Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Testápolás

A legjobb otthoni szoláriumok 2024-ben – Vélemények

A legjobb otthoni szolárium pont olyan, amilyenre vágysz. Kétoldalú, vagy egyoldalú, fekvő szolárium, vagy arcszolárium, a lényeg az, hogy gyönyörűen barnít.
A Hapro Topaz 12 V Egyoldalas szolárium véleményünk szerint még megfizethető kategória, és még kellemes hűtése is van, miközben biztonságosan lehet benne barnulni.

Igényeseknek

Luxus dizájnú, tetőtől talpig barnító szolárium gép széles napozórésszel, analóg időzítővel, 2 pár ajándék szemüveggel.

Ideális ár/érték arány

Otthon használható kisméretű, de nagy barnító felületű arcszolárium mechanikus időzítővel, két pár ajándék védő szemüveggel.

Legjobb olcsó

Elegáns kialakítású, arcszolárium 60 perces időzítővel, és felhasználói memóriával. Könnyű és hordozható.

A legjobb otthoni szoláriumok

Értékelés: Hapro Jade 24 C Lc Szolárium – luxus dizájnú szolárium gép

legjobb szoláriumok Premium kategória

Arcbarnító lámpa: igen, 6 db rózsaszín | Barnító csövek élettartama: 650 óra | Súly: 121 kg | Teljesítmény: 2,83 kW | Időzítő: mechanikus | Ajándék a csomagban: 2 pár szemüveg | Hozzávetőleges ár: 1 682 900 Ft

Előnyök
 • Tetőtől talpig barnulás
 • Luxus dizájn kecses ívekkel
 • 2 pár ajándék szemüveg
 • Széles napozórész
 • Beépített rugós mechanizmusú fedél
Hátrányok
 • Nem kapsz hozzá aromát
 • Nincs Audio/MP3 hallgatási lehetőség
 • Testhűtés: nem
 • Nem digitális az időzítője
 • A szolárium ára igen magas

A Hapro Jade 24 C Lc Szolárium technikai adatai egészen elbűvölőek. Ez egy kétoldalas otthoni szolárium széles napozórésszel. A legjobb szoláriumok között a helye, hiszen a barnító csövek mintegy 650 órán át tudják bronzosítani a bőröd, ami – ha normál használatra fogod be – nagyjából 4-5 évet jelent. A leghatékonyabb barnulásért az integrált Strip-Reflector-System a felelős. Izzói kiváló minőségűek, beleértve az arcbarnító csöveket is. Természetesen rendelkezik a szükséges tanúsításokkal is: EN 60335-1, EN 60335-2-27, EN 62233.

A fekvő szolárium analóg vezérlőpanelét igen könnyű használni, a szoláriumon belül feküdve is. Itt választhatod meg a barnulási időt. Barnulási területe nagy, ezért kényelmesen el tudsz benne feküdni. A beépített rugós mechanizmusú fedél felnyitásához alig kell erő. Csak vedd fel a védőszemüveget, és már indulhat is a barnulás! E szolárium gép egyik előnye, hogy arcbarnításhoz nem kell megfordulnod, mert a fedélen, és a gép alsó részén is vannak arcbarnító csövek. Az íves kialakítás biztosítja azt, hogy az izzók ideális távolságra legyenek a testtől. Spórolj energiát! Az integrált Strip-Reflector-System óvja a gépet a felesleges hőtermeléstől hiszen remekül optimalizálja a barnulási hatékonyságot. Ez a szolárium véleményünk szerint igencsak megéri a pénzét. Élvezd te is vele a tökéletes barnaságot!

Értékelés: Hapro Summerglow HB 404 – sportfit – kisméretű arcszolárium

Ideális ár/érték arány Arany középút

Barnító felület mérete: 40 × 60 cm | Súly: 42,5 kg | Teljesítmény: 400 W | Időzítő: mechanikus | Ajándék a csomagban: 2 pár szemüveg | Hozzávetőleges ár: 244 400 Ft

Előnyök
 • Kis méret
 • 400 W-os teljesítmény
 • 60 perces időzítő
 • Nagy barnító felület
Hátrányok
 • Nem rendelkezik digitális kijelzővel

Egész év folyamán évszaktól függetlenül szeretne barna bőrt? De közben nem mindig van ideje elmenni egy szoláriumba? Ezért találták fel az otthoni szoláriumot, melyet bármilyen napszakban használhat. A Hapro Summerglow HB 404 – sportfit arcbarnításhoz használandó. Az archoz természetesen hozzátartoznak a vállak és a dekoltázs is, melyeket ezzel a készülékkel szintén barníthat.

Az arcszolárium parabolikus reflektora maximálisan 400 W–os teljesítménnyel működik. Használata nem bonyolult, bárki működésbe tudja hozni. Fontos a megfelelő távolság betartása. Ehhez segítségül jön egy beépített mérőszalag, melyet a használati útmutató alapján ajánlatos elővenni.
Emellett nem csak otthon használhatja, hanem magával viheti bárhova, hiszen sem súlya, sem mérete nem nagy. A barnító felület mérete: 40 × 60 cm.

A csomaghoz két pár védőszemüveg is tartozik. A mechanikus időzítőn beállíthatja a kívánt barnulási időt, mely hangjelzéssel jelez, így megakadályozva leégését.

Értékelés: Hapro Summerglow HB 175 – arcszolárium arcod üdeségéért

legjobb szoláriumok Classic kategória

Barnító csövek élettartama: 500 óra | Súly: 2,9 kg | Teljesítmény: 800 W | Időzítő: analóg | Ajándék a csomagban: 2 pár szemüveg | Hozzávetőleges ár: 85 900 Ft

Előnyök
 • Elegáns kialakítás
 • Könnyű, hordozható
 • 60 perces időzítő
 • Felhasználói memória
Hátrányok
 • Nem kapsz hozzá aromát
 • Nincs Audio/MP3 hallgatási lehetőség
 • Testhűtés: nem
 • Nem digitális az időzítője

A Hapro Summerglow HB 175 Arcszolárium egy igazán elegáns modell. Ez a szolárium véleményünk szerint az általunk megvizsgált termékek közül a legjobb arcszolárium. Mivel nagyon könnyű, becsomagolva magaddal viheted bárhová. Csak ne felejtsd el mellé tenni az ajándékba kapott védőszemüveg közül az egyiket!

Analóg időzítőjét maximum 60 perces időintervallumra állíthatod be. Már csak a megfelelő számú percet kell kiválasztanod azért, hogy biztonságosan barnulhass! Már nem is emlékszel, mikor arcszoliztál utoljára? Nézd meg a memóriában, és tervezd meg a következő barnulási alkalmat! Jó hír, hogy ezt a szolárium gépet állva és ülve is használhatod, ahogy neked inkább kényelmes.

Népszerű napozás utáni készítmények az Árukereső.hu oldalán

Így válaszd ki a legjobb szoláriumot otthonra!

A legjobb szoláriumok csak rád várnak, hogy a bőröd mindig szexi, és bronzosan napsütötte hatású lehessen.

Ellenjavallatok a szolárium gép használatára

Kérünk ne használd az otthoni fekvő-és állószoláriumot, vagy az arcszoláriumot akkor, ha a bőröd leégett, illetve ha kifejezetten leégésre hajlamos bőrtípusod van. Akkor se, ha a bőrtípusod nagyon világos, azaz az 1-es bőrtípusba tartozók táborát gazdagítod. Akkor is tilos szoláriumozni, ha 18 évnél fiatalabb vagy, illetve, amennyiben bőrrákod, bőrbetegséged van, vagy volt.

Bőrbetegség esetén javasolt a bőrgyógyászodnál érdeklődni, de amíg nem adja az áldását, addig ne szolizz. A pikkelysömör és az akné például jól reagál a szoláriumra, és az ultraibolya sugárzásra. Ezekben az esetekben olyan rizikócsoportba tartozol, ami számodra előnytelenné teszi a szolárium használatát.

Tanácsunk

Kérünk ekkor tedd félre a hiúságod, és vagy fogadd el a bőrszíned, vagy alkalmazd a barnító krémek és gélek valamelyikét.

legjobb otthoni szolarium

Mi az a szolárium, és hogyan működik?

A szolárium gyakorlatilag egy szuper napozóágy, mely mesterségesen barnít, napsugárzás nélkül. Ugyanazok az UV-sugarak fognak barnítani, mint kinn a napon. Ráadásul ha vigyázol, az égési sérüléseket is megúszhatod! A használata igen kényelmes, hiszen nem kell elmenned az otthonodból sehová, és el vagy rejtve a kíváncsi tekintetek elől is. Ráadásul a szolárium gép használatával egész évben szép barna lehetsz!

Fekvő szoláriumot, vagy arcszoláriumot vegyek?

Mivel a két gép használata nem ugyanarra van, ezért valószínű könnyen el tudod majd dönteni, hogy melyiket válaszd. Azonban ha szűkös a büdzséd, valószínű ez utóbbit választod majd. Az arcszoli akkor lehet előnyös, ha egyébként jársz a strandra napozni, de az arcod általában el van takarva egy kalappal, vagy egy napernyővel, mert nem bírod a tűző napsütést.

Hogyan lehet karbantartani az otthoni szoláriumot?

Ne feledd, hogy míg egy szalonban a nagytakarítást elvégzik utánad az ott dolgozók, az otthoni szolárium gép karbantartásáért, tisztításáért te magad vagy a felelős. A gép meghálálja majd a speciális tisztító- és fertőtlenítőszeres ápolást. Az akrillemezhez csak olyan szert alkalmazz, ami kompatibilis vele. A szert legalább egy percig hagyd a felületen, hogy ki tudja fejteni a hatását (így biztosan elpusztul az összes baktérium), és csak ezután töröld le egy ronggyal. Lehetőleg olyannal, ami nem szöszöl.

Csekkold rendszeresen a porszűrőket, használj a tisztításához porszívót, és amikor szükséges, váltsd le újakra. Az alapos ápolás egyrészt a te érdeked is higiéniai szempontból, másrészt a lámpák akkor működnek a legjobban, ha le vannak tisztítva, porolva.

A rendszeres szerviz is fontos, problémamentes működés esetén is legalább évente nézesd meg szakemberekkel, hogy minden rendben van-e. Ejtsünk néhány szót a lámpacseréről is! Az elért használati óraszámon túl mindenképp cseréld le őket, mégpedig lehetőleg ugyanolyan erősségűre.

legjobb otthoni szolarium szemuveg

Tippek a szolárium gép használatához – így napozz okosan!

Mielőtt egy jót szoláriumoznál, távolítsd el a kozmetikumokat (smink, parfüm) a bőrödről, mert foltosodhat miattuk. Így alakulhat ez bizonyos gyógyszerek szedésekor is, ezért mindig olvasd el azok használati utasítását, és csak akkor szolizz, ha az megengedett. Mielőtt először használnád a szolárium gépet, alaposan olvasd el az útmutatóját, és tartsd be az abban leírtakat! Csak fokozatosan kezdd a napozást, és tartsd be a bőrtípusodnak megfelelő napozási időt, hogy ezzel megóvd magad a leégéstől. Ha túlzásba viszed a napozást, sajnos fokozod a ráncosabb bőr, a bőrrák és egyéb betegségek előfordulásának kockázatát.

Mielőtt befekszel a gépbe, mindig tedd fel az UV-szemüveget. Nem érdemes kihagyni, mert a szemedbe jutó UV-sugarak által okozott károsodás akár szürkehályogot is okozhat. Ne tévesszen meg, hogy a reklámfotókon napozó személyek nem viselik. Az csak reklám. Tudtad? Miközben élvezed a szoláriumgép használatát, nem kell fényvédőt alkalmaznod. Ám mivel a szoláriumozás azért kissé megviseli a bőrt, és kiszáríthatja, a szoláriumozás végeztével kenj magadra testápolót.

Az arcbarnítós részt ne kapcsold ki és be gyors egymásutánban, hiszen ez a kapkodás meríti a lámpák élettartamát. Az első és a második alkalom között érdemes megvárni a 48 órás türelmi időt. Ha leégtél, várd meg a bőröd gyógyulási idejét, és legközelebb figyelj oda jobban a napozási időre. Legyél óvatos! Ha a szoláriumtól nagyon anyajegyes leszel, vagy bőrbetegséged alakul ki, inkább iktasd ki az életedből.

Figyelmeztetés

A napozás első 50 órájában csökkentsd a napozási időt mintegy 20%-kal, mert ilyenkor a csövek ezalatt több sugárzás kibocsátására képesek.

legjobb otthoni szolarium OTTHON

Hogyan határozható meg a bőröm típusa?

Az alábbi bőrtípusokat ismerjük:

1. bőrtípus

Az ilyen bőrrel rendelkező személy arcbőre világos, szeplős. Szeme kék, haja világosszőke, vagy vöröses. Nekik nem ajánljuk a szolárium gép használatát.

2. bőrtípus

Hamar leég, és nagyon nehezen barnul le. A szemük szintén világos színű, hajuk szőke, sok esetben szeplősek is.

3. bőrtípus

Még ő is leég, de már nehezebben. Barnulása könnyed, bőre enyhén tónusos. Szeme sötét, haja barna, vagy sötétszőke.

4. bőrtípus

Szinte sosem ég le, és villámgyorsan barnul a bőre. Haja és szeme is sötét színű.

5. bőrtípus (ázsiai típus)

Nem ég le, és hamar barnul. Szeme színe, és a haja színe is sötét.

6. bőrtípus (negroid típusú)

Szintén nem ég le, és hamar lekapja a nap. Szeme színe és bőre kifejezetten sötét.

Mennyi ideig használhatom a szoláriumot?

A szolárium gépek utasításában találsz erre vonatkozó információt. Általában az első két alkalom ideje a legrövidebb, és a 2-es bőrtípus esetén fokozatosan emelkedik kb. 5 percről 11 percre. Az is meg van határozva bőrtípusonként, hogy maximum hány órát javasolt használni évente. Az 1-es és a 6-os bőrtípusnak nem ajánlott a szoláriumozás.

Tippünk

Azért, hogy a bőröd ne öregedjen, ráncosodjon meg idő előtt, próbáld ki a legjobb ránctalanító krémeket!

Szolárium árak

Szolárium gép tesztünkön alaposan szemügyre vettük az árakat. A szolárium gépek árak tekintetében igen változatos képet mutatnak. Mutatjuk, hogy az egyes árkategóriákon belül mit kapsz a pénzedért.

Szolárium gépek 85 000 – 100 000 Ft-os áron

A legjobb arcszoláriumok tárháza ez. Könnyű modellek, amelyeket bárhová magaddal vihetsz, és szép arcszínt biztosítanak. Nagyjából négy csövet tartalmaznak, és védőszemüveget is kapsz mellé.

Szolárium gépek 600 000 – 1 000 000 Ft-os áron

Itt nyílik meg előtted az egyoldalú fekvő és álló szoláriumok tárháza. Sok esetben összecsukhatók, és ha szerencséd van, hűtést is tartalmaznak.

Szolárium gépek 1 000 000 – 1 800 000 Ft-os áron

Ebbe a csoportba a teljes testet barnító, kétoldalú, a legtöbb esetben arcbarnító csöveket, és hűtőventilátorokat is tartalmazó szolárium berendezéseket találod.

Neked melyik szolárium ár a szimpatikus? Azt javasoljuk, hogy nézd át az Insportline szolárium gép kínálatának teljes repertoárját, ahol sok szolárium eladó, majd dönts jól! Reméljük, hogy szolárium gép tesztünkkel közelebb kerültél ehhez. A legjobb szoláriumok, és a  csak egy karnyújtásnyira vannak tőled, hogy a legszebb bőrszínt biztosítsák neked.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (96 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése