Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2024-as év legjobb ütvefúrói

Minden háztartás életében eljön az a pillanat, amikor valami új felszerelése, valami régi átszerelése miatt, vagy csak barkácsolás gyanánt fúrógéphez, vagy csavarozóhoz kell nyúlnia, arról nem is beszélve, ha valaki szakember, vagy a vállalkozás ügymenetéhez nélkülözhetetlen. Ha nincs nálunk otthon, úgy kénytelenek vagyunk beruházni egyre. Azonban a termékekre rákeresve szembesülünk azzal, hogy ez mennyire bonyolult is lehet. A következőkben pár javaslatot mutatunk be, melyik terméket lehet érdemes választani, valamint a választást elősegítendő egy rövid leírást is biztosítunk, hogy segítsünk kicsit eligazodni, hisz itt is fontos a felhasználás jövőbeni módja.

Igényeseknek

Az erőteljes 1010 Wattos teljesítmény, és a MILWAUKEE név együtt a garancia arra, hogy a magas árért magas minőséget is kapunk.

Legjobb ár/érték arány

A két sebességfokozatnak köszönhetően sokoldalú felhasználást tesz lehetővé fában, fémben, akár betonban.

Legjobb olcsó

Az Einhell megbízhatósága mellett igen kedvező árfekvésű készülékhez juthatunk, ami tökéletes otthoni felhasználásra.

Legjobb ütvefúrók

Értékelés: Milwaukee SB 2-35 D

Premium kategória

Teljesítmény: 1010W l Súly: 4,2kg l Hang: 111dB l Tokmány mérete: 16mm l Fúrási átmérő betonban: 35mm l Fúrási átmérő falazatban: 40mm l Nyomaték: 57Nm l

Előnyök
 • Erős teljesítmény
 • Kompakt kialakítás
 • Sokoldalúság
Hátrányok
 • Magas ár
 • Súlya megnehezíti a hordozhatóságot

A Milwaukee SB 2-35 D egy erőteljes ütvefúró, amely kiválóan alkalmas a szakmai felhasználásra. A gép magas teljesítményű motorral rendelkezik, ami lehetővé teszi a hatékony fúrást és csavarozást a legkeményebb anyagokban is. A 35 mm-es fúrási kapacitásának köszönhetően széles körű alkalmazásokhoz ideális választás, beleértve a nagy átmérőjű furatok készítését is.

A Milwaukee SB 2-35 D kétfokozatú sebességváltóval rendelkezik, ami lehetővé teszi a precíz munkavégzést, és a nagy teljesítményű feladatokhoz való alkalmazkodást. A dinamikus ütvefúró mechanizmus segítségével könnyedén kezelheti a kemény felületeket, például betont vagy téglát. A csavarozási funkció és a könnyen váltogatható fúrótokmány tovább növeli a gép sokoldalúságát.

A kompakt és ergonomikus kialakítás lehetővé teszi a kényelmes és precíz irányítást, miközben a tartós anyagok és a kiváló minőségű összeszerelés biztosítja a hosszú élettartamot. A gép tervezése a professzionális felhasználók szükségleteit szem előtt tartva történt, így ideális választás a nehéz munkafeltételek mellett is. A Milwaukee SB 2-35 D a szakmai felhasználók számára biztosítja a hatékony és megbízható szerszámot a napi munkavégzéshez.

Értékelés: DEWALT D21570K

Arany középút

Teljesítmény: 1300W l Súly: 3kg l Hang: 93dB l Munkahossz: 380mm l Fúrási átmérő betonban: 22mm l Fúrási kapacitás falazatban: 127mm l Magasság: 215mm l

Előnyök
 • Magas teljesítmény és pontosság
 • Kompakt kialakítás
 • Állítható oldalfogantyú
Hátrányok
 • Magasabb ár

A DEWALT D21570K ütvefúró egy olyan eszköz, amely minden szakember és barkácsoló álma. A gép mögött rejlő erőteljes motor gond nélkül veszi fel a harcot a kemény anyagokkal, így biztosítva a hatékony és precíz fúrást. Kompakt kialakítása és ergonomikus formatervezése teszi kiválóvá a kezelhetőségét és a pontos irányítást, ezáltal minden munkafolyamatot egyszerűvé tesz. Az ütvefúró funkció további előnyt jelent, különösen a nehezebb feladatok során, biztosítva a gép sokoldalúságát.

A változtatható sebesség beállítási lehetőség lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az aktuális munkafolyamathoz ideális fordulatszámot válasszák, ezzel optimalizálva a gép teljesítményét különböző anyagokon. A hálózati árammal működés biztosítja a folyamatos és erőteljes teljesítményt, miközben a gép könnyű súlya és kompakt mérete megkönnyíti a szabad mozgást a munkaterületen.

A DEWALT hírneve a minőség és a tartósság szinonimája, így a D21570K ütvefúró esetében sem lesz másképp. Fedezze fel a szakmai munkavégzés új dimenzióját ezzel az eszközzel, ahol a hatékonyság és a megbízhatóság kéz a kézben jár.

Értékelés: Einhell TC-ID 650 E

Classic kategória

Teljesítmény: 650W l Súly: 1,8kgkg l Tokmány: 1.5-13mm l Fúrási átmérő betonban: 13mm l Fúrási átmérő fémben: 10mm l Fordulatszám: 0-2600 l

Előnyök
 • Könnyű kezelhetőség
 • Megfizethetőség
Hátrányok
 • Korlátozott teljesítmény

Az Einhell TC-ID 650 E ütvefúrója a hatékonyság és a megfizethetőség ideális kombinációját kínálja az otthoni és könnyebb szakmai felhasználók számára. A könnyű súly és a kompakt kialakítás biztosítja, hogy a gépet könnyedén kezelhesse és szállíthassa, így ideális választás szűkebb területeken vagy hosszabb munkaidő alatt. A változtatható sebességbeállítás lehetőséget nyújt a felhasználónak, hogy finomhangolja a fúrás vagy csavarozás sebességét, alkalmazkodva a konkrét munkafeladathoz.

A gép megbízható teljesítményt nyújt otthoni felhasználásra vagy könnyebb barkácsprojektekhez. Az ütvefúró funkció lehetővé teszi a gépnek, hogy hatékonyan kezelje a keményebb anyagokat is. Az Einhell TC-ID 650 E szerszámcseréje egyszerű, így a felhasználó könnyen váltogathat a különböző munkafeladatok között. Az ár-érték aránya miatt ez a gép vonzó lehet azok számára, akik keresik a megfizethető, ugyanakkor hatékony ütvefúrót otthoni vagy hobbi célra.

TOP 5 ütvefúró

Típus Összefoglalás Vásárlás
Legjobb ütvefúrók  (TOP 5)
1. MILWAUKEE SB 2-35 D

Értékelés: 98%
★★★★★

A MILWAUKEE SB 2-35 D ütvefúrója erőteljes teljesítményével és strapabíró kialakításával kiválóan megfelel a szakmai felhasználók igényeinek és nehezebb fúrási munkáknak. Árat megtekinteni
2. Bosch GSB 162-2 RE

Értékelés: 92%
★★★★★

A Bosch GSB 162-2 RE ütvefúrója erős motorjával és kiváló teljesítményével tökéletes választás professzionális fúrási feladatokhoz és nehéz anyagokhoz. Árat megtekinteni
3. DEWALT D21570K

Értékelés: 90%
★★★★★

A DEWALT D21570K ütvefúró erőteljes motorjával és pontos kialakításával ideális választás a professzionális munkához és precíz fúrási feladatokhoz. Árat megtekinteni
4. Makita HP1631K

Értékelés: 85%
★★★★

A Makita HP1631K ütvefúrója kompakt és erőteljes, ideális választás otthoni vagy kisebb szakmai projektekhez. Árat megtekinteni
5. Einhell TC-ID 650 E

Értékelés: 80%
★★★

Az Einhell TC-ID 650 E ütvefúrója könnyű, kompakt kialakításával és változtatható sebességbeállításával ideális választás otthoni vagy könnyebb barkácsprojektekhez. Árat megtekinteni

Népszerű fúrógépek az Árukereső.hu-nál

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ütvefúrót?

Kezdjük rögtön azzal, hogy az ütvefúró felhasználási területét ismertetjük: ezek a készülékek gyakran ugyanúgy neznek ki, mint a csavarozó társaik. Azonban az ütvefúrók nem alkalmasak csavarozásra, ehelyett remekül lehet velük falazatokba fúrni (tégla, ytong, gipszkarton), horgonyok, dübelek rögzítésére használni. A legtöbb modern készülék manapság azonban mar lehetővé teszi a különböző módok közti felhasználást is; csavarozás, fúrás, utve fúrás.

Gyakran keverik össze az ütvefúrót és kalapácsot; a két készülék nagyon hasonló, hisz az ütvekalapácsot is használják falazat fúrására, de a kalapács méretében nagyobb, és betonhoz is nyugodtan használható.

Milyen tulajdonságokra figyeljünk kiválasztás során?

Kiválasztás előtt fel kell tennünk magunknak a kérdést: akkus vagy vezetékes fúrót szeretnék? Manapság már elterjedtek a vezetek nélküli változatok is, így nem lehet elmenni ezek mellett sem. A kényelem, amit magában hordoznak, vonzó lehet sok mindenki számára, hisz nem vagyunk aljzatokhoz, konnektorokhoz kötve munkánk során. Ezekkel egy külön cikkünk foglalkozik.

A legalapvetőbb tulajdonság, amivel kezdjük, a teljesítmény, melyet Wattban szokás megadni (jele W). Minél nagyobb a teljesítmény, annál erősebb a készülék, ebből indulhatunk ki. Azonban egy 650W-os készüléknél nem sokkal drágább egy 750W-os készülék, így egy másik tulajdonságot, a nyomatékot is meg kell néznünk, amennyiben csavarozáshoz is szeretnénk használni: ez a különböző készülékek tulajdonságainál Nm értékkel fog szerepelni (például 30Nm).

legjobb utvefurok teszt

Viszonyításként úgy lehet bemutatni, hogy egy egyszerű, évente pár alkalmas felhasználásához elegendő lehet egy 750W-os készülék, de ha valaki nagy lyukakat szeretne fúrni, viszonylag kemény anyagok a, akkor érdemesebb lehet az 1100-1300 Wattos kategóriában keresnie.

Az ütvefúrók esetében a súly fontos tényező lehet, különösen hosszabb munkafolyamatok vagy intenzívebb helyzetek során. A Könnyű kialakítású gépek kényelmesebbek lehetnek hordozásra és hosszabb ideig történő használatra. Az átlagos felhasználóknak érdemes olyan ütvefúrót választani, amely kiegyensúlyozott súlyt biztosít, hogy könnyen kezelhető legyen a különböző munkafeladatok során.

A tokmány típusa

A tokmány típusa kulcsfontosságú tényező az ütvefúró kiválasztásában. Két fő típus létezik:

– kulcsnélküli

– kulcsos tokmány.

A kulcsnélküli tokmányok lehetővé teszik a fúrófejek gyors és egyszerű cseréjét, kényelmet biztosítva a munkafolyamat során.Ez a típus ideális olyan felhasználóknak, akik gyakran váltanak fúrófejek között, és szeretik a könnyű kezelhetőséget.

A kulcsos tokmányoknál a fúrófej cseréjéhez kulcsra van szükség, ami szilárdabb megfogást biztosít, de időigényesebb lehet. Az ilyen tokmányokat gyakran választják azok, akik specifikus feladatokhoz igénylik a maximális precizitást. A kulcsos tokmányok stabilabb fúrásokat tesznek lehetővé, de figyelembe kell venni a cserékhez szükséges plusz időt.

A választás során gondolja át az egyéni preferenciáit és a tervezett feladatokat. Azok számára, akik gyors és változatos munkavégzést igényelnek, a kulcsnélküli tokmányok előnyösebbek lehetnek. A kulcsos változatok különösen fontosak lehetnek olyan feladatok esetén, ahol a biztonság és a stabil megfogás elsődleges szempont.

Egyéb hasznos tulajdonságok

Sebesség

Az ütvefúró sebességbeállításai lehetővé teszik a váltást a különböző feladatok között – például fúrás vagy csavarozás. Alacsonyabb sebességű beállítások ideálisak a csavarozáshoz, míg a magasabb sebességek alkalmasak a fúrási feladatokhoz. Az egyenletes sebességű ütvecsavarozók a precíz munkához és a különböző anyagok kezeléséhez nyújtanak optimális teljesítményt. Fontos, hogy ismerje meg az ütvefúró sebességbeállításainak különböző pozícióit, hogy a legjobban ki tudja használni a gép képességeit. A megfelelő sebességválasztás segít abban, hogy minden munkafolyamatot precízen és hatékonyan végezzen el az eszközével.

Világítás

Lehetőségünk van olyan készülék választására, amin beépített világítás is van, ami remek segítség lehet kevésbé megvilágított, sötét helyeken. A fényforrás segíthet nekünk abban, hogy a fúrószárat a megfelelő helyre helyezzük, így elkerülve az esetleges pontatlanságokat, félre fúrásokat.

Cserélhető fogantyú

Bizonyos készülékek úgy lettek kialakítva, hogy a rajtuk található fogantyú cserélhető legyen, így a különböző helyzetekben lehetőségünk van, hogy a számunkra leginkább megfelelőre váltsunk, ezzel minimalizálva az esetleges baleseteket, kényelmetlenségeket. Összességében elmondható, hogy ezek a cserélhető fogantyúk biztosítják számunkra azt a fajta rugalmasságot, amit szeretnénk élvezni az ilyen jellegű munkák végzése közben.

legjobb utvefurok teszt

Indítás rásegítés, és menetirány váltás

Ahhoz, hogy a készülékünk minél hatékonyabban szolgálja a kényelmünket, extra funkcióként bizonyos modellek rendelkeznek indításnál rásegítéssel. Ezzel a funkcióval a magas teljesítményen történő használat során sokkal magabiztosabban végezhetjük el a feladatunkat, nem beszélve arról, hogy készülékünk élettartamát is növeljük ezzel.

A menetirány változtatása pedig lehetővé teszi, hogy a fúrás irányát megváltoztatva a fúrószárat könnyebben kihúzzuk a kialakított lyukból, esetleges, a fúrás során keletkezett anyagot eltávolítsuk a lyukból, amit a fúrószár nem vezet ki.

Most már láthatjuk, hogy egy-egy termék kiválasztása mennyire összetett kérdéskör tud lenni, mennyi különböző szempontot kell figyelembe vennünk, még abban az esetben is, ha sima általános használatra keresünk hosszú távon is megbízható készüléket.

Tippünk

Ha pedig megtaláltuk a számunkra legjobb fúrót, további eszközökre is szükségünk lehet a ház körül felmerülő problémák megoldása során. Az alábbi linken például a sarokcsiszolók közül lehet választani: Legjobb rezgőcsiszolók

Porelszívás

Különösen falazat fúrásakor szükségünk lehet egy olyan készülékre is, ami segít bennünket, hogy tisztán tartsuk a munkaterületet, valamint a szemünkbe se kerüljön semmi por, szemcse. Ilyenkor lehet szükségünk egy megfelelő porelszívóra. Léteznek olyan kivitelek, amiket a kívánt furat helyéhez rögzítve a kihulló port azonnal elszívja. A drágább, speciális kivitelek rendelkezhetnek akár lézeres tájolóval is, így a további munkákban is segítségünkre lehetnek.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.4 (10 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése