Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A legjobb fedőmatracok 2023-ben – tesztek és értékelések

Mivel sok időt töltünk az ágyban, nem mindegy, hogy milyen matracra bízzuk az álmunkat. Ha a régi matrac már nem megfelelő, vagy csak szeretnénk még kényelmesebbé varázsolni, a memóriahabos fedőmatrac a legjobb megoldás.

Egy jó dormeo fedőmatraccal vagy aloe vera fedőmatraccal megelőzhető a hátfájás, és biztosan végigalszod az éjszakákat. A legjobb ma kapható fedőmatrac véleményünk szerint a Essence Sleep Astron mutatjuk is mindjárt, hogy miért.

Nagy fedőmatrac

Nagyméretű memóriahabos fedőmatrac, mely biztosítja a kényelmes alvást.

Legjobb ár/érték arány

Fedőmatrac minden típusú alváshoz, minden évszakban kellemes alvást biztosít.

Kis fedőmatrac

3 cm magas légáteresztő, rugalmas fedőmatrac, cipzáros, mosható huzattal.

Legjobb fedőmatracok

Értékelés: PerDormire Toppero 160 × 200 cm – a nagyobb kényelemért

Premium kategória

A matrac rétegei: 2 rétegű, 5 cm HR hideghab, 2 cm memóriahab | Antibakteriális: nem | Hipoallergén:Mosható huzat: nem |Zónák száma: 3 |Magasság: 5 cm | Hozzávetőleges ár: 129 990 Ft

Előnyök
 • Memóriahabos huzat 
 • ViscoMind® a nagyobb kényelemért 
 • Hipoallergénes 
Hátrányok
 • Magas ár
 • Nincs mosható huzata
 • Nem antibakteriális

A népszerű PerDormire gyártótól származó Toppero fedőmatracok kényelmesebbé teszik meglévő matracát. Ennek köszönhetően jobban, mélyebben fog aludni, így hosszabb pihenést és jobb regenerálódást biztosít fáradt izmainak. A Toppero matrac azt is lehetővé teszi, hogy fekvés közben változtassa a keménységérzetet. Egy új és jobb alvásélményben lesz része, amely biztosan megfelel majd Önnek. Ezzel egyszerű és elegáns módon javítja meglévő matracát, amely végtelenül kényelmessé válik.

A PUR-habbal összehasonlítva a hideghab matracok lényegesen nagyobb pórusokkal rendelkeznek, így légáteresztőbbek és jobban elvezetik a hőt. Ennek eredményeképpen csökken a poratka és a penész előfordulása, ami hozzájárul az egészséges alvási környezethez. Hosszú élettartam és méretstabilitás jellemzi őket.

A memóriahabot gyakran nevezik lusta vagy viscohabnak, és ahogyan a neve is mutatja, ez egy olyan anyag, amely tökéletesen a testéhez idomul. Keménysége ugyanis a nyomás és a hőmérséklet függvényében változik.

A Perdormire termékek a kiváló minőséget és a precíz olasz formatervezést ötvözik, nagy figyelmet fordítva minden egyes termék aprólékos kidolgozására és elkészítési módjára. A felhasznált alapanyagok minőségét és a feldolgozás módját a Perdormire márka tanúsítványai és minősítései is alátámasztják.

Értékelés: Fedőmatrac memóriahabból Topper Astron 90×200

Ideális ár/érték arány Arany középút

 Töltelék: gél memóriahab | Huzat: levehető| Magasság: 4 cm | Méret: 90 × 200 cm | Szín: fehér | Hozzávetőleges ár: 41 990 Ft

Előnyök
 • Négy évszakos
 • Levehető huzat
 • Légáteresztő tulajdonság
Hátrányok
 • Magas ár

Bármilyen is legyen a matraca, ha  az Essence Sleep Astron fedőmatracot használja hozzá, az javítja annak tapintását, minőségét. Mintha kicserélte volna matracát!

Mitől is ilyen páratlanul kényelmes és kellemes az Essence Sleep Astron fedőmatrac? Belsejét zselés memóriahab alkotja, melynek legfőbb tulajdonságai közé tartozik a hűsítés és hőszabályzás. Ezért a fedőmatrac kitűnő, izzadásmentes éjszakát biztosít télen-nyáron. A hidegebb évszakban melegséget kölcsönöz, a nagy melegben pedig nem hagyja megizzadni testét. Az izzadás keletkezésénél azonnal elvezeti a nedvességet, amit a sejtes szerkezetének köszönhetünk. Emellett légáteresztő képességét is élvezheti, mivel ágybelije mindig száraz és tiszta marad, nem okoz gondot többé  a nem kívánt gombák, az atkák kialakulása, elszaporodása.

A memóriahab másik fontos tulajdonsága, hogy alkalmazkodik az alvási pózhoz, testhelyzethez, melyet tulajdonosa részéről tapasztal.  Mindez annak érdekében, hogy Önnek a legnagyobb kényelmet és nyugodt álmot kölcsönözzön minden éjjel.

Allergiától szenved? A gyártól Önre is gondoltak. Az Essence Slepp Astron fedőmatrac esetében ez sem jelent gondot. Nyugodtan használhatja az antibakteriális és antiallergén tulajdonságokkal ellátott ágybelit, nem fogja kínozni sem viszketés, sem fulladás, sem egyéb tünet.

Klasszikus mérete minden hagyományos matrachoz  és testalkathoz illik. Magassága csupán 4 cm, így nem növeli túlságosan a matrac magasságát.

Értékelés: Topper HR fedőmatrac – rugalmas habból készűlt fedőmatrac

Classic kategória

Fekvőfelület: 160 × 200 cm | Magasság: 3 cm | Antibakteriális: nem | Hipoallergén: nem | Kétoldalú: igen | Mosható húzat: igen | Tömeg: nincs információ | Hozzávetőleges ár: 43 588 Ft

Előnyök
 • Tartós és rugalmas
 • Légáteresztő
 • Nedvesség-elvezetés
 • Levehető cipzáros huzat
 • 30 cm-es gumiszalagok a rögzítéshez
 • Kis súly
Hátrányok
 • Nem alkalmas allergiások számára

Ha a felkelés és a lefekvés problémákat okoz Önnek, vagy túl alacsony az ágy, és nem szeretne új ágyat venni, a Topper fedőmatrac egy hatékony és olcsó megoldás. Eltakarja az egyenetlenségeket és kényelmet nyújt, emellett az ágy akár néhány centiméterrel is megnő.

Nagyon tartós és rugalmas tapintású, amely gyors nedvesség-elvezetést, szellőzést és hosszú élettartamot biztosít. Akár 1 liter nedvességet is képes magába fogadni az éjszaka folyamán. Ezzel megvédi a matracot.

A matrac 3 cm magas, teteje levehető, cipzáros huzattal van bevonva. A huzat sarok részein 30 cm hosszú gumiszalagok vannak bevarrva, melyekkel rögzíthezi a toppert az ágy matracához. Akár 25 cm magas matracra is rá lehet húzni.

Ezeken kívűl még előnye, hogy mozgásnál nem mozdul el, akárhogy is változtatja az alváshelyzetet.

Nagyon egyszerű a karbantarása – könnyen szellőztetheti vagy ki is porszívózhatja.

Egyszerű és olcsó megoldás mindenki számára, aki szereti a kényelmes alvást.

TOP 10 fedőmatrac összehasonlítása

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 10
1. Topper Gel Fekvőfelület: 80 × 200 cm
Magasság: 8 cm
Hozzávetőleges ár: 136 990 Ft
Webáruházba
2. PerDormire Toppero Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 5 cm
Hozzávetőleges ár: 129 990 Ft
Webáruházba
3. Topper Visco Soft Fekvőfelület: 80 × 200 cm
Magasság: 8 cm
Hozzávetőleges ár: 125 990 Ft
Webáruházba
4. Memory Topper Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 4 cm
Hozzávetőleges ár: 95 990 Ft
Webáruházba
5. Topper Elastic Gel Fekvőfelület: 80 × 200 cm
Magasság: 7 cm
Hozzávetőleges ár: 74 990 Ft
Webáruházba
6. Fedőmatrac memóriahabból Topper Astron 90�200 Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 4 cm
Hozzávetőleges ár: 41 990 Ft
Webáruházba
7. Topper HR fedőmatrac 180X200 cm Fekvőfelület: 180 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 48 718 Ft
Webáruházba
8. Topper HR fedőmatrac
Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 43 588 Ft
Webáruházba
9. Topper HR Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 27 343 Ft
Webáruházba
10. Topper HR fedőmatrac 140�200 Fekvőfelület: 140 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 39 313 Ft
Webáruházba

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fedőmatracot?

Mi a fedőmatrac, és mire való?

Egy jó fedőmatrac ezerféleképpen használható. Elsőként mindig a vendégfogadás jut róla az eszünkbe. Igaz is, ha nem várt vendég jön, vagy nincs elegendő ágy a vendégek alvásához, akkor egy fedőmatrac nagyon hasznos lehet. Kiváló alvóhelyet biztosít. Akár kempingezni is viheted magaddal! Lakókocsiba, sátorba például szintén nagyon jó megoldás.

Ezen kívül a már meglévő keményebb típusú ágy és kanapé is kényelmessé tehető vele, így biztosítva a megfelelő alvásminőséget.

Egy jó fedőmatrac kiváló alátámasztásával enyhítheti a hátfájásod is. Vége az álmatlan éjszakáknak! Fontos, hogy egy fedőmatrac a fej és nyak, a csípő, valamint a lábak számára is megfelelő alátámasztást nyújtson. Akár még sportoláshoz, például pilateshez is alkalmazható!

A matrac élettartamának meghosszabbítása

A matracok idővel kophatnak, és felveszik az emberi test alakját, főleg a rosszabb minőségűek. Ezt megelőzendő, illetve kezelendő a meglévő matrac élettartamának meghosszabbítása céljából ajánljuk egy új, minőségi fedőmatrac megvételét. A régi matracra rátéve védheted azt, és még kényelmesebbé teheted az ágyad.

A meglévő matrac keménységének megváltoztatása

A túl puha, vagy túl kemény matracok megkeseríthetik az életedet, és megnehezíthetik az elalvásodat, éjszakai pihenésedet. Azonban ha beszerzel egy megfelelő keménységű topper matracot a már meglévő matracodra, akkor biztosíthatod az éjszakai nyugalmadat. Ráadásul a hátad sem fog fájni!

Ha rossz minőségű matracod van

Nos, ha a meglévő matracod rossz minőségű, de nem akarsz ágyat cserélni, mert nagyon szereted, vagy mert épp nem futja egy újra, a fedőmatrac lesz a megoldás. Segítségével úgy érezheted, mintha az ágyad teljesen újjászületett volna.

A fedőmatracok előnyei/hátrányai

Előnyök

A legtöbb jó minőségű topper matrac könnyen mozgatható, így bárhol tudod használni.

Sok-sok féle olyan extrát tartalmaz, mellyel szinte luxusélménnyé válik az alvás. Csak néhány példa: TENCEL™ szálakat tartalmazó modálszövet CleanEffect® kezeléssel, Ecocell® hab, poliuretán Octaspring® habrugók, Ecocell® hab.

A mai modern fedőmatracok természetesen moshatóak, antibakteriálisak, és természetesen hipoallergének is.

Hátrányok:

Nem igazán találtunk. Azt sem mondhatjuk, hogy drágák, mert kedvedre választhatsz a különböző árfekvésű fedőmatracok között.

Ugyan csúszásmentes az alsó oldaluk, de néha előfordulhat a csúszkálás. Ez többnyire akkor fordul elő, ha nem illeszkedik jól a matracra vagy az adott felületre, azaz túl kicsi vagy túl nagy oda.

Nem csúszkáló fedőmatrac

Amikor jobb új matracot vásárolni

Ha már régóta rosszul alszol, és nem találsz rá egészségügyi okot, akkor lehet, hogy a matrac az oka. Amennyiben sokat fáj a hátad, sokat forgolódsz esténként, és túl keménynek találod a matracod, szintén jól jön egy új topper matrac. Viszont hepehupás, erősen elhasználódott matracot már nem fog megmenteni egy fedőmatrac. Erősen szennyeződött, kellemetlen szagú matrac esetén szintén a matrac cseréjét javasoljuk, mivel a topper csak elfedni a problémát, nem orvosolná azt.

Tippünk

Amennyiben új matracra van szükséged, olvasd el cikkünket! Bemutatjuk benne az év legjobb matracait.

Anyag

A belső réteg habrugói és a külső habréteg poliuretánból készül. A huzat általában poliészter és modálszál keveréke. A fedőmatrac alján lévő csúszásgátló pettyek poliészter anyagúak.

Memóriahab

A bélés típusa lehet memóriahab. Ez az a típus, amelybe kényelmesen belesüppedsz, de mégsem nyel el. Kényelmesen tudsz rajta forgolódni, és még a megfelelő alátámasztást is biztosítja a számodra.

Mivel keménysége mindig a hőmérséklet szerint változik, sosem lesz számodra túl puha vagy túl kemény.

Latex

Viszonylag lágy, kényelmes matracok, PUR vagy HR hablappal keményítve. Télen megtartja a meleget, nyáron viszont pont ellenkezőleg, kellemesen hűt.

Hideghab matrac

A bélés típusa lehet a jól szellőző hideghab matrac is. Poliuretánból készül. Alacsony hőmérsékleten gyártják, innen ered a neve. A hideghab matracok rugalmasak, felveszik a test formáját, alátámasztják a gerincoszlopot. Könnyű őket kezelni, megfordítani és szállítani.

Fedőmatrac anyaga

Méretek

A fedőmatracok számtalan méretben megtalálhatóak, de ezek a leginkább keresettek: dormeo fedőmatrac 80×200, 90×200, 120×200, 160×200, 140×200, 180×200.

Magasság, vastagság

Ma már szinte minden kívánságnak megfelelnek a fedőmatracok magasság és vastagság tekintetében.

Súly

Vannak könnyebb és nehezebb típusok, de a gyártók egyre inkább arra törekszenek, hogy csökkentsék a termékek súlyát.

Terhelhetőség

A fedőmatracok terhelhetősége a típusuktól függ. Jó hír a túlsúlyos egyéneknek, hogy már léteznek 130-150 kg terhelhetőségű modellek is.

Huzat + kiegészítők

A lehúzható, mosható huzat szinte mindig alapkellék. Sokszor jár a fedőmatracokhoz tépőzáras táska, hogy bárhová magaddal vihesd őket. Többnyire vákuumcsomagolásban kerülnek szállításra.

A Dormeo fedőmatracok tisztítása

A címkén mindig elolvashatod a tisztításra vonatkozó utasítást. A matracvédő huzatot természetesen lehet mosni.

Hasznos ha a fedőmatracot időnként megfordítod, de ez típusfüggő lehetőség. Időnként porszívózd ki. Soha ne használj a fedőmatrac anyagához folyékony tisztítószereket! Mindig szellőztess a hálószobában, és ne hagyd, hogy ugráljanak a fedőmatracon a gyerekek.

Hol vegyek fedőmatracot?

Rengeteg helyen lehet manapság fedőmatracot vásárolni, szerintünk az alábbi két webshopban kellő a választék a megalapozott döntés meghozatalához.

Dormeo

A Dormeo több éves kutatási, tervezési és gyártási tapasztalatának hála a legmagasabb minőségű termékeket nyújtja a nappali és éjszakai pihenéshez. Fedőmatracaik egyszerűen nagyszerűek, és prémium kategóriájúak, megéri innen válogatni. Termékeik: matracok, fedőmatracok, párnák, paplanok, ágyneműhuzatok, játékok, bútorok, kiegészítők.

MerkuryMarket

A Merkury Market termékei a következő kategóriák közül kerülnek ki: építkezés, felújítás, bútorok, kert, szerszámok és gépek, lakberendezés és díszítés. Fedőmatracait is nézd meg, igazán minőségi és kényelmes darabok.

Fedőmatrac sokoldalúsága

A fedőmatracok ára

Fedőmatracok 40 000 – 20 000 Ft-os áron

Alapmodellek, de mégis vállalható termékek. Azt adják, amit ígérnek, nem többet, nem kevesebbet. Ne félj, a célnak tökéletesen megfelelnek majd.

Fedőmatracok 60 000 – 40 000 Ft-os áron

Ezek az árak középkategóriás, illetve kisebb méretű fedőmatracokat jeleznek. Ha nem szeretnél nagyon sok pénzt kiadni, de azért igényes vagy, mindenképp ezeket az árakat célozd meg.

Fedőmatracok 120 000 – 60 000 Ft-os áron

Ehhez az árkategóriához a kifejezetten magas minőségű, nagyobb méretű, vastagabb, sok extra tartalmat és kiegészítőt tartalmazó fedőmatracok sorolhatóak. Általában magasabb garancia is jár melléjük.

Te milyen memóriahabos dormeo fedőmatracra vagy aloe vera fedőmatracra vágysz? Reméljük, hogy a fenti összeállítás alapján sikerül döntened. Igyekeztünk ennek érdekében alaposan összegyűjteni és összehasonlítani egymással a topper fedőmatrac véleményeket, és a leírásokat. Kellemes válogatást, és szép álmokat kívánunk!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (10 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése