Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb forrólevegős fritőz vélemények, teszt és értékelés 2022

Datum 21.10.2021

Az olajsütőket mindenki ismeri, de egyre kevesebben használják. Gyorsan és egyszerűen készíthet olajsütőben finomabbnál finomabb, ropogós, sült ételeket. Viszont azzal is tisztában van mindenki, mennyire egészségtelenek a bő olajban sült eledelek. Az olajsütőket lassan, de biztosan felváltják a forrólevegős fritőzök. Most segíteni szeretnénk  a legjobb forrólevegős fritőzök értékelésével és néhány tippel, mire figyeljen vásárláskor, amennyiben Ön is be szeretne szerezni egy új, top forrólevegős fritőzt.

Legjobb minőség
Multifunkciós fritőz, melyben süthet olajjal vagy olaj nélkül. Tökéletes választás nagy családok számára.
Legjobb ár/érték arány

Tapadásmentes felületű kosárral rendelkező forrólevegős fritőz az ételek olaj nélküli elkészítéséhez.

Legjobb olcsó
Kedvező árú forrólevegős fritőz.  Kompakt mérete ellenére nagy teljesítménnyel.

Legjobb forrólevegős fritőzök

Vélemény: Philips HD9867/90 Airfryer SMART XXL – nagy méretű, multifunkciós olajsütő

Philips HD9867 90 Airfryer SMART XXL - Vélemények, teszt, ár Premium kategória

Sütés típusa: meleg levegő | Teljesítmény: 2 225 W | Minimális hőmérséklet: 40 °C | Maximális hőmérséklet: 200 °C | Űrtartalom: 7,3 l | Programok száma: 5 | Súly: 7,99 kg | Hozzávetőleges ár: 115 000 Ft

Előnyök
 • Sokoldalú használat
 • 7,3 literes űrtartalom
 • Smart Sensing technológia
 • Smart Chef program
 • Rapid Airflow technológia
 • Elmosható mosogatógépben
 • Nagy teljesítmény
Hátrányok
 • Ár

A Philips HD9867/90 Airfryer SMART XXL multifunkcionális, forró levegős fritőzben süthet olajban vagy anélkül, grillezhet és főzhet is a hozzá kapható kiegészítők segítségével. Tökéletes választás nagy családok számára – 7,3 literes űrtartalmának köszönhetően egyszerre 6 adag étel elkészítése lehetséges.

A Smart Sensing technológia segítségével mindig tökéletes lesz a végeredmény. Elég kiválasztani az étel típusát és elindítani a főzőprogramot – az idő és hőmérséklet beállítás automatikus.

A Smart Chef 5 előre beállított programjával a főzés a lehető legegyszerűbb. Az 5 leggyakrabban készített ételnél elég kiválasztani a megfelelő programot, ezután a fritőz automatikusan beállítja a hőmérsékletet és az időt.

Elsősorban, mint forrólevegős fritőzként ajánljuk a Philips HD9867/90 Airfryer SMART XXL készüléket, de sokoldalúságának köszönhetően használhatja olajsütőként és süthet benne bő olajban, ha a helyzet ezt kívánja. A hőmérséklet 40 °C-tól beállítható, így használhatja a sütőt ételek melegítésére is.

Nemcsak egyszerűen, kényelmesen és ízletesen főzhet ebben a top forrólevegős fritőzben, de gyorsan is. A készüléket nem kell előmelegíteni, a Rapid Airflow technológiának köszönhetően a lehető leggyorsabban készülnek el a különböző, ízletes fogások.

Vélemény: Guzzanti GZ 33D – kiváló minőségű forrólevegős fritőz

Arany középút

Sütés típusa: meleg levegő | Teljesítmény: 1 500 W | Minimális hőmérséklet: 80 °C | Maximális hőmérséklet: 200 °C | Űrtartalom: 4,3 l | Súly: 8,1 kg | Hozzávetőleges ár: 35 000 Ft

Előnyök
 • Túlmelegedés elleni védelem
 • 60 perces időzítő
 • LED kijelző
 • Automatikus kikapcsolás
 • Egyszerű használat
Hátrányok
 • Nem rendelkezik extra funkcióval

A Guzzanti GZ 33D forrólevegős sütő teljesen olajmentesen, vagy csak minimális mennyiségű káros olajjal készíti el az ételeket – forró levegő használatával. A forró levegő kering a készülék belsejében, ennek köszönhetően fenntartja a fűtőtest optimális hőmérsékletét, amely így süt, grillez, pirít. A készülék belsejében tapadásmentes kosár található, így nem kell attól tartania, hogy bármilyen étel is leég. A kosár űrtartalma 4,3 l.

A készülék időzítővel ellátott, amelyet akár 60 percre is beállíthat. Ezen felül természetesen a hőmérséklet is szabályozható, mégpedig 80 – 200 °C tartományban. A forrólevegős fritőz 8 alapértelmezett programot kínál, amelyek használatával könnyedén elkészítheti az egyes fogásokat. Minden beállítást az érintőpanelen állíthat be, amely a készülék elülső részén elhelyezett. Az egyes beállítások az egész működési idő alatt az áttekinthető LED kijelzőn tekinthetők meg – beleértve a beállított hőmérsékletet és a sütésből fennmaradó időt is.

A fritőz egyszerűen és gyorsan kezelhető, a program lejártát követően automatikusan kikapcsol. Túlmelegedés elleni védelemmel ellátott, amely védi a motort, valamint meghosszabbítja a készülék élettartamát. Különféle ételek, például húsok, halak, rákok, sült burgonya vagy hasábburgonya elkészítéséhez alkalmas, minimális füst- és szagképződés mellett. Kivitele egyszerű és elegáns, így konyhája ékét fogja képezni.

Vélemény: Klarstein Wel Air Fry – kompakt méretű olaj nélküli sütő

Klarstein Well Air Fry - Vélemények, teszt, ár Classic kategória

Sütés típusa: meleg levegő | Teljesítmény: 1 230 W | Minimális hőmérséklet: 80 °C | Maximális hőmérséklet: 200 °C | Űrtartalom: 1,5 l | Súly: 2,6 kg | Hozzávetőleges ár: 22 000 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Kompakt méret
 • Megfelelő teljesítmény
Hátrányok
 • Kis űrkapacitás

A Klarstein Wel Air Fry forrólevegős fritőzt előmelegítés nélkül használhatja. A használat és a tisztítás roppant egyszerű.

A Wel Air Fry olaj nélküli sütő legnagyobb előnye a kompakt méret. Amennyiben kis konyhával rendelkezik és egyidejűleg csak egy-két adag ételt tervez készíteni, ez a forrólevegős fritőz remek választás.

A hőmérséklet 80 °C  és 200 °C  között, az időzítő legfeljebb 60 percre állítható. Bár egy kis, egyszerű és olcsó készülékről van szó, a teljesítménye mégsem alacsony – 1 230 W.

Forrólevegős fritőzök összehasonlítása

Név Összefoglalás
TOP Forrólevegős fritőz
1. Philips HD9867 90 Airfryer SMART XXL - Vélemények, teszt, ár Philips HD 9867/90 Airfryer SMART XXL Teljesítmény: 1 700 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 5,6 l
Vásárlás
2.

Guzzanti GZ 33D

Teljesítmény: 1 500 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 4,3 l
Vásárlás
3. Klarstein Well Air Fry - Vélemények, teszt, ár Klarstein Wel Air Fry Teljesítmény: 2 250 W
Hőmérséklet: 40-200 °C
Térfogat: 7,3 l
Vásárlás
4. NOVA 180150 - Vélemények, teszt, ár NOVA 180150 Teljesítmény: 1 500 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 3,2 l
Vásárlás
5. Princess 182080 - Vélemények, teszt, ár Princess 182080 Teljesítmény: 1 700 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 6,5 l
Vásárlás
6. Concept FR5000 - Vélemények, teszt, ár Concept FR5000 Teljesítmény: 1 700 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 5 l
Vásárlás
7. Klarstein VitAir Turbo - Vélemények, teszt, ár Klarstein VitAir Turbo Teljesítmény: 1 400 W
Hőmérséklet: 50-230 °C
Térfogat: 9 l
Vásárlás
8. DOMO DO469FR forró levegős sütő - Vélemények, teszt, ár DOMO DO469FR Teljesítmény: 1 500 W
Hőmérséklet: max. 200 °C
Térfogat: 3,2 l
Vásárlás
9. Bomann FR 6001 H- Vélemények, teszt, ár Bomann FR 6001 H Teljesítmény: 900 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 1,5 l
Vásárlás
10. Tefal EY701D15 Easy Fry XXL Vélemények, teszt, ár Tefal EY701D15 Easy Fry XXL Teljesítmény: 1 230 W
Hőmérséklet: 80-200 °C
Térfogat: 1,5 l
Vásárlás

Hogyan válasszunk forrólevegős fritőzt?

A forrólevegős fritőz egyre népszerűbb konyhai eszköz. Fő előnye az egyszerű használat és az olajmentes sütés lehetősége. Ahogy nő a kereslet, úgy nő a kínálat is. Ebben az óriási választékban próbálunk most segíteni eligazodni.

Mi a forrólevegős fritőz?

A forrólevegős fritőz – ahogyan a neve is elárulja – forró levegő által süt, sőt, akár főz és grillez is. A működése roppant egyszerű: az edényben ventilátor segítségével áramlik a forró levegő, ennek köszönhetően az ételek egyenletesen átsülnek szinte vagy teljesen olajmentesen.

Mi a különbség a forrólevegős fritőz és az olajsütő között?

A forrólevegős fritőz és a hagyományos olajsütő között a fő különbség az olaj mennyisége. Az olajsütőben, mint tudjuk, rengeteg olajban sülnek készre az ételek. A forrólevegős fritőz ezzel szemben a sütés egy sokkal egészségesebb formáját kínálja. Bár a végeredmény nem lesz ugyanolyan ropogós, mint az olajban sütésnél, de annyira elenyésző a különbség, hogy ennyit bőven megér az egészségesebb táplálkozás lehetősége.

További fontos különbség az olajsütő és a forrólevegős fritőz között a biztonság. Az olaj nélküli fritőz használata jóval biztonságosabb, mivel nincs bőséges, forró olaj, amely égési sérülésekhez vezethet vagy akár lángra is gyúlhat.

Legjobb olaj nélküli fritőz Vélemények, teszt, ár

Olaj mennyisége

A forróĺevegős fritőzt sokan olaj nélküli fritőzként ismerik, nem véletlenül. Bár a legtöbb étel elkészítéséhez szükség van pár csöppnyi olajhoz, de az olaj mennyisége semmi ahhoz képpest, mekkora mennyiségre van szükség a hagyományos olajsütőkben sütéshez.

Egészségügyi előnyök

A rendszeres, magas zsírbevitel elhízást, szív- és érrendszeri, sőt, daganatos betegségeket is okozhat. A bő zsiradékban készült ételek zsírtartalma akár 20%-kal is megnövekedhet a sütés alatt. Ezzel arányosan nő a kalória- és csökken a vitamintartalom. Mindezt kiküszöbölhetjük a sütés közbeni olajmennyiség lecsökkentésével. A zsiradék minimalizálásának egyik módja, ha olajsütő helyett forrólevegős fritőzt használunk sütéshez.

A forrólevegős fritőz űrtartalma

A legmegfelelőbb űrtartalom kiválasztásánál vegye figyelembe, leggyakrabban hány adag ételt fog elkészíteni egyszerre. Egy 5-6 fős család részére kifizetődőbb és kényelmesebb egy nagy űrtartalommal rendelkező fritőz. Viszont, ha egyedül él és étkezik, teljesen felesleges 6 literes eszközzel rendelkező sütőt vásárolnia, mivel általában ezeknek a fritőzök nagyobb az energiafogyasztása és több helyet is foglalnak.

Étel mennyiség, adag

Néha a paraméterek között találunk arról is adatot hány adag hasábburgonyát tudunk egyszerre készíteni a forrólevegős fritőzben vagy olajsütőben. Ennek oka, hogy a sült hasábburgonya az egyik leggyakoribb étel, amely fritőzben készül.

Teljesítmény, energiafogyasztás

Egy átlagos forrólevegős fritőz teljesítménye 1 500 W körül mozog. A nagyobb űrtartalmú készülékek teljesítménye lehet ennél jóval magasabb. Bár ez az energiafogyasztás első ránézésre nagyon magasnak tűnik, de mivel a sütés/főzés nagyon gyors a fritőzökben, ezért nem érdemes alacsony teljesítményű eszközt vásárolni. Az 1 000 W egy minimális érték, ennél gyengébb olaj nélküli sütő nem fog jól működni.

További hasznos funkciók

Az olaj- vagy olaj nélküli sütők, fritőzök alapfunkciója a sütés. A legegyszerűbb eszközök semmi mást nem tudnak – bekapcsolás, üzemképes állapotra melegedés, sütés, kikapcsolás + hosszadalmas lehűlés. Szerencsére kaphatók ennél jóval okosabb készülékek is, multifunkcionális fritőzt is válaszhatunk, amely egymagában több konyhai eszközt is helyettesít.

TOP forrólevegős fritőz - Vélemények, teszt, ár

Hőszabályzás

A hőszabályzás az egyik legelterjedtebb funkció, melynek segítségével beállítható a sütési hőmérséklet a tökéletes végeredmény érdekében.

Időzítő

Az időzítő nagyban leegyszerűsíti a sütést. A beállítható időzítőnek köszönhetően nem kell félnünk elmozdulni a fritőz mellől, mivel az automatikusan kikapcsol, így biztosan nem sül túl az étel.

Programok

A legelterjedtebb programok közé tartozik a sütés, grillezés, melegítés. Minél több programmal rendelkezik az olaj nélküli sütő, annál sokoldalúbb a használata. A legmodernebb, legjobb fritőzök intelligens, automata programokkal vannak ellátva. Ezeknek a programoknak köszönhetően a sütés mondhatni gyerekjáték: elég kiválasztani az étel típusát, a fritőz minden másról gondoskodik – automatikusan beállítja az időt és a hőmérsékletet is.

TippünkTippünk

Minél kevesebb időt szeretne a konyhában tölteni? Mutatjuk a legjobb robotgépeket, melyekkel jelentősen lerövidítheti a vacsora vagy az ebéd elkészítését!

Tartozékok, edények

Bár a legtöbb fritőz csak egy kosárral van ellátva, vásárlás előtt érdemes utána néznünk, mi minden kapható külön az olajsütőhöz. Egyes eszközökhöz beszerezhető pl. grillező készlet, ételelválasztó, nyárskészlet vagy akár muffinsütő is. Ezekkel a tartozékokkal multifunkciós konyhai sütőt varázsolhat az olaj nélküli sütőből, ráadásul csak azokért a tartozékokért fog pénzt kiadni, amelyekért szeretne, melyeknek valóban hasznát fogja venni.

Tippek egészséges ételek készítéséhez

A legtöbb olaj nélküli sütőhöz kap egy recepteskönyvet is, melyből inspirációt nyerhet az első időkben. Hamarosan viszont rá fog jönni Ön is, hogy egészségesen táplálkozni semmivel sem bonyolultabb, mint egészségtelenül. Szinte minden fogásnak elkészíthető a csökkentett kalória- és zsiradéktartalmú változata. Például sült hasábburgonyát ugyanúgy készíthet forrólevegős fritőzben, mint olajsütőben. Szintúgy rántott húsokat vagy zöldségeket.

TOP olaj nélküli fritőz Vélemények, teszt, ár

Hol vásároljunk forrólevegős fritőzt?

Forrólevegős fritőzt bátran rendelhet online is, nem kell feltétlenül személyesen elmennie a szaküzletekbe. Minden szükséges információt megtalál a forgalmazó webáruházakban és a termékleírásban. Elsősorban az alzát, 4home-ot és az Electronic Star internetes áruházat ajánljuk megbízhatóságuk, kedvező áraik és a széles választék miatt.

Legkedveltebb gyártók

Philips

A Philips márka 1891-ben lett megalapítva Hollandiában. Azóta világszerte ismert és elismert céggé nőtte ki magát. 130 évvel ezelőtt szénszálas izzók gyártásával foglalkozott, azóta a legkülönbözőbb elektronikai eszközökkel könnyíti meg mindennapjainkat az élet minden területén.

Philips logo

Sencor

Sencor japán márka, jelenleg több mint 1000 terméket forgalmaz 6 termékkategóriában, de folyamatosan bővíti a termékskáláját. A minőség és megbízhatóság mellett nagy hangsúlyt fektetnek a színekre és designra is. Termékeik így nem csak hasznosak, de jól is mutatnak otthonainkban. 

sencor logo

Klarstein

A Klarstein német márka ismert a megbízhatóságáról, minőségéről és modern kivitelezéséről. Bár elektronikai eszközök széles skálája megtalálható a kínálatukban, mégis leginkább konyhai eszközeikkel tűnnek ki. Gyártanak hűtőszekrényektől kezdve konyhakésekig mindent, forrólevegős fritőzt is, és mindez kiváló minőségű, remek ár-értékű termék.

Ár

Mint minden másnál, a forrólevegős fritőz választásánál is az egyik legfontosabb szempont az ár. Három fő árkategóriára csoportosíthatók az olajsütők: olcsó – 25 000 Ft alatt, közepes – 25 000 Ft-tól 60 000 Ft-ig, drága – 60 000 Ft fölött.

25 000 Ft alatti ár

Ebben az árkategóriában kisebb olajsütőt vásárolhat alapfunkciókkal. Ha egy olcsó fritőzt szeretne beszerezni, mindenképpen figyeljen oda a teljesítményre, ez ne legyen kevesebb mint 1 000 W.

25 000 – 60 000 Ft közötti ár

Közepes áron már találhat XXL méretű, nagy teljesítményű vagy multifunkciós forrólevegős fritőzt. Az viszont elég valószínűtlen, hogy mindhárom tulajdonság meglegyen egy olajsütőben ebben az árkategóriában. Ha már kettő megvan a háromból és a fritőz ára nem haladja meg a 60 000 Ft-ot, az már jó vásárnak számít.

60 000 Ft fölötti ár

Nem meglepő módon, a legjobb forrólevegős fritőzöknek borsos ára van. Ebben az árkategóriában viszont kaphatók multifunkciós olajsütők, melyek 3-4 más konyhai gépet is helyettesíthetnek. Ebből a megközelítésből kifizetődő lehet egy drágább eszköz.

TOP 3 air fryer receptek

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (2 szavazat)

Hasonló cikkek