Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Egyéb

A legjobb fedőmatracok 2024-ben – tesztek és értékelések

Mivel sok időt töltünk az ágyban, nem mindegy, hogy milyen matracra bízzuk az álmunkat. Ha a régi matrac már nem megfelelő, vagy csak szeretnénk még kényelmesebbé varázsolni, a memóriahabos fedőmatrac a legjobb megoldás.

Egy jó dormeo fedőmatraccal vagy aloe vera fedőmatraccal megelőzhető a hátfájás, és biztosan végigalszod az éjszakákat. A legjobb ma kapható fedőmatrac véleményünk szerint a Billerbeck Coconut-latex mutatjuk is mindjárt, hogy miért.

Igényeseknek

Ez a prémium kategóriás, természetes anyagokból készült, antiallergén matrac további kényelmet és stabilitást nyújt az allergiában szenvedők számára.

Legjobb ár/érték arány

Ez a középkategóriás fedőmatrac memóriahabos technológiával növeli a pihenés komfortját és testhez igazodik, biztosítva a személyre szabott, kényelmes alvást.

Legjobb olcsó

3 cm magas légáteresztő, rugalmas fedőmatrac, cipzáros, mosható huzattal.

Legjobb fedőmatracok

Értékelés: Billerbeck Coconut-latex 90×200 cm 

Billerbeck Coconut-latex 90x200 cm Premium kategória

Márka: Billerbeck | Anyaga: Kókusz- és latex kombináció | Tulajdonságok: Természetes és antiallergén | Funkció: Keményítő a meglévő matracra | Lég-és nedvesség-áteresztés: Jó lég- és nedvesség-áteresztő képesség | Rugalmas: Nagy rugalmasság | Fekvőfelület: Keményebb fekvőfelület | Alátámasztás: Stabil alátámasztás

Előnyök
 • Allergiás reakciók csökkentése
 • Légáteresztés és rugalmasság
 • Javítja az alátámasztást
 • Keményebb fekvőfelület azoknak, akik a stabil fekvőfelületet részesítik előnyben
Hátrányok
 • Nem megfelelő a puha matracok kedvelőinek

A Billerbeck Coconut-latex topper egy kiváló minőségű fekvőfelület, melyet azoknak ajánlunk, akik kiemelten fontosnak tartják az alvás minőségét és az egészségüket. Ez a topper kiváló választás lehet azoknak, akik izzadékonyak vagy allergiásak, mivel természetes alapanyagokból készül és antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a 90×200 cm-es méretű topper nemcsak az alváskényelmet növeli, hanem lehetőséget nyújt a jelenlegi matrac keményítésére is. Ha úgy érzi, hogy a meglévő fekhelye kissé túl kemény, vagy csak szeretné puhábbá tenni, ez a topper remek választás lehet. A topper két fő anyagból áll: kókuszrostból és latexből. A kókuszrost szerkezetének köszönhetően kiváló lég- és nedvesség-áteresztő képességgel rendelkezik, így segít megakadályozni az izzadást és a nedvesség megtapadását alvás közben. A latex pedig rendkívüli rugalmassággal rendelkezik, ami ideális alátámasztást biztosít az alváshoz. Az ortopédiai tulajdonságokkal rendelkező latex felületű matracokat szakemberek ajánlják azoknak, akik kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egészséges alvásnak és a testtartás javításának.

Értékelés: Best Dream Memory Topper 160×200 cm 

Best Dream Memory Topper 160x200 cm Arany középút

Márka: Best Dream | Típus: Memóriahabos fedőmatrac | Méret: 160 × 200 cm | Funkció: Kényelem fokozása, javítja meglévő matracot | Vastagság: 4 cm vastagság, 50 kg/m³ sűrűségű memóriahab | Huzat: Antiallergén huzat, levehető és mosható | Memóriahab: Keménysége testhőmérséklettől függően változik | Súlyeloszlás: Egyenletesen eloszlatja a test súlyát

Előnyök
 • Testhez igazodik és stabilizálja az alváspozíciót
 • Kemény matrac vagy fekvőfelület javítása
 • Tisztítása egyszerű és higiénikus
 • Optimalizált vérkeringés és nyugodt alvás
Hátrányok
 • A memóriahabos matracok általában drágábbak
 • A memóriahab miatt nehéz lehet mozgatni vagy forgatni

A Best Dream Memory Topper 160×200 cm egy kiváló minőségű memóriahabos fedőmatrac. Ez a termék a pihenés és alvás komfortját emeli új szintre, és lehetővé teszi, hogy a meglévő matrac kényelmetlen fekvőfelületét javítsuk anélkül, hogy lecserélnénk az egészet. A fedőmatrac 160×200 cm-es mérete ideális egy átlagos franciaágyhoz. 4 cm vastag memóriahabbal rendelkezik, melynek sűrűsége 50 kg/m³. A memóriahab rugalmasan alkalmazkodik a test formájához és stabilizálja az optimális fekvőhelyet, ennek köszönhetően alvás során a testünk tökéletesen alátámasztott lesz. A kényelmet tovább növeli az antiallergén huzat, mely könnyedén levehető és mosógépben mosható 30°C-on, így tisztítása higiénikus és egyszerű. A termék különleges memóriahabbal készül, melynek keménysége a testünk hőmérsékletétől függően változik. Amikor a testünk érintkezik vele, a hab megpuhul, majd késleltetve visszanyeri eredeti alakját. Így a matrac segít egyenletesen eloszlatni a test súlyát, és optimálisan alátámasztja testünket.

Értékelés: Topper HR fedőmatrac

Classic kategória

Fekvőfelület: 160 × 200 cm | Magasság: 3 cm | Antibakteriális: nem | Hipoallergén: nem | Kétoldalú: igen | Mosható húzat: igen | Tömeg: nincs információ | Hozzávetőleges ár: 43 588 Ft

Előnyök
 • Tartós és rugalmas
 • Légáteresztő
 • Nedvesség-elvezetés
 • Levehető cipzáros huzat
 • 30 cm-es gumiszalagok a rögzítéshez
 • Kis súly
Hátrányok
 • Nem alkalmas allergiások számára

Ha a felkelés és a lefekvés problémákat okoz Önnek, vagy túl alacsony az ágy, és nem szeretne új ágyat venni, a Topper fedőmatrac egy hatékony és olcsó megoldás. Eltakarja az egyenetlenségeket és kényelmet nyújt, emellett az ágy akár néhány centiméterrel is megnő.

Nagyon tartós és rugalmas tapintású, amely gyors nedvesség-elvezetést, szellőzést és hosszú élettartamot biztosít. Akár 1 liter nedvességet is képes magába fogadni az éjszaka folyamán. Ezzel megvédi a matracot.

A matrac 3 cm magas, teteje levehető, cipzáros huzattal van bevonva. A huzat sarok részein 30 cm hosszú gumiszalagok vannak bevarrva, melyekkel rögzíthezi a toppert az ágy matracához. Akár 25 cm magas matracra is rá lehet húzni.

Ezeken kívűl még előnye, hogy mozgásnál nem mozdul el, akárhogy is változtatja az alváshelyzetet.

Nagyon egyszerű a karbantarása – könnyen szellőztetheti vagy ki is porszívózhatja.

Egyszerű és olcsó megoldás mindenki számára, aki szereti a kényelmes alvást.

TOP 10 fedőmatrac összehasonlítása

Kép Megnevezés Összefoglaló Vásárlás
TOP 10
1. Billerbeck Coconut-latex 90x200 cm Billerbeck Coconut-latex 90×200 cm Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 5 cm
Hozzávetőleges ár: 80 000 Ft
Árat megtekinteni
2. Best Dream Memory Topper 160x200 cm Best Dream Memory Topper 180×200 cm Fekvőfelület: 180 × 200 cm
Magasság: 4 cm
Hozzávetőleges ár: 78 900 Ft
Árat megtekinteni
3. Best Dream Memory Topper 160x200 cm Best Dream Memory Topper 160×200 cm Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 4 cm
Hozzávetőleges ár: 69 900 Ft
Árat megtekinteni
4. Qmed Memory 160x200x6 cm Qmed Memory 160×200×6 cm Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 6 cm
Hozzávetőleges ár: 53 900 Ft
Árat megtekinteni
5. Green Future Memory 180x200x5 cm Green Future Memory 180×200×5 cm Fekvőfelület: 180 × 200 cm
Magasság: 5 cm
Hozzávetőleges ár: 45 990 Ft
Árat megtekinteni
6. Naturtex Memory 7 160x200 cm Naturtex Memory 7 160×200 cm Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 3,8 cm
Hozzávetőleges ár: 44 600 Ft
Árat megtekinteni
7. Topper HR fedőmatrac 180×200 cm Fekvőfelület: 180 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 48 718 Ft
Árat megtekinteni
8. Topper HR fedőmatrac Fekvőfelület: 160 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 43 588 Ft
Árat megtekinteni
9. Topper HR Fekvőfelület: 90 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 27 343 Ft
Árat megtekinteni
10. Topper HR fedőmatrac 140×200 Fekvőfelület: 140 × 200 cm
Magasság: 3 cm
Hozzávetőleges ár: 39 313 Ft
Árat megtekinteni

Népszerű fedőmatracok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fedőmatracot?

Mi a fedőmatrac, és mire való?

Egy jó fedőmatrac ezerféleképpen használható. Elsőként mindig a vendégfogadás jut róla az eszünkbe. Igaz is, ha nem várt vendég jön, vagy nincs elegendő ágy a vendégek alvásához, akkor egy fedőmatrac nagyon hasznos lehet. Kiváló alvóhelyet biztosít. Akár kempingezni is viheted magaddal! Lakókocsiba, sátorba például szintén nagyon jó megoldás.

Ezen kívül a már meglévő keményebb típusú ágy és kanapé is kényelmessé tehető vele, így biztosítva a megfelelő alvásminőséget.

Egy jó fedőmatrac kiváló alátámasztásával enyhítheti a hátfájásod is. Vége az álmatlan éjszakáknak! Fontos, hogy egy fedőmatrac a fej és nyak, a csípő, valamint a lábak számára is megfelelő alátámasztást nyújtson. Akár még sportoláshoz, például pilateshez is alkalmazható!

A matrac élettartamának meghosszabbítása

A matracok idővel kophatnak, és felveszik az emberi test alakját, főleg a rosszabb minőségűek. Ezt megelőzendő, illetve kezelendő a meglévő matrac élettartamának meghosszabbítása céljából ajánljuk egy új, minőségi fedőmatrac megvételét. A régi matracra rátéve védheted azt, és még kényelmesebbé teheted az ágyad.

A meglévő matrac keménységének megváltoztatása

A túl puha, vagy túl kemény matracok megkeseríthetik az életedet, és megnehezíthetik az elalvásodat, éjszakai pihenésedet. Azonban ha beszerzel egy megfelelő keménységű topper matracot a már meglévő matracodra, akkor biztosíthatod az éjszakai nyugalmadat. Ráadásul a hátad sem fog fájni!

Ha rossz minőségű matracod van

Nos, ha a meglévő matracod rossz minőségű, de nem akarsz ágyat cserélni, mert nagyon szereted, vagy mert épp nem futja egy újra, a fedőmatrac lesz a megoldás. Segítségével úgy érezheted, mintha az ágyad teljesen újjászületett volna.

A fedőmatracok előnyei/hátrányai

Előnyök

A legtöbb jó minőségű topper matrac könnyen mozgatható, így bárhol tudod használni.

Sok-sok féle olyan extrát tartalmaz, mellyel szinte luxusélménnyé válik az alvás. Csak néhány példa: TENCEL™ szálakat tartalmazó modálszövet CleanEffect® kezeléssel, Ecocell® hab, poliuretán Octaspring® habrugók, Ecocell® hab.

A mai modern fedőmatracok természetesen moshatóak, antibakteriálisak, és természetesen hipoallergének is.

Hátrányok:

Nem igazán találtunk. Azt sem mondhatjuk, hogy drágák, mert kedvedre választhatsz a különböző árfekvésű fedőmatracok között.

Ugyan csúszásmentes az alsó oldaluk, de néha előfordulhat a csúszkálás. Ez többnyire akkor fordul elő, ha nem illeszkedik jól a matracra vagy az adott felületre, azaz túl kicsi vagy túl nagy oda.

fedőmatracok

Amikor jobb új matracot vásárolni

Ha már régóta rosszul alszol, és nem találsz rá egészségügyi okot, akkor lehet, hogy a matrac az oka. Amennyiben sokat fáj a hátad, sokat forgolódsz esténként, és túl keménynek találod a matracod, szintén jól jön egy új topper matrac. Viszont hepehupás, erősen elhasználódott matracot már nem fog megmenteni egy fedőmatrac. Erősen szennyeződött, kellemetlen szagú matrac esetén szintén a matrac cseréjét javasoljuk, mivel a topper csak elfedni a problémát, nem orvosolná azt.

Tippünk

Amennyiben új matracra van szükséged, olvasd el cikkünket! Bemutatjuk benne az év legjobb matracait.

Anyag

A belső réteg habrugói és a külső habréteg poliuretánból készül. A huzat általában poliészter és modálszál keveréke. A fedőmatrac alján lévő csúszásgátló pettyek poliészter anyagúak.

Memóriahab

A bélés típusa lehet memóriahab. Ez az a típus, amelybe kényelmesen belesüppedsz, de mégsem nyel el. Kényelmesen tudsz rajta forgolódni, és még a megfelelő alátámasztást is biztosítja a számodra.

Mivel keménysége mindig a hőmérséklet szerint változik, sosem lesz számodra túl puha vagy túl kemény.

Latex

Viszonylag lágy, kényelmes matracok, PUR vagy HR hablappal keményítve. Télen megtartja a meleget, nyáron viszont pont ellenkezőleg, kellemesen hűt.

Hideghab matrac

A bélés típusa lehet a jól szellőző hideghab matrac is. Poliuretánból készül. Alacsony hőmérsékleten gyártják, innen ered a neve. A hideghab matracok rugalmasak, felveszik a test formáját, alátámasztják a gerincoszlopot. Könnyű őket kezelni, megfordítani és szállítani.

fedőmatracok

Méretek

A fedőmatracok számtalan méretben megtalálhatóak, de ezek a leginkább keresettek: dormeo fedőmatrac 80×200, 90×200, 120×200, 160×200, 140×200, 180×200.

Magasság, vastagság

Ma már szinte minden kívánságnak megfelelnek a fedőmatracok magasság és vastagság tekintetében.

Súly

Vannak könnyebb és nehezebb típusok, de a gyártók egyre inkább arra törekszenek, hogy csökkentsék a termékek súlyát.

Terhelhetőség

A fedőmatracok terhelhetősége a típusuktól függ. Jó hír a túlsúlyos egyéneknek, hogy már léteznek 130-150 kg terhelhetőségű modellek is.

Huzat + kiegészítők

A lehúzható, mosható huzat szinte mindig alapkellék. Sokszor jár a fedőmatracokhoz tépőzáras táska, hogy bárhová magaddal vihesd őket. Többnyire vákuumcsomagolásban kerülnek szállításra.

A Dormeo fedőmatracok tisztítása

A címkén mindig elolvashatod a tisztításra vonatkozó utasítást. A matracvédő huzatot természetesen lehet mosni.

Hasznos ha a fedőmatracot időnként megfordítod, de ez típusfüggő lehetőség. Időnként porszívózd ki. Soha ne használj a fedőmatrac anyagához folyékony tisztítószereket! Mindig szellőztess a hálószobában, és ne hagyd, hogy ugráljanak a fedőmatracon a gyerekek.

Hol vegyek fedőmatracot?

Rengeteg helyen lehet manapság fedőmatracot vásárolni, szerintünk az alábbi két webshopban kellő a választék a megalapozott döntés meghozatalához.

Dormeo

A Dormeo több éves kutatási, tervezési és gyártási tapasztalatának hála a legmagasabb minőségű termékeket nyújtja a nappali és éjszakai pihenéshez. Fedőmatracaik egyszerűen nagyszerűek, és prémium kategóriájúak, megéri innen válogatni. Termékeik: matracok, fedőmatracok, párnák, paplanok, ágyneműhuzatok, játékok, bútorok, kiegészítők.

MerkuryMarket

A Merkury Market termékei a következő kategóriák közül kerülnek ki: építkezés, felújítás, bútorok, kert, szerszámok és gépek, lakberendezés és díszítés. Fedőmatracait is nézd meg, igazán minőségi és kényelmes darabok.

fedőmatracok

A fedőmatracok ára

Fedőmatracok 40 000 – 20 000 Ft-os áron

Alapmodellek, de mégis vállalható termékek. Azt adják, amit ígérnek, nem többet, nem kevesebbet. Ne félj, a célnak tökéletesen megfelelnek majd.

Fedőmatracok 60 000 – 40 000 Ft-os áron

Ezek az árak középkategóriás, illetve kisebb méretű fedőmatracokat jeleznek. Ha nem szeretnél nagyon sok pénzt kiadni, de azért igényes vagy, mindenképp ezeket az árakat célozd meg.

Fedőmatracok 120 000 – 60 000 Ft-os áron

Ehhez az árkategóriához a kifejezetten magas minőségű, nagyobb méretű, vastagabb, sok extra tartalmat és kiegészítőt tartalmazó fedőmatracok sorolhatóak. Általában magasabb garancia is jár melléjük.

Te milyen memóriahabos dormeo fedőmatracra vagy aloe vera fedőmatracra vágysz? Reméljük, hogy a fenti összeállítás alapján sikerül döntened. Igyekeztünk ennek érdekében alaposan összegyűjteni és összehasonlítani egymással a topper fedőmatrac véleményeket, és a leírásokat. Kellemes válogatást, és szép álmokat kívánunk!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (10 szavazat)

Autor článku

Karolína Hradilová
Karolína Hradilová

Karolína lelkes könyvmoly és imádja a finom ételeket. Szívesen fedezi fel a legújabb témákat, emellett lelkes SEO-optimalizáló és számítógépes grafikus. Leginkább a konyhai kisgépeket és a szabadban használható outdoor kütyüket szereti tesztelni. LinkedIn

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése