Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Recenze

Cosori CMC-CO601 multifunkciós gyorsfőző értékelése

Cosori Pressure Cooker, 5,7 literes Gyorsfőző

Mindenki, aki sok időt tölt a konyhában, egyetért velünk abban, hogy a modern “okos” konyhai eszközök megkönnyítik és felgyorsítják a főzést. A Cosori gyártó CMC-CO601 multifunkciós gyorsfőző lecseréli a régi nagymamától örökölt kuktát, a gőzölő edényt a gombócokhoz, megfőzi a puha rizst, megsüti a sajttortát, vagy úgy használható, mint egy hagyományos, kiváló minőségű fazék vagy tapadásmentes serpenyő. Az 5,7 literes kapacitásnak köszönhetően egy egész család számára készíthet ételt. Lehetőségem volt részletesen tesztelni a gyorsfőzőt, és egy hónap használat és tucatnyi elkészített étel után szívesen megosztanám tapasztalataimat.

9.7

Kiváló

Tökéletes és átgondolt készülék, amelyről nem túlzás azt mondani, hogy a konyhában a legtöbb felszerelést képes helyettesíteni. A rizst már nem fogom másként elkészíteni. Talán a ropogós hús sütését kivéve, amelyhez még be kell szereznem egy forrólevegős sütőt, a multifunkciós gyorsfőző lett az elsődleges megoldásom sós és édes ételekhez, valamint levesekhez. Ajánlom ajándéknak is valakinek, aki szeret főzni, vagy akár valakinek, akinek muszáj főznie, és örülne, ha az egyszerűbb és gyorsabb lenne. A gyorsfőző betétje könnyen tisztítható kézzel és mosogatógépben is.

Minőség és dizájn
10
A csomag tartalma
9
Kezelés és működési programok
10
Főzés
10
Használati útmutató és mobilalkalmazás
10
Térfogat és teljesítmény
9
Gondozás és tisztítás
10
Előnyök
 • Multifunkcionalitás: 14 üzemmód
 • Kettős égésvédelemmel ellátott fedél
 • Késleltetett indítás és melegen tartás funkció
 • Könnyű tisztítás
 • Kompakt kialakítás
 • Könnyű és biztonságos használat
Hátrányok
 • Egyes eljárások további tartozékok beszerzését igénylik (pl. Sous Vide zacskók, sütőforma).
 • A rácsra csak egészen kicsi sütőforma fér el (max. ~ 16 cm).

Minőség és dizájn – 10/10

A Cosori gyorsfőző masszív kartondobozban érkezik, habszivacs betétek között és műanyag fóliába csomagolva, hogy megvédje a karcolásoktól. A kábel egy külön rekeszben található a habszivacs betétben. Minden tartozék külön van csomagolva. Azt kell mondanom, hogy a készülék csomagolása szilárd és bizalmat keltő, hogy a szállítás során vagy a mindig siető futárok gondatlan kezelése mellett sem sérül meg.

A fazék dizájnja nagyon tetszik. Elegáns megjelenésű. Most már van mentségem arra, hogy beszerezzek egy modern konyhát, hogy a gyorsfőző jobban illeszkedjen bele. A teste rozsdamentes acélból készült és ujjlenyomat–álló. A multifunkciós főzőedény tálja kiváló minőségű anyagból készült, tapadásmentes felülettel. A fedél szelepekkel van felszerelve a gyors nyomás és gőz kiengedésére, valamint egy jelzővel, amely mutatja a helyes zárást. A gyorsfőzővel együtt néhány alapvető tartozékot is kap, így azonnal nekiláthat az első kísérleteknek

A csomag tartalma – 9/10

A multifunkciós gyorsfőzővel együtt a következőket kapja:

 • magát a gyorsfőző fazekat
 • kivehető tálat
 • fedelet zárómechanizmussal a nyomás alatti használathoz
 • tápkábelt
 • mérőpoharat
 • pároló rácsot
 • műanyag spatulát az ételek keveréséhez
 • műanyag merőkanalat folyékony ételekhez
 • használati útmutatót és rövid útmutatót 5 nyelven
 • receptkönyvet 5 nyelven, amely tartalmaz egy QR–kódot az ingyenes receptalkalmazás letöltéséhez

A csomag tartalma teljesen elegendő a legtöbb eljáráshoz, de néhány üzemmódhoz további tartozékokra van szükség, például speciális műanyag zacskókra a Sous Vide programhoz vagy sütőformára a Cake program desszertjeinek elkészítéséhez. Lehetséges, hogy mivel a Cosori elsősorban forrólevegős fritőz gyártásával foglalkozik, jelenleg nem kínál további eredeti tartozékokat a gyorsfőző fazékhoz. Nem jelent azonban problémát bármely gyártó zacskóit vagy formáit használni.

Kezelés és működési programok – 10/10

A Cosori gyorsfőző áttekinthető és felhasználóbarát érintőképernyővel rendelkezik, amely könnyen kezelhető. Csak ki kell választania a kívánt programot és beállítani a főzési időt. Néhány program lehetővé teszi a hőmérséklet egyéni beállítását, így a főzési folyamatot az Ön igényeihez igazíthatja, míg a nyomásos programok közül választhat a magas és az alacsony nyomás között.

A készülék 14 főzési programot kínál, ebből 8 nyomásos és 5 nem nyomásos program. A mód kiválasztása, a főzés megkezdése és befejezése, valamint a fedél lezárása a nyomásos programok használatakor hangjelzésekkel van kísérve, ami praktikus.

Tippünk

Nagyszerű megoldás a gyorsfőző oldalán található fedéltartó, ahová a főzés közben leteheti a fedőt. Előny a késleltetett indítás és a melegen tartás programok jelenléte, amelyek lehetővé teszik, hogy ízletes vacsorát készítsen a megfelelő időben, miközben elfoglalt a saját ügyeivel, és megakadályozzák az étel kihűlését, ha még nem érkezett meg minden vendég.

Nyomásos programok:

 • Pressure Cook (Főzés nyomással)
 • Rice (Rizs)
 • Steam (Párolás)
 • Cake (Tortasütés)
 • Oatmeal/Porridge (Zabpehely/kása)
 • Stew/Broth (Ragu/leves)
 • Bean/Grain (Bab/gabonafélék)
 • Meat/Poultry (Hús/baromfi)

Nyomás nélküli programok:

 • Slow Cook (Lassú főzés)
 • Sauté (Párolás)
 • Yoghurt (Joghurt)
 • Sous Vide
 • Keep Warm (Melegen tartás)
 • Főzés – 10/10

A készülék tökéletesen alkalmas párolt ételek, levesek, rizs és rizottó főzésére. A rizs mindig tökéletes lesz – könnyű és levegős, de ugyanakkor jól tartja az alakját. Véleményünk szerint ilyen rizst hagyományos fazékban szinte lehetetlen főzni. A rizottó pedig finom és krémes lesz, mint egy olasz étteremben. Ne feledje azonban, hogy nem minden rizsfajta alkalmas rizottó készítésére

A Meat/Poultry program nyomás segítségével lehetővé teszi, hogy omlós marhapörköltet készítsen mindössze egy óra alatt.

Kisebb meglepetés volt számunkra a Cake program, amely hagyományosan sütemény sütési módként hangzik, de ebben a multifunkciós főzőben ez a program nyomással működik, ami víz hozzáadását igényli. Ennek ellenére a sajttorta (cheesecake) kitűnő lett. Véleményünk szerint ez a program különösen azokhoz a desszertekhez és süteményekhez alkalmas, amelyeknél fontos a nedvesség megtartása.

A Sauté program helyettesíti a serpenyőt, és lehetővé teszi zöldségek, húsok, tenger gyümölcsei, halak gyors sütését, rántotta készítését és egyéb ételek elkészítését. Beállíthatja a saját hőmérsékletét. Természetesen ezt a programot fedő nélkül használják.

Az univerzális nyomásprogramot (Pressure Cook) használtam levesek főzésére, amely körülbelül 10 percig tart.

A Cosori nyomásos multifunkciós gxorsfőzőben sokoldalúságának köszönhetően lehetővé teszi különféle ételek elkészítését, és számos konyhai eszközt helyettesíthet.

Tanácsunk

Ha leggyakrabban ropogós csirkét vagy hasábburgonyát készít, inkább válassza a forrólevegős fritőzt.

Használati útmutató és mobilalkalmazás – 10/10

Érdemes elolvasni a használati útmutatót, mivel a programok között alapvető különbségek vannak, és nem mindig lehet a nevükből kikövetkeztetni a funkciójukat. Ajánlott áttekinteni az alapvető biztonsági szabályokat is, különösen azoknak, akiknek nincs tapasztalatuk a nyomás alatti főzéssel kapcsolatban, mivel ez mégiscsak egy gyorsfőző.

Az ingyenes VeSync alkalmazásban hozzáférhet a Cosori gyorsfőzőhöz készített receptekhez. Itt saját recepteket is létrehozhat és elmentheti őket az alkalmazásba, valamint megjelölheti kedvenc receptjeit, hogy gyorsan megtalálja őket újra. Különösen a kezdőknek, akik most ismerkednek a multifunkciós gyorsfőzővel, javasoljuk, hogy kövessék a használati útmutatót és a recepteket, hogy hatékonyan és biztonságosan használják a készüléket. Az ehhez a recenzióhoz felhasznált receptek többsége is ebből az ingyenes alkalmazásból származik.

Térfogat és teljesítmény – 9/10

Az 5,7 literes multifunkciós gyorsfőző térfogata lehetővé teszi, hogy 4–6 személyre készítsen ételeket, ami ideális családok számára. Nagy adagokat készíthet levesekből, húsokból, párolt ételekből és más fogásokból. Természetesen nem probléma kisebb adagokat, egy vagy két személyre szóló ételeket is főzni. A magas teljesítmény gyors felmelegedést és hatékony főzést biztosít. A gyorsfőző képes magas nyomás elérésére, amely lerövidíti a főzési időt és megőrzi a tápanyagokat.

A térfogat kivételt képez a sütemények sütése esetén, ahol a belső rács alakja korlátozza a sütőforma méretét. A gyártó szerint a sütőforma maximális átmérője 15 cm lehet. Nekem sikerült egy 16 cm átmérőjű formát is használni. Ilyen esetben 6 embernek egy kicsit diétásabb sajttorta szelet jut.

Paraméter Adatok
Táplálás AC 220–240V, 50/60Hz
Teljesítmény 1100 W
Nyomástartomány Alacsony nyomás: 2,9 – 12,3 psi
Magas nyomás: 5,8 – 12,3 psi
Méretek 32,0 × 34,0 × 31,7 cm (hosszúság × szélesség × magasság)
Térfogat 5,7 l
Súly 5,4 kg

Gondozás és tisztítás – 10/10

A Cosori gyorsfőző karbantartása meglehetősen egyszerű. A fedőt és a belső tálat mosogatógépben is el lehet mosni. A multifunkciós gyorsfőző testét nedves ruhával kell letörölni. A kijelzőt és a vezérlőpanelt puha, száraz ruhával törölje át.

Ne használjon durva tisztítószereket vagy súrolóeszközöket a tisztításhoz. A belső tál felülete tapadásmentes, és könnyen megsérülhet. Természetesen a vizet ne öntse máshová, mint a tálba, amely alatt az elektromos fűtőspirál található.

Kedvelt elektromos főzőedények az Arukereso.hu oldalán

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor recenze

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése