Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

Cosori Steel vélemények: Élelmiszerszárító és forró levegős sütő 2 az 1-ben

Szereti a többfunkciós készülékeket? Nem akarom az elején elárulni a titkot, de a Cosori Steel-től el lesz ragadtatva. Ez az intelligens készülék helyettesíti az élelmiszer-szárítót, a forró levegős sütőt és a lassú tűzhelyet. Az összes funkciót magam teszteltem, és részletes áttekintést és értékelést írtam Önnek, hogy segítsen a döntésben.

8.6

Nagyszerű

Tesztünkben a Cosori Steel 2 az 1-ben szárító és forrólevegős sütő határozottan sikeres volt. A készülékben minden megtalálható, amit egy okosotthoni asszisztenstől elvárhat a főzéshez a 21. században. Kiváló aszalt gyümölcsök, zöldségek, húsok készíthetők vele, egészséges ételkészítéshez, lassú sütéshez használható. Ha nem lenne kisebb a szárítási hely, akkor szinte semmi hátránya nem lenne. Ha szereti az igazán okos konyhai készülékeket, látogasson el a Cosori Steel oldalára.

Kivitel és tervezés
8
Teljesítmény és energiafogyasztás
10
Ápolás és karbantartás
9
Szárító funkció
7
Légsütő funkció
9
Előnyök
  • Szárító és sütő funkciói 2 az 1-ben
  • Egyszerű karbantartás
  • Széles hőmérséklet tartomány
  • Kivehető sütőkosár
  • 11 okos program
  • Receptkönyv is jár hozzá
Hátrányok
  • Az új terméknél a kosarat nehezebb eltávolítani
  • Kisebb a szárítási kapacitás

Kivitel és tervezés – 8/10

Első pillantásra az acél szárító és a forró levegős sütő meglehetősen robusztusnak tűnik. Használata során biztosan nem fogja azt érezni, hogy olcsó készülékről van szó, ami nem bírja ki a garanciális időszak végét. Minden alkatrész tökéletesen illeszkedik egymáshoz, és igazán szilárd benyomást kelt. Határozottan értékelem a fekete és a rozsdamentes acél kombinációját, amely illik a konyhámhoz. A korábban tesztelt Cosori Premiummal ellentétben azonban nem kínál további színkombinációkat. A műanyag felület enyhén bordázott, így nem látszik rajta minden ujjlenyomat. A készülék méretei 31,5 x 40,5 x 32,5 cm, így nem fog több helyet foglalni, mint például egy mikrohullámú sütő vagy egy konyhai robotgép.

A szárítókosár masszív rozsdamentes acél fogantyúval rendelkezik, de egyáltalán nem melegszik fel. Egyáltalán nem kell félnie a forró étel kivétele miatt. A kosár kivehető a serpenyőből, ami megkönnyíti az ételek tálalását, illetve a serpenyő alján lévő zsírtól való elkülönítését. A csúszó gomb kissé merev, de úgy gondolom, hogy a szárító és a sütő fokozatos használatával meglazul. Pozitívan értékelem a teljes készülék stabilitását is, amit a gumírozott lábak biztosítanak. Ha egyszer elhelyezi a szárítót valahol, az biztosan nem mozdul el.

A szárítógépet gondosan becsomagolva, megfelelő méretű dobozban kapja. Az egész készülék valóban jól védett a szállítás közbeni sérülésekkel szemben, ezért először minden csomagolóanyagot, szigetelőszalagot, kartonbetétet el kell távolítani. A szárítógép első bekapcsolása előtt ne felejtse el eltávolítani a sütőkosárból a nyársakat és az egész sütőkosarat bélelő papírvágást.

Az olajsütőhöz egy jól megtervezett kézikönyv és egy receptgyűjtemény tartozik. Kezdje azzal, hogy megkóstolja a javasolt ételeket. Ha ez nem elég számodra, biztosan máshol fogsz ihletet meríteni. A gyártó weboldalán a rendelkezésre álló alapanyagokból készült ízletes ételek egész sorát készítette el Önnek, amelyeket Ön is kipróbálhat otthon.

Az irányítás viszonylag egyszerű, és bár kezdetben arra számítottam, hogy a teljes kijelző érintésérzékeny, hamar megértettem mindent a kézikönyv használata nélkül is. 11 előre elkészített program áll rendelkezésére, amelyek között szerepel például a sült krumpli, sült zöldség, hal program, valamint az ételszárító egyedülálló funkciója. Természetesen a sütési időt és a hőmérsékletet igény szerint állíthatja be. Miután egy kicsit megtanulta, hogyan kell dolgozni a készülékkel, megengedheti magának, hogy kísérletezzen.

Tanácsunk

Érdekelnek a légsütők funkciói és az egészséges főzés? Tekintse meg véleményünket a kategória legjobb termékeiről.

Teljesítmény és energiafogyasztás – 10/10

Ha összehasonlítjuk a Cosori Steelt más márkájú forró levegős sütőkkel, akkor az 1700 W-os teljesítmény meglehetősen magas. Ez biztosítja, hogy a készülék gyorsan felmelegszik, és gyakorlatilag azonnal készen áll az ételek magas hőmérsékleten történő főzésére. Természetesen a szárításnál gazdaságosabb módot használ.

Ápolás és karbantartás – 9/10

Ha annyira utálod a takarítást, mint én, akkor igazán szeretni fogod ezt a légsütő szárítót. Csak időnként törölje le a külső burkolatot egy nedves ronggyal. Előnye, hogy a műanyag részek finom mintázatúak, amin nem látszik minden csepp. Ezután időnként políroznia kell a rozsdamentes felületet és a fényes kijelzőt. Szerencsére a kosz nem ragad rá különösebben. De ami egyszerűen nagyszerű, az az, hogy a sütőkosarat mosogatógépben is el lehet mosni. Csak nyissa szét, és várja meg a mosási ciklus végét, lábait az asztalra helyezve. A kosár is tapadásmentes, így általában csak áttörölöd a felületet egy ronggyal, és már meg is vagy vele.

Ha egyáltalán nem akarunk mosogatni, ezt mindig megoldhatjuk úgy, hogy a szárítót sütőpapírral béleljük ki, vagy használjunk megfelelő tepsit. Ez azonban bizonyos mértékig megfosztja Önt a légáramlástól.

Ha pedig nem használja a készüléket, tárolhatja például az élelmiszeres szekrényben. Nem szívja magába a szagokat és 6 kg körüli súlyával könnyen mozgatható.

Szárító funkció – 7/10

A Cosori Steel fő funkciója ezen kívül az élelmiszer szárítási program. A szárító funkciónak köszönhetően készíthet például szárított gyümölcsöt, zöldséget, gombát, házi rántást, vagy gyorsan feldolgozhatja az épp nyító fűszernövényeket. Csak válassza ki a szárítási programot, állítsa be a megfelelő időt és hőmérsékletet. Nem kell semmit sem csatlakoztatni, sem tartozékokat cserélni. A hőmérséklet magassága elegendő mind a hús lassú szárításához, mind a zöldségek és más, magasabb víztartalmú élelmiszerek gyorsabb szárításához.

Nagyon tetszett az időzítő is, ami akár több órára is állítható, és ha betartjuk a receptet, akkor szárítás közben egyáltalán nem kell ellenőrizni a készüléket. Szárításkor is értékelem a csendes működést. Addig nem is tud a készülékről, amíg be nem fejezi a programját és hangjelzést nem ad. Nagyon szeretek főzni, így rögtön találtam ezekhez a hosszú programokhoz egy másik használatot – ez a lassú sütés. Szereti a darált húst, vagy szeretné kipróbálni a sous-vide elkészítést? Akkor a többórás 90 °C-os hőmérsékletű programok a tökéletesek az Ön számára. Az előkészítés során nem kell felügyelnie a szárítót. Igyon egy kávét a kertben, vagy beszélgessen egy baráttal, és néhány óra múlva beléphet a kész ínyenc paradicsomba.

Csak a kis szárítási kapacitásért vonok le pontot. A terméknek határozottan előnyös lenne, ha rácsok vagy polcok kerülnének a sütőkosárba. Ez nagymértékben növelné a kapacitást, és nem hiányozna semmi a kényelmes használathoz. A kosár mérete 23,1 × 22,1 cm, és ha nagyobb mennyiségű ételt szeretnénk szárítani, annak mindenképpen egy klasszikus többszintes szárítót ajánlok. De ha olyan többfunkciós segédeszközt keres, amely a legtöbbször olajsütőként funkcionál, vagy ha nem bánja, ha több tételben készíti a szárított ételt, akkor biztosan nem fog csalódni.

Tanácsunk

Valóban tömegesen akar szárítani? További zöldség- és gyümölcsszárítókért, beleértve a nagy kapacitású termékeket, tekintse meg legjobb szárítógép-összehasonlításunkat.

Légsütő funkció – 9/10

Ahogy mondtam, a Cosori Steel egy 2 az 1-ben forró levegős sütő és szárító. Így nem csak otthoni gomba és gyümölcs szárítására használhatja, hanem klasszikus forrólevegő sütőként is használható egészséges, minimális zsírtartalmú ételek elkészítéséhez és sütéshez. Könnyen készíthet vele ropogósra sült krumplit, sült zöldségeket, steakekek, halat, de langoustint és édes péksüteményeket is. Mindezt minimális zsírtartalommal. Amióta van itthon, szinte minden nap élvezem az aranyra sült krumplit. Határozottan képes kezelni a félkész termékeket, például a halrudakat, a krokettet és a sült sajtokat. A 205 °C-os maximális hőmérséklet alkalmas arra, hogy például egy vásárolt lasagne tálon ropogós kéreg keletkezzen.

Mindenképpen ajánlom a Cosori Steel forrólevegős olajsütő és szárító kombinációját minden olyan főzés szerelmesének, akinek nincs sok helye otthon, vagy valamiért nem szeretne két készüléket vásárolni. Pontosan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket más modellekből hiányolok – magas és alacsony hőmérséklet, valamint egy nagy hatótávolságú időzítő. Ennek köszönhetően gyorsan készíthet tésztában sült csirkeszárnyat, süthet muffint és készíthet aszalt paradicsomot. Tökéletes lesz az alma-, gomba- és zöldség szárítására. A szárítókosár padlóhiányán kívül semmi kivetnivalóm, és már nagyon várom az újabb jó kaját!

Főbb jellemzők Paraméterek
A tartály térfogata: 5,5 l
Max. élelmiszer mennyiség: cca 1,5 kg
Felvett teljesítmény: 1 700 W
Hőmérséklet szabályozás: 65 – 205 °C
Funkce sušení:
Átlátszó fedő: ×
Kijelző:
Időzítő:
Moshatóság mosogatógépben:
Méretek: 31,5 × 40,5 × 32,5 cm
Tömeg: 6,1 kg

Népszerű forrólevegős fritőzök az Árukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.1 (13 szavazat)

Autor recenze

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése