Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Top 3 legjobb felfújható jakuzzi 2022-ben – Teszt és értékelés

Datum 9.12.2021

Otthona tervezésénél még nem gondolt rá, most viszont minden vágya egy pezsgőfürdő? Egy felfújható jakuzzi a megoldás! De mi alapján válassza ki a jakuzzit, melyik a legjobb felfújható jakuzzi? Alábbi cikkünkben választ kaphat kérdéseire. Mutatjuk a Top 3 felfújható jakuzzit, olvashat jakuzzi véleményeket is, illetve tippeket a választáshoz. Tesztünk alapján a legjobb felfújható jakuzzi az MSPA Otium M-OT061.

Igényeseknek

Prémiumkategóriás felfújható jakuzzi. A 125 légfúvóka mellett 6 hidromasszázs fúvókával is rendelkezik.

Legjobb ár/érték arány

6 személyes felfújható jakuzzi, hihetetlen mennyiségű (140 darab) légfúvókával. Hosszú élettartamú és remek minőségű.

Legjobb olcsó

Megfizethető árú felfújható jakuzzi. Elsősorban kétszemélyes használatra ajánljuk.

Legjobb felfújható jakuzzik

Értékelés: MSPA Otium M-OT061 – prémiumkategóriás felfújható jakuzzi

MSPA Otium M-OT061 – értékelés, teszt, ár Premium kategória

Térfogat: 930 l | Forma: négyzet | Méret: 1,85×1,85×0,68 m | Belső átmérő: 1,45 m | Légfúvókák száma: 125 | Személyek száma: 6 | Víz max. hőmérséklete: 40 °C | Teljesítmény: nincs információ | Hozzávetőleges ár: 435 000 Ft

Előnyök
 • Sterilizáló UV-lámpa
 • ANTI-ICING rendszer
 • Antibakteriális hatású belső fólia
 • 6 hidromasszázs fúvóka
Hátrányok
 • Magas ár

Az MSPA Otium M-OT061 felfújható jakuzzi 6 személy részére elegendő helyet biztosít. A belső fólián kiemelkedések vannak elhelyezve, melyek csúszásgátlóként működnek. A jakuzzi felfújása automatikus, csak egy gomb megnyomása szükséges hozzá.

A felfújható masszázsmedence 125 légfúvókával rendelkezik. Ezen felül extra fúvókái is vannak – 6 állítható hidromasszázs fúvóka. Az UV-lámpás sterilizáló kamra 4 óra alatt a baktériumok felét képes elpusztítani. A baktériumok újbóli elszaporodását az antibakteriális hatású belső fólia csökkenti a minimumra. A Smart szűrőrendszer működése csendes, ráadásul jelzi, amikor eljön az ideje a szűrő cseréjének.

Az MSPA Otium M-OT061 felfújható jakuzzit bártan használhatja a barátaival együtt, hiszen kényelmesen elférnek hatan benne. Akkor sem kell lemondaniuk a pezsgőfürdőzésről, ha nem tervezték meg előre a fürdést. A jakuzzi fűtési sebessége óránként 1,5-2 °C, nem kell sokat várni az ideális vízhőmérsékletre. Amennyiben a téli hónapokban sem szeretné leengedni a jakuzzi vizét, nem kell aggódnia a befagyástól. Az ANTI-ICING rendszernek köszönhetően a fűtés automatikusan bekapcsol, ha a víz hőmérséklete 1 °C alá csökken, majd kikapcsol, ha a hőmérséklet 3 °C-ra nem emelkedik. Elsősorban kültéri jakuzziként ajánljuk.

Értékelés: BESTWAY Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet – 6 személyes felfújható jakuzzi

BESTWAY Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet – teszt, értékelés, ár Arany középút

Térfogat: 1190 l | Forma: kör | Magasság: 0,71 m | Átmérő: 2,16 m | Légfúvókák száma: 140 | Személyek száma: 6 | Víz max. hőmérséklete: 40 °C | Teljesítmény: – | Hozzávetőleges ár: 240 000 Ft

Előnyök
 • 6 személyes
 • Vezérlőpanel
 • 140 légfúvóka
Hátrányok
 • Papírszűrő

A BESTWAY Lay-Z-Spa St.Moritz AirJet felfújható jakuzzit az egész család használhatja, akár egyidejűleg is. Kényelmesen elfér benne 6 személy. 140 légfúvókájának köszönhetően igazi élvezet lesz a pezsgőfürdőzés ezzel a jakuzzival. Időjárástól függetlenül – egész évben használható.

A jakuzzi vize maximum 40 °C-ra melegíthető, méghozzá viszonylag gyorsan – a fűtési sebesség 1,2-1,8 °C/óra. A hőmérséklet beállítható a vezérlőpanelen. Ezen kívül a szűrés és a légfúvókák is a vezérlőegységen kezelhetők. Az érintőgombos szivattyú szintén digitálisan vezérelt. Mindez a felfújható jakuzzi lehető legegyszerűbb kezelése érdekében.

A felfújható pezsgőfürdő TriTech™ anyagból készült, mely tartós, strapabíró. Az esetleges kisebb károsodásokat Ön is egyszerűen megjavíthatja a mellékelt javítókészlet segítségével. A szűrőhengert valószínűleg gyakrabban kell majd cserélnie, mivel a jakuzzi vízforgató papírszűrővel rendelkezik.

Értékelés: Cancun AirJet – kedvező árú felfújható jakuzzi

Cancun AirJet – teszt, értékelés, ár Classic kategória

Térfogat: 669 l | Forma: kör | Méret: 1,80×0,66 m | Belső átmérő: 1,32 m | Légfúvókák száma: 81 | Személyek száma: 4 | Víz max. hőmérséklete: 40 °C | Teljesítmény: 1325 l/h | Hozzávetőleges ár: 180 000 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • ChemConnect ™ kémiai adagoló
Hátrányok
 • Kevesebb férőhely

A Cancun AirJet felfújható jakuzzi legfeljebb négy személy fürdőzéséhez nyújt elegendő helyet, de kettesben használva a legkényelmesebb. A jakuzzi bár kisebb, mégis biztosítja a pezsgőfürdő minden előnyét. Ráadásul mindezt kifejezetten kedvező áron.

81 légfúvókája bár kevésnek tűnhet, valójában bőven elegendő tekintve a felfújható jakuzzi méreteit és térfogatát. A külső falak TriTech™ anyagból készültek, minek köszönhetően a jakuzzi ellenálló, kültéren is használható. Az energiatakarékos, automatikusan szabályozott fűtőrendszer időzítővel van ellátva, melynek segítségével a hőmérséklet előre beállítható 99 órával korábban.

A víz kezelését a ChemConnect ™ kémiai adagoló teszi kényelmessé, mely egyenletesen eloszlatja a kezeléshez szükséges készítményeket. A víz megfelelő állapotáról a patronszűrő szivattyú gondoskodik.

Hogyan válasszon jakuzzit

Mielőtt rátérnénk a legfontosabb szempontokra és paraméterekre, amelyek alapján megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbb felfújható jakuzzit, szeretnénk röviden ismertetni a jakuzzi eredetét.

A hét Jacuzzi (ejt.: Jakucci, a közismert “dzsakuzzi” megnevezés a vezetéknév hibás angol kiejtéséből ered) testvér egy népes olasz család tagjai voltak, a 20. század elején költöztek az Egyesült Államokba. Különböző termékek gyártásával foglalkoztak több-kevesebb sikerrel, még repülőgéppel is megpróbálkoztak. Valószínűleg sosem hallottunk volna róluk, ha az egyik testvér gyermeke nem betegszik meg. A kezelőorvos meleg fürdőket és masszázst javasolt a kis betegnek. Ennek a két terápiás tevékenységnek a kombinációjából jött létre a jakuzzi. Mivel körülményes volt a gyermeket eljuttatni a kezelésekre, ezért a testvérek megalkották az első masszázskádat, később pedig a masszázsmedencéket.

Jakuzzi méret

Elsősorban azt kell eldöntenie mekkora jakuzzit szeretne. A jakuzzi mérete egyrészt az elhelyezése miatt fontos, másrészt a fürdőző személyek számát is ez a paraméter határozza meg.

Személyek száma

A kis jakuzzik kétszemélyesek, a nagyobbak 6, akár 8 személyesek is lehetnek. Amennyiben a baráti társaságával vagy a családjával tervezi élvezni a pezsgőfürdőzés kedvező hatásait, válasszon nagyobb jakuzzit – 6 személyes felfújható jakuzzit ajánlunk. Amennyiben elsősorban egyedül vagy a párjával fogja használni a jakuzzit, felesleges nagy jakuzzira költenie. Minél nagyobb jakuzzi, annál többe kerül a fenntartása.

A jakuzzi elhelyezése

Bár vitathatatlanul kellemes egy meleg nyári estén, a csillagboltos ég alatt relaxálni a jakuzziban, a kültéri elhelyezés nem nevezhető praktikusnak. Először is, nem fogja tudni egész évben használni a jakuzzit, amennyiben a kertben vagy a teraszon helyezi el. Másodszor, hamar rá fog jönni, hogy a szabad ég alatt lévő jakuzzinak jól meggondolt védelemre van szüksége. A már felállított jakuzzi évszak szerinti áthelyezése megoldást nyújhat ezekre a kisebb kellemetlenségre, de elég körülményes.

A felfújható jakuzzit telepítse egyenletes felületre. Továbbá olyan helyet válasszon a masszázsmedencének, ahol nem fog problémát okozni a víz leeresztése, illetve utánpótlása.

Anyag és élettartam

Az erős, kemény anyagból készült jakuzzik élettartama jóval meghaladja a puha anyagból készült pezsgőfürdőkét. Ezáltal idővel megtérül a magasabb vételárba fektetett költség. A legkedveltebb és elterjedtebb anyag a RinoTech. Ez egyrészt az ellenállóképességének köszönhető, másrészt a megfizethető árának tudható be.

A fenntartás költségei

Fontos, hogy jakuzzi vásárlás előtt mérlegeljen minden tényezőt, ebbe a fenntartás és karbantartás által keletkezett költségek is beletartoznak. Egy jakuzzit nem elég megvásárolni, bármilyen kellemetlen is, folyamatosan kell rá pénzt áldozni. A jakuzzi költségei közé elsősorban a megnövekedett vízfogyasztás általi plusz rezsiköltség tartozik, ezt nem is kell bővebben magyarázni. Szintén a rezsiköltséget növeli a szivattyú által fogyasztott elektromosság. Mindenképp érdeklődjön vásárlás előtt az energiafogyasztásról, a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

További költségeket okoz a víz kezelése. Bár a víz rendszeres és megfelelő kezelésének köszönhetően lecsökkentheti a vízfogyasztást, az ehhez szükséges készítmények szintén pénzbe kerülnek. Attól függően, hogy mekkora a pezsgőfürdője, illetve milyen készítményt választ, a jakuzzi vizének kezelése havonta körülbelül 2-5 ezer Ft-ba kerül.

Ezeken kívül felmerülhetnek karbantartási és javítási költségek. Néhány évente érdemes szakemberekkel átnézetni a jakuzzit, elsősorban a szivattyút és a szűrőt.

Melegítés és fúvókák

Jellemzően a felfújható jakuzzik vize 40 °C-ra melegíthető. Ez egy kellemesen meleg hőmérséklet hűvösebb időben, a nyári hónapokban a víz melegítése felesleges. A jó minőségű jakuzzik vízmelegítése automatikus, Önnek elegendő beállítani a kívánt hőmérsékletet. Miután a víz eléri a kellő hőmérsékletet a melegítő kikapcsol, amennyiben csökken a víz hőmérséklete, újból bekapcsol automatikusan.

Bár első ránézésre logikusnak tűnhet, hogy minél több légfúvókával rendelkezik egy jakuzzi, annál jobb, ez nem minden esetben igaz. A mennyiségen kívül fontos a fúvókák mérete, illetve elhelyezésük is.

Szűrő

A felfújható jakuzzik szűrője egy szivattyúból és egy szűrőhengerből áll. A szivattyú áthajtja a szűrőhengeren a jakuzziban lévő vizet, ezáltal megtisztítva azt. A szűrőhengert szükséges rendszeresen tisztítani, de még így sem elkerülhető az elhasználódás. Ezután le kell cserélni egy újra. A legelterjedtebbek a hajtogatott papírból készült szűrőhengerek.

Kiegészítők és tartozékok

A praktikus tartozékok közé tartozik a medencetakaró és a medencealátét. Mindkettő a jakuzzi védelmét szolgálja. Kényelmi funkciót tölt be a vezérlőpanel, mellyel egyszerűen beállíthatja a hőmérsékletet, esetleg a masszázs intenzitását. További kiegészítőként vásárolhat a jakuzzihoz fejtámaszt, illatosító készítményeket vagy megvilágítást.

Felfújható jakuzzi árak

Felfújható jakuzzik 250 000 Ft alatti áron

Nem kell feltétlenül egy kisebb vagyont fizetnie a felfújható jakuzziért, már negyed millió forintért is vásárolhat pezsgőfürdőt. Ezek a jakuzzik jellemzően kisebbek, 2, maximum 4 személyesek. Minőségileg elfogadhatóak, a kedvező ár elsősorban a kisebb méretnek köszönhető.

Felfújható jakuzzik 250 000 és 350 000 Ft közötti áron

Ebben az árkategóriában már kaphatóak nagyobb, 6 személyes felfújható jakuzzik is. Amennyiben alaposan körülnéz a kínálatban, és még egy kis szerencséje is lesz, akár hidromasszázs fúvókákkal ellátott jakuzzit is vásárolhat ilyen áron.

Felfújható jakuzzik 350 000 Ft feletti áron

A prémiumkategóriás felfújható jakuzzik 350 000 Ft feletti áron kezdődnek. Ezek a pezsgőfürdők több extra funkcióval is rendelkeznek, hosszú az élettartamuk, egész évben használhatóak és nagy méretűek.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 3.0 (5 szavazat)

Hasonló cikkek