Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Egyéb

Norton 360 Deluxe vírusirtó – értékelés

Norton 360 Deluxe vírusirtó - értékelés

A Norton vírusirtó szoftverek a számítógépes szoftverek fejlesztésével foglalkozó amerikai NortonLifeLock vállalat műhelyéből kerülnek ki. Ez a cég 1982 óta tevékenykedik és az évek során ez a vírusirtó sikeresen elterjedt világszerte.

Az egyik legjobb Norton vírusirtó véleményünk szerint a Norton 360 Deluxe csomag, amely számítógépének és más műszaki cikkeinek is képes védelmet nyújtani. Az alábbi, részletekbe menő értékelés keretein belül bemutatjuk önnek a Norton 360 Deluxe vírusirtó alapjait és a tesztelése során szerzett tapasztalatainkat.

Norton 360 Deluxe

A Norton 360 Deluxe vírusirtó programot azért fejlesztették ki, hogy többrétegű védelmet biztosítson eszközei számára és gondoskodjon személyes adatainak védelméről. Ez a program védelmet nyújt okostelefonjainak, táblagépeinek és PC-inek az online banki ügyintézés, böngészés és vásárlás során a vírusok, zsarolóprogramok, az adathasználat és az egyéb fenyegetettségekkel szemben.

Norton 360 deluxe hu

A csomag 49,99 euróért az első évben, majd 104,99 euró/év vásárolható meg és akár 5 különböző eszköz védelmét is elláthatja. Működik Windows, Mac, Android és iOS operációs rendszerekkel is.

Norton 360 deluxe hu 1 év

A Norton weboldalán hivatalos, magyar nyelvű támogatás várja, ahol választ kaphat a telepítéssel vagy a vírusirtó használatával kapcsolatban felmerült kérdéseire. A vállalat kínálatában van egy olcsóbb verzió, a Norton 360 Standard (az első évben 29,99 euró, majd 74,99 euró) 1 eszköz védelmére és egy drágább verzió a Norton 360 Premium (az első év 59,99 euró, majd 114,99/év).
A vállalat garantálja a vírusirtó program árának visszatérítését, ha a program nem képes hatékonyan eltávolítani az összes vírust eszközeiről.

Telepítés és kezelőfelület – 9,5/10

A Norton 360 Deluxe egy egyszerűen telepíthető víruskereső program. Az installáció előtt regisztrálnia kell a Norton honlapján, majd elég megadnia az e-mail címét és a jelszavát. A kért adatok beírása után a vírusirtó program könnyen letölthető. A telepítő program kb. 5 MB helyet foglal el a tárhelyen, a telepített program kb. 586 MB-ot.

Norton 360 Deluxe

A vírusirtó program telepítését követően egy angol nyelvű menü jelenik meg a képernyőn. Sajnos magyar nyelvű verziója még nincs a programnak, de ha valaki segítségével beállítja a kezelőfelületen a különböző funkciókat, a későbbiekben a program, beállított időközökben mindent elvégez. A vírusadatbázis frissítése is automatikusan történik.

Norton LifeLock

Funkciók és lehetőségek – 9/10

A Norton 360 Deluxe vírusirtó első indításakor egy kínálat jelenik meg néhány választható feladattal. Ellenőrizheti a készüléke biztonsági állapotát, elindíthatja a VPN-en keresztüli védelmet, biztonsági mentést végezhet a felhő alapú tárhelyre, beállíthatja a jelszókezelőt vagy a szülői felügyeletet.

A legjobb az egészben, hogy a legtöbb feladathoz csak egyetlen egy klikkelés szükséges. Egy kattintással ellenőrizheti a számítógép, a mobiltelefon vagy a tablet állapotát, egy klikkel csatlakozhat egy hollandiai, németországi vagy más országban található területhez a VPN szolgáltatás keretein belül.

Norton 360 Deluxe vírusirtó

A Norton Password Manager és a biztonsági mentés indításához ugyan ki kell tölteni egy rövid kis kérdőívet, de viszonylag gyorsan megbirkózik mindennel egy kezdő is. A tesztelés során a vírusirtó mindig gyorsan reagált. Soha nem omlott össze és nem sikerült felfedeznünk semmilyen műszaki problémát.

Számítógép védelme – 10/10

Az ismételt mélytesztek során a Norton vírusirtó néhány problémára hívta fel a figyelmünket. A vírusokat a vírusirtó szerencsére azonnal el is távolította és a következő teszt már probléma nélkül futott le. Tehát a Norton 360 Deluxe működik, ahogy kell. A számítógép újraindítása után is megfelelően működött, nem törlődött semmilyen adat és az alkalmazások sem váltak működésképtelenné.

A vírusirtó funkciói között megtalálhatja az adott készülék teljesítményének beállítását és az alkalmazás elindítását az operációs rendszer indulásakor. Emellett kitörölheti az ideiglenes fájlokat a böngészőben, optimalizálhatja a merevlemezt, beállíthatja a hozzáférést a webkamerához, a tűzfalat és még sok más műveletet is végezhet.

Norton 360 Deluxe vírusirtó

Ha a fenti feladatok közül egyik sem mond önnek semmit, ne aggódjon. A Norton 360 Deluxe vírusirtó a telepítés után mindent magától bekapcsol, hogy maximális védelmet nyújtson a készülékének. A legfontosabb védelmi elemeket lényegében automatikusan aktiválja, tehát nem is kell semmivel foglalkozni. Ez egy elég nagy előny, amelyet főleg a kezdőknek és az idősebb embereknek jön jól, akiknek egyébként sem mondanak semmit ezek a fogalmak.

Azt is megnéztük, hogy mi a véleményük a külföldi kollégáknak erről a vírusirtóról. A Tomsguide weboldal 4,5/5 értékelést adott neki és a PCmag tesztjén is nagyon jó eredményeket ért el.

Hardver és tapasztalati követelmények – 10/10

A Norton 360 Deluxe vírusirtó letöltése után a szoftver 586 MB helyet foglal el a merevlemezen. Néhány konkurens vírusirtó akár kétszer ekkora méretet is ölthet. Éppen ezért ebből a szempontból is elégedettek vagyunk. A teszt indítása után nem vettük észre, hogy a számítógép bármikor is akadozott volna, a rendszer sem vált instabillá és más problémákat sem tapasztaltunk. A mélyellenőrzés ideje 15 – 20 perc között mozgott.

A Norton 360 Deluxe vírusirtót ezért nagyon pozitívan értékeljük. Nincs okunk a panaszra. A telepítés gyorsan végbement, a vírusirtó nem foglal sok helyet a lemezen és az ellenőrzés során a számítógép megfelelően működött tovább. Persze fel kell hívnunk rá a figyelmet, hogy ez attól is függ, hogy milyen számítógéppel rendelkezik. Mi személy szerint egy gamer asztali számítógépen futtattuk.

Norton 360 Deluxe vírusirtó

Kipróbáltuk a mobil vírusölőt is és csupa pozitív tapasztalataink voltak. Elég elküldeni egy e-mailt, letölteni az Android vagy iOs operációs rendszer számára készült applikációt a mobiltelefonba és telepíteni a programot.

HW követelmények számítógép esetében:

 • Processzor: Windows 10/8/7 operációs rendszer esetében: 1 GHz
 • Windows 10: 2 GB (minimum 512 MB RAM – a Recovery Tool eszközhöz szükséges)
 • Windows 8/7: 1 GB (32 bit) vagy 2 GB (64 bit) (minimum 512 MB RAM – a Recovery Tool eszközhöz szükséges)
 • 300 MB szabad tárhely a merevlemezen

Támogatott böngészők:

 • Microsoft Internet Explorer 8.0 vagy újabb verzió
 • Microsoft Edge
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome

HW követelmények mobiltelefon esetében:

 • Android 4.1 vagy újabb verzió
 • iPhone vagy iPad, aktuális iOs operációs rendszerrel (illetve legfeljebb kettővel régebbi verzióval)
 • 15 MB szabad tárhely

Norton 360 Deluxe

Záró értékelés

A Norton 360 Deluxe a legjobb vírusirtó a tesztelt vírusirtók közül. Egyszerűen telepíthető, véd a vírusokkal és kártékony szoftverekkel szemben, védi a jelszavakat és biztonságot nyújt a VPN-en keresztül. Kezdőknek és igényesebb felhasználóknak is ajánljuk. Ráadásul ezért az árért 5 készüléken használhatjuk.

Előnyök
 • Gyors és egyszerű telepítés
 • Számos funkció
 • Alacsony HW követelmények
 • Korlátlan VPN
 • Minőségi és önálló tűzfal
 • Támogatja a Windows, az Android, a MacOS és az iOS operációs rendszereket
 • Licenc 5 készülékhez
Hátrányok
 • Nincs online chat
 • Magasabb ár
 • Csak angol verzió létezik

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.5 (10 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése