Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb otthoni varrógépek 2024-ben – Tippek

Varrás, az emberiség ősi tevékenysége, ma is fontos szerepet játszik. Az otthoni varrógépek különösen hasznosak kisgyermekes családanyák számára, pénzt takarít meg a ruhajavításokkal. Varrógép vásárlása előtt fontos eldönteni, milyen célra lesz szükség (pl. egyszerű javítások, ruhakészítés). Varrógép tesztek és vélemények segíthetik a választást.

Igényeseknek

Kiváló minőségű, sokoldalú és megbízható varrógép, 17 programmal, automatikus tűbefűzéssel, orsótekercseléssel.

Ideális ár/érték arány

Egy egyszerű, de sok varró programos varrógép. Főleg a kisgyermekes háziasszonyok vehetik segítségét az elszakadt ruhák megvarrásában.

Legjobb olcsó

Belépő kategóriás, alap varrógép, amelyet azoknak tudunk ajánlani, akik egy egyszerű, otthoni használatra tervezett gépet keresnek.

Legjobb klasszikus varrógép tesztek és vélemények

Értékelés: Veritas Power Stitch 17 – otthoni varrógép 17 varró programmal

A legjobb otthoni varrógép igényesek számára - Veritas Power Stitch 17 Premium kategória

Típus: Otthoni | Öltések hossza: Állítható, 4 mm | Automatikus tűbefűzés: Igen | Funkciók: auto tűbefűző, orsótekercselés, öltéshossz beállítás, öltésszélesség beállítás, világítás | Programok száma: 17 | Tömeg: – kg | Hozzávetőleges ár: 120 695 Ft

Előnyök
 • Nagy teljesítmény
 • Nagy teherbírású fogaskerekek
 • Tizenhét varróprogram
 • Egyszerű és világos vezérlő
 • Robusztus alumíniumkeret
 • LED-lámpa
 • Kiváló tartozékok
Hátrányok
 • Magas ár

Ez a Veritas Power Stitch 17 varrógép nagy teljesítményű motorjának köszönhetően alkalmas nemcsak a könnyű anyagok, hanem a valódi bőr, a farmer és a vászon varrásához is.

A 17 varró program segítségével rengeteg lehetőséget kínál az egyedi és tökéletes darab elkészítéséhez. A különböző tartozékok pedig garantálják a szép és pontos varratokat. Az egyszerű és áttekinthető vezérlésének köszönhetően ez a varrógép tökéletes kezdőknek, haladóknak és profiknak is egyaránt. Az erős alumínium kerete és a stabil állványa hosszú élettartamot biztosít. A LED lámpa pedig tökéletes láthatóságot tesz lehetővé a varrás során.

A gép további előnye a sok tartozék, melyek közé a menetvágó, az úszótalp, a speciális erős varrócérna és a kiváló minőségű tűk.

Értékelés: Guzzanti GZ 325 overlock – egyszerűen kezelhető varrógép

_Overlock Guzzanti GZ 325 Arany középút

Típus: Otthoni, mechanikus varrógép | Öltések hossza: Állítható, 1-5 mm | Automatikus tűbefűzés: Nincs | Funkciók: Overlock öltés, automata szálvágás, öltéshossz beállítása, 4-3-2 szálas konfiguráció, világítás | Programok száma: 12 | Tömeg: 9 kg | Hozzávetőleges ár: 104 995 Ft

Előnyök
 • Egyszerűen kezelhető
 • 12 kézzel állítható varró program
 • 4-3-2 szál konfiguráció
 • Könnyű, de erős konstrukció
Hátrányok
 • Nincs automatikus cérnabefűzés
 • Nincs automatikus szál csévélés

A Guzzanti GZ 325 Overlock egy 2, 3 és 4 szálas és 2 tűs otthoni varrógép. 12 féle öltést kínál, beleértve. hengerelt szegély, differenciál előtolás szabályozási lehetőséggel, a sávok színjelölése és beépített rekesz a vágásokhoz. Az overlock az anyag széleinek tisztítására és levarrására szolgál. Ideális rugalmas anyagok varrásához. A varrógép nagyszerű minőségű és egyszerűen kezelhető. A világításról egy LED lámpa gondoskodik. A gyártásához kiváló minőségű anyagokat használtak fel, amelyek tartósságukkal felülmúlják a hasonló árkategóriájú gépeket.

A varrógép karbantartása egyszerű és gyors. Rendszeresen tisztítsa meg és kenje meg a gépet, ellenőrizze a fonalvágó késeket, amelyekhez tartalék kések is járnak. A csomag több fontos kiegészítőt és tartalék alkatrészt is tartalmaz, például kétirányú konvertert, tűkészletet, tisztító kefét, csavarhúzókat, felső kést, kulcsot, orsóházat és további kiegészítőket..

Értékelés: Guzzanti GZ 110A – varrógép automatikus cérna befűzéssel

Guzzanti GZ 110A Classic kategória

Típus: Otthoni | Öltések hossza: Állítható, 4 mm | Automatikus tűbefűzés: Igen | Funkciók: automatikus nyomótalp-nyomásbeállítás, állítható felső szálfeszültség, könnyű nyomótalpcsere egyszerű kattintással és automatikus alsó orsó tekeréssel | Programok száma: 22 | Tömeg: 8,6 kg | Hozzávetőleges ár: 54 995 Ft

Előnyök
 • Könnyű használat
 • Sokoldalú varrás
 • Automatikus funkciók
 • Kompakt méret
Hátrányok
 • Kevesebb állítható paraméter
 • Nagyobb tömeg

A Guzzanti GZ 110A varrógép remek választás az otthoni varrási feladatokhoz. A könnyű kezelhetőség és a kompakt méret teszi lehetővé, hogy bármilyen helyen könnyedén varrjon. Egyszerű használni, kezdőknek is kiváló választás. A sokoldalú varrási lehetőségek segítségével igazán kreatív lehet.

Az automatikus cérna befűzés funkció jelentősen megkönnyíti a varrási folyamatot, így gyorsan és hatékonyan végezheti el a munkát. A gép kompakt mérete lehetővé teszi a könnyű tárolást és hordozást. A Guzzanti GZ 110A varrógép egyszerűsége és hatékonysága miatt kiváló választás otthoni varrási projektekhez. Ajánlani tudjuk ruhák javításához.

Tippünk

Ha hosszabb utazásra, kirándulásra készül, megtörténhet, hogy szüksége lesz egy elszakadt ruhát megvarrni, megfoltozni. Ennek a célnak leginkább egy kézi varrógép felel meg. A legjobb kézi varrógépek közül a Singer hordozható kézi varrógép emelhető ki.

Népszerű varrógépek az Árukereso.hu oldalán

Miért vásároljunk otthoni varrógépet?

A varrás sokaknak szórakoztató, valamint költséghatékony és környezettudatos hobbi, az egyetlen befektetés egy varrógép.  Csak ruhát szeretne megjavítani, esetleg függönyt felszegni? Ehhez elegendő egy olcsó, egyszerű klasszikus varrógép is. Ha viszont egy új hobbiba szeretne kezdeni és saját tervezésű ruhákat, dísztárgyakat, terítőket varrni, hímezni, akkor egy strapabíró, megbízható és több varrás programú és öltés típusú varrógépre lesz szüksége. Ezek a gépek ugyan jóval drágábbak, de tartósak és képesek egész nap folyamatosan dolgozni. A szervizelésük és az alkatrész ellátottság is nagyszerűen megoldott.

A legjobb otthoni varrógépek_1

Az olcsó, egyszerű varrógépek csak az átlagos kisebb varrásokhoz tervezettek. Előnyük, hogy olcsók, könnyen kezelhetők és karbantarthatók. Hátrányuk a rövid élettartam, sok javítás, valamint a körülményes alkatrész ellátás. Csak gyors és egyszerű otthoni ruha javításokra alkalmasak.

Azoknak, akik már profi szinten értenek a varráshoz és a varrógépekhez természetesen a profi varrógépeket ajánljuk. Ezek nagy teljesítményű, elektronikusan programozható gépek,strapabíróak és hosszú élettartamúak. Ezeket a gépeket azoknak ajánljuk, akik hivatásosan a varrásból szeretnének megélni.

Tippünk

A konyhai munkák megkönnyítésére a konyhai robotgépeket ajánljuk!

Hogyan válasszuk ki a legjobb varrógépet?

A varrás egy nagyszerű hobbi, de ezenkívül egy pénztárcakímélő tevékenység is lehet. Egy kis gyakorlással és némi pénz befektetésével, ami egy egyszerű, olcsó, megbízható varrógép vásárlását jelenti sok pénzt takaríthat meg. Mielőtt a varrógép megvásárlása mellett döntene, több fontos tényezőt is figyelembe kell venni. Elsősorban, hogy mit enged meg a költségvetése, majd azt is, hogy mire is szeretné használni a gépet.

A teljesen kezdőknek, akik csak egyszerű ruhajavításra, átalakításra, vagy egyéb egyszerű munkákra, mint pl. függöny felvarrásra, szegélyezésre szeretnék használni  a varrógépet, akkor egy olcsó, mechanikus, kevés programmal rendelkező, de megbízható varrógép vásárlását tanácsoljuk.

Miután már elsajátította a varrógép használatát és a varrás fortélyait és már rendelkezik némi tapasztalattal, valamint eldöntötte, hogy szeretne komolyabb varrási technikákat is alkalmazni, mint például ruhákat varrni, hímezni, majd idővel saját elképzelései szerint varrni, akkor a nagyobb teljesítményű, sok varrás- és öltésprogramú, elektronikus varrógépek felelnek meg Önnek.

Ezek ugyan lényegesen drágábbak, de megbízhatóbbak és sok féle varrás típus, hímzés végezhető el velük. Az alapfelszereltségük sokkal  gazdagabb az egyszerűbb alaptípusokénál, ami az árban is megmutatkozik. Ez az árbeli különbség azonban idővel megtérül. Mivel az extra felszerelések ezeknek a varrógépeknek az alapfelszereltségébe tartoznak nem kell külön  megvásárolni. A varrógép tartozékai közé tartozhatnak a több féle talpak, különböző méretű varrótűk, különböző orsók, olló. Vásárláskor a szakszerű szerviz hálózatról és alkatrész ellátásról sem szabad elfeledkezni.

Mechanikus vagy elektronikus varrógép

A legjobb otthoni varrógépek_2

 • A mechanikus varrógépet a gombok és a karok segítségével vezérelheti, ha módosítani szeretné az öltés típusát, vagy a varrás mintáját. Természetesen ezeket is egy villanymotor hatja, ezért ezeket sem kell mechanikusan pedállal hajtani.
 • Az elektronikus varrógépek már digitális kijelzővel rendelkező, különböző programozómbok segítségével programozható, sokkal több beállítási lehetőséggel rendelkező gépek. Ha már nagyobb tapasztalattal rendelkezik a varrógépek használata területén és ezt szeretné kamatoztatni, akkor az elektronikus varrógép vásárlása az ideális megoldást jelenti Önnek.

Melyek a legfontosabb paraméterek, amelyeket figyelembe kell venni egy varrógép vásárlásakor?

Megbízhatóság

A varrógép megbízhatósága az egyes alkatrészeinek minőségétől függ. Az olcsó típusok sok műanyag és gyenge minőségű fém alkatrészt tartalmaznak, amelyek gyorsan elhasználódnak. Ezek a gépek kevésbé tartósak, gyakrabban kell javítani és kicserélni az elkopott alkatrészeket, ezért amit megspóroltunk a vásárláskor, apránként elköltjük a javításokra, pótalkatrészekre.

A márkás, strapabíróbb varrógépekért ugyan magasabb árat kell fizetni, de ez a plusz költség hosszabb használat után biztosan megtérül. Ezeknek a gépeknek a gyártásához már hosszú élettartamú, kopásálló acél alkatrészeket használnak és a legmodernebb gyártási technológiákat alkalmazzák gyártásukhoz.

Teljesítmény

Egy varrógép teljesítményét a meghajtó villanymotor teljesítménye határozza meg. Minél nagyobb teljesítményű a meghajtó motor, annál több elektromos energiát fogyaszt, viszont strapabíróbb, erősebb és akár egész napi folyamatos munkára is alkalmas. A nagyobb az energiafogyasztás, viszont az üzemeltetési költségeket is megemeli.

Az otthoni varrógépek, amelyeket ritkán és csak egyszerű varrásra szeretné használni, teljesítménye elég, ha 80 W– nál nem nagyobb. A 100 W-nál nagyobb teljesítményű gépeket profi felhasználóknak, akár egész napos folyamatos használatra, vastag, erős anyagok varrására ajánljuk.

A varrógép talp nyomóereje

A varrógép talp alapvető feladata, hogy az össze varrandó anyag rétegeket egymáshoz és a továbbító fogazathoz szorítsa, ezzel biztosítva a megfelelő varrat létrejöttét. Egyes drágább varrógépek speciális, különböző talpakkal is rendelkeznek.  (pl. hajtásokat raknak a felső anyagba, vagy behajtják a szélét). A nyomóerőt a varrandó anyagok minőségétől és vastagságától függően kell beállítani.

legjobb otthoni varrógépek 2024

Rugalmas öltések, az overlock helyettesítése

A rugalmas öltések ma már a ruha varráshoz nélkülözhetetlenek, mert a fehérneműtől a szoknyán, nadrágon át a felsőkig, sok elasztikus anyagból készült ruhát viselünk. Még a vászon anyagokban, szövetekben is akad némi elasztán és szeretnénk is kihasználni ezt az elasztikus.

Mitől rugalmas az öltés?

A rugalmas öltés több tényezőtől függ. Ehhez az öltéshez a poliészter alapanyagú cérnák a legmegfelelőbbek, mivel ezek a cérnák nehezen szakadnak. Tökéletes az itthon bárhol kapható poliészter Moon cérna.

A másik fontos tényező az anyagba bedolgozott cérna hossza. Első ránézésre látjuk, hogy a sima egyenes öltés (huroköltés) alig tartalmaz több cérnát, mint amekkora a varrat hossza. Tehát ez nem lesz jó, ha megnyúlik rajtunk a ruha, mert a cérna elszakad, a varrás szétpattan. Ennél bármelyik öltés rugalmasabb, ahol a tű jobbra-balra, vagy előre-hátra ölt. Ezért az ilyen típusú öltésekre képes varrógépeket rugalmas, hosszú élettartamú ruhák varrására ajánljuk.

A gép által kínált öltések típusa

Az öltések mennyisége mellett az öltés típusok is fontosak. Ha a gép több szettet kínál önnek, akkor valószínűleg nem is fog mindegyikre emlékezni, nem, hogy használni. A sok féle öltés miatt a kezelés is bonyolultabbá válik. Ilyenkor kár a túl sok funkcióért fizetni. Inkább olyan gépet válasszon, amely képes legyen kezelni az összes kedvenc és gyakran használt öltését. Az alapvető öltéseknek, mint az alapöltés, fűzővarrat, rugalmas öltés, vaköltés, kerek öltés nem szabad, hogy hiányozzon varrógépéből. A fejlettebb funkciók közé sorolhatjuk az overlock öltést (erős varratok létrehozásához), dísz és hímzőöltéseket, gomblyukak körbevarrását, gombok, cipzár felvarrását.

A legjobb otthoni varrógépek_3

Mit jelent az overlock funkció?

Az overlock funkció azt jelenti, hogy a varrógép nemcsak beszegi a szövet szélét és a következő öltéssel rögzíti is ezt, hanem professzionálisan el is dolgozza azt. A szövet szélét alulról zárja le. Az ilyen öltést a jó minőségű ruhák varrásánál alkalmazzák, valamint az elasztikus szövetek széleit is ilyen típusú öltésekkel dolgozzák el.

Mit jelent a coverlock funkció?

A coverlock funkció alapvetően felülről zárja az öltést. Ez egy professzionális öltéssel, amely kettős varratot hoz létre felül és hurkokat az anyag szélén. Alkalmas például pólók, pulóverek, nadrágok, tréningruhák és alsóneműk varrására.

Mit szeretne varrni és milyen anyagokból?

A varrógép vásárlása előtt egy általános elképzelésének kellene lenni arról, hogy mit szeretne varrni és milyen anyagokkal szeretne dolgozni. Ezért győződjön meg arról, hogy a gép milyen vastagságú és anyagú alapanyagokkal képes dolgozni.

A kis teljesítményű gépeknél a vastagabb, természetes alapanyagok, például a farmerek jelenthetnek problémát, valamint a nagyon finom vagy rugalmas anyagok varrásánál is jelentkezhetnek gondok egy rosszul kiválasztott varrógéppel, vagy öltésprogrammal. Ezek könnyen elszakadhatnak vagy elveszíthetik jellemző rugalmasságukat, főleg a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken. A megfelelő anyag,  a megfelelő öltés- és varrás program, valamint cérna kiválasztása biztosítja, hogy a varrás tökéletes legyen. A modern varrógépek, még az elektromechanikus gépek nagy része is, ezeknek az alapfunkcióknak megfelelnek.

legjobb otthoni varrógépek

A varrógép sebessége

A varrógép sebessége egy kezdő, hobbi varró háziasszonynak, akik csak ruhajavításra, átalakításokra szeretné használni a gépet másodlagos tulajdonság. Azoknak viszont, akik profi munkákat szeretnének végezni és pénzt is keresni a varrással egy fontos paraméter a gép sebessége is. A leggyorsabb gépek, amelyek percenként 1000 öltést is képesek végezni, nem mindig a legjobb választás. Az ideális az a gép, amely a maximális és minimális sebesség közti széles tartományt folyamatosan lehet szabályozni. Ez az elektronikusan vezérelt varrógépeknél  természetes, de az elektromechanikus gépeken is könnyen, de nem folyamatosan, hanem lépcsőzetesen állítható, például egy kapcsolóval.

Vannak olyan tevékenységek, amelyek nagy odafigyelést igényelnek, és ahol a nagy sebesség több kárt okoz (nem figyeli az öltéseket, későn veszi észre a hibákat). Ilyenkor érdemesebb, ha a gép lassú varrást is lehetővé tesz, például 60 vagy 70 öltést percenként. Ezzel szemben a hosszú szövetszakaszok, pólók vagy ruhák varrása esetén a nagyobb sebesség jobb megoldást jelent. Az Ön szaktudása alapján válasszon megfelelő varrógépet a sebesség szempontjából. Egy nagyon gyors gép egy kezdőnek nem ajánlott.

Milyen gyakran szeretné varrógépét használni?

Egy varrógép vásárlása jelentős kiadás, viszont a gép hatékony kihasználásával ez a költség viszonylag rövid idő alatt megtérülhet, mivel nem kell varrónőre költeni, vagy állandóan új ruhát vásárolni. A vásárlás előtt el kell dönteni, hogy milyen gyakran szeretné használni a gépet.    

Ha csak néha veszi elő a gépet és csak kisebb ruhajavításra szeretné használni, akkor egy olcsó elektromechanikus varrógép is megfelel Önnek, de ebben az esetben számolnunk kell azzal is, hogy ezek kevésbé tartósak. Az olcsó elektromechanikus gépek kevés, mechanikusan kialakított varrás és öltés mintával rendelkeznek. Kis teljesítményűek, de az egyszerű gyors otthoni ruha javításokra, átalakításokra egy kezdőknek tökéletesen megfelelnek.

Ha már kiismerte a varrás fortélyait és esetleg nem csak hobbi szinten szeretne foglalkozni a varrással, esetleg hímezni, vagy nagyobb munkákat is elvégezni, akkor profi, elektronikus vezérlésű varrógépre lesz szüksége. Ezek a gépek képesek folyamatosan hosszú ideig megbízhatóan és gyorsan dolgozni. Nagyon sok varrási- és öltési programmal rendelkeznek. A legjobbakat USB kábellel összekötheti számítógépével és a csomagban lévő program és útmutató segítségével saját öltéseket is készíthet és beprogramozhat varrógépébe. A megbízhatóság, hosszú élettartam és a sok extra miatt viszont vásárláskor nagyobb költségekkel kell számolnia.

legjobb otthoni varrógépek otthon

Varrógép kiegészítők

A varrógépekhez nagyon sok féle kiegészítő kapható, amelyek megkönnyítik a különböző varrás- és öltés típusokat. Ezek jó részének a létezéséről kevesen tudnak, a használatukat pedig sokszor nem is ismerik. Pedig egy-egy speciális varrógép talp, vagy például egy ikertű használatával egyrészt megkönnyítheti a munkáját, másrészt egészen új távlatok nyílhatnak meg Ön előtt. Kis anyagi befektetéssel, néhány speciális kiegészítő vásárlásával különleges tulajdonságokat varázsolhat elő akár egy egyszerű, olcsó varrógépből is.

Ezeken az alapkiegészítőkön kívül még számos más is kapható a varrógépekhez, amivel bővítheti varrógepe tulajdonságait, segítik a varrásban és meggyórsítják a varrást. Ezért érdemes vásárláskor érdeklődni, hogy melyik géphez milyen kiegészítők kaphatók.

Egy varrógép tömege és anyaga

Ha a varrógépet csak néha szeretnénk használni, akkor valószínűleg nem lesz állandó helye a lakásban. Ahhoz, hogy az áthelyezése egyszerű legyen (főleg az idősebbek számára fontos), akkor tömege kicsi legyen és masszív, fogantyúval ellátott hordozható védődoboz is a csomag tartozéka legyen. Az átlagos varrógépek tömege 7 kg, amely egy kompromisszum a gép anyaga, élettartama és tartóssága között. Ezeknek a gépeknek az alkatrészei fémből, a burkolat pedig műanyagból készült. A csak műanyagból készült varrógépek tömege ennél könnyebb, egyszerűbben áthelyezhetők és olcsóbbak is, de kevésbé tartósak.

A legkedveltebb otthoni varrógépek márkák

A piacon számtalan varrógép márkát találhatunk, de vannak közöttük nagy tradícióval rendelkező, megbízható márkák is, amelyek vezetik az eladási listákat.

Singer varrógépek

A Singer  varrógépek a világon az egyik legnépszerűbb és legtöbbet eladott varrógépei közé tartoznak. Fejlesztésük és gyártásuk nagyon hosszú múltra tekint vissza. A varrógépek nagyon széles skáláját gyártják, a kezdőknek alkalmas egyszerű, megbízható típusoktól egészen az elektronikus professzionális gépekig. A szervizhálózat és alkatrészellátás is kiváló.

PFAFF varrógépek

A PFAFF egy 160 éves múltra visszatekintő német varrógép márka. Ezek voltak az első bőr varrására is képes gépek. Manapság főleg a drágább, sokfunkciós, elektronikus varrógépek gyártására szakosodtak. Gépeiket főleg profiknak tervezik és gyártják.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (182 szavazat)

Autor článku

Karolína Hradilová
Karolína Hradilová

Karolína lelkes könyvmoly és imádja a finom ételeket. Szívesen fedezi fel a legújabb témákat, emellett lelkes SEO-optimalizáló és számítógépes grafikus. Leginkább a konyhai kisgépeket és a szabadban használható outdoor kütyüket szereti tesztelni. LinkedIn

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése