Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A legjobb játékkonzolok összehasonlítása – 2022

Datum 25.4.2022

Kiválasztottuk a legjobb játékkonzolokat, amelyek tökéletesek a virtuális szórakozáshoz. Míg a PlayStation 5 és az Xbox Series X a nappali vagy játéksarok ékes díszévé válik, a Nintendo Switch az utazás viszontagságait is ki fogja bírni.

Legjobb játékkonzol

A legnépszerűbb játékkonzol egyedi, haptikus visszajelzéssel ellátott vezérlővel rendelkezik.

Leghatékonyabb játékkonzol

A PS5 fő versenytársa továbbfejlesztett grafikával, nagyszerű hangzással és extra teljesítménnyel kecsegtet.

Olcsó TIPP

Nagyméretű kijelzővel rendelkező, csúcskategóriás kézi játékkonzol. Remekül használható utazásai során is!

Legjobb játékkonzolok

Sony Playstation 5 vélemény

Sony Playstation 5 vélemény, teszt, ár

Előnyök
 • Nagy teljesítmény és stabilitás
 • High-end grafika
 • Ízléses formatervezés
 • Továbbfejlesztett DualSense kontroller
 • Számos exkluzív játék
Hátrányok
 • Hosszú várakozási idő
 • Magas beszerzési ár

A legújabb generációs, felturbózott gép az igényes játékosok számára. Napjaink legkeresettebb játékkonzolja, a Sony Playstation 5 páratlan teljesítményt és csúcstechnológiás grafikát kínál. A játéktudását anélkül csiszolhatja, hogy bármilyen technikai hiba megzavarná, és kipróbálhatja a neves fejlesztők exkluzív játékainak széles skáláját. Természetesen a régebbi PS4-játékok is kompatibilisek, így  kedvenc játékaival is újra játszhat.

Az ultragyors, nagy kapacitású SSD-vel ellátott hardver lehetővé teszi a tökéletes 4K felbontású lejátszást. A forradalmi Ray Tracing grafikai technológiának köszönhetően az Ön körül lévő világ rendkívül valósághűen, másodpercenként akár 120 képkocka sebességgel jelenik meg. Élvezze a magával ragadó játékélményt egy vibráló és dinamikus környezetben, magával ragadó 3D hangzással, amelyet az ajánlott márkájú fejhallgató megvásárlásával tovább fokozhat.

A DualSense kontroller szintén nagymértékben megújult, haptikus visszajelzéssel ellátott, ezen felül be lehet állítani adaptív ellenállási erőt az L2 és R2 gombokhoz, a mikrofonhoz, az adaptív ravaszokhoz, azonban a fejlesztők megtartották a vezérlők hagyományos elrendezését. Például nagyon hiteles érzetet ad az ellenállásról, amikor akadályokat előz meg az autóversenyzős játékokban, és megkülönbözteti a különböző típusú fegyverek lövéseit a lövöldözős játékokban. Szinte minden érzékszervével érezni fogja, mi történik a játékban.

Nem meglepő, hogy a hatalmas vásárlói érdeklődés miatt néhány hetet vagy hónapot várni kell a várva várt PS5-re. Javasoljuk, hogy legyen türelmes, és adjon le előrendelést egy igazolt kiskereskedőnél. Az illetéktelen viszonteladók gyakran dupla áron kínálják a terméket.

Microsoft Xbox Series X vélemény

Microsoft Xbox Series X vélemény, teszt, ár

Előnyök
 • Gyors és erőteljes meghajtó
 • Nagy kapacitás bővítési lehetőséggel
 • Kiváló grafika
 • Meghajtó közel nulla késleltetéssel
 • Exkluzív játékajánlatok
Hátrányok
 • Hosszú várakozási idő
 • Magas beszerzési ár

A Microsoft Xbox Series X konzolja a legújabb PS5 fő ellenfele, és technológiailag biztosan nem szegényebb. Grafikai teljesítményben még kissé előrébb is jár. Ez az eddigi leggyorsabb és legerősebb Xbox. A fő előnyei közé a nagyszerű grafika 4K felbontással és 120 képkocka/másodperc sebesség + egy nagyon gyors lemez tartoznak. A tárolókapacitás, amely önmagában is tisztességes, szükség esetén még tovább bővíthető a további SSD-lemezek számára kialakított bővítőhelynek köszönhetően.

Az új Xbox esetében is valósághűbb és dinamikusabb játékélményben lesz része az innovatív Ray Tracing technológiának köszönhetően. Kiválóra értékeljük a 3D-s térhatású hangzást is. Ha rendelkezik az Xbox régebbi generációihoz tervezett játékokkal, azok kompatibilitása itt teljesen megoldott. Az új eszköz még a megjelenítésüket is automatikusan javítja a framerate növelésével és a textúrák simításával, így a régebbi játékok ismét felvehetik a versenyt a mostaniakkal. A konzolok négy generációjának több ezer játékát játszhatja le egyetlen eszközön.

A Microsoft kontrollere, amely hagyományosan jobb minősítést kapott a Sonyéhoz képest, csak néhány fejlesztést kapott az előző generációhoz képest. Bár a tapintása nem olyan látványos, mint az új PS5-é, a szinte nulla késleltetéssel minden téren felülmúlja azt. Különösen az akciójátékokban számít ez hatalmas előnynek.

Az új Xbox két változatban kerül forgalomba, az X és az S. Az erősebb X jelenleg a gyártó legjobb terméke. Elég sokáig kell várni az előrendelésekre is erre a mutatós gépre. Ha egy igazán nagy teljesítményű és innovatív játékkonzolt szeretne, és az Xbox-exkluzív játékok választékát is kedveli, akkor a türelem mindenképpen kifizetődik.

Nintendo Switch vélemény – legjobb konzol utazásaihoz

Nintendo Switch vélemény, teszt, ár

Előnyök
 • Alkalmas utazáshoz és a nappaliba is
 • Kényelmes működtetés és használat
 • Agilis rendszer és működés
 • Egyedi játékok
 • Nagy 6,2″ kijelző
 • Kiváló mobilitás
Hátrányok
 • A kijelző könnyen megkarcolódik
 • Max. HD vagy FHD felbontás
 • Korlátozott játékkínálat

Több évnyi várakozás után végre megjelent a piacon a Nintendo Switch játékkonzol. Ez a készülék az otthoni és a kézi konzolt is ötvözi. Alapvetően egy 6,2″-os képernyőből, két vezérlőből (bal és jobb) és egy asztali egységből áll. Így útközben is használhatja a kézi változatot, ahol azonban az akkumulátor élettartama korlátozza. A 4310 mAh kapacitás 3-6 óra folyamatos működésre képes. Az eredmény azonban az éppen játszott játéktól függ. Másrészt senki sem akadályozza meg, hogy egy powerbankhoz csatlakoztassa, ami megsokszorozza a játékidő hosszát.

A legjobb játékélményhez egyértelműen az asztali készülék az ideális választás, amelyhez csatlakoztathatja a Nintendo Switch-et, és kábelekkel csatlakoztathatja a tévéhez. Az oldalsó vezérlők ezután becsúsztathatóak a markolatba. Így soha nem látott kényelemben és grafikai minőségben, Full HD minőségben játszhat (a kézi változat max HD-t használ). Ezenkívül teljesen eltávolíthatja a képernyőt a vezérlőkről, és például egy asztalra helyezheti azt.

A Nintendo Switchet egy Nvidia Tegra X1 processzor és 32 GB belső tárhely hajtja, amely microSD-kártyával bővíthető. Kétségtelenül a legerősebb konzol a maga nemében, amely útközben és otthon sem fogja cserben hagyni Önt. Mielőtt azonban megvenné, tartsd szem előtt, hogy ez a kis gép minőségben nem veheti fel a versenyt a legújabb PlayStation vagy Xbox modellekkel. A gyártó végül is nem ezt akarta elérni.

Milyen játékkonzolt vásároljon

PlayStation vs. Xbox

Ez egy elcsépelt kérdés, ami már évek óta sokakat foglalkoztat. De bármennyire is igyekszik a Microsoft, a rivális Sony még mindig sokkal jobb értékesítési eredményekkel büszkélkedhet. Ennek több oka is van. A legjelentősebbek között kétségtelenül a játékok exkluzív választéka. A PlayStation egyre több érdekes játékot tartogat a tarsolyában, amiről az Xbox-tulajdonosok még mindig csak álmodhatnak.

Régebben pedig a teljesítménykülönbség volt lényeges, ami manapság már nem érvényes. Ha azt kérdezi, hogy melyik konzol a jobb, akkor tudnia kell, hogy az egyik sem jobb a másiknál. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így mindenkinek egyénileg kell mérlegelnie, hogy mit részesít előnyben. Igaz azonban, hogy az ajánlott PlayStation – az Xboxhoz képest – nem támogatja a 4K felbontást.

TippünkTippünk

Már rendelkezik játékkonzollal, de nem tudja, melyik lenne a megfelelőbb játék? Tekintse meg a legjobb számítógépes és konzol játékokat összehasonlító cikkünket!

PC vs. játékkonzol

Ahogy a bevezetőben említettük, a játékkonzolokat elsősorban szórakoztatásra tervezték. A játékokon kívül filmnézésről, videónézésről és szörfözésről is beszélünk. A számítógépekkel szemben a konzolok tagadhatatlan előnye, hogy a frissítések révén minden technikai szolgáltatást az Ön segítsége nélkül is el tudnak végezni.

Legjobb játékkonzolok

Ebben az esetben az illesztőprogramok letöltése és a rendszer hibakeresése passzé. A számítógép viszont számos lehetőséget kínál. A szórakozás mellett a monitor mögött dolgozhat, használhat különböző grafikai programokat és így tovább. De a játékkonzolok nem képesek ilyen dolgokra, ugyanis nem ilyesmire termettek.

A játékkonzol egyszerűen ideális játéktársnak számítanak. Semmi sem zavarja Önt, és a bekapcsolás után néhány pillanattal már boldogan játszhat. Igaz azonban, hogy a konzolos játékok jóval drágábbak, mint a PC-s játékok.

Többletköltségek

A konzolon és a játékokon kívül egy online szolgáltatást is meg kell vásárolnia, hogy kapcsolatot teremtsen a külvilággal és a játékosokkal. Egyszerűen nem lehet online játszani szolgáltatás megvásárlása nélkül. Erre azonban több lehetősége is van. Az Xboxok esetében például a Microsoft Xbox Live Gold tagságról beszélünk (12 hónap), míg a konkurens PlayStations esetében a Sony PlayStation Plusról (12 hónap). Ha tehát a többjátékos módot részesíti előnyben, akkor ez kötelező és rendszeres extra költség lesz.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek