Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

A legjobb vízforralók 2024 – Vélemény, teszt & ár

Bemutatjuk a legjobb vízforralók értékelését, amelyek minőségük, kialakításuk és érdekes tulajdonságaik miatt tetszettek nekünk. Ezek közé tartozik a hőmérséklet-szabályozás és az interaktív színváltás. Tesztünk győztese a Cosori GK172-CO hőmérséklet-szabályozott vízforraló.

Igényeseknek

Vízforraló hőmérséklet-szabályzó és hőmérséklet-megtartó funkcióval.

Legjobb ár/érték arány

Kiváló minőségű boroszilikát üvegből és rozsdamentes acélból készült, stílusos elektromos vízforraló, tökéletes nagy mennyiségű, akár 1,7 liter forró víz elkészítéséhez.

Legjobb olcsó

Praktikus és nagy kapacitású gyors vízforraló nagy vízszintkijelzővel.

Legjobb vízforralók

Értékelés: Concept RK3170 – hőmérséklet szabályzós vízforraló

Concept RK3170 teszt Premium kategória

Térfogat: 1,7 l | Anyag: rozsdamentes acél, műanyag | Teljesítmény: 2 200 W | Szín: fehér | Hozzávetőleges ár: 22 000 Ft

Előnyök
 • Hőmérséklet szabályozás
 • Hőmérséklet-megtartás
 • Hosszú élettartam
Hátrányok
 • Magas ár

A Concept RK3170 vízforraló a legigényesebb felhasználók számára készült. Mindent tud, amit egy vízforraló tudhat. Az alapon található gombok segítségével szabályozhatja a hőmérsékletet. 70, 80, 90 vagy 100 °C-ra melegítheti fel a vizet. A kívánt hőmérséklet kiválasztása roppant egyszerű. A vízforraló ezen kívül hőmérséklet-megtartás funkcióval is rendelkezik – a KEEP WARM gombbal aktíválható a funkció.

A vízforraló űrtartalma 1,7 liter, ennek köszönhetően egyszerre több bögre teához elegendő vizet is forralhat benne. Egyértelmű hátránya a magasabb ár, ami bár kényelmi funkcióit tekintve nem meglepő, mégis borsosnak számít. Mivel szerkezete erős és időtálló, így idővel meg fog térülni a vízforralóért kifizetett magasabb összeg.

Értékelés: Cosori GK172-CO – üveg elektromos vízforraló 

Arany középút

Térfogat: 1,7 l | Anyag: rozsdamentes acél, boroszilikát üveg | Teljesítmény: 2 200 W | Szín: átlátszó, fekete, ezüst | Hozzávetőleges ár: 16 990 Ft

Előnyök
 • Hő- és korrózióálló anyagok
 • Gyors forralás
 • LED világítás  
 • Automatikus kikapcsolás
 • Könnyű tisztítás
 • Túlmelegedés elleni védelem
Hátrányok
 • Nincs

A kiváló minőségű és stabil boroszilikát üvegnek és a tartós rozsdamentes acélnak hála a vízforraló sok éven át fog jó szolgálatot tenni. Ezeknek a tartós anyagoknak köszönhetően a Cosori elektromos vízforraló nemcsak elegáns, de ellenálló is a külső hatásoknak, mint például az extrém hő vagy a vízkövesedés.

Rohanó reggeleken nincs nagyobb segítség, mint egy olyan háztartási eszköz, ami biztonságosan és gyorsan elvégzi helyettünk a munkát. Nem kell ott állnunk a tűzhely mellett és várni hosszú percekig, hogy felforrjon a víz a szokásos kávénkhoz vagy teánkhoz. A Cosori elektromos vízforraló elvégzi helyettünk a munkát és jelez, mikor elkészült vele. Mi e mellett nyugodtan haladhatunk a reggeli rutinunkkal.

A LED világítás elegáns hatást kölcsönöz a vízforralónak, mely működés közben világít, majd, ha elérte a víz a kívánt hőfokot, automatikusan kikapcsol.

A Cosori elektromos vízforraló egyáltalán nem tartalmaz műanyag alkatrészeket. Így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a vízhez, ami ebben készül nem adódik káros adalékanyag. A könnyen és szélesre nyitható tetőnek köszönhetően a Cosori elektromos vízforraló tisztán tartása gyerekjáték és nem okoz extra terhet a mindennapokban.

Két olyan funkciója is van, melyek a biztonságot erősítik. Az egyik védelmet nyújt a túlmelegedés ellen a Strix Thermostat Technology-nak köszönhetően, a másik pedig védelmet nyújt a szárazonfutás ellen (Boil-Dry Protection). Ugyanis, ha működés közben valamiért nem éri el a megfelelő folyadékszintet a készülék, akkor nagyon hamar tönkremehet.

Felhasználóbarát kialakításával minden egyes nap segítség a konyhánkban, hisz gyorsaságával és hatékonyságával megkönnyíti a reggeli tea, kávé vagy a tízórai zabkása elkészítését.

Értékelés: Concept RK2331 Palette – műanyag elektrromos vízforraló

Classic kategória

Térfogat: 1,7 l | Anyag:  műanyag | Teljesítmény: 2 200 W | Szín: fehér, bézs | Hozzávetőleges ár: 6 795 Ft

Előnyök
 • Spirál nélküli rozsdamentes acél edény
 • Gyors forralás
 • Modern dekoráció
 • Automatikus kikapcsolás
 • Kettős biztonsági rendszer
 • Vízszint kijelző
 • Megfizethető ár
Hátrányok
 • Műanyag szerkezet

Ez a praktikus, nagy kapacitású vízforraló kényelmesen és gyorsan felforralja a vizet az egész család számára. Kiváló minőségű műanyagból készült. A kanna széles teste megkönnyíti a tisztítást, a vízkőszűrő könnyen kivehető és megmosható. A nagy vízszintkijelző lehetővé teszi a víz mennyiségének egyszerű ellenőrzését a vízforralóban.

Mi mást kívánhatna, mint egy vízforralót, amely szinte karbantartja magát. A vízforraló széles testének köszönhetően könnyen tisztítható, a vízkő elleni szűrő pedig könnyen eltávolítható és mosható. A vízforraló mindig tisztán fog ragyogni. A 360°-ban forgatható talp előnye, hogy a vízforralót bármilyen szögből a talpra helyezheti. Az alap alakja lehetővé teszi a tápkábel tárolását.

A vízforraló optimálisan kialakított szája gondoskodik arról, hogy mindig precíz kézben legyen, amikor vizet önt egy csészébe. A vízforraló vízzel való feltöltése sem jelent problémát. A vízforraló kettős biztonsági rendszerrel van felszerelve. Ez garantálja, hogy a vízforraló magától kikapcsol, miután a víz felforr. Elfelejtett vizet önteni a kannába? Nem probléma, a vízforraló kikapcsol, és kihűlés után újra használhatja.

Népszerű vízforralók az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk vízforralót

Mire figyeljünk, amikor új vízforralót választunk? A legfontosabb paraméterek a térfogat, a teljesítmény és az anyag. Az ár, a rendelkezésre álló funkciók vagy a megjelenés is szerepet játszik.

A vízforraló kapacitása

A vízforralók űrtartalma a kompakt 0,4 litertől egészen 3,5 literig terjed. Válassza ki a méretet a családja méretének megfelelően. Egy kétfős háztartás 1,2 literrel is beéri, míg egy átlagos családnak 1,7 liter az elegendő. Azt is célszerű szemmel tartani, hogy a vízforralóban legalább mennyi víz melegíthető fel. A szükségtelenül nagy mennyiségű melegítés elég sok villamos energiát pazarolhat.

Teljesítmény

Ez az érték határozza meg, hogy mennyi ideig tart a víz felmelegítése. A teljesítmény 200 és 3 100 watt között mozog. Általában minél magasabb a szám, annál jobb a felhasználó számára. Javasoljuk, hogy legalább 2000 watt bemeneti teljesítményű termékeket válasszon. A nagyobb teljesítményű vízforralók gyorsabban melegítik a vizet. De vigyázzon, a nagy teljesítmény hatással van a fogyasztásra, ezért javasoljuk a pontos fűtési idő ellenőrzését is. Egyes elektromos vízforralók nagyobb hőveszteséggel rendelkeznek, vagy nem kapcsolnak ki azonnal a forráspont elérése után. Minél hosszabb a késleltetés, annál nagyobb az áramfelvétel.

Anyag

Már nem igaz, hogy egy vízforraló csak unalmas, fehér műanyagból készül. Ez a kialakítás főként a legolcsóbb termékekben maradt meg. A valamivel drágább termékek rozsdamentes acélból készülnek. Általánosságban azt javasoljuk, hogy kerülje az olcsó műanyagot. Különösen az elején, melegítéskor gyakran kellemetlen szagot érezhetünk, amely átterjed a vízre. Egyes esetekben ez a bosszúság nagyon sokáig fennáll, és szélsőséges helyzetekben előfordulhat, hogy egyáltalán nem is szabadul meg tőle.

Tippünk

Stílusos konyhát szeretne? Válasszon a vízforralóhoz illő fritőzt! Cikkünkben mutatjuk a legjobbakat.

Egyéb felhasznált anyagok: kerámia, fém, üveg és porcelán. A gyártók gyakran kombinálják őket. Az anyag is hatással van az általános megjelenésre, ezért bölcsen válasszon. Végül is a vízforraló az egyik olyan jellegzetes tartozék, amely mindig a szemünk előtt van. Választhat például klasszikus, elegáns vagy retro stílusok közül.

vízforralók

Elektromos vízforraló és biztonság

Minden vízforralónak három alapbiztosítékkal kell rendelkeznie:

 • a készülék kikapcsolása, ha nincs víz a vízforralóban
 • a vízforraló kikapcsolása, ha a készülék nincs jól elhelyezve a talapzaton
 • beépített termosztát (a vízforraló kikapcsolja magát, ha a víz forró)

A biztosítékok jelenléte a jó hírű gyártóknál általában alapfelszereltség. Ajánlott továbbá biztonsági tanúsítványt keresni, hogy garantálni lehessen a tervezés általános minőségét. Ezzel elkerülhető a sérülés vagy tűz lehetősége.

Spirál

Minden vízforraló alapja a spirál, amely az alján található. Két megoldás áll rendelkezésre:

 1. Rejtett
  A modernebb elektromos vízforralók gyakran használnak rejtett spirált. Ennek a kialakításnak számos előnye van, a legfontosabb a könnyű tisztíthatóság. A rejtett spirállal nem áll fenn annak a veszélye, hogy a vízkő a felmelegített vízbe kerül. Néhány drágább termék lehetővé teszi más folyadékok melegítését is. A hátránya a kissé hosszabb várakozás.
 2. Látható
  Manapság főleg a régebbi modellekben vagy az olcsóbb árkategóriájú vízforralókban találkozhat ezzel a megoldással. A látható spirál előnye a valamivel rövidebb melegítési idő. Másrészt a nagy negatívum a vízkőlerakódás. A spirál általában nehezen hozzáférhető, a legjobb módja a tisztításnak a speciális tabletták használata. Nem ajánljuk a nagymamák tanácsát, hogy citromsavval tisztítsa, könnyen károsíthatja a vízforralót.
Tippünk

A tea mellett a kávé a kedvenc itala? Tekintse meg az idei év legjobb kávéfőzőit!

Komfort

Az ergonómia és a kifolyócső elhelyezése alapvető fontosságú. Vásárláskor érdemes kipróbálni, hogy a vízforraló hogyan fekszik a kezében, és kényelmes-e a fogása. Figyeljen a kifolyócső elhelyezésére is. Egyes esetekben a gyártó alacsony profilú kialakítást vagy kényelmetlen kialakítást választ a fogantyú alatt. A balkezeseknek is gondot okozhatnak egyes termékek.

A vízmelegítés közbeni túlzott zaj szintén zavaró lehet. Ebben az esetben a legjobb, ha közvetlenül a boltban próbálja ki, vagy olvasson el néhány tesztet.

A vízforraló egyéb jellemzői

Sok gyártó érdekes szerkentyűkkel áll elő, amelyek megkönnyítik a vízmelegítés folyamatát. A klasszikus hangjelzést gyakran fényhatások egészítik ki. Ha a retro stílus rajongója, egyes gyártók a klasszikus sípoló hangot is kínálják.

vízforralók

Az elektromos vízforraló teteje is figyelemre méltó. Itt bizonyos esetekben talál egy hasznos gombot, amely automatikusan kinyitja a vízforralót. Ismét javasoljuk, hogy próbálja ki a gyakorlatban. Előfordulhat, hogy a fedél nem nyílik ki teljesen, és a keze segítségére van szükség. Ebben az esetben a gomb értelmetlen. A vízforraló csőrön keresztül történő feltöltésének lehetősége szintén hasznos, mivel nem szükséges az egész fedelet kinyitni.

Az alap a vízforraló szerves részét képezi. Javasoljuk, hogy válasszon egy forgathatót – így nem kell azon gondolkodnia, hogy merre állítsa a vízforralót. A drágább modellek alapját általában gombokkal látják el, amelyekkel szabályozhatja a hőmérsékletet.

Figyeljen a tápkábelre is. Válassza ki a hosszát az aljzatok elhelyezkedésének megfelelően. Egyes termékek kényelmes tekercselőrendszerrel vannak felszerelve. A konyhabútorhoz integrált talapzattal ellátott típusok is rendelkezésre állnak. Fontolja meg ezt a megoldást, amikor új konyháját tervezi.

A vízforraló ára

A piacon 5 000 Ft-tól 60 000 Ft-ig terjedő árkategóriájú termékek vannak forgalomban. Az ár természetesen a fent említett paraméterektől és a készülékek számától függ. Ajánlott elkerülni a furcsán olcsó termékeket a piactereken vagy egyes szupermarketekben. Végül is ez egy olyan készülék, amely 100 fokosra melegíti a vizet.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.8 (11 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése