Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Niceboy RAZE 4 Origin bluetooth hangszóró értékelése

Niceboy RAZE 4 Origin teszt

Ha otthonának, nyaralójának vagy kertjének zenei kiegészítőjét keresi, keresse a hordozható bluetooth hangszórókat. Lehetőségünk volt tesztelni a Niceboy RAZE 4 Origin-t, amely nagy teljesítményű és hosszú akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet. Mit tud még, és hogyan teljesített a tesztünkben?

9.1

Tökéletes

A Niceboy RAZE 4 Origin hordozható hangszóró remek példa arra, hogy kevés pénzért is sok zenét hallgathatsz. Az elegáns, modern megjelenés mellett értékeljük a minőségi hangzást, a vízállóságot és a könnyű használatot.

Tervezés és kivitelezés
9
Kezelés és irányítás
9.5
Az akkumulátor élettartama és töltési ideje
8.5
Hangminőség
9.5
Előnyök
  • Elegáns modern design
  • Kompakt méret
  • Jó hangminőség + rádió
  • Hosszú akkumulátor élettartam
  • Vízálló kialakítás
  • MicroSD kártya támogatás
Hátrányok
  • Hosszabb töltési idő

A csomag tartalma

A legtöbb gyártó nem foglalkozik a hordozható hangszórók csomagolásával, de a Niceboy esetében ez éppen ellenkezőleg van. A tesztelt RAZE 4 Origin hangszóró egy kemény papírdobozban van elhelyezve, amely megvédi a sérülésektől.

Niceboy RAZE 4 Origin vélemények

A bluetooth hangszóró mellett egy kézikönyvet és egy másik kisebb fekete dobozt is talál a csomagban. Tartalmaz egy USB-C töltőkábelt és egy 3,5 mm-es AUX audiokábelt, amellyel a hangszórót telefonjához, táblagépéhez vagy más eszközéhez csatlakoztathatja. Az utasítások többnyelvűek és nagyon egyszerűen érthetőek. Ennek köszönhetően még a technikában kevésbé jártas felhasználók is csatlakoztathatják a hangszórót a telefonjukhoz.

Tervezés és kivitelezés – 9/10

A teszteléshez egy fekete Niceboy RAZE 4 Origin hangszórót kaptunk kék vezérlőpanellel. Ez a színkombináció elegáns és modern megjelenést kölcsönöz. Lekerekített formája és kompakt, 7,5 × 7,5 × 18 cm-es méretei miatt nem feltűnő hangforrás, amelyet gyakorlatilag bárhol elhelyezhet. Elhelyezhető a nappaliban, hálószobában, gyerekszobában, kertben, nyaralóban vagy irodában.

A tesztelt Niceboy hordozható hangszóró műanyagból készült, de masszívnak tűnik. A kivitelezés nagyon jó, és minden alkatrész a helyén van, még zenélés közben is. Valójában a hangszóró mindkét vége gumi. A hangszóró még hangosabb zenelejátszás közben sem mozdult el az asztalon, amiért nagyra értékeljük.

Niceboy RAZE 4 Origin értékelés

A tervezés igazán jól sikerült a gyártónak ezzel a modellel. A vezérlőpanel színes kialakítása semmilyen módon nem vonja el a figyelmünket, és mivel hordozható hangszóróról van szó, a biztonságos és kényelmes hordozást biztosító pántot is nagyra értékeljük.

Tetszik a gumiborítás is, amely elrejti az AUX- és a tápkábel-csatlakozókat. A borításnak nemcsak dizájnbeli, hanem funkcionális oka is van. A RAZE 4 Origin tesztelt készülék vízálló, és IP67-es tanúsítvánnyal rendelkezik. Így akár a fürdőszobában is élvezheti kedvenc zenéjét anélkül, hogy félnie kellene a sérüléstől.

Kezelés és irányítás – 9.5/10

A könnyen érthető utasítások nagyon megkönnyítik az indítást és a működést. A Niceboy RAZE 4 Origin bekapcsolása után közvetlenül párosíthatja készülékével az 5. verziójú Bluetooth-on keresztül. Ha nem szeretne vezeték nélkül zenét lejátszani, használhatja az AUX-kábelt vagy a microSD-kártyát. A Bluetooth esetében ne feledje, hogy a hatótávolság körülbelül 10 méter. Sajnos ez a vezeték nélküli technológiák korlátja.

A hangerőt a mobiltelefonon vagy közvetlenül a hangszórón keresztül állíthatja be, illetve válthat a zeneszámok között. Ehhez három mechanikus gomb van. A középső gombbal nemcsak a hangszórót kapcsolhatja be és ki, hanem a bejövő hívásokat is fogadhatja vagy befejezheti.

Niceboy RAZE 4 Origin tapasztalatok

Igen, a Niceboy RAZE 4 Origin hangszóró egyben kihangosító készülék is. A bal és jobb oldali plusz és mínusz szimbólumokkal ellátott gombok erősítik és némítják a hangot, de a dalokat is átkapcsolják vagy szüneteltetik. Ez a funkció tökéletesen működik a Spotify-on vagy a YouTube-on is.

Az akkumulátor élettartama és töltési ideje – 8,5/10

Az akkumulátor élettartamát nagyon nehéz megbecsülni a vezeték nélküli hangszórók esetében, mivel az sok tényezőtől függ, például a zeneválasztástól vagy a hangerőtől. A gyártó szerint azonban a Niceboy RAZE 4 Origin készülékkel akár 20 órán keresztül is élvezheti a zenét töltés nélkül, 50%-os hangerőn.

Ez igaz? Az állítólagos értékek egy dolog, de a valóság általában más. Az akkumulátor élettartamával azonban nagyon elégedettek voltunk. A hangszórót 50%-os hangerőn, rockzene mellett 17 órán keresztül teszteltük töltés nélkül.

Niceboy RAZE 4 Origin teszt

Ha azonban elfelejtené feltölteni a zeneforrást, ne essen kétségbe, a készülék töltése közben is lejátszhatja a zenét. Ha azonban el kell mennie a hordozható hangszóróval, akkor azt előzetesen fel kell töltenie. És mennyi ideig tart ennek a modellnek a feltöltése? Körülbelül 5-6 óra, ami nem is olyan nagy szám. Egyes versenytársak sokkal jobban teljesítenek a töltési sebesség terén.

Hangminőség – 9.5/10

Maga a hangminőség pedig biztosan érdekelni fogja. A felülvizsgált Niceboy RAZE 4 Origin 70 Hz – 18 kHz frekvenciatartományt, ≥75 dB érzékenységet és nagy, 20 W-os kimeneti teljesítményt kínál. Ez a kombináció erőteljes hangzást biztosít minden helyzetben – beltérben vagy a kertben. El kell ismernünk, hogy ez a modell nagyon jól hangzik!

A RAZE 4 Origin rádióval is rendelkezik!
A magas hangok és az ének tökéletes hangélményt nyújtanak, a basszus pedig a MaxxBass funkciónak köszönhetően szintén erős basszussal van hangolva. És ha a hangzás nem lenne elég, a True Wireless segítségével 2 hangszórót is csatlakoztathat a még jobb térhatású hangzás érdekében, hogy még nagyobb zenei élményben legyen része.

Kellemesen meglepett minket a rádió funkció is. A hangszóró beépített antennával rendelkezik, amely lehetővé teszi a 87,5 MHz – 108 MHz-es rádióhallgatást.

Niceboy RAZE 4 Origin értékelés

Vásárlói vélemények és tapasztalatok

Az interneten többnyire pozitív értékeléseket találtunk. A legtöbb felhasználó dicséri az erős teljesítményt, a hosszú akkumulátor-élettartamot, a vízálló kialakítást, az elegáns, modern megjelenést és a megfizethető árat.

Népszerű bluetooth hangfalak az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése