Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

A legjobb vízforralók 2023 – Vélemény, teszt & ár

4.7.2022

Bemutatjuk a legjobb vízforralók értékelését, amelyek minőségük, kialakításuk és érdekes tulajdonságaik miatt tetszettek nekünk. Ezek közé tartozik a hőmérséklet-szabályozás és az interaktív színváltás. Tesztünk győztese a Concept RK3170 hőmérséklet-szabályozott vízforraló.

Igényeseknek

Vízforraló hőmérséklet-szabályzó és hőmérséklet-megtartó funkcióval.

Legjobb ár/érték arány

Retro stílusú vízforraló rozsdamentes acél és üveg kombinációjából.

Legjobb olcsó

Hagyományos vízforraló semleges, fehér színben, kedvező árú.

Legjobb vízforralók

Concept RK3170 vélemény – hőmérséklet szabályzós vízforraló

Concept RK3170 teszt Premium kategória

Térfogat: 1,7 l | Anyag: rozsdamentes acél, műanyag | Teljesítmény: 2 200 W | Szín: fehér | Hozzávetőleges ár: 22 000 Ft

Előnyök
 • Hőmérséklet szabályozás
 • Hőmérséklet-megtartás
 • Hosszú élettartam
Hátrányok
 • Magas ár

A Concept RK3170 vízforraló a legigényesebb felhasználók számára készült. Mindent tud, amit egy vízforraló tudhat. Az alapon található gombok segítségével szabályozhatja a hőmérsékletet. 70, 80, 90 vagy 100 °C-ra melegítheti fel a vizet. A kívánt hőmérséklet kiválasztása roppant egyszerű. A vízforraló ezen kívül hőmérséklet-megtartás funkcióval is rendelkezik – a KEEP WARM gombbal aktíválható a funkció.

A vízforraló űrtartalma 1,7 liter, ennek köszönhetően egyszerre több bögre teához elegendő vizet is forralhat benne. Egyértelmű hátránya a magasabb ár, ami bár kényelmi funkcióit tekintve nem meglepő, mégis borsosnak számít. Mivel szerkezete erős és időtálló, így idővel meg fog térülni a vízforralóért kifizetett magasabb összeg.

Berlinger Haus vélemény – stílusos kivitelezésű vízforraló

Berlinger Haus teszt Arany középút

Térfogat: 1,7 l | Anyag: rozsdamentes acél, üveg | Teljesítmény: 2 200 W | Szín: piros | Hozzávetőleges ár: 18 800 Ft

Előnyök
 • Termosztát
 • Rozsdamentes acél szerkezet
 • Stílusos kivitelezés
Hátrányok
 • Magas ár

Bár a Berlinger Haus vízforralót a legjobb ár-értékű vízforralónak választottuk meg tesztünkben, el kell ismernünk, hogy viszonylag drága, ára a prémiumkategóriás termékek árához közelít. Viszont előnyös tulajdonságainak köszönhetően, valóban megér minden érte kifizetett forintot. A legfontosabb előnye az erős, időtálló szerkezett. Rozsdamentes acél és üveg kombinációjából készült, így nem kell attól tartani, hogy idő előtt új vízforralóra lesz szüksége.

A vízforraló űrtartalma 1,7 liter, ami átlagosnak mondható, és egy háztartás számára elegendő. Bár a hőmérséklet nem szabályozható, de nyomon követhető. A vízforraló oldalán lévő termosztátnak köszönhetően mindig tudni fogja, hogy milyen a melegedő víz aktuális hőmérséklete, így szükség esetén időben kikapcsolhatja a készüléket. Természetesen, ha nem kapcsolja ki Ön, a vízforraló automatikusan kikapcsol miután a víz felforr. Továbbá szeretnénk megemlíteni az eszköz stílusos kivitelezését. A Berlinger Haus egy igazán szép, retro vízforraló!

Delimano Joy vélemény

Delimano Joy teszt Classic kategória

Térfogat: 1,7 l | Anyag: műanyag | Teljesítmény: 2 200 W | Szín: fehér | Hozzávetőleges ár: 7 500 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Hagyományos kivitelezés
Hátrányok
 • Műanyag szerkezet

A Delimano Joy egy hagyományos, 1,7 literes térfogattal rendelkező vízforraló. Legnagyobb előnye a kedvező ár, tökéletes választás azok számára, akik egy jól működő, olcsó alapdarabot keresnek. Az űrtartalma elegendő több személy számára, így egyidejűleg készíthet több teát. A vízforraló rendelkezik a szokásos biztonsági funkciókkal, például túlmelegedés megakadályozásával, az automatikus kikapcsolással vagy a nem melegedő fogantyúval.

A vízforraló 360 fokban forgatható az alapon, így balkezesek is bátran beszerezhetik. Rejtett fűtőelemmel rendelkezik, tehát nem kell attól tartania, hogy a vízkő lerakodik, és ezáltal károsítja, a spirált. A szűrő kivehető, ennek köszönhetően könnyen tisztítható. A vízforraló kivitelezése hagyományos, színe semlegesen fehér, bármelyik konyhában megtalálja a helyét.

Hogyan válasszunk vízforralót

Mire figyeljünk, amikor új vízforralót választunk? A legfontosabb paraméterek a térfogat, a teljesítmény és az anyag. Az ár, a rendelkezésre álló funkciók vagy a megjelenés is szerepet játszik.

A vízforraló kapacitása

A vízforralók űrtartalma a kompakt 0,4 litertől egészen 3,5 literig terjed. Válassza ki a méretet a családja méretének megfelelően. Egy kétfős háztartás 1,2 literrel is beéri, míg egy átlagos családnak 1,7 liter az elegendő. Azt is célszerű szemmel tartani, hogy a vízforralóban legalább mennyi víz melegíthető fel. A szükségtelenül nagy mennyiségű melegítés elég sok villamos energiát pazarolhat.

Teljesítmény

Ez az érték határozza meg, hogy mennyi ideig tart a víz felmelegítése. A teljesítmény 200 és 3 100 watt között mozog. Általában minél magasabb a szám, annál jobb a felhasználó számára. Javasoljuk, hogy legalább 2000 watt bemeneti teljesítményű termékeket válasszon. A nagyobb teljesítményű vízforralók gyorsabban melegítik a vizet. De vigyázzon, a nagy teljesítmény hatással van a fogyasztásra, ezért javasoljuk a pontos fűtési idő ellenőrzését is. Egyes elektromos vízforralók nagyobb hőveszteséggel rendelkeznek, vagy nem kapcsolnak ki azonnal a forráspont elérése után. Minél hosszabb a késleltetés, annál nagyobb az áramfelvétel.

Anyag

Már nem igaz, hogy egy vízforraló csak unalmas, fehér műanyagból készül. Ez a kialakítás főként a legolcsóbb termékekben maradt meg. A valamivel drágább termékek rozsdamentes acélból készülnek. Általánosságban azt javasoljuk, hogy kerülje az olcsó műanyagot. Különösen az elején, melegítéskor gyakran kellemetlen szagot érezhetünk, amely átterjed a vízre. Egyes esetekben ez a bosszúság nagyon sokáig fennáll, és szélsőséges helyzetekben előfordulhat, hogy egyáltalán nem is szabadul meg tőle.

Tippünk

Stílusos konyhát szeretne? Válasszon a vízforralóhoz illő fritőzt! Cikkünkben mutatjuk a legjobbakat.

Egyéb felhasznált anyagok: kerámia, fém, üveg és porcelán. A gyártók gyakran kombinálják őket. Az anyag is hatással van az általános megjelenésre, ezért bölcsen válasszon. Végül is a vízforraló az egyik olyan jellegzetes tartozék, amely mindig a szemünk előtt van. Választhat például klasszikus, elegáns vagy retro stílusok közül.

Stílusos vízforraló

Elektromos vízforraló és biztonság

Minden vízforralónak három alapbiztosítékkal kell rendelkeznie:

 • a készülék kikapcsolása, ha nincs víz a vízforralóban
 • a vízforraló kikapcsolása, ha a készülék nincs jól elhelyezve a talapzaton
 • beépített termosztát (a vízforraló kikapcsolja magát, ha a víz forró)

A biztosítékok jelenléte a jó hírű gyártóknál általában alapfelszereltség. Ajánlott továbbá biztonsági tanúsítványt keresni, hogy garantálni lehessen a tervezés általános minőségét. Ezzel elkerülhető a sérülés vagy tűz lehetősége.

Spirál

Minden vízforraló alapja a spirál, amely az alján található. Két megoldás áll rendelkezésre:

 1. Rejtett
  A modernebb elektromos vízforralók gyakran használnak rejtett spirált. Ennek a kialakításnak számos előnye van, a legfontosabb a könnyű tisztíthatóság. A rejtett spirállal nem áll fenn annak a veszélye, hogy a vízkő a felmelegített vízbe kerül. Néhány drágább termék lehetővé teszi más folyadékok melegítését is. A hátránya a kissé hosszabb várakozás.
 2. Látható
  Manapság főleg a régebbi modellekben vagy az olcsóbb árkategóriájú vízforralókban találkozhat ezzel a megoldással. A látható spirál előnye a valamivel rövidebb melegítési idő. Másrészt a nagy negatívum a vízkőlerakódás. A spirál általában nehezen hozzáférhető, a legjobb módja a tisztításnak a speciális tabletták használata. Nem ajánljuk a nagymamák tanácsát, hogy citromsavval tisztítsa, könnyen károsíthatja a vízforralót.
Tippünk

A tea mellett a kávé a kedvenc itala? Tekintse meg az idei év legjobb kávéfőzőit!

Komfort

Az ergonómia és a kifolyócső elhelyezése alapvető fontosságú. Vásárláskor érdemes kipróbálni, hogy a vízforraló hogyan fekszik a kezében, és kényelmes-e a fogása. Figyeljen a kifolyócső elhelyezésére is. Egyes esetekben a gyártó alacsony profilú kialakítást vagy kényelmetlen kialakítást választ a fogantyú alatt. A balkezeseknek is gondot okozhatnak egyes termékek.

A vízmelegítés közbeni túlzott zaj szintén zavaró lehet. Ebben az esetben a legjobb, ha közvetlenül a boltban próbálja ki, vagy olvasson el néhány tesztet.

A vízforraló egyéb jellemzői

Sok gyártó érdekes szerkentyűkkel áll elő, amelyek megkönnyítik a vízmelegítés folyamatát. A klasszikus hangjelzést gyakran fényhatások egészítik ki. Ha a retro stílus rajongója, egyes gyártók a klasszikus sípoló hangot is kínálják.

Vízforraló extra funkció

Az elektromos vízforraló teteje is figyelemre méltó. Itt bizonyos esetekben talál egy hasznos gombot, amely automatikusan kinyitja a vízforralót. Ismét javasoljuk, hogy próbálja ki a gyakorlatban. Előfordulhat, hogy a fedél nem nyílik ki teljesen, és a keze segítségére van szükség. Ebben az esetben a gomb értelmetlen. A vízforraló csőrön keresztül történő feltöltésének lehetősége szintén hasznos, mivel nem szükséges az egész fedelet kinyitni.

Az alap a vízforraló szerves részét képezi. Javasoljuk, hogy válasszon egy forgathatót – így nem kell azon gondolkodnia, hogy merre állítsa a vízforralót. A drágább modellek alapját általában gombokkal látják el, amelyekkel szabályozhatja a hőmérsékletet.

Figyeljen a tápkábelre is. Válassza ki a hosszát az aljzatok elhelyezkedésének megfelelően. Egyes termékek kényelmes tekercselőrendszerrel vannak felszerelve. A konyhabútorhoz integrált talapzattal ellátott típusok is rendelkezésre állnak. Fontolja meg ezt a megoldást, amikor új konyháját tervezi.

A vízforraló ára

A piacon 5 000 Ft-tól 60 000 Ft-ig terjedő árkategóriájú termékek vannak forgalomban. Az ár természetesen a fent említett paraméterektől és a készülékek számától függ. Ajánlott elkerülni a furcsán olcsó termékeket a piactereken vagy egyes szupermarketekben. Végül is ez egy olyan készülék, amely 100 fokosra melegíti a vizet.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (1 szavazat)

Hasonló cikkek