Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

TOP 3 otthoni sörcsap 2023-ben

Aranyszínű folyadék, felhőszerű, hófehér habbal, tele buborékokkal, jól lehűtve, frissítő, enyhén kesernyés íz… Szinte érzi az ízét, ugye? A frissen csapolt sörhöz a nyári hőségben semmi sem fogható. Szeretné otthonában is élvezni? Semmi akadálya! Nem kell megelégednie a palackozott sörökkel, ha beszerez egy sörcsapot otthonra. Hogy megkönnyítsük Önnek a választást, összeállítottunk egy nagy sörcsap tesztet, melyből megtudhatja, hogy melyek a legjobb sörcsapok vélemények, értékelések alapján.

Mi a Big Spender Single sörhűtőt ajánljuk elsősorban. A legigényesebbek követelményeinek is megfelel, a nagy térfogatának köszönhetően nem kell amiatt aggódnia, hogy gyorsan elfogy a behűtött ital.

Igényeseknek

Kiváló minőségű sörcsapoló, egyben italhűtő. Akár 50 literes hordókhoz.

Legjobb ár/érték arány

Kiválóan teljesítő sörcsap, 5 literes hordókhoz, amely megér minden érti kifizetett fillért.

Legjobb olcsó

Asztali sörcsap 5 literes hordókhoz, mely szivargyújtóról is működtethető.

Legjobb sörcsapok

Big Spender Single vélemény – sörcsapoló 50 literes hordókhoz

Big Spender Single teszt Premium kategória

Söröshordó max.: 50 l | Méret: kb. 54 × 130 × 66 cm | Tömeg: 30 kg | Kijelző: nincs | Hozzávetőleges ár: 240 000 Ft

Előnyök
 • Akár 50 literes hordók számára
 • Minőségi kivitelezés
 • Könnyen mozgatható
 • Tálcák egyéb italok számára
 • Gázpalack – frissebb sör
Hátrányok
 • Magas ár
 • Nagyobb helyigény

A Big Spender Single mobil sörcsap a legigényesebb sörivók számára készült. És nem csak a sörivók számára. A sörcsapoló egy 50 literes söröshordó számára biztos elegendő helyet, vagy a tálcáján akár 16 darab dobozos üdítőt is tárolhat. Így a kerti parti biztosan hibátlan lesz, hiszen a másféle italok kedvelői is megtalálják a maguknak valót. A kívánt hőmérséklet fokozatmentesen beállítható egy tekerőgomb segítségével, ami a hűtőtér belsejében található. A kerekeknek köszönhetően a sörcsapoló könnyen mozgatható.

A hűtő-csapoló készülék gázpalackkal működik, így a kezelése egy picit bonyolultabb lehet a kezdő csaposok számára. Cserébe viszont mindig friss és tökéletes sör várja a fogyasztókat. A készlet része az S típusú csapoló fej, az A típus szükség esetén megvásárlandó. A sörcsapoló hűtő külseje elegánsan letisztult, nem egy olcsó darab és nem is tűnik annak. Valószínűleg barátai irigyelve nézegetik majd, ha emellett a sörcsap mellett dönt. Sörcsap tesztünk győztese!

Bomann BZ 6029 vélemény – legjobb sörcsap 5 literes hordókhoz

Bomann BZ 6029 teszt Arany középút

Söröshordó max.: 5 l | Méret: kb. 47,5 × 27,5 × 49,5 cm | Tömeg: 6 kg | Kijelző: igen | Hozzávetőleges ár: 82 000 Ft

Előnyök
 • Kiváló minőség
 • Kompakt
 • Kijelző, egyszerű kezelés
 • Minden 5 literes hordóhoz
Hátrányok
 • Nem találtunk

Amennyiben egy asztali sörcsapolót szeretne 5 literes hordókhoz, megtaláltuk az Ön számára a legjobb sörcsapot! Amennyiben eltekintünk attól, hogy csak 5 literes söröshordó fér el benne, nincs mit kifogásolnunk a Bomann BZ 6029 készüléken. A hőmérséklet gombokkal szabályozható, illetve a LED kijelzőn látható, 2-től 12 °C-ig. A nyomás állítható, aminek köszönhetően a sörben lévő habmennyiség is. A sörcsapolóhoz való CO2 palackokból három darab is van a készletben. A Heineken hordókhoz kellő adapter szintén része a csomagnak. Tehát valóban minden 5 literes hordóhoz használható a sörcsapoló.

Röviden, bármennyire is próbálkoztunk nem sikerült hibát találnunk ezen a kicsi, de nagyon ügyes sörcsapoló készüléken. Természetesen csepegtető tálcával is rendelkezik. A tisztítókészlet sem hiányzik a tartozékok közül. A Bomann márkáról is érdemes megemlékeznünk, mivel egy igazán megbízható, hosszú évek során jól bevált márkáról van szó. Több mint 130 éve alapult Németországban. Ez azért elég bizalomgerjesztő azoknak is, akik még nem hallottak róla.

Tap2Go vélemény – kedvező árú sörcsapoló

Tap2Go teszt Classic kategória

Söröshordó max.: 5 l | Méret: kb. 34 × 51 × 53 cm | Tömeg: 6,2 kg | Kijelző: igen | Hozzávetőleges ár: 52 000 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Szivargyújtóról is működtethető
 • Kijelző
 • Minden 5 literes hordóhoz
Hátrányok
 • Gyengébb teljesítmény

A Tap2Go asztali sörcsap egy viszonylag egyszerű alapdarab, amely alacsony ára ellenére jól teljesít. Amennyiben otthonra keres sörcsapolót, gyakori használatra, azt javasoljuk fektessen a készülékbe egy kicsit többet és vásároljon egy jobban teljesítő darabot. Amennyiben viszont egy valóban mobil sörcsapra van szüksége, amelyet használhat akár az erdő közepén, a strandon vagy más nem összkomfortos helyen is, a Tap2Go szuper választás. Ugyanis a készülék az autó szivargyújtóján keresztül is működtethető, ami a legnagyobb előnye.

A Tap2Go sörcsapoló minden 5 literes söröshordóhoz megfelelő, és nem csak ehhez. Lényegében egy 2 az 1-ben készülékről van szó, italhűtőként is szolgálhat. A hűtőtér 13 liter térfogató, több palackos ital hűtésére alkalmas. Hogy pontosan hány palack fér el benne, az az üvegek méretétől és formájától függ. Az italok legfeljebb 3 °C-ra hűthetőek. A megfizethető árnak köszönhetően remek sörcsapoló egyetemisták, fiatalok számára.

Hogyan válasszunk sörcsapot?

Mielőtt elkezdi bepöttyögni a böngészőjébe a “sörcsapoló eladó” kifejezést, gondolja át, hogy milyen sörcsapot szeretne valójában. Mire is van szüksége? Van-e rá egyáltalán szüksége? Továbbolvasva megkapja a válaszokat a kérdéseire.

Mikor jön jól egy sörcsap otthonra?

Ha röviden szeretnénk válaszolni, akkor azt mondanánk, hogy mindig. Illetve nem csak otthonra. A sörcsap méretétől és tulajdonságaitól függően magával viheti azt kempingezni, strandolni, kirándulni, sátorozni… Bárhová. Amennyiben Ön igazán nagy sörrajongó egész évben használhatja. Ha hűsítő italként tekint a sörre, akkor valószínűleg elsősorban a nyári hónapokban fogja kihasználni a mobil sörcsapot. Milyen alkalmakkor?

 • Grillezés, sütögetés – hmm… egy épp megfelelően átsült steak, egy minden jóval megtöltött hamburger és egy frissen csapolt korsó sör. Ehhez nincs mit hozzátenni.
Tippünk

Cikkünkben mutatjuk a legjobb grillsütőket gáz, elektromos és faszenes kivitelezésben a tökéletes sültök érdekében.

 • Medencés buli, baráti összejövetel – bár tagadhatatlanul megvan a maga hangulata annak, ha elmennek a barátaival egy kocsmába sörözni, de ha ezt inkább a medence mellett teszik, az felülmúlhatatlan.
 • Kempingezés, sátorozás – itt hosszútávon valójában spórolhat is. Mint az közismert a kempingekben kapható sörök (illetve minden más) szégyentelenül túlárazott, ráadásul gyakran nem a legjobb minőségű. Amennyiben saját csapolt sörrel rendelkezik, egyrészt pénzt takaríthat meg, másrészt mindig azt kapja, amire számít.
Tippünk

Kisebb, nagyobb, családi? Kiválasztottuk az Ön számára a legjobb sátrakat különböző kategóriában. Tekintse meg!

 • Családi összejövetelek – amikor összegyűl a család, főleg ha nagy, az egy igazi élmény. Ez az élmény pedig jóval könnyebben elviselhető egy korsó sörrel a kezében.
 • Bármikor, amikor megkívánja a frissen csapolt sört.

Hűtés típusai

A jó sör egyik alapfeltétele a megfelelő hőmérséklet. A hűtés típusa egyrészt a kezelés, karbantartás bonyolultságát határozza meg, másrészt a hűtés hatékonyságát és gyorsaságát.

Száraz hűtés

A mobil sörcsapok és asztali sörcsapok száraz hűtéssel rendelkeznek. Ennek a típusnak az előnye a mozgathatóság, egyszerűbb kezelés és kisebb méretek. Bár kevésbé hatékony módszerről van szó, de otthoni használatra teljesen kielégítő.

Vizes hűtés

A vizes vagy jeges hűtés általában a professzionális sörcsapoló berendezéseknél jellemző. Gyorsan hűt, nagyon hatékony, de hangosabb, illetve bonyolultabb karbantartást igényel. Általában a beépített berendezéseknél fordul elő.

sörcsap vélemények

A sörcsapoló kompresszora

Sörcsapoló berendezések léteznek beépített kompresszorral vagy anélkül. Ez lényegében véve szabályozza a hordóban lévő nyomást. Az automata kompresszorok mérik a nyomást és szükség esetén ki- vagy bekapcsolnak. Amennyiben a kiválasztott sörcsapolóban nincs beépített kompresszor szüksége lesz gázpalackra a sör megcsapolásához. A kisebb sörcsapolók jellemzően kompresszorral működnek, elsősorban az egyszerűbb kezelés miatt. A hátrányuk, hogy az ital rövidebb ideig marad friss. Amennyiben nagy mennyiségű sört szeretne csapolni, hatékonyabb és minőségibb sörcsapolót keres, egyértelműen jobb választás a gázpalackos csapolás. De számolnia kell a kezelésből adódó plusz munkával, illetve azzal, hogy a gázpalack idővel kifogyik, újat kell majd vennie.

Zajszint és fogyasztás

Mint már fentebb említettük a vizes hűtéssel rendelkező sörcsapolók zajszintje magasabb, mint a száraz hűtésűeké. A sörcsapolók jellemző az, ami a legtöbb elektronikai eszközre – minél nagyobb a hatékonyság, minél nagyobb a térfogat, annál nagyobb a zajszint. Az asztali sörcsapolók esetében nem kell aggódnia a lárma miatt, nem fogják zavarni a bulit.

A fogyasztás szintén a hatékonyságtól és a méretektől függ. A legegyszerűbb, hordozható sörcsapoló gépek akár az autó szivargyújtójáról is működtethetőek, tehát nem fogja jelentősen megemelni az energiafogyasztást.

Mennyire hatékony hűtésre lesz szükségem?

A hűtés hatékonysága liter/órában van megadva, és azt jelzi, hogy hány liter sört képes a sörcsapoló lehűteni egy óra alatt. A lehűtés ebben az esetben körülbelül 10–15 °C-nyi hőmérsékletcsökkenést jelent. Otthoni használatra, kisebb bulikra, születésnapokra, összejövetelekre elegendő a 15 – 25 liter/óra teljesítményű berendezés. A folyamatot lerövidítheti, ha a söröshordót hűvös helyen tárolja, például a pincében.

sörcsap vélemények

Milyen sörcsapoló fejre lesz szükségem?

Amennyiben egy kis méretű sörcsapolót választ, valószínűleg nem lesz gondja és nem kell semmi extrát vásárolni. Az asztali sörcsapolók jellemzően mindennel el vannak látva, amire szüksége van a csapoláshoz, és minden 5 literes söröshordóhoz használhatóak.

Amennyiben nagyobb berendezést választ, elképzelhető, hogy további fejet kell vásárolnia. Hogy milyen fejet, az attól függ, milyen a KEG hordó, amiben a sör van. A sörcsapolókhoz minden esetben kap csapoló fejet, a termékleírásban fel van tüntetve, hogy milyen típusút. Magyarországon az A és az S típus az elterjedt, de találkozhat M típusúval is. Ha nem szeretne több fejet vásárolni, valamint a cserélgetésükkel bajlódni, akkor tájékozódjon minden esetben a söröshordó megvásárlása előtt, hogy pontosan milyen típusú KEG hordóról van szó. De igazából a csapoló fejek beszerzése sem egy olyan nagy befektetés.

Sörcsapoló karbantartása

A sörcsapolók esetében különösen nagy figyelmet kell fordítani az alapos tisztításra. Nem kell feltétlenül minden használat után elmosnia, de a tisztítás során ne feledkezzen meg egyetlen részről sem, amelyen áthalad az ital (fejek, csövek stb.). Amennyiben tisztítószert is használ, fordítson különös figyelmet az öblítésre. A sör ízén azonnal érezni fogja a hiányos tisztítás negatív hatását. A gyakoriság Öntől függ. A vendéglátósoknak javasolt a sörcsapoló berendezés tisztítása legalább hetente egyszer. Ebből kiindulhat, hogy Ön milyen gyakran szeretné átmosni.

Sörcsapolás

A hordó csatlakoztatása a mobil sörcsapolókhoz roppant egyszerűen szokott történni, mivel a gyártók számolnak azzal, hogy a felhasználók nem rendelkeznek nagy szakértelemmel a csapoló berendezések terén. Hogy pontosan hogyan, az az egyes típusoknál változó. A gázpalackos és vizes hűtéssel működő sörcsapolók esetében bonyolultabb az üzembe helyezés, de a hordó csatlakoztatása itt sem egy nagy dolog. A kis, 5 literes hordókat javasoljuk felverés előtt lehűteni.

És hogy hogyan csapolja le a sört? Íme néhány tipp:

Néhány érdekesség a sörről

 1. Senki nem tudja mióta isznak az emberek sört, de bizonyítottan már az ókorban létezett. Mondhatni egyidős az emberiséggel.
 2. Az ókori egyiptomiak áztatott árpakenyérből készítették, tehát valóban “folyékony kenyér”.
 3. A meleg sör jó a megfázásra, torokfájásra. Állítólag akár jóízű is lehet (tesztelés során nem mertük kipróbálni).
 4. A középkorban több sört ittak, mint vizet. A víz minősége/tisztasága miatt akkoriban egészségesebb volt a víznél.
 5. Mértékkel fogyasztva a sörnek rengeteg jótékony hatása van. Nem, ez nem csak egy kocsmai legenda.
 6. A nemzetközi sörnap augusztus első péntekén van. Nem meglepő módon Amerikából származik az ünnep.
 7. A gyümölcsös sör nagyjából egyidős a “valódi” sörrel. Már az ókorban is édesítették a söröket, a ma ismert gyümölcsös sörök pedig már a 16. században léteztek.
 8. Nem teljesen egyértelmű, hogy a zöld sör Írországból származik-e, bár általában ez jut mindenkinek elsőre eszébe. Sokan állítják, a csöppet furcsa színű ital Csehországban született, húsvéti ünnepi sörként.
 9. Sok nő szerint a sörpocak szexi.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése