Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb napelemes zuhanyók – Tippek és tanácsok 2023

Egy szabadtéri zuhanyzó, amely környezetbarát forrást kínál a meleg vízhez, amely ingyen melegszik fel. Valószínűleg így lehetne leírni a napzuhanyt. Ezt a praktikus kis segítőt biztosan nagyra értékeli majd a kertben, ahol remekül használható egy gyors meleg vizes zuhanyozáshoz. A szolárzuhany a medencébe lépés előtti zuhanyozásra is kiválóan alkalmas.

Ha felkeltettük az érdeklődését, olvasson tovább. Ebben a cikkben sok hasznos információt talál arról, hogyan és miért válasszon napelemes zuhanyzót. Néhány olyan napelemes zuhanyzót is felsorolunk, amelyek kiemelkednek ebben a szegmensben. Sok mindenre számíthat!

Az első helyet a Formidra Spring napelemes zuhany nyerte el modern kialakításával és 30 literes víztartályával.

Igényeseknek

Tartós alumíniumból készült, modern kialakítású napkollektoros zuhany, láböblítő csappal.

Legjobb ár/érték arány

Solar zuhany napelemes vízmelegítőssel 20 literes kapacitással.

Legjobb olcsó

Környezetbarát vízmelegítővel üzemelő forgó szeleppel  ellátott hordozható kerti tusoló.

A legjobb napelemes zuhanyok

Formidra Spring vélemény

FORMIDRA SPRING 30 l teszt Premium kategória

Gyártó: Formidra | Zuhany típusa: fix | Tartály űrtartalma: 30 l | Lábcsap: igen | Hozzávetőleges ár: 230 000 Ft

Előnyök
 • Tartós alumíniumból készült zuhanytest
 • Könnyen telepíthető
 • Csap láböblítéshez
 • Modern design
Hátrányok
 • Magasabb ár

A Formidra Spring szolárzuhanyt a felhasznált anyagok magas minősége jellemzi, amely még az igényes, felárat fizetni hajlandó vásárlókat is megnyeri. Ráadásul elegáns olasz formatervezésével is pluszpontot nyer.

A 228 cm magas zuhanyzó 30 literes víztartállyal rendelkezik, ami megfelelő térfogatnak mondható. A berendezésben talál egy hideg és meleg víz-keverőt, valamint egy csapot a lábmosáshoz. A zuhany teste könnyű és tartós alumíniumból készül, amely nagyfokú időjárásállóságot ígér. A vezérlő, a csap és a zuhanyfej krómozott kivitelben.

A zuhany beszerelése egyszerű. Mindent maga is elvégezhet, csak négy csavarral rögzítse a zuhanyzót a padlóhoz, majd csatlakoztassa a kerti slagot. A magasabb eladási ár elriaszthatja Önt a vásárlástól, de ez adó a minőségi kivitelezésért és a gyönyörű kialakításért.

Értékelés: La Proromance Solar Shower SS121 Szolar zuhany

Arany középút

Gyártó: La Proromance | Zuhany típusa: fix | Tartály űrtartalma: 20 l | Lábcsap: igen | Hozzávetőleges ár: 66 790 Ft

Előnyök
 • Elegáns megjelenés
 • Állítható zuhanyfej
 • A csomag a rögzítőelemeket is tartalmazza
Hátrányok
 • Ha többen használják, el kell vezetni a vizet

A La Proromance Solar Shower SS121 napelemes zuhany hasznos és kellemes kiegészítője udvarnak, kertnek, medencének vagy nyaralónak. Segítségével bármelyik napszakban lezuhanyozhatsz, megmosakodhatsz sportolás, kerti munka után, vagy éppen medence használata előtt, elkerülve ezzel a vízszennyezést.

A láböblítő csap nagyon praktikus abban az esetben,  ha nincs szükség zuhanyzásra, csak meg akarsz szabadulni a lábbelire vagy lábadra került sártól, homoktól.

A készülék 20 literes tartállyal rendelkezik. Ez a vízmennyiség a napelemek segítségével 60 °C-ig melegíthető fel. Ez a hő késő estig is eltart. A vízhőmérséklet egy egykaros szeleppel lehet beállítani. Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a zuhany napos helyen legyen rögzítve. Árnyékos helyen hatékonysága csökken.

A Solar Shower kíváló minőségű anyagokból készült, amelyek ideálisan ellenállnak az UV-sugaraknak, sóknak, vízkőnek. A  zuhanyfej magassága 205 cm, átmérője 7 cm, állíthatósága lehetővé teszi azt, hogy megfelelő szögbe irányítsd a vízsugarat.

Ráadásul ehhez a kényelemhez ingyen juthatsz hozzá, hiszen a zuhany működéséhez csak napsütésre van szüksége, ezzel a víz felmelegítése valóban környezetbarát módon történik.

A La Proromance Solar Shower SS121 napelemes zuhany  rögzítése egyszerű. A csomag tartalmaz továbbá egy kerti tömlőhöz történő csatlakozáshoz szükséges adaptert és egy rögzítőanyagot. Amennyiben a zuhanyzót többen is használják, szükségszerűvé válik a víz elvezetése a sár kialakulása elkerülésének érdekében.

Értékelés: MARIMEX Sun 8 l

Classic kategória

Gyártó: MARIMEX | Zuhany típusa: hordozható | Tartály űrtartalma: 8 l | Lábcsap: nincs | Hozzávetőleges ár: 33 690 Ft

Előnyök
 • Alacsony ár
 • Vízhőmérséklet szabályozás
 • Könnyen csatlakoztatható a vízvezetékhez
Hátrányok
 • Kisebb tartálykapacitás

Nincs többé hideg vizes zuhanyzás vagy. A Marimex Sun 8 szolárzuhanyzónak köszönhetően napsütéses időben könnyen és ingyen meleg vizet varázsolhat kertjébe, mielőtt belép a medencébe vagy csak lezuhanyozni, felfrissülni vágyik.

A 8 liter tárolótartállyal rendelkező zuhanyzó valóban környezetbarát megoldás, hiszen az energiát a napsütésből meríti.

Hordozható, így udvarán, kertjében mindig megtalálhatja az éppen legnaposabb területet. A napelemes zuhanyzó magassága összesen 2 méter.

A problémamentes zuhanyzás érdekében ajánlott, hogy mindig vízvezetékhez legyen kapcsolva. A vízszívárgást a szelep elzárásával lehet elkerülni. A forgó szelep segítségével pedig a hőmérsékleten tud könnyedén állítani.  Maximális vízhőmérséklet: 60  °C fok.

Népszerű napelemes zuhanyok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk napelemes zuhanyzót

A szolárzuhany kiválasztásakor a következő paraméterekre kell nagy figyelmet fordítania. Ezek a víztartály térfogata, a napelemes zuhany típusa, az anyag és a kialakítás. Ebben a cikkben minden szükséges információ megtalálható, így akkor is tud választani, ha korábban semmit sem tudott a szolárzuhanyokról.

Hogyan működik a napzuhany?

A napkollektoros kerti zuhany sokféle kialakítású lehet. A nagyon egyszerű és olcsó modellektől kezdve, amelyeket csak felakaszthat valahová, a kifinomult, formatervezett és különböző kiegészítő funkciókkal ellátott modellekig. Függetlenül attól, hogy milyen típusú napzuhanyról van szó, mindegyiket a napra kell helyezni. Ennek oka, hogy a zuhanyzó egy napelemes tálcával van felszerelve, amelyet úgy alakítottak át, hogy napkollektorként működjön.

Ezt a megfelelő anyagok és egyéb gyakorlatok alkalmazásával érik el. A tartályban lévő vizet így a napsugarak melegítik fel. Nyáron két-három óra is elegendő, és a napfény által felmelegített zuhanyvíz hőmérséklete elérheti a 80 Celsius-fokot. Ez több mint elég a kényelmes és komfortos zuhanyzáshoz.

A napelemes zuhanyok előnye, hogy a felmelegítéshez nincs szükségük másfajta energiára. Csak napenergiára van szükségük, ami nagyon gazdaságossá és környezetbaráttá teszi őket.

Mikor ajánlatos napelemes zuhanyzót beszerezni

Van egy kulcsfontosságú kérdés, amelyre válaszolnia kell, hogy elindulhasson az Ön igényeihez legjobban illeszkedő napelemes zuhany kiválasztása felé. Megfelelő Önnek a napelemes zuhany, és használni fogja? Hogy segítsünk megválaszolni ezt a kérdést, összeállítottunk egy összefoglalót azokról a példákról, ahol a napelemes zuhanyzó hasznos lehet:

Úszómedence

A medencetulajdonosok nagyon hasznosnak találják a szolárzuhanyt. A medencébe lépés előtt egy rövid zuhanyozás a legjobb módja annak, hogy lemossa a port és a szennyeződéseket, és tisztább maradjon a medence vize. Lehet, hogy van medencéje a kertjében, de napkollektoros zuhanyzója még nincs. Bízzon bennünk, nagyon gyorsan meg fogja tudni a különbséget, miután megvásárolt egyet. A medence kevésbé fog eltömődni, és nem kell olyan gyakran tisztítani. Ezzel energiát takaríthat meg, amelyet egyébként a gyakoribb vízszűrésre és a medence vegyszerezésére fordítana. Kevesebbre lesz szüksége a medence tisztításához.

Kert

A legtöbb kertész számára nagyon vonzó, hogy a meleg nyári napokon le tudjon zuhanyozni, és munka után közvetlenül a kertben fel tudjon frissülni. Azok, akik sok időt töltenek a kertben, biztosan nagyon hasznosnak találják a napelemes zuhanyzót.

Vendégház

Ugyanez igaz a nyaralókra is. Nyáron minden bizonnyal hasznát veszik majd a napzuhanynak.

szolárzuhany vélemény

Kempingezés/sátorozás

Ha gyakran kempingezik vagy sátorozik, a kemping napelemes zuhanyzó jó társ lesz. Válasszon olyat, amely könnyű anyagokból készült, és nem foglal túl sok helyet. Így bármikor magával viheti, amikor csak utazik.

Általánosságban elmondható tehát, hogy a napelemes zuhany mindenkinek ajánlható, aki sok időt tölt a szabadban, a kertben vagy a nyaralóban. A medencetulajdonosok számára is szinte elengedhetetlen. Ez a készülék mindenki számára olcsó és környezetbarát módot kínál a zuhanyzáshoz szükséges víz melegítésére.

A napelemes zuhanyok típusai

Ahogy fentebb említettük, a napelemes zuhanyoknak számos formája létezik. A következő három napelemes zuhanyzó típus a legelterjedtebb a piacon:

Függő napelemes zuhanyok

A függő napzuhanyok sötét színű függőzsák formájában készülnek, amely szilárd szintetikus anyagból készül. A zsák sötét színe miatt a zuhanyzóban lévő víz gyorsabban és hatékonyabban melegszik fel. Ezt a típust könnyű súlya jellemzi, és nagyon könnyen hordozható. A vizet tömlővel töltheti fel, vagy a helyszínen is feltöltheti. Az ilyen típusú napelemes zuhanyok hátránya a nagyobb sérülésérzékenység és ezáltal a kisebb tartósság.

Hordozható napelemes zuhanyok

Ez a fajta napzuhany megjelenésében egyfajta fogasra hasonlít. A különbség az, hogy a sötét színű alap kúp vagy piramis alakú. Ezen az alapon található a víztartály és a spirális napelnyelő. A hordozható napelemes zuhany magassága állítható. Amennyiben egy ilyen zuhany gyorscsatlakozóval van felszerelve, akkor a hideg és meleg vizet is keverheti. Csak változtassa meg a zuhanyfej helyzetét, és legyen kéznél egy vízsugár.

Fix napelemes zuhanyok

Ezek a napelemes zuhanyzók rögzített konstrukcióval vannak felszerelve. Ez leggyakrabban oszlop alakú. A napkollektor és a víztartály is szerepel a tervben. A gyártók a formatervezéssel is gondosan ügyelnek. Ennek eredményeképpen ezek a zuhanyzók általában nagyon szépen néznek ki. A zuhany kialakítása közvetlenül a padlóba vagy a csempékbe van beépítve. Ez a fajta zuhany tökéletesen illik a medencékhez. Gyakran rendelkeznek egy másodlagos zuhanyfejjel is, amelyet a lábak zuhanyozására terveztek. Mivel ez a fajta zuhany nem hordozható, ezért a helyét jól meg kell tervezni, és a vízelvezetést is meg kell oldani.

szolárzuhany véleméyn

Felhasznált anyagok

A napelemes zuhanyok olcsóbb modelljei a legtöbb esetben sötét műanyagból készülnek. Minősége és jellemzői eltérőek. Ezért mindig érdemes jó hírű gyártótól származó terméket vásárolni. Az alábbi cikkben többet fogunk beszélni a legjobb napelemes zuhanygyártókról.

Ha a minőség és a tartósság a fő szempont, fektessen tartós alumínium kivitelekbe. Ezeknél drágább napelemes zuhanyzók állnak rendelkezésre. A minőség mellett az alumínium olyan elegáns megjelenést biztosít, amelyet biztosan értékelni fog.

Víztartály mérete

A napelemes zuhany kiválasztásakor a víztároló tartály kapacitása is érdekelheti. Ennek a tartálynak a kapacitása nagyon változó lehet, és 10 és 70 liter között változhat. A kisebb tartály gyorsabban felmelegíti a vizet. Fontolja meg a nagyobbat abban az esetben, ha több ember számára szeretne napelemes zuhanyzót vásárolni, akik nagyjából egy időben szeretnének zuhanyozni.

A legkelendőbbek a 20 és 40 liter közötti víztároló kapacitással rendelkező napelemes zuhanyzók. Ez egy olyan középút, amely teljesen elegendő az átlagos otthoni használatra. A kisebb térfogatú, legfeljebb körülbelül 15 literes vízmennyiségeket csak alkalmi zuhanyozáshoz és csak magánszemélyek számára célszerű használni.

A 70 litert meghaladó kapacitású nagyméretű napelemes zuhanyok általában nagyon drágák. Nem meglepő, hogy az ilyen mennyiségű víz napkollektorokkal történő fűtéséhez sokkal kifinomultabb technológiára van szükség.

Napelemes zuhanyzó helye

A kérdés, hogy hol helyezzenek el egy kültéri zuhanyzót, a leggyakoribb kérdés ezekkel az eszközökkel kapcsolatban. Mivel ez a készülék a napsugarakat használja a víz felmelegítéséhez, olyan helyre kell helyeznie, ahol sok napfény éri. Egy hordozható zuhanyzó esetében a hely kérdése nem komoly kérdés. Annyit mozgathatja, amennyit csak akarja.

Ez azonban a fix napzuhanyok esetében fontosabb kérdés. Ebben az esetben ügyeljen a fák vagy a közeli épületek által vetett árnyékra. Az árnyékban lévő napzuhany nem sok jót fog tenni.

Hogyan kell telepíteni egy napelemes zuhanyzót?

A napelemes zuhany összeszerelése és telepítése általában nagyon egyszerű feladat. Egy kis erőfeszítéssel még a nem műszaki beállítottságú emberek is meg tudják csinálni. Kezdetben össze kell szerelnie a zuhany és a víztömlő alapvető részeit. Ezután már csak a zuhanyzót kell csatlakoztatnia, és néhány óra múlva már élvezheti is a forró vizet, amelyet a zuhanyzó a kollektor segítségével melegít fel.

A fix napelemes zuhanyok esetében az eljárás egy kicsit bonyolultabb. Ezek bonyolultabb összeszerelést és telepítést igényelnek. Ennek az az oka, hogy csavarokkal kell szilárdan rögzíteni őket az aljzathoz, amely lehet például a padló, beton vagy csempe. Azonban még itt sincs semmi különösebben bonyolult, és egy kis erőfeszítéssel meg lehet csinálni.

Zuhany lefolyó

A zuhanyzó vízelvezetésének nem kell aggasztania, ha csak időnként egyedül zuhanyozik. A víz összefolyásával kapcsolatos probléma csak akkor merül fel, ha sokan használják egymás után. Ilyenkor túl sok víz folyik le, és az nem folyik el természetes úton.

Ennek eredménye a sár, a tönkrement gyep vagy a medencébe visszafolyó piszkos víz. Ami még rosszabb, ha zuhanyzáskor szappant vagy tusfürdőt is használ, az ilyen anyagokkal szennyezett víz negatív hatással lehet a környezetre.

Ebben az esetben ezért ajánlatos megfontolni egy kidolgozott zuhanyzó lefolyót. Például közvetlenül a csatornába vezető ereszcsatorna is használható. Bármelyik módszert is választja, ne hagyja, hogy a fertőtlenítőszerrel teli víz csak úgy beszivárogjon a talajba.

A megjelenés is számít

Ebben a cikkben már többször említettük a napelemes zuhanyok tervezését. A fő szabály, vagy inkább a mi ajánlásunk az, hogy a napelemes zuhany illeszkedjen a kert általános megjelenéséhez. Milyen típusú pavilont, medencét, dekorációt stb. szeretne?

Bár a legtöbb szolárzuhany sötét színű, a bolt kínálatában más színeket is találhat. A fent említett alumínium viszont elegánsan néz ki, és fényes, így feltűnőbb.

Tippünk

Kedveli a luxust és a valódi relaxációt? Kiválasztottuk az Ön számára a legjobb jakuzzikat!

Lábmosó

A napelemes zuhanyok egyes típusai egy további vízcsappal is rendelkeznek, amely körülbelül térdmagasságban helyezkedik el. Ez különösen akkor hasznos, ha elhagyja a medencét, de gyakran visszatér hozzá. Ez azért van, mert lehetővé teszi, hogy sok víz felhasználása nélkül öblítse le a lábát, és tisztán szálljon be a medencébe. Ez a megoldás egyszerre gazdaságos és környezetbarát.

A napelemes zuhany karbantartása

Az általánosan forgalmazott napelemes zuhanyok nem rendelkeznek vízszűréssel a berendezésben. Ez a mikroorganizmusok és algák elszaporodásának kockázatát jelenti, ami szennyezetté és potenciálisan veszélyessé teheti a vizet. Hogyan lehet ezt megelőzni? Az alábbiakban néhány hasznos tippet adunk, hogy a napelemes zuhanyzóban lévő víz mindig biztonságos legyen.

Kerülje, hogy két napnál tovább ugyanazt a tusoló vizet használja. Ha a víz hosszabb ideig van a tartályban, javasoljuk, hogy ürítse le. Ezután a zuhanyzót tiszta vízzel kell átöblíteni, majd újra kell tölteni. A mozgás nélküli meleg víz ideális hely a különböző mikroorganizmusok és algák számára. Ha gyakran cseréli a vizet és öblíti a zuhanyzót, elkerülheti a vele járó kockázatokat.

A kemény víz szintén problémát jelenthet a napkollektoros zuhanyok esetében. Ha ilyen a vize, akkor vízkőtelenítésre is szükség lesz. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy a zuhanyfej részben, majd később teljesen eldugul. Ha a vízkő kevésbé jellemző, házi receptekkel segíthet magán. Sima ecet vagy szódabikarbóna például megteszi a hatását. A keményebb víz és a több vízkő szintén vegyszerek használatát teszi szükségessé. Az ilyen víz esetében a házi gyógymódok használata már hatástalan lenne.

A szolárzuhany hosszú élettartama szempontjából a szezon vége a legfontosabb. Ekkor az egész zuhanyzót szét kell szerelni és alaposan meg kell tisztítani. Száraz és biztonságos helyre kell eltennie. Ügyeljen arra, hogy elkerülje a nedves területeket, ahol a zuhany jelentősen károsodhat.

A legjobb napelemes zuhany márkák

Fentebb már utaltunk rá, hogy a minőségi gyártónak is szerepe van. Semmi sem ad akkora garanciát a minőségre és a hosszú élettartamra, mint egy jó márka. Ezért kiválasztottuk a legjobbakat a napelemes zuhanymárkák közül, amelyeket most röviden bemutatunk.

Marimex napelemes zuhanyok

A Marimex vállalatot a medencékkel és a medencetechnikával kapcsolatban ismerheti. Termékei méltán népszerűek ebben a szegmensben. Egy ilyen márkájú napelemes zuhany megvásárlása tehát biztos befektetés, és kiváló minőség/ár arányt ígér.

Marimex zuhanyok

Hanscraft napelemes zuhanyok

A Marimexhez hasonlóan a Hanscraft is egy olyan márka, amely elsősorban úszómedencéiről és medencetechnikájáról ismert. A vállalat portfóliójában azonban a napelemes zuhanyok néhány nagyon jó modellje is megtalálható. Nemcsak megfizethető árukkal, hanem visszafogott kialakításukkal is lenyűgözőek.

Hanscraft zuhanyok

Formidra napelemes zuhanyok

Imádni fogja a gyártó gyönyörűen megmunkált napelemes zuhanyzóit. Elég egy pillantást vetni az olasz formatervezésre és a gyártásukhoz felhasznált minőségi anyagokra, hogy rájöjjön: ezek luxustermékek. Rendszerint nagy víztartállyal is rendelkeznek. Az ilyen luxus azonban elég sok pénzbe fog kerülni, és nem fog Formidra zuhanyzókat vásárolni 100 000 Ft-nál kevesebbért. Gyakran csak sokkal magasabb.

Formidra zuhanyok

Bestway napelemes zuhanyok

A Bestway a kerti berendezések népszerű gyártója. A napelemes zuhanyok is ide tartoznak, ezért a vállalat ezeknek is szenteli magát. Kivételesen jó ár és minőség jellemzi őket.

Bestway zuhanyok

A napelemes zuhanyok árkategóriái

Általában a minőségért felárat kell fizetni. Nincs ez másképp a napzuhanyok esetében sem. Meg kell azonban mondani, hogy még az olcsóbb modelleknek is megvannak a maguk pozitívumai.

Ár 50 000 Ft-ig

Ebben a kategóriában főként különböző függő napelemes zuhanyokat talál, amelyek egyáltalán nem drágák. Már néhány tízezer forintért is megvásárolhatóak, és biztosan nem fogják megterhelni a költségvetést. Ráadásul remekül használhatóak, könnyen hordozhatók, és tárolásuk sem helyigényes. Sajnos a tartósságukkal sem nyűgöznek le. Valójában az ebbe a kategóriába tartozó napelemes zuhanyok nem a legjobb minőségűek. Ugyanakkor figyelembe kell vennie, hogy 50 ezer forinton belül nem lesz extra nagy víztartállyal rendelkező a napelemes zuhanyzó. A pragmatikus felhasználók számára, akik nem keresik a technológiailag fejlett megoldásokat vagy a legmodernebb dizájnt, az ebbe a kategóriába tartozó zuhanyok nagyszerűek.

Ár 50 000 és 150 000 Ft között

Nagyobb tartósság, jobb kivitelezés, hosszabb élettartam és több funkció. Mindezzel a több mint 50 000 forintért beszerezhető napelemes zuhanyzókat lehet elérni. Természetesen van egy keverőcsap és egy térdig érő csap a kényelmes lábmosáshoz, mielőtt belépne a medencébe. A magasságában állítható zuhanyfej sem fog hiányozni. Magasabb minőségű anyagokra számíthat, és egy ilyen zuhanyzó sok szezonon át hűségesen fogja szolgálni Önt.

150 000 Ft feletti ár

A legigényesebb fogyasztók számára, akik a legmagasabb szintű kényelmet keresik, a legdrágább szolárzuhanyok ajánlhatók. Leggyakrabban ezek fix zuhanyzók, amelyek rengeteg kényelmet nyújtanak, hasonlóan a fürdőszobai zuhanyzáshoz. Ezenkívül a legjobb anyagokat, például alumíniumot használják a gyártásukhoz. Ezért hosszú élettartamra számíthat, amely hosszabb lesz, mint az olcsóbb napelemes zuhanymodelleké. Az ár a dizájnban is tükröződik. Jellemző az elegancia, és bármilyen környezetben jól mutat. Több személy is használhatja. Mindenki kényelmesen zuhanyozhat a nagyobb víztartályoknak köszönhetően, amelyekkel ezek a zuhanyzók rendelkeznek.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése