Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb városi kerékpárok 2024-ben – Vélemények

A városi kerékpár a nagyvárosi forgalomban ideális, köszönhetően a bővülő kerékpárút hálózatnak. Segít elkerülni a forgalmi dugókat, fejleszti az erőnlétet és csökkenti a légszennyezést.
A KELLYS AVERY 70 28″ kerékpár, unisex modell alumínium vázzal és 28”-es kerekekkel, a tesztek szerint nagyon jó választás.

Legjobb minőség

Elegáns és megbízható alumínium ötvözetből készült klasszikus női városi kerékpár, kontrafékkel, 28-as kerekekkel, csomagtartóval, világítással, sárvédővel ellátva.

Legjobb ár/érték arány

Elegáns, jó megjelenésű stabil alumínium vázzal rendelkező 28-as kerekű női városi kerékpár kényelmes nyereggel, első és hátsó világítással, valamint csengővel.

Legjobb olcsó

Megfizethető, fehér színű, könnyen használható női városi kerékpár alacsony  vázzal, barna, rúgós nyereggel, lánckerékkel, sárvédővel, első és hátsó elemes lámpákkal.

A legjobb városi kerékpárok

Értékelés: KTM Tourella Lady – klasszikus városi női kerékpár

KTM TOURELLA LIGHT SKY 2023 UNISEX CITY TREKKING KERÉKPÁR

Váz: 6061 alumínium ötvözet | Sebességek száma: 7 | Kerékméret: 28” | Felni/kerék: KTM Line 700C | Terhelhetőség: nincs elérhető adat | Hozzávetőleges ár: 399 990 Ft

Előnyök
 • Világítás
 • Csomagtartó
 • Hét sebesség
 • Kontrafék
 • Női vázgeometria
Hátrányok
 • Magas ár

Manapság ismét trendi a kerékpározás! A KTM Tourella Lady mindenki számára ajánlott, aki városon belül is szereti a kerékpáros közlekedést. Ismerjük a bicikli előnyét az autóval szemben: védi a környezetét, sportol, és ráadásul a pénzét is megspórolja, hiszen nem kell üzemanyagra költeni.
Stílusa elegáns, de mégis tökéletesen illik a sportosabb ruházathoz is. Klasszikus kialakítását megbízhatóság és precizitás jellemzi. A váz alumíniumból készült a női vázgeometriát követve.

A kerékpár sárvédővel, agyváltóval, világítással, V-fékkel és kényelmes nyereggel van felszerelve. Bevásárlás, kisebb-nagyobb csomag esetén segítségére lesz a csomagtartó.
Hét sebesség közül választhat. A bicikli kialakítása és a kerekek az aszfalton való közlekedéshez lettek gyártva.
A kerékpárt kontrafékkel látták el, mely három funkcióért felel: segíti a kerékpár hajtását, lehetővé teszi a gurulást a pedálok használata nélkül, a pedálokat hátrafelé tekerésénél pedig fékként funkcionál.

Értékelés: KELLYS AVERY 70 28″ 7.0 – elegáns és könnyű városi kerékpár

Legjobb ár/érték arány

Váz: alumínium | Fokozatok száma: 24 | Kerékméret: 28” | Felni: KLS Draft 622×21 | Terhelhetőség: nincs elérhető adat | Hozzávetőleges ár: 270 000 Ft

Előnyök
 • Elegáns stílus
 • Csengő
 • Michelin gumiköpenyek
 • Stabil kitámasztó
 • Láncborítás
Hátrányok
 • Csak aszfaltos úton használható

A KELLYS AVERY 70 28″ egy gyönyörű fehér színű kerékpár, mely a városban való közlekedéshez szükséges funkciókkal rendelkezik. Alkalmas ahhoz, hogy munkába járjon vele, kisebb bevásárlást elintézzen vagy csak kikapcsolódásképpen biciklizzen a település aszfaltos útjain. A kerékpárnak köszönhetően többet lehet a friss levegőn és többet mozoghat is.
A hátul található csomagtartóra biztonságosan ráhelyezheti kisebb csomagjait.
A minőségi és strapabíró 28″ kerekek Michelin gumiköpenyekkel és láncborítással rendelkeznek. Garantálják a kényelmes, zökkenőmentes és biztonságos haladást.

A váz alumíniumból készült, ennek köszönhetően könnyű a súlya. Megemeléseknél ez nagy előnyt jelent, különösen a nők esetében. De a könnyű váz fontos szempont lehet szállításnál is. Kényelmes nyereggel és a stabil kitámasztóval rendelkezik. A városban való közlekedéshez nélkülözhetetlen kellék az első és hátsó világítás, valamint a csengő, melyek megakadályozzák, hogy balesetbe kerüljön vagy balesetet okozzon.

Értékelés:  Csepel Cruiser 26/18 Neo N3 – városi női kerékpár

Legjobb olcsó

Váz: acél | Lánckerék méret: 44 T | Kerékméret: 26” | Felni: Alu, duplafalú, Cruiser | Súlya: 17,7 kg | Hozzávetőleges ár: 123 900 Ft

Előnyök
 • V-fékek
 • Alacsony váz
 • Kenda gumik
 • Szivacsos markolat
 • Megfelelő ár
Hátrányok
 • Csak aszfaltos úton használható

Egy megfelelő kerékpár kiválasztása nem egyszerű feladat, különösen ha mindennapi közlekedési eszközéről van szó, mellyel bárhova gyorsan és kényelmesen eljut. Több szempont szerint a Csepel Cruiser 26/18 Neo N3 egy kitűnő női kerékpármodell. Hajtása, váltása, irányítása, fékezése úgy van megtervezve, hogy egy nő számára sem legyen túl nagy erőfeszítés a használata, hanem mindenképpen a kényelmét szolgálja.

A Csepel Cruiser Neo 18″-os acél vázzal rendelkezik. Fontos, hogy alacsony, mert a gyakori fel-és leszállás a városban így nem okoz kellemetlenséget. A teljes bicikli súlya 17,7 kg.
A 26″-os méretű kerekekre Kenda gumik vannak felszerelve. A V-fékek garantálják a hatékony lassulást. A fék két hosszú erőkarból áll, melyet a bowden vízszintesen, satu szerűen összehúz.
A további kiegészítők még inkább növelik az eszköz praktikusságát: a rúgós nyereg, a szivacsos markolat, a hátsó csomagtartó, melynek teherbírása 25 kg. Az elemmel működő első és hátsó lámpa is rendkívül fontos a biztonságos közlekedés szempontjából.

TOP 5 városi kerékpár

Típus Összegzés Vásárlás
A legjobb városi kerékpárok
1. KTM TOURELLA LIGHT SKY 2023 UNISEX CITY TREKKING KERÉKPÁR KTM Tourella Lady Elegáns és megbízható alumínium ötvözetből készült klasszikus női városi kerékpár, kontrafékkel, 28-as kerekekkel, csomagtartóval, világítással, sárvédővel ellátva. Árat megtekinteni
2. KELLYS AVERY 70 28″ 7.0 Elegáns, jó megjelenésű stabil alumínium vázzal rendelkező 28-as kerekű női városi kerékpár kényelmes nyereggel, első és hátsó világítással, valamint csengővel. Árat megtekinteni
3. 885747570.goetze-mood-7-28 Városi kerékpár acél vázzal, gazdag felszereltséggel, kényelmes üléssel, megbízhatós és biztonságos. Árat megtekinteni
4. Csepel Cruiser 26/18 Neo N3 Megfizethető, fehér színű, könnyen használható női városi kerékpár alacsony  vázzal, barna, rúgós nyereggel, lánckerékkel, sárvédővel, első és hátsó elemes lámpákkal. Árat megtekinteni
5. 437180713.venssini-venezia Hajlított kormány, extrákkal: láncvédő, csomagtartó, kitámasztó, első kosár. Acél váz, rugós nyereggel. Kiváló városi bicikli. Árat megtekinteni

Népszerű városi kerékpárok az Árukereso.hu oldalán

A városi kerékpárok legfontosabb paraméterei

A kerékpár vázának és kerék mérete

A váz és a kerék mérete a kényelem egyik legfontosabb paramétere. Ezeket az értékeket mindig a felhasználó testmagassághoz kell kiválasztani. A testmagasságnak megfelelően kiválasztott kerékpár megkönnyíti a fel- és leszállást, a kormány és a nyereg legnagyobb kényelmének beállítását, ezáltal kényelmes testhelyzetben, a biztonsági kiegészítők egyszerű elérésével tudunk biztonságosan és kényelmesen közlekedni.

A kerék átmérő inchben (“) van megadva. Ez 26” és 28” a női és férfi kerékpárok esetében. A nagyobb kerékméret a könnyebb és zökkenőmentesebb haladást teszi lehetővé, tehát a rosszabb minőségű utakra ajánlottak.

A vázméretét a kerékpározó magasságához kell kiválasztani. Ezek lehetnek M-es, L-es és S-es méretűek. Az S-es méret a női méret a 165 cm-nél alacsonyabb kerékpárosoknak felel meg. Az M-es méret a középtermetű, 165 cm-185 cm közötti testmagasságú bringásoknak ajánlott, tehát női és férfi kerékpárosoknak is megfelel. Az L-es méret már a 180 cm-nél magasabb, inkább férfiak számára készített kerékpárok.

Legjobb városi kerékpárok 1

A kerékpár tömege

Egy városi kerékpár tömege 15 és 18 kg között van, ami a méreteitől és a váza anyagától függ. Mivel ezeket a városi bicikliket rövid távon, gyakran rossz minőségű utakon használják, sokszor nagyobb bevásárlásra is, ezért a tömegük a masszív váznak köszönhetően nagyobb, mint a túrakerékpárok tömege. Ezért a városi biciklik strapabíróbbak és egyszerűbb a karbantartásuk is.

Miért vásároljunk női városi kerékpárt?

A női városi kerékpárok legnagyobb előnye a sport-, hegyi- és túra kerékpárral szemben a testméretéhez választható és állítható méret, ami a kényelmet szolgálja, a női elegancia és a megbízható biztonsági elemek. Árban hasonlóak, mint a túrakerékpárok, de felszereltségük, mint például az első kosár, hátsó csomagtartó és a különböző extra biztonsági felszerelések, mint például az első és hátsó biztonsági gyerekülések a kötelező biztonsági övekkel egy igazi, a kisgyermekek számára is biztonságos szállító eszközzé varázsolja.

Hogyan válasszuk ki a legjobb városi kerékpár vázát?

A városi kerékpár vázának kiválasztásánál figyelembe kellvenni a kerékpáros testsúlyát. Fontos még, hogy milyen gyakran és milyen távolságokat szeretnénk letekerni és milyen minőségű utakon. Ha mindennapi városi használatra, munkába vagy  iskolába járásra, esetleg bevásárlásra szeretnénk használni a kerékpárt, akár naponta többször is, akkor a masszív, nehezebb acélvázas kerékpárokat ajánljuk.

A könnyű alumínium vázas kerékpárokat főleg a hölgyek számára felelnek meg. Ezek is nagyon szilárdak, megbízhatóak.

A tömeg szempontjából természetesen az alumínium vázas kerékpárok vannak előnyben, tömegük néhány kg-vel kisebb az acélvázas kerékpároknál.

Tippünk

A városi közlekedésben tökéletes közlekedési eszköz az A legjobb elektromos kerékpár is.

Váltós vagy váltó nélküli városi kerékpárt válasszunk?

A váltó nélküli városi kerékpár olyan városokba ajánljuk, ahol  csak sík terepet találunk.

Azokban a  városokban, ahol sok kisebb-nagyobb dombbal találkozhatunk a váltós városi kerékpárok a legmegfelelőbbek. A váltó segítségével könnyebben leküzdhetők a terep egyenetlenségei.

Legjobb városi kerékpárok 2

Milyen kiegészítőket használjunk kerékpározás közben?

A kerékpározás közben történhetnek kisebb-nagyobb balesetek. A komolyabb sérülések elkerülése érdekében használjunk különböző védőfelszereléseket.  Ezek közül a legfontosabb a fej megfelelő védelme. A térd-és könyökvédők is megóvhatnak a fájdalmas sérülésektől. Ne feledkezzünk meg a láthatósági elemekről sem. Ezek rossz látási viszonyok között akár az életét is megmenthetik.

A városi kerékpár legfontosabb biztonsági kiegészítői

A biztonságos városi kerékpározáshoz a kerékpárnak rendelkeznie kell biztonsági elemekkel. A legfontosabb, hogy a kerékpáron tökéletesen működjön az első és hátsó fék. Ezen kívül elengedhetetlen a hátsó és a megfelelő első lámpa is. Ezek nélkül a kerékpár nem vehet részt a közúti közlekedésben.

További fontos kiegészítők a megfelelő méretű sárvédők, kényelem szempontjából a kényelmes, anatomikus kialakítású nyereg.

Ha a kerékpárt bevásárlásra is szeretné használni, akkor különböző méretű első és hátsó csomagtartóval is fel lehet szerelni.

Legkedveltebb kerékpár márkák

Romet kerékpárok

A Romet egy több mint 120 éves múlttal rendelkező, megbízható kerékpár gyártó cég. Hogy ennyi ideig a piacon maradhassanak, nagyon sok innováción kellett a gyárnak átesnie. Jelenleg nagyon elegáns külsejű, alacsony árú, strapabíró kerékpárokat gyártanak.

Csepel kerékpárok

A nagy múltú Csepel kerékpárgyár az egykori hagyományokat felélesztve strapabíró, letisztult és divatos acélvázas kerékpárok gyártásába kezdett. Az alacsony árának, megbízhatóságnak köszönhetően hazánkban az egyik legismertebb és legelterjedtebb márkák közé tartozik.

DHS kerékpárok

Masszív, klasszikus, elegáns váz, strapabíró, elfogadható árkategória jellemzi ezeket a kerékpárokat. A jó alkatrészellátásnak, egyszerű karbantartásnak és a megbízhatóságnak köszönhetően egy nagyon népszerű kerékpár.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.8 (86 szavazat)

Autor článku

Karolína Hradilová
Karolína Hradilová

Karolína lelkes könyvmoly és imádja a finom ételeket. Szívesen fedezi fel a legújabb témákat, emellett lelkes SEO-optimalizáló és számítógépes grafikus. Leginkább a konyhai kisgépeket és a szabadban használható outdoor kütyüket szereti tesztelni. LinkedIn

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése