Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2023 legjobb mobil klímai – recenziók és tippek a választáshoz

Épphogy vége a fűtőszezonnak, pár hét bolondos időjárás után egy-kettő megérkeznek a forró nappalok. Ha nincs az otthonunkban, irodánkban légkondicionáló, és valamilyen oknál fogva nincs is lehetőség a telepítésére, akkor elgondolkodhatunk egy mobil klíma beszerzésén, hogy hideg fejjel tudjuk megúszni a nyarat.

Igényeseknek

Külön párátlanítási funkcióval rendelkező mobil klímaberendezés, amely így egész évben használható.

Legjobb ár/érték arány

Külön párátlanítási funkcióval rendelkező mobil klimaberendezés, amely így egész évben használható.

Legjobb olcsó

Takarékos otthoni mobil klíma, mely a nyári napokon megfelelően hűsít. 35 m²-es helyiség hűtésére alkalmas.

Legjobb mobil klímák

Értékelés: Olimpia Splendid Dolceclima BREZZA 14 HP Wi-Fi – prémiumkategóriás mobil klíma

Premium kategória

Ajánlott szobaméret: 46 m² | Energetikai osztály: A | Zajszint: 50 dB | Hűtőteljesítmény: 14 000 BTU/h | Tömeg: 31 kg | Hozzávetőleges ár: 281 590 Ft

Előnyök
 • 3 üzemmód
 • Automatikus párologtató
 • WIFI vezérlés
Hátrányok
 • Magasabb ár

Az Olimpia Splendid Dolceclima BREZZA 14 HP Wi-Fi mobil klímaberendezés egy fűtési és külön párátlanítási funkcióval rendelkező mobil klíma, amely így egész évben használható. Ezenkívül ez a légkondicionáló az “A” energiaosztályhoz tartozik.

A mobil klíma nemcsak erőteljes hűtő, fűtő és párátlanító funkcióival büszkélkedhet, hanem innovatív technológiájával is. A légkondicionáló Wi-Fi vezérléssel rendelkezik , így a felhasználók okostelefonjukkal vagy táblagépükkel könnyedén vezérelhetik és állíthatják a funkciókat. Ez a vezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhonnan teljes mértékben irányíthassák a légkondicionálót.

Az automatikus üzemmód a helyiség aktuális hőmérsékletének megfelelően szabályozza a teljesítményt. A készülék önállóan is képes párátlanítani, és automatikus kondenzátum elpárologtatóval rendelkezik.

A vezérlést távirányítóval is működik. A kezelést az oldalsó fogantyúk és a görgők is segítik. Valamint automatikus újraindítási funkcióval rendelkezik, amely áramkimaradás esetén automatikusan visszakapcsolja a készüléket. A légkondicionáló 24 órás időzítővel is rendelkezik.

Értékelés: KRAFTWERK SMART 12K KLÍMA kiváló minőségű mobil klíma

KRAFTWERK SMART 12K KLÍMA Arany középút

Ajánlott szobaméret: 59 m² | Energetikai osztály: A | Zajszint: 65 dB | Hűtőteljesítmény: 12 000 BTU/h | Tömeg: 32 kg | Hozzávetőleges ár: 197 590 Ft

Előnyök
 • Ventilátor három beállítható sebessége
 • Fokonkénti hőmérséklet szabályozás
 • Automatikus párologtató
 • WIFI vezérlés
Hátrányok
 • A távirányító eleme nem része a küldeménynek

Klarstein Kraftwerk Smart12K légkondicionáló erős teljesítményének köszönhetően élvezhető friss levegőt varázsolhat a helyiségbe a nyári forróság ellenére is.

Az erős hűtőkompresszor teljesítménye 12 000 BTU, illetve 3,4 kW, A energiahatékonysági osztállyal rendelkezik, eszerint 35 – 59 m² területű helyiség lehűtésére alkalmas. 18-32 °C  kellemes hőmérsékletre hűti le a benti területeket.

A készülék különlegessége, hogy nem csupán légkondicionálóként működhet, hanem egyben ventilátor és páramentesítő.  A lehűtött levegő egy 3 teljesítményfokozattal ellátott  integrált ventilátor  osztja szét a helyiségben.

A páramentesítő egy óra alatt akár 31,5 l nedvességet szűr ki a levegőből. Zajszintje 50 dB, így nem okoz kellemetlenséget olyan helyiségekben, ahol zavarhatja a munkát vagy a pihenést.

Okostelefon segítségével is egyszerűen irányítható.  A tetején levő irányítópanel, valamint a távirányító is lehetővé teszi az egyszerű manuális irányítást.

A légkondicionáló több kiegészítő funkcióval is rendelkezik, mint például a gyermek üzemmód csökkentett üzemi zajjal, szárítási üzemmód vagy a kikapcsolás/bekapcsolás programozható 24 órás időzítője.

A készülők a gördülő kerekeknek köszönhetően egyszerűen áthelyezhető egyik helyiségből a másikba.

Értékelés: Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma – jó minőségű mobil klíma

Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma Classic kategória

Ajánlott szobaméret: 21-34 m² | Energetikai osztály: A | Zajszint: 65 dB | Hűtőteljesítmény: 7 000 BTU/h | Tömeg: 23 kg | Hozzávetőleges ár: 129 990 Ft

Előnyök
 • Nem nagy súly
 • Óránként állítható időzítő
 • Nagy teljesítményű, de takarékos légtisztító kompresszor
Hátrányok
 • Kisebb helyiségekbe való

Klarstein Pure Blizzard Smart 7k légkondicionáló tökéletesen gondoskodik arról, hogy a kánikulában is a helyiség levegője tiszta és hűvös maradjon.   A ventilátor és a páramentesítő még tovább növeli a légkörben eltöltött idő minőségét. A légtisztító kompresszor nagy teljesítményű, viszont ez nem zárja ki azt, hogy közben takarékos maradjon. A 7000 BTU / 2,1 kW hűtőteljesítménynek, illetve az ennek megfelelő 785 W energiafogyasztásnak köszönhetően a Pure Blizzard Smart 7k készülék az A energiahatékonysági osztályába tartozik, és lehetővé teszi a folyamatos üzemelését 21–34 m² méretű helyiségekben.

Bármikor vezérelhető okostelefon segítségével. Kézzel a tetején levő vezérlőpanellel lehet irányítani. A helyiség hőmérséklete 17 – 30 ° C tartományban állítható, attól függően, hogy a hideget vagy a meleget kedveli jobban. A hűtésen kívül a ventilátort két fokozatra lehet állítani az optimális levegőelosztás érdekében. A levegő áramlásának irányát vízszintes és függőleges lamellák szabályozzák. A páramentesítő eltávolítja a levegőből a vizet, melyet az integrált víztartályban gyűjt össze. A páramentesítő akkor kapcsol ki, amikor tele a víztartály. Ekkor egy LED dióda figyelmeztet a kiürítés szükségességére.

A Klarstein légkondicionáló időzítő funkciója rendkívül praktikus, hiszen távollétében is kikapcsolja  vagy bekapcsolja a készüléket, előre lehűti a szobát a megérkezése pillanatára, vagy kikapcsolja egy meghatározott idő leteltével.  Ez egy nagyon kényelmes és takarékos megoldás. A távirányító segítségével minden funkció kényelmesen vezérelhető.

A légkondicionáló nem kötött helyiséghez, hiszen szilárdan felszerelt kerekei vannak, így egyszerűen átgurítható bármelyik helyiségbe.

Top-5 legjobb mobil klima

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
Top-5 legjobb mobil klima
1. Pinguino PACN90ECOSILENT Pinguino PACN90ECOSILENT Ajánlott szobaméret: 85 m²
Hűtőteljesítménye: 9800 BTU/h
Energetikai osztály: A
Hozzátevőleges ára: 217 999 Ft 
Webáruházba
2. KRAFTWERK SMART 12K KLÍMA Kraftwerk smart 12k klíma Ajánlott szobaméret: 59 m²
Energetikai osztály: A
Zajszint: 65 dB
Hűtőteljesítmény: 12 000 BTU/h
Tömeg: 32 kg
Hozzávetőleges ár: 197 590 Ft
Webáruházba
3. Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma Ajánlott szobaméret: 21-34 m²
Hűtőteljesítménye: 7000 BTU/h
Súlya: 23 kg
Energetikai osztály: A
Zajszint: 65 dB
Hozzátevőleges ára: 129 990 Ft
Webáruházba
4. Pure Blizzard 3 2G mobil klíma Pure Blizzard 3 2G mobil klíma Ajánlott szobaméret: 21-34 m²
Hűtőteljesítménye: 7000 BTU/h
Súlya: 21,8 kg
Energetikai osztály: A
Zajszint: 56-65 dB
Hozzátevőleges ára: 123 790 Ft
Webáruházba
5. Las Vegas 9 2G légkondicionáló Metrobreeze Las Vegas 9 2G légkondicionáló Ajánlott szobaméret: 44 m²
Hűtőteljesítménye: 9000 BTU/h
Súlya: 24 kg
Energetikai osztály: A
Zajszint: 61 dB
Hozzátevőleges ára: 106 190 Ft           
Webáruházba

Mi a különbség a hagyományos légkondicionáló és a mobil klíma között?

Rögtön az elején le kell szögeznünk, hogy még a legjobb mobil légkondicionálók teljesítménye sem vetekszik egy átlagos, klasszikus légkondicionálóéval. Ha komoly eredményeket várunk, akkor egy mobil klíma megvásárlásával csalódottak leszünk. Pár fokkal kellemesebb levegő elérésére azonban kiválóak.

A mobil klímának Ráadásul elvezető rendszere sincs a kondenzált vízre, így, ha nem rendelkezik automatikus párologtató rendszerrel, a víztartályát néha ki kell üríteni.

A hagyományos légkondicionálót nem tudjuk egyedül telepíteni, mindenképpen szükségünk lesz hozzá egy szakemberre. Miután kiválasztottuk az ideális helyet a telepítésre, nem helyezhetjük át csakúgy máshova.

A mobil klíma telepítését ezzel ellentétben egyedül is könnyedén meg tudjuk oldani. A legtöbb készülék kerekekkel is rendelkezik, tehát egyszerűen ide-oda guríthatjuk őket egy másik helyiségbe. Akár a nyaralónkba is magunkkal vihetjük, ha hosszabb időt tervezünk ott tölteni. A méretük egy mini hűtőszekrényével megegyező.

Tetőtéri helyiségekbe, régi épületekbe vagy különleges homlokzatú épületekbe nem lehet klasszikus légkondicionálót telepíteni. A mobil klíma telepítése azonban mindenhol megoldható, ahol van ablak. Ehhez általában csak egy nagy szellőző csőre lesz szükségünk. Ráadásul sokkal olcsóbb mind a telepítés, mind maga a készülék.

A mobil légkondicionálók sokszor több funkcióval is rendelkeznek egyszerre. A hűtést kikapcsolva például ventilátorként használhatjuk, némelyik pedig páramentesítőként is működik. Ritka esetben a mobil légkondicionálóval fűthetünk is.

Hogyan válasszunk mobil klímát?

A mobil klíma esetében nagyon fontos, hogy egy testreszabott készüléket válasszunk. Egy nem megfelelő mobil klíma nemhogy nem fog javítani a helyiség levegőjén, de egyenesen rontani fog rajta.

Teljesítmény

Az ideális teljesítmény kiválasztásához tisztában kell lennünk a hűteni kívánt helyiség térfogatával. Tehát a helyiség szélessége és hosszúsága mellett a mennyezet magasságát is mérjük le. Ha az egész lakás klímájáról szeretnénk gondoskodni, akkor adjuk össze az összes helyiség térfogatát, valamint külön jegyezzük fel a konyha értékeit. A konyha a lakás vagy ház egyik legmelegebb helyisége, így extra teljesítményre van szükség a lehűtéséhez. Érdemes emellett feljegyezni az egyes szobák fekvését is, hiszen más-más óraszámban süt be hozzájuk a nap és melegíti fel a helyiség levegőjét.

Legjobb mobil klíma

A mérés után következik a megfelelő teljesítmény kiszámolása.  A teljesítmény mértékegysége a klímák esetében a BTU (British Thermal Unit). Ez az érték azt adja meg, hogy mekkora hőmennyiségre van szükség 1 font víz (H2O, legnagyobb sűrűségben) hőmérsékletének növelésére 1 Fahrenheit-fokkal. A megfelelő BTU kiszámításához a helyiség légtérfogatát osszuk el kettővel. A kapott eredmény a szükséges óránkénti kBTU.

Válasszunk egy kicsivel magasabb teljesítményt, ha valószínűleg egyszerre több mint két ember fog a hűteni kívánt helyiségben vagy lakásban tartózkodni.

A teljesítmény kiszámolás mellett gondoljuk át, hogy hány darab készülékre lehet szükségünk. Ehhez vegyük figyelembe a levegő áramlását a lakásban, házban, illetve azt is, hogy az egyes helyiségeket milyen gyakran használjuk ki.

Méret

Bár már a nevében is benne van, hogy egy mobil készülékről van szó, ez egy kicsit csalóka lehet. Ezek a készülékek akár 50 kg-ot is nyomhatnak és egy kisebb hűtőszekrény méretét is meghaladhatják. Gondoljuk előre át, hogy milyen gyakran szeretnénk majd áthelyezni. Ha a nyaralóba is magunkkal szeretnénk vinni, akkor győződjünk meg róla, hogy találunk-e helyet az autónk csomagtartójában.

Ha tartósan egy helyen szeretnénk elhelyezni, akkor is fontos lemérni a jövendőbeli helyet, hogy tényleg odafér-e a mobil légkondicionáló. Számolnunk kell azzal is, hogy az ideális hűtéshez a helyiséget esetleg át is kell rendeznünk.

A szellőző csövet az ablakhoz kell vezetni, tehát a cső hosszúságát se hagyjuk figyelmen kívül. Ez befolyásolhatja a mobil légkondicionáló elhelyezését is a helyiségben.

Zaj

A mobil légkondicionálók működés közben zajt bocsájtanak ki. Az értékek összehasonlítása közben ne feledkezzünk meg arról, hogy a hangerő exponenciálisan növekszik, ami azt jelenti, hogy 10 dB különbség 30 és 40 dB között sokkal kisebb, mint 70 és 80 dB között.

A hangerőnél azt is vegyük figyelembe, hogy melyik helyiségbe szeretnénk a mobil légkondicionálót tenni. A nappaliban és a konyhában valószínűleg a hangosabb készülék sem jelent problémát, ám a hálószobában vagy a dolgozószobában egy átlagosan zajos mobil légkondicionáló is zavaró lehet.

Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság értékét minden készüléknél érdemes megnézni, ám különösen fontos a nagy energiafogyasztású készülékeknél. Ezt az értéket betűkkel jelölik, A-tól G-ig, ahol az A a legjobb érték, míg G a legrosszabb. Igyekezzünk A-val, legrosszabb esetben B-vel jelölt készüléket választani. A pénztárcánk és a környezetünk is hálás lesz érte.

Formatervezés

Ez a tényező ugyan nem lehet az elsődleges szempont a döntésnél, de mindenképpen figyelembe kell vennünk. Egy mobil légkondicionáló elég nagy méretű ahhoz, hogy befolyásolja a helyiség kinézetét. Általában a mobil légkondicionálók formatervezése nagyon egyszerű, de azért a szín és a burkolat anyaga alapján tudunk választani egy olyan modellt, amely valamivel jobban illik a helyiség stílusához.

Extra funkciók

A mobil légkondicionálók a beszívott meleg levegőt hűtik le és csökkentik a páratartalmát. A levegőből nyert párát a készülék elpárologtatja, vagy egy tartályban gyűjti össze, amit időközönként ki kell üríteni. A döntés rajtunk áll, hogy nem okoz-e gondot a víztartályt figyelnünk és kiöntenünk a felgyülemlett vizet.

Nem mindegyik mobil légkondicionálóhoz mellékelnek tömítést az ablakra és szellőző csövet. Amikor az árat nézzük, akkor ne felejtsük el a hiányzó ablaktömítés és szellőző cső díját is beleszámolni a költségeinkbe. Nézzük meg a szűrő árát és elérhetőségét is, hiszen a mobil légkondicionálóban a szűrőt rendszeresen cserélni kell a megfelelő működéshez. Egy jól karbantartott mobil légkondicionálónak ráadásul a fogyasztása is alacsonyabb.

Legjobb mobil klíma

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a kiválasztott mobil légkondicionáló rendelkezik-e kerekekkel és fogantyúval. Főleg, ha tudjuk, hogy gyakran fogjuk áthelyezni. A mobil légkondicionálók tömege 10-50 kg körül szokott lenni. Kerekek és fogantyúk nélkül még a könnyebb készülékek áthelyezésével is meggyűlhet a bajunk.

Egy állítható termosztát nemcsak a kényelmünket fokozza, hiszen nem kell ki-be kapcsolgatnunk a készüléket, hanem pénztárcabarát megoldás is. A termosztát ugyanis magától bekapcsolja a készüléket, ha a szoba levegője a kívánt hőmérsékletnél melegebb lesz, illetve kikapcsolja, ha már kellően lehűlt a levegő.

Ahogy egyre több készülékből, a mobil légkondicionálókból is már találunk intelligens modelleket. Valamelyikhez távirányítót is adnak, esetleg egy mobiltelefonra letölthető alkalmazással irányíthatjuk őket, illetve több készüléket csatlakoztathatunk egymáshoz.

Tippünk

Amennyiben inkább aroma diffúzort vásárolna, a legjobb diffúzorokról szóló cikkünk segítségére lehet a megfelelő típus kiválasztásban.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése