Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2024 legjobb mobil klímai – recenziók és tippek a választáshoz

Épphogy vége a fűtőszezonnak, pár hét bolondos időjárás után egy-kettő megérkeznek a forró nappalok. Ha nincs az otthonunkban, irodánkban légkondicionáló, és valamilyen oknál fogva nincs is lehetőség a telepítésére, akkor elgondolkodhatunk egy mobil klíma beszerzésén, hogy hideg fejjel tudjuk megúszni a nyarat.

Igényeseknek

Külön párátlanítási funkcióval rendelkező mobil klímaberendezés, amely így egész évben használható.

Legjobb ár/érték arány

Külön párátlanítási funkcióval rendelkező mobil klimaberendezés, amely így egész évben használható.

Legjobb olcsó

Takarékos otthoni mobil klíma, mely a nyári napokon megfelelően hűsít. 35 m²-es helyiség hűtésére alkalmas.

Legjobb mobil klímák

Értékelés: Olimpia Splendid Dolceclima BREZZA 14 HP Wi-Fi – prémiumkategóriás mobil klíma

Premium kategória

Ajánlott szobaméret: 46 m² | Energetikai osztály: A | Zajszint: 50 dB | Hűtőteljesítmény: 14 000 BTU/h | Tömeg: 31 kg | Hozzávetőleges ár: 281 590 Ft

Előnyök
 • 3 üzemmód
 • Automatikus párologtató
 • WIFI vezérlés
Hátrányok
 • Magasabb ár

Az Olimpia Splendid Dolceclima BREZZA 14 HP Wi-Fi mobil klímaberendezés egy fűtési és külön párátlanítási funkcióval rendelkező mobil klíma, amely így egész évben használható. Ezenkívül ez a légkondicionáló az “A” energiaosztályhoz tartozik.

A mobil klíma nemcsak erőteljes hűtő, fűtő és párátlanító funkcióival büszkélkedhet, hanem innovatív technológiájával is. A légkondicionáló Wi-Fi vezérléssel rendelkezik , így a felhasználók okostelefonjukkal vagy táblagépükkel könnyedén vezérelhetik és állíthatják a funkciókat. Ez a vezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhonnan teljes mértékben irányíthassák a légkondicionálót.

Az automatikus üzemmód a helyiség aktuális hőmérsékletének megfelelően szabályozza a teljesítményt. A készülék önállóan is képes párátlanítani, és automatikus kondenzátum elpárologtatóval rendelkezik.

A vezérlést távirányítóval is működik. A kezelést az oldalsó fogantyúk és a görgők is segítik. Valamint automatikus újraindítási funkcióval rendelkezik, amely áramkimaradás esetén automatikusan visszakapcsolja a készüléket. A légkondicionáló 24 órás időzítővel is rendelkezik.

Értékelés: KRAFTWERK SMART 12K KLÍMA kiváló minőségű mobil klíma

KRAFTWERK SMART 12K KLÍMA Arany középút

Ajánlott szobaméret: 59 m² | Energetikai osztály: A | Zajszint: 65 dB | Hűtőteljesítmény: 12 000 BTU/h | Tömeg: 32 kg | Hozzávetőleges ár: 197 590 Ft

Előnyök
 • Ventilátor három beállítható sebessége
 • Fokonkénti hőmérséklet szabályozás
 • Automatikus párologtató
 • WIFI vezérlés
Hátrányok
 • A távirányító eleme nem része a küldeménynek

Klarstein Kraftwerk Smart12K légkondicionáló erős teljesítményének köszönhetően élvezhető friss levegőt varázsolhat a helyiségbe a nyári forróság ellenére is.

Az erős hűtőkompresszor teljesítménye 12 000 BTU, illetve 3,4 kW, A energiahatékonysági osztállyal rendelkezik, eszerint 35 – 59 m² területű helyiség lehűtésére alkalmas. 18-32 °C  kellemes hőmérsékletre hűti le a benti területeket.

A készülék különlegessége, hogy nem csupán légkondicionálóként működhet, hanem egyben ventilátor és páramentesítő.  A lehűtött levegő egy 3 teljesítményfokozattal ellátott  integrált ventilátor  osztja szét a helyiségben.

A páramentesítő egy óra alatt akár 31,5 l nedvességet szűr ki a levegőből. Zajszintje 50 dB, így nem okoz kellemetlenséget olyan helyiségekben, ahol zavarhatja a munkát vagy a pihenést.

Okostelefon segítségével is egyszerűen irányítható.  A tetején levő irányítópanel, valamint a távirányító is lehetővé teszi az egyszerű manuális irányítást.

A légkondicionáló több kiegészítő funkcióval is rendelkezik, mint például a gyermek üzemmód csökkentett üzemi zajjal, szárítási üzemmód vagy a kikapcsolás/bekapcsolás programozható 24 órás időzítője.

A készülők a gördülő kerekeknek köszönhetően egyszerűen áthelyezhető egyik helyiségből a másikba.

Értékelés: Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma – jó minőségű mobil klíma

Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma Classic kategória

Ajánlott szobaméret: 21-34 m² | Energetikai osztály: A | Zajszint: 65 dB | Hűtőteljesítmény: 7 000 BTU/h | Tömeg: 23 kg | Hozzávetőleges ár: 129 990 Ft

Előnyök
 • Nem nagy súly
 • Óránként állítható időzítő
 • Nagy teljesítményű, de takarékos légtisztító kompresszor
Hátrányok
 • Kisebb helyiségekbe való

Klarstein Pure Blizzard Smart 7k légkondicionáló tökéletesen gondoskodik arról, hogy a kánikulában is a helyiség levegője tiszta és hűvös maradjon.   A ventilátor és a páramentesítő még tovább növeli a légkörben eltöltött idő minőségét. A légtisztító kompresszor nagy teljesítményű, viszont ez nem zárja ki azt, hogy közben takarékos maradjon. A 7000 BTU / 2,1 kW hűtőteljesítménynek, illetve az ennek megfelelő 785 W energiafogyasztásnak köszönhetően a Pure Blizzard Smart 7k készülék az A energiahatékonysági osztályába tartozik, és lehetővé teszi a folyamatos üzemelését 21–34 m² méretű helyiségekben.

Bármikor vezérelhető okostelefon segítségével. Kézzel a tetején levő vezérlőpanellel lehet irányítani. A helyiség hőmérséklete 17 – 30 ° C tartományban állítható, attól függően, hogy a hideget vagy a meleget kedveli jobban. A hűtésen kívül a ventilátort két fokozatra lehet állítani az optimális levegőelosztás érdekében. A levegő áramlásának irányát vízszintes és függőleges lamellák szabályozzák. A páramentesítő eltávolítja a levegőből a vizet, melyet az integrált víztartályban gyűjt össze. A páramentesítő akkor kapcsol ki, amikor tele a víztartály. Ekkor egy LED dióda figyelmeztet a kiürítés szükségességére.

A Klarstein légkondicionáló időzítő funkciója rendkívül praktikus, hiszen távollétében is kikapcsolja  vagy bekapcsolja a készüléket, előre lehűti a szobát a megérkezése pillanatára, vagy kikapcsolja egy meghatározott idő leteltével.  Ez egy nagyon kényelmes és takarékos megoldás. A távirányító segítségével minden funkció kényelmesen vezérelhető.

A légkondicionáló nem kötött helyiséghez, hiszen szilárdan felszerelt kerekei vannak, így egyszerűen átgurítható bármelyik helyiségbe.

Top-5 legjobb mobil klima

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
Top-5 legjobb mobil klima
1. Pinguino PACN90ECOSILENT Pinguino PACN90ECOSILENT Ajánlott szobaméret: 85 m²
Hűtőteljesítménye: 9800 BTU/h
Energetikai osztály: A
Hozzátevőleges ára: 217 999 Ft 
Webáruházba
2. KRAFTWERK SMART 12K KLÍMA Kraftwerk smart 12k klíma Ajánlott szobaméret: 59 m²
Energetikai osztály: A
Zajszint: 65 dB
Hűtőteljesítmény: 12 000 BTU/h
Tömeg: 32 kg
Hozzávetőleges ár: 197 590 Ft
Webáruházba
3. Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma Pure Blizzard Smart 7k mobil klíma Ajánlott szobaméret: 21-34 m²
Hűtőteljesítménye: 7000 BTU/h
Súlya: 23 kg
Energetikai osztály: A
Zajszint: 65 dB
Hozzátevőleges ára: 129 990 Ft
Webáruházba
4. Pure Blizzard 3 2G mobil klíma Pure Blizzard 3 2G mobil klíma Ajánlott szobaméret: 21-34 m²
Hűtőteljesítménye: 7000 BTU/h
Súlya: 21,8 kg
Energetikai osztály: A
Zajszint: 56-65 dB
Hozzátevőleges ára: 123 790 Ft
Webáruházba
5. Las Vegas 9 2G légkondicionáló Metrobreeze Las Vegas 9 2G légkondicionáló Ajánlott szobaméret: 44 m²
Hűtőteljesítménye: 9000 BTU/h
Súlya: 24 kg
Energetikai osztály: A
Zajszint: 61 dB
Hozzátevőleges ára: 106 190 Ft           
Webáruházba

Népszerű mobil klímák az Árukereso.hu oldalán

Mi a különbség a hagyományos légkondicionáló és a mobil klíma között?

Rögtön az elején le kell szögeznünk, hogy még a legjobb mobil légkondicionálók teljesítménye sem vetekszik egy átlagos, klasszikus légkondicionálóéval. Ha komoly eredményeket várunk, akkor egy mobil klíma megvásárlásával csalódottak leszünk. Pár fokkal kellemesebb levegő elérésére azonban kiválóak.

A mobil klímának Ráadásul elvezető rendszere sincs a kondenzált vízre, így, ha nem rendelkezik automatikus párologtató rendszerrel, a víztartályát néha ki kell üríteni.

A hagyományos légkondicionálót nem tudjuk egyedül telepíteni, mindenképpen szükségünk lesz hozzá egy szakemberre. Miután kiválasztottuk az ideális helyet a telepítésre, nem helyezhetjük át csakúgy máshova.

A mobil klíma telepítését ezzel ellentétben egyedül is könnyedén meg tudjuk oldani. A legtöbb készülék kerekekkel is rendelkezik, tehát egyszerűen ide-oda guríthatjuk őket egy másik helyiségbe. Akár a nyaralónkba is magunkkal vihetjük, ha hosszabb időt tervezünk ott tölteni. A méretük egy mini hűtőszekrényével megegyező.

Tetőtéri helyiségekbe, régi épületekbe vagy különleges homlokzatú épületekbe nem lehet klasszikus légkondicionálót telepíteni. A mobil klíma telepítése azonban mindenhol megoldható, ahol van ablak. Ehhez általában csak egy nagy szellőző csőre lesz szükségünk. Ráadásul sokkal olcsóbb mind a telepítés, mind maga a készülék.

A mobil légkondicionálók sokszor több funkcióval is rendelkeznek egyszerre. A hűtést kikapcsolva például ventilátorként használhatjuk, némelyik pedig páramentesítőként is működik. Ritka esetben a mobil légkondicionálóval fűthetünk is.

Hogyan válasszunk mobil klímát?

A mobil klíma esetében nagyon fontos, hogy egy testreszabott készüléket válasszunk. Egy nem megfelelő mobil klíma nemhogy nem fog javítani a helyiség levegőjén, de egyenesen rontani fog rajta.

Teljesítmény

Az ideális teljesítmény kiválasztásához tisztában kell lennünk a hűteni kívánt helyiség térfogatával. Tehát a helyiség szélessége és hosszúsága mellett a mennyezet magasságát is mérjük le. Ha az egész lakás klímájáról szeretnénk gondoskodni, akkor adjuk össze az összes helyiség térfogatát, valamint külön jegyezzük fel a konyha értékeit. A konyha a lakás vagy ház egyik legmelegebb helyisége, így extra teljesítményre van szükség a lehűtéséhez. Érdemes emellett feljegyezni az egyes szobák fekvését is, hiszen más-más óraszámban süt be hozzájuk a nap és melegíti fel a helyiség levegőjét.

legjobb mobil klímai

A mérés után következik a megfelelő teljesítmény kiszámolása.  A teljesítmény mértékegysége a klímák esetében a BTU (British Thermal Unit). Ez az érték azt adja meg, hogy mekkora hőmennyiségre van szükség 1 font víz (H2O, legnagyobb sűrűségben) hőmérsékletének növelésére 1 Fahrenheit-fokkal. A megfelelő BTU kiszámításához a helyiség légtérfogatát osszuk el kettővel. A kapott eredmény a szükséges óránkénti kBTU.

Válasszunk egy kicsivel magasabb teljesítményt, ha valószínűleg egyszerre több mint két ember fog a hűteni kívánt helyiségben vagy lakásban tartózkodni.

A teljesítmény kiszámolás mellett gondoljuk át, hogy hány darab készülékre lehet szükségünk. Ehhez vegyük figyelembe a levegő áramlását a lakásban, házban, illetve azt is, hogy az egyes helyiségeket milyen gyakran használjuk ki.

Méret

Bár már a nevében is benne van, hogy egy mobil készülékről van szó, ez egy kicsit csalóka lehet. Ezek a készülékek akár 50 kg-ot is nyomhatnak és egy kisebb hűtőszekrény méretét is meghaladhatják. Gondoljuk előre át, hogy milyen gyakran szeretnénk majd áthelyezni. Ha a nyaralóba is magunkkal szeretnénk vinni, akkor győződjünk meg róla, hogy találunk-e helyet az autónk csomagtartójában.

Ha tartósan egy helyen szeretnénk elhelyezni, akkor is fontos lemérni a jövendőbeli helyet, hogy tényleg odafér-e a mobil légkondicionáló. Számolnunk kell azzal is, hogy az ideális hűtéshez a helyiséget esetleg át is kell rendeznünk.

A szellőző csövet az ablakhoz kell vezetni, tehát a cső hosszúságát se hagyjuk figyelmen kívül. Ez befolyásolhatja a mobil légkondicionáló elhelyezését is a helyiségben.

Zaj

A mobil légkondicionálók működés közben zajt bocsájtanak ki. Az értékek összehasonlítása közben ne feledkezzünk meg arról, hogy a hangerő exponenciálisan növekszik, ami azt jelenti, hogy 10 dB különbség 30 és 40 dB között sokkal kisebb, mint 70 és 80 dB között.

A hangerőnél azt is vegyük figyelembe, hogy melyik helyiségbe szeretnénk a mobil légkondicionálót tenni. A nappaliban és a konyhában valószínűleg a hangosabb készülék sem jelent problémát, ám a hálószobában vagy a dolgozószobában egy átlagosan zajos mobil légkondicionáló is zavaró lehet.

Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság értékét minden készüléknél érdemes megnézni, ám különösen fontos a nagy energiafogyasztású készülékeknél. Ezt az értéket betűkkel jelölik, A-tól G-ig, ahol az A a legjobb érték, míg G a legrosszabb. Igyekezzünk A-val, legrosszabb esetben B-vel jelölt készüléket választani. A pénztárcánk és a környezetünk is hálás lesz érte.

Formatervezés

Ez a tényező ugyan nem lehet az elsődleges szempont a döntésnél, de mindenképpen figyelembe kell vennünk. Egy mobil légkondicionáló elég nagy méretű ahhoz, hogy befolyásolja a helyiség kinézetét. Általában a mobil légkondicionálók formatervezése nagyon egyszerű, de azért a szín és a burkolat anyaga alapján tudunk választani egy olyan modellt, amely valamivel jobban illik a helyiség stílusához.

Extra funkciók

A mobil légkondicionálók a beszívott meleg levegőt hűtik le és csökkentik a páratartalmát. A levegőből nyert párát a készülék elpárologtatja, vagy egy tartályban gyűjti össze, amit időközönként ki kell üríteni. A döntés rajtunk áll, hogy nem okoz-e gondot a víztartályt figyelnünk és kiöntenünk a felgyülemlett vizet.

Nem mindegyik mobil légkondicionálóhoz mellékelnek tömítést az ablakra és szellőző csövet. Amikor az árat nézzük, akkor ne felejtsük el a hiányzó ablaktömítés és szellőző cső díját is beleszámolni a költségeinkbe. Nézzük meg a szűrő árát és elérhetőségét is, hiszen a mobil légkondicionálóban a szűrőt rendszeresen cserélni kell a megfelelő működéshez. Egy jól karbantartott mobil légkondicionálónak ráadásul a fogyasztása is alacsonyabb.

mobil klímai

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a kiválasztott mobil légkondicionáló rendelkezik-e kerekekkel és fogantyúval. Főleg, ha tudjuk, hogy gyakran fogjuk áthelyezni. A mobil légkondicionálók tömege 10-50 kg körül szokott lenni. Kerekek és fogantyúk nélkül még a könnyebb készülékek áthelyezésével is meggyűlhet a bajunk.

Egy állítható termosztát nemcsak a kényelmünket fokozza, hiszen nem kell ki-be kapcsolgatnunk a készüléket, hanem pénztárcabarát megoldás is. A termosztát ugyanis magától bekapcsolja a készüléket, ha a szoba levegője a kívánt hőmérsékletnél melegebb lesz, illetve kikapcsolja, ha már kellően lehűlt a levegő.

Ahogy egyre több készülékből, a mobil légkondicionálókból is már találunk intelligens modelleket. Valamelyikhez távirányítót is adnak, esetleg egy mobiltelefonra letölthető alkalmazással irányíthatjuk őket, illetve több készüléket csatlakoztathatunk egymáshoz.

Tippünk

Amennyiben inkább aroma diffúzort vásárolna, a legjobb diffúzorokról szóló cikkünk segítségére lehet a megfelelő típus kiválasztásban.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése