Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

Aerium HX8 elektromos roller vélemény

Aerium HX8 vélemény, teszt, ár

Az Aerium HX8 elektromos roller megérkezett szerkesztőségünk garázsába. Két héten keresztül teszteltük az elektromos rollert – mind a munkába járás, mind a szabadidős tevékenységek során. A szép kivitelezés, a megfelelő hatótávolság és a nagyon jó vezetési tulajdonságok pozitívumnak számítanak. Tapasztalatainkról részletes áttekintésünkben számolunk be.

8.2

Az Aerium HX8 elektromos roller kiválóan teljesített tesztünkön. Nagyra értékeljük a minőségi szerkezeten történő kényelmes utazást, a megfelelő hatótávolságot és a praktikus sebességtartó automatát, amelyet szeretni fog. A kényelmes 10 colos kerekek városban és terepen is megállják a helyüket. A cserélhető akkumulátor sem magától értetődő. A Testado.hu szerkesztőség TIPPje!

Szerkezet és formatervezés
8.5
Sebesség, hatótáv és kezelhetőség
8
Akkumulátor üzemidő és töltés
8
Előnyök
  • Szilárd és minőségi kivitelezés
  • Gyorsan összecsukható
  • Rendkívül kényelmes utazás
  • Megfelelő hatótávolság + cserélhető akkumulátor
  • Addiktív sebességtartó automatika
  • Tökéletes ár/érték arány
Hátrányok
  • Teherbírása csupán 100 kg
  • Nem támogatja az alkalmazásokat

A csomag tartalma

A csomag átvételekor az Aerium HX8 elektromos roller biztonságosan volt becsomagolva. A doboz kinyitásakor látni fogja, hogy teljesen összeszerelt állapotú. Csupán a fogantyúkat kell felcsavaroznia, és a csengőt és a féket kell rögzítenie egy imbuszkulccsal (mellékelve), és már használható is. Mindez néhány perc alatt megoldható. A doboz tartalmaz egy töltőt és egy magyar nyelvű használati útmutató is. Összeszereléséhez és üzembe helyezéséhez nincs szükség további szerszámokra.

Elektromos roller vélemény, ár, teszt

Szerkezet és formatervezés

A gyártó egy konzervatívabb fekete színt választott, amely piros elemekkel kiegészített, így az Aerium HX8 visszafogottnak tűnik, ez pedig jó, mert mindenki használhatja. A szerkezet súlya 15 kg, ami – a teljesítmény és a hatótávolság alapján – egy megszokott paraméternek számít.

A 100 kg-os terhelhetőség sem korlátozó. A kialakítás megfelel az IP54-es védettségnek, amely minden irányból véd a por és a fröccsenő víz ellen. Még az eső sem árthat az elektromos rollernek.

Aerium HX8 teszt

Az általunk tesztelt Aerium HX8 modell 10 hüvelykes felfújható kerekekkel ellátott, amelyek jól ülnek a felületen. Ugyanakkor az ütéseket is hatékonyan elnyelik. Amíg a gumiabroncsokat megfelelően felfújva tartja, még a rettegett macskakövek sem jelentenek különösebb kellemetlenséget. Ezt duplán kiemelnénk.

Dicséretet érdemel a kellően széles taposó lemez, amely gumírozott. A lábak nem csúsznak el, így a használója biztonságban érezheti magát. Az utazás biztonságáról a hátsó tárcsafék gondoskodik, amelyet a kormányon lévő karral lehet vezérelni (mint a klasszikus kerékpárok esetében). A fék hatékony, és az elektromos motor tovább segíti a fékezést. Ennek az együttműködésnek köszönhetően csökken a féktávolság.

Az Aerium HX8 elektromos roller elöl és hátul is kiváló minőségű LED-es lámpákkal felszerelt. Míg az első lámpa az útra világít, a hátsó lámpa pirosan világít, és jellemzően akkor villog, amikor megnyomja a féket. Ugyanakkor az elektromos rollert semminek sem kell nekitámasztania, és lefektetnie sem kell azt, ugyanis a bal oldalon egy praktikus kitámasztó található.

A világítás könnyen kikapcsolható a vezérlőpanelen. A vezérlőpanel két mechanikus gombból és egy mozgatható karból áll. Felülete gumírozott, így az ujja nem csúszik el rajta. A kezelőszervek közelében egy színes LCD-kijelző is található, amely áttekinthetően jelzi az aktuális sebességet, a kiválasztott menetmódot és az akkumulátor kapacitását. A kijelző még közvetlen napfényben is könnyen olvasható.

Elektromos roller vélemény

Érdemes megjegyezni a hátizsák vagy kisebb személyes tárgyak rögzítésére szolgáló kampót is. A figyelmes olvasó már tudja, hogy egy mechanikus csengő is található rajta, amely szükség esetén a keze ügyében lesz. És higgye el: ez néha tényleg jól jön. A kar behajtásával az Aerium elektromos roller néhány lépésben összecsukható. Mindez csupán pillanatok kérdése.

Az általunk értékelt Aerium HX8 elektromos roller kivitele lenyűgöző. Nagyra értékeljük visszafogott formatervezést, amely még a legigényesebb hölgyeket sem sérti meg, valamint a minőségi alkatrészek kiegyensúlyozott arányát és harmóniáját.

Sebesség, hatótáv és kezelhetőség

Az általunk tesztelt Aerium HX8 elektromos roller 350W-os motorral működik. Akár 25 km/h sebesség elérésére is képes, és körülbelül 20 fokos emelkedőkkel is megbirkózik.

Nagyon elégedettek voltunk a teljesítményével. Ha egy nagyon meredek emelkedőn megyünk fel (lássa a hidat az alábbi képen), a sebesség kb. 7 km/h-ra csökken, majd a motor “húzni” kezd. Ideális városi környezetbe, parkokba és vidéki utakra. A HX8-as típust mindenhol teszteltük.

Elektromos roller vélemény, teszt, ár

Az Aerium HX8 elektromos roller három működési módot kínál. Ha igazán élvezni szeretné az utazást, és nem siet, az értékelt modell lehetővé teszi, hogy élvezze az ilyen utazást. Az LCD-kijelzőn mindig látható a kiválasztott mód. A tesztek során túlnyomórészt a legnagyobb teljesítményt használtuk, ami 84 kg-os súly mellett nagyszerű működést biztosított.

A sebességtartó automata további előnynek számít. Ha hat másodpercig állandó sebességgel halad, a sebességtartó automata automatikusan bekapcsol és fenntartja az állandó sebességet. Az Ön számára ez csak egy dolgot jelent – nem kell tartania a kart.

A sebességtartó automata növeli a használat soráni kényelmet és biztonságot, mivel mindkét kezével erősen meg tudja fogni a kormányt. Tényleg nagyon praktikus dolog, amit mi rendszeresen használtunk.

Ismét megemlítenénk a kiváló szerkezetet, amely kényelmes és széles taposó lemezt, valamint 10 hüvelykes kerekeket kínál . A roller használata minden típusú felületen kényelmes.

Az Aerium HX8 nem támogatja az alkalmazást, így csak a kijelzőre kell hagyatkoznia.

Tippünk

További alternatívákat az elektromos rollerekről szóló cikkünkben talál

Akkumulátor üzemideje és töltés

A legfontosabb paraméter a teljes hatótávolság egy feltöltéssel. Az általunk tesztelt Aerium HX8 elektromos roller lítium SMART regeneratív akkumulátorral rendelkezik, amelynek kapacitása 10 Ah (feszültség 36 V).

Aerium HX8 teszt, ár, vélemény

Ideális körülmények között ez az elektromos roller akár 40 km-t is képes megtenni, azonban inkább körülbelül 30-35 km hatótávolságra számítson. Ez egy nagyon jó eredmény, amely nem fogja Önt korlátozni.

Az akkumulátor kivehető, tehát ha további akkumulátorokat is beszerez, a hatótáv gyakorlatilag végtelen lesz.

A töltési idő körülbelül 6 óra. A töltés előrehaladását a fényjelzőn keresztül ellenőrizheti. Ha az akkumulátor teljesen feltöltődött, a zöld LED kigyullad. A kijelző nem kapcsolható be töltés közben. A töltőt mindig le kell választani az akkumulátorról.

Főbb jellemzők Paraméterek
Maximális sebesség 25 km/óra
Teljesítmény 350 W
Hatótáv 30–40 km
Akkumulátor kapacitása 10 Ah
Töltés sebessége 6 óra
Súly 15 kg
Teherbírás 100 kg
Kerekek átmérője 10″

Népszerű elektromos rollerek az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 5.0 (2 szavazat)

Autor recenze

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése