Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2024-as év legjobb Nespresso kávégépei

A kávézás kultúrája régre nyúlik vissza az emberiség történetébe, és fejlődött egy igazi kulináris élvezetté, már-már művészetté. Az évszázadok során rengeteg kultúra alakította a saját tradícióinak megfelelően a kávézást, így manapság rengeteg féle elkészítési módja van a kávéknak. Az idők folyamán a kávéfogyasztás egyre szélesebb körben terjedt el, és az emberek elkezdték értékelni a minőséget és az egyedi ízeket. A technológia fejlődésével a kávékészítés legkülönbözőbb módjaira nyílt lehetőség, hogy a hagyományos ízvilágot modern készülékekkel készítsék el: ilyen készülékeket fogunk körbejárni a következőkben,  Nespresso kapszulás kávéfőzőkre fókuszálva.

Az új évezreddel párhuzamosan megérkeztek a kapszulás kávéfőzők, melyek lehetővé tették a gyors és minőségi kávék fogyasztását. A Nespresso kávéfőzők nem csupán eszközök, hanem egyfajta technológiai megoldások a kávéfőzés szerelmeseinek egy új ízvilág megismerésére. A Nespresso kapszulás kávéfőzői egyszerre ötvözik a hagyományos kávékultúrát a modern világ nyújtotta lehetőségekkel, hogy mi, a kávézás szerelmesei, egy gombnyomásra élvezhessük a kávézás nyújtotta élvezeteket. De lássuk is, milyen készülékek közül választhatunk.

Fontos kiemelni, hogy nem minden új készülék kompatibilis a hagyományos Dolce Gusto kapszulákkal! Vásárlás előtt tájékozódjon a készülék kompatibilitását illetően!

Úgy véljük, hogy a Krups Nespresso Inissia egy remek választás lehet azok számára, akik eldöntötték már, hogy szeretnék kipróbálni a kapszulás kávéfogyasztás nyújtotta örömöket, de nem szeretnének még a csúcskategóriás készülékek soraiból választani. Az Inissia több színben is rendelhető, így biztosak lehetünk abban, hogy találunk olyat, ami illik a konyhánkba.

Igényeseknek

Ideális választás azoknak, akik a széles kávéválaszték mellett tejhabosítóval is rendelkező készüléket keresni.

Legjobb ár/érték arány

Igazán magas minőség a kávézás legelszántabb szerelmeseinek, akik szeretnék a tradícionális ízeket modern köntösben élvezni.

Legjobb olcsó

Igazán jó megoldás a kávézás szerelmeseinek az új fajta kávékapszulák felhasználásával.

Legjobb Nespresso készülékek

Értékelés: DeLonghi Lattissima One – beépített tejhabosítóval

DeLonghi Lattissima One Premium kategória

Víztartály: 1 liter | Méret (sz × mé × ma): 38,5 × 19,5 × 35,5 | Tömeg: 4,2 kg | Tejeskancsó kapacitás: 0,165 liter | Nyomás: 19bar | Teljesítmény: 1450W

Előnyök
 • Egyszerű kezelés
 • Kávéhabosítás
 • Sokoldalúság
Hátrányok
 • Magas ár
 • Extra karbantartás habosító miatt

A Lattissima One a Nespresso Vertuo rendszeren nyugodva kínálja a kávézás széles választékát, amihez remek kiegészítést nyújt a beépített tejhabosító. A tejtartó rész könnyen eltávolítható, tisztítható, ezzel elkerülhetőek a kellemetlen szagok, fertőzések a tejtermékek miatt. Amíg a kávé a kapszulában marad használat után, addig a kapszula pedig kiépített használt kapszula tartóban marad, és onnan nekünk kell azt a szemetesbe dobni, ha megtelik.

Habár a készülék nem olcsó, de remek választás lehet olyanok számára, akik nem csak sima fekete kávét szeretnének inni, hanem ezt szeretnék variálni különböző hosszúságúra.

Három fő gomb található rajta, melyek világítanak, ha a készülék használatra készen van. A készülék nem rendelkezik különálló gőzölővel, de található rajta egy gyors Cappuccino rendszer,mely rögtön a bögrénkbe juttatja a tejet. Ha csak sima forró tejet szeretnénk inni, akkor nekünk kell rá figyelni, hogy a folyamat végeztével manuálisan állítsuk le a gépet. Lehetőségünk van a hagyományos tej helyett alternatív tejeket is használni, nagy különbség nincs ebben, a gép tudja kezelni. A rendszerbe integrálva van egy jelzőrendszer, ami szól nekünk, ha takarítani szükséges a tejkészítőt. Ugyanez igaz a vízkövesedés esetén is: megjelenik a vízkőhöz tartozó ikon a kijelzőn. Ilyenkor speciális vízkőtlenítő hozzáadásával végezzük el a készülék takarítását.

Értékelés: Krups Nespresso Inissia – minőség megfizethető áron

Krups Nespresso Inissia Arany középút

Víztartály: 0,7 liter | Méret (sz × mé × ma): 12 × 32 × 23 | Tömeg: 2,4 kg | Használt kapszulatartó kapacitás: 9-11db | Nyomás: 19bar | Teljesítmény: 1260W

Előnyök
 • Kompakt méret
 • Gyors kávéfőzés
 • Kedvező ár-érték arány
Hátrányok
 • Kisebb víztartály
 • Tejhabosító funkció hiánya

Ha valaki azon gondolkozik, hogy szeretne kicsit elmerülni a kapszulás kávéfőzők világában, akkor a Nespresso Inissia-nál kevésbé létezik erre ideális jelölt. Rendkívül kompakt és könnyű (csak 2,4kg), valamint igazán sokoldalú annak ellenére, hogy egy belépő kategóriás készülékről van szó.

A Nespresso kínálatán kívül harmadik féltől is beszerezhetünk kapszulákat új készülékünkbe, így egy igazán széles kávépalettával leszünk gazdagabbak.

A külcsínt tekintve nem igazán beszélhetünk egy izgalmas gépről, ennek ellenére rendkívül mutatós darab tud lenni letisztultságának köszönhetően. Mivel mindössze 12cm széles, így nincs igazán olyan konyhaasztal, amin ne férne el. Mérete ellenére a víztartály a maga 0,7l kapacitásával nem mondható kiemelkedőnek, de nem is kevés.

A csepegtető tálca mellett beépített használt kapszulatartóval is rendelkezik, és 9-11 kapszula tárolására alkalmas, mielőtt üríteni kellene.

Kezelő felületét tekintve a gyártó szöveges kiírások helyett szimbólumokat, képeket használt, így első pillantásra bonyolultnak tűnhet a kezelése, mint amilyen valójában. Amint azonban valaki megszokja, röpke 25 másodperc alatt készíthet magának utána már kávét.

A kapszula betöltéséhez a készülék elején lévő kart kell használnunk: eleinte kis gyakorlást igényelhet, hogy a kapszulát a megfelelő pozícióban helyezzük be, de ehhez nagyon hamar hozzá lehet szokni. A csepegtető tálca magassága állítható, így bögrénk nagy bizonyossággal a kifolyó alá fél.

Ez a Nespresso kapszulás kávégép igazán okos döntés a megfizethető árért kapott funkciókat figyelembe véve, valamint a meglepően kompakt kialakításának köszönhetően.

Értékelés: Krups Nespresso Vertuo Pop – egyszerűség és intenzitás

Krups Nespresso Vertuo Pop Classic kategória

Víztartály: 0,5 liter | Méret (sz × mé × ma): 13,6 × 42,6 × 25 | Tömeg: 3,5 kg | Használt kapszulatartó kapacitás: 6-10db | Nyomás: 19bar |  Teljesítmény: 1500W

Előnyök
 • Új Vertuo kávéfőző rendszer
 • Egyszerű használat
Hátrányok
 • Magasabb kapszulaárak
 • Tejhabosító hiánya

Bármennyire is szereti valaki a hagyományos kávéfőzők helyett a kapszulás kávégépeket, azt be kell látni, hogy ezek bizony nem olcsó mulatságok, és helyigényük is lehet, nem kevés. A Nespresso Vertuo Pop ezt hivatott javítani: sokkal kisebb méretű, mint a hagyományos Vertuo gépek, valamint árban is pénztárca barátabbak. Teszi ezt mindezt úgy, hogy biztosítja számunkra a Vertuo gépek összes előnyét. Kis, kompakt méretének köszönhetően bármilyen konyhaszekrény alá be tudjuk őket tenni., hisz kis helyen is elférnek.

A készülék további nagy előnye, hogy rendkívül sok színben elérhető: sárga, türkiz, kék vagy akár fekete.

A kis kiszereléshez kénytelenek vagyunk bizonyos kompromisszumokat kötni. Ilyen például, hogy a csepegtető tálca magassága nem állítható. Összeszerelésnél és használatnál erre figyelni kell, hogy nem lehet a fekete tálcát mozdítani: az a helyére pattanva nem állítható.

A másik probléma, ami ebből következik, hogy a kifolyó nyílás és a tálca felülete között nincs igazán sok helyünk; fel kell készülni tehát, hogy a hagyományos bögréink nem férnek be pontosan alá, csak ha ügyeskedve betámasztjuk. Ezt a bögre esetleges leesése, vagy baleset veszélye miatt azonban nem tanácsolnánk. Megoldás lehet, ha a csepegtető tálcát eltávolítjuk; ebben az esetben befér alá egy rendes bögre is, csak ügyeljünk rá, hogy használat után az esetlegesen lecseppenő kávét feltöröljük.

Kapszulavásárlás esetén ügyeljünk rá, hogy a megfelelő típust vegyük, ugyanis a hagyományos Dolce Gusto kapszulák nem, hanem az újabb, Nespresso Vertuo kapszulák valók a készülékbe.

A Nespresso Vertuo Pop készülék rendelkezik bluetooth és Wi-fi kapcsolattal is, ami ugyan nem ad közvetlen irányítást a készülékünkhöz, de segítségével hibaüzeneteket, állapotjelentéseket tudunk kinyerni készülékünkből.

Karbantartási igénye nem igazán nagy: rendszeresen takarítsuk ki a kapszula tárolót, a csepegtető tálcát. Fontos, hogy beavatkozás előtt olvassuk el a vonatkozó használati utasítást.

TOP 5 Nespresso kávéfőző

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
Legjobb készülékek
1. DeLonghi Lattissima One DeLonghi Lattissima One A De’Longhi Lattissima One kávéfőző egy elegáns és kompakt eszköz, mely egyszerű használatával és integrált tejhabosítójával kiváló minőségű kávéitalok elkészítését teszi lehetővé otthonunkban. Webáruházba
2. Nespresso C60 Pixie Nespresso C60 Pixie Egy elegáns és kompakt eszköz, mely gyors és egyszerű kezelhetőségével kiváló minőségű kávéélményt nyújt. Webáruházba
3. Krups Nespresso Inissia Krups Nespresso Inissia Egy stílusosan kompakt kávéfőző, amely a Dolce Gusto kapszulás rendszerének köszönhetően gyorsan és egyszerűen kínál kiváló minőségű kávéélményt. Webáruházba
4. Nespresso EN 85 Nespresso Essenza Mini Nespresso EN 85 Nespresso Essenza Mini A Nespresso EN 85, más néven Nespresso Essenza Mini, egy kompakt és energiatakarékos kávéfőző, amely könnyedén beilleszthető kisebb konyhákba, és egyszerű gombnyomással kínál kiváló minőségű eszpresszót és lungót. Webáruházba
5. Krups Nespresso Vertuo Pop Krups Nespresso Vertuo Pop A legújabb Vertuo rendszerrel rendelkező kávéfőző, amely különféle kávéhosszúságot kínál, gyors főzési idővel és egyszerű kezelhetőséggel. Webáruházba

Népszerű Nespresso kávégépek az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a számunkra leginkább megfelelő Nespresso kávéfőzőt?

Hol is kezdődött a Nespresso története? A márka a Nestlé csoportba tartozik, akik a ’80-as években próbálkoztak azzal, hogy olyan kávékat készítsenek, ami könnyen adagolható, és könnyen elkészíthető. Ezek a kezdeti szárnypróbálgatások vezettek oda, hogy létrejöttek az első kapszulás kávék. A kapszulás kávék előnye, hogy a kávé grammra pontosan adagolva kerül a kapszulákba, fénytől és levegőtől elzárva, így aromája és íze nem romlik.

Mint megannyi más területen, itt is fontos azzal kezdeni, hogy megvizsgáljuk eddigi kávézási rutinunkat, és az alapján tájékozódunk. Célszerű figyelembe venni a rendelkezésünkre álló helyet ott, ahol használni kívánjuk Nespresso gépünket. A mindennapi használat során bármilyen gép, ami vizet használ, így a Nespresso gépei is, hajlamosak a vízkövesedére; ügyeljünk tehát, hogy a karbantartáshoz szükséges eszközök a rendelkezésünkre álljanak, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy mindig a legtöbbet hozzuk ki készülékünkből. Amennyiben szeretnénk a mennyiséget, tejhabosítást is figyelembe venni, úgy ne feledkezzünk el ezekről sem! Mielőtt eldöntenénk, melyiket is szeretnénk a magunkénak tudni, fontos, hogy a már korábbi vásárlók véleményét is elolvassuk, hisz így kaphatunk teljes képet az általunk leginkább megfelelőnek vélt Nespresso kapszulás kávégépről.

Tejhabosítóval vagy nélküle?

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, és ez igaz a kávéfogyasztásra is. Van, aki a rövid, presszó jellegű, erős fekete kávét szereti, de akadnak olyanok is, akik szeretik, ha az elkészült nedűre kellően habosított tejet is tudnak önteni, ezzel varázsolva krémesebbé és hosszabbá a kávéjukat. Vásárlás előtt tehát célszerű saját preferenciáinkat megvizsgálni: mi milyen kávét iszunk a hétköznapokban? A kapszulák között választhatunk, hogy erős fekete kávét szeretnénk inni, vagy olyat, ami tartalmaz külön a habosításra is kapszulát. Ha ezzel nem kívánunk élni, és mi magunk szeretnénk a gép által habosítani, úgy célszerű olyan készüléket választani, ami rendelkezik ehhez szükséges funkcióval.

Azok a készülékek, amik nem rendelkeznek ilyen extrával, azok a kávé ízre fókuszálnak, remek espresso, lungo kávékat lehet velük készíteni. Ha azonban úgy döntünk, hogy szeretnénk a lehető legválasztékosabb kínálattal rendelkezni, olyan Nespresso kávégépet célszerű választanunk, ami rendelkezik ilyen beállítással.

Külcsín, funkciók, tulajdonságok, kiegészítők

Bármelyik készüléket is választjuk az előbbi bezekdés alapján, biztosak lehetünk benne, hogy Nespresso kávégépünk remek kiegészítője lesz a konyhánknak, hiszen megjelenésükkel hozzájárulnak konyhánk összképének emeléséhez. Legyen szó kisebb méretű konyháról, vagy tágas, sok szabad területtel rendelkező konyhapultról, biztosak lehetünk abban, hogy a kompakt méretű kis készülékektől kezdve a nagyobb, összetett készülékeken át, találunk a helyzethez leginkább megfelelő Nespresso gépet.

A gépek többsége könnyen kezelhető: víztartály, kapszula és az indító gomb segítségével pillanatok alatt el is készíthetjük azt a kávét, amit szeretnénk. Árkategóriától függően olyan kényelmi funkciókkal is szembe találhatjuk magunkat, mint az előre beállított lefőzendő kávé mennyisége, habosítás milyensége.

A készülékek többsége képes sima vízforralásra is, így kávé mellett akár egy-egy meleg bögre teát is tudunk velük készíteni a hidegebb napokon.

Ahhoz, hogy sokáig tudjuk élvezni a készülékünk által nyújtott örömöket, nem szabad elfeledkeznünk a karbantartásukról sem. Működésüket tekintve a kapszulás kávéfőzők egy tű segítségével juttatják el a forró vizet a kapszulához: mivel ez igen szűk keresztmetszeten történik, az idő előre haladtával a vízkövesedés kellemetlen tud lenni. Az apró vízkő darabok eltömíthetik a kifolyó nyílást: ezt kiküszöbölendő a készülékekhez szokás mellékelni egy vékony tisztító eszközt, amivel lehetőségünk lesz kitisztítani a tűt. Fontos leszögezni, hogy a tisztítást kihűlt, és kikapcsolt állapotban végezzük, és alaposan olvassuk át a géphez mellékelt kezelési utasítást, amiben megtalálhatjuk, hogy pontosan hogyan tudjuk karban tartani Nespresso kávégépünket!

A Nespresso kávéfőző gép mellé vásárolhatunk külön erre a célra készített kapszulatartót is, vagy csészéket, ízesítőket, hogy a kávézás élményét még változatosabbá tegyük.

A különböző kapszulák, és azok beszerzése

Manapság a kapszulás kávéfőzők már elterjedtek, így ha arról van szó, hogy vásárolnunk kell, a kínálatok széles palettája tárul elénk. Már kisboltokban is megtalálhatóak, de a nagyobb áruház láncokban, a kávé szekcióban biztosak lehetünk benne, hogy találunk. A legnagyobb kínálat azonban az online felületeken érhető el, ilyenek például alza.hu vagy arukereso.hu.

Korábban már említésre került, hogy a kapszulák története a ’80-as évekig nyúlik vissza. Az azóta eltelt időben számtalan változat, fajta került a boltok polcaira (vagy a webáruházak kínálatába).  Mindegyik kapszula ugyanazon metodika alapján kerül felhasználásra: a Nespresso kapszulás kávéfőző 19 bar nyomással forró gőzt juttat a kapszulához, így mi, felhasználók, igen intenzív aromájú kávét kapunk végeredményként.

Jelenleg 27 különböző típus található meg a Nespresso kínálatában, melyek között találhatunk koffein menteseket is. Néhány típus a teljesség igénye nélkül: Ristretto, Envivo Lungo, Vivalto Lungo Decaffeinato, Vanilio.

A Nespresso-n kívül számos más gyártó is piacra dobta saját termékét, melyek kompatibilisek a Nespresso kávéfőzőivel. Ilyen gyártók például Starbucks House Blend, Lidl, Toast Coffe, Coffee Hat.

A kapszulák fő méretei:

 • felső külső átmérő: 37 mm
 • felső belső átmérő: 30 mm
 • magasság: 29mm
 • alsó átmérő: 24 mm
 • kapacitás: 15ml

Bármilyen kávékapszula vásárlása előtt olvassuk el a hozzá tartozó leírást, hogy megbizonyosodjunk a kapszula és a kávéfőzőnk kompatibilitásáról!

A kávékon kívül kaphatóak mára már tea vagy forró csoki elkészítésére is alkalmas kapszulák, így változatossá tehetjük a felhasználást.

Tippünk

Ha valaki viszont úgy dönt, hogy a kapszulás kávéfőző nem az ő világa, és más irányba szeretne nézelődni, úgy következő cikkünkben biztosan talál számára megfelelő választást: Hogyan válasszunk kávéfőzőt?

Mennyibe is kerülnek a Nespresso kávégépei?

Fontos kiemelni, hogy az árkategória csak tájékoztató jellegű, mindenkinek magához mérten kell mérlegelnie, hogy mi az, amit megengedhet magának, vagy mi az, amibe szeretne beruházni vásárlás során. Nespresso kapszulás kávégépet vásárolva egy dologban azonban biztosak lehetünk; legyen szó alacsonyabb árképzésű készülékről, vagy drágábbról, a minőségre nem lehet panaszunk.

Magas árkategória – 75.000 Ft-tól

Az ide tartozó készülékek testre szabhatósága igen széles palettán mozog. Ezen készülékek döntő többsége rendelkezik olyan extrákkal, mely a többi árkategóriában nem megtalálható. Az ide tartozó készülékek kialakításukkal is már megragadják bárki tekintetét, segítségükkel már-már művészi szintre emelhetjük a kávé fogyasztást.

Közepes árkategória – 75.000 – 45.000 Ft

A közepes árkategóriájú Nespresso kapszulás kávégépek a minőséget és a funkcionalitást ötvözik az elérhetőbb árszinttel. A közepes árszint ellenére is magas minőségű kávéélményt kínál, különböző kávék méreteivel és a Nespresso széles kapszulaválasztékával.

Alacsony árkategória – 45.000 Ft és alatta

Az alacsony árkategóriába tartozó Nespresso kapszulás kávégépek a megfizethetőséget és a praktikusságot helyezik előtérbe. A Nespresso Essenza Mini, mint kiváló példa, kompakt méretű és egyszerű kezelhetőségű, ugyanakkor minőségi kávéfőzést biztosít. Bár funkcióiban egyszerűbb, mint a magasabb árkategóriájú társai, ideális választás azoknak, akik kiváló minőségű kávét szeretnének megfizethető áron.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése