Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb városi kerékpárok 2023-ben – Útmutató a választáshoz

A nagyvárosi forgalomban a legjobb közlekedési eszköz a városi kerékpár. Az egyre bővülő városi kerékpárút hálózatnak köszönhetően a városi  kerékpárral közlekedőknek nem jelent problémát az egyre gyakoribb forgalmi dugók leküzdése és egyben erőnlétünket is fejleszthetjük. Elterjedt használatukkal  a légszennyezettséget is jelentősen csökkenthetjük.

A városi kerékpár tesztek alapján az egyik legjobb a ROMET POP ART 26 black kerékpár, amely egyben férfi és női kerékpár is. Nagyon masszív, de könnyű alumínium váz, nagy, 26”-es kerekei a könnyű haladás garantálják.

Igényeseknek

Városi kerékpár acél vázzal, számos funkcióval, kényelmes üléssel, felnőttek és idősek számára egyaránt alkalmas.

Ideális ár/érték arány

Városi és országúti, férfi/ női kerékpár egyben. Alumínium vázas, könnyű, rugózás nélküli, M-es méretű retro kerékpár.

Legjobb olcsó

Elegáns, közúti, de főleg városi közlekedésre alkalmas elegáns női kerékpár.

A legjobb városi kerékpárok

Értékelés: Reactor Florida 28″

_Városi-kerékpár-Reactor-Florida-28 Premium kategória

Vázméret: 19” | Váz: acél | Sebességek száma: 1 | Kerékméret: 28” | Felni: Duplafalú, 36H | Terhelhetőség: 110 kg | Hozzávetőleges ár: 163 000 HUF

Előnyök
 • Szilárd acélváz
 • Attraktív retro külső
 • Nagy, 28”-os kerekek
 • Dinamós lámpák
 • Országúti túrákra is alkalmas
Hátrányok
 • Magas ár
 • Nagy tömeg
 • Váltó nélküli

A Reactor Florida 28” városi kerékpár a kényelem szempontjából egy igazán megfelelő kerékpár, nemcsak városi közlekedésre, de országúti túrákra is. Szilárd, acél vázú kerékpár. Ez a kerékpár számos praktikus és biztonsági funkcióval rendelkezik, mint például acél sárvédők, hátsó csomagtartó, dinamós hajtású lámpák, praktikus kitámasztó, reflektorok, csengő, láncvédő és hatékony első féknyereg és hátsó fékagy. Ez a felszereltség alkalmassá teszi városon kívüli közlekedésre is.

Értékelés: ROMET POP ART 26

_városi kerékpárok ROMET POP ART 26 black, M méret_19“_Városi kerékpár Arany középút

Vázméret: 19” | Váz: alumínium | Sebességek száma: 1 | Kerékméret: 26” | Sebességfokozatok száma: 3, az agyban elhelyezett Shimano váltó | Terhelhetőség: 110 kg | Tömeg: 15,9 kg | Hozzávetőleges ár: 147 000 HUF

Előnyök
 • Könnyű, de erős alumínium váz
 • Nagyon jó minőség és megbízhatóság
 • Kiváló ár/érték viszony
 • Nagyon szép retro külső
 • Három áttételes, agyban elhelyezett váltó
Hátrányok
 • Nincs áttétel váltó

A ROMET POP ART 26 kerékpár pozitív tulajdonságai leginkább a városi közlekedésben és a kerékpárutakon emelkednek ki. Az elegáns külsejű ROMET POP ART 26 grey kerékpár ideális választás a városi közlekedéshez és a  hosszabb kirándulásokhoz is. Arculatát tekintve ez egy városi kerékpár. Praktikus, ideértve a könnyű használatot és szervizelést. A megbízható Romet által megálmodott kerékpár összesen 3 áttételi fokozattal rendelkezik. A kerekek mérete 26″. Ezáltal jól irányítható és kellően fordulékony. A mutatós ROMET POP ART 26 black, M méret / 19“ kerékpár vázmérete M.

Értékelés: DHS Citadinne 2632 26″

_Városi-kerékpár-DHS-Citadinne-2632-26-–-2019-es-modell Classic kategória

Vázméret: 18” | Váz: acél | Sebességek száma: 1 | Kerékméret: 26” | Sebességfokozatok száma: 1 | Terhelhetőség: 110 kg | Világítás: elemes | Hozzávetőleges ár: 109 000 HUF

Előnyök
 • Masszív acélváz
 • Megbízható, hosszú élettartam
 • Kis váz méretének köszönhetően az idősebb korosztály is kényelmesen használhatja
 • Kényelmes, ergonomikus ülés
Hátrányok
 • Az alacsony árához képest nincs

A mindennapi városi kerékpározáshoz a legjobb segítőtárs. Női változatban gyártják, viszont férfiak is használhatják. Igazi retro kerékpár, főleg az idősebb generáció számára készült. A városi kerékpár vélemények alapján a legnépszerűbb kerékpárok közé tartozik. A csomagtartó, a világítás, és egyéb biztonsági felszerelések igazán praktikussá és népszerűvé teszik. Az erős acélváz, az acél csomagtartó és az állítható, le- és felszállást megkönnyítő nyereg magasság főleg az idősebb generáció számára teszi ideálissá a városi közlekedésben.

TOP 4 női városi kerékpár

Elnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 4 női városi kerékpár
1. Városi kerékpár_ROMET Sonata Classic grafit, M_18 méret

ROMET SONATA CLASSIC

Értékelés: 95%
★★★★★

Masszív, minőségi, rugózás nélküli, alumínium vázas, könnyű, városi, női kerékpár. WEBÁRUHÁZBA
2. _Városi kerékpár_ROMET POP ART 26 black, M méret_19“_Városi kerékpár

ROMET POP ART 26

Értékelés: 95%
★★★★★

Városi és országúti, férfi/ női kerékpár egyben. Alumínium vázas, könnyű, rugózás nélküli, M-es méretű retro kerékpár.

WEBÁRUHÁZBA
3. _Női városi kerékpár DHS Citadinne 2812 28 - 2022 - kék DHS Citadinne 2812 28″

Értékelés: 90%
★★★★★

Acélvázas, számos biztonsági elemmel rendelkező, első kosárral is felszerelt, jó ár/érték arányú és tetszetős külsejű női városi kerékpár. WEBÁRUHÁZBA
4. _Városi-kerékpár-DHS-Citadinne-2632-26-–-2019-es-modell DHS Citadinne 2632 26″

Értékelés: 90%
★★★★★

Elegáns, közúti, de főleg városi közlekedésre alkalmas elegáns női kerékpár. WEBÁRUHÁZBA

TOP 3 férfi városi kerékpár

Elnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 3 férfi városi kerékpár
1. _Városi-kerékpár-Reactor-Florida-28 Reactor Florida 28″

Értékelés: 98%
★★★★★

Városi kerékpár acél vázzal, számos funkcióval, kényelmes üléssel, felnőttek és idősek számára egyaránt alkalmas. WEBÁRUHÁZBA
2. _ROMET Vintage Eco M dark green, M méret_Városi kerékpár_

ROMET Eco Vintage M dark green

Értékelés: 95%
★★★★★

Rugózás nélküli, városi férfi kerékpár, nagyszerűen tervezett, ergonomikus nyereggel. A 6 sebességes külső elhelyezésű váltónak köszönhetően a városi emelkedőket is könnyen leküzdheti.

WEBÁRUHÁZBA
3. _ROMET_Jubilat 3 Classic_Városi kerékpár ROMET Jubilat 3 Classic

Értékelés: 90%
★★★★★

24”-os összecsukható, férfi és női kerékpár. Stílusos, elegáns kivitelű, alumínium vázas, 3 áttételi fokozatú kerékpár. Mivel könnyű és összecsukható, könnyen szállítható. WEBÁRUHÁZBA

A városi kerékpárok legfontosabb paraméterei

A kerékpár vázának és kerék mérete

A váz és a kerék mérete a kényelem egyik legfontosabb paramétere. Ezeket az értékeket mindig a felhasználó testmagassághoz kell kiválasztani. A testmagasságnak megfelelően kiválasztott kerékpár megkönnyíti a fel- és leszállást, a kormány és a nyereg legnagyobb kényelmének beállítását, ezáltal kényelmes testhelyzetben, a biztonsági kiegészítők egyszerű elérésével tudunk biztonságosan és kényelmesen közlekedni.

A kerék átmérő inchben (“) van megadva. Ez 26” és 28” a női és férfi kerékpárok esetében. A nagyobb kerékméret a könnyebb és zökkenőmentesebb haladást teszi lehetővé, tehát a rosszabb minőségű utakra ajánlottak.

A vázméretét a kerékpározó magasságához kell kiválasztani. Ezek lehetnek M-es, L-es és S-es méretűek. Az S-es méret a női méret a 165 cm-nél alacsonyabb kerékpárosoknak felel meg. Az M-es méret a középtermetű, 165 cm-185 cm közötti testmagasságú bringásoknak ajánlott, tehát női és férfi kerékpárosoknak is megfelel. Az L-es méret már a 180 cm-nél magasabb, inkább férfiak számára készített kerékpárok.

A kerékpár tömege

Egy városi kerékpár tömege 15 és 18 kg között van, ami a méreteitől és a váza anyagától függ. Mivel ezeket a városi bicikliket rövid távon, gyakran rossz minőségű utakon használják, sokszor nagyobb bevásárlásra is, ezért a tömegük a masszív váznak köszönhetően nagyobb, mint a túrakerékpárok tömege. Ezért a városi biciklik strapabíróbbak és egyszerűbb a karbantartásuk is.

Parked bicycles in Barcelona, Spain

Miért vásároljunk női városi kerékpárt?

A női városi kerékpárok legnagyobb előnye a sport-, hegyi- és túra kerékpárral szemben a testméretéhez választható és állítható méret, ami a kényelmet szolgálja, a női elegancia és a megbízható biztonsági elemek. Árban hasonlóak, mint a túrakerékpárok, de felszereltségük, mint például az első kosár, hátsó csomagtartó és a különböző extra biztonsági felszerelések, mint például az első és hátsó biztonsági gyerekülések a kötelező biztonsági övekkel egy igazi, a kisgyermekek számára is biztonságos szállító eszközzé varázsolja.

Legjobb városi kerékpárok _6

Hogyan válasszuk ki a legjobb városi kerékpár vázát?

A városi kerékpár vázának kiválasztásánál figyelembe kellvenni a kerékpáros testsúlyát. Fontos még, hogy milyen gyakran és milyen távolságokat szeretnénk letekerni és milyen minőségű utakon. Ha mindennapi városi használatra, munkába vagy  iskolába járásra, esetleg bevásárlásra szeretnénk használni a kerékpárt, akár naponta többször is, akkor a masszív, nehezebb acélvázas kerékpárokat ajánljuk.

A könnyű alumínium vázas kerékpárokat főleg a hölgyek számára felelnek meg. Ezek is nagyon szilárdak, megbízhatóak.

A tömeg szempontjából természetesen az alumínium vázas kerékpárok vannak előnyben, tömegük néhány kg-vel kisebb az acélvázas kerékpároknál.

Tippünk

A városi közlekedésben tökéletes közlekedési eszköz az A legjobb elektromos kerékpár is.

Váltós vagy váltó nélküli városi kerékpárt válasszunk?

A váltó nélküli városi kerékpár olyan városokba ajánljuk, ahol  csak sík terepet találunk.

Azokban a  városokban, ahol sok kisebb-nagyobb dombbal találkozhatunk a váltós városi kerékpárok a legmegfelelőbbek. A váltó segítségével könnyebben leküzdhetők a terep egyenetlenségei.

Milyen kiegészítőket használjunk kerékpározás közben?

A kerékpározás közben történhetnek kisebb-nagyobb balesetek. A komolyabb sérülések elkerülése érdekében használjunk különböző védőfelszereléseket.  Ezek közül a legfontosabb a fej megfelelő védelme. A térd-és könyökvédők is megóvhatnak a fájdalmas sérülésektől. Ne feledkezzünk meg a láthatósági elemekről sem. Ezek rossz látási viszonyok között akár az életét is megmenthetik.

Legjobb városi kerékpárok _5

A városi kerékpár legfontosabb biztonsági kiegészítői

A biztonságos városi kerékpározáshoz a kerékpárnak rendelkeznie kell biztonsági elemekkel. A legfontosabb, hogy a kerékpáron tökéletesen működjön az első és hátsó fék. Ezen kívül elengedhetetlen a hátsó és a megfelelő első lámpa is. Ezek nélkül a kerékpár nem vehet részt a közúti közlekedésben.

További fontos kiegészítők a megfelelő méretű sárvédők, kényelem szempontjából a kényelmes, anatomikus kialakítású nyereg.

Ha a kerékpárt bevásárlásra is szeretné használni, akkor különböző méretű első és hátsó csomagtartóval is fel lehet szerelni.

Legkedveltebb kerékpár márkák

Romet kerékpárok

A Romet egy több mint 120 éves múlttal rendelkező, megbízható kerékpár gyártó cég. Hogy ennyi ideig a piacon maradhassanak, nagyon sok innováción kellett a gyárnak átesnie. Jelenleg nagyon elegáns külsejű, alacsony árú, strapabíró kerékpárokat gyártanak.

Csepel kerékpárok

A nagy múltú Csepel kerékpárgyár az egykori hagyományokat felélesztve strapabíró, letisztult és divatos acélvázas kerékpárok gyártásába kezdett. Az alacsony árának, megbízhatóságnak köszönhetően hazánkban az egyik legismertebb és legelterjedtebb márkák közé tartozik.

DHS kerékpárok

Masszív, klasszikus, elegáns váz, strapabíró, elfogadható árkategória jellemzi ezeket a kerékpárokat. A jó alkatrészellátásnak, egyszerű karbantartásnak és a megbízhatóságnak köszönhetően egy nagyon népszerű kerékpár.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.8 (86 szavazat)

Autor článku

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése