Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A legjobb fedőmatracok 2023-ben – tesztek és értékelések

13.1.2022

Mivel sok időt töltünk az ágyban, nem mindegy, hogy milyen matracra bízzuk az álmunkat. Ha a régi matrac már nem megfelelő, vagy csak szeretnénk még kényelmesebbé varázsolni, a memóriahabos fedőmatrac a legjobb megoldás.

Egy jó dormeo fedőmatraccal vagy aloe vera fedőmatraccal megelőzhető a hátfájás, és biztosan végigalszod az éjszakákat. A legjobb ma kapható fedőmatrac véleményünk szerint a Dormeo Air Plus 160×200 cm fedőmatrac, mutatjuk is mindjárt, hogy miért.

Nagy fedőmatrac

4 rétegű, kényelmes Dormeo fedőmatrac a kielégítő alvásért.

Közepes fedőmatrac

Könnyen szállítható Aloe Vera fedőmatrac allergiásoknak, asztmásoknak.

Kis fedőmatrac

Négy évszakos fedőmatrac hűvös és meleg oldallal a mindig komfortos alvásért.

Legjobb fedőmatracok

Értékelés: DORMEO AIR PLUS FEDŐMATRAC 160 × 200 cm –  pihentető éjszakákat biztosít

Air_plus_Topper értékelés, teszt Premium kategória

A matrac rétegei: 4 rétegű, TENCEL™ szálakat tartalmazó modálszövet CleanEffect® kezeléssel, Ecocell® hab, poliuretán Octaspring® habrugók, Ecocell® hab | Antibakteriális: igen | Hipoallergén: igen | Mosható huzat: igen | Zónák száma: 3 | Magasság: 7 cm | Hozzávetőleges ár: 103 999 Ft

Előnyök
 • 4 rétegű fedőmatrac
 • Magas minőség
 • Extra kényelmes
 • Jó megtámasztást nyújt
 • Exkluzív mintázat
 • Könnyen mozgatható
Hátrányok
 • Az ára

Az Air Plus 4 rétegű dormeo 160×200 cm fedőmatrac hálós poliészter AirX System szövettel rendelkezik, azaz gondoskodik a megfelelő légáramlásról. Még a legizzasztóbb nyári estéken is száraz marad az ágyad. Huzatának higiéniáját és frissességét a CleanEffect® kezelésnek (távol tartja a baktériumokat, poratkákat, megelőzi a kellemetlen szagok kialakulását) köszönheti.

Az Ecocell® hab alkalmazkodik a tested egyedi kontúrjaihoz, megfelelő alátámasztást biztosítva neki. Az Octaspring® habrugóknak köszönhetően dinamikus alátámasztásban részesülsz, bármilyen alvási pózban is helyezkedj el. Huzatának szálai az úgynevezett bükkfából nyert TENCEL™ szálak. Szövete puha és lélegző modálszövet. Gyártási folyamata környezetbarát. Ez a dupla matracbelsővel rendelkező topper matrac a Harmony termékcsalád tagja. Gyönyörű formatervezés eredménye, még arra is ügyelt a gyártó, hogy 100% poliészter csúszásgátló pettyekkel lássa el az alsó részét.

Értékelés: Dormeo Green Tea fedőmatrac 140 × 200 cm – mennyei egyszemélyes kényelem

GREEN TEA fedőmatrac értékelés Arany középút

A matrac rétegei: Ecocell hab, CleanEffect® kezelés | Antibakteriális: igen | Hipoallergén: igen | Mosható huzat: igen | Zónák száma: 3 | Magasság: 5 cm | Hozzávetőleges ár: 54 999 Ft

Előnyök
 • Aloe Vera fedőmatrac
 • Allergiásoknak, asztmásoknak kiváló
 • Csúszásgátló bevonat
 • Könnyű szállítani
Hátrányok
 • Ha nem szereted az Aloe Vera illatát

Az 5 cm vastagságú Dormeo Green Tea 140×200 cm fedőmatrac bármely alvófelületen kiválóan megállja a helyét. Kényelmes relaxációt biztosít a számodra. Távol szeretnél maradni a szagoktól, portól és a baktériumoktól? A CleanEffect® kezelés hatásos védelmet nyújt a számodra ellenük. Allergiásoknak, asztmásoknak a lehető legjobb választás. Aloe Vera fedőmatrac, ami azt jelenti, hogy a szövet felülete zöld tea esszenciából kinyert mikrokapszulákkal van átitatva. Ezek a kapszulák akkor szabadulnak fel, amikor a bőröd érintkezik velük. Igazán megnyugtató hatása van egy hosszú nap után.

Kiválóan alkalmazkodik a gerinced alakjához, leveszi a terhet az ízületeidről. A termék dobozban, vákuumcsomagolásban érkezik hozzád. Könnyen feltekerhető, így bárhová magassal viheted, akár még sátorozni is.

Értékelés: Dormeo Warm&Cool Memory fedőmatrac 90 × 200 cm –  Négy évszakos fedőmatrac

WARM&COOL MEMORY értékelés, teszt Classic kategória

A matrac rétegei: Tencel™ Lyocell szálak, AirX System hálós szövet, CleanEffect® bevonatú huzat | Antibakteriális: | Hipoallergén: igen | Mosható huzat: igen | Zónák száma: 3 | Magasság: 4 cm | Hozzávetőleges ár: 36 999 Ft

Előnyök
 • Egyszerű, megfizethető
 • Négy évszakos fedőmatrac
 • Hűvös+meleg oldal
 • Érzékeny bőrűeknek
 • Könnyen feltekerhető
Hátrányok
 • Nem találtunk

A Dormeo Warm&Cool Memory  90×200 cm fedőmatrac két oldallal is elkényeztet. A meleg oldal Tencel™ Lyocell szálakkal, eukaliptuszból készült. Nedvszívó tulajdonságuk mellett hipoallergének is: nem lesznek kellemetlen szagok, és gátolják a baktériumok kialakulását is. A megfelelő szellőzést biztosítja még az AirX System hálós szövet is.

A hűvös oldalt téli használatra javasoljuk. Melegen tart, és garantálja az édes álmokat. Ez a modell összesen 4 cm vastag memóriahabbal rendelkezik. Három zónája kellemes pihenést biztosít: a fejzóna gyengéden masszíroz, a csípőzóna alátámaszt, ahol kell, a lábzóna része pedig fokozottabban szellőzik a légcsatornákon át. A huzat CleanEffect® bevonattal van ellátva, így a poratkáknak és a kellemetlen szagoknak esélyük sincs.

TOP 7 fedőmatrac összehasonlítása

Elnevezés Tulajdonságok
TOP 7 fedőmatrac
1. Air_plus_Topper értékelés, teszt AIR+ FEDŐMATRAC Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 7 cm
Hozzávetőleges ár: 103 999 Ft
Vásárlás
2. Topper Premium Latex értékelés, teszt  Topper Premium Latex Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 6 cm
Hozzávetőleges ár: 79 957 Ft
Vásárlás
3. Topper Premium Visco értékelés, teszt  Topper Premium Visco Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 6 cm
Hozzávetőleges ár: 79 957 Ft
Vásárlás
4. GREEN TEA fedőmatrac értékelés  GREEN TEA FEDŐMATRAC Fekvőfelület: 140 × 200 cm
Magasság: 5 cm
Hozzávetőleges ár: 54 999 Ft
Vásárlás
5. Topper Premium Foam értékelés, teszt  Topper Premium Foam Fekvőfelület: 140 × 200 cm
Magasság: 6 cm
Hozzávetőleges ár: 50 479 Ft
Vásárlás
6. TATAMI COMFORT értékelés, teszt  TATAMI COMFORT Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 6 cm
Hozzávetőleges ár: 41 999 Ft
Vásárlás
7. WARM&COOL MEMORY értékelés, teszt  WARM&COOL MEMORY Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 4 cm
Hozzávetőleges ár: 36 999 Ft
Vásárlás

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fedőmatracot?

Mi a fedőmatrac, és mire való?

Egy jó fedőmatrac ezerféleképpen használható. Elsőként mindig a vendégfogadás jut róla az eszünkbe. Igaz is, ha nem várt vendég jön, vagy nincs elegendő ágy a vendégek alvásához, akkor egy fedőmatrac nagyon hasznos lehet. Kiváló alvóhelyet biztosít. Akár kempingezni is viheted magaddal! Lakókocsiba, sátorba például szintén nagyon jó megoldás.

Ezen kívül a már meglévő keményebb típusú ágy és kanapé is kényelmessé tehető vele, így biztosítva a megfelelő alvásminőséget.

Egy jó fedőmatrac kiváló alátámasztásával enyhítheti a hátfájásod is. Vége az álmatlan éjszakáknak! Fontos, hogy egy fedőmatrac a fej és nyak, a csípő, valamint a lábak számára is megfelelő alátámasztást nyújtson. Akár még sportoláshoz, például pilateshez is alkalmazható!

A matrac élettartamának meghosszabbítása

A matracok idővel kophatnak, és felveszik az emberi test alakját, főleg a rosszabb minőségűek. Ezt megelőzendő, illetve kezelendő a meglévő matrac élettartamának meghosszabbítása céljából ajánljuk egy új, minőségi fedőmatrac megvételét. A régi matracra rátéve védheted azt, és még kényelmesebbé teheted az ágyad.

A meglévő matrac keménységének megváltoztatása

A túl puha, vagy túl kemény matracok megkeseríthetik az életedet, és megnehezíthetik az elalvásodat, éjszakai pihenésedet. Azonban ha beszerzel egy megfelelő keménységű topper matracot a már meglévő matracodra, akkor biztosíthatod az éjszakai nyugalmadat. Ráadásul a hátad sem fog fájni!

Ha rossz minőségű matracod van

Nos, ha a meglévő matracod rossz minőségű, de nem akarsz ágyat cserélni, mert nagyon szereted, vagy mert épp nem futja egy újra, a fedőmatrac lesz a megoldás. Segítségével úgy érezheted, mintha az ágyad teljesen újjászületett volna.

A fedőmatracok előnyei/hátrányai

Előnyök

A legtöbb jó minőségű topper matrac könnyen mozgatható, így bárhol tudod használni.

Sok-sok féle olyan extrát tartalmaz, mellyel szinte luxusélménnyé válik az alvás. Csak néhány példa: TENCEL™ szálakat tartalmazó modálszövet CleanEffect® kezeléssel, Ecocell® hab, poliuretán Octaspring® habrugók, Ecocell® hab.

A mai modern fedőmatracok természetesen moshatóak, antibakteriálisak, és természetesen hipoallergének is.

Hátrányok:

Nem igazán találtunk. Azt sem mondhatjuk, hogy drágák, mert kedvedre választhatsz a különböző árfekvésű fedőmatracok között.

Ugyan csúszásmentes az alsó oldaluk, de néha előfordulhat a csúszkálás. Ez többnyire akkor fordul elő, ha nem illeszkedik jól a matracra vagy az adott felületre, azaz túl kicsi vagy túl nagy oda.

Nem csúszkáló fedőmatrac

Amikor jobb új matracot vásárolni

Ha már régóta rosszul alszol, és nem találsz rá egészségügyi okot, akkor lehet, hogy a matrac az oka. Amennyiben sokat fáj a hátad, sokat forgolódsz esténként, és túl keménynek találod a matracod, szintén jól jön egy új topper matrac. Viszont hepehupás, erősen elhasználódott matracot már nem fog megmenteni egy fedőmatrac. Erősen szennyeződött, kellemetlen szagú matrac esetén szintén a matrac cseréjét javasoljuk, mivel a topper csak elfedni a problémát, nem orvosolná azt.

Tippünk

Amennyiben új matracra van szükséged, olvasd el cikkünket! Bemutatjuk benne az év legjobb matracait.

Anyag

A belső réteg habrugói és a külső habréteg poliuretánból készül. A huzat általában poliészter és modálszál keveréke. A fedőmatrac alján lévő csúszásgátló pettyek poliészter anyagúak.

Memóriahab

A bélés típusa lehet memóriahab. Ez az a típus, amelybe kényelmesen belesüppedsz, de mégsem nyel el. Kényelmesen tudsz rajta forgolódni, és még a megfelelő alátámasztást is biztosítja a számodra.

Mivel keménysége mindig a hőmérséklet szerint változik, sosem lesz számodra túl puha vagy túl kemény.

Latex

Viszonylag lágy, kényelmes matracok, PUR vagy HR hablappal keményítve. Télen megtartja a meleget, nyáron viszont pont ellenkezőleg, kellemesen hűt.

Hideghab matrac

A bélés típusa lehet a jól szellőző hideghab matrac is. Poliuretánból készül. Alacsony hőmérsékleten gyártják, innen ered a neve. A hideghab matracok rugalmasak, felveszik a test formáját, alátámasztják a gerincoszlopot. Könnyű őket kezelni, megfordítani és szállítani.

Fedőmatrac anyaga

Méretek

A fedőmatracok számtalan méretben megtalálhatóak, de ezek a leginkább keresettek: dormeo fedőmatrac 80×200, 90×200, 120×200, 160×200, 140×200, 180×200.

Magasság, vastagság

Ma már szinte minden kívánságnak megfelelnek a fedőmatracok magasság és vastagság tekintetében.

Súly

Vannak könnyebb és nehezebb típusok, de a gyártók egyre inkább arra törekszenek, hogy csökkentsék a termékek súlyát.

Terhelhetőség

A fedőmatracok terhelhetősége a típusuktól függ. Jó hír a túlsúlyos egyéneknek, hogy már léteznek 130-150 kg terhelhetőségű modellek is.

Huzat + kiegészítők

A lehúzható, mosható huzat szinte mindig alapkellék. Sokszor jár a fedőmatracokhoz tépőzáras táska, hogy bárhová magaddal vihesd őket. Többnyire vákuumcsomagolásban kerülnek szállításra.

A Dormeo fedőmatracok tisztítása

A címkén mindig elolvashatod a tisztításra vonatkozó utasítást. A matracvédő huzatot természetesen lehet mosni.

Hasznos ha a fedőmatracot időnként megfordítod, de ez típusfüggő lehetőség. Időnként porszívózd ki. Soha ne használj a fedőmatrac anyagához folyékony tisztítószereket! Mindig szellőztess a hálószobában, és ne hagyd, hogy ugráljanak a fedőmatracon a gyerekek.

Hol vegyek fedőmatracot?

Rengeteg helyen lehet manapság fedőmatracot vásárolni, szerintünk az alábbi két webshopban kellő a választék a megalapozott döntés meghozatalához.

Dormeo

A Dormeo több éves kutatási, tervezési és gyártási tapasztalatának hála a legmagasabb minőségű termékeket nyújtja a nappali és éjszakai pihenéshez. Fedőmatracaik egyszerűen nagyszerűek, és prémium kategóriájúak, megéri innen válogatni. Termékeik: matracok, fedőmatracok, párnák, paplanok, ágyneműhuzatok, játékok, bútorok, kiegészítők.

MerkuryMarket

A Merkury Market termékei a következő kategóriák közül kerülnek ki: építkezés, felújítás, bútorok, kert, szerszámok és gépek, lakberendezés és díszítés. Fedőmatracait is nézd meg, igazán minőségi és kényelmes darabok.

Fedőmatrac sokoldalúsága

A fedőmatracok ára

Fedőmatracok 40 000 – 20 000 Ft-os áron

Alapmodellek, de mégis vállalható termékek. Azt adják, amit ígérnek, nem többet, nem kevesebbet. Ne félj, a célnak tökéletesen megfelelnek majd.

Fedőmatracok 60 000 – 40 000 Ft-os áron

Ezek az árak középkategóriás, illetve kisebb méretű fedőmatracokat jeleznek. Ha nem szeretnél nagyon sok pénzt kiadni, de azért igényes vagy, mindenképp ezeket az árakat célozd meg.

Fedőmatracok 120 000 – 60 000 Ft-os áron

Ehhez az árkategóriához a kifejezetten magas minőségű, nagyobb méretű, vastagabb, sok extra tartalmat és kiegészítőt tartalmazó fedőmatracok sorolhatóak. Általában magasabb garancia is jár melléjük.

Te milyen memóriahabos dormeo fedőmatracra vagy aloe vera fedőmatracra vágysz? Reméljük, hogy a fenti összeállítás alapján sikerül döntened. Igyekeztünk ennek érdekében alaposan összegyűjteni és összehasonlítani egymással a topper fedőmatrac véleményeket, és a leírásokat. Kellemes válogatást, és szép álmokat kívánunk!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (1 szavazat)

Hasonló cikkek