Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb vákuumozó gép 2024 – Teszt és értékelés

Néha több élelmiszert vásárolunk, mint amennyire szükségünk van, ami élelmiszer-pazarláshoz vezethet. A vákuumozó gép megoldást kínál az élelmiszerek eltarthatóságának meghosszabbítására. A cikkünkben bemutatjuk, hogyan válasszon vákuumfóliázó gépet és bemutatunk három különböző kategóriájú modellt, hogy megkönnyítsük a választást.
Könnyű és felhasználóbarát kialakításával minket a WMF Lono vákuumozó győzött meg.

Igényeseknek

Hatékonyan tartósít és csomagol, megőrizve az ízeket és frissességet. Könnyű használat és megbízható teljesítmény.

Legjobb ár/érték arány

A legigényesebb felhasználók igényeit is kielégíti. Nagy teljesítmény, kompakt méretek, rozsdamentes acél test, egyszerű kezelés.

Legjobb olcsó

Kedvező áron kapható vákuumozó gép. Száraz és nedves élelmiszerek tárolására, Sous-vide főzéshez és pácoláshoz is alkalmazható.

Legjobb vákuumozó gépek

Értékelés: WMF Lono – kiváló minőségű modern vákuumozó gép

WMF Lono Premium kategória

Gyártó: WMF | Zacskó maximális szélessége: 30 cm | Súly: 1,9 kg | Felvett teljesítmény: 110 W | Szívóteljesítmény: 10-12 l/perc | Vákuum zacskók száma a csomagban: 6 m hosszú fólia | Hozzávetőleges ár: 71 290 Ft

Előnyök
 • Hatékony és gyors vákuumfóliázás
 • Könnyű és felhasználóbarát kialakítás
 • Beépített kábeltárolás
 • Kiegészítők széles választéka
Hátrányok
 • Magas ár

A WMF Lono vákuumfóliázó egy modern és megbízható eszköz az élelmiszerek tartósítására és csomagolására. Kiváló választás azoknak, akik szeretnék meghosszabbítani az élelmiszerek frissességét és megőrizni azok ízét. Az egyszerű kezelhetőség és praktikus kialakítás teszi lehetővé, hogy egyszerűen és gyorsan vákuumozza le az élelmiszereket.

Az WMF Lono vákuumfóliázó hatékonyan eltávolítja a levegőt az élelmiszerekből, így megakadályozza a penészesedést és a romlást. Könnyen hozzáférhetőek a különböző fóliatípusok és kiegészítők, legfeljebb 30 cm széles és 6 méter hosszú tekercsekkel tud dolgozni. Az eszköz könnyen tisztítható és karbantartható, így hosszú távon is kiváló teljesítményt nyújt. A beépített kábel tárolás tovább növeli a kényelmet és praktikusságot. Az elegáns megjelenése és strapabíró kialakítása miatt kiegészítője lehet bármely konyhának.

Értékelés: Klarstein FoodLocker Pro – gyors automata vákuumozó gép

Klarstein FoodLocker Pro vákuumozó gép vakuum Arany középút

Gyártó: Klarstein | Zacskó maximális szélessége: 30 cm | Súly: 1,5 kg | Felvett teljesítmény: 120 W | Szívóteljesítmény: kb. 12 l/perc | Vákuum zacskók száma a csomagban: 10 db | Hozzávetőleges ár: 23 590 Ft

Előnyök
 • Kiváló minőségű
 • Rozsdamentes acél kivitel
 • Egyszerű és intuitív kezelés
 • Kiváló szívóteljesítmény
 • Gyors automata funkció
 • Manuális kezelés lehetősége
 • Kompakt méretek
Hátrányok
 • A vákuumozó gép ár magasabb

A Klarstein FoodLocker Pro egy kiváló minőségű készülék az élelmiszerek vákuumozására. 120 W-os teljesítményével, 16 l/perc szívási sebességével és 0,8 bar szívóerejével még az olyan legigényesebb felhasználók számára is alkalmas, akik rendszeresen használnak légmentes csomagolást, és olyan megbízható készülékre van szükségük, amelyre mindig számíthatnak. Ellenálló rozsdamentes acélból készült, valamint hosszú élettartammal büszkélkedhet.

A vákuumos fóliahegesztő kivitelének és elegáns formatervezésének köszönhetően minden háztartásba illik. Nagy teljesítménye ellenére kompakt méretekkel büszkélkedhet, így nem fog feleslegesen sok helyet elfoglalni a konyhában. Súlya csupán 1,5 kg, így az sem fog gondot okozni, ha a szekrényben tárolja a készülék, és akár napi szinten is előveheti anélkül, hogy ez megterhelné Önt. A készülék nem csak élelmiszerek tárolására, hanem például halak vagy húsok pácolására, valamint Sous-vide főzéshez is alkalmas.

A készülék vezérlése egyszerű és intuitív, elegendő megnyomnia egyetlen gombot, és a fóliahegesztő automatikusan elvégzi a munkát Ön helyett. Ha olyan élelmiszerrel dolgozik, amely érzékenyebb a nyomásra, a Klarstein vákuumfóliázó manuális vezérlést is lehetővé tesz. Természetesen a folyamat megszakítására szolgáló gombbal is ellátott, és még a tisztítása is könnyű. Amennyiben Önnek nem okoz gondot nagyobb összeget fordítani a vákuumozó gépre, bátran javasolhatjuk a Klarstein FoodLocker beszerzését, ugyanis tesztünk szerint ez a legjobb vákuumozó gép.

Értékelés: Lauben Vacuum Sealer 60SB – olcsó és kompakt méretű vákuumcsomagoló gép

Legjobb vákuumozó gép - Lauben Sealer 60SB Classic kategória

Gyártó: Lauben | Zacskó maximális szélessége: 30 cm | Súly: 1,9 kg | Felvett teljesítmény: 110 W | Szívóteljesítmény: nincs feltüntetve | Vákuum zacskók száma a csomagban: 3 m hosszú fólia | Hozzávetőleges ár: 24 990 Ft

Előnyök
 • Egyszerűen kezelhető
 • 3 méter fólia
 • Videó használati útmutatóval
 • Kedvező ár
 • Nedves ételek is kezelhetőek vele
Hátrányok
 • Semmi különös

A Lauben Vacuum Sealer 60SB vákuumfóliázó gép még a legkisebb konyhában sem foglal el túl sok helyet, mégis nagyon megbízható segítője lesz az ételek tartósításának, pácolásának és a sous-vide főzéshez való előkészítésének. Különlegessége, hogy használatához nincs szükség zacskókra, ugyanis egy egész tekercs használható hozzá, amelyből levághatja az éppen szükséges mennyiségű fóliát.

A beépített vágónak köszönhetően a kezelés rendkívül egyszerű. A vákuumos fóliahegesztő kezelése 4 gomb segítségével történik, amelyek segítségével kiválaszthatja a használni kívánt módot. Azt, hogy éppen melyik mód van használatban, a LED fények jelzik. Így a száraz és nedves ételeket egyaránt kezelheti vákuummal, ami sokkal hosszabb eltarthatóságot biztosít, és csökkenti a hulladék mennyiségét.

A készülékhez egy tömlő is tartozik, amellyel akár vákuumdobozokból is végezhet légelszívást. Az élelmiszerek vákuumozásán kívül más lehetőségeket is kínál az értékes tárgyak és dokumentumok megőrzésére, vagy bármilyen tárgy védelmére a nedvesség hatásaitól. Természetesen előnye az erős, széles és szivárgásmentes hegesztés, amely kiváló ellenállóságot tanúsít. A felhasználás variációja is szinte korlátlan. Törékeny és kemény ételeket egyaránt tárolhat. Ez a kis segédeszköz kedvező áron kapható, és az összes feladatot elvégzi, amit Ön elvár tőle.

Top 5 vákuumozó gép

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 5
1.

WMF Lono

Gyártó: WMF
Zacskó maximális szélessége: 30 cm
Súly: 3 kg
Felvett teljesítmény: 90 W
Vákuum zacskók száma a csomagban: 1 fólia 30 × 150 cm és 5 zacskót 20 × 30 cm
Hozzávetőleges ár: 71 290 Ft
Webáruházba
2.

Maxxo VM Profi

Gyártó: Maxo
Zacskó maximális szélessége: 30 cm
Súly: 3 kg
Felvett teljesítmény: nincs megadva
Vákuum zacskók száma a csomagban: 1× henger 28 × 300 cm, 1× henger 20 × 300 cm, 5 x zacskó 22 × 28 cm
Hozzávetőleges ár: 47 295 Ft
Webáruházba
3. Klarstein FoodLocker Pro vákuumozó gép vakuum Klarstein FoodLocker Pro Gyártó: Klarstein
Zacskó maximális szélessége: 30 cm
Súly: 1,5 kg
Felvett teljesítmény: 120 W
Vákuum zacskók száma a csomagban: 10 db
Hozzávetőleges ár: 34 590 Ft
Webáruházba
4.

Concept Fresh VA0010

Gyártó: Concept
Zacskó maximális szélessége: 30 cm
Súly: 1,2 kg
Felvett teljesítmény: 90 W
Vákuum zacskók száma a csomagban: 5 + 5 db vákuum táskák az alábbi méretekben: 22 × 30 cm és 28 × 40 cm
Hozzávetőleges ár: 16 990 Ft
Webáruházba
5. Legjobb vákuumozó gép - Lauben Sealer 60SB

Lauben Vacuum Sealer 60SB

Gyártó: Lauben
Zacskó maximális szélessége: 30 cm
Súly: 1,9 kg
Felvett teljesítmény: 110 W
Vákuum zacskók száma a csomagban: 3 m hosszú fólia Hozzávetőleges ár: 24 990 Ft
Webáruházba

Népszerű vákuumozó gépek az Árukereso.hu oldalán

Mire használható a vákuumozó gép?

Bár a bevezetőnkben kifejezetten az élelmiszerek tárolását taglaltuk, a vákuumozó gépek természetesen számos egyébre is használhatóak. Ide tartozik például a Sous-vide főzés, valamint az ételek pácolása. Ezen felül a vákuumos tárolás helyet is takarít meg a hűtőszekrényben, illetve a fagyasztóban, mivel nem kell feleslegesen levegőt tárolnia. A vákuumfóliázó gép azt is biztosítja, hogy ne keveredjenek a szagok és az ízek, sőt, érdekesség, hogy növénymagok tárolására is kiváló módszernek bizonyul.

Sous-vide főzés

Most vegyük át bővebben, hogy mit is jelent a Sous-vide főzés. Ezen főzési módszernek a vákuumozás elengedhetetlen velejárója. A Sous-vide egy olyan gasztronómiai főzési eljárás, amely lényege, hogy lezárt, előzőleg vákuumozott, hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig, esetenként akár 50-70 óráig a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezelik az ételt. Az ételek így megtartják a maximum természetes ízüket és a tápanyagokat.

Legjobb vákuumozó gép Souce vide

Élelmiszerek tárolása

Az élelmiszerek tárolását már többször is említettük, arról azonban még nem volt szó, hogy milyen típusú élelmiszereket lehet vákuumos módszerrel tárolni. Bár a vákuumozó gépeket leggyakrabban a hús és a sajt hosszú távú tárolására használják, ezen felül száraz, nedves és vizes élelmiszerek, sőt még a folyadékok (bor, ecet, olaj) élettartamának meghosszabbítására is alkalmas. A vákuumcsomagolt élelmiszer élettartama háromszor – ötször hosszabb a hagyományos tároláshoz képest – mivel megakadályozza az oxidációt, baktériumok és gombák szaporodását, valamint nem veszíti el a színét az ízét.

Hús pácolása

A pácolás az egyik legizgalmasabb ételkészítési technológia, amellyel fantasztikus, természetes ízek hozhatók ki a friss húsokból, halakból.  A vákuumos eljárás felgyorsítja a hús pácolásának folyamatát, ugyanis a pác rátapad a húsra, és mélyen behatol annak szerkezetébe. Ennek következtében a pác íze felerősödik, mivel az aromák nem oxidálódnak. A fűszerek így közvetlenül és koncentráltan járják át az élelmiszert, így fokozottabb ízélményre számíthat.

Tippünk

Akár a Sous-vide főzés mellett dönt, akár pácolt húst vagy halat készít, köretre is szüksége lesz. Próbált már rizsfőzőben készíteni a rizst? Cikkünkben minden fontos információt megtudhat erről a konyhai segítőről!

Hogyan válasszunk vákuumozó gépet

A vásárlás előtt megválaszolandó alapvető kérdés, hogy mennyi élelmiszert fog a vákuumozó géppel kezelni, és ennek megfelelően érdemel kiválasztani a megfelelő típusú berendezést. Ez határozza meg a gép felvett teljesítményét és szívóteljesítményét is. A súly, a tárolási mód és a zajszint is tagadhatatlanul fontosak. Azt is célszerű megtudni, hogy mekkora terméket tud kezelni a gép, illetve hogy milyen zsákokat használ a működéséhez.

A vákuumfóliázó gépek méretei és súlya

Számos felhasználó a vákuumfóliázó gép méretei szerint választja ki a számára megfelelő modellt. A konyhában rendelkezésre álló helyen felül azonban azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen gyakran fogja használni az adott készüléket. Fontolja meg, mekkora helyet tud biztosítani a készülék számára, valamint a tárolási módokról is informálódjon – az egyes vákuumozó fóliahegesztők felakasztva is tárolhatóak, így még a szekrényekben vagy a polcon sem foglalnak helyet. Amennyiben naponta fogja használni a vákuumozó gépet, fontos, hogy az mindig keze ügyében legyen.

A méreteken felül a súlyt is érdemes figyelembe venni. A vákuumfóliázó gépek általában viszonylag könnyűek, de biztosan találkozni fog nehezebb készülékekkel is. A kérdés tehát az, hogy nehéz lesz-e naponta elővenni egy akár 4 kilogrammos készüléket.

A tápkábel hosszát se becsülje alá. Az aljzat nem mindig van közvetlenül a vákuumozó gép közelében, tehát mindenképpen vegye figyelembe ezt a paramétert is, ugyanis mindig jobb, ha a tápkábel picit hosszabb a kelleténél, és igen kellemetlen tud lenni, ha nem éri el az aljzatot vele.

Legjobb vákuumozó gép lazac hal

Felvett teljesítmény és a felmelegedés időtartama

A megfelelő modell kiválasztásának legfontosabb paraméterei közé tartozik a felvett teljesítmény és a szívóteljesítmény. A teljesítmény wattban (W) van megadva. A felvett teljesítménytől függ, hogy mennyi energiára lesz szüksége a vákuumfóliázónak a működéshez. A készülék nem csupán a fólia hegesztésére, hanem a levegő kiszívására is energiát használ fel. Ebből egyértelmű, hogy minél nagyobb az energiafogyasztás, annál jobb szívóteljesítményre számíthat. A szívóteljesítmény levegő literje percenként (l / perc) van megadva. Leggyakrabban 10 – 20 l / perc tartománnyal találkozhat.

Ugyanakkor nincs szükség feleslegesen egy olyan extra nagy teljesítményű gépet megvásárolnia, amely naponta több száz csomag kezelésére képes, ha a háztartásában való használat során erre nincs semmi szükség. A háztartási vákuumfóliázó gépek energiafogyasztása általában 100-300 W, míg a kereskedelmi vákuumos fóliahegesztők teljesítménye akár a 2400 W-ot is meghaladhatja. Természetesen érvényes, hogy minél nagyobb a felvett teljesítmény, annál gyorsabban készen áll majd a készülék a használatra, tehát annál gyorsabban felmelegszik majd a forrasztáshoz.

 A vákuumozó gép zajszintje

A zajszint egy további olyan paraméter, amelyet fontos figyelembe venni a háztartási készülékek esetében. Ez legfőképpen akkor mérvadó, ha gyakrabban szeretné használni a készüléket. Amennyiben azt nem fogja napi szinten hosszú időn át használni, a picit magasabb zajszint sem lesz zavaró.

A zajszint ebben az esetben is decibelekben (dB) van megadva. A csendesebb vákuumfóliázó gépek zajszintje 65 dB körül mozog, azonban a hangosabb modellek akár a 85 dB értéket is elérhetik. Bár maga a vákuumozás körülbelül fél percet vesz igénybe, amennyiben gyakran szeretné használni a készüléket, érdemes olyan modellt választani, amely zajszintje nem haladja meg a 75 dB-t, ugyanis egy ilyen modell használata még kényelmes lehet és nem fogja Önt eltántorítani a gyakori használattól.

Vákuumzacskók típusai és méretei

Vákuumozó gép vásárlása esetén a csomag valószínűleg tartalmaz majd néhány zacskót. Ennek köszönhetően lesz egy kis ideje, hogy körülnézzen a piacon, és feltérképezze a zacskók árát. Ennek ellenére nem rossz ötlet előre utánanézni, hogy az Ön által megvásárolni kívánt vákuumfóliázó gép milyen zacskók használatát támogatja. Egyes készülékek ugyanis kizárólag egy bizonyos típusú zacskót támogatnak, ezért használatuk rendkívül költséges lehet.

Legjobb vákuumozó gép elelmiszerek

Általánosan érvényes, hogy a vákuumkamrának mindig néhány centiméterrel szélesebbnek kell lennie, mint a fólia. Ezért azt is érdemes megfontolni a vásárlás előtt, hogy milyen méretű csomagokat szeretne készíteni, és ehhez mérten kellene készüléket választania.

A típust illetően, kész tasakokat is vásárolhat, amelyek mérete adott, valamint dupla fólia tekercsek is kaphatók, amelyek több méter hosszúak. Ezen felül az a környezettudatos személyek annak a hírnek is örülni fognak, hogy az egyhasználatos zacskókon felül újrafelhasználható zacskók is léteznek.

Közkedvelt vákuumfóliázó gép gyártók

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy számos gyártó gyárt konyhai vákuumozó gépet. Azonban most mégis megemlítenénk néhány közkedvelt gyártót, amelyek kínálatában kiváló teljesítményt kínáló modellek találhatóak. Sőt, ezen vákuumozó gép ára elfogadható is, így bárki megvásárolhatja.

Klarstein

Klarstein logo

A német Klarstein márka kínálatában főként háztartási gépek találhatók, a vákuumozó gépek is ide tartoznak. Magyarországon a márka termékei kevésbé elérhetőek, gyakorlatilag csak néhány bolt értékesíti azokat. Ennek ellenére olyan minőségi termékekről van szó, amelyek megvásárlását biztosan nem fogja megbánni. Ami a vákuumfóliázó gépeket illeti, a Klarstein vákuumfóliázók kifinomult formatervezésűek, kiváló teljesítményt és egyszerű vezérlést kínálnak. Decens rozsdamentes acélból készültek, így esetükben hosszú élettartamra is számíthat.

Lauben

Lauben logo

A Lauben márka egyet jelent a minőségi konyhai és otthoni készülékek szinonimájával. A márka által gyártott készülékek használata egyszerű és biztonságos, formatervezésük mindenkit levesz a lábáról. A Lauben termékeket intuitív működét, letisztult, funkcionális és modern dizájn, valamint egészségesebb életmód jellemzi. Ami a vákuumos fóliahegesztőket illeti, nagy teljesítményű modern készülékekről van szó, amelyek gyakran LED kijelzővel is ellátottak, gyorsan és pontosan elvégzik a rájuk bízott feladatot. A márka fóliahegesztőkhöz használatod kiegészítőket is gyárt.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.7 (105 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése