Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb forrólevegős fritőz – vélemények, teszt és értékelés 2023

25.10.2022

Az olajsütőket mindenki ismeri, de egyre kevesebben használják. Gyorsan és egyszerűen készíthet olajsütőben finomabbnál finomabb, ropogós, sült ételeket. Viszont azzal is tisztában van mindenki, mennyire egészségtelenek a bő olajban sült eledelek. Az olajsütőket lassan, de biztosan felváltják a forrólevegős fritőzök. Most segíteni szeretnénk  a legjobb forrólevegős fritőzök értékelésével és néhány tippel, mire figyeljen vásárláskor, amennyiben Ön is be szeretne szerezni egy új, top forrólevegős fritőzt.

Igényeseknek

Különleges, kiváló teljesítményű, forrólevegős, két fűtőtestes fritőz. Masszív kialakítású, de megnyerő külsejű és akár okostelefonos applikációval is vezérelhető.

Legjobb ár/érték arány

Nagy kapacitású, könnyen tisztítható forrólevegős fritőz. A sok előre programozott funkció nagy segítségére lesz a házimunkákban.

Legjobb olcsó
Kedvező árú forrólevegős fritőz.  Kompakt mérete ellenére nagy teljesítménnyel.

Legjobb forrólevegős fritőzök

Vélemények a Cosori Dual Blaze forrólevegős fritőzről – Kétszeres teljesítmény, gyors és egészséges ételek készítése

Legjobb forrólevegős fritőz – vélemények, teszt és értékelés Premium kategória

Típus: Forrólevegős fritőz | Teljesítmény: 1 700 W | Legkisebb hőmérséklet: 80 °C | Legmagasabb hőmérséklet: 205 °C | Belső térfogat: 6,4 l | Programok száma: 12 | Tömeg: 6,22 kg | Hozzávetőleges ár: 90 000 Ft

Előnyök
 • Széleskörű felhasználás
 • Nagy térfogat
 • Mobil applikációval vezérlés
 • 360 Thermo IQTM
 • Mosogatógépben is mosható
 • Nagy teljesítmény
Hátrányok
 • Magas ár

A forrólevegős fritőzök közül az egyik legjobb a Cosori Dual Blaze. Ez a különleges technológiával készült konyhai gép nagyszerű segítség a minimális zsír felhasználásával készített egészséges ételekhez. Olaj vagy zsír nélkül is gond nélkül grillezhetünk, süthetünk, kiránthatunk és főzhetünk benne. Ha ropogósra sült csirke szárnyacskákra vagy házilag sütött kenyérre vágyik, akkor ebben a forrólevegős fritőzben nem fog csalódni.

A két különleges fűtőtestnek és hőelvezetésnek köszönhetően nincs szükség sütés közben az ételek forgatására. A fritőz mindezekről Ön helyett gondoskodik. Ez a nagyon fejlett technológiás fritőz a mobiltelefonos összeköttetésre is alkalmas. Ez a funkció rengeteg receptet és előre programozott lehetőséget kínál Önnek, hogy ne kelljen a fejét törnie, hogy mit is készítsen ebédre. Nagyon értékes ötleteket találhat a reggeli vagy vacsora elkészítéséhez is.

Mindent egybevéve, ha gyorsan, takarékosan és egészségesen szeretne főzni, akkor a Cosori Dual Blaze lehet az igazi megoldást. A 12 különböző, előmelegítés nélküli sütési programban és a nagy sütőkosárban biztosan nem fog csalódni.

Vélemények a Cosori Premium forrólevegős fritőzről – Okos, többfunkciós fritőz

Legjobb forrólevegős fritőz – vélemények, teszt és értékelés Arany középút

Típus: Forrólevegős fritőz | Teljesítmény: 1 700 W | Legkisebb hőmérséklet: 75 °C | Legmagasabb hőmérséklet: 205 °C | Belső térfogat: 5,5 l | Programok száma: 11 | Tömeg: 5,6 kg | Hozzávetőleges ár: 65 000 Ft

Előnyök
 • Egyszerű kezelés
 • Mosogatógépben is mosható
 • Nagy teljesítmény
 • 2-5 személyre elegendő kapacitás
 • Könnyű tisztítás
Hátrányok
 • Hangos csipogás
 • Előmelegítés szükséges

Szeretne egészségesen főzni és egy ideális ár/érték arányú konyhai segédeszközt keres? A Cosori Premium forrólevegős fritőz a legjobb választás. Leegyszerűsíti a rántott, sült és grillezett ételek készítését – mindezt minimális mennyiségű zsír hozzáadásával! Többféle színben kapható, ezért tökéletesen illeszkedik minden konyhába.

Ez a forrólevegős fritőz nemcsak egészséges ételek elkészítését teszi lehetővé, de energiatakarékos is. Annak ellenére, hogy teljesítménye 1 700 W, a sütési idő rövid, ezért végeredményben kevesebb energiát fogyaszt, mint a hasonló típusú modellek. Emellett egyszerű vezérléssel rendelkezik és könnyen tisztítható.

Viszonylag kicsi méretei ellenére meglepően nagy a kosár térfogata, amelyben 2-5 személy számára is könnyen készítheti el az ételeket. Lenyűgözött minket a kosár átmozgatására figyelmeztető jelzője is a sütés felénél, valamint a receptkönyv az egyes finomságok elkészítésének ajánlott idejével. Határozottan nagyszerű segítője minden háztartásnak!

Vélemények a Klarstein Wel Air Fry forrólevegős fritőzről – kompakt méretű olaj nélküli sütő

Klarstein Well Air Fry - Vélemények, teszt, ár Classic kategória

Sütés típusa: meleg levegő | Teljesítmény: 1 230 W | Minimális hőmérséklet: 80 °C | Maximális hőmérséklet: 200 °C | Űrtartalom: 1,5 l | Súly: 2,6 kg | Hozzávetőleges ár: 22 000 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Kompakt méret
 • Megfelelő teljesítmény
Hátrányok
 • Kis űrkapacitás

A Klarstein Wel Air Fry forrólevegős fritőzt előmelegítés nélkül használhatja. A használat és a tisztítás roppant egyszerű.

A Wel Air Fry olaj nélküli sütő legnagyobb előnye a kompakt méret. Amennyiben kis konyhával rendelkezik és egyidejűleg csak egy-két adag ételt tervez készíteni, ez a forrólevegős fritőz remek választás.

A hőmérséklet 80 °C  és 200 °C  között, az időzítő legfeljebb 60 percre állítható. Bár egy kis, egyszerű és olcsó készülékről van szó, a teljesítménye mégsem alacsony – 1 230 W.

Forrólevegős fritőzök összehasonlítása

Típus Összefoglalás Vásárlás
Forrólevegős fritőzök összehasonlítása
1. Legjobb forrólevegős fritőz – vélemények, teszt és értékelés Cosori Dual Blaze

Értékelés: 98%
★★★★★

Multifunkciós fritőz, melyben süthet olajjal vagy olaj nélkül. Tökéletes választás nagy családok számára. Forrólevegős sütő 12 különböző programjával, okostelefonon keresztüli vezérlésével a legjobbak közé tartozik. Webáruházba
2. Legjobb forrólevegős fritőz – vélemények, teszt és értékelés Cosori Premium

Értékelés: 96%
★★★★★

Ha egyszerű, mégis hatékony megoldást keres az egészséges ételek elkészítéséhez, akkor a Cosori Premium forrólevegős fritőz az egyike a legjobb megoldásoknak. Webáruházba
2. _Klarstein Prime Air forrólevegős fritőz Klarstein Prime Air forrólevegős fritőz

Értékelés: 96%
★★★★★

Egészséges, zsiradék mentes elkészítésére tervezett fritőz. Hatalmas, 23 literes belső sütőtér egy nagyobb család ünnepi ebédjének elkészítésére képes. Webáruházba
4. _AeroVital Deluxe forrólevegős olajsütő AeroVital Deluxe forrólevegős olajsütő

Értékelés: 90%
★★★★★

Ezzel a 8 programú forrólevegős sütővel rövid idő alatt egy komplett ebéddel lepheti meg családját. Olajmentesen, egészséges ételek elkészítése gyerekjáték vele. Webáruházba
5. _Klarstein AeroVital Chef forrólevegős sütő Klarstein AeroVital Chef forrólevegős sütő

Értékelés: 93%
★★★★★

A 14 literes, nagy teljesítményű Aero Vital Chef forrólevegős sütővel rövid idő alatt nagy mennyiségű ételt készíthet el. Webáruházba
6. _Klarstein VitAir Turbo_fritőz Klarstein VitAir Turbo

Értékelés: 92%
★★★★★

Ez egy futurisztikus külsejű, innovatív multifunkciós fritőz, amely kiolvaszt, melegít és olaj nélkül is tud sütni. Webáruházba
7. _Lauben légkeveréses fritőz 2500WT Lauben légkeveréses fritőz 2500WT

Értékelés: 90%
★★★★★

A Lauben légkeveréses fritőzzel való ételkészítés gyors és egyszerű, köszönhetően a 8 üzemmódnak, amelyek a konkrét ételek összetevőit figyelembe véve vannak beállítva. Webáruházba
8. _Tefal-EY111B15-Ultra-Fry-Digital Tefal EY111B15 Ultra Fry Digital

Értékelés: 90%
★★★★★

Kombinált, forrólevegős és olajsütő egyben, 8 előre beállított programmal, előmelegítés nélkül. Webáruházba
9. _Cosori Pro Forrólevegős Sütő CAF-L501-KEU Cosori Pro Forrólevegős Sütő CAF-L501-KEU

Értékelés: 90%
★★★★★

Innovatív technológiával készült, modern dizájnú, 9 előre beállított ételprogramos, forrólevegős fritőz. Webáruházba
10. Banquet AAF350 légkeveréses fritőz, 3,2 l

Értékelés: 90%
★★★★★

Egészséges, alacsony zsírtartalmú ételek elkészítésére alkalmas, multifunkciós légkeveréses fritőz. Webáruházba

Hogyan válasszunk forrólevegős fritőzt?

A forrólevegős fritőz egyre népszerűbb konyhai eszköz. Fő előnye az egyszerű használat és az olajmentes sütés lehetősége. Ahogy nő a kereslet, úgy nő a kínálat is. Ebben az óriási választékban próbálunk most segíteni eligazodni.

Mi a forrólevegős fritőz?

A forrólevegős fritőz – ahogyan a neve is elárulja – forró levegő által süt, sőt, akár főz és grillez is. A működése roppant egyszerű: az edényben ventilátor segítségével áramlik a forró levegő, ennek köszönhetően az ételek egyenletesen átsülnek szinte vagy teljesen olajmentesen.

Mi a különbség a forrólevegős fritőz és az olajsütő között?

A forrólevegős fritőz és a hagyományos olajsütő között a fő különbség az olaj mennyisége. Az olajsütőben, mint tudjuk, rengeteg olajban sülnek készre az ételek. A forrólevegős fritőz ezzel szemben a sütés egy sokkal egészségesebb formáját kínálja. Bár a végeredmény nem lesz ugyanolyan ropogós, mint az olajban sütésnél, de annyira elenyésző a különbség, hogy ennyit bőven megér az egészségesebb táplálkozás lehetősége.

További fontos különbség az olajsütő és a forrólevegős fritőz között a biztonság. Az olaj nélküli fritőz használata jóval biztonságosabb, mivel nincs bőséges, forró olaj, amely égési sérülésekhez vezethet vagy akár lángra is gyúlhat.

Legjobb olaj nélküli fritőz Vélemények, teszt, ár

Olaj mennyisége

A forróĺevegős fritőzt sokan olaj nélküli fritőzként ismerik, nem véletlenül. Bár a legtöbb étel elkészítéséhez szükség van pár csöppnyi olajhoz, de az olaj mennyisége semmi ahhoz képpest, mekkora mennyiségre van szükség a hagyományos olajsütőkben sütéshez.

Egészségügyi előnyök

A rendszeres, magas zsírbevitel elhízást, szív- és érrendszeri, sőt, daganatos betegségeket is okozhat. A bő zsiradékban készült ételek zsírtartalma akár 20%-kal is megnövekedhet a sütés alatt. Ezzel arányosan nő a kalória- és csökken a vitamintartalom. Mindezt kiküszöbölhetjük a sütés közbeni olajmennyiség lecsökkentésével. A zsiradék minimalizálásának egyik módja, ha olajsütő helyett forrólevegős fritőzt használunk sütéshez.

A forrólevegős fritőz űrtartalma

A legmegfelelőbb űrtartalom kiválasztásánál vegye figyelembe, leggyakrabban hány adag ételt fog elkészíteni egyszerre. Egy 5-6 fős család részére kifizetődőbb és kényelmesebb egy nagy űrtartalommal rendelkező fritőz. Viszont, ha egyedül él és étkezik, teljesen felesleges 6 literes eszközzel rendelkező sütőt vásárolnia, mivel általában ezeknek a fritőzök nagyobb az energiafogyasztása és több helyet is foglalnak.

Étel mennyiség, adag

Néha a paraméterek között találunk arról is adatot hány adag hasábburgonyát tudunk egyszerre készíteni a forrólevegős fritőzben vagy olajsütőben. Ennek oka, hogy a sült hasábburgonya az egyik leggyakoribb étel, amely fritőzben készül.

Teljesítmény, energiafogyasztás

Egy átlagos forrólevegős fritőz teljesítménye 1 500 W körül mozog. A nagyobb űrtartalmú készülékek teljesítménye lehet ennél jóval magasabb. Bár ez az energiafogyasztás első ránézésre nagyon magasnak tűnik, de mivel a sütés/főzés nagyon gyors a fritőzökben, ezért nem érdemes alacsony teljesítményű eszközt vásárolni. Az 1 000 W egy minimális érték, ennél gyengébb olaj nélküli sütő nem fog jól működni.

További hasznos funkciók

Az olaj- vagy olaj nélküli sütők, fritőzök alapfunkciója a sütés. A legegyszerűbb eszközök semmi mást nem tudnak – bekapcsolás, üzemképes állapotra melegedés, sütés, kikapcsolás + hosszadalmas lehűlés. Szerencsére kaphatók ennél jóval okosabb készülékek is, multifunkcionális fritőzt is válaszhatunk, amely egymagában több konyhai eszközt is helyettesít.

TOP forrólevegős fritőz - Vélemények, teszt, ár

Hőszabályzás

A hőszabályzás az egyik legelterjedtebb funkció, melynek segítségével beállítható a sütési hőmérséklet a tökéletes végeredmény érdekében.

Időzítő

Az időzítő nagyban leegyszerűsíti a sütést. A beállítható időzítőnek köszönhetően nem kell félnünk elmozdulni a fritőz mellől, mivel az automatikusan kikapcsol, így biztosan nem sül túl az étel.

Programok

A legelterjedtebb programok közé tartozik a sütés, grillezés, melegítés. Minél több programmal rendelkezik az olaj nélküli sütő, annál sokoldalúbb a használata. A legmodernebb, legjobb fritőzök intelligens, automata programokkal vannak ellátva. Ezeknek a programoknak köszönhetően a sütés mondhatni gyerekjáték: elég kiválasztani az étel típusát, a fritőz minden másról gondoskodik – automatikusan beállítja az időt és a hőmérsékletet is.

Tippünk

Minél kevesebb időt szeretne a konyhában tölteni? Mutatjuk a legjobb robotgépeket, melyekkel jelentősen lerövidítheti a vacsora vagy az ebéd elkészítését!

Tartozékok, edények

Bár a legtöbb fritőz csak egy kosárral van ellátva, vásárlás előtt érdemes utána néznünk, mi minden kapható külön az olajsütőhöz. Egyes eszközökhöz beszerezhető pl. grillező készlet, ételelválasztó, nyárskészlet vagy akár muffinsütő is. Ezekkel a tartozékokkal multifunkciós konyhai sütőt varázsolhat az olaj nélküli sütőből, ráadásul csak azokért a tartozékokért fog pénzt kiadni, amelyekért szeretne, melyeknek valóban hasznát fogja venni.

Tippek egészséges ételek készítéséhez

A legtöbb olaj nélküli sütőhöz kap egy recepteskönyvet is, melyből inspirációt nyerhet az első időkben. Hamarosan viszont rá fog jönni Ön is, hogy egészségesen táplálkozni semmivel sem bonyolultabb, mint egészségtelenül. Szinte minden fogásnak elkészíthető a csökkentett kalória- és zsiradéktartalmú változata. Például sült hasábburgonyát ugyanúgy készíthet forrólevegős fritőzben, mint olajsütőben. Szintúgy rántott húsokat vagy zöldségeket.

TOP olaj nélküli fritőz Vélemények, teszt, ár

Hol vásároljunk forrólevegős fritőzt?

Forrólevegős fritőzt bátran rendelhet online is, nem kell feltétlenül személyesen elmennie a szaküzletekbe. Minden szükséges információt megtalál a forgalmazó webáruházakban és a termékleírásban. Elsősorban az alzát, 4home-ot és az Electronic Star internetes áruházat ajánljuk megbízhatóságuk, kedvező áraik és a széles választék miatt.

Legkedveltebb gyártók

Philips

A Philips márka 1891-ben lett megalapítva Hollandiában. Azóta világszerte ismert és elismert céggé nőtte ki magát. 130 évvel ezelőtt szénszálas izzók gyártásával foglalkozott, azóta a legkülönbözőbb elektronikai eszközökkel könnyíti meg mindennapjainkat az élet minden területén.

Philips logo

Sencor

Sencor japán márka, jelenleg több mint 1000 terméket forgalmaz 6 termékkategóriában, de folyamatosan bővíti a termékskáláját. A minőség és megbízhatóság mellett nagy hangsúlyt fektetnek a színekre és designra is. Termékeik így nem csak hasznosak, de jól is mutatnak otthonainkban. 

sencor logo

Klarstein

A Klarstein német márka ismert a megbízhatóságáról, minőségéről és modern kivitelezéséről. Bár elektronikai eszközök széles skálája megtalálható a kínálatukban, mégis leginkább konyhai eszközeikkel tűnnek ki. Gyártanak hűtőszekrényektől kezdve konyhakésekig mindent, forrólevegős fritőzt is, és mindez kiváló minőségű, remek ár-értékű termék.

Ár

Mint minden másnál, a forrólevegős fritőz választásánál is az egyik legfontosabb szempont az ár. Három fő árkategóriára csoportosíthatók az olajsütők: olcsó – 25 000 Ft alatt, közepes – 25 000 Ft-tól 60 000 Ft-ig, drága – 60 000 Ft fölött.

25 000 Ft alatti ár

Ebben az árkategóriában kisebb olajsütőt vásárolhat alapfunkciókkal. Ha egy olcsó fritőzt szeretne beszerezni, mindenképpen figyeljen oda a teljesítményre, ez ne legyen kevesebb mint 1 000 W.

25 000 – 60 000 Ft közötti ár

Közepes áron már találhat XXL méretű, nagy teljesítményű vagy multifunkciós forrólevegős fritőzt. Az viszont elég valószínűtlen, hogy mindhárom tulajdonság meglegyen egy olajsütőben ebben az árkategóriában. Ha már kettő megvan a háromból és a fritőz ára nem haladja meg a 60 000 Ft-ot, az már jó vásárnak számít.

60 000 Ft fölötti ár

Nem meglepő módon, a legjobb forrólevegős fritőzöknek borsos ára van. Ebben az árkategóriában viszont kaphatók multifunkciós olajsütők, melyek 3-4 más konyhai gépet is helyettesíthetnek. Ebből a megközelítésből kifizetődő lehet egy drágább eszköz.

TOP 3 air fryer receptek

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.7 (46 szavazat)

Hasonló cikkek