Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Norton 360 Deluxe vírusirtó – értékelés

Datum 8.9.2020

Norton 360 Deluxe vírusirtó - értékelés

A Norton vírusirtó szoftverek a számítógépes szoftverek fejlesztésével foglalkozó amerikai NortonLifeLock vállalat műhelyéből kerülnek ki. Ez a cég 1982 óta tevékenykedik és az évek során ez a vírusirtó sikeresen elterjedt világszerte.

Az egyik legjobb Norton vírusirtó véleményünk szerint a Norton 360 Deluxe csomag, amely számítógépének és más műszaki cikkeinek is képes védelmet nyújtani. Az alábbi, részletekbe menő értékelés keretein belül bemutatjuk önnek a Norton 360 Deluxe vírusirtó alapjait és a tesztelése során szerzett tapasztalatainkat.

1Norton 360 Deluxe

Norton 360 Deluxe vírusirtó nagyszerű választás egy átlagos, internetező felhasználó számára, aki gyakran van kitéve a különféle, interneten előforduló veszélyeknek. A csomag, amelyet teszteltünk, már 49,99 euróért (körülbelül 16 000 Ft) beszerezhető, amely esetében az egy évre szóló licencet 5 számítógép (Windows vagy Mac operációs rendszerrel), okostelefon vagy tablet veheti igénybe. Természetesen vehet ettől olcsóbb vagy drágább licencet is, ha más elvárásai vannak.

Norton 360 Deluxe

A vállalat ráadásul azt is ígéri, hogy ha a szoftver nem tudja hatékonyan eltávolítani az összes vírust a készülékéről, visszatérítik a vírusirtó árát. Ezt a nagyszerű hozzáállást egyrészt nagyban értékeljük, másrészt azt is bizonyítja, hogy a fejlesztők teljes mértékben kiállnak a termékük mellett.

TippünkTippünk

A népszerű Alza.hu webáruház még kedvezőbb áron kínálja ennek a szoftvernek az első és a második változatát is.

Kisebb hátrány, hogy a kedvező ár csak az első évre szól (illetve az első két évre, attól függően, hogy melyik csomagot választja), ezután pedig már a teljes összeget kell állni, amely évente 89,99 eurót (körülbelül 32 000 Ft) jelent.

Norton 360 Deluxe

A Norton weboldalán hivatalos, magyar nyelvű támogatás várja, ahol választ kaphat a telepítéssel vagy a vírusirtó használatával kapcsolatban felmerült kérdéseire. Ha nem sikerül megtalálnia a kérdésére a választ, töltse ki a kapcsolattartási űrlapot és írja meg a kérdését vagy kívánságát.

2Telepítés és kezelőfelület – 9,5/10

A Norton 360 Deluxe telepítése nagyon egyszerű. Míg az előző verziók esetében rengeteg információt kellett kitölteni, a jelenlegi verziónál elég megadni az e-mail címet és a jelszót. Miután kitöltöttük ezeket az adatokat, a vírusirtó kényelmesen letölthető. A telepítőfájl körülbelül 5 MB helyet foglal el a merevlemezen.

Norton 360 Deluxe

Az első lépések után a menü jelenik meg a képernyőn. A magyar nyelv sajnos nem elérhető, de remélhetőleg az angol nyelv már manapság nem okoz gondot egyetlen átlagos felhasználó számára sem. Nekünk kimondottan tetszik, hogy a vírusirtót közvetlenül a számítógépünkre vagy más készülékre is telepíthetjük. Tehát azonnal telepítheti a telefonjába a védelmet. Hát nem nagyszerű?

Norton LifeLock

3Funkciók és lehetőségek – 9/10

A Norton 360 Deluxe vírusirtó első indításakor egy kínálat jelenik meg néhány választható feladattal. Ellenőrizheti a készüléke biztonsági állapotát, elindíthatja a VPN-en keresztüli védelmet, biztonsági mentést végezhet a felhő alapú tárhelyre, beállíthatja a jelszókezelőt vagy a szülői felügyeletet.

A legjobb az egészben, hogy a legtöbb feladathoz csak egyetlen egy klikkelés szükséges. Egy kattintással ellenőrizheti a számítógép, a mobiltelefon vagy a tablet állapotát, egy klikkel csatlakozhat egy hollandiai, németországi vagy más országban található területhez a VPN szolgáltatás keretein belül.

Norton 360 Deluxe vírusirtó

A Norton Password Manager és a biztonsági mentés indításához ugyan ki kell tölteni egy rövid kis kérdőívet, de viszonylag gyorsan megbirkózik mindennel egy kezdő is. A tesztelés során a vírusirtó mindig gyorsan reagált. Soha nem omlott össze és nem sikerült felfedeznünk semmilyen műszaki problémát.

4Számítógép védelme – 10/10

Az ismételt mélytesztek során a Norton vírusirtó néhány problémára hívta fel a figyelmünket. A vírusokat a vírusirtó szerencsére azonnal el is távolította és a következő teszt már probléma nélkül futott le. Tehát a Norton 360 Deluxe működik, ahogy kell. A számítógép újraindítása után is megfelelően működött, nem törlődött semmilyen adat és az alkalmazások sem váltak működésképtelenné.

A vírusirtó funkciói között megtalálhatja az adott készülék teljesítményének beállítását és az alkalmazás elindítását az operációs rendszer indulásakor. Emellett kitörölheti az ideiglenes fájlokat a böngészőben, optimalizálhatja a merevlemezt, beállíthatja a hozzáférést a webkamerához, a tűzfalat és még sok más műveletet is végezhet.

Norton 360 Deluxe vírusirtó

Ha a fenti feladatok közül egyik sem mond önnek semmit, ne aggódjon. A Norton 360 Deluxe vírusirtó a telepítés után mindent magától bekapcsol, hogy maximális védelmet nyújtson a készülékének. A legfontosabb védelmi elemeket lényegében automatikusan aktiválja, tehát nem is kell semmivel foglalkozni. Ez egy elég nagy előny, amelyet főleg a kezdőknek és az idősebb embereknek jön jól, akiknek egyébként sem mondanak semmit ezek a fogalmak.

Azt is megnéztük, hogy mi a véleményük a külföldi kollégáknak erről a vírusirtóról. A Tomsguide weboldal 4,5/5 értékelést adott neki és a PCmag tesztjén is nagyon jó eredményeket ért el.

5Hardver és tapasztalati követelmények – 10/10

A Norton 360 Deluxe vírusirtó letöltése után a szoftver 586 MB helyet foglal el a merevlemezen. Néhány konkurens vírusirtó akár kétszer ekkora méretet is ölthet. Éppen ezért ebből a szempontból is elégedettek vagyunk. A teszt indítása után nem vettük észre, hogy a számítógép bármikor is akadozott volna, a rendszer sem vált instabillá és más problémákat sem tapasztaltunk. A mélyellenőrzés ideje 15 – 20 perc között mozgott.

A Norton 360 Deluxe vírusirtót ezért nagyon pozitívan értékeljük. Nincs okunk a panaszra. A telepítés gyorsan végbement, a vírusirtó nem foglal sok helyet a lemezen és az ellenőrzés során a számítógép megfelelően működött tovább. Persze fel kell hívnunk rá a figyelmet, hogy ez attól is függ, hogy milyen számítógéppel rendelkezik. Mi személy szerint egy gamer asztali számítógépen futtattuk.

Norton 360 Deluxe vírusirtó

Kipróbáltuk a mobil vírusölőt is és csupa pozitív tapasztalataink voltak. Elég elküldeni egy e-mailt, letölteni az Android vagy iOs operációs rendszer számára készült applikációt a mobiltelefonba és telepíteni a programot.

HW követelmények számítógép esetében:

 • Processzor: Windows 10/8/7 operációs rendszer esetében: 1 GHz
 • Windows 10: 2 GB (minimum 512 MB RAM – a Recovery Tool eszközhöz szükséges)
 • Windows 8/7: 1 GB (32 bit) vagy 2 GB (64 bit) (minimum 512 MB RAM – a Recovery Tool eszközhöz szükséges)
 • 300 MB szabad tárhely a merevlemezen

Támogatott böngészők:

 • Microsoft Internet Explorer 8.0 vagy újabb verzió
 • Microsoft Edge
 • Mozilla Firefox
 • Google Chrome

HW követelmények mobiltelefon esetében:

 • Android 4.1 vagy újabb verzió
 • iPhone vagy iPad, aktuális iOs operációs rendszerrel (illetve legfeljebb kettővel régebbi verzióval)
 • 15 MB szabad tárhely

Norton 360 Deluxe

6Záró értékelés

A Norton 360 Deluxe a legjobb vírusirtó a tesztelt vírusirtók közül. Egyszerűen telepíthető, véd a vírusokkal és kártékony szoftverekkel szemben, védi a jelszavakat és biztonságot nyújt a VPN-en keresztül. Kezdőknek és igényesebb felhasználóknak is ajánljuk. Ráadásul ezért az árért 5 készüléken használhatjuk.

Előnyök
 • Gyors és egyszerű telepítés
 • Számos funkció
 • Alacsony HW követelmények
 • Korlátlan VPN
 • Minőségi és önálló tűzfal
 • Támogatja a Windows, az Android, a MacOS és az iOS operációs rendszereket
 • Licenc 5 készülékhez
Hátrányok
 • Nincs online chat
 • Magasabb ár
 • Csak angol verzió létezik

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek