Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Kis háztartási gépek

Legjobb szakállvágók 2024-ben

Ki ne szeretne minden nap úgy lépni ki a házából, mintha épp borbélytól jönne? Egy szakállvágó készülék tökéletes megoldást jelenthet. Szakállát minden nap rendben tarthatja, a készülék használata pedig rendkívül egyszerű. Körülnézhet az egyszerűbb, olcsóbb típusok között, melyek egy általános formáláshoz, igazításhoz tökéletesek. Választhat a különösen precíz és  kontúrok vágására specializálódott fajták között, vagy éppen a többfunkciós legjobb szakállvágók között, melyek számos előnnyel rendelkeznek, mint például ez a modell – BaByliss PRO Skeleton.

Igényeseknek

Egyike a legjobb haj- és szakállvágó gépeknek, mely akkumulátorral és hálózattól is működik,cserélhető japán pengékkel rendelkezik, ügyesen alakítja a V vágási szöget, szoros vágást, a nyak- és szakállvázlatot, illetve a fülek körüli  szegélyezést.

Legjobb ár/érték arány

14 féle szakállhossz nyírásához, formálásához alkalmas akkumulátoros, rendkívül hajlékony, vízálló többfunkciós szakállnyíró kopásálló pengékkel, dupla vágás elleni védelemmel.

Legjobb olcsó

Minden szükséges funkcióval ellátott nem túl drága szakállvágó önélező mechanizmussal, titánnal bevont vágóéllel, rozsdamentes acélból készült pengékkel, háromféle méretű vezetőfésűvel.

A legjobb szakállvágók

Értékelés: BaByliss PRO Skeleton – precíz hajvágó és szakállvágó

BaByliss PRO Skeleton BABFX7870GE/FX7870RE haj- és szakállvágó: magas minőségű, arany színű fémtokkal, precíz vágással és könnyű tisztíthatósággal. Ideális eszköz otthoni használatra, stabil fogású és energiatakarékos. Premium kategória

Töltési idő: 3 óra | Penge: T típusú 40 mm, U típusú 30 mm | Akkumulátor üzemidő: 2 óra | Színe: arany | Hozzávetőleges ár: 53 990 Ft

Előnyök
 • Energiatakarékos akkumulátor
 • Precíz vágás
 • Könnyű tisztítás
 • Alacsony rezgés
Hátrányok
 • Hosszú töltési idő
 • Nincs önélező

Ha otthon szeretné vágni és igazítani a szakállát, egy remek befektetésnek bizonyul  a BaByliss PRO Skeleton BABFX7870GE/FX7870RE hajvágó és szakállvágó. Az eszköz kényelmesen használható, pontos és megbízható. Így nem kell állandóan időpontot kérnie a borbélynál, és időt szakítania szakállának megigazítására.
Háza fémből készült, így stabil és kézben kényelmesen fogható a magas csúszásmentes fogantyújának köszönhetően, és külseje arany színben pompázik.
Külsején kívül még fontosabbak a működéséhez kapcsolódó funkciói: precízen végzi el a szoros vágást, a nyak- és szakállvázlatot, illetve a fülek körüli  szegélyezést.  A pengék T- és V-típusúak, az előbbi 40 mm-es, az utóbbi 30 mm-es. Segítségükkel lehetővé válik a szuper éles V vágási szög nulla rés beállítással, hogy vagány, menő  kialakítással kitűnjön a tömegből. Amikor befejezte a munkát, a pengéket könnyen leveheti és egyszerűen megtisztíthatja, vagy ha szükségesnek látja, akkor kicseréli. Cseréje rendkívül gyors, bárki könnyen elvégezheti.
Szakállvágás közben a kisgép nagyon halk, rezgése minimális, amivel hozzájárul környezetünk megóvásához, hiszen kevesebb energiát fogyaszt és  hosszabb ideig működik.  Súlya nem nagy. Mindezt az elektronikus vezérlési digitális motor eredményezi, mely percenként 7200 pengemozgással működik.
A lítium akkumulátor két órás vezeték nélküli üzemidőt biztosít, és 3 óra alatt töltődik fel.
A készüléken pirossal villogó LED lámpa jelzi a töltést, a folyamatosan pirossal világító LED pedig a teljes feltöltöttséget.

Értékelés: Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61) – rendkívüli hajlékony

Philips OneBlade Pro 360 szakállvágó: vízálló, precíz vágású, minden szakálltípushoz alkalmazható, hosszú akkumulátor-élettartammal Arany középút

Töltési idő: 1 óra | Penge: rozsdamentes acél | Akkumulátor üzemidő: 2 óra | Maximális fogyasztás: 5,4 W | Színe: világos zöld és fekete | Hozzávetőleges ár: 31 390 Ft

Előnyök
 • LED kijelző
 • Vízálló, száraz és vizes használatra
 • Négy hónapig használható penge
 • Hosszú akkumulátor-élettartam
Hátrányok
 • Nincs önélező funkció
 • Korlátozott tartozékok

A Philips OneBlade Pro 360 bármilyen szakáll nyírásához, igazításához, formázásához alkalmas, legyen szó hosszú vagy rövid, göndör vagy egyenes, vékony- vagy vastag szálú szakállról. Emellett tökéletesen illik a test bármely részének borotválásához. A OneBlade használata kényelmes és egyszerű.
A készülék újdonsága a rendkívüli hajlékonysága, amit minden irányba kifejt, és arcának formáját is figyelembe veszi, ezzel biztosítva a teljes felület elérését és leborotválását.
Ami a pengéket illeti, érzékeny bőr esetén is használható, mivel a kétoldalas 360-as rozsdamentes acél penge dupla vágás elleni védelemmel van ellátva. Ráadásul a Philips OneBlade felületi rétege lekerekített hegyekkel van ellátva. A kétoldalas penge előnye az, hogy  akármelyik irányba indulva, a kontúrokat, vonalakat tökéletesen alakítja. A pengék akár 4 hónapon át biztosítják az ideális eredményt. A kopásukat és a lecserélés időszerűségét egy ikon jelzi. Továbbá egy digitális LED kijelzővel is rendelkezik, mely jelzi az akkumulátor állapotát.
A készülék tartozéka egy fésűkészlet, melynek segítségével a szakállát egyenletesen tudja nyírni, és kiválaszthatja a kívánt hosszúságot.
Összesen tizennégy 0,4 és 10 mm közötti zárható hossz-beállítás közül választhat a délutáni tarlótól a szép rövid vágáson át a hosszabb szakállig.
gyors oszcilláló trimmer (percenként 12 000-szer ) kifejezetten a hosszú szakáll vágására lett kitalálva.
Ha bőre érzékenyebb az átlagosnál, akkor javasoljuk a bőrvédő rögzítését, mellyel biztonságosan végezhet el a borotválkozást.
A készüléket akár zuhanyzás közben is használhatja, ugyanis vízálló, száraz és vizes borotválkozásra is alkalmas. Ez azért is egy fontos tulajdonság, mert könnyen tisztítható ezáltal.
Akkumulátora körülbelül két órán át működőképes, majd ezután helyezze töltőre és egy óra múlva akár ismét használhatja is.
Meg kell említenünk az egyéb extra tartozékait is, mint például az utazási zár, felcsúsztatható testfésű, töltőállvány, tartalék cserélhető penge, utazótáska, tartalék fejek.

Értékelés: Remington MB4046  – modern szakállvágó

Remington MB4046 szakállvágó többféle vezetőfésűvel, precíz pajeszvágóval, önélező titánnal bevont vágóélekkel, mosható fejekkel, ideális otthoni használatra. Classic kategória

Töltési idő: 16 óra | Penge: rozsdamentes acél | Akkumulátor üzemidő: 1,5 óra|Vezetőfésű: három féle | Színe: barna, szürke | Hozzávetőleges ár: 20 880 Ft

Előnyök
 • Titánnal bevont vágóél
 • Háromféle méretű vezetőfésű
 • Kipattintható pajeszvágó
 • Önélező mechanizmus
Hátrányok
 • Nem vízálló
 • Hosszú feltöltési idő

Naprakész, modern és stílusos, a Remington MB4046 szakállvágó nélkülözhetetlen eszköz a szakálligazításhoz. Nem fog csalódni ebben a készülékben, amely minden szükséges funkcióval rendelkezik az otthoni borotválkozáshoz. Háromféle méretű vezetőfésű toldattal rendelkezik, tökéletes a szakáll rendbehozására és formázására. Az XL vezetőfésű ideális a hosszabb, 20 és 35 mm közötti szakállhoz, míg az 1,5 -1,8 mm-es szakállhoz való vezetőfésű kisebb igazításokhoz hasznos. A borostaformázó vezetőfésű az 1 és 5 mm hosszúságú szakállakhoz ajánlott. Külön említést érdemel a kipattintható pajeszvágó, amely a szakáll és az oldalszakáll precíz alakításához használható, valamint egy kevert vaddisznósörte kefe, ami a szakáll igazítás előtti és utáni lekefézésére alkalmas. A titánnal bevont és önélező képességű vágóél minden nap színvonalas eredményt biztosít.
A készülék vezeték nélkül 90 percig használható, a feltöltési ideje 16 óra, az akkumulátor állapotát pedig egy LED kijelző jelzi. A vágókés és a fejek moshatóak, így a szakállvágó karbantartása egyszerű; viszont figyelembe kell venni, hogy a készülék nem vízálló.

Top 5 legjobb szakállvágó

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 5
1. BaByliss PRO Skeleton BABFX7870GE/FX7870RE Egyike a legjobb haj- és szakállvágó gépeknek, mely akkumulátorral és hálózattól is működik, cserélhető japán pengékkel rendelkezik, ügyesen alakítja a V vágási szöget, szoros vágást, a nyak- és szakállvázlatot, illetve a fülek körüli  szegélyezést Árat megtekinteni
2. akkumulátoros, rendkívül hajlékony, vízálló többfunkciós szakállnyíró Philips OneBlade Pro 360 (QP6651/61) 14 féle szakállhossz nyírásához, formálásához alkalmas akkumulátoros, rendkívül hajlékony, vízálló többfunkciós szakállnyíró kopásálló pengékkel, dupla vágás elleni védelemmel Árat megtekinteni
3. Remington MB4046 Minden szükséges funkcióval ellátott nem túl drága szakállvágó önélező mechanizmussal, titánnal bevont vágóéllel, rozsdamentes acélból készült pengékkel, háromféle méretű vezetőfésűvel Árat megtekinteni
4. Braun BS1000 Gyors, egyszerű és gyengéd vízálló többfunkciós szakállvágó, mely bármely testszőrzet eltávolítására alkalmas, mind férfiaknak, mind nőknek ajánlott. Árat megtekinteni
5. Sencor SHP 6201RD Vezeték nélkül és hálózaton keresztül is egyaránt működtethető, 6 különböző cserélhető trimmelő titánból készült fejjel rendelkező szakáll- és hajvágó. Árat megtekinteni

Népszerű szakállvágók az Árukereső.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb szakállvágót?

Ha szakállat visel, biztosan tudja, hogy a szakáll ápolás nélkül csupán az arcból kiálló szőr. És ha van szakálla, biztosan elgondolkodott már azon, hogy hogyan tehetné rendbe rendszeresen a szakállát anélkül, hogy borbélyhoz járjon hetente többször is. Ha otthonában van egy szakállvágó készülék, akkor megmenekülhet az állandó időpont foglalástól, és a saját szakszerűtlen próbálkozásaitól. Az itt kínált eszközök között olyan gépek találhatók, amelyek a jó eredményt garantálják.
A választásnál több szempontot is figyelembe kell venni. Nem mindegy, hogy hosszú-e vagy rövid a szakálla, hiszen vannak kifejezetten hosszú szakállra tervezett készülékek, és vannak az egész rövid szálak esetében használandók. Megkülönböztethetjük a kontúrozó gépeket, amelyeknek eltérő a funkciójuk.
Esetleg sokat utazik és nincs mindig hálózat a közelében? Akkor nézzen szét az akkumulátoros, elemes szakállvágók között és tájékozódjon az üzemidejükről, valamint a töltési időről is.
Ha szívesen használná szakállvágó gépét hajvágásra vagy a testszőrzet eltávolítására is, akkor az Ön esetében a többfunkciós modellek vannak előnyben.
Ami a pengéket illeti, mindenki számára a legfontosabb a biztonság és a hosszan tartó élességük, szükség van-e élezésre, vízálló-e, milyen anyagból készült.
Az egyszerű, de különösen a többfunkciós gépeknek vannak tartozékai, mint például a fejek, amit szintén fontos, ha igényeihez szabva vásárol meg. Az alábbiakban részletesebben elemezzük a felsorolt témákat.

Az akkumulátoros vagy a hálózattól működő szakállvágó jobb?

Amennyiben gyakran távol van otthonától, és a szakállformálás az utazásai során is fontos, egy akkumulátoros készülék lehet az ideális választás az Ön számára, hiszen nem szükséges konnektorhoz közel lennie a használatához. A hálózattól működő készülékek előnye, hogy nem kell órákat várni az akkumulátor feltöltésére.
Az akkumulátoros változat nagy előnyt jelent, ha aktív az életmódja és gyakran távol van otthonától. Legyen szó utazásról vagy olyan munkakörülményekről, amelyek miatt néha nem egyszerű megoldani az otthoni rutint. Az akkumulátoros szakáll trimmelő ideális választás nyaralás vagy egyéb helyzetek során, amikor nem könnyű konnektorhoz jutni. Abban az esetben viszont élményt is jelent a vezeték nélküliség, ha zuhanyzás közben is használhatja, de csak a vízálló készülékek esetében.
Számos szakállvágó modell mind hálózati, mind akkumulátoros üzemmódban működik. Ez a legpraktikusabb megoldás, hiszen Ön döntheti el, hogy milyen élethelyzetben és milyen helyen melyik üzemmódot választja.

szakallvago akumulatoros, vizallo, ferfi szakall

Szükségem van egy professzionális szakállvágóra?

A professzionális szakállvágó gép  elsősorban a borbély-fodrász szakemberek naponta használatos eszköze, hiszen számukra ez munkaeszköz, melyet napi nyolc órában használnak. Ezért számukra fontos, hogy a készülék minősége kifogástalan legyen. Na, de miért nem vásárolna Ön is profi gépet, ha a borbély helyett végzi el naponta a szükséges szakálligazítást? A professzionális készülékek használata kényelmesebb és egyszerűbb, több olyan funkciót is kínálnak, amelyek megkönnyítik a mindennapokat, például különböző fésűket a tartozékok között. Például léteznek extra rugalmas szakállvágók, amelyek képesek a nyírást két irányba is elvégezni. Számos típus vízálló, ezáltal megkönnyítve a gép tisztítását. Fontos szempont a készülék anyaga is: a professzionális gépek pengéi rozsdamentes acélból vagy titánból készülnek, hosszú ideig megőrizve élességüket anélkül, hogy elkopnának.

Mire használható a szakállvágó?

Egy szakállvágó természetesen szakállvágásra, szakálligazításra használható.  Többnyire ez a legfontosabb funkciója. Azért vásárolják meg, hogy otthon is elvégezhető legyen az, amiért borbélyhoz járnak. Így pénzt és időt spórolnak meg, ha saját maguk elvégzik az igazítást. Ha többfunkciós gépről van szó, akkor több feladatot is el tudnak végezni, mint például hajvágás, testszőrzet eltávolítása.

Többfunkciós szakállvágó

Ha érdeklődését egy többfunkciós készülék keltette fel, itt összefoglaljuk, hogy a nyíráson kívül milyen egyéb feladatokra alkalmas egy ilyen gép. A legjobb szakállvágó gépek a test különböző részein lévő szőrzet vágására is használhatóak, beleértve a hónaljat, orrot, fület, mellkast, ágyékot és szemöldököt. Olyan helyeken is helyt állnak, ahol a szőrzet nehezen elérhető. A hosszú és erős szakállal is könnyen megbirkóznak. Természetesen hajvágóként is remek teljesítményt nyújtanak. Minden hajtípus vágására alkalmasak. Egy másik fontos funkciója, hogy kontúrozásra is tökéletesen alkalmas.

Kontúrozó gépek

Egy férfi arcán több különböző helyen is jelenik meg a szőrzet. Magán az arcon, az állon, felső ajkak fölött, ami a bajusz, illetve a nyakon. A szép határvonalak nem alakulnak ki maguktól, ezért ezeket tudatosan kell formálni. Amikor a gondozás elmarad, akkor a szőrzet gondozatlanná válik, legalább is ezt  a hatást keltik. Így válik fontossá az arcszőrzet határainak meghatározása, amiben a kontúrozógép nyújt segítséget.

hajnyiro, szakallvago, elektromos

Nyírók hosszabb szakállhoz

Ha viszonylag hosszú ideig szeretné hosszú szakállát megtartani, a szakállvágó ideális eszköz lesz számára, hogy gondozott maradhasson. Ehhez nem szükséges más, mint beállítani a készüléken a szükséges hosszúságot és nekilátni a nyírásnak. A hosszú szakáll nem igényel nagy munkát, viszont rendszeresen gondozni kell. A tartozékok között található vezetőfésű közül a legnagyobbakat kell választani ebben az esetben.

Mi a legjobb penge anyag?

A pengét között megkülönböztethetünk acél-, rozsdamentes acél-, titán- és kerámiapengéket. Az acélpengéket gyakran nevezik klasszikus pengéknek. Előnyük az ideális élességük és a megfizethető ár. Viszont hajlamosabbak a rozsdásodásra, ezért kerülendő a víz érintkezése.
A rozsdamentes acél pengék ugyanolyanok, mint az acélpengék, de nem rozsdásodnak, ami lehetővé teszi az eszköz leöblítését.
Minőségben legjobbak a titán pengék, amelyek valóban biztosítják a maximális biztonságot. Ezek a pengék képesek az önélezésre. Hátrányuk, hogy a magasabb árkategóriába tartoznak.
A kerámia pengékről azt lehet tudni, hogy szintén nagyon tartósak és erősek, de olcsóbbak, mint a titán.

Milyen tartozékokat és fejeket tartalmazzon a szakállvágó?

Akik többfunkciós készüléket vásárolnak, azok számíthatnak arra, hogy  a csomagban több tartozékot is találnak. Így lehetőségük lesz több stílus és szakállfajta kialakításához. A tartozékok azok számára fontos, akik szeretnek kísérletezni és váltogatni a formát.  Ha a tartozékok között 11 vagy több  fej van, akkor a készüléket testre és fejre is lehet használni.
Először is találhat különböző méretű és célú fejeket a csomagban: például 41 mm-t széles – hajnyíráshoz, 32 mm-t széles – szakállhoz, 6 mm kontúrfejet, vagy akár orr és fülszőr nyírófejet. A kiegészítők között olykor találunk hajkefét, szakállolajat, manikűrkészletet,  testápolót, borotvahabot, borotvazselét, utazótáskát, töltőállványt, az utazási zár, felcsúsztatható testfésű, töltőállvány.

Tanácsunk

Hajának, szakállának egészségét a hajvitaminokkal őrzi meg.

Legnépszerűbb szakállvágó márkák

Philips szakállvágók

Philips egy holland multinacionális cég, melyet  Eindhovenben alapítottak  1891-ben. Azóta több mint 60 országban van jelen.  Leginkább elektronikai termékeket gyárt. Innovatív és minőségi termékei révén  segít  az életminőség javításában több területen, mint például a háztartás, szépségápolás és egészségmegőrzés. Természetesen a borotvák, hajvágók, szakállgépek terén is élen jár. Évről évre újdonságaival lepi meg a vásárlókat, a legjobb minőséget kínálva számukra bizonyít a Philips szakállvágó.

Remington szakállvágók

Remington hajszárítók

A Remington volt az a cég, amely 1937-ben bevezette az első elektromos borotvát, ezzel teljes mértékben megváltoztatta a férfiak és nők borotválkozási szokásait. 1960- ban bemutatja a világ első vezeték nélküli használható elektromos borotváját. A cég azóta is világelső termékeket hoz létre, mindig újításokat vezetve be a piacra.  A Remington minden korszakban jelen van és hozzájárul a fejlődéshez. Segít az új stílus kialakításában.

Braun szakállvágók

Braun Németország egyik elektronikai termékeket gyártó cégje. 1921-ben jött létre Frankfurtban, viszont azóta Kronenbergben költözött a székhelye. Epilátorokat, hajápolási eszközöket, szépségápolási termékeket gyárt, melyek között kiemelkednek az elektromos szakállvágók. Férfiak, nők egyaránt kedvelik, gyakran választják a Braun márkát. Mindig a legjobb termékeket kínálja, a legjobb anyagból készíti a készülékeket.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.1 (10 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése