Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Egyéb

Legjobb utazási irodák 2024-ben – Összehasonlítás

Évente legalább egyszer  fontos, hogy kizökkenjünk a munkából, a hétköznapokból. Viszont igazán pihenni csak akkor tudunk, ha elutazunk egy másik helyszínre, másik országba, ahol nem érnek utol a feladatok. Lehet ez egy nyaralás, városnézés, kalandtúra, síelés. Az utazási irodák számtalan lehetőséget ajánlanak. Ön dönti el, hogy melyik kikapcsolódási lehetőséget részesíti előnyben. Mi most a Travelking bő kínálatát javasoljuk!

Legtartalmasabb kínálat

Utazási lehetőségek Közép- és Dél-Európa országainak minden szegletébe, fizetési lehetőség munkavállalási juttatásokkal.

Legtöbb szállásajánlat

A világ legnépszerűbb és legszélesebb körű szállásajánló és szállásfoglaló honlapja, mely más egyéb fontos információval is segíti az utazókat.

Legjobb utazási irodák

Értékelés: Travelking – utazási iroda egyre bővülő kínálattal

logo TravelKing.hu

Ulticélok: Közép- és Dél-Európa | Ingyenesen törölhető foglalás: igen | Ajándékutalvány: igen

Előnyök
 • Megbízható
 • Népszerű
 • Lehetőség jótékonyságra
 • A régiók részletes megismerése
 • Kifizetés munkavállalói juttatásokkal
 • Ajándékutalvány igénylése
 • Ellenőrzött szállások
Hátrányok
 • Csak Közép-  és Dél-Európai országok

A Travelking már 2014. óta szervez élménnyel teli utazásokat, nyaralásokat az utazni vágyóknak. Azóta már egymillió turistát szolgált ki. Ahhoz, hogy versenyképes legyen a már korábban megalakult cégekhez képest, nagyon sok erőfeszítést kellett tennie a népszerűsítéséért. Ezt az akadályt sikeresen legyőzte, hiszen megalakulása óta már egymillió kliense volt és számuk egyre növekszik.

A Travelking ajánlataiban Közép- és Dél-Európa országai szerepelnek, mint például Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Olaszország. Az utazási iroda segítségével ezeknek az országoknak a régióit részletesen megismerheti.

A felajánlott szállások megbízhatóak, hiszen a cég csapata minden esetben ellenőrzi azokat. Újdonság, hogy a szállás lefoglalásakor lehetősége nyílik arra, hogy egy bizonyos összeget jótékonyságra fordítson.
Az utazás kifizetése munkavállalói juttatásokkal is történhet.
Az üdülés lefoglalása után ingyenesen módosíthatja a kiválasztott dátumot vagy akár törölheti is foglalását. A cég a pénzt jóváírásként visszaküldi.

Értékelés: Booking – mindentudó szállásajánló holnap

logo Booking.com

Ulticélok: a világ legtöbb országa | Ingyenesen törölhető foglalás: a konkrét szállásfoglalástól függ | Ajándékutalvány: igen

Előnyök
 • Sok országot érint
 • Szállások széles választéka
 • Értékelések
 • A régiók részletes megismerése
 • Ünnepi ajánlat
 • Reptéri információk
 • 43 nyelven
Hátrányok
 • Sok kritika éri

Booking.com egy nemzetközi honlap, amelyen számtalan különféle szállásajánlatot találhat az érdeklődő. Összesen 43 nyelven érhető el, többek között magyarul is. A világ minden táján használják, így bárhova tervezné utazását, a Booking-on minden esetben talál megoldást. A választék nagyon nagy, ezért garantáltan megtalálja azt a szállást, mely leginkább megfelel az igényeinek. Legyen szó tengerparti nyaralásról, üzleti utazásról, hegyvidéki túráról, mindig rábukkan egy olyan szállásra, mely úticéljához a legeslegközelebb található.

Minőségben és árban is válogathat. Az egyszerű puritán szobáktól a luxus villákig bármilyen kategóriában foglalhat.
A szállást nem csak település szerint keresheti, hanem egyéb szempontok szerint is, például tavak partján, látványosságok környékén.

A honlapon minden szállásnál értékelést is van, mely sokat segít a döntésében. Külön talál ünnepi ajánlatokat, autóbérlési lehetőségeket. További extrák az utazással kapcsolatos cikkek és a reptéri információk. A cég állítása szerint naponta körülbelül 1,07 millió szállást közvetítenek.

Top 3 utazási iroda

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 5
1. logo TravelKing.hu Travelking Utazási lehetőségek Közép- és Dél-Európa országainak minden szegletébe, fizetési lehetőség munkavállalási juttatásokkal, valamint ajándékutalványt is igényelhet. Keressen egy túrát
2. logo Booking.com Booking A világ legnépszerűbb és legszélesebb körű szállásajánló és szállásfoglaló honlapja, mely más egyéb fontos információval is segíti az utazókat. Keressen egy túrát
3. Myluxoria Utazási iroda, ahol megtalálhatja Horvátország legjobb szállásait, garantálja a megbízható kifizetést, a gyors és precíz ügyintézést és az utazás utáni elégedettséget. Keressen egy túrát

Hogyan válasszuk ki a legjobb nyaralást?

Legtöbb család alig várja a nyaralást, mely sokak számára az év egyetlen többnapos kikapcsolódási lehetősége, ezért nem akarják a véletlenre bízni. Már több hónappal előre eltervezik, hogy hova és mikor utaznának szívesen, hányan mennének, milyen járművel és mennyi időre. Amikor a lényeges dolgok felől sikerült dönteni, akkor jöhetnek az apróbb részletek: milyen szállást szeretnének, hány szobára lenne szükség, kérnek-e reggelit, vacsorát, esetleg ebédet, igényelnek-e légkondit. Ha busszal vagy repülővel utaznak, akkor az is egy fontos kérdés, hogy a környéken lesz-e lehetőség gépjármű kölcsönzésre a vidék felfedezése céljából.

Minden utazási iroda ajánlatainál értékeléseket találhatunk, melyek azért fontosak, mert a szolgáltatást igénylő emberek írják meg a véleményüket. Ezekből láthatjuk, hogy az adott utazás, szállás mennyire felel meg az igényeinknek.
A top utazási irodák között megtalálható a Kárpáteurópa utazási iroda oldala, ahol mindent megtalál a hazai és a szomszédos országok nevezetességeiről és az oda szervezett utazási lehetőségekről.

Üdüléstípusok és utazások

Az érdeklődők számtalan utazástípus közül választhatnak. Van, aki csak napozásra, lubickolásra vágyik. De akadnak, akik inkább az aktív pihenést, a sportolási lehetőségeket választják. Kisgyerekekkel nem szívesen indulnak hosszabb túrákra, városnézésekre, számukra  a családbarát lehetőségek jelentenek megoldást. Téli időszakban inkább a síelésé a főszerep.

utazasi iroda - varosnezo

Városnézőtúra

A városnéző körút általában pár napos kiruccanást jelent. Egy út alkalmával több város, település is megtekinthető. Elsősorban a nevezetességeket, műemlékeket érdemes megnézni, valamint megismerkedni a helyi jellegzetességekkel, kultúrával, szokásokkal. Sokat jelent egy jól képzett idegenvezető, aki mesél a látottakról.  A városnézőtúra általában fizikailag fárasztó, szellemileg viszont nagyon gazdagító és felüdítő. Ha közben van lehetőség, akkor érdemes beiktatni egy tengerparti strandolást is.

Aktív pihenés

Az aktívabb pihenést azok számára ajánljuk, akik ülőmunkát végeznek, nincs sok lehetőségük a mozgásra, és alig várják, hogy túrázhassanak, sportoljanak. Egyik legnépszerűbb aktív pihenés a kerékpározás, hiszen alkalmat ad a sportra, a gyors haladásra, a friss levegő élvezésére, a tájban való gyönyörködésre. Ha tengerparton tartózkodik, ne hagyja ki a strandröplabdát, a fitnesz-edzéseket, a vízilabdát. Magasabban fekvővidékeken hegyet mászhat, túrázhat, télen síelhet.

Egzotikus nyaralás

Egyre több ember választ olyan távolabbi országot, ahol még nem járt, amely esetleg távolabb van és emiatt különlegesebb. Egy egzotikus táj mindig felejthetetlen, mivel egy teljesen más éghajlatba kerül a közép-európai ember. Más a klíma, más az időjárás, új növényekkel és állatfajokkal találkozhat. Ezek az utazások jóval drágábbak, exkluzív, luxus nyaralás kategóriába tartozik.

Tanácsunk

Bőröndre, hátizsákra, utazótáskára mindenkinek szüksége van. Önnek melyik felelne meg az utazásához?

Hosszú hétvége

A hosszú hétvége egy körülbelül négy napos utazást jelent. Ez idő alatt autóval, busszal vagy repülővel is elutazhat egy vágyott országba. A néhány napos utazás pihenésről, esetleg egy kis városnézésről, rövidebb tengerparti nyaralásról szólhat. Sokan választanak egy-egy fővárost ilyen alkalommal, hogy valamennyire megismerjék építészetét, nevezetességét, gasztronómiáját.

utazasi iroda - hosszu hetvege

Golfvakáció

A golf kedvelőinek olyan nyaralást ajánlunk, ahol a tengerparti nyaralást össze tudja kötni kedvenc sportjával. Érdemes az utazási irodánál érdeklődni, hogy melyik szálloda rendelkezik golfpályával. A legjobb utazási irodák minden segítséget megadnak Önnek, felszerelést is biztosítanak a játékhoz. Golfozni szinte bárhol lehet, de a legnépszerűbb pályákat Andalúziában, az Emirátusokban, Tenerifében, Törökországban találhatja.

Nyaralás búvárkodással

Van, aki a búvárkodási lehetőséget keresi a tengerparti nyaralások alatt. Hiszen a tenger felszíne alatt egy új színes és érdekes világot talál tele érdekes halakkal, korallokkal, vízi növényzettel, kagylókkal. Ha Ön is búvárkodás szerelmesei közé tartozik, akkor legfőképpen Görögországot, Bulgáriát, Törökországot, Mauritiust, Mexikót vagy Egyiptomot ajánljuk. Emellett a Vörös-tenger kiemelkedően szép látványt nyújt a búvárok számára.

Nyaralás gyerekekkel, gyerek nélkül…

Másképp nyaralunk gyerekkel, és másképp gyerek nélkül. Ha gyerekekkel indulunk útnak, akkor valószínűleg a szülő számára kevésbé jelent kikapcsolódást a nyaralás. Inkább azért fontos ez az időszak számára, mert együtt töltött időről van szó és közös élményeket kapunk. A kisebb gyerekek számára nem annyira izgalmas a városnézés, a nehezebb túrák is kimerítőek lehetnek számukra.

A strandolás viszont jöhet bármilyen mennyiségben. Ezért a szülők számára fontos lehet a naptej, a homokozószett, az üdítő beszerzése és irány a part. Természetesen vonzza a gyerekeket a kalandpark, az állatkert, a fagyi és a gyerekprogramok. Sokan családosként a belföldi nyaralást részesítik előnyben, hogy elkerüljék kisi gyerekkel a hosszú utazást.

Hajóutak

A hajóút is egy különlegesség, amellyel nem gyakran találkozhatunk. Ilyenkor az utazás a hajón történik, és közben egy-egy parti településhez érve szállhatunk ki egy kis időre, hogy megtekintsük a várost, vásárolhassunk. Remek hajóutakat szerveznek a Karib-tengeren, az Indiai-óceánon, a Földközi-tengeren és az Atlanti-óceánon stb.  A Földközi tengeri hajóutak egy viszonylag közeli úticél, mely elérhető áron kipróbálható. A hajóutazáson nagyon sok érdekes programot és tevékenységet szerveznek. Emellett biztosítva van a teljes ellátás, a szállás.

utazasi iroda - hajout

Nászút

Nászútra az esküvő után kerül sor. Az ifjú pár sokszor már a lakodalom utáni napon indul útnak, hogy kettesben töltsenek egy-két hetet és élvezzék a mézesheteket. A menyasszony és a vőlegény nagyrészt tengerparti utazást választ. Egyre népszerűbb manapság az a verzió, hogy már az “igen” kimondása is egy egzotikus országban, egy különleges helyszínen történik.

Wellness

A Wellness egy olyan kikapcsolódási lehetőség, amely egy szállodához, fürdőzéshez, kényeztetéshez kötődik. Egy Wellness hétvégéhez finom vacsora, borozgatás is tartozik. Ezt a fajta pihenést leginkább akkor választják, amikor ki akarnak zökkenni a sok munka után, kikapcsolódni a gondok, problémák közepette vagy színessé tenni a szürke hétköznapokat.

Tanácsunk

Kisebb-nagyobb túrákhoz, kirándulásokhoz való hátizsákok legjobbjait megtalálja egy helyen.

Legnépszerűbb úticélok

Az elmúlt évek statisztikáiból merítve a magyar turisták külföldi nyaralásként leginkább európai országokat választanak nyaralásuk helyszínének, de természetesen akadnak távolabbi tájak is. A legnépszerűbbnek az alábbi úticélok bizonyultak.

Görögország

Görögország az egyik legkedveltebb úticél a magyar nyaralni vágyók számára. Természetesen leggyorsabban repülővel érünk oda, de a távolság autóval vagy busszal is leküzdhető. Noha Európában található, mégis egy különleges ország, hiszen egyedülálló nyelve, rendkívül gazdag kultúrája van, amely felkelti a közép-európai emberek érdeklődését. Ételei szerte az egész világon híresek. Természetvilága lenyűgöző. Görögország legnépszerűbb helyszínei közé tartozik Kréta, Rodosz, Mykonos, Korfu, melyek rengeteg látnivalót kínálnak a turistáknak.

utazasi iroda Gorogorszag

Törökország

Törökország egy olyan hely, ahol találkozik Európa és Ázsia, ahol összeér a keleti és a nyugati kultúra, civilizáció. Mindenféle szempontból izgalmas ország. Természeti adottságai kiválóan alkalmasak arra, hogy a világ egyik legszebb és legizgalmasabb nyaralóhelye legyen. Gyönyörűek a hegyek, fantasztikusak a partok, csábítóak a nyüzsgő városok, érdekes a történelem. Magyarországról legkényelmesebb a repülőút, hiszen autóúton elég sok időbe telik az odajutás.

utazasi iroda Torokorszag

Horvátország

Horvátország vitathatatlanul a legnépszerűbb nyaralóhely a magyarok számára. Ennek oka az, hogy közel van, könnyen elérhető, így az utazás nem vesz igénybe túl sok időt. Emiatt az utazás kényelmes és nem fárasztó annyira. Az Adriai-tenger gyönyörű természetével és tiszta vizével vonzza az odalátogatókat. Megkóstolhatja a finomabbnál finomabb ételeket, megismerheti a mediterrán ízeket. A kisebb  településeken rátalálhat a csendre, a nyugalomra és jól kipihenheti magát. A népesebb helyeken, mint a makarskai riviéra, Zaton, Lopar, Baška, Žuljana, Prymošten átélheti a valódi tengerparti nyüzsgést.

utazasi iroda Horvatorszag

Bulgária

Bulgária leginkább alacsony árai miatt közkedvelt nyaralási helyszín. Valamint a közelsége is nagy előnynek számít, mivel autóval, busszal is viszonylag rövid időn belül megközelíthető. Ehhez képest a klíma, a homokos part, a finom ételek, a rendezett szállások egy teljes értékű nyaralási lehetőséget kínálnak. Leghíresebb úticéljai a gazdag történelmű Burgasz városa, Várna kikötő, a Pirin-hegység.

utazasi iroda Bulgaria

Olaszország

Nápoly, Róma, Szicília, Velence, a Vatikán, a 7600 km -es tengerpart, az 5 tenger, a Mont Balnc nagyon sok turistát csalogat Olaszországba. Viszonylag közel van Magyarországhoz. Egy hosszú hétvégére is kiruccanhat valamelyik szép városába, akár saját autóval.  Velencébe inkább télen érkezik sok látogató, akik a farsangi mulatságtól hangos várost szeretnék megcsodálni. A Vatikán, Róma a katolikus egyház központja, sokak számára zarándoklat, lelki felüdülés is egyben. Az olasz konyha a világ egyik legnépszerűbb konyhája, érdemes kipróbálni a valódi olasz pizzát, spagettit és lasagnát.

Olaszorszag utazasi iroda

Spanyolország

Spanyolország egy valóban varázslatos mediterrán dél-nyugat ország, ahol számunkra, magyarok számára sok a felfedezni való.  A homokos tengerpart áprilistól októberig meleg, strandolásra alkalmas. A varászlatos természet, a kicsi hangulatos falvak, a nyüzsgő városok mind vonzóak a turisták számára. A világhírű spanyol konyhát kötelező megismerni. Madrid, Barcelóna, Andalúzia rengeteg látnivalóval várja az odalátogatókat.

Spanyolorszag utazasi iroda

Egyiptom

Egyiptom már egy teljesen más jellegű ország, mint a dél-európai úticélok. Ez ugyanis már Afrika, tehát egy másik kontinens, ezért különleges és nem mindennapi esemény egy oda szervezett nyaralás. A szokatlan, de nagyszerű éghajlat, a felejthetetlen tengerpart és a korallokkal és egzotikus halakkal tele tenger egy életre szóló nyaralást eredményez.

A búvárkodás kedvelőinek kifejezetten ajánlatos. Ehhez képest árban olcsóbb, mint a távolabbi egzotikus utak. Emiatt népszerű és kedvelt úticél. Akár téli időszakban is nyári élményeket varázsol életébe, hiszen Észak-Afrikában az időjárás a téli hónapokban is kedvez a nyaralásnak. A strandolás mellett számtalan kulturális programmal gazdagodhat, hiszen a piramisok, az ősi civilizáció megismerése még érdekesebbé teszi kirándulását. Az egyiptomi szállodák gyakran all inclusive nyaralást kínálnak.

Egyiptom utazasi iroda

Szlovénia

Karszthegyek, termálvizek, tengerpart, kastélyok, vadvízi evezés, barlangok: mindez Szlovénia, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző kalandokat. Az Alpok és a Földközi-tenger között fekvő, gyönyörű természeti és történelmi emlékekkel teli ország. És nincs is messze  Magyarországtól, így az utazás nem kerül sokba és a szállás is megfizethető.

Szlovenia utazasi iroda

Ausztria

Ausztria nem kifejezetten nyári nyaralás helyszíne, hanem inkább az év bármelyik szakában látogatható helyszínekkel várja a turistákat. Tengerpartja nincs, annál több gyönyörű hegyvidékkel, tavakkal, erdőkkel lepi meg a látogatókat. nagyon közel van hozzánk. Az ausztriai kirándulás békét, nyugalmat ajándékoz. Fedezze fel a Krimmel-vízesést, Hallstat híres faluját, Pasterze-t, az ország legnagyobb gleccserét. A túrázáson, síelésen kívül mindenképpen Bécs, a főváros is érdemes a látogatásra. Mindez egy karnyújtásnyira található hazánktól.

Ausztria utazasi iroda

Szlovákia

Egy másik közeli szomszédos ország, amelyet érdemes megismerni, nem más, mint Szlovákia. Nem nagy ország, mégis rendkívül gazdag természeti kincsekkel rendelkezik. Izgalmas tájai minden évszakban csodálatos élményt biztosítanak. Emellett a közös múlt is sok szállal köt össze bennünket. A legnépszerűbb helyek közé sorolható az Alacsony-Tátra, a Magas-Tátra, a Szlovák Paradicsom, Oravské Beskydy, Liptó, Poloniny, Kis-Kárpátok. Közelsége miatt akár egynapos buszos utakat is szerveznek Szlovákiába.

Szlovakia utazasi iroda

Tanácsunk

Fedezze fel a legújabb önbarnító krémeket, melyek valódi nyaralás utáni színt kölcsönöznek bőrének.

Hogyan érheti el a pénzét?

Egy nyaralás során manapság már nem kell aggódia a pénze elérése miatt. Egy bankkártya segítségével minden országban szinte minden üzletben ki tudja fizetni a megvásárolandó árút, a vacsorát vagy szolgáltatást. Ugyanakkor akadhatnak olyan esetek, körülmények, amikor mégis készpénzre lenne szüksége, ezért mindenképpen tájékozódjon arról, hogy milyen országban milyen pénznemmel fizethet és az utazás előtt egy valutaváltóban szerezzen be egy kisebb-nagyobb összeget.

Olvassa el az értékeléseket

Foglalás előtt mindenképpen olvassa el a szállásról, utazásról szóló értékeléseket, hiszen nagyon sok honlapon  leginkább ezek tükrözik a termék hitelességét, bizonyítják a jó minőségét, megbízhatóságát. Amennyiben egy szolgáltatás vagy a szállás nem megfelelő, akkor ez fel fog tűnni a hozzászólásokban. Elolvasva az értékeléseket, megérkezéskor nem éri csalódás, hanem a már előre megismert és megkedvelt körülményekkel találkozhat.

Költségvetés

A nyaralás alapvetően nem egy olcsó műfaj, ezért sokan kifejezetten az akciós, olcsóbb lehetőségeket keresik. Ehhez érdemes akár egy évvel korábban is körülnézni, keresni a megfelelő alkalmakat. Nagyobb összeget takaríthat meg, ha felfigyel a Last minute vagy a  First minute kifejezésekre. Egyiket az utazás előtt maximum két héttel hirdetik meg, a másikat sok hónappal az utazás előtt tesznek közzé. Továbbá megtakaríthat nagyobb összeget akkor, ha nem főszezonban utazik. Vannak családbarát lehetőségek, amikor az utazási iroda kisgyerekek, nagycsaládok esetén kedvezményt nyújt, hogy olcsó nyaralásban lehessen részük.

Last minute vásárlások

A Last minute lehetőségek azok számára jönnek jól, akik valamilyen okból nem tudták előre kiválasztani és lefoglalni a várva várt kiruccanást. A Last minute nyaralás egy olyan eset, amikor egy korábban lefoglalt utazást valaki visszamondja vagy az irodának nem sikerült eladnia a helyet. Ebben az esetben jóval olcsóbban árusítják az utazási lehetőséget, hiszen az iroda számára is jó, ha minél gyorsabban gazdára talál a visszamondott vagy a megmaradt hely. A Last minute kifejezés olyan utazásra vonatkozik, amely két héten belül kezdődik. Közöttük rábukkanhat akár a legolcsóbb tengerparti nyaralásokra repülővel.

utazasi iroda - repulo ut

First minute vásárlások

Minél korábban foglalunk le egy nyaralást, annál nagyobb eséllyel sikerül jól a kiruccanás. Ha már télen gondolunk a nyárra, és akkor nézünk körül, amikor a lehetőségek teljes tárháza áll előttünk, így biztosan azt az időpontot, szállást és országot választjuk ki, amelyikre vágytunk. És ami még fontos: ilyenkor sokszor kedvezőbb áron foglalhatunk, mint későbbi időpontokban. Akár az összeg 20%-t is megtakaríthatja, ha él az irodának ezek ajánlataival.

Hogyan juthatunk el oda?

A kiválasztott és lefoglalt célhoz többféleképpen juthatunk el. Az egyik lehetőség az utazási irodák ajánlatai, akik akár heti rendszerességgel is buszt indítanak a kijelölt helyszínre. Ugyancsak utazási irodától vásárolhatunk repülőjegyet abban az esetben, ha egy távolabbi országba utazunk és gyorsabban szeretnénk megérkezni, hiszen elég nagy különbséget vannak a két jármű között: két óra alatt ér el repülővel egy olyan országba, ahova busszal legalább 20  órát utazna.

A harmadik  lehetőség a saját jármű, ami nagyon praktikus, mert maga szervezheti meg az utazás menetét, tempóját, nem kell idegenek között utaznia és alkalmazkodnia másokhoz vagy menetrendekhez, akár hosszabb pihenéseket is beiktathat utazása során. És végül, de nem utolsó sorban azért is jelent előnyt a saját jármű, mert a nyaralása alatt nem kell autót bérelni. Viszont sofőrként érezni fogja a fáradságot a hosszú vezetés után.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése