Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Testápolás

Legjobb menstruációs kelyhek 2024-ben

A menstruációs kehely kényelmes, környezetbarát alternatíva a betétekkel és tampontokkal szemben. Kiváló választás a sportoláshoz és hosszú távú használathoz, így nemcsak a kényelmet növeli, de a környezetet is kíméli. Ideális minden nőnek, akik szeretnék javítani a menstruációs időszakukat. Tesztelje ki ma! Termékeink között kiemelhető az egyik legpraktikusabb segédeszköz, mely minden nő számára ajánlott.

Igényeseknek

Akár nyolc órán át használható, környezetbarát és kényelmes, 100% orvosi minőségű szilikonból.

Legjobb ár/érték arány

Kényelmesen behelyezhető, viselhető és könnyen eltávolítható, azok számára ajánlott, akik még nem szültek.

Legjobb olcsó

Kényelmet biztosító, orvosi minőségű szilikonból készült, több méretben, biztonságos, újrafelhasználható.

A legjobb menstruációs kelyhek

Értékelés: Intimina Ziggy Cup 2 B Szagtalan és vegyszermentes menstruációs kehely

Igényeseknek Premium kategória

Hány évig használható: 5-10 | Anyag: 100% orvosi minőségű szilikonból | Szín: rózsaszín | Hozzávetőleges ár: 15 220 Ft

Előnyök
 • Orvosi minőségű szilikon
 • 8 órán át hat
 • Környezetbarát
 • 5-10 évig használható
Hátrányok
 • Némi gyakorlat szükséges használatához

Az Intimina Ziggy Cup 2 BA egy könnyű menstruációs kehely, ami számos előnnyel jár, például szivárgásmentes, kényelmes és sportolásra is alkalmas napokat biztosít. Egy egyszeri vásárlással éveken át használható, így hosszú távon jelentős összeget lehet megtakarítani a tamponok vagy betétek helyett. Környezetbarát alternatívát nyújt az eldobható termékek helyett, mivel újrahasznosítható. Készült 100% orvosi minőségű szilikonból, ami nem irritálja a bőrt, és vegyszermentes, így nem zavarja meg a hüvely természetes egyensúlyát.

Használata előtt olvassa el az útmutatást, mivel némi gyakorlat szükséges hozzá. Amint elsajátította, a beillesztés pillanatok alatt megtörténik. A vákuum segítségével a kehely tapad a hüvely falához, biztosítva a szivárgásmentességet akár 8 órán át. Lapos kialakítása maximális kényelmet nyújt és teljesen alkalmazkodik a test anatómiájához. Minden eltávolítás után hideg vagy meleg vízzel kell tisztítani. Az Intimina Ziggy Cup 2 B kelyhet ajánljuk az aktív sportoláshoz, és akár szex közben is használható.

Értékelés: Intimina Lily Cup A – kényelmes menstruációs segédeszköz

Legjobb ár/érték arány Arany középút

Hány évig használható: 5-10 | Anyag: 100% orvosi minőségű szilikonból | Szín: világos rózsaszín | Hozzávetőleges ár: 11 330 Ft

Előnyök
 • Extra vékonyra tekerhető
 • Sportolásnál is kényelmes
 • Újrafelhasználható
 • Ferde perem
Hátrányok
 • Nem mindenki számára ajánlott

Próbálta már menstruációs kehelyt? Az új Intimina Lily Cup A kényelmes megoldás minden helyzetre. Akár sportol, akár dolgozik, vagy pihen, a menstruáció nem okozhat problémát. Végezze teendőit nyugodtan, hiszen a kelyhet nyolc óránként cserélheti.

Ez a modell extra vékonyra tekerhető, hasonlóan egy tamponhoz. Ideális választás azoknak, akik még nem szültek vagy császármetszéssel szültek. A ferde perem célja, hogy nyolc órán keresztül minden szivárgást megelőzze. 100% orvosi minőségű szilikonból készült, hosszú távú használatra tervezve. Egyszerűen mosható, és kényelmesen behelyezhető és eltávolítható.

Behelyezése előtt javasolt elolvasni a használati útmutatót. Lapítsa le a nyílást úgy, hogy pereme elforduljon, majd görgesse felfelé. Helyezze a menstruációs kehelyt a farokcsontja felé, pereme mutasson hátrafelé. Ha teljesen kinyílt, akkor helyesen van elhelyezve. Használja a kelyhet környezetvédelem céljából és gazdaságos alternatívaként a hagyományos tamponok vagy betétek helyett.

Értékelés: Yuuki Soft 1 Economic – környezetkímélő higiéniai eszköz

menstruációs kehely Intimina Lily Cup A Classic kategória

Hány évig használható: 5-10 | Anyag: orvosi minőségű szilikonból | Szín: átlátszó | Hozzávetőleges ár: 5930 Ft

Előnyök
 • Környezetkímélő
 • Olcsó
 • Könnyű a használata
 • Úszás alatt is használható
 • Különböző méretben kapható
Hátrányok
 • Csak átlátszó kivitelben kapható

A Yuuki Soft 1 Economic menstruációs kelyhet a környezetbarát és kényelmes alternatívájának tervezték a hagyományos tamponok és betétek helyett. Könnyen használható, és kényelmet biztosít a behelyezés, viselés és eltávolítás során.

Használata egyszerű: kezdetben vagy gyenge menstruációkor síkosítót javaslunk. Pár próba után már rutinná válik. Viselése közben nincs teendő, órákon át zavartalanul használható. Eltávolítása könnyű, vízzel tisztítható és újrahasználható. Hosszú távú használatával pénzt és a környezetet is kíméli. Nem kell havonta eldobható termékekre költenie. A környezettudatosság fontos, sok emberre van szükség, aki újrahasználható termékeket preferál.

Anyaga szilikon, hipoallergén, így nem okoz irritációt, nem szárítja ki a hüvely nyálkahártyáját. Emellett teljes mértékben alkalmazkodik anatómiájához. Ráadásul több méret között választhat, ami még inkább növeli az eszköz kényelmét. Nyugodtan használhatja sportoláskor, és még úszáskor is.
A terméket  minden menstruáció után érdemes kifőzni és sterilizálni.

Népszerű menstruációs bugyi az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk megfelelő menstruációs kelyhet?

Amikor menstruációs kelyhet választunk, meg kell figyelnünk, hogy a terméknek milyen a mérete, valamint milyen, mennyire erős anyagból készült, mennyire stabil és biztonságos.  Az sem utolsó szempont, hogy milyen árban kapható. Vannak olcsóbb fajták, melyek egyszerűbb termékek, és vannak drágábbak, melyek extrákkal is el vannak látva. Választhat olyan menstruációs kelyhet, melynek tartozékai is vannak, például kefe, tárolózacskó vagy sterilizáló pohár.
Ami a külsejüket illeti, találkozhatunk átlátszó, különböző színű vagy akár többszínű darabokkal is, amelyek között olyat választ, mely épp a hangulatához illik.

Különböző típus különböző ideig használható. Legkevesebb a 4, legtöbb a 12 óra. Ez természetesen nem csak a kehely típusától, hanem a vérzés intenzitásától is függ. Válassza ki azt, amelyik Önnek a legmegfelelőbb.

Tanácsunk

Az IPL epilátorok széles választéka szintén megtalálható holnapunkon, ahol kedvére böngészhet a termékek  között.

Kinek  alkalmas a menstruációs kehely?

A menstruációs kehely használata tulajdonképpen kortól független.  Mindenki örülhet annak, hogy a nehezebb napokat megkönnyíti egy eszköz, mely több folyadékot vesz fel, mint egy betét vagy mint egy tampon, így ritkábban kell  cserélni. Eközben környezetkímélő, mivel nem egy eldobható termékről van szó, hanem akár több éven át is használhatja.
A kisebb méretű kelyheket inkább fiatal szűz lányok számára ajánlják, akik már használnak tampont. Vannak olyan típusok, melyeket kifejezetten azok a nők számára gyártják, akik még nem szültek, legfeljebb császármetszéssel.
Némely terméken azt tüntetik fel, hogy 28 év fölötti nők számára ajánlott. Menstruációs kehely vélemények szerint valójában nem a kor a legmeghatározóbb feltétel, hanem az anatómiai adottságok.

Érdemes elolvasni a termékleírást, mert habár alapvetően bárki használhat menstruációs kelyhet, egyes típusoknál mégis lehetséges, hogy némely eltérések miatt egy külön kategóriába sorolható nők számára gyártják elsősorban.

legjobb menstruációs kehely szinek

Hogyan működik a menstruációs kehely?

Első ránézésre hirtelen nehéz elképzelni, hogy hogyan működik a higiéniai eszköz. De a menstruációs kehely használati utasítását követve minden akadály nélkül elsajátítható. A behelyezése némi gyakorlást igényel, de egy-két alkalom után már nem lesz kérdése, mindenki sikerrel jár. A kelyhet kézzel helyezzük be a hüvelybe. Vákuum alakul, ezért az eszköz hozzátapad a nyálkahártyához, és ezzel a szivárgásnak nincs esélye. Ez a helyzet 4-12 órán át fenntartható, az időtartam a vérzés intenzitásától függ. Ebben az időszakban nyugodtan végezhet bármilyen fizikai munkát, sportolhat, még akár úszhat is, a kehely  minden helyzetben helyt áll.

H a úgy érzi, hogy behelyezéskor az eszköz nem csúszik, akkor vízzel, esetleg síkosítóval segíthet a helyzeten.
A kehelynek van egy fogantyúja, melynek az a rendeltetése, hogy lehetővé tegye az eszköz eltávolítását. Ha túl hosszúnak, és emiatt kényelmetlennek érzi a fogantyút, valamennyit levághat belőle.

Tippünk

Próbálja ki a menstruációs alsóneműt, mint környezetbarát és praktikus alternatívát vagy kiegészítőt a menstruációs kehelyhez – még nagyobb szabadságot és kényelmet nyújt “azokon a napokon”.

Hogyan válasszunk megfelelő méretű és típusú menstruációs kelyhet?

A menstruációs kehely típusának és méretének kiválasztása egyrészt a testalkatodtól, másrészt a vérzés intenzitásától függ. Amennyiben még nem szült, így a kisebb méret ajánlatos, tehát már akár egész fiatal kortól kezdve használható. 28 év fölött vagy szülés, esetleg több szülés után érdemesebb a nagyobb méretet választani. Ugyanez elmondható a vérzés mennyiségével kapcsolatban. Ha bőséges a vérzés, akkor a nagyobb típusú kelyhet ajánljuk, ha kevesebb, akkor értelemszerűen a kisebbet.

legjobb menstruációs kehely szinek

Hogyan helyezzük be a menstruációs kelyhet?

A menstruációs kehely használatát be kell gyakorolni. Nem biztos, hogy elsőre sikerül, de nem szabad feladni. Néhány ciklus után már rutinná válik és egyáltalán nem okoz gondot. Ami fontos: a begyakorlást végezze otthon, nyugalomban, sietés nélkül, odafigyelve a részletekre.
Elképzelhető, hogy elsőre rossz méretű kehelyt vásárol, ebben az esetben egy másikat is ki kell próbálni.
Behelyezést előtt ellenőrizze, hogy teljesen tiszta-e és emellett fontos, hogy száraz legyen, mert ha nedves, akkor használat közben elcsúszhat.

Fontos, hogy körme ne legyen hosszú, mert megsértheti a hüvely falát vagy a kehelyt.
Legjobb, ha guggolva, vagy az egyik lábat a WC-ülőkére téve helyezi be a kelyhet. Érezni fogja, hogy miként a legkényelmesebb. Csak a kehely peremét kell meghajtani, majd apró körkörös mozdulatokkal kell behelyezni az egész eszközt. Végül kissé csípje be a kehely az alját a gyűrű közelében, és az ujjai között finoman csavarja meg. A kehely pereme kinyílik, ami halk pukkanással jár.

Tanácsunk

A legjobb collagén termékek segítenek abban, hogy szervezete mindig friss, fiatalos és egészséges maradjon.

Honnan tudhatom, hogy a kehely jól illeszkedik?

Ha a menstruációs kehely teljesen helyén van , akkor nem fáj, kényelmes. Viszont ha a gátizmokkal le tudja nyomni vagy meg tudja mozdítani a kehelyt, akkor valószínűleg szivárogni fog. A méhnyak alatt és a kisajkak fölött helyezkedjen el. Ha túl magasra nyomja, akkor az szivárgást okoz, ha túl alacsonyra, az folyamatos pisilési ingerrel jár. Az is fontos tudnivaló, hogy nem szabad hirtelen mozdulattal eltávolítani az eszközt, mert nagy fájdalom kísérheti.

menstruációs kehely használati utasítása

Tisztítás és higiénia

A kehely tisztítása nagyon egyszerű, hiszen orvosi szilikonból készült, így minden könnyen lemosható róla. Alapvetően színtelen és szagtalan anyagról van szó, ami szintén megkönnyíti a tisztítás folyamatát. Legpraktikusabb, ha zuhanyzás közben történik, mert ilyenkor könnyen kimoshatja a kehelyt vízzel, esetleg szappannal, és meg is mosakodhat egyúttal. Amennyiben a kehely eltávolításánál nem otthon tartózkodik és nincs a közelben mosdó, akkor vigyen magával egy palack vizet, mellyel kimoshatja a higiéniai eszközt. Sterilizálni a menstruáció előtt és után szükséges. A menete a használati útmutatóban minden esetben le van írva. Általában a sterilizáció forralást, sterilizáló szer használatát, alkoholos áttörlést jelent.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése