Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

TrueCam H5 autós kamera értékelése

TrueCam H5 - Vélemény, teszt, ár

Milyen benyomást keltett a nagyon elegáns, mágneses rögzítésű autós kamera első látásra? A 35 000 Ft körüli áron kínált TrueCam H5 sok mindent tud, és remekül lehet vele dolgozni.

7.7

Nagyon jó

A TrueCam H5 egy rendkívül elegáns autós kamera tökéletes rögzítési módszerrel. Nagyon szép és sima videókat rögzít. Ezzel a darabbal biztosan nem tévedhet.

Tervezés és kivitelezés
10
Kezelés és működés
9
Funkciók
8
Kijelző
6
Az akkumulátor élettartama és töltés
6
Videó- és fotóminőség
7
Előnyök
  • Elegáns megjelenés
  • Kompakt méretek
  • Mágneses rögzítés
  • Könnyen használható
  • Kiváló napi videók és fotók
Hátrányok
  • Töltés csak a rögzítőn keresztül
  • Kisebb kijelző
  • Középszerű éjszakai videók és fotók

A csomag tartalma

A csomag tartalmaz egy USB-s autós aljzatadaptert két kimenettel és egy 3 méter hosszú tápkábelt. Aztán természetesen a fényképezőgép egyedi tervezésű mágneses rögzítéssel ellátott tartója is ott van. Végül, de nem utolsósorban öntapadós betétek, és hasznos bónuszként egy USB-s microSD kártyaolvasó. A listát a felhasználói kézikönyv egészíti ki.

TrueCam H5 - Vélemény, teszt, ár

Tervezés és kivitelezés – 10/10

A TrueCam H5 autós kamera az egyik legelegánsabb a piacon. Alapvetően úgy néz ki, mint egy lekerekített sarkokkal ellátott tű, amelynek a hegyét eltávolították, és a Sony optika veszi át a helyét. A tű alján egy 1,5″-os kijelző található, a kamera pedig “laposan” van felszerelve. Ami utána azonnal szemet szúr, az egyértelműen a rögzítés rendszere a tartóhoz. A TrueCam H5 kamerát csak fel kell erősíteni, és a tartóban lévő erős mágnes nem engedi el. Ez is egy nagyon elegáns megoldás.

Nem kell bajlódni műanyag reteszekkel és hasonlókkal. A videokamera másodpercek alatt le- és felhelyezhető. A microSD-kártyahely (max. 64 GB) a felső részen található. A kezelőpanel egy elegáns gombnégyesből áll, amely egyetlen mini panelben helyezkedik el az alján. A TrueCam H5 mindössze 62 grammot nyom, és 55 × 45 × 45 milliméteres méreteivel igazán kompakt. Semmilyen módon nem akadályozza a kilátást, és szinte láthatatlan a visszapillantó tükör alatt.

Kezelés és működés – 9/10

Mint már említettük, a kamerát a tartóba helyezve egyszerűen csak rá kell erősíteni a tartóra a mágnesnek köszönhetően. Tökéletes megoldás. De gondolja meg kétszer is, hogy pontosan hova ragasztja a tartószerkezetet. A csomagban két vastagabb és kiváló minőségű öntapadó párna található (jobb, mint a klasszikus vékony 3M). Ha egyszer felragasztja a tartót, nehéz elmozdítani.

Ez egyrészt biztonságosan a helyén tartja a kamerát, másrészt viszont kissé megnehezíti az újratöltést. Maga a kamera nem rendelkezik USB-csatlakozóval, ezért a feltöltés csak a tartóban, tehát csak az autóban lehetséges.

Miután a TrueCam H5 a helyére került, az alján lévő négy gombot nagyon jól lehet használni. Nagyon gyorsan megtanulható a menükben való navigálás és a beállítások elvégzése. A gyors digitális zoom lehetőség praktikus. A nyílgombok segítségével akár 4-szeres nagyítást is végezhet. Ha a kamerát a töltőkábelhez csatlakoztatva hagyja, akkor alapvetően nem kell aggódnia semmi miatt. A gyújtáskulcs elfordítása után pillanatokkal megkezdi a rögzítést, és természetesen végtelenített ciklusban is képes ezt megtenni (a beállításokban kikapcsolható).

Funkciók – 8/10

A TrueCam H5 30 FPS sebességgel képes Full HD videót rögzíteni. HD felbontásra is beállítható 60 FPS sebességgel. Azonban, mint kiderült, a Full HD elég sima ahhoz, hogy ne kelljen a minőséget váltani. Állóképek készítésére 5 megapixeles felbontásban képes.

TrueCam H5 - Vélemény, teszt, ár

Természetesen minden minőségi autós kamera elengedhetetlen tartozéka a G-érzékelő (3 érzékenységi beállítás). Ennek célja a kritikus helyzetek (erős fékezés, gyorsítás vagy ütközés stb.) észlelése és a későbbi felülírás elleni zárolás. A videó végtelenített ciklusban íródik a memóriakártyára. A régi, feloldott adatok így felülíródnak, és soha nem fogy ki a hely az új felvételhez. A bónusz a parkolási üzemmód funkció.

A kamera 24 órán át képes készenléti üzemmódban maradni, amely idő alatt “szemmel tartja” a parkoló autót. Mindeközben mozgásérzékelővel is fel van szerelve: amint valami történik az autó körül, azt automatikusan regisztrálja. Egy másik üdvözlendő bónusz kétségtelenül a Wi-Fi, amely sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a videók számítógépre történő átvitelét. A kijelző függőlegesen történő automatikus megfordításának képessége szintén jó funkció (gondolom, hogy az üveghez vagy a műszerfalhoz ragasztható lehetőség miatt). Azonban semmi sem 100%-os, és volt már, hogy a kijelző rossz irányba fordult.

TrueCam H5 - Vélemény, teszt, ár

A TrueCam H5 még sávelhagyás-érzékelővel (LDWS) is fel van szerelve, amely hangjelzéssel figyelmeztet. A WDR funkciót ezután telepítjük, hogy javítsuk az Ön előtt lévő megvilágított és sötét terület közötti nagy különbségeket, valamint csökkentsük az éjszakai fényvisszaverődést. Ahogy éjszaka kipróbáltam… megint nem működik olyan jól. Végül, de nem utolsósorban megemlítem az angol nyelvű menüt.

Kijelző – 6/10

A TrueCam H5 csak 1,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Ez kissé indiszponálttá teheti a legtöbb dashcamhez képest, amelyek legalább 2″-nél kezdődnek (és hozzá kell tenni, hogy egy nagyobb kijelző is elférne, ha nem lenne annyi hely a logónak).

TrueCam H5 - Vélemény, teszt, ár

Az előnézet viszonylag jó minőségű, de ha részletesen szeretné megtekinteni a rögzített felvételeket, akkor ezt a számítógépére kell bíznia. A kijelző egyszerűen túl kicsi. Az optika 130 fokos betekintési szöget képes felvenni, ami jó szabványnak számít. Hasznos funkció, hogy a kijelzőt energiatakarékos üzemmódba lehet állítani, ha például éjszaka túlságosan vakító a fényereje. Ez a menüben állítható be.

Az akkumulátor élettartama és töltés – 6/10

A TrueCam H5 autós kamerába 420 mAh-s akkumulátort építettek be. Nem sok és nem kevés. Általában azonban a méret miatt amúgy sem lehet nagyobb kapacitású akkumulátort építeni. Egy rövid kört egy teljesen feltöltött fényképezőgép is kibír, de egyébként elég gyorsan lemerül. Mint a legtöbb autós kameránál, itt is könnyű a töltőkábelt mindig csatlakoztatva tartani. Az egyetlen probléma akkor merülhet fel, ha a kamerát otthon szeretné feltölteni. Nem fogja tudni, mert el kellene távolítani a konzolt, ahol az USB-port van, az üvegről.

Videó- és fotóminőség – 7/10

A nappali felvételek minősége kiváló. Az igazán sima videót a teljes szín és az éles részletgazdagság egészíti ki. A TrueCam H5 még esős időben is jól teljesített, és csak dicséretet érdemel. Természetesen a minőség egy kicsit romlik az éjszakai felvételeknél, de az igazság az, hogy ez nem jelentős mértékben. A kép viszonylag tiszta és nem túl szemcsés. Az egyetlen dolog, ami zavarja a látványt, az az utcai lámpák és a szembejövő autók erősen szórt fénye (még a WDR sem segít sokat).

A nappali fényben készült fotók is használhatóak, bár a tesztelt videokamera felbontása elég gyenge. A szükséges részletek, beleértve a rendszámtáblákat is, leolvashatók a fotókról. Az éjszakai fotók esetében azonban ez már nem így van. Itt válik nyilvánvalóvá a kis optika buktatója gyenge fényviszonyok mellett.

Vásárlói vélemények és tapasztalatok

A TrueCam H5 eddig 89%-os értékelést kapott 16 felhasználó véleménye alapján. Különösen a képminőséget és a kompakt kialakítást dicsérik.

Népszerű autós kamerák az Árukereső.hu-nál

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor recenze

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése