Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Teszteltem a Liftor Vision elektromos állítható magasságú asztalt

Liftor vision

Az ülő életmód az emberiség egyik modern problémája. Lefogadom, hogy nagy többségük most is ül, miközben ezeket a sorokat olvassa. Mivel én is a nap nagy részét egy monitor előtt töltöm, úgy döntöttem, hogy véget vetek ennek a kellemetlen testhelyzetnek.

Erre a problémára nagyszerű megoldás a Liftor Vision állítható magasságú íróasztal (korábbi nevén Liftor Professional). A mostani ismertetőben elmesélem, hogyan birkóztam meg az összeszerelésével és a beállításával. Már most elmondhatom, hogy immár harmadik hete alig használom az irodai székemet…

A csomag tartalma és az asztal összeszerelése

A Liftor Vision elektromos állítható magasságú asztal két dobozban érkezik Önhöz (a harmadik, téglalap alakú doboz egy párnát tartalmaz, amiről szintén beszélni fogunk), amelyek súlya több tíz kilogramm. Egy fizikailag jó erőben lévő férfinak nem okoz gondot a dobozok mozgatása, viszont a törékenyebb nőknek segítségre lesz szükségük.

Szinte minden, amire szüksége lesz, benne van a csomagban. Az alapcsomag a fő alkatrészeken kívül magyar nyelvű használati utasítást és egy imbuszkulcsot is tartalmaz. Az összeszereléshez ezen kívül egy csillagcsavarhúzóra, lehetőleg akkus csavarhúzóra van szükség.

Én személy szerint, először szereltem össze hasonló bútordarabot. A Liftor Vision kicsomagolása és összeszerelése körülbelül másfél órát vett igénybe. Elég csak odafigyelni a részletes utasításokra, amelyek lépésről lépésre (képekkel együtt) tartalmazzák az eljárást, és az összeszerelés nem okozhat problémát.

Az asztallap rögzítésekor óvatosan kell eljárni. Ennek oka, hogy az asztallapon nincsenek megjelölt vagy előfúrt lyukak, ami a tapasztalatlan barkácsolókat kissé megijesztheti. De higgye el, nincs miért aggódnia. Ez a módszer bevett gyakorlat, és lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy tetszés szerint állíthassa össze az asztalt. Egyaránt beszélünk a csavarok rögzítéséről és a vezérlőpanel elhelyezéséről.

Anyag és megjelenés

A Liftor állítható magasságú asztal több részből áll. A legfontosabbak az asztal talapzata, az asztallap és a vezérlőpanel.

Az általam tesztelt Liftor Vision elektromos asztalt a gyártó többféle változatban kínálja. Ha spórolni szeretne, akkor a 2 szegmenses, egy motorral és 70 kg teherbírással rendelkező változatot válassza. A legigényesebbek számára a 3 szegmensű Premium C változat áll rendelkezésre két motorral és 100 kg terhelhetőséggel.

Én inkább az arany középutat választottam, és a 3 szegmensű, két motorral ellátott, 100 kg-ig terhelhető változatot választottam. Ez a készlet tartalmaz egy ütközésgátló rendszert és egy memóriával és LED kijelzővel ellátott vezérlőt. Az asztal minimális magassága 62 cm lehet, a maximális magassága pedig 127 cm. A rendelkezésre álló szürke, fehér és fekete alapzatok közül a legsötétebbet választottam.

Az alapzat kiválasztása után következik az asztallap kiválasztása. A gaming változatot meghagytam a fiatalabb korosztálynak, és egy klasszikus, 25 mm vastag és 180 × 80 cm méretű asztallapot választottam. A színek közül a dijoni natúr dió győzött.

liftor-vision-teszteltem-13

Ha ez az opció mégsem felelne meg Önnek, választhatja a 18 mm-es vastagságot és a 118 × 60 cm-es kisebb méretet, vagy testreszabottan választhat méretet (max. 200 × 80 cm). A színek között szerepel a világos tölgy, a fehér, a fekete, a sarki szürke és számos más szín. Szerintem mindenki megtalálja a kedvére valót.

A tesztelt asztal pontos meghatározása:

 • Liftor Vision elektromos állítható magasságú asztal  1. sz.
 • 3 szegmensű fekete alapzat 
 • Asztallap 1800 × 800 × 25 mm, dió H3734)

Minőségi besorolás

Már a kicsomagoláskor is meggyőző volt az értékelt Liftor Vision elektromos emelőasztal. A fém alapzat nehéz és igazán masszív. Az asztallap is masszív, felemelés közben rendesen meg kellett feszítenem az izmaimat. Ez persze jó dolog, mert egy olyan használati tárgyról beszélünk, amit szó szerint minden nap használni fogok. Mindenképpen olyat szeretnék, ami tartós, a lehető legtovább bírja, és sokáig úgy néz majd ki, mintha új lenne.

Ahogy fentebb említettem, ennek az asztalnak a teherbírása 100 kg körül van, így a PC-monitor, a kisebb kiegészítők, a laptop és a lámpa meg sem fogja rendesen terhelni az asztalt.

liftor-vision-teszteltem-14

Igényesebb felhasználóként a robusztusságon túl stabilitást is elvárok. Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy ha az asztal (csak) két alapzattal rendelkezik, akkor a rázkódás nem kerülhető el. De ez nem jelent olyan jelentős kellemetlenséget, ami megakadályozna a nyugodt munkavégzésben és gondolkodásban. A döntő információ az, hogy a monitor tényleg minimálisan rázkódik a kritikus pillanatokban.

Még egyszer megemlítem a minimális és maximális asztalmagasságot, amely 62 és 127 cm között mozog. Ez azt jelenti, hogy egy irodai szék vagy egy nagyméretű játékszék is kényelmesen elfér az asztal alatt.

Én 181 cm-rel már a magasabb emberek közé tartozom. Ennek ellenére mindig pontosan be tudtam állítani az íróasztalt, hogy minden pozícióban kényelmesen tudjak dolgozni.

liftor-vision-teszteltem-15

Vezérlők és funkciók

A Liftor Vision állítható magasságú asztal könnyen mozgatható. A mozgatás a vezérlőpanelen belül történik, amelyet az asztal jobb sarkához rögzítettem (de saját maga dönti el, hogy hová helyezi a panelt).

A felfelé mutató nyíl megnyomásával az asztallap emelkedik, a lefelé mutató nyíllal pedig süllyed. A sebesség körülbelül 35 mm/s. Ez az érték talán semmitmondó lehet, de mindenkit biztosíthatok arról, hogy a mozgás sebessége nem korlátozó. Az asztallap helyzetének változtatása csupán másodpercek kérdése. Kávét biztosan nem lesz ideje főzni azalatt, amíg az asztal mozog.

liftor-vision-teszteltem-16

A vezérlőpanel három pozíció beállítását teszi lehetővé a felhasználó számára. Én személy szerint az első pozícióban (1. szám) az ideális állómagasságot választottam az íróasztalhoz, míg a második pozíció (2. szám) megnyomásával az íróasztal lapja az irodai szék magasságához igazodik. A harmadik pozíciót egyenlőre szabadon tartom, de azon gondolkodom, hogy beállítom videókritikák készítéséhez. Éppen ez tökéletes a Liftor Vision állítható asztalban, amelyet rendkívül nagyra értékelek.

A kezelőpanel kellemes háttérvilágítással is rendelkezik (még éjszaka sem vakít), miközben számokon keresztül mutatja a tábla aktuális magasságát. A fekete kidolgozás nem zavaró.

Az asztallap nem imbolyog mozgatás közben sem. Még a kívánt magasság elérésekor sem imbolyog, mivel a motorok közvetlenül a cél elérése előtt csökkentik a sebességet. További funkciói közé tartozik az ütközésgátló rendszer, amely megakadályozza az ütközést más tárgyakkal.

Ergonomikus állószőnyeg

Az állítható magasságú asztalhoz egy ergonomikus állószőnyeget is vásároltam a Liftor.hu oldalon. Állítólag javítja a vérkeringést, csökkenti az ízületek terhelését és késlelteti a fáradtságot.

Bármi is legyen az igazság, a szőnyeg remekül használható. Az anyaga puha, ami kényelmessé teszi az állást. Nekem mindkét változat megfelel: vagyis zoknival és mezítláb is. Határozottan jobb, mint a hideg talajon állni.

Amellett, hogy kellemes a használata, könnyen karbantartható. Csak egy nedves ruhával törölje át a gumi felületet, és olyan, mint újkorában.

liftor-vision-teszteltem-17

Végső értékelés

9.5

Kitűnő

A Liftor Vision a tökéletes elektromos állítható magasságú asztal, amely jól néz ki, könnyen használható, és szintén hozzájárul a jobb egészséghez is.

A csomag tartalma és az asztal összeszerelése
9
Anyag és megjelenés
10
Minőségi besorolás
9
Vezérlők és funkciók
10
Előnyök
 • Gyönyörű kivitelezés
 • Különböző méretek és színek variációja
 • Könnyű és kényelmes használat
 • Széles magasságtartomány
 • Ütközésvédelem
 • 100 kg terhelhetőség
 • Csendes működés
Hátrányok
 • A minőségért fizetni kell

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor recenze

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése