Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb ablaktisztító robotok 2023 – Vélemények és tippek a választáshoz

Minden háziasszony álma, hogy a lehető legegyszerűbben elvégezhesse a házimunkákat. Ehhez az ablaktisztító robot kiváló segítő lehet, ugyanis anélkül tisztítja meg az ablakokat és egyéb üveg felületeket, hogy Önnek meg kéne erőltetnie magát.

Az ablaktisztító robot kiválasztása azonban nem egyszerű feladat. Éppen ezért cikkünkben az ablaktisztító robot kiválasztásához szolgáló tanácsokról, valamint robot ablakporszívó véleményekről is olvashat.

Legjobb minőség

Modern robot ablaktisztító automata vízpermettel az alapos ablaktisztításhoz.

Legjobb ár/érték arány

Függőleges és vízszintest tisztítást kínáló kompakt ablaktisztító robot, amely telefonos alkalmazással is vezérelhető.

Legjobb olcsó

Elérhető áron kapható kiváló minőségű robot, amely nagy teljesítményt és megfelelő eredményeket kínál.

Legjobb ablaktisztító robotok

Tesztünkben legjobban teljesítő ablaktisztító robot: Tesla RoboStar W600

Premium kategória

Teljesítmény: 80 W | Akkumulátor: 500 mAh | Üzemidő: 10 perc | Navigáció módja: Gyro | Vezérlés: távirányító + mobilalkalmazás | Zajszint: 70 dB | Méretek: 24 × 7,5 × 24 cm | Súly: 1,4 kg Hozzávetőleges ár: 119 990 Ft

Előnyök
 • Nagy teljesítmény
 • Egyszerű vezérlés
 • Kényelmes ablaktisztítás
Hátrányok
 • Magasabb beszerzési ár

A TESLA RoboStar W600 egy modern robot ablaktisztító automata vízpermettel az alapos ablaktisztításhoz. Az ötrétegű mikroszálas törlőkendőt vízzel megnedvesítjük és a készülék aljára rögzítjük, a tápkábelt bedugjuk a konnektorba, majd a robotot az ablakra helyezzük.

A legújabb giroszkópos navigáció lehetővé teszi a mozgások intelligens tervezését. A tisztításhoz használhatod a teljesen automata üzemmódot, a távirányító módot vagy bármelyik módot attól függően, hogy mekkora a tisztítási terület. Az „N” tisztítási mód magas ablakokhoz, míg a „Z” tisztítási mód széles ablakokhoz alkalmas.

A TESLA Robostar W600 biztonságosan mozog a tisztítandó felületen, mert érzékelőkkel van felszerelve az eszköz alján. Segítségükkel nem csak keretes ablakokon, hanem keret nélküli ablakokon, vagy egyéb, 50 x 50 cm-nél nagyobb méretű felületeken, például tükrökön, zuhanykabinokon stb.

A kiváló minőségű, ötrétegű mikroszálas tisztítókendő megbízható tisztítást és kiváló vízfelvételt biztosít. A csomagban 2 további mikroszálas tisztítókendő található, melyek moshatók, száríthatók és újra felhasználhatók.

Legjobb ár/érték arány ablaktisztító robot: Aerium VAC100 Smart ablaktisztító

Arany középút

Teljesítmény: 70 W | Akkumulátor: 550 mAh | Üzemidő: 15 perc | Navigáció módja: Gyro | Vezérlés: távirányító | Zajszint: 67 dB | Méretek: 30 × 11,5 × 14 cm | Súly: 900 g Hozzávetőleges ár: 65 840 Ft

Előnyök
 • Intelligens vezérlés
 • Tartalék akkumulátor
Hátrányok
 • Néha nem tisztítja meg a sarkokat

Az ablakok, üvegek vagy csempék tisztítása még soha nem volt ilyen egyszerű. Az AERIUM VAC100 SMART egy ablaktisztító robot, ablakok és üvegek tökéletes tisztítására. A robot távvezérléssel irányítható.

Elegáns megjelenésének és nagyon erős motorjának köszönhetően az AERIUM VAC100 SMART ablaktisztító robot az egyik leghatékonyabb robot ablaktisztító. Az AERIUM VAC100 SMART gyorsan és pontosan tisztítja meg a különböző típusú üvegfelületeket a két speciális mikroszálas kendővel függőleges és vízszintes helyzetben.

A Smart Window rendszernek köszönhetően a robotot különféle felületvastagságokhoz is használhatja, például dupla üvegű ablakokhoz és tükrökhöz. Az ablaktisztító szenzorai folyamatosan figyelik a felszíni helyzetet. A robotot továbbá egy biztonsági kötél is védi a leeséstől.

Legjobb olcsó ablaktisztító robot: Tesla RoboStar W550

Legjobb ablaktisztító robotok vélemények és tippek a választáshoz Classic kategória

Teljesítmény: 75 W | Akkumulátor: Li-Ion 700 mAh | Üzemidő: 15 perc | Navigáció módja: Gyro | Vezérlés: készüléken + távirányító | Zajszint: 66 dB | Méretek: 25 × 11 × 27 cm | Súly: 2,9 kg

Előnyök
 • Olcsó
 • Kiváló teljesítmény
 • Innovatív tisztítórendszer
 • Egyszerű használat
Hátrányok
 • Nagyobb súly
 • Rövidebb üzemidő

A TESLA RoboStar W550 ablaktisztító robottal egyszerűen és kényelmesen tisztíthatja meg otthona ablakait. Az innovatív tisztítórendszernek köszönhetően a robot használata nagyon könnyű. Az ablaktisztító kiváló minőségű, kefe nélküli elektromotorral rendelkezik, amely 3500 Pa szívóerőt kínál. A modern ablaktisztító robot háromszintű tisztítást biztosít, így mindig kiváló eredményeket ér el.

A robot intelligens navigációval ellátott, így képes pontosan feltérképezni a megtisztítani kívánt felületet. Ezen felül biztonsági tartalék akkumulátorral is rendelkezik, így az áramkiesés sem okoz problémát. A kiváló minőségű biztonsági kábel maximális védelmet nyújt a leeséssel szemben, így a takarítás mindig biztonságos lesz.

A TESLA RoboStar W550 ablakmosó robot nem csupán hétköznapi ablakok, hanem keret nélküli ablakok, üvegajtók, tükrök, zuhanykabinok és egyéb sík felületek tisztítására is alkalmas. A robot súlya 2,9 kg, ami nem a legkevesebb, azonban ezt az apró hiányosságot a kiváló ár kompenzálja.

Hogyan válasszunk ablaktisztító robotot?

Az elmúlt években egyre több olyan robot jelent meg a piacon, amely leegyszerűsíti a ház körüli munkák elvégzését. Az ablakmosó robot is egy ilyen eszköz, amely bár első ránézésre egyszerűnek tűnhet, a választás során mégis számos paramétert figyelembe kell vennünk. Ügyelni kell a robot tápellátására, teljesítményére, azonban annak formája is döntő fontosságú lehet.

Érdemes ablaktisztító robotot vásárolni?

Elsősorban is érdemes lehet tisztázni, milyen esetekben érdemes ablakmosó robotot vásárolni. Mivel az ablaktisztító robotok nem a legolcsóbb készülékek, vásárlás előtt érdemes megfontolnia, valóban szüksége van-e egy ilyen típusú robotra.

Vásárlás előtt mérlegelje, mit vár el a robottól. Természetesen, minél fejlettebb a robot, annál jobb minőségű munkát képes elvégezni. Az ablakmosó robotok akkor a leghatékonyabbak, ha olyan nagy felületeket kell megtisztítaniuk, amelyeken nem található akadály. Taglalt felületek tisztítása esetében használatuk nem sok időt fog megtakarítani, ugyanis ilyen esetben gyakran kell foglalkozni a robot áthelyezésével.

Nagyobb felületek kézzel történő tisztítása igényes feladat

Amennyiben otthonában sok ablak található, egy ilyen robot biztosan örömöt fog szerezni, ugyanis rengeteg munkát takaríthat meg Önnek. Boltok, valamint kirakatok tisztítása során is hatalmas segítség lehet. Ezen felül az idősek, valamint a mozgásszervi problémákkal küzdő személyek is értékelni fogják. Az ablaktisztító robotok legfőképpen nagy, kevésbé taglalt felületek tisztítására alkalmasak.

Legjobb ablaktisztító robotok vélemények és tippek a választáshoz

Az ablaktisztító robot működése

Hogyan tapad a robot a felületre?

A robotok működési elvének alapja, hogy a felületre tapadnak, majd automatikusan mozognak azon és tisztítják azt. Manapság két típusú felületi tartók vannak használatban. Az első típus a mágneses, amely esetében az alátét két mágneses részből áll. Az egyik a munkafelülethez van rögzítve, míg a másik hátulról. Célja, hogy megbízható tapadást biztosítson, amelyet az erős mágnesek tesznek lehetővé. A mágnesek azonban nem mindig kényelmesek, az üveg mindkét oldalára egy-egy egységet kell felhelyezni, valamint arra is ügyelni kell, hogy a két egység ne tapadjon közvetlenül egymáshoz, ugyanis ebben az esetben nehéz lehet szétválasztani azokat.

Ezen felül manapság vákuumszivattyút is használnak, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz szilárdan tapadjon a kezelendő felülethez. Ebben az esetben, az előző típussal ellentétben, az üveg vastagságának nincs jelentősége. Ezzel a típussal gyakrabban találkozhatunk.

Tisztítószerek alkalmazása

A tisztítószer alkalmazása szempontjából szintén két típusra oszthatjuk az ablaktisztító robotokat. Az első típus nem képes önmaga permetezni a tisztítószert, annak felvitelét manuálisan kell megoldani. A robot eszt követően a felvitt tisztítószerrel megtisztítja a felületeket. Ebbe a kategóriába a kevésbé fejlett modellek tartoznak. Az ilyen robotok esetében Önnek több a dolga, így a robot kevesebb időt képes megtakarítani.

A második kategóriába tartozó robotok képesen önmaguk adagolni a tisztítószert. Ebbe a kategóriába a fejlettebb modellek tartoznak. Az ilyen robotok teljesen automatikusan tisztítják meg a felületeket, így Önnek semmi egyéb dolga nincs, mint betölteni a tisztítószert a robot tartályába, a megtisztítani kívánt felületre helyezni, majd bekapcsolni azt.

Vezetékes vagy vezeték nélküli működés

Az ablaktisztító robotok vezetékes vagy vezeték nélküli működést kínálnak. A vezetékes működés esetében korlátozó lehet a tápkábel hossza, míg a vezeték nélküli működés esetében az akkumulátor üzemideje a mérvadó. Választás során csupán Önön múlik, mely típust részesíti előnyben, valamint mely korlátozás kevésbé zavaró az Ön számára.

Ablakok mérete

Ami az ablakok méretét illeti, az egyes modelleknél meg van adva a tisztítandó felület minimális mérete. Ezen felül azonban a biztosító kábel hosszát is érdemes figyelembe venni. Ami még fontos lehet az ablakok méretét illetően, az a vezeték nélküli modellek esetében az üzemidő, míg a vezetékes modellek esetében a tápkábel hossza. Ezen adatok, valamint saját szükségletei függvényében egyszerűen kiválaszthatja az Ön számára megfelelő modellt.

Ablaktisztító robotok zajszintje

Az ablaktisztító robotok a zajosabb készülékek közé tartoznak. Zajszintjük körülbelül 60 – 80 dB közötti, tehát a zajszint egy hangosabb mosógép zajszintjének felel meg. Az ablaktisztító robotokat azonban nem kell olyan gyakran használni, mint a mosógépeket, tehát a magasabb zajszint nem jelent hatalmas problémát. Ezen felül a robotok gyorsan dolgoznak, tehát nem kell sokáig elviselnie a zajt.

Ablaktisztító robotok tisztítása és karbantartása

Bár az ablaktisztítók többsége önmaga elvégzi a munkát Ön helyett, egy dologra azonban mégis fontos figyelmet fordítani: mégpedig az ablaktisztító robot tisztítására. Használatot követően érdemes eltávolítani a tisztítókendőket, majd alaposan megtisztítani azokat, hogy még véletlenül se maradjanak rajtuk szennyeződések vagy tisztítószert. Ezt követően hagyja megszáradni a kendőket.

Amennyiben a robot rendelkezik tisztítószer tartállyal, ezt is fontos megtisztítani. Ezt általában elegendő kimosni, esetleg szárazra törölni. Ha a roboton biztonsági kábel is található, ügyeljen arra, hogy ezt ne sértse meg. Amennyiben meghibásodást észlelne a készüléken, ne próbálja meg azt önmaga eltávolítani, minden esetben vegye fel a kapcsolatot a szervizzel.

További felületek, amelyeken az ablaktisztító robotok használhatók

Az ablaktisztító robotok egy része különböző típusú felületeken használható. Az egyes modellek olyan sima felületeken használhatók, mint a tükrök, a kirakatok, valamint az üveg asztalok. Ezen felül akár kerámia vagy fa felületeken is használhatók. A robothoz tartozó kézikönyveb megtalálhatja azon felületek felsorolását, amelyeken a robot használható. Kizárólag az ott feltüntetett felületeken használja a robotot.

Közkedvelt ablaktisztító robot gyártók

Xiaomi

A Xiaomi egy kínai elektronikai vállalat, amely székhelye Pekingben található. Elsősorban az okostelefonok gyártásával vált híressé, azonban manapság számos háztartási eszköz is található a cég portfóliójában. Ide tartoznak az ablaktisztító robotok is. A Xiaomi ablaktisztító robotok kiváló teljesítményt kínálnak, valamint elérhető áron kaphatók. Zajszintjük általában alacsonyabb, gyakran vezeték nélküli modellekről van szó.xiaomi logo

Hobot

A tajvani Hobot márka 2010-ben jött létre, a vállalat célja, hogy csúcsminőségű robotokat kínáljon vásárlóinak. Ami az ablaktisztító robotokat illeti, a robotok fejlesztésével foglalkozó csapat az elektronika és a mechanika szakértőiből áll. A vállalat elérhető áron kínálja terméket, amelyeket hosszú üzemidő, kiváló anyagok és megfelelő teljesítmény jellemez.
hobot logo

Tesla

A Tesla vállalatot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Egy 2003-ban alapított amerikai vállalatról van szó, amely a kezdetekben elektromos autók gyártásával foglalkozott. Portfóliójukban manapság robotok is megtalálhatók, ide tartoznak az ablaktisztító robotok is. A vállalat által kínált ablaktisztító robotok kiváló minőségűek, fejlett funkciókkal rendelkeznek, valamint elérhető áron megvásárolhatók.

Tippünk

Lehet, hogy nem éppen ablaktisztító robotra vágyik? Tekintse meg az ablakporszívókat vagy a gőztisztító gépeket tartalmazó kínálatot!

Árkategóriák

Első ránézésre azt gondolhatja, hogy az ablakmosó robotok egyszerű készülékek, amelyek csupán egy műanyag testből és pár tisztító korongból állnak. A valóságban azonban olyan fejlett robotokról van szó, amelyek szíve egy hatékony motor, gyakran rendelkeznek navigációs rendszerrel és egyéb fejlett funkciókkal. Robotporszívó már pár tízezer forintos áron is kapható, azonban a jobb, fejlettebb modellekért akár több százezer forintot is elkérhetnek.

Ablaktisztító robotok 100 000 Ft-ig

A 100 000 Ft-ig terjedő kategóriában olyan alapvető modelleket talál, amelyek gyakran nem rendelkeznek tartállyal, üzemidejük rövidebb, azonban alapvető, nem túl gyakori használatra megfelelőek. Teljesítményük elfogadható, zajszintjük magasabb, valamint nem rendelkeznek fejlett funkciókkal. Nem túl igényes felhasználóknak tökéletesen megfelelőek.

Ablaktisztító robotok 100 000 Ft-tól

A 100 000 Ft-tól drágábban kapható eszközök fejlett funkciókkal, hosszú üzemidővel és kiváló teljesítménnyel büszkélkedhetnek. Ebben a kategóriában már vezeték nélküli modellek is találhatók, amelyek általában önmaguk képesek megtervezni a tisztítást, valamint a tisztítószer permetezését is önmaguk oldják meg. Igényes felhasználóknak megfelelő készülékek.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.7 (3 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét.

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Uživatel
Éva Kovács (30. 4. 2023 13:04)

Amíg ki nem próbáltam, nem hittem volna, hogy mennyire hatékony és mennyi munkát spórol meg. Korábban csak ronggyal és kézzel mostam ablakot. Ezt tényleg minden nőnek ajánlom. Személyes tapasztalatom van a Tesla márkával kapcsolatban.

Válasz
Uživatel
MaCe (25. 5. 2023 11:05)

Ez csak egy nagyszerű segítő, nagy ablakok vannak otthon, és nagyon örülök.

Válasz
Uživatel
Eszter (16. 6. 2023 21:06)

Megszerettük a robotikus segítőket a háztartási takarításban. Rengeteg időt takarítanak meg!

Válasz
Uživatel
Eszter J. (22. 6. 2023 09:06)

Figyelem. Kis ablakokon nem működik és lóg. Nagyoknak megfelelő, de jobb, ha kipróbálod.

Válasz
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése