Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb elektromos rollerek 2021-ben: Top 10 teszt

Datum 6.9.2021

Az elektromos rollerek egyre népszerűbb közlekedési eszközök városon belül és kívül egyaránt. Ahogy nő a kereslet, nő a kínálat is, mostanra a választék óriási. Bárki megtalálhatja a saját igényeinek legmegfelelőbb elektromos rollert, de eligazodni a különböző típusok közt nem olyan egyszerű, mint amennyire ez első ránézésre tűnhet. Alábbi cikkünkben nemcsak a hogyan válasszunk kérdésre adunk választ, de bemutatjuk a manapság kapható legjobb elektromos rollereket is.

Legjobb minőség

Nagykerekű elektromos roller erős szerkezettel és nagy teljesítménnyel. Városon belül és kívül egyaránt használható.

Legjobb ár/érték arány

Stílusos, modern, remek minőségű elektromos roller városi használatra. A vezérlése egyszerű és kényelmes.

Legjobb olcsó

Kedvező árú elektromos roller. Kis teljesítményét ellensúlyozza a könnyű szerkezete.

1Top 10 elektromos roller teszt

Típus Összefoglalás
TOP 10 elektromos rollerek
1. W-TEC Zitter II 10" - értékelés, teszt, ár W-TEC Zitter II 10″ Maximális sebesség: 45 km/h
Megtehető távolság: 55 km
Teherbírás: 150 kg
Súly: 18,5 kg
Vásárlás
Vélemény
2. Street Surfing VOLTAIK ION 400 - értékelés, teszt, ár Street Surfing VOLTAIK ION 400 Maximális sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 35 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 16 kg
Vásárlás
Vélemény
3. Xiaomi Mi Electric Scooter Essential - értékelés, teszt, ár Xiaomi Mi Electric Scooter Essential
Maximális sebesség: 20 km/h
Megtehető távolság: 20 km
Teherbírás: 100 kg
Súly: 12 kg
Vásárlás
Vélemény
4. W-TEC Dalfin 10″ Maximális sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 40 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 16,9 kg
Vásárlás
5.   Joyor Y10 Maximális sebesség: 35 km/h
Megtehető távolság: 70 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 23 kg
Vásárlás
6. W-TEC Billar 500W 12″ Maximális sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 30 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 16 kg
Vásárlás
7. VeGA Xtrem Cross 1000 Plus Maximális sebesség: 30 km/h
Megtehető távolság: 35 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 43 kg
Vásárlás
8. Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Maximális sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 45 km
Teherbírás: 100 kg
Súly: 14,2 kg
Vásárlás
9. Street Surfing VOLTAIK SRG 250 Maximális sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 20 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 13,5 kg
Vásárlás
10. Eljet E-230 Maximális sebesség: 25 km/h
Megtehető távolság: 22 km
Teherbírás: 120 kg
Súly: 14 kg
Vásárlás

2Legjobb elektromos roller

Értékelés: W-TEC Zitter II 10″ – erős szerkezetű, prémium kategóriás elektromos roller

W-TEC Zitter II 10" - értékelés, teszt, ár Premium kategória

Teherbírás: 150 kg | Súly: 18,5 kg | Hatótávolság: 55 km | Maximális sebesség: 45 km/h | Töltési idő: 6-8 óra | Teljesítmény: 500 W | Összecsukható: igen | Kerék típus: felfújható | Fékrendszer: tárcsafék | Hozzávetőleges ár: 325 000 Ft

Előnyök
 • Sebesség
 • Teljesítmény
 • Tempomat
Hátrányok
 • Magas ár

A W-Tec Zitter II elektromos rollerrel közlekedhet városban és terepen is. Erős szerkezetének és 500 W-os teljesítményének köszönhetően a használat élvezetes rossz terepviszonyokon is. Erős szerkezete ellenére egyáltalán nem nehéz, súlya csupán 18,5 kg. Mivel a roller kompakt méretre összecsukható, így akkor is magával viheti az autó csomagtartójában, ha nem otthona közéleben tervez kirándulást.

A W-Tec Zitter II roller tervezésénél a kényelmes vezérlés kapta a legnagyobb hangsúlyt. A tárcsás fékrendszer és a sebességtartó rendszer segítségével a közlekedés gyerekjáték. A levehető ülés tovább fokozza a kényelmet. A nagy, felfújható kerekek a gördülékeny gurulásról gondoskodnak egyenletlen utakon is. Felfújható kerekei miatt nem ajánljuk a használatot kavicsos utakon, az apró kövek kiszúrhatják a gumit.

A nagykerekű elektromos roller első és hátsó lámpákon kívül rendelkezik fék- és indexlámpákkal, sőt, dudával és USB bemenettel telefontöltéshez is. De a legjobb ezen az e-rolleren a maximális sebessége! A 45 km/h órás sebességnek köszönhetően a rollerezés egy igazi élménnyé válik.

Értékelés: Street Surfing VOLTAIK ION 400 – minőséges, stílusos elektromos roller

Street Surfing VOLTAIK ION 400 - értékelés, teszt, ár Arany középút

Teherbírás: 120 kg | Súly: 16 kg | Hatótávolság: 35 km | Maximális sebesség: 25 km/h | Töltési idő: 7 óra | Teljesítmény: 400 W | Összecsukható: igen | Kerék típus: gumi | Fékrendszer: tárcsafék | Hozzávetőleges ár: 174 000 Ft

Előnyök
 • Tempomat
 • Jó minőség
Hátrányok
 • Nem állítható

A Street Surfing VOLTAIK ION 400 elektromos rollerrel egy 7 órás, teljes feltöltés után akár 35 km-en keresztül élvezheti a gondtalan közlekedést. 400 W-os teljesítményének és nagy, strapabíró kerekeinek köszönhetően nem kell félnie elhagyni az aszfaltozott utakat. Nagyon rossz terephez mégsem ajánljuk, szerkezete bár kiváló minőségű, de leginkább városi használathoz tervezett.

Az e-roller teherbírása 120 kg, így felnőttek is bátran használhatják, felső korhatár nincs, az alsó 14 év. Erős LED-lámpa segíti a biztonságos közlekedést sötétedés után is. Mivel a roller víz- és porálló, így a borongós időjárás sem lehet akadály.

Az elektromos roller csatlakoztatható okostelefonhoz, a Voltaik alkalmazáson keresztül kezelhetőek a beállítások. A beállítások ellenőrizhetők az LCD kijelzőn. A sebességtartó és a fékrendszer a egyszerű és kényelmes vezérlésről gondoskodik. A kormány magassága 115 cm, ez sajnos nem állítható.

Értékelés: Xiaomi Mi Electric Scooter Essential – kedvező árú elektromos roller

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential - értékelés, teszt, ár Classic kategória

Teherbírás: 100 kg | Súly: 12 kg | Hatótávolság: 20 km | Maximális sebesség: 20 km/h | Töltési idő: 5 óra | Teljesítmény: 250 W | Összecsukható: igen | Kerék típus: gumi | Fékrendszer: tárcsafék | Hozzávetőleges ár: 103 000 Ft

Előnyök
 • Kedvező ár
 • Súly
Hátrányok
 • Teljesítmény
 • Nem állítható

A Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos roller maximális teherbírása 100 kg, sebessége 20 km/h, súlya 12 kg. E paramétereknek köszönhetően a Xiaomi Mi egy tipikus városi e-roller kamaszoknak és fiataloknak. Kedvező ára miatt valóban népszerű ebben a korcsoportban, diákmunkával is megspórolható rá a kellő összeg.

Ez a pehelysúlyú e-roller nagyon könnyen kezelhető, egyszerűen összecsukható, de sajnos nem állítható. Könnyű szerkezetének és kompakt méretének köszönhetően nyugodtan magával viheti tömegközlekedési eszközökre is, vonatra vagy metróra is gond nélkül felszállhat vele.

Hátrányai közé tartozik, hogy az emelkedőkkel nehezen küzd meg, ami nem meglepő tekintve a 250 W-os teljesítményt.

A Xiaomi elektromos roller csatlakoztatható a Mi Home alkalmazáshoz Bluetooth segítségével. Csatlakozás után az e-rollerrel kapcsolatos minden információt megtalál a telefonjában. Az alapinfókat a LED kijelzőről olvashatja le.

3Hogyan válasszon elektromos rollert?

Az elektromos rollerek folyamatos fejlődésen és fejlesztéseken mennek keresztül, egyre többen választják ezt az alternatív közlekedési módot, így a kínálat is egyre jobban növekszik. Manapság már bárki megtalálhatja az igényeinek tökéletesen megfelelő e-rollert, de ez az egymásra találás nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik. Érdemes több szempontot figyelembe venni választás és vásárlás előtt, ezek közül a legfontosabb a felhasználó életkora, testi adottságai, a tervezett megteendő táv, az erre a távra szánt idő, tehát a közlekedés kívánt sebessége és természetesen az elektromos roller ára.

TOP 10 elektromos rollerek

Miért vásároljon elektromos rollert?

Az elektromos rollereknek rengeteg előnyük van. Használatuk jóval kényelmesebb, mint a kerékpározás; környezetkímélőbb, mint az autózás; gyorsabb, mint a gyaloglás; frissítőbb, mint a tömegközlekedés. De a legjobb az e-rollerekben az, hogy nagyon szórakoztatóak! Ki ne szeretett volna gyerekkorában rollerezni? Az elektromos rollereknek köszönhetően a rollerezés még jobb élmény, hiszen az egyébként is remek szórakozás kiegészül egy nagy plusszal, a sebességgel.

Elektromos roller felhasználása

E-roller választásához mindenekelőtt azt kell tisztázni, mihez és hol fogja használni a rollert. A két fő kategória a városi használatra tervezett e roller és a rossz terepviszonyokhoz is alkalmas elektromos roller. Előbbi jellemzően kisebb és könnyebb, utóbbi stabilabb szerkezetű és jóval nehezebb.

Elektromos roller városba

A városi használatra tervezett e-rollerek szerkezete könnyű, könnyen irányíthatók, kisebb teljesítménnyel rendelkeznek, a kerekek szintén kisebbek és általában tömörek. Ezek a tulajdonságok gördülékennyé teszik a gurulást aszfaltozott utakon, az alacsonyabb súlynak köszönhetően nem kell aggódnia, ha például lépcső akad az útjába. Mivel a városi rollereknek, szemben a terepre tervezett rollerekkel, nem kell sok követelménynek megfelelniük, így alacsonyabb áron is beszerezhető egy városi e-roller.

TippünkTippünk

Városon belüli közlekedéshez tökéletes választás lehet a hoverboard. Olvassa el cikkünket a legjobb hoverboardokról.

Elektromos roller terepre

A rossz terepviszonyokhoz alkalmas elektromos rollereknek nagyobb, általában felfújható kerekeik vannak. Ez nagyobb stabilitást eredményez egyenletlen utakon, de egyúttal kockázatot is, hogy egy élesebb kő kiszúrja a kereket, emiatt érdemes nagy hangsúlyt fektetni a kerekek anyagának minőségére vásárláskor. A terepre tervezett e-rollerek szerkezete erős, robusztus és viszonylag nehéz. Ez szintén a biztonságosabb közlekedést segíti elő, viszont emiatt nehezebben szállítható, illetve kezelhető a roller.

Összecsukható elektromos roller

Bár a legtöbb elektromos roller összecsukható, mégis nagy különbségek vannak közöttük az összecsukás módját tekintve. A terepre tervezett rollerek összecsukása bonyolultabb feladat, illetve csukott állapotban is viszonylag sok helyet foglalnak. Az összecsukhatóság leginkább városi rollereknél fontos szempont, hiszen itt nagyobb az esélye, hogy bár nem tervezte, mégis tömegközlekednie kell, így érdemes egyszerűen összecsukható rollert keresnie.

TOP 10 elektromos rollerek

Ki fogja használni az elektromos rollert

Az első nagy kérdés az, hogy gyermek vagy felnőtt fogja használni az elektromos rollert. Amennyiben felnőtt, az e roller sebességét és teherbírását vegye figyelembe. Amennyiben gyermek részére szeretne elektromos roller vásárolni szintén a sebesség és a teherbírás a két fő szempont, de ezek a szempontok sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak. A gyerekeknek készült rollereknél fel van tüntetve az ajánlott alsó korhatár, ez alá semmiképp ne menjen. Bár már 5 éves kortól kaphatók elektromos rollerek, az életkornál sokkal fontosabb a gyermek érettsége, ügyessége és testi adottságai.

Elektromos roller teherbírása

A felnőtteknek szánt elektromos rollerek teherbírása 100 és 150 kg között mozog. A testsúlyunk mellett vegyük számításba azt is, ha gyakran hordunk nehezebb hátizsákot magunkkal. Nem érdemes hosszútávon maximálisan leterhelni a rollert, egyébként más járműveket sem.

Méretek és állíthatóság

Az e-rollerek méretei nem csak azok számára lényegesek, akiknek takarékoskodniuk kell a tárolóhellyel. Amennyiben forgalmasabb útvonalon közlekedik, esetleg kedveli a keskeny sétányokat (vagy kikerülhetetlenek a keskeny sétányok), egy nagyobb rollerrel nehézkes lesz a közlekedés. Viszont a kompakt méretű rollereknek jellemzően kisebb teljesítményük.

Ami a kerekek méreteit illeti, ebben sem létezik mindenki számára tökéletes paraméter. Az összmérethez hasonlóan kerékméretet is aszerint válassza ki, mihez és hol szeretné használni az elektromos rollert. Rossz terepviszonyokhoz nagyobb kerekekre van szüksége, legalább 7-8″ átmérőjűt ajánlunk. Egyenletes, városi utakkal ennél kisebb méretű kerekkel rendelkező elektromos roller is megbirkózik gond nélkül.

Az állíthatóság leginkább a gyerekeknek készült rollereknél fontos. Ha nem szeretne évente új rollert vásárolni, válasszon állítható elektromos rollert, mely legalább valameddig a gyermekkel együtt nő. Felnőtteknek szánt rollereknél abban az esetben veszi hasznát az állítható e-rollernek, ha többen is használják ugyanazt a rollert. Minden más esetben választhat egy az Ön számára tökéletes méretű rollert, ezáltal nem lesz szükség állíthatóságra.

Teljesítmény és hatótávolság

Talán a legfontosabb kérdések az elektromos rollerek választásakor a teljesítmény és a hatótávolság. A nagyobb teljesítményű elektromos rollerek  hatótávolsága is nagyobb. De a maximálisan megtehető kilométerek száma függ az útviszonyoktól és a használó tömegétől is. Egy elfogadható minőségű elektromos roller legalább 20 km megtételére képes egy teljes feltöltés után. Egy kiemelkedő minőségű e-rollernél ez lehet akár 60-80 km is.

Terepviszonyok

Mint már fentebb említettük, rossz terepviszonyokhoz nagyobb méretű, nagy és lehetőleg felfújható kerekekkel rendelkező elektromos rollerre van szüksége. Emellett fontos a megfelelő teljesítmény. Terepen a legkisebb elvárt teljesítmény 500 W, ennél kevesebbel inkább meg se próbálja elhagyni a várost. Amennyiben nemcsak átdöcögni szeretne az egyenletlen utakon, de élvezni is a rollerezést, +/-1000 W-os teljesítményű e-rollert válasszon.

TippünkTippünk

Megbízható, nagy teljesítményű járművet keres terepre? Olvassa el cikkünket  2021 legjobb elektromos kerékpárjairól.

Akkumulátor töltési ideje

Az akkumulátor töltési ideje egy kevésbé fontos információ, nincs is gyakran feltüntetve a paraméterek között, általában 6-8 óráig tart a feltöltés. Viszont találkozhat szélsőséges esetekkel, amikor a teljes feltöltés akár 20 órát is igénybe vehet. Az ilyen elektromos rollereket érdemes elkerülni.

Az elektromos roller sebessége

A legtöbb elektromos roller sebessége 20 és 45 km/h között mozog, és ez bőven elegendő is. Száguldozásra e-rollerekkel nincs lehetőség. Ennél gyorsabb közlekedés nem lenne biztonságos, városon belül a forgalom miatt, terepen, városon kívül az útviszonyok, egyenletlenségek miatt. Emellett minél nagyobb sebességgel esünk le egy esetleges balesetnél, annál nagyobb a komoly sérülés kockázata. Az elektromos rollerek sebességéről többet nem is igazán lehet elmondani. Az Önnek leginkább megfelelő maximális sebességet válassza ki a saját képességeit és tapasztalatait figyelembe véve.

TOP 10 elektromos rollerek

Vezérlés és fékrendszer

Az elektromos rollerek vezérlése roppant egyszerű, jellemzően a kormányon található kar segítségével állítható be a kívánt sebesség. Az egyszerűbb modelleknél sebességet nemcsak be kell állítania, de egész idő alatt tartania kell éppúgy, mint a gázpedált az autóknál. A fejlettebb e-rollerek rendelkeznek sebességtartó rendszerrel (tempomat), ennek köszönhetően a beállított sebességet egy gombnyomással rögzítheti.

A legegyszerűbb fékrendszer a taposófék. Ez a hátsó sárhányóra felszerelt fék bár hatékony, de az egyensúly elvesztésének kockázatával jár. Ennél jobb választás a tárcsa vagy dob fékrendszer, melyek a kormányra felszerelt kar segítségével hozhatók működésbe. A legjobb minőségű elektromos rollerek elektromágneses fékkel vannak ellátva, többségük emellett rendelkezik egy mechanikus fékkel is, mivel az elektromágneses fék nem használható miután lemerült az akkumulátor.

Súly

A városi használatra tervezett elektromos rollerek súlya körülbelül 15 kg. A kis súlynak köszönhetően nem kell kétségbe esnie, ha néhány lépcsőfok állja útját. A rossz terepviszonyokhoz tervezett e-rollerek ennél jóval nehezebbek, egyes modellek akár 45-50 kg-ot is nyomhatnak. Ez az erősebb szerkezet és a nagyobb méret miatt van. Ha egy ilyen rollerrel ütközik kikerülhetetlen akadályba, nem lesz olyan könnyű felkapni a rollert és átvinni a túloldalra, ezért jobb olyan rollert választani, melyet legalább kisebb távon elbír Ön is.

Legkedveltebb elektromos roller márkák

Elektromos rollereket gyártanak elektronikai készülékeket és sporteszközöket gyártó cégek is. A közkedvelt márkák közé tartozik a Xiaomi, W-Tec, Eljet, BlueTouch, Street Surfing, V-Garden és még sokan mások. Ezek közül röviden bemutatjuk a három legkedveltebbet.

Xiaomi

A Xiaomi egy kínai, világszerte forgalmazó, elektronikát gyártó cég. Bár a cég viszonylag fiatal – 2010-ben alapult, első okostelefonját 2011-ben dobta piacra – manapság már nehéz bárkit is találni, aki ne ismerné a Xiaomi márkát. Okostelefonjaik és -óráik a legelterjedtebbek, de egyre bővülő kínálatukban talál TV-t, fogkefét és elektromos rollert is. Termékeik fő előnye a megfizethető ár.
xiaomi Logo

W-Tec

A W-Tec márka közkedvelt és elismert (nem csak) a motorosok között. Több mint 20 európai országban forgalmaznak felszereléseket és kiegészítőket motorozáshoz. Emellett elektromos rollerek is megtalálhatók a kínálatukban. Méghozzá kiváló minőségű, erős szerkezetű, gyors elektromos rollerek.
W-Tec Logo

Street Surfing

A Street Surfing egy 2004-ben alapított, amerikai vállalat, főleg a fiatal deszkások körében ismert és kedvelt. Amint ez a nevéből ( Street Surfing – utcai szörfözés) sejthető is, kerékpárokat, gördeszkákat, rollereket és kiegészítőket forgalmaznak. Stílusos termékeikért rajonganak a tinédzserek.
Street Surfing Logo

Ár

Mint minden más vásárlásnál, így elektromos roller választása és megvételekor az egyik legfontosabb kérdés az ár. Gyermekek számára szánt e-rollert 50-100 ezer Ft-ért vásárolhat, felnőtt elektromos rollert ennél csak drágábban talál. Amennyiben spórolni szeretne, érdemes megfontolni egy használt elektromos roller megvételét.

Elektromos roller 100 000 – 150 000 Ft-ért

Egyszerű, de jól használható, városi elektromos rollereket vásárolhat ebben az árkategóriában. Nem feltétlenül gyengébb a minőségük az olcsó e-rollereknek, viszont szinte biztosan kisebb a teljesítményük és kevésbé gyorsak, mint a drágább rollerek.

Elektromos roller 150 000 – 250 000 Ft-ért

150 000 Ft felett már találhat megbízható szerkezetű, viszonylag gyors elektromos rollert. Kis szerencsével 200 000 Ft körül beszerezhet egy jó minőségű, rossz terepviszonyokhoz tervezett e-rollert is. Túl sokat azért ne várjon ilyen áron, valamilyen hiányossága biztosan lesz a járgánynak, viszont ha körültekintően választ, ezek az esetleges hiányosságok szinte észrevehetetlenek.

Elektromos roller 250 000 – 400 000 Ft-ért

Amennyiben megengedhet magának egy nagyobb befektetést, 250 000 Ft felett egy két kereken guruló csodát vásárolhat. A prémium kategóriás (és árú) elektromos rollereknek már elég nagy a teljesítménye ahhoz, hogy a használat valóban élvezetes legyen, illetve jobb fékrendszerüknek köszönhetően biztonságosabbak is.

Teszt: Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek