Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb lombszívók-lombfúvók 2024-ben – Vélemények

A lombszívók-lombfúvók egy ház körüli területen, ugyanakkor szélesebb terepen is jól használhatók. Feladatuk a levelek, fűszálak, apróbb gallyak eltakarítása, elterelése. A készülékek emellett aprítással sokszorosan csökkentik a hulladék térfogatát.  A lombszívó-lombfúvókat akkumulátor, áram vagy benzin működteti.

Most a legjobbak közül leginkább a STIHL SH 86  modellt ajánljuk.

Igényeseknek

Kétütemű, nagy teljesítményű motorral, fúvócsővel és kerek szívó-fúvófejjel ellátott lombszívó-lombfúvó gép szecskavágó funkcióval és antivibrációs rendszerrel.

Legjobb ár/érték arány

Levelek fújására és szívására alkalmas akkumulátoros, könnyű súlyú lombfúvó-lombszívó 25 literes gyűjtőzsákkal, szénkefe nélküli motorral.

Legjobb olcsó

40 literes gyűjtőzsákkal rendelkező, kényelmesen használható, könnyű súlyú elektromos lombszívó-lombfúvó aprító funkcióval és vállhevederrel.

Legjobb lombszívók-lombfúvók

Értékelés: STIHL SH 86 – szecskavágó funkcióval ellátott lombszívó-lombfúvó

STIHL SH 86 Premium kategória

Típus: benzines | Funkció: szívás, fújás | Teljesítmény: 800 W | Gyűjtőzsák űrtartalma: 45 l | Maximális légsebesség: – km/óra | Tömeg: 5,8 kg |  Hozzátevőleges ár: 157 900 Ft

Előnyök
 • Szecskavágó funkció
 • Antivibrációs rendszer
 • Elasto Start funkció
 • Kétütemű motor
 • Puha fogantyú
Hátrányok
 • Nagyobb súly, mely erőkifejtést igényel

A Stihl SH 86 benzines lombszívó-lombfúvó különösen a nyári, őszi időszakban segít az udvar tisztán tartásában. Erős fúvó és szívó hatásának köszönhetően rövid időn belül rendezetté varázsol akár egy nagyobb területet is. Emellett szecskavágó funkcióval is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a felszívott lehullott avart vagy füvet felaprítja és ezzel felkészíti a komposztálásra. A felszívott növények  terjedelmét 10 %-ra csökkenti, majd egy zsákba irányítja.

A  szerkezet fúvócsővel és kerek szívó-fúvófejjel van ellátva. A nagy teljesítményt a kétütemű motor biztosítja. Előnye a takarékosság: 20 %-al kevesebb üzemanyagot használ. Csökkentett-emissziós motor technológiával működik, melynek lényege, hogy öblítés közben nem veszít üzemanyagot. Rezgései az antivibrációs rendszernek köszönhetően alig érezhetőek. Fogantyúja puha markolattal rendelkezik. Az ElastoStart funkció csökkenti az izmok megterhelését és elősegíti az erőkifejtés nélküli indítást.

Értékelés: Makita DUB187Z – por- és cseppálló lombszívó-lombfúvó

Legjobb ár/érték arány Arany középút

Típus: akkumulátoros | Funkció: szívás, fújás | Teljesítmény: 18 V | Gyűjtőzsák űrtartalma: 25 l | Maximális légsebesség: 230 km/óra | Tömeg: 4 kg |  Hozzátevőleges ár: 85 990 Ft

Előnyök
 • Por- és cseppálló
 • Könnyű kezelés
 • Szénkefe nélküli motor
 • 25 literes zsák
 • Nagy sebesség
 • Vállheveder
 • Túlmelegedés elleni védelem
Hátrányok
 • Az akkumulátor és töltője nem tartozéka a készüléknek

A jó minőségű akkumulátoros lombfúvó-lombszívók között kiemelkedő helyet foglal el a Makita DUB187.  Kezelése nem bonyolult, bárki könnyen elsajátítja. Akkumulátorral működik, így nincs hálózathoz kötve és a munka területe sincs korlátozva. A szénkefe nélküli (BL) motornak köszönhetően magas teljesítménnyel, nagy sebességgel végzi a feladatot. Viszont nem kelt nagy zajt. A sebesség egyébként tetszés szerint beállítható vagy a levegő áramlási sebességtartó kar segítségével akár rögzítheti a kívánt gyorsaságot.

A felszívott levelek egy 25 literes lombgyűjtő zsákba kerülnek. Kedvezőtlen időjárásban is nyugodtan rendezgetheti a kertjét, a készülékre nincs hatással a por és a nedvesség. A puha és kényelmes markolat pedig még élvezetesebbé teszi a feladat elvégzését. Egy vállheveder segít abban, hogy levegye a karjáról a gép teljes súlyának a terhét.
Az akkumulátorvédő áramkör véd a túltöltéstől, a túltöltéstől és a túlmelegedéstől.

Értékelés: Einhell GC-EL 3024 E –  könnyű elektromos lombszívó-lombfúvó

Einhell GC-EL 3024 E Classic kategória

Típus: elektromos | Funkció: szívás, fújás | Teljesítmény: 3000 V | Gyűjtőzsák űrtartalma: 40 l | Maximális légsebesség: 240 km/óra | Tömeg: 3,8 kg |  Hozzátevőleges ár: 16 990 Ft

Előnyök
 • Tágas szívócső
 • Könnyű súly
 • Nehezebb terepen is helyt áll
 • Aprító
 • Két kisméretű görgő
 • Vállheveder
 • Szívás-fújás funkció
Hátrányok
 • Csak hálózattól működik

A GC-EL 2500 E elektromos lombszívó egy nagy teljesítményű, rendkívül hatékony gép, mely segítségével könnyen, biztonságosan és gyorsan tisztíthatja meg az udvart és a kertet. Mind szívásra, mind fújásra alkalmas. A fordulatszámot, a szívó-fúvó teljesítményt igényei szerint beállíthatja. A cső végén található két kisméretű görgőnek köszönhetően nem fárad el a háta és eredményes munkát végezhet nehezebb terepen is: nagy fűben, járdán. Ugyanebben segít az állítható heveder is.

A szívócső elég tágas ahhoz, hogy elakadás, bedugulás nélkül nagyobb darabok felszívására is képes legyen. A 40 literes gyűjtőzsák elég nagy teret ad a nagyobb mennyiségű levelek, fűszálak számára. Az aprító pedig elvégzi a legutolsó feladatot: apróra darabolja a nagyobb méretű anyagokat, így a hulladék körülbelül tízszeresére csökken az eredeti mennyiséghez képest.
Az új GC-EL 2500 E lombszívó-lombfúvóval kertje mindig, bármelyik évszakban csodálatos és rendezett lesz.

Népszerű lombszívók-lombfúvók az Árukereső.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb lombszívó-lombfúvót?

Kisebb vagy nagyobb kertben, gyümölcsösben mindig jól jön egy eszköz, mely segít a lehullott levelek eltakarításában, hogy a terület szép gondozott legyen. Igy találták fel a lombszívó-lombfúvó gépet. Nagyon hasznos eszköz lehet akár egy-egy iskolaudvar, város terek, utcák takarításánál is. A lombszívó-lombfúvók mindkét funkciójának köszönhetően mindig elégedett lesz az eredménnyel. Ha a fújást választja, akkor a gép elfújja a leveleket és száraz füveket, kis gallyakat arról a helyről, ahol nem keltenek szép látványt. Emellett a szívó funkciót is bekapcsolhatjuk, melynek a lényege, hogy az eszköz felszívja a hulladékot és egy gyűjtőzsákban gyűjti össze azt.

A lombszívó eszköz sok esetben aprító funkcióval is rendelkezik: a felszívott avart apró darabokra aprítja, ezzel a mennyiségüket is sokszorosan csökkenti. Választhat kisebb vagy nagyobb gyűjtőzsákkal rendelkező lombszívó-lombfúvót. Ez attól függ, hogy mekkora területen szeretné használni. Ugyanez a szempont szerint kell kiválasztania a motor teljesítményét, a fordulatszámot, a szívás erősségét.

A lombszívók-lombfúvók működhetnek akkumulátorral, árammal vagy benzinnel. Azt is Ön dönti el, hogy melyik fajta lenne a legmegfelelőbb. A típusok között találhat hordozhatót és kerekeset is. Szemügyre veheti az extrákkal rendelkező komolyabb gépeket is, melyekhez hozzátartozik a teljesítményszabályozás, gazdaságos működés, különböző tartozékok és a lassú indítás.

lombszívók-lombfúvók

Lombfúvó típus

A lombfúvó kerti eszköz különlegessége abban áll, hogy a lehullott leveleket a rendezett udvarról, kertről egy olyan helyre fújja el, ahol összegyűjthető és esetleg komposztálható. Az ötlet még az ötvenes években született Amerikában, ahol a vízfogyasztás korlátozása miatt találták fel a kertek rendbehozásának ezt a módját, hiszen ebben az esetben nem vízzel takarítanak, hanem a nem kívánt hulladék, levél elfújásával. Praktikussága miatt az egész világon elterjedt. Hozzá kell tenni, hogy a lombfúvó nem csak levelek, gallyak elterelésére alkalmas, hanem kiválóan fújja el a havat az autóról vagy bármilyen szennyeződést járdáról, úttestről. Ezért egy nagyon sokoldalú eszközről van szó.

Tanácsunk

A kultivátorok legszélesebb választékára bukkanhatsz nálunk!

Elektromos lombszívók-lombfúvók

Az árammal  működő lombszívó-lombfúvók előnye az, hogy nem szükséges üzemanyagot vásárolni vagy akkumulátort tölteni. Ha egyszer elkezdte a munkát, akkor azt bármeddig végezheti, tulajdonképpen időkorlát nélkül. Ha távolabbi vagy nagyobb területet kell rendbe hoznia, akkor valószínűleg szüksége lesz egy hosszabbítóra. Mindemellett nagy teljesítménnyel büszkélkedhetnek és remek munkát végeznek. Működésük halk, így nem zavarja meg családtagjai vagy szomszédjai csendes perceit.

Akkus lombszívók-lombfúvók

Az akkus lombfúvó típusoknál érdemes figyelembe venni az akksi működési idejét, valamint a töltés idejét. Közben nagy előnye, hogy szabadon használhatja bárhol és nincs hálózathoz kötve. Az akkumulátoros lombszívót kiviheti mezőre, parkba rendezvényre anélkül, hogy aggódna, biztosítva lesz-e az áram.

Benzines lombszívók-lombfúvók

A benzines lombszívókat kifejezetten nagyobb területek rendezéséhez ajánlják, hiszen hatóereje meghaladja az elektromos és az akkumulátoros készülékek teljesítményét.  Parkokban, kórházak, óvodák udvaraiban vagy akár lakóterületeken is elvégezhetjük segítségükkel a tisztítási feladatokat. A komolyabb gépek üzemanyag-takarékos üzemmódban működnek.

lombszívók-lombfúvók utcai levelek

Zsák mérete

Legtöbb esetben az avar már felaprított állapotban kerül a lombszívó zsákba, tehát terjedelme nagy mértékben csökken. Általánosságban az univerzális lombszívó zsák mérete körülbelül 25 és 55 liter között mozog. Az Ön feladata, hogy válassza ki azt a típust, amelyik a legmegfelelőbbnek tűnik a rendbehozandó területhez.

Erő

A legerőteljesebb szívása, fúvása a benzines gépeknek van, melyek akár jókora terület rendbehozására is alkalmasak. A  lombfúvók-lombszívók erőssége függ a fordulatszámtól, a levegő-sebességtől, a légáramlatról. Az akkumulátoros lombszívó 18-40 V között működik, az elektromos 3000-3500 W, a benzines 700-800 W, de a komolyabb gépek teljesítménye meghaladhatja akár a 4000 W-ot is.

legjobb lombszívók

Anyag és karbantartás

Ami a karbantartást illeti, az eszközt mindig száraz, hűvösebb helyen tárolja. Munkavégzés után tisztítsa meg a csövet és  zsákot a rajta maradt növényzettől, hogy ne száradjon rá. Ha valamelyik alkatrésze elkopott, akkor időben cserélje ki, különösen az elektromos lombszívó-lombfúvó kábel épségére figyeljen oda. A készülék fém és műanyag elemeket tartalmaz.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (10 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése