási osztály. A hűtőszekrényeket soha vagy csak nagyon-nagyon ritkán kapcsoljuk ki, folyamatosan működnek, tehát egyáltalán nem mindegy mekkora az energiafogyasztásuk. Az ideális az A és A+ energiaosztályú hűtő, illetve nemcsak hűtő, de minden más elektronikai eszköz is. Természetesen nem ez az egyetlen szempont. Lehet, hogy végül egy nagyobb fogyasztású hűtőt választ más előnyös tulajdonságai miatt. De ez az a szempont, amit mindig vegyen figyelembe vásárlás előtt. Egy drágább gép is lehet kifizetődőbb hosszútávon, ha jóval alacsonyabb az energiafogyasztása, mint az olcsóbb változatnak.

Kombinált hűtőszekrények velemenyek, teszt, ár

További extra funkciók és tulajdonságok

A modern hűtők már nem csak hűtenek és fagyasztanak, rendelkeznek több-kevesebb extra funkcióval is. A legmodernebb okoshűtők segítségével akár a boltól is leellenőrizheti, milyen élelmiszer hiányzik otthon. Továbbolvasva megismerheti a legkedveltebb és legelterjedtebb funkciókat.

No frost funkció

A no frost funkció egy alapfunkció, mely a legtöbb hűtőszekrényben megtalálható. A no frost funkciónak köszönhetően nem képződik jég a fagyasztóban, mint a korábbi hűtőszekrényekben, mivel a fagyasztás száraz levegőben történik.

Gyorsfagyasztás

A gyorsfagyasztás funkció kevésbé elterjedt, mint a no frost, de éppoly hasznos. Gyorsfagyasztással az élelmiszer rövid alatt, alacsony hőfokon fagyasztható, ennek köszönhetően frissebb marad, több vitaminnal és tápanyaggal. Ez főként gyümölcsök és zöldségek fagyasztásánál fontos.

Nyitott ajtó hangjelzés

A nyitott ajtót jelző funkció egy személyes kedvenc. A nevében minden benne van – hangjelzést ad a hűtőszekrény, ha nyitva felejtjük az ajtaját. Valószínűleg már Ön is tapasztalta mennyi kellemetlenséget okoz egy csak résnyire is nyitva hagyott hűtőajtó, ezzel a funkcióval kiküszöbölhető ez a probléma.

Kijelző

A kijelző egy remek extra funkció, melyről leolvashatja  a legfontosabb információkat. A legmodernebb, intelligens hűtőszekrények kijelzőjén megtalálja a hűtő teljes tartalmát is, így anélkül tudhatja meg, milyen és mennyi élelmiszer van odabent, hogy ki kellene nyitnia az ajtót, tehát nincs felesleges energiafogyasztás. Továbbá a kijelzőkön beállítható a hőmérséklet, esetleg üzemmód is.

Vakációmód

A vakációmód egy energiatakarékos üzemmód. Ezt a funkciót Önnek kell beállítani a hűtőn, legtöbbször kiválasztható a vakációmód időtartama – miután a beállított idő letelt, a hűtő automatikusan átáll a normál üzemmódra. A telefonokhoz csatlakoztatható okoshűtők vakációmódja be- és kikapcsolható távolról is.

Kombinált hűtőszekrények velemenyek, teszt, ár

Legkedveltebb hűtőszekrény márkák

Hűtőszekrényt nem egy-két évre szokás vásárolni, tehát fontos a jó minőség és megbízhatóság. Amennyiben hosszúéletű gépet szeretne, érdemes az ismert és elismert gyártók közt keresnie. Alább röviden elolvashatja három közkedvelt hűtőszekrény márka összehasonlítását.

BOSCH

A Bosch márkát 1986-ban alapította Robert Bosch Németországban. Magyarországon (akkoriban még Osztrák-Magyar Monarchia) 1898 óta van jelen. A Bosch csoport kiváló minőségű termékei életminőségünk javításáért készülnek már több mint egy évszázada. Erre utal a szlogenjük is: “Életre tervezve”. Kombinált hűtőszekrényeiket leginkább a modern technológia és az energiatakarékosság jellemzi.

SAMSUNG

A Samsung a legnagyobb cég Dél-Koreában, 1938-ban alakult. Nehezen hihető, de akkoriban még szárított halakat és helyben termesztett élelmiszeresek árusítottak. Manapság a világ egyik legnagyobb technikai cége, kínálatukban megtalálhatóak az olcsó, de jó minőségű termékek és a csúcstechnológiás prémiumtermékek is. Kombinált hűtőszekrényeket szintén gyártanak és forgalmaznak, méghozzá kiváló minőségű, megbízható, hosszúéletű kombinált hűtőket.

KLARSTEIN

A Klarstein német márka ismert a megbízhatóságáról és a minőségéről. Bár elektronikai eszközök széles skálája megtalálható a kínálatukban, mégis leginkább konyhai eszközeikkel tűnnek ki. Rengeteg kiváló, kombinált hűtőszekrényt gyártanak és forgalmaznak. Ezek a hűtők leginkább a stílusos és színes designnak köszönhetően tűnnek ki az átlagos hűtők közül.

Kombinált hűtőszekrény ár

Mint mindig, hűtőszekrény vásárlásakor is az elsődleges szempont az ár. Akármennyi előnye is legyen egy okoshűtőnek, ha Ön csak egy olcsó kombinált hűtőt engedhet meg magának, nem fog prémiumkategóriás gépet vásárolni. Mutatjuk hát, körülbelül mire számíthat az egyes árkategóriákban.

Kombinált hűtőszekrények 80 000 – 120 000 Ft közötti áron

Olcsó kombinált hűtőszekrényt vásárolhat már 120 000 Ft alatti áron. Ezek a kombi hűtők jellemzően kisebbek vagy nagyobb az energiafogyasztásuk. Nem rendelkeznek extra funkciókkal, de ettől függetlenül jól használhatók hűtésre és fagyasztásra.

Kombinált hűtőszekrények 120 000 – 250 000 Ft közötti áron

Ebben az árkategóriában már nagyobb kombinált hűtőszekrényeket is találhat akár nagycsaládok számára is. Bár jó minőségű okoshűtő ennél jóval többe fog kerülni, de 120 000 és 250 000 Ft között kaphatók kiváló kombi hűtőszekrények olyan extra funkciókkal, mint a gyorsfagyasztás, no frost, nyitott ajtó hangjelzés stb.

Kombinált hűtőszekrények 250 000 – 400 000 Ft közötti áron

250 000 Ft felett kezdődnek a prémiumkategóriás kombinált hűtőszekrények. Ezek a kombi hűtők kiemelkedő minőségűek, űrtartalmuk elegendő egy nagyobb család számára is. Az intelligens hűtőszekrények is ebben az árkategóriában találhatók.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek