Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2022 legjobb vérnyomásmérői – Tesztek & vélemények

Datum 30.7.2021

Napjaink egyik leggyakoribb népbetegségei közé a magas vérnyomás tartozik, ami sok súlyos betegség okozója lehet, mint például a szívinfarktus, vagy agyvérzés. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, fontos a vérnyomásunk gyakori ellenőrzése. A vérnyomás egyszerű mérésre nagyon sok vérnyomásmérő közül választhatunk.

Vérnyomásmérő tesztünkkel segíteni szeretnénk a legmegfelelőbb kiválasztásában.

Legjobb minőség

Az Omron EVOLV felkari vérnyomásmérő egy modern, okos és pontos műszer az egyszerű vérnyomásméréshez.

Legjobb ár/érték arány

Ez a vérnyomásmérő  lehetővé teszi két különböző személy vérnyomás adatainak tárolását és feldolgozását.

Legjobb olcsó

A Wellneo Csuklós vérnyomásmérő egy nagyon egyszerűen kezelhető, jól olvasható kijelzőjű készülék.

Legjobb vérnyomásmérői

Értékelés: Omron EVOLVAz okos vérnyomásmérő

TOP Vérnyomásmérő Omron EVOLV - Vélemények, teszt, ár Premium kategória

Méréshatár  – vérnyomás: 0 – 299 mmHg, pulzus: 40-180 puls/min. | Mérési pontosság – vérnyomásmérő: +/- 3 mmHg, pulzus: +/- 5%  | Mandzsetta kerülete: 22 – 42 cm | Kijelző: HD Oled | Tárhely: 100 mérés | Interfész: Bluetooth | Kompatibilis operációs rendszerek: Android, iOS | Hozzávetőleges ár: 50 990 Ft

Előnyök
 • Aritmiaérzékelő
 • Grafikus ábrázolás
 • Jól átlátható kijelző
 • Adatátvitel okostelefonra, tabletre
Hátrányok
 • Magas ár

Az Omron EVOLV vérnyomásmérő az igényes vásárlóknak készült, sok különleges funkcióval. A műszer pontosságát a klinikailag igazolt kalibráció garantálja. A kijelző és az elektronikus rész a mandzsettára épített, ezért egy kompakt egységet alkot, felesleges pumpacső nélkül.

A műszer figyelmeztet a mandzsetta helytelen felhelyezésére is. Vékony pólóra, ruhára is felhelyezhető.

A beépített mozgásérzékelő figyelmeztet a mérés közbeni hirtelen mozdulatokra, amelyek befolyásolhatják a mérés pontosságát.

A Bluetooth interfész lehetővé teszi, hogy a mérési eredményeket egy applikáció segítségével okostelefonra, vagy bármilyen Android, vagy iOS operációs rendszerrel működő berendezésre átvihetjük.

Értékelés: Beurer BM77 – nagy kijelzőt

TOP Vérnyomásmérő Beurer BM 77 - Vélemények, teszt, ár Arany középút

Mérési pontosság – vérnyomásmérő: +/- 3 mmHg, pulzus: +/- 5%  | Mandzsetta kerülete: 20 – 40 cm | Kijelző: Érintéses LCD, nagy kijelző | Tárhely: 2 x 60  mérés | Csatlakozás okostelefonhoz: Bluetooth, USB | Kompatibilis operációs rendszerek: Android  | Hozzávetőleges ár: 26 290 Ft

Előnyök
 • Nagy kijelző
 • 2 különböző mérés megjegyzése
 • Jó ár-érték arány
Hátrányok
 • Régebbi verziójú szoftver
 • Viszonylag kemény mandzsetta

A Beurer BM77 vérnyomásmérő legnagyobb előnyei közül kiemelhetjük a nagy kijelzőt, a két felhasználó számára megosztott, 2 x 60 mérés feljegyzésére szolgáló tárhelyet. Az adatok között a dátum és a mérés pontos időpontja is megtalálható. A készülék 4 darab 1,5 V-os AAA alkáli elemmel működik.

A készülék egy jelzőikon segítségével figyelmeztet a szívritmus zavarokra. Ha ez a figyelmeztetés gyakori, kérjük keresse fel kezelőorvosát. Az univerzális (20-40 cm) mandzsetta akár két karpántot is helyettesíthet.

A vérnyomásmérő által mért adatokat a Bluetooth  technológia, vagy USB kábel segítségével megoszthatjuk okostelefonunkkal.

Értékelés: Wellneo Csuklósolcsó vérnyomásmérő

Wellneo Csuklós vérnyomásmérő - Vélemények, teszt, ár Classic kategória

Funkciók: Szisztolés, diasztolés vérnyomás mérés, pulzusszám mérése | Aritmia figyelmeztetés: Igen | Hozzávetőleges ár: 9 999 Ft

Előnyök
 • Nagy kijelző
 • 2 különböző mérés megjegyzése
 • Ár
Hátrányok
 • Kevésbé jó felbontású kijelző

A Wellneo Csuklós vérnyomásmérővel otthonod nyugalmában és kényelmében mérheted meg a vérnyomásodat. Kijelzi a szisztolés és diasztolés vérnyomást, a pulzusszámot és a szabálytalan szívverést. Nagy gombokkal, könnyen leolvasható kijelzővel, akkumulátortöltöttség-jelzővel és 2 felhasználó számára elegendő memóriakapacitással rendelkezik.

Hogyan válasszunk vérnyomásmérőt

Vérnyomásunk rendszeres ellenőrzése egy bizonyos életkor felett nagyon fontos egészségvédelmi funkciót tölthet be, mivel sok előre nem érzékelhető egészségügyi problémától kímélhet meg.

Ha vérnyomásmérőt szeretnénk vásárolni, nehéz helyzetbe kerülhetünk, ha előtte nem tudjuk milyet is szeretnénk pontosan, mivel hatalmas a kínálat ezekből a készülékekből. A vásárlás előtt érdemes mérlegelni néhány fontos tényezőt, ami alapján kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb készüléket.

Mandzsetta felhelyezésének módja

A vérnyomásmérőket alapvetően 2 típusba soroljuk:

 • csuklós
 • felkaros

Vérnyomásmérés módszere

Ebből a szempontból a vérnyomásmérőket 3 típusba soroljuk:

 1. digitális vérnyomásmérő – egyszerűen kezelhető
 2. félautomata vérnyomásmérő – a mandzsettát saját kézzel kell felpumpálni,
 3. mechanikus vérnyomásmérő – a mérés során egy fonendoszkópot kell használni, és rendszeresen kalibrálni kell, tehát nem alkalmas otthoni mérésre és a legtöbb egészségügyi intézmény sem használja.

Vérnyomásmérő funkciói

Szisztolés és diasztolés vérnyomás kijelzése, pulzusszám mérése, szívritmus zavarok kijelzése, az elemek állapotának kijelzése. Ezek az alapfunkciók, amelyekkel minden vérnyomásmérő rendelkezik. A drágább típusok ezenkívül még további extrákkal is rendelkeznek, mint például Bluetooth kapcsolat okostelefonnal, 2 különböző személy méréseredményeinek megjegyzése.

legjobb vérnyomásmérői Teszt

Elem vagy hálózat

Néhány vérnyomásmérő csatlakoztatható a hálózathoz is, például, ha a vérnyomást csak otthon kívánja mérni, és a kábel nem zavarja Önt.

Milyen előnyei vannak a csuklós vérnyomásmérőknek?

csuklós vérnyomásmérők kicsi tömegüknek és méreteiknek köszönhetően elférnek akár egy retikülben is, ezért állandóan kéznél lehetnek. A méréssel nem zavarja a környezetét. A minőségi csuklós vérnyomásmérők megfelelő mérési helyzetérzékelővel rendelkeznek, hogy a vérnyomásmérő mindig a szív magasságában legyen (nem magasabban vagy alacsonyabban) a mért értékek pontosságának biztosítása érdekében. Ezek a vérnyomásmérők olcsóbbak, mint a felkarosak.

Milyen előnyei vannak a felkaros vérnyomásmérőknek?

felkaros vérnyomásmérőket gyakran használják a háztartásokban, mivel a modern digitális vérnyomásmérők használatához nem igényli egy másik személy segítségét – a mandzsetta kényelmesen, automatikusan felpumpálódik. A mért értékek pontosabbak, mint a csuklós vérnyomásmérőknél.
Ezek a vérnyomásmérők félautomaták is lehetnek, amelyeket manuálisan kell felpumpálni.

Mandzsettaméret

A felkaros vérnyomásmérők legfontosabb alaptartozéka a mandzsetta, melyet a karra kell felhelyezni. Ezek a mandzsetták különböző méretben kaphatók, annak érdekében, hogy a gyerekek és a vékony karúak, valamint a vastagabb karúak is meg tudják mérni a vérnyomásukat.

Ha a mandzsetta nagy a karon, akkor nem lehet megfelelően felpumpálni; ellenkezőleg, ha kicsi nem tudja megfelelően felhelyezni. A mért vérnyomásérték helyessége érdekében, ezért válasszon megfelelő méretű mandzsettát. A legtöbb vérnyomásmérő közepes méretű mandzsettát tartalmaz, de általában van lehetőség más méret megvásárlására is.

TOP Vérnyomásmérő - Vélemények, teszt, ár

A vérnyomásmérő memória funkciója

Általában a vérnyomásmérők rendelkeznek ezzel a funkcióval. A vérnyomásmérő az utolsó mérési eredményeket automatikusan eltárolja a memóriájában. Ha a memória betelik a vérnyomásmérő törli a régebbi értékeket.

A vérnyomásmérők milyen modern funkciókkal rendelkeznek?

A digitális vérnyomásmérők az idő és a dátum mellett különböző ikonokat is mutatnak, jelezve például a rosszul bekapcsolt mandzsettát vagy az elem állapotának ikonját. A drágább vérnyomásmérők figyelmeztetnek a kézmozgásra a mérés során, vagy nem mérnek, ha az elemek gyengék a rossz értékek elkerülése érdekében.

A legjobb vérnyomásmérők a számítógéphez USB kábellel csatlakoztathatók a mérési adatok nyomon követéséhez grafikonokon, vagy az NFC technológián keresztül csatlakoztathatók az okostelefonhoz.

A mérés pontossága

Minden egyes vérnyomásmérő legfontosabb jellemzője a mérés pontossága. Általában a felkaros vérnyomásmérők pontosabbak, mint a csuklós vérnyomásmérők. Természetesen vannak pontos csuklós vérnyomásmérők is, de általában drágábbak is.

Bár a gyártók gyakran jelzik a mérési pontosságot, ez nem mindig igaz. Ezért a vérnyomásmérő megvásárlása előtt ellenőrizze a pontosságát a felhasználók véleménye alapján is, akik a konkrét modellt használják.

A vérnyomásmérés szabályai

Fontos arra is gondolni, hogy a mérés pontosságát külső tényezők is befolyásolják, például a mozgás vagy a kéz helyes helyzete mérés során. Ha problémája van a tartós testhelyzet fenntartásában, akkor keressen olyan vérnyomásmérőt, amelynek eredményei kevésbé függnek e hatásoktól. Vérnyomásunkat lehetőleg mindig ugyanazon napszakokban mérjük. Pár perces pihenés után, lehetőleg nyugalomban, ülő vagy fekvő testhelyzetben mérje a vérnyomást. Mérést megelőző órában ne dohányozzon és ne fogyasszon kávét. Mérés közben ne beszéljen és ne mozogjon. Két mérés között várjon legalább egy percet, hogy az erek felszabaduljanak a nyomás alól. Tudni kell azt is, hogy a vérnyomás nem stabil érték, szinte pillanatról pillanatra változhat

A legismertebb vérnyomásmérő típusok

Az Omron vérnyomásmérők a legkedveltebb típusok. Nemzetközi tanúsítványok garantálják a mérési pontosságukat. Széles árkategóriákban kaphatók a legegyszerűbb, legolcsóbbtól a sok extrával felszerelt drágáig.

A Hartmann Veroval  vérnyomásmérők pontosságát és megbízhatóságát szintén nemzetközi tanúsítványok garantálják. Inkább a magasabb árkategóriába tartoznak a magas felszereltségnek köszönhetően.

Hogyan válasszunk vérnyomásmérőt - Vélemények, teszt, ár

Ár

Vérnyomásmérők 5.000 Ft-tól 15.000 Ft-ig

Ebbe az árkategóriába főleg a csukló vérnyomásmérők tartoznak, de találhatunk viszonylag jó minőségű felkari készüléket is. A kevésbé igényes felhasználóknak mindennapi használatra ajánlottak.

Vérnyomásmérők 15.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig

Ebben a kategóriában már az igényesebb vásárlók is találhatnak számukra megfelelő vérnyomásmérőt. Nagyobb tárhellyel, okostelefonhoz való csatlakoztathatósággal is rendelkeznek.

Vérnyomásmérők 25.000 Ft felett

Ezek a vérnyomásmérők már a legigényesebb vevők számára készültek. Nagy pontosságúak és megbízhatóak sok extra funkcióval, klinikai tanúsítvánnyal. 

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek