Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2023 legjobb vérnyomásmérői – Tesztek & vélemények

Napjaink egyik leggyakoribb népbetegségei közé a magas vérnyomás tartozik, ami sok súlyos betegség okozója lehet, mint például a szívinfarktus, vagy agyvérzés. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, fontos a vérnyomásunk gyakori ellenőrzése. A vérnyomás egyszerű mérésre nagyon sok vérnyomásmérő közül választhatunk.

Vérnyomásmérő tesztünkkel segíteni szeretnénk a legmegfelelőbb kiválasztásában.

Igényeseknek

Ez a vérnyomásmérő segítségével akár többször is ellenőrizheted vérnyomásodat a nap folyamán.

Legjobb ár/érték arány

Kedvező áron kapható vérnyomásmérő, amely nagy méretű kijelzővel ellátott, így minden fontos adatot egyszerűen és jól látható módon jelenít meg.

Legjobb olcsó

Csuklón használatos digitális vérnyomásmérő otthon segít diagnosztizálni a vérnyomást.

Legjobb vérnyomásmérői

Értékelés: Withings Blood Pressure Monitor Connect with Wifi sync – a vérnyomás tökéletes jelzője, amely otthon és az irodában is használható

Premium kategória

Méréshatár  – vérnyomás: 0 – 299 mmHg, pulzus: 40-180 puls/min. | Mérési pontosság – vérnyomásmérő: +/- 3 mmHg, pulzus: +/- 2%  | Mandzsetta kerülete: 22 – 42  cm | Kijelző: LED, digitális | Tárhely: 100 mérés | Interfész: Bluetooth | Kompatibilis operációs rendszerek: Android, iOS | Hozzávetőleges ár: 45 200 Ft

Előnyök
 • Modern megjelenés
 • Rendkívűl pontos
 • Adatátvitel okostelefonra, tabletre
Hátrányok
 • Magasabb ár

A Withings Blood Pressure Monitor Connect with Wifi sync vérnyomásmérő segítségével akár többször is ellenőrizheted vérnyomásodat a nap folyamán. A mellékelt mandzsettával könnyedén körbetekerheted a karodat. Szívritmuszavarok kimutatására is képes. Össze szeretnéd hasonlítani a mért értékeket? Mindig a belső tárhelyen lesznek tárolva az adatok.

Az érintésvezérlés egyszerű és intuitív mérést tesz lehetővé. A vérnyomásmérő a mért értékekből ki tudja számítani a nyomás átlagértékét, és hosszú távú képet kaphatsz egészségi állapotodról. A vérnyomás grafikus ábrázolásának köszönhetően könnyebben láthatod az eredményeket. A Withings vérnyomásmérő Android és iOS operációs rendszert alkalmazó eszközökkel működik. A kapcsolatot a Bluetooth biztosítja.

Sencor SBP 6800WH vélemény – nagy kijelzővel ellátott vérnyomásmérő

Sencor SBP 6800WH vélemény, teszt, ár Arany középút

Méréshatár  – vérnyomás: 0 – 299 mmHg, pulzus: 40-199 puls/min. | Mérési pontosság – vérnyomásmérő: +/- 3 mmHg, pulzus: +/- 5%  | Mandzsetta kerülete: 22 – 42 cm | Kijelző: LCD, 3 soros | Tárhely: 60 mérés | Interfész: – | Kompatibilis operációs rendszerek: – | Hozzávetőleges ár: 12 000 Ft

Előnyök
 • Jól áttekinthető nagy méretű kijelző
 • Kiváló ár-érték arány
 • Egyszerű használat
 • Szabálytalan szívritmus érzékelő
Hátrányok
 • Időnként előfordulhat probléma a mandzsetta felhelyezése miatt
 • Nem párosítható okos eszközökkel

A Sencor SBP 6800WH vérnyomásmérő előnyei közé alacsony beszerzési árát és nagy méretű kijelzőjét sorolhatjuk, amelyen minden információt áttekinthetően megtalál majd. A készülék használata rendkívül egyszerű és intuitív, a ComfortMe technológia, kellemes mérést tesz lehetővé kellemetlen nyomásérzés nélkül.

A memória akár 60 mérés adatait képes megőrizni a dátummal és az idővel együtt. A vérnyomásmérő ezen felül olyan funkcióval is ellátott, amely képes kiszámolni az utolsó három mérés átlagát. Mivel a készülék 3 AAA elemmel működik, így bárhol és bármikor használhatja.

Mivel a készülék nem kompatibilis az okos eszközökkel, így sem az Android, sem az iOS operációs rendszeren futó készülékekkel nem párosítható. Az eredményt kizárólag a készüléken jelen lévő 3 soros LCD kijelzőről olvashatja le.

Értékelés: Sencor SBD 1470 Vérnyomásmérő – a könnyű otthoni méréshez

Classic kategória

Méréshatár  – vérnyomás: 0 – 300 mmHg, pulzus: 40-199 puls/min. | Mérési pontosság – vérnyomásmérő: +/- 3 mmHg, pulzus: +/- 2%  | Mandzsetta kerülete: 13,5 – 19,5  cm | Kijelző: LED, digitális | Tárhely: 60 mérés | Hozzávetőleges ár: 7 390 Ft

Előnyök
 • Jól áttekinthető nagy méretű kijelző
 • Kedvező beszerzési ár
 • Automatikus kikapcsolás
Hátrányok
 • Kevésbé pontos mérés
 • Nem párosítható okos eszközökkel

A Sencor SBD 1470 nyomásmérő jól olvasható kijelzővel rendelkezik, amely könnyen és pontosan méri az adatokat. Az eszköz nagy pontossággal méri a vérnyomást és a pulzusszámot. Prémium jellemzői közé tartozik például a bármilyen szívritmuszavar figyelmeztető jelzése vagy a memóriájában legfeljebb 60 mérés tárolására való képesség.

Úgy tervezték, hogy otthoni körülmények között is egyszerűen használható és megbízható legyen.

A Sencor jelenleg több mint 25 országban forgalmazza termékeit, rendkívül sokféle kínálattal rendelkezik.

Hogyan válasszunk vérnyomásmérőt

Vérnyomásunk rendszeres ellenőrzése egy bizonyos életkor felett nagyon fontos egészségvédelmi funkciót tölthet be, mivel sok előre nem érzékelhető egészségügyi problémától kímélhet meg.

Ha vérnyomásmérőt szeretnénk vásárolni, nehéz helyzetbe kerülhetünk, ha előtte nem tudjuk milyet is szeretnénk pontosan, mivel hatalmas a kínálat ezekből a készülékekből. A vásárlás előtt érdemes mérlegelni néhány fontos tényezőt, ami alapján kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb készüléket.

Mandzsetta felhelyezésének módja

A vérnyomásmérőket alapvetően 2 típusba soroljuk:

 • csuklós
 • felkaros

Vérnyomásmérés módszere

Ebből a szempontból a vérnyomásmérőket 3 típusba soroljuk:

 1. digitális vérnyomásmérő – egyszerűen kezelhető
 2. félautomata vérnyomásmérő – a mandzsettát saját kézzel kell felpumpálni,
 3. mechanikus vérnyomásmérő – a mérés során egy fonendoszkópot kell használni, és rendszeresen kalibrálni kell, tehát nem alkalmas otthoni mérésre és a legtöbb egészségügyi intézmény sem használja.

Vérnyomásmérő funkciói

Szisztolés és diasztolés vérnyomás kijelzése, pulzusszám mérése, szívritmus zavarok kijelzése, az elemek állapotának kijelzése. Ezek az alapfunkciók, amelyekkel minden vérnyomásmérő rendelkezik. A drágább típusok ezenkívül még további extrákkal is rendelkeznek, mint például Bluetooth kapcsolat okostelefonnal, 2 különböző személy méréseredményeinek megjegyzése.

legjobb vérnyomásmérői Teszt

Elem vagy hálózat

Néhány vérnyomásmérő csatlakoztatható a hálózathoz is, például, ha a vérnyomást csak otthon kívánja mérni, és a kábel nem zavarja Önt.

Milyen előnyei vannak a csuklós vérnyomásmérőknek?

csuklós vérnyomásmérők kicsi tömegüknek és méreteiknek köszönhetően elférnek akár egy retikülben is, ezért állandóan kéznél lehetnek. A méréssel nem zavarja a környezetét. A minőségi csuklós vérnyomásmérők megfelelő mérési helyzetérzékelővel rendelkeznek, hogy a vérnyomásmérő mindig a szív magasságában legyen (nem magasabban vagy alacsonyabban) a mért értékek pontosságának biztosítása érdekében. Ezek a vérnyomásmérők olcsóbbak, mint a felkarosak.

Milyen előnyei vannak a felkaros vérnyomásmérőknek?

felkaros vérnyomásmérőket gyakran használják a háztartásokban, mivel a modern digitális vérnyomásmérők használatához nem igényli egy másik személy segítségét – a mandzsetta kényelmesen, automatikusan felpumpálódik. A mért értékek pontosabbak, mint a csuklós vérnyomásmérőknél.
Ezek a vérnyomásmérők félautomaták is lehetnek, amelyeket manuálisan kell felpumpálni.

Mandzsettaméret

A felkaros vérnyomásmérők legfontosabb alaptartozéka a mandzsetta, melyet a karra kell felhelyezni. Ezek a mandzsetták különböző méretben kaphatók, annak érdekében, hogy a gyerekek és a vékony karúak, valamint a vastagabb karúak is meg tudják mérni a vérnyomásukat.

Ha a mandzsetta nagy a karon, akkor nem lehet megfelelően felpumpálni; ellenkezőleg, ha kicsi nem tudja megfelelően felhelyezni. A mért vérnyomásérték helyessége érdekében, ezért válasszon megfelelő méretű mandzsettát. A legtöbb vérnyomásmérő közepes méretű mandzsettát tartalmaz, de általában van lehetőség más méret megvásárlására is.

TOP Vérnyomásmérő - Vélemények, teszt, ár

A vérnyomásmérő memória funkciója

Általában a vérnyomásmérők rendelkeznek ezzel a funkcióval. A vérnyomásmérő az utolsó mérési eredményeket automatikusan eltárolja a memóriájában. Ha a memória betelik a vérnyomásmérő törli a régebbi értékeket.

A vérnyomásmérők milyen modern funkciókkal rendelkeznek?

A digitális vérnyomásmérők az idő és a dátum mellett különböző ikonokat is mutatnak, jelezve például a rosszul bekapcsolt mandzsettát vagy az elem állapotának ikonját. A drágább vérnyomásmérők figyelmeztetnek a kézmozgásra a mérés során, vagy nem mérnek, ha az elemek gyengék a rossz értékek elkerülése érdekében.

A legjobb vérnyomásmérők a számítógéphez USB kábellel csatlakoztathatók a mérési adatok nyomon követéséhez grafikonokon, vagy az NFC technológián keresztül csatlakoztathatók az okostelefonhoz.

A mérés pontossága

Minden egyes vérnyomásmérő legfontosabb jellemzője a mérés pontossága. Általában a felkaros vérnyomásmérők pontosabbak, mint a csuklós vérnyomásmérők. Természetesen vannak pontos csuklós vérnyomásmérők is, de általában drágábbak is.

Bár a gyártók gyakran jelzik a mérési pontosságot, ez nem mindig igaz. Ezért a vérnyomásmérő megvásárlása előtt ellenőrizze a pontosságát a felhasználók véleménye alapján is, akik a konkrét modellt használják.

A vérnyomásmérés szabályai

Fontos arra is gondolni, hogy a mérés pontosságát külső tényezők is befolyásolják, például a mozgás vagy a kéz helyes helyzete mérés során. Ha problémája van a tartós testhelyzet fenntartásában, akkor keressen olyan vérnyomásmérőt, amelynek eredményei kevésbé függnek e hatásoktól. Vérnyomásunkat lehetőleg mindig ugyanazon napszakokban mérjük. Pár perces pihenés után, lehetőleg nyugalomban, ülő vagy fekvő testhelyzetben mérje a vérnyomást. Mérést megelőző órában ne dohányozzon és ne fogyasszon kávét. Mérés közben ne beszéljen és ne mozogjon. Két mérés között várjon legalább egy percet, hogy az erek felszabaduljanak a nyomás alól. Tudni kell azt is, hogy a vérnyomás nem stabil érték, szinte pillanatról pillanatra változhat

A legismertebb vérnyomásmérő típusok

Az Omron vérnyomásmérők a legkedveltebb típusok. Nemzetközi tanúsítványok garantálják a mérési pontosságukat. Széles árkategóriákban kaphatók a legegyszerűbb, legolcsóbbtól a sok extrával felszerelt drágáig.

A Hartmann Veroval  vérnyomásmérők pontosságát és megbízhatóságát szintén nemzetközi tanúsítványok garantálják. Inkább a magasabb árkategóriába tartoznak a magas felszereltségnek köszönhetően.

Hogyan válasszunk vérnyomásmérőt - Vélemények, teszt, ár

Ár

Vérnyomásmérők 5.000 Ft-tól 15.000 Ft-ig

Ebbe az árkategóriába főleg a csukló vérnyomásmérők tartoznak, de találhatunk viszonylag jó minőségű felkari készüléket is. A kevésbé igényes felhasználóknak mindennapi használatra ajánlottak.

Vérnyomásmérők 15.000 Ft-tól 25.000 Ft-ig

Ebben a kategóriában már az igényesebb vásárlók is találhatnak számukra megfelelő vérnyomásmérőt. Nagyobb tárhellyel, okostelefonhoz való csatlakoztathatósággal is rendelkeznek.

Vérnyomásmérők 25.000 Ft felett

Ezek a vérnyomásmérők már a legigényesebb vevők számára készültek. Nagy pontosságúak és megbízhatóak sok extra funkcióval, klinikai tanúsítvánnyal. 

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (101 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése