Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Elektronika

A legjobb autós akkumulátor töltők tesztje 2024

Az, hogy lemerült akkumulátorral nem lehet autót indítani, régi történet. Annak érdekében, hogy ne kerüljön kellemetlen helyzetbe közvetlenül a nyaralásra való indulás előtt, jó ötlet, ha van kéznél egy akkumulátor töltő. A frissített autós akkumulátor töltő tesztünk a mikroprocesszoros vezérlésű töltő modellt ajánlja.

Igényeseknek

Az egyenirányító automatikusan a motor igényeihez igazítja a szolgáltatott áramot, ellentétben a transzformátoros készülékekkel, amelyek statikusan szolgáltatják az áramot, ami növeli az akkumulátorok biztonságát.

Legjobb ár/érték arány

A kiváló minőségű automata és precíz mikroprocesszoros POWERMAT PM-PM-30T akkumulátortöltő kiválóan alkalmas professzionális szervizek és autószervizek, valamint otthoni garázsok számára.

Legjobb olcsó

Használjon egyenfeszültséget az akkumulátor töltéséhez úgy, hogy ellenőrizze, hogy a töltőáram nem túl magas-e, és a folyamat során csökkentheti azt.

Legjobb készülékek

Értékelés: Inverter akkumulátor egyenirányító PM-PI-400T – a modern inverteres technológiát keresőknek

Inverter akkumulátor egyenirányító PM-PI-400T Premium kategória

Névleges feszültség: 230V/50Hz | Töltési áram: 6-40 A | Töltőáramú feszültség: 12-24 V | Maximális bemeneti teljesítmény: 100-1200 W | Rögzítő kábel hossza: 183 cm | Tápkábel hossza: 195 cm

Előnyök
 • Sokoldalúság
 • Intelligens technológia
 • Biztonsági funkciók
Hátrányok
 • Magasabb ár
 • Komplexitás

Az Inverter akkumulátor egyenirányító PM-PI-400T egy kiváló minőségű, sokoldalú eszköz, amely különféle típusú ólomsavas akkumulátorok, beleértve a WET, GEL és AGM típusokat, hatékony töltését teszi lehetővé. A modern IGBT technológiával rendelkező készülék kiemelkedik kompaktságával és magas hatékonyságával, garantálva a stabil áramellátást és a biztonságos töltési folyamatot. Ezen felül a vészindítási funkció rendkívül hasznos, lehetővé téve szinte bármilyen jármű gyors indítását, még akkor is, ha az akkumulátor teljesen lemerült. Az egyenirányító intelligensen igazítja az áramot a motor igényeihez, ellentétben a hagyományos, statikus áramellátást biztosító transzformátoros készülékekkel, így növelve az akkumulátorok élettartamát és biztonságát.

A készülék automatikus ventilátorral van felszerelve, ami megvédi az IGBT tranzisztoros rendszereket, és biztosítja a hosszú élettartamot. Az indítási funkció kényelmes és felhasználóbarát, mivel csak az indítókulcs elfordításakor szolgáltatja a szükséges nagyobb áramot, így nincs szükség a jármű mellett várakozásra. A készülék alkalmas buszok és személygépkocsik számára is, a stabil kimeneti feszültségének köszönhetően biztonságos használatot garantálva. A rézből készült kábelmag és a teljesen gumiborítású “krokodilokkal” ellátott kábel tovább növeli a termék megbízhatóságát, üzembiztonságát és fagyvédelmét. A PM-PI-400T tökéletes választás azok számára, akik egy erős, tartós és megbízható akkumulátor töltőt keresnek mindennapi használatra.

Értékelés: Akkumulátor egyenirányító mikroprocesszorral / autós töltővel 12 / 24 V PM-PM-30T – a középkategória képviselője

Akkumulátor egyenirányító mikroprocesszorral Arany középút

Névleges feszültség: 230V/50Hz | Töltési áram: 30 A | Töltőáramú feszültség: 12-24 V | Töltési folyamat: 8 fokozatú

Előnyök
 • BOOST funkció
 • Fejlett töltési funkció
Hátrányok
 • Ár
 • Méret és súly

Egy magas színvonalú, automatikus és mikroprocesszoros vezérlésű töltő, amely ideális választás mind professzionális autószervizek, mind otthoni garázsok számára. A készülék képes 12V és 24V akkumulátorok töltésére, és feszültségtámogató funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi az akkumulátorok élettartamának helyreállítását és folyamatos maximális feszültségértékre történő töltését. A BOOST funkció kiemelkedő segítséget nyújt a lemerült akkumulátorok motorindításában, míg a 30A áramerősséggel történő 300 másodperces töltés gyorsan növeli az akkumulátor feszültségét.

A töltő 8 lépéses töltési folyamata magában foglalja a diagnosztikát, a deszulfációt, az elemzést, a lágy indítást, az alap töltést, a végső töltést, az utóelemzést és az impulzus töltést. Ez a komplex töltési folyamat biztosítja az akkumulátorok optimális állapotának fenntartását és hosszú élettartamát. A diagnosztika és elemzési lépések lehetővé teszik az akkumulátor állapotának pontos felmérését és a sérült akkumulátorok töltésének megakadályozását, míg a deszulfát lépés eltávolítja a szulfátokat az akkumulátor lemezeiről, visszaállítva annak eredeti kapacitását. A PM-PM-30T töltő impulzus töltési funkciója folyamatosan figyeli és fenntartja az akkumulátor optimális töltöttségi szintjét, biztosítva az állandó teljesítményt és megbízhatóságot. Az ilyen fejlett funkciókkal rendelkező töltő tökéletes megoldást nyújt a különböző típusú és kapacitású akkumulátorok hatékony és biztonságos töltésére.

Értékelés: Mikroprocesszoros töltő 6/12V PM-PM-40B – intelligens (SMART) vagy gyors (FAST) üzemmóddal

Mikroprocesszoros töltő Classic kategória

Névleges feszültség: 230V/50Hz | Töltési áram: 15 A | Töltőáramú feszültség: 12-24 V | Töltési folyamat: 8 fokozatú | Tápkábel hossza: 136 cm

Előnyök
 • Kompakt
 • Egyszerű használat
 • Elérhető ár
Hátrányok
 • Korlátozott töltési képesség
 • Kisebb teljesítmény

Ez a modern töltő 6V és 12V akkumulátorok számára lett tervezve, így széles körű kompatibilitást kínál különböző típusú járművekkel, beleértve motorkerékpárokat, személygépkocsikat és kis haszongépjárműveket. A mikroprocesszoros vezérlés biztosítja a töltési folyamat pontos és hatékony szabályozását, amely hozzájárul az akkumulátorok hosszabb élettartamához és optimális teljesítményéhez.

A PM-PM-40B modell rendelkezik intelligens diagnosztikai funkciókkal, amelyek automatikusan felismerik az akkumulátor töltöttségi állapotát és ennek megfelelően állítják be a töltési paramétereket. A töltő képes az akkumulátorok kíméletes és biztonságos töltésére, csökkentve ezzel az akkumulátorok károsodásának kockázatát. Továbbá a töltő automatikusan leállítja a töltést, amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve, ezáltal megakadályozza a túltöltést és az ezzel járó károsodást.

Az PM-PM-40B kialakítása kompakt és könnyen hordozható, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy könnyedén mozgassa azt különböző helyszínek között. Az egyszerű, felhasználóbarát interfész gyors és zökkenőmentes működést tesz lehetővé, így a töltő ideális választás lehet azok számára is, akik nem rendelkeznek mély technikai ismeretekkel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő töltőt?

A legjobb autó akkumulátor töltő kiválasztása kulcsfontosságú, ha hosszú élettartamot és optimális teljesítményt szeretnénk elérni az akkumulátorunkkal. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan választhatjuk ki a legjobb töltőt az igényeinknek megfelelően.

autós akkumulátor töltők

Akkumulátor típusok

Mielőtt bármilyen töltőt vásárolnánk, ismernünk kell az akkumulátorunk típusát. A leggyakoribb típusok az ólomsavas, AGM (Absorbed Glass Mat), géles, és a lítium-ion akkumulátorok. Minden típus más-más töltési paramétereket igényel, ezért fontos, hogy a töltő kompatibilis legyen az akkumulátorunkkal. Minden típus eltérő kezelést igényel, és ez befolyásolja a töltők típusának kiválasztását is.

Töltő teljesítményének és feszültségének megválasztása

A töltő teljesítménye és feszültsége szorosan összefügg az akkumulátor kapacitásával. Általános szabályként elmondható, hogy egy nagyobb kapacitású akkumulátorhoz nagyobb teljesítményű töltő szükséges. Ezenkívül a töltőnek megfelelő feszültséggel kell rendelkeznie, amely általában 12 V vagy 24 V a legtöbb személyautó esetében.

Töltési módszerek és technológiák

A különböző töltők különböző töltési módszereket alkalmaznak. A klasszikus töltők egyszerűek, de kevésbé hatékonyak, míg az intelligens töltők automatikusan alkalmazkodnak az akkumulátor állapotához. Az inverteres töltők a legmodernebb technológiát képviselik, amelyek stabilabb és hatékonyabb töltést biztosítanak, ezzel növelve az akkumulátor élettartamát.

Klasszikus töltők

A klasszikus akkumulátor töltők a legegyszerűbb, alapvető töltési eszközök közé tartoznak. Ezeket általában az ólomsavas akkumulátorok töltésére használják, és egy lineáris, folyamatos áramú töltési módszert alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a töltő állandó áramot és feszültséget biztosít az akkumulátor számára a töltési ciklus során. Bár ez a módszer megbízható és hatékony az alapvető töltési feladatokhoz, nem rendelkezik a fejlettebb töltők által nyújtott automatikus töltésszabályozási funkciókkal, amelyek optimalizálják az akkumulátor töltési ciklusát.

A klasszikus töltők előnyei közé tartozik az egyszerűségük és alacsony költségük, ami vonzóvá teszi őket azok számára, akik csak ritkán használják az akkumulátort, vagy nincs szükségük speciális töltési funkciókra. Azonban, mivel ezek a töltők nem rendelkeznek automatikus kikapcsolással vagy túltöltés elleni védelemmel, fennáll a túltöltés veszélye, ami rövidítheti az akkumulátor élettartamát.

Ezeknek a töltőknek a használatakor ajánlott szorosan figyelemmel kísérni a töltési folyamatot, hogy elkerüljük az akkumulátor túlmelegedését vagy túltöltését. A klasszikus töltők ideálisak lehetnek átmeneti vagy sürgősségi megoldásként, de a modern akkumulátorok hosszú távú karbantartásához javasolt az intelligensebb és automatizált töltők használata, amelyek jobb védelmet és töltési hatékonyságot biztosítanak.

Automata töltők

Az automata akkumulátor töltők a modern akkumulátor-technológia egyik legfontosabb fejlesztése. Ezek az eszközök intelligens áramkörökkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a töltési folyamat automatikus szabályozását az akkumulátor állapota alapján. Az automata töltők többfázisú töltési ciklust alkalmaznak, ami magában foglalja a lassú töltést, a normál töltést és a karbantartó töltést, biztosítva ezzel az optimális töltési teljesítményt és hosszabb akkumulátor élettartamot.

Ezek a töltők az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjét figyelembe véve automatikusan állítják be a töltési áramot és feszültséget. Amikor az akkumulátor majdnem teljesen fel van töltve, az automata töltő csökkenti az áramot, hogy elkerülje a túltöltést és az akkumulátor károsodását. Ezt a folyamatot gyakran “intelligens töltésnek” vagy “karbantartó töltésnek” hívják, ami segít megőrizni az akkumulátor élettartamát és teljesítményét.

Az automata töltők gyakran rendelkeznek beépített védelmi funkciókkal, mint a túlmelegedés, túltöltés és rövidzárlat elleni védelem. Ezek a funkciók biztosítják, hogy a töltő biztonságosan használható legyen, minimalizálva a balesetek és meghibásodások kockázatát.

Ezenkívül, az automata töltők különösen hasznosak azok számára, akik hosszabb ideig nem használják az autójukat, mivel a karbantartó töltési mód lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi szintjének megőrzését anélkül, hogy károsítaná azt. Ez jelentős előnyt jelent a klasszikus töltőkkel szemben, mivel az automata töltők folyamatosan monitorozzák és szabályozzák az akkumulátor töltési állapotát.

Összefoglalva, az automata töltők ideálisak a modern akkumulátorok számára, mivel intelligens töltési ciklusaikkal, automatikus szabályozásukkal és beépített biztonsági funkcióikkal biztosítják az akkumulátorok optimális karbantartását és hosszú élettartamát.

Inverteres autó akkumulátor töltők

Az inverteres autó akkumulátor töltők a legmodernebb töltőtechnológiai innovációkat képviselik. Ezek a töltők egy különleges inverteres technológiát alkalmaznak, amely nagyfokú hatékonysággal és pontossággal szabályozza a töltési folyamatot. Az inverteres töltők képesek az áramot és a feszültséget nagyon pontosan, gyorsan és hatékonyan szabályozni, biztosítva ezzel a legideálisabb töltési körülményeket minden típusú akkumulátor számára.

Ezek a töltők általában többfázisú töltési ciklust használnak, ami lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi állapotának folyamatos monitorozását és ennek megfelelően az optimális töltési módszer alkalmazását. Az inverteres technológia segítségével a töltők alkalmazkodnak az akkumulátor aktuális szükségleteihez, csökkentve a töltési időt és növelve az akkumulátor élettartamát.

Az inverteres töltők különösen előnyösek azok számára, akiknek modern, nagy teljesítményű vagy speciális akkumulátorokat kell tölteniük, mint például AGM, géles vagy mélyciklusú akkumulátorok. Ezek a töltők rendkívül hatékonyak a változó töltési igények kezelésében, biztosítva a legjobb teljesítményt és az akkumulátorok maximális élettartamát.

Emellett az inverteres töltők gyakran rendelkeznek fejlett biztonsági jellemzőkkel, mint a túlmelegedés, túltöltés és rövidzárlat elleni védelem. Ezek a funkciók biztosítják a töltő és az akkumulátor biztonságos használatát, minimalizálva a balesetek és meghibásodások kockázatát.

Az inverteres autó akkumulátor töltők ideális választás azok számára, akik a legfejlettebb töltési technológiát keresik. Ezek a töltők a legújabb technológiával, precíz töltési képességgel és kiváló biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, biztosítva ezzel az akkumulátorok optimális karbantartását és hosszú élettartamát.

Biztonsági jellemzők

A biztonság alapvető fontosságú. Olyan töltőt érdemes választani, amely túlmelegedés, túltöltés, és rövidzárlat elleni védelemmel rendelkezik. Ezek a funkciók megóvják az akkumulátort a károsodástól, és biztonságos töltést garantálnak.

autós akkumulátor töltők

Hogyan válasszuk meg a megfelelő feszültséget, teljesítményt?

A megfelelő feszültség és teljesítmény kiválasztása létfontosságú, amikor autó akkumulátor töltőt választunk. Ezek a paraméterek befolyásolják, hogy milyen gyorsan és hatékonyan töltődik az akkumulátor, valamint, hogy a töltő kompatibilis-e az akkumulátorral.

Hasznos extrák

Néhány töltő extra funkciókkal rendelkezik, mint például az automatikus kikapcsolás, a töltési folyamatot jelző indikátorok, vagy a használt akkumulátorok kezelésének lehetősége. Ezek a funkciók jelentősen megkönnyíthetik a használatot és javíthatják a töltési élményt.

A megfelelő autó akkumulátor töltő kiválasztása a töltő és az akkumulátor típusának, a teljesítmény és feszültség megfelelőségének, valamint a biztonsági és extra funkciók figyelembevételén múlik. A megfelelő ismeretekkel felszerelkezve könnyebbé válik a tökéletes töltő kiválasztása.

Feszültség kiválasztása

A legtöbb személyautó akkumulátora 12 voltos. Ezért a legtöbb autó akkumulátor töltő 12 V-os feszültségre van tervezve. Bizonyos nagyobb járművek, például teherautók és buszok 24 V-os akkumulátorokat használnak, így ezekhez 24 V-os töltőre van szükség. Fontos, hogy a választott töltő feszültsége megegyezzen az akkumulátor feszültségével.

Teljesítmény kiválasztása

A töltő teljesítményét általában amperben (A) adják meg. Egy nagyobb amperérték gyorsabb töltést jelent, de ügyelni kell arra, hogy a töltő ne legyen túl erős az akkumulátor kapacitásához képest. Általános szabály, hogy a töltő áramerőssége legyen az akkumulátor kapacitásának kb. 10%-a. Például egy 50 Ah kapacitású akkumulátorhoz ideális egy 5 A töltő.

Speciális akkumulátorok

Speciális akkumulátorok, mint például a mélyciklusú vagy lítium-ion akkumulátorok, különleges töltési követelményekkel rendelkeznek. Ezért fontos, hogy a töltő kompatibilis legyen ezekkel a típusokkal, és megfeleljen a gyártó által ajánlott töltési specifikációknak.

Túlmelegedés elleni védelem

A túlmelegedés elleni védelem alapvető biztonsági jellemző minden minőségi autó akkumulátor töltőben. Ez a funkció automatikusan leállítja a töltést, ha az akkumulátor vagy a töltő hőmérséklete túl magasra emelkedik. Ez megakadályozza az akkumulátor károsodását és csökkenti a tűzveszélyt, biztosítva a biztonságos töltési folyamatot.

Automata kikapcsolás

Az automata kikapcsolás funkció akkor aktiválódik, amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve. Ez megakadályozza az akkumulátor túltöltését, ami hosszabb élettartamot és jobb teljesítményt biztosít. Ez a funkció különösen hasznos azoknak, akik hosszabb időn keresztül hagyják az akkumulátort a töltőn.

Használt, lemerült akkumulátorok kezelése

Néhány modern töltő speciális funkciókat kínál a használt vagy alacsony kapacitású akkumulátorok kezelésére, elindítására. Ezek a funkciók segíthetnek az akkumulátorok kondíciójának helyreállításában és növelhetik azok élettartamát, ami különösen fontos az idősebb vagy kevésbé használt akkumulátorok esetében.

Töltési folyamat indikátora

A töltési folyamat indikátora lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nyomon kövesse az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ez a funkció különösen hasznos, mivel pontos információt nyújt a töltési folyamat állapotáról, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy tudja, mikor van szükség az akkumulátor levételére a töltőről.

Tippünk

Ha pedig akkumulátorunkat feltöltöttük, úgy bátran merjünk vele utazni. Az utazáshoz azonban nem árt felkészülni. Manapság már nem igazán szokás papír alapon térképet venni, így mi sem ilye ajánlanánk, de az alábbiakban összegyűjtöttünk pár hasznos, navigációt segítő készüléket, amikkel bátran útra kelhetünk: https://www.testado.hu/gps-navigacios-eszkozok-autoba/.

autós akkumulátor töltők

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése