Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A legjobb pulzoximéterek 2023

18.2.2022 Szerkesztőségünk Szerkesztőségünk

Szeretné, ha Ön irányítaná az egészségét? Az oximéterrel gyorsan és egyszerűen jobb képet kaphat egészségi állapotáról. A pulzoximéterek a vér oxigénszintjének mérésére használt orvosi eszközök. Az elégtelen telítettség különböző egészségügyi szövődmények jele, amelyek közül az egyik a Covid 19 betegség.

A tesztgyőztes Beuer PO 60 BT ujj pulzoximéterünk értékelését keresi, vagy egy megbízható és olcsó véroxigén mérőt keres, a Start By iHealth PO2-t? A következő cikkben nemcsak azt olvashatja, hogyan válasszon telítettségmérőt, hanem az egyes árkategóriák legjobb oximétereit is bemutatjuk.

Igényeseknek

Megbízható pulzoximéter Bluetooth kapcsolattal, telefonos alkalmazáshoz csatlakoztatható.

Legjobb ár/érték arány

Kiváló minőségű pulzoximéter megbízható gyártótól. Otthoni és orvosi használatra.

Legjobb olcsó

Kedvező árú pulzoximéter forgatható, beállítható kijelzővel, pontosan mér.

Legjobb oximéterek

Beurer PO 60 BT pulzoximéter vélemény – oximéter mobil alkalmazással

Beurer PO 60 BT pulzoximéter teszt Premium kategória

Típus: ujj | Funkciók száma: 2 | Súly: 100 g | Méretek: 5,8 × 3 × 3,2 cm | PC/mobil kapcsolat: igen | Riasztás: nincs | Energiaellátás: elem | Hozzávetőleges ár: 39 500 Ft

Előnyök
 • Pulzus mérése
 • Bluetooth
 • Mobil alkalmazás
 • Kiegészítők
Hátrányok
 • Magas ár
 • Viszonylag nehéz

A Beurer PO 60 BT pulzoximéter méri a pulzusszámot és a véroxigén-telítettség szintjét. Mindezt nagyon egyszerűen – elegendő belehelyeznie az ujját, az eredményt pillanatokon belül megtudhatja. A készülék két különböző hullámhosszúságú sugár elvén működik. Ezek az ujjára esnek. Ha a hemoglobin telítettség alacsony, ez légzőszervi betegségre utalhat. A pulzoximéter két darab AAA típusú, alkáli ceruzaelem segítségével üzemel.

A készülék hosszútávú megfigyelésre is alkalmas. Bluetooth-on keresztül okostelefonhoz csatlakoztatható. Telefonjában a Beurer HealthManager app alkalmazásban tárolhatja és utólag ellenőrizheti a mért adatokat. Ennek köszönhetően nemcsak az aktuális pulzusszámáról és véroxigén szintéről lesznek pontos információi, de megfigyelheti a változásokat is az egészségi állapotában.

Beurer PO 30 Pulzoximéter vélemény – megbízható oximéter

Beurer PO 30 teszt Arany középút

Típus: ujj | Funkciók száma: 2 | Súly: 57 g | Méretek: 6,1 × 3,6 × 3,2 cm | PC/mobil kapcsolat: nem | Riasztás: nincs | Energiaellátás: elem | Hozzávetőleges ár: 20 500 Ft

Előnyök
 • Pulzus mérése
 • Könnyű súly
 • Kiegészítők
Hátrányok
 • Nem tartozik a legolcsóbbak közé

A Beurer PO 30 pulzoximéter egy nagyon megbízható készülék a a vér oxigéntelítettségénék a véráram artériás részében (SpOh) és a pulzusnak a méréséhez. A véroxigén szint mérésének pontossága +/- 2%-os, a pulzusszám mérésénél +/- 2 ütés percenként a maximális eltérés. Ennek köszönhetően ez az eszköz nemcsak otthoni használatra megfelelő, de egészségügyi létesítményekben – rendelőkben, kórházakban – is használható.

A pulzoximéter használata roppant egyszerű, mint minden ujjra tervezett oximéteré. Az eredmény gyorsan megjelenik a kijelzőn, melynek állítható a fényereje és a megjelenítés rajta. Ez nagy előny lehet idősebb vagy gyengébb látással rendelkező használók számára. További előnye a készüléknek az alacsony súlya – mindössze 57 gramm. A csomagban talál nyakpántot és övtokot is, így bárhová magával viheti a pulzoximétert.

Start by iHealth PO2 vélemény – kedvező árú oximéter

Start by iHealth PO2 teszt Classic kategória

Típus: ujj | Funkciók száma: 2 | Súly: 100 g | Méretek: 5,7 × 3 × 3,2 cm | PC/mobil kapcsolat: nem | Riasztás: nincs | Energiaellátás: elem | Hozzávetőleges ár: 9 000 Ft

Előnyök
 • Pulzus mérése
 • Kedvező ár
 • Beállítható kijelző
Hátrányok
 • Nincsenek kiegészítők

A Start By iHealth PO2 egy nagyon jól működő pulzoximéter otthoni használatra. Az oximéter nem invazív módszerrel, az ujjáról méri a fontos egészségügyi adatokat – a vér oxigéntelítettségét és a pulzusszámot. Az oximéter a környezeti fény hatásának kalibrálásával éri el a nagy mérési pontosságot, ami az optikai mérési módszer alkalmazásakor a legmegbízhatóbb eredmények eléréséhez szükséges. A forgatható kijelző megkönnyíti a használatot. A kétszínű OLED-kijelzőn megjelenő adatok megjelenítése 6 mód közül választható ki.

Az eszköz legnagyobb előnye a kedvező ára. Bár az alacsony ár meglátszik valamennyire a készüléken – a kivitelezés kevésbé minőséges, mint a drágább eszközöknél – a feladatát hibátlanul elvégzi. A véroxigén szint mérésénél a maximális eltérés 2 %, ami megegyezik a prémiumtermékek eltérési maximumával.

Hogyan válasszunk pulzoximétert

A pulzoximéter (gyakran oximéterként is emlegetik) egyike azon orvosi eszközöknek, amelyek segítségével jobban megismerheti egészségi állapotát. A pulzoximéterek a vér oxigéntelítettségét, azaz a vér oxigénellátottsági szintjét mérik. Az oxigénellátottság szintjét a vér színéről lehet megállapítani, mivel az oxigén a vér színéhez, a hemoglobinhoz kötődik. Minél több oxigénmolekula van a vérben, annál könnyebb a vér. A vörös és infravörös fényt használó oxigénszintmérők pontosan mérik a vér oxigénszintjét.

A telítettségi görbe segíthet az esetleges egészségügyi problémák felismerésében. A vér elégtelen oxigénellátását leggyakrabban súlyos légúti betegségek, például tüdőgyulladás vagy koronavírus okozza. A rossz telítettség azonban tüdőrákra vagy szívbetegségre is utalhat. A vér oxigénszintmérőjének használatával korán felismerheti ezeket az egészségügyi problémákat, és elkerülheti az esetleges hypoxiát, vagyis azt az állapotot, amikor a szervek az alacsony oxigénellátottság miatt nem működnek.

Az oximéterek típusai

A piacon többféle oximéter létezik. A leggyakoribbak az ujjoximéterek. Ideálisak otthoni használatra, és nagyon könnyen kezelhetők. Kompakt méretüknek és vezeték nélküli kialakításuknak köszönhetően mindig magával viheti őket. Egyes esetekben egy praktikus zsinór is jár hozzá, amelyre a telítettségmérőt felakaszthatja, és például a nyakában viselheti.

A csuklóoximéterek egy másik lehetőség. Ezek különösen alkalmasak az alvás közbeni telítettség mérésére vagy stressztesztek alatti megfigyelésre. Találkozhat hordozható oximéterekkel és asztali oximéterekkel is. Mindkét típus a professzionális használatra tervezett, kifinomultabb készülékek közé tartozik. Ezek az oximéterek nagy memóriával rendelkeznek a mért eredmények tárolására, és a szaturáción és a vérnyomáson kívül más adatokat is képesek mérni. A asztali oximétereket elsősorban hosszú távú monitorozásra használják.

A csecsemők és kisgyermekek méréséhez speciális baba-ujjoximétert kaphat. A hordozható és asztali oximéterek esetében a gyermekgyógyászati betegek mérésére szolgáló érzékelőt is tartalmazzák.

A készülék mérete

A készülék mérete a típusától függ. Leggyakrabban ujjbegyes oximéterekkel találkozhat, amelyek nagyon kis méretűek. Méretüket tekintve ezek az eszközök viszonylag kis kijelzővel rendelkeznek, és az oximéter által mért értékeket nehezebb leolvasni. Ez különösen igaz azokra a modellekre, ahol a kijelző nem foglalja el a készülék teljes felületét, hanem csak a központi részét. Különösen akkor, ha idős vagy nehezen látó emberek számára választ telítettségmérőt, javasoljuk, hogy minél nagyobb kijelzővel rendelkező mérőt válasszon.

A csuklóoximéterek mérete is kisebb. Általában 10 cm-es méretig kaphatók. Kijelzőjük sokkal nagyobb, mint az ujjbeggyel működő modelleké. A hordozható vagy kézi oximéterek körülbelül akkorák, mint egy mobiltelefon, és kijelzőjük nagy és világos. Az ilyen típusú készülékek gyakran a telítettségen és a vérnyomáson kívül más információkat is képesek megjeleníteni. A legnagyobb típus az aztalon elhelyezett oximéterek, amelyeket orvosi rendelőkben vagy hosszú távú megfigyelésre használnak. Ezeket a kifinomult eszközöket szakemberek használják.

Oximéter vélemény

A készülék tápellátása

Az ujjoximéterek nagyon gyakran AAA elemmel működnek. A drágább modellekben USB-porton keresztül történő töltés is megtalálható egy adatkábel segítségével, amely lehetővé teszi a számítógéphez vagy laptophoz való csatlakoztatást is. A hordozható pulzoximéterek általában töltő dokkolóval vannak felszerelve, az asztali típusok pedig tápkábelen keresztül kapnak áramot.

Oximéter súlya

Az ujjbegyes pulzoximéterek valóban nagyon könnyűek. Tömegük leggyakrabban 50-60 gramm körül van. Az ujjakat a mérés során nem éri nagy súly, és a készülék hordozása és általános kezelése szempontjából is nagy előnyt jelent a könnyű súly. Mivel a hordozható oximétereket gyakori hordozásra tervezték, súlyuk is nagyon alacsony. Általában 200-300 gramm között van.

Még a csuklón hordott pulzoximéterek sem nyomnak sokat. Az ő esetükben 70 gramm körüli tömeggel kell számolni. Az asztali oximéterek viszont 1-1,5 kilogrammot is nyomhatnak. Ezeket az eszközöket hosszú távú megfigyelésre tervezték, és nem igényelnek gyakori kezelést. Mivel a készülék testét nem kell mozgatni a mérés során (a mérés további érzékelőkkel történik), a nagyobb súly nem hátrányos.

Az oximéter funkciói

Minden pulzoximéter a telítettség mellett a pulzusszám mérésére is alkalmas. Ezen alapfunkciók mellett azonban egyes modellek praktikus kiegészítő funkciókkal is rendelkeznek. A nagyobb teljesítményű modellek a perfúziós indexet (PI) is képesek mérni, amely azt jelzi, hogy mennyi oxigéndús vér áramlik a mérési helyre. Egy másik funkció a pletizmográfiai görbe kijelzője, amely a pulzusszámot mutatja.

Egy másik praktikus funkció, amellyel az oximétereknél találkozhat, a riasztás. A kritikus értékek túllépésekor automatikusan fény- vagy hangjelzés indul. A legtöbb oxigénmérőnél szabadon beállítható, hogy milyen értékeknél aktiválódik a riasztás. Az eredmények könnyű leolvasása érdekében az ujjoximéterek egyes modelljei kijelző-forgató funkcióval vannak felszerelve. A kijelzőn megjelenő adatok 4 különböző nézetben jeleníthetők meg. A jobb oximéter-modellek a kijelző fényereje is állítható.

Tippünk

A vérnyomása ellenőrzésére vérnyomásmérőre lesz szüksége. Cikkünkben kiválasztottuk a legjobbakat, tekintse meg!

Ha szereti a modern technológiát, értékelni fogja a Bluetooth funkciót, amellyel egyes oximéterek rendelkeznek. Ezután a mérési adatokat könnyen megtekintheti mobiltelefonján vagy más, ezzel a technológiával felszerelt eszközön. Az akkumulátor kímélése érdekében a legtöbb pulzoximéter automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik.

Oximéter összehasonlítás

Mérési pontosság

A pulzoximéter kiválasztásakor azt is figyelembe kell vennie, hogy a készülék milyen pontosan mér. Egészséges emberek esetében a telítettségmérés 2%-os eltérése gyakori. Ha az oxigenizációs szint 80% alá csökken, a mérési eltérés akár 3% is lehet. Itt kell megemlíteni, hogy ha az oxigénellátottság 80% alá csökken, hipoxiás állapot lép fel. Az oximéterek szinte valamennyi gyártója garantálja a legfeljebb 2 %-os eltérést, mind az otthoni használatra szánt ujj-oximéterek, mind a professzionális asztali oximéterek esetében.

Oximéter tartozékok

A csomagban található tartozékok megkönnyíthetik az oximéter használatát. Az ujjbegyes pulzoximéterekhez gyakran jár egy lánc, amelyet az oximéterhez rögzíthet, és a nyakában viselhet. Ha ez a módszer nem felel meg Önnek, keressen tokkal ellátott modelleket. Néhányukhoz speciális hurok is tartozik, amellyel például a nadrág övére rögzítheti őket.

A hordozható vagy asztali oximéterekhez, illetve a gyermekek mérésére szolgáló szenzorokhoz szükség esetén tartalék szenzorokat szerezhet be. Mivel a gyermekek ujjai sokkal kisebbek, mint a felnőtteké, nem lehet felnőtt érzékelőket használni a gyermekek mérésére. A csukló-oximéterekhez, hordozható oximéterekhez és asztali oximéterekhez speciális, puha érzékelők vásárolhatók, hogy a mérés kényelmesebb legyen. A hagyományos ujjérzékelők mellett vannak olyan érzékelők is, amelyek a fülcimpára rögzülnek.

A legnépszerűbb oximéterek márkái

Beurer oximéterek

A népszerű német márka egészségügyi és ápolási termékek gyártásával foglalkozik. Ez a gyártó több mint százéves fennállása óta számtalan elégedett ügyfelet talált világszerte. A valóban magas minőséggel büszkélkedő termékkínálatban termékek széles választéka várja Önt. A Beurer oximéterek a legnépszerűbb modellek közé tartoznak a piacon, és számos pozitív értékeléssel büszkélkedhetnek.

Beuer logo

Nonin oximéterek

A Nonin márka fennállásának kezdete óta az oximéterek gyártásához kapcsolódik. 1986-ban alapítója tökéletesítette a vér telítettségének mérési módját, és kifejlesztette első oximéterét. Ez a nem invazív mérési módszer annyira alapvető fontosságúvá vált a vállalat számára, hogy a márka nevét is ez adta. A nonin az angol noninvasive, azaz nem invazív kifejezésre utal. A termékcsaládban kiváló minőségű ujj- és asztali oximéterek egyaránt megtalálhatók.

Nonin oximéterek

Viatom Checkme oximéterek

A Viatom egy kínai hi-tech vállalat, amely otthoni használatra szánt orvosi eszközök gyártására összpontosít. Kínálatukban innovatív funkciókkal rendelkező, korszerű, modern termékeket talál. A legújabb sláger a zsebméretű mérőműszereik, amelyek a vér telítettségén és a pulzusszámon kívül EKG-t is képesek mérni. Önálló pulzoximétereket is talál a kínálatban. Érdekes újdonság például egy olyan telítettségmérő eszköz, amelyet gyűrűként az ujjára húznak.

Viatom Checkme oximéterek

A pulzoximéterek ára

A pulzoximéterek árkategóriája néhány ezer és több tízezer között mozog. A kiegészítő funkciók nélküli ujjpulzoximéterek körülbelül 5 000 Ft-ért vásárolhatók meg. A jól ismert gyártók olyan funkcióval rendelkező készülékeinek ára, mint a Bluetooth vagy a riasztó, körülbelül 15 000 Ft, de akár 40 000 Ft is lehet.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.4 (60 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek