Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Fehér elektronika

A legjobb elektromos főzőlapok 2024-ben – Vélemények

Az elektromos főzőlapok a modern konyhák elengedhetetlen részeivé váltak, és számos innovációval szolgálnak. A széles választékban elérhető modellek között találhatunk kerámia főzőlapokat, beépíthető főzőlapokat, sütő főzőlapokat és kombinált főzőlapokat, mindegyik sajátos előnyökkel és hátrányokkal. Véleményünk szerint a Gorenje IS645BG főzőlap lehet a legideálisabb választás azok számára, akik az újdonságot, megbízhatóságot, funkcionalitást keresik megfizethető áron.

Igényeseknek

Tűzhelytől független indukciós főzőlap PowerFlex főzőfelülettel a maximális teljesítményhez.

Legjobb ár/érték arány

Össze tudsz kapcsolni két egymás mögötti főzőzónát, így létrejön egy nagy főzőfelületet.

Legjobb olcsó

Modern elektromos főzőlap, nagyobb edényekhez is, összeköthető zónákkal.

Legjobb elektromos főzőlapok

Értékelés: Miele KM 7464 FR Főzőlap – elektromos főzőlap PowerFlex felülettel

Miele KM 7464 FR Főzőlap Premium kategória

Zónák száma: 4 | Méret (sz × mé × ma;): 62,6 × 52,6 × 5,2 cm | Tömeg: 11 kg | Fűtési mód: indukció | Szín: fekete | Maximális teljesítmény: 7,3 kW | Zónaméret: Ø 150 – 230 mm | Hozzávetőleges ár: 560 500 Ft

Előnyök
 • Elegáns Design és Minőségi Anyagok
 • Érintőgombos Vezérlés
 • Többfunkciós Zónák
Hátrányok
 • Magasabb ár
 • Esetleges extra karbantartás

A Miele KM 7464 FR főzőlap a német műszaki innováció és kifinomult design remeke. Az indukciós technológia gyors felmelegedést, precíz hőmérséklet–szabályozást és energiatakarékosságot kínál. Az indukciós felület könnyen tisztítható, csak akkor melegszik fel, amikor érintkezik az edénnyel.

A PowerFlex zónák lehetővé teszik különböző méretű edények használatát, növelve a sokoldalúságot. Az érintőképernyős vezérlés könnyen kezelhető, precíz szabályozást biztosít. A modern design stílusosan illeszkedik a konyhába, az üvegfelület elegáns és könnyen tisztítható. A Miele termékek híresek tartósságukról és hosszú élettartamukról, a minőségi garancia biztosítja a megbízható teljesítményt. A Miele KM 7464 FR főzőlap ideális választás azoknak, akik kiváló minőséget és prémium dizájnt keresnek a konyhájukban.

Értékelés: Gorenje IS645BG Főzőlap – összekapcsolható zónák

Gorenje IS645BG Főzőlap Arany középút

Zónák száma: 4 | Méret (sz × mé × ma;): 60 × 52,5 × 5,4 cm | Tömeg: 8,9 kg | Fűtési mód: indukció | Szín: fekete | Maximális teljesítmény: 7,4 kW | Zónaméret: Ø 160 – 210 mm | Hozzávetőleges ár: 159 900 Ft

Előnyök
 • AreaFlex
 • Esztétikus
 • Többféle funkció
Hátrányok
 • Zajos lehet
 • Ár

A Gorenje IS645BG elektromos főzőlap egy magas minőségű, stílusos és funkcionális konyhai eszköz, amely elegáns kialakításával és modern technológiáival kiemelkedik a piacon. A főzőlap szilárd, minőségi anyagokból készült, ami garantálja a hosszú élettartamot és a megbízhatóságot.

Az érintőgombos vezérlés intuitív és könnyen kezelhető, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy precízen szabályozzák a hőmérsékletet és a főzési funkciókat. A többfunkciós zónák lehetővé teszik különböző méretű és alakú edények egyidejű használatát, maximalizálva a főzési sokoldalúságot.

Ezen felül, a főzőlap modern dizájnjával és vonzó külsőjével harmonikusan illeszkedik bármilyen konyhakörnyezetbe.

Értékelés: Electrolux EIV634 – elektromos főzőlap kedvező áron

legjobb-elektromos-fozolap-electrolux-eiv634 Classic kategória

Zónák száma: 4 | Méret (sz × mé × ma;): 59 × 52 × 4,4 cm | Tömeg: 10,8 kg | Fűtési mód: elektromos | Szín: fekete | Maximális teljesítmény: 7,35 kW | Zónaméret: – | Hozzávetőleges ár: 124 900 Ft

Előnyök
 • Egyszerű használat
 • Nagyobb méretű edényekhez is
 • Hatékony melegítés
 • Kerámiafelület
 • Zónák összekapcsolása
 • Kapcsolatteremtés páraelszívóval
Hátrányok
 • Magas áramfogyasztás

Az Electrolux EIV634 egy valóban nagy felülettel büszkélkedhet, melyen négy főzőzóna található. Felülete kerámiából készült, és gombjai érintéssel működnek. Tökéletesen illik minden nagyobb méretű edényhez. Ebben az esetben két zónát össze is köthet, amelyek ez idő alatt egy zónaként működnek. A zónák különlegessége továbbá, hogy akár ovális, kerek vagy szögletes edényben is megfőzi az ételt, a főzőzóna igazodik a formájához és a leghatékonyabban végzi feladatát, egyenletesen melegíti fel az edény alját.

Fontos tudni, hogy a Hob2Hood rendszerű főzőlapok vezeték nélkül is képesek kapcsolatot teremteni az azonos rendszerű páraelszívókkal. Olyannyira összhangban vannak, hogy a páraelszívó  érzékelve a főzőlap intenzitását, hasonló fokozatban működik, így nem kell figyelni külön a páraelszívó beállításaira.
A főzőzóna hőmérsékletét egy gombnyomással állíthatja be. A hozzá tartozó csúszkán ki lehet választani a megfelelő fokozatot, az ujját a megfelelő értékig csúsztatva.

TOP 5 elektromos főzőlap

Miele KM 7464 FR

A 4 főzőzónával, 1 nagy teljesítményű PowerFlex felülettel és a TwinBooster funkciónak köszönhetően a főzés a legmodernebb technológia segítségével valósulhat meg.

A 4 főzőzónával, 1 nagy teljesítményű PowerFlex felülettel és a TwinBooster funkciónak köszönhetően a főzés a legmodernebb technológia segítségével valósulhat meg.

Árat megtekinteni
Gorenje IS645BG

Az AreaFlex főzőlapokon össze tudsz kapcsolni két egymás mögötti főzőzónát, így létrehozva egyetlen hatalmas főzőfelületet. Ennek köszönhetően egyenletesen tudsz megsütni vagy grillezni nagyobb serpenyőkben vagy edényekben levő ételeket.

Az AreaFlex főzőlapokon össze tudsz kapcsolni két egymás mögötti főzőzónát, így létrehozva egyetlen hatalmas főzőfelületet. Ennek köszönhetően egyenletesen tudsz megsütni vagy grillezni nagyobb serpenyőkben vagy edényekben levő ételeket.

Árat megtekinteni
Electrolux EIV634

Fekete színű modern négy főzőzónás elektromos főzőlap, mely nagyobb edényekhez is kiválóan illik a zónák összekötése lehetőségének köszönhetően.

Fekete színű modern négy főzőzónás elektromos főzőlap, mely nagyobb edényekhez is kiválóan illik a zónák összekötése lehetőségének köszönhetően.

Árat megtekinteni
AEG IKE64441FB

Kifinomult design, érintőgombos vezérlés és különböző főzőzónák jellemzik, biztosítva a kényelmes és változatos főzési élményt.

Kifinomult design, érintőgombos vezérlés és különböző főzőzónák jellemzik, biztosítva a kényelmes és változatos főzési élményt.

Árat megtekinteni
Whirlpool WLS7960NE

A főzési területet rugalmasan a kisebb-nagyobb edények méretéhez lehet igazítani, emellett Ön állíthatja be a főzőlap maximális teljesítményét.

A főzési területet rugalmasan a kisebb-nagyobb edények méretéhez lehet igazítani, emellett Ön állíthatja be a főzőlap maximális teljesítményét.

Árat megtekinteni

Népszerű elektromos főzőlapok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a megfelelő főzőlapot?

Az elektromos főzőlap kiválasztása során számos szempontot figyelembe kell venni, hogy maximálisan kielégítse igényeinket. Az egyik legfontosabb tényező a főzőlap mérete. Először is, mérjük le a rendelkezésre álló helyet a konyhában, hogy a főzőlap tökéletesen illeszkedjen a konyhánkba. A szabványos méretek mellett kisebb vagy nagyobb változatok is elérhetők, így minden konyhában megtalálható a megfelelő méretű főzőlap. Vásárlás előtt tájékozódjunk ezek lehetőségéről, amennyiben szükséges, kérjük inkább szakember segítségét!

A lapok száma is kulcsfontosságú tényező. Kis konyhák esetén egy vagy kétlapos főzőlap lehet a logikus választás, míg a nagyobb konyhákban érdemes akár több lapot választani, hogy egyszerre több ételt is elkészíthessünk. A lapok számának kiválasztása tehát az elérhető tér és a főzési szokások függvényében változhat. Vizsgáljuk meg, melyik az, amelyik legjobban illeszkedik mindennapi életünkbe.

Fontos szempont továbbá a főzőlap teljesítménye, mely a felfűtési időt és a maximális hőmérsékletet jelenti. Az energiahatékonyság is kiemelkedő fontosságú, hiszen idővel ez jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. Mindemellett az is meghatározó, hogy az érintőgombos vagy mechanikus vezérlést részesítsük előnyben, a kényelmi szempontok alapján.

Összességében a megfelelő elektromos főzőlap kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet, a lapok számát, a teljesítményt és a vezérlés típusát, hogy az otthoni főzés a lehető leghatékonyabb és legkényelmesebb legyen.

top elektromos főzőlapjai

Főzőlapok alakja, multizónás készülékek

Az elektromos főzőlapok alakja alapvetően meghatározza a funkcionalitást és esztétikát. A hagyományos négyzetes, kerek vagy ovális formák mellett a többzónás megoldások különleges lehetőségeket kínálnak. Ezek a főzőlapok olyan innovációkat hordoznak magukban, amelyek lehetővé teszik különböző méretű és alakú főzőzónák egyidejű használatát.

A többzónás főzőlapok kiváló rugalmasságot nyújtanak a konyhai munkához. Az egyes zónák függetlenül szabályozhatók, így egyszerre különböző méretű edényeket és serpenyőket lehet használni, ezáltal lehetőség nyílik egyszerre több fogás elkészítésére.

A változatos alakok és méretek lehetővé teszik, hogy a többzónás főzőlapok harmonikusan illeszkedjenek bármilyen konyhai elrendezésbe. A grillezéshez nagyobb felületre van szükség? Vagy esetleg kisebb serpenyővel szeretnénk valamit pirítani? A többzónás főzőlapok mindezekre lehetőséget adnak, megnyitva az utat a változatos és ízletes ételek készítése felé.

Az ilyen főzőlapok további előnye, hogy időt és energiát is takarítanak meg. A többzónás kialakítás lehetővé teszi, hogy egyidejűleg különböző hőmérsékleten főzzünk, optimalizálva ezzel a főzési időt és minimalizálva az energiafelhasználást. Összességében a többzónás elektromos főzőlapok a konyhai kreativitás és hatékonyság egyensúlyát teremtik meg, és ideális választást nyújtanak azok számára, akik szeretnek változatosan főzni.

Energiafelhasználás

Az elektromos főzőlapok fogyasztása kulcsfontosságú szempont, amikor a konyhai eszköz kiválasztásáról van szó. A fogyasztás az energiatakarékosság és a költséghatékonyság szempontjából is meghatározó tényező. A modern elektromos főzőlapok igyekeznek szem előtt tartani az energiahatékonyságot, ami azt jelenti, hogy optimalizálják és minimalizálják az energiafelhasználást.

Az okos vezérlőrendszerek és a fejlett technológia lehetővé teszik a főzőlapok számára, hogy gyorsan felmelegedjenek és hatékonyan működjenek. Az energiafelhasználás terén elért fejlődéseknek köszönhetően ezek a főzőlapok hatékonyan segítik a felhasználókat a költségek csökkentésében, miközben magas teljesítményt nyújtanak.

Az energiaosztályok és az energiafogyasztási adatok figyelembevételével a vásárlók könnyen kiválaszthatják a saját igényeiknek leginkább megfelelő elektromos főzőlapot.

top 5 elektromos főzőlapjai

Kezelőfelület

Az érintőpaneles és mechanikus főzőlapok két különböző vezérlési technológiát kínálnak, mindkettő saját előnyökkel és egyedi jellemzőkkel rendelkezik.

Az érintőpaneles főzőlapok a modern technológia és stílus manifesztációja. Ezek az eszközök érzékeny érintőfelülettell rendelkeznek, amelyeken könnyedén és precízen lehet beállítani a hőmérsékletet és az egyéb funkciókat. Az érintőpaneles vezérlés intuitív és könnyen kezelhető, valamint a lapok sima felülete miatt könnyen tisztítható. Ez a modern megoldás gyors reakcióidőt és esztétikus kialakítást kínál, emellett a legújabb technológiával rendelkezik.

A mechanikus főzőlapok hagyományosabb vezérlési opciót nyújtanak. Ezek a lapok gombokkal vagy forgószabályozókkal vannak felszerelve, és a hőmérsékletet manuálisan állíthatjuk be. A mechanikus vezérlés egyszerű és megbízható, így azoknak is ideális választás, akik szeretik a hagyományos kezelést és a bevált, egyszerű megoldásokat. Emellett ezek a főzőlapok általában könnyen karbantarthatók és tartósak.

Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei, és a választás személyes preferenciánkra épül. Az érintőpaneles főzőlapok modern megjelenést és kifinomult vezérlést kínálnak, míg a mechanikus főzőlapok a hagyomány és megbízhatóság jegyében szolgálnak. Érdemes figyelembe vennünk az egyéni igényeinket és preferenciánkat, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb főzőlapot, amely összhangban van a konyhai szokásainkkal.

Tippünk

Amennyiben főzőlapunkat lecseréljük, a használatban lévő edényeinket is érdemes megvizsgálni, hogy teljesen kompatibilis legyen legújabb szerzeményünkkel. Az alábbiakban különböző edénykészelek kiválasztásában segítünk: A legjobb konyhai edénykészletek.

Milyen árkategóriákról is beszélünk?

Fontos kiemelni, hogy az árkategória csak tájékoztató jellegű, mindenkinek magához mérten kell mérlegelnie, hogy mi az, amit megengedhet magának, vagy mi az, amibe szeretne beruházni vásárlás során.

Magas árkategória – 360.000 Ft–tól

A magasabb árkategóriába tartozó elektromos főzőlapok a prémium kialakítás, fejlett technológia és kiváló teljesítmény kombinációját kínálják. Ezek a főzőlapok gyakran rendelkeznek érintőképernyős vezérléssel, okos funkciókkal és extra szolgáltatásokkal, mint például a beágyazott szenzorok és pontos hőszabályozás. Az ilyen típusú főzőlapok kifinomult dizájnjuknak és a legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak esztétikusak, hanem hatékonyak és a konyhai munkafolyamatokat is optimalizálják, így hosszú távon értékálló beruházásnak számítanak.

Közepes árkategória – 120.000–360.000 Ft

A közepes árkategóriába tartozó elektromos főzőlapok a megbízható teljesítmény és megfizethetőség harmonikus egyensúlyát nyújtják. Ezek a készülékek kielégítik a középhaladó felhasználók igényeit anélkül, hogy az áruk túlzottan magas lenne. Általában rendelkeznek számos alapvető funkcióval, mint például a mechanikus vagy érintőgombos vezérlés, különböző főzőzónákkal és hőfokszabályozással.

A közepes kategóriájú főzőlapok olyanok, mint a jó ár–érték arány képviselői. Kompakt méretük és kényelmes funkcióik ideálisak a kisebb vagy átlagos méretű konyhák számára. Ezek a főzőlapok hatékonyak és tartósak, de nem terhelik meg túlságosan a költségvetést. Azok számára, akik értékelik a megbízhatóságot és a közepes funkcionalitást, ezek a gépek jó választást kínálnak.

Alacsony árkategória – 120.000 Ft és alatta

Az alacsony árkategóriába tartozó elektromos főzőlapok a költséghatékonyság és minimális beruházás szimbólumai. Bár egyszerűbb funkciókkal rendelkeznek, mint a magasabb kategóriák, mégis kielégítik azoknak az igényeit, akik alapvető főzési feladatokra használják őket. Általában mechanikus vezérléssel és egyszerűbb kialakítással rendelkeznek, ami széles körű használatot tesz lehetővé a kezdők és kisebb költségvetéssel rendelkezők számára.

Az alacsony kategóriájú főzőlapok ideálisak lehetnek olyan környezetekben, ahol a konyhai felszerelések minimálisak, és az egyszerűség az elsődleges szempont.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.4 (10 szavazat)

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése