Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Kis háztartási gépek

A legjobb Nespresso kávégépek 2024-ben – Tippek

A kávézás hosszú múltra tekint vissza és számos kultúra alakította ki saját tradícióit, így manapság sokféle elkészítési módja van a kávéknak. A Nespresso kapszulás kávéfőzők gyors és minőségi kávét kínálnak, ötvözve a hagyományt a modern technológiával. A Krups Nespresso Inissia ideális választás kezdőknek, több színben kapható, és könnyen illeszkedik bármely konyhába. Vásárlás előtt ellenőrizzük a kompatibilitást a Dolce Gusto kapszulákkal!

Igényeseknek

Ideális választás azoknak, akik a széles kávéválaszték mellett tejhabosítóval is rendelkező készüléket keresni.

Legjobb ár/érték arány

Igazán magas minőség a kávézás legelszántabb szerelmeseinek, akik szeretnék a tradícionális ízeket élvezni.

Legjobb olcsó

Igazán jó megoldás a kávézás szerelmeseinek az új fajta kávékapszulák felhasználásával.

Legjobb Nespresso kávégépek

Értékelés: DeLonghi Lattissima One – beépített tejhabosítóval

Legjobb Nespresso kávégépek DeLonghi Lattissima One Premium kategória

Víztartály: 1 liter | Méret (sz × mé × ma): 38,5 × 19,5 × 35,5 | Tömeg: 4,2 kg | Tejeskancsó kapacitás: 0,165 liter | Nyomás:19bar | Teljesítmény: 1450W | Hozzávetőleges ár: 77 500 Ft

Előnyök
 • Egyszerű kezelés
 • Kávéhabosítás
 • Sokoldalúság
Hátrányok
 • Magas ár
 • Extra karbantartás habosító miatt

A Lattissima One a Nespresso Vertuo rendszerén alapulva kínálja a kávézás széles választékát, beépített tejhabosítóval kiegészítve. A könnyen eltávolítható tejtartó rész tisztítható, elkerülve a kellemetlen szagokat és fertőzéseket. Használat után a kávékapszula a használt kapszula tartóban marad, amit ki kell ürítenünk, ha megtelik.

A készülék nem olcsó, de ideális választás azoknak, akik különböző hosszúságú kávékat szeretnének élvezni. Három fő gomb található rajta, amelyek világítanak, ha a készülék készen áll a használatra. Nem rendelkezik különálló gőzölővel, de a gyors Cappuccino rendszer azonnal a bögrénkbe juttatja a tejet. Ha csak forró tejet szeretnénk, manuálisan kell leállítani a gépet.

Alternatív tejek használata is lehetséges, a gép ezt is kezeli. A rendszer integrált jelzőrendszere figyelmeztet, ha takarítani kell a tejkészítőt vagy vízkőteleníteni a gépet. Ilyenkor speciális vízkőtelenítő segítségével végezzük el a tisztítást.

Értékelés: Krups Nespresso Inissia – minőség megfizethető áron

Krups Nespresso Inissia Arany középút

Víztartály: 0,7 liter | Méret (sz × mé × ma): 12 × 32 × 23 | Tömeg: 2,4 kg | Használt kapszulatartó kapacitás: 9-11db | Nyomás: 19bar | Teljesítmény: 1260W | Hozzávetőleges ár: 29 990 Ft

Előnyök
 • Kompakt méret
 • Gyors kávéfőzés
 • Kedvező ár–érték arány
Hátrányok
 • Kisebb víztartály
 • Tejhabosító funkció hiánya

Ha valaki el szeretne merülni a kapszulás kávéfőzők világában, a Nespresso Inissia remek választás. Rendkívül kompakt és könnyű (csak 2,4 kg), és sokoldalú annak ellenére, hogy belépő kategóriás készülék. A Nespresso kínálatán kívül harmadik féltől is beszerezhetünk kapszulákat, így széles kávépalettával gazdagodhatunk.

A letisztult designjának köszönhetően mutatós darab, és mindössze 12 cm széles, így bármilyen konyhaasztalon elfér. A 0,7 literes víztartály nem kiemelkedő, de elegendő. Beépített használt kapszulatartója 9–11 kapszula tárolására alkalmas, mielőtt üríteni kellene.

Kezelőfelületén szimbólumok és képek találhatók, ami elsőre bonyolultnak tűnhet, de könnyen megszokható. Röpke 25 másodperc alatt elkészíthető vele a kávé. A kapszula betöltéséhez a készülék elején lévő kart kell használni, ami kis gyakorlást igényelhet, de hamar megszokható. A csepegtető tálca magassága állítható, így bármilyen bögrét alátehetünk.

Értékelés: Krups Nespresso Vertuo Pop – egyszerűség és intenzitás

Legjobb Nespresso kávégépek Nespresso Krups Vertuo Pop Classic kategória

Víztartály: 0,5 liter | Méret (sz × mé × ma): 13,6 × 42,6 × 25 | Tömeg: 3,5 kg | Használt kapszulatartó kapacitás: 6–10db | Nyomás: 19bar |  Teljesítmény: 1500W | Hozzávetőleges ár: 22 900 Ft

Előnyök
 • Új Vertuo kávéfőző rendszer
 • Egyszerű használat
Hátrányok
 • Magasabb kapszulaárak
 • Tejhabosító hiánya

A kapszulás kávégépek általában nem olcsók és helyigényesek, de a Nespresso Vertuo Pop ezt javítja. Sokkal kisebb méretű és pénztárcabarátabb, mint a hagyományos Vertuo gépek, miközben ugyanazokat az előnyöket kínálja. Kompakt méretének köszönhetően bármilyen konyhaszekrény alatt elfér, és több színben is elérhető, mint sárga, türkiz, kék vagy fekete.

A kis méret némi kompromisszummal jár. Például a csepegtető tálca magassága nem állítható, így a kifolyó és a tálca közötti hely korlátozott. Hagyományos bögrék nehezen férnek alá, de a tálca eltávolításával megoldható. Ügyeljünk, hogy használat után töröljük le az esetleges lecseppenő kávét.

Kapszulavásárláskor figyeljünk, hogy a Nespresso Vertuo kapszulákat használjuk, mivel a hagyományos Dolce Gusto kapszulák nem kompatibilisek. A Vertuo Pop rendelkezik bluetooth és Wi–Fi kapcsolattal, ami hibaüzeneteket és állapotjelentéseket küld.

TOP 5 Nespresso kávéfőző

DeLonghi Lattissima One

A De'Longhi Lattissima One kávéfőző egy elegáns és kompakt eszköz, mely egyszerű használatával és integrált tejhabosítójával kiváló minőségű kávéitalok elkészítését teszi lehetővé otthonunkban.

A De'Longhi Lattissima One kávéfőző egy elegáns és kompakt eszköz, mely egyszerű használatával és integrált tejhabosítójával kiváló minőségű kávéitalok elkészítését teszi lehetővé otthonunkban.

Árat megtekinteni
Krups Nespresso Inissia

Egy stílusosan kompakt kávéfőző, amely a Dolce Gusto kapszulás rendszerének köszönhetően gyorsan és egyszerűen kínál kiváló minőségű kávéélményt.

Egy stílusosan kompakt kávéfőző, amely a Dolce Gusto kapszulás rendszerének köszönhetően gyorsan és egyszerűen kínál kiváló minőségű kávéélményt.

Árat megtekinteni
Krups Nespresso Vertuo Pop

A legújabb Vertuo rendszerrel rendelkező kávéfőző, amely különféle kávéhosszúságot kínál, gyors főzési idővel és egyszerű kezelhetőséggel.

A legújabb Vertuo rendszerrel rendelkező kávéfőző, amely különféle kávéhosszúságot kínál, gyors főzési idővel és egyszerű kezelhetőséggel.

Árat megtekinteni
Nespresso C60 Pixie

Egy elegáns és kompakt eszköz, mely gyors és egyszerű kezelhetőségével kiváló minőségű kávéélményt nyújt.

Egy elegáns és kompakt eszköz, mely gyors és egyszerű kezelhetőségével kiváló minőségű kávéélményt nyújt.

Árat megtekinteni
Nespresso EN 85 Nespresso Essenza Mini

A Nespresso EN 85, más néven Nespresso Essenza Mini, egy kompakt és energiatakarékos kávéfőző, amely könnyedén beilleszthető kisebb konyhákba, és egyszerű gombnyomással kínál kiváló minőségű eszpresszót és lungót.

A Nespresso EN 85, más néven Nespresso Essenza Mini, egy kompakt és energiatakarékos kávéfőző, amely könnyedén beilleszthető kisebb konyhákba, és egyszerű gombnyomással kínál kiváló minőségű eszpresszót és lungót.

Árat megtekinteni

Népszerű Nespresso kávégépek az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a számunkra leginkább megfelelő Nespresso kávéfőzőt?

Hol is kezdődött a Nespresso története? A márka a Nestlé csoportba tartozik, akik a ’80–as években próbálkoztak azzal, hogy olyan kávékat készítsenek, ami könnyen adagolható, és könnyen elkészíthető. Ezek a kezdeti szárnypróbálgatások vezettek oda, hogy létrejöttek az első kapszulás kávék. A kapszulás kávék előnye, hogy a kávé grammra pontosan adagolva kerül a kapszulákba, fénytől és levegőtől elzárva, így aromája és íze nem romlik.

Mint megannyi más területen, itt is fontos azzal kezdeni, hogy megvizsgáljuk eddigi kávézási rutinunkat, és az alapján tájékozódunk. Célszerű figyelembe venni a rendelkezésünkre álló helyet ott, ahol használni kívánjuk Nespresso gépünket. A mindennapi használat során bármilyen gép, ami vizet használ, így a Nespresso gépei is, hajlamosak a vízkövesedére; ügyeljünk tehát, hogy a karbantartáshoz szükséges eszközök a rendelkezésünkre álljanak, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy mindig a legtöbbet hozzuk ki készülékünkből. Amennyiben szeretnénk a mennyiséget, tejhabosítást is figyelembe venni, úgy ne feledkezzünk el ezekről sem! Mielőtt eldöntenénk, melyiket is szeretnénk a magunkénak tudni, fontos, hogy a már korábbi vásárlók véleményét is elolvassuk, hisz így kaphatunk teljes képet az általunk leginkább megfelelőnek vélt Nespresso kapszulás kávégépről.

legjobb Nespresso kávégépek kavefozo kapszullaval

Tejhabosítóval vagy nélküle?

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, és ez igaz a kávéfogyasztásra is. Van, aki a rövid, presszó jellegű, erős fekete kávét szereti, de akadnak olyanok is, akik szeretik, ha az elkészült nedűre kellően habosított tejet is tudnak önteni, ezzel varázsolva krémesebbé és hosszabbá a kávéjukat. Vásárlás előtt tehát célszerű saját preferenciáinkat megvizsgálni: mi milyen kávét iszunk a hétköznapokban? A kapszulák között választhatunk, hogy erős fekete kávét szeretnénk inni, vagy olyat, ami tartalmaz külön a habosításra is kapszulát. Ha ezzel nem kívánunk élni, és mi magunk szeretnénk a gép által habosítani, úgy célszerű olyan készüléket választani, ami rendelkezik ehhez szükséges funkcióval.

Azok a készülékek, amik nem rendelkeznek ilyen extrával, azok a kávé ízre fókuszálnak, remek espresso, lungo kávékat lehet velük készíteni. Ha azonban úgy döntünk, hogy szeretnénk a lehető legválasztékosabb kínálattal rendelkezni, olyan Nespresso kávégépet célszerű választanunk, ami rendelkezik ilyen beállítással.

Tippünk

Talán még csak azon gondolkodik, hogy milyen kávéfőzőt vásároljon. Nézze meg a klasszikust – a filteres kávéfőzőket, amelynek szintén megvan a maga varázsa..

Külcsín, funkciók, tulajdonságok, kiegészítők

Bármelyik készüléket is választjuk az előbbi bezekdés alapján, biztosak lehetünk benne, hogy Nespresso kávégépünk remek kiegészítője lesz a konyhánknak, hiszen megjelenésükkel hozzájárulnak konyhánk összképének emeléséhez. Legyen szó kisebb méretű konyháról, vagy tágas, sok szabad területtel rendelkező konyhapultról, biztosak lehetünk abban, hogy a kompakt méretű kis készülékektől kezdve a nagyobb, összetett készülékeken át, találunk a helyzethez leginkább megfelelő Nespresso gépet.

A gépek többsége könnyen kezelhető: víztartály, kapszula és az indító gomb segítségével pillanatok alatt el is készíthetjük azt a kávét, amit szeretnénk. Árkategóriától függően olyan kényelmi funkciókkal is szembe találhatjuk magunkat, mint az előre beállított lefőzendő kávé mennyisége, habosítás milyensége.

A készülékek többsége képes sima vízforralásra is, így kávé mellett akár egy–egy meleg bögre teát is tudunk velük készíteni a hidegebb napokon.

Ahhoz, hogy sokáig tudjuk élvezni a készülékünk által nyújtott örömöket, nem szabad elfeledkeznünk a karbantartásukról sem. Működésüket tekintve a kapszulás kávéfőzők egy tű segítségével juttatják el a forró vizet a kapszulához: mivel ez igen szűk keresztmetszeten történik, az idő előre haladtával a vízkövesedés kellemetlen tud lenni. Az apró vízkő darabok eltömíthetik a kifolyó nyílást: ezt kiküszöbölendő a készülékekhez szokás mellékelni egy vékony tisztító eszközt, amivel lehetőségünk lesz kitisztítani a tűt. Fontos leszögezni, hogy a tisztítást kihűlt, és kikapcsolt állapotban végezzük, és alaposan olvassuk át a géphez mellékelt kezelési utasítást, amiben megtalálhatjuk, hogy pontosan hogyan tudjuk karban tartani Nespresso kávégépünket!

legjobb Nespresso kávégépek káve

A Nespresso kávéfőző gép mellé vásárolhatunk külön erre a célra készített kapszulatartót is, vagy csészéket, ízesítőket, hogy a kávézás élményét még változatosabbá tegyük.

A különböző kapszulák, és azok beszerzése

Manapság a kapszulás kávéfőzők már elterjedtek, így ha arról van szó, hogy vásárolnunk kell, a kínálatok széles palettája tárul elénk. Már kisboltokban is megtalálhatóak, de a nagyobb áruház láncokban, a kávé szekcióban biztosak lehetünk benne, hogy találunk. A legnagyobb kínálat azonban az online felületeken érhető el, ilyenek például alza.hu vagy arukereso.hu.

Korábban már említésre került, hogy a kapszulák története a ’80–as évekig nyúlik vissza. Az azóta eltelt időben számtalan változat, fajta került a boltok polcaira (vagy a webáruházak kínálatába). Mindegyik kapszula ugyanazon metodika alapján kerül felhasználásra: a Nespresso kapszulás kávéfőző 19 bar nyomással forró gőzt juttat a kapszulához, így mi, felhasználók, igen intenzív aromájú kávét kapunk végeredményként.

Jelenleg 27 különböző típus található meg a Nespresso kínálatában, melyek között találhatunk koffein menteseket is. Néhány típus a teljesség igénye nélkül: Ristretto, Envivo Lungo, Vivalto Lungo Decaffeinato, Vanilio.

A Nespresso–n kívül számos más gyártó is piacra dobta saját termékét, melyek kompatibilisek a Nespresso kávéfőzőivel. Ilyen gyártók például Starbucks House Blend, Lidl, Toast Coffe, Coffee Hat.

A kapszulák fő méretei:

 • felső külső átmérő: 37 mm
 • felső belső átmérő: 30 mm
 • magasság: 29mm
 • alsó átmérő: 24 mm
 • kapacitás: 15ml

Bármilyen kávékapszula vásárlása előtt olvassuk el a hozzá tartozó leírást, hogy megbizonyosodjunk a kapszula és a kávéfőzőnk kompatibilitásáról!

A kávékon kívül kaphatóak mára már tea vagy forró csoki elkészítésére is alkalmas kapszulák, így változatossá tehetjük a felhasználást.

legjobb Nespresso kávégépek kapszullak

Tippünk

Ha valaki viszont úgy dönt, hogy a kapszulás kávéfőző nem az ő világa, és más irányba szeretne nézelődni, úgy következő cikkünkben biztosan talál számára megfelelő választást: Hogyan válasszunk kávéfőzőt?

Mennyibe is kerülnek a Nespresso kávégépei?

Fontos kiemelni, hogy az árkategória csak tájékoztató jellegű, mindenkinek magához mérten kell mérlegelnie, hogy mi az, amit megengedhet magának, vagy mi az, amibe szeretne beruházni vásárlás során. Nespresso kapszulás kávégépet vásárolva egy dologban azonban biztosak lehetünk; legyen szó alacsonyabb árképzésű készülékről, vagy drágábbról, a minőségre nem lehet panaszunk.

Magas árkategória – 75.000 Ft–tól

Az ide tartozó készülékek testre szabhatósága igen széles palettán mozog. Ezen készülékek döntő többsége rendelkezik olyan extrákkal, mely a többi árkategóriában nem megtalálható. Az ide tartozó készülékek kialakításukkal is már megragadják bárki tekintetét, segítségükkel már–már művészi szintre emelhetjük a kávé fogyasztást.

Közepes árkategória – 75.000 – 45.000 Ft

A közepes árkategóriájú Nespresso kapszulás kávégépek a minőséget és a funkcionalitást ötvözik az elérhetőbb árszinttel. A közepes árszint ellenére is magas minőségű kávéélményt kínál, különböző kávék méreteivel és a Nespresso széles kapszulaválasztékával.

Alacsony árkategória – 45.000 Ft és alatta

Az alacsony árkategóriába tartozó Nespresso kapszulás kávégépek a megfizethetőséget és a praktikusságot helyezik előtérbe. A Nespresso Essenza Mini, mint kiváló példa, kompakt méretű és egyszerű kezelhetőségű, ugyanakkor minőségi kávéfőzést biztosít. Bár funkcióiban egyszerűbb, mint a magasabb árkategóriájú társai, ideális választás azoknak, akik kiváló minőségű kávét szeretnének megfizethető áron.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése