Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb ablaktisztító robotok 2024 – Vélemények és tippek

Minden háziasszony álma, hogy a lehető legegyszerűbben elvégezhesse a házimunkákat. Ehhez az ablaktisztító robot kiváló segítő lehet, ugyanis anélkül tisztítja meg az ablakokat és egyéb üveg felületeket, hogy Önnek meg kéne erőltetnie magát.
Az ablaktisztító robot kiválasztása azonban nem egyszerű feladat. Éppen ezért cikkünkben az ablaktisztító robot kiválasztásához szolgáló tanácsokról, valamint robot ablakporszívó véleményekről is olvashat.
Leginkább minket a Xiaomi Lydsto robot nyerte el tetszésünket, ami a legolcsóbbak közé tartozik, mégis nagyszerű segítőtárs.

Legjobb minőség

Modern robot ablaktisztító vízpermettel az alapos ablaktisztításhoz. Ötrétegű mikroszálas tisztítókendő megbízható tisztítást és kiváló vízfelvételt biztosít.

Legjobb ár/érték arány

Távirányítóval működő üveg, tükör, rozsdamentes acél, márvány tisztításához alkalmas ablaktisztító robot nagy teljesítménnyel és remek akkumulátorral.

Legjobb olcsó

Gyors és hatékony munkát végző akkumulátorral működő távirányítós ablaktisztító robot halk működéssel, erős szívóteljesítménnyel, négy sarkos optikai érzékelővel.

Legjobb ablaktisztító robotok

Értékelés: Tesla RoboStar W600Kényelmes ablaktisztítás

Legjobb ablaktisztító robot - Tesla-robostar-w600-g Premium kategória

Teljesítmény: 80 W | Akkumulátor: 500 mAh | Üzemidő: 10 perc | Navigáció módja: Gyro | Vezérlés: távirányító + mobilalkalmazás | Zajszint: 70 dB | Méretek: 24 × 7,5 × 24 cm | Súly: 1,4 kg Hozzávetőleges ár: 119 990 Ft

Előnyök
 • Nagy teljesítmény
 • Egyszerű vezérlés
 • Kényelmes ablaktisztítás
Hátrányok
 • Magasabb beszerzési ár

A TESLA RoboStar W600 egy modern robot ablaktisztító automata vízpermettel az alapos ablaktisztításhoz. Az ötrétegű mikroszálas törlőkendőt vízzel megnedvesítjük és a készülék aljára rögzítjük, a tápkábelt bedugjuk a konnektorba, majd a robotot az ablakra helyezzük.

A legújabb giroszkópos navigáció lehetővé teszi a mozgások intelligens tervezését. A tisztításhoz használhatod a teljesen automata üzemmódot, a távirányító módot vagy bármelyik módot attól függően, hogy mekkora a tisztítási terület. Az „N” tisztítási mód magas ablakokhoz, míg a „Z” tisztítási mód széles ablakokhoz alkalmas.

A TESLA Robostar érzékelőkkel van felszerelve az alján, így biztonságosan mozog tisztítandó felületeken, beleértve keretes és keret nélküli ablakokat, valamint 50 x 50 cm-nél nagyobb tükröket, zuhanykabinokat stb. A magas minőségű, ötrétegű mikroszálas tisztítókendő hatékonyan tisztít és kiválóan felszívja a vizet. A csomagban 2 további mosható, szárítható és újra felhasználható mikroszálas tisztítókendő található.

Értékelés: Xiaomi Hutt DDC55Legjobb ár/érték arány ablaktisztító robot

legjobb-ablaktisztito-robot-xiaomi-hutt-ddc55 Arany középút

Teljesítmény: 120 W | Akkumulátor: 650 mAh | Tisztítási idő: 3 perc/m2 | Vezérlés: távirányító | Zajszint: 65 dB | Méretek: 375 × 315 × 100 mm | Hozzávetőleges ár: 76 650 Ft

Előnyök
 • Távirányító
 • Modern kivitelizés
 • Automatikus súrlódásazonosítás
 • Intelligens eszköz
Hátrányok
 • Nincs mobilalkalmazás

Az ablaktisztítás általában nem a legkedveltebb házimunka, de az ablaktisztító robot könnyíthet rajta. A Xiaomi Hutt DDC55 modern, fehér színű eszköz, nedves és száraz felületek tisztítására is alkalmas. Egyszerűen csak megnedvesített ronggyal kell ellátni, majd az üvegen indítani, és máris kezdi a munkát. Precízen dolgozik, nem csúszik, nem esik le, és nem akad el. Nemcsak üvegeket tisztít, hanem más felületeket is, mint például csempék vagy faajtók. Akár a ház homlokzatát is letörölheti.

Ez a készülék rendkívül intelligens: felismeri a szennyeződéseket és automatikusan szabályozza a szívóerőt. AI intelligenciával van ellátva, így pontosan érzékeli a határokat. Rugalmasan alkalmazkodik változó szívó algoritmusokkal és automatikus súrlódásazonosítással dolgozik. Gyors és alapos tisztítást biztosít anélkül, hogy károsítaná az üveget. Folyamatosan működik, az akkumulátor pedig gyorsan töltődik. Kompakt mérete miatt könnyen kezelhető, és a távirányítóval könnyen irányítható. A vásárlás tartozéka hosszabbító kábel és törlőkendő is.

Értékelés: Xiaomi Lydsto W03 Akkumulátoros ablaktisztító robot

Legjobb olcsó Classic kategória

Teljesítmény: 90 W | Akkumulátor: 650 mAh | Üzemidő: 40 perc | Vezérlés: távirányító + mobilalkalmazás | Zajszint: 65 dB | Méretek: 278 × 140 × 90 mm | Súly: 1,4 kg Hozzávetőleges ár: 62 990 Ft

Előnyök
 • Erős szívóteljesítmény
 • Csendes működés
 • Okostelefonnal vezérelhető
 • 4 sarkos érzékelő
Hátrányok
 • Nincs kijelző

Az ablaktisztítás nem tartozik a kedvenc házimunkák közé, hajlamosak vagyunk halasztgatni. Előfordul, hogy nem megfelelő a tisztítószer, de van, hogy nem érjük el az ablak tetejét, és nem egyszer éljük át, hogy nem érünk rá. Mindhárom kényelmetlenségre tökéletes megoldást jelent az ablaktisztító robot, hiszen gyors, alapos és a legmagasabb pontokat is eléri. Egyik kiváló modellje a Xiaomi Lydsto W03, amely akár szárazon, akár nedvesen tökéletesen tisztára mossa az üveget. Vákuummal tapad a felülethez és stabilan végzi a feladatát. Szívóteljesítménye erős, működése csendes. Önnek csak az a dolga, hogy oldalról figyelje, ahogyan elvégzi a munka nehezét. Távirányítóval és okostelefonnal is könnyen vezényelhető.

A készülék akkumulátorral működik, melynek élettartama 40 perc. Ha azt érzékeli, hogy alacsony a töltöttsége, akkor automatikusan leáll. Emellett a 4 sarkos optikai kommunikációs érzékelő segítségével minden akadályt érzékel.  0,08 literes víztartállyal van felszerelve.

Top 10 ablaktisztító robotok

Típus Összefoglalás Vásárlás
Top 10 ablaktisztító robotok
1. TESLA RoboStar W600 TESLA RoboStar W600

Értékelés: 98%
★★★★★

Innovatív robot ablaktisztító: kettős vízpermet, intelligens navigáció és univerzális alkalmazhatóság. Nagyon könnyen használható. Webáruházba
2. TESLA RoboStar W700 TESLA RoboStar W700

Értékelés: 96%
★★★★★

Modern robot ablaktisztító kettős vízpermettel, könnyű használattal, intelligens navigációval és sokoldalú alkalmazhatósággal. Webáruházba
3. Xiaomi Hutt DDC55 Xiaomi Hutt DDC55

Értékelés: 95%
★★★★★

Automata ablaktisztító hatékony és sokoldalú, kétszeres nedves törléssel. Biztonságos, nem csúszik. Webáruházba
4. legjobb-ablaktisztito-robot-xiaomi lydsto w03 Xiaomi Lydsto W03

Értékelés: 95%
★★★★★

Intelligens és hatékony. Szívóteljesítménye erős, működése csendes. Távirányítóval és okostelefonnal is könnyen vezényelhető. Webáruházba
5. Aerium VAC100 SMART Aerium VAC100 SMART

Értékelés: 92%
★★★★★

Ez az ablaktisztító robot könnyedén és hatékonyan tisztít ablakokat és üvegeket. Sokoldalú és biztonságos használat. Webáruházba
6. Hobot 388 Hobot 388

Értékelés: 90%
★★★★★

Az okos robot ablaktisztító könnyedén, pontosan és biztonságosan mos ablakokat. Gyors és hatékony segítség az otthonban. Webáruházba
7. Mamibot W110-T Mamibot W110-T

Értékelés: 89%
★★★★★

Ez a robot ablaktisztító jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik. Hatékony és biztonságos, nagy ablakokhoz is alkalmazható. Webáruházba
8. Ecovacs Winbot W1 PRO Ecovacs Winbot W1 PRO

Értékelés: 87%
★★★★★

Okos és hatékony ablaktisztító robot, amely garantálja a makulátlan tisztítást és könnyű távirányítást. Webáruházba
9. Optonica 758 Optonica 758

Értékelés: 85%
★★★★

Hatékony és könnyen használható eszköz ablakok tisztításához, beépített akkumulátorral és távirányítóval. Webáruházba
10. Symbo Weebot W155 Symbo Weebot W155

Értékelés: 85%
★★★★

Ez az ablaktisztító robot hatékony megoldás az ablakok és üvegek tisztításához, akár keret nélküli ablakokon is. Webáruházba

Népszerű ablaktisztító robotok az Árukereso.hu oldalán

Hogyan válasszunk ablaktisztító robotot?

Az elmúlt években egyre több olyan robot jelent meg a piacon, amely leegyszerűsíti a ház körüli munkák elvégzését. Az ablakmosó robot is egy ilyen eszköz, amely bár első ránézésre egyszerűnek tűnhet, a választás során mégis számos paramétert figyelembe kell vennünk. Ügyelni kell a robot tápellátására, teljesítményére, azonban annak formája is döntő fontosságú lehet.

Érdemes ablaktisztító robotot vásárolni?

Elsősorban is érdemes lehet tisztázni, milyen esetekben érdemes ablakmosó robotot vásárolni. Mivel az ablaktisztító robotok nem a legolcsóbb készülékek, vásárlás előtt érdemes megfontolnia, valóban szüksége van-e egy ilyen típusú robotra.

Vásárlás előtt mérlegelje, mit vár el a robottól. Természetesen, minél fejlettebb a robot, annál jobb minőségű munkát képes elvégezni. Az ablakmosó robotok akkor a leghatékonyabbak, ha olyan nagy felületeket kell megtisztítaniuk, amelyeken nem található akadály. Taglalt felületek tisztítása esetében használatuk nem sok időt fog megtakarítani, ugyanis ilyen esetben gyakran kell foglalkozni a robot áthelyezésével.

Nagyobb felületek kézzel történő tisztítása igényes feladat

Amennyiben otthonában sok ablak található, egy ilyen robot biztosan örömöt fog szerezni, ugyanis rengeteg munkát takaríthat meg Önnek. Boltok, valamint kirakatok tisztítása során is hatalmas segítség lehet. Ezen felül az idősek, valamint a mozgásszervi problémákkal küzdő személyek is értékelni fogják. Az ablaktisztító robotok legfőképpen nagy, kevésbé taglalt felületek tisztítására alkalmasak.

Legjobb ablaktisztító robotok távirányítóval

Az ablaktisztító robot működése

Hogyan tapad a robot a felületre?

A robotok működési elvének alapja, hogy a felületre tapadnak, majd automatikusan mozognak azon és tisztítják azt. Manapság két típusú felületi tartók vannak használatban. Az első típus a mágneses, amely esetében az alátét két mágneses részből áll. Az egyik a munkafelülethez van rögzítve, míg a másik hátulról. Célja, hogy megbízható tapadást biztosítson, amelyet az erős mágnesek tesznek lehetővé. A mágnesek azonban nem mindig kényelmesek, az üveg mindkét oldalára egy-egy egységet kell felhelyezni, valamint arra is ügyelni kell, hogy a két egység ne tapadjon közvetlenül egymáshoz, ugyanis ebben az esetben nehéz lehet szétválasztani azokat.

Ezen felül manapság vákuumszivattyút is használnak, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz szilárdan tapadjon a kezelendő felülethez. Ebben az esetben, az előző típussal ellentétben, az üveg vastagságának nincs jelentősége. Ezzel a típussal gyakrabban találkozhatunk.

Tisztítószerek alkalmazása

A tisztítószer alkalmazása szempontjából szintén két típusra oszthatjuk az ablaktisztító robotokat. Az első típus nem képes önmaga permetezni a tisztítószert, annak felvitelét manuálisan kell megoldani. A robot eszt követően a felvitt tisztítószerrel megtisztítja a felületeket. Ebbe a kategóriába a kevésbé fejlett modellek tartoznak. Az ilyen robotok esetében Önnek több a dolga, így a robot kevesebb időt képes megtakarítani.

A második kategóriába tartozó robotok képesen önmaguk adagolni a tisztítószert. Ebbe a kategóriába a fejlettebb modellek tartoznak. Az ilyen robotok teljesen automatikusan tisztítják meg a felületeket, így Önnek semmi egyéb dolga nincs, mint betölteni a tisztítószert a robot tartályába, a megtisztítani kívánt felületre helyezni, majd bekapcsolni azt.

Vezetékes vagy vezeték nélküli működés

Az ablaktisztító robotok vezetékes vagy vezeték nélküli működést kínálnak. A vezetékes működés esetében korlátozó lehet a tápkábel hossza, míg a vezeték nélküli működés esetében az akkumulátor üzemideje a mérvadó. Választás során csupán Önön múlik, mely típust részesíti előnyben, valamint mely korlátozás kevésbé zavaró az Ön számára.

Ablakok mérete

Ami az ablakok méretét illeti, az egyes modelleknél meg van adva a tisztítandó felület minimális mérete. Ezen felül azonban a biztosító kábel hosszát is érdemes figyelembe venni. Ami még fontos lehet az ablakok méretét illetően, az a vezeték nélküli modellek esetében az üzemidő, míg a vezetékes modellek esetében a tápkábel hossza. Ezen adatok, valamint saját szükségletei függvényében egyszerűen kiválaszthatja az Ön számára megfelelő modellt.

Ablaktisztító robotok zajszintje

Az ablaktisztító robotok a zajosabb készülékek közé tartoznak. Zajszintjük körülbelül 60 – 80 dB közötti, tehát a zajszint egy hangosabb mosógép zajszintjének felel meg. Az ablaktisztító robotokat azonban nem kell olyan gyakran használni, mint a mosógépeket, tehát a magasabb zajszint nem jelent hatalmas problémát. Ezen felül a robotok gyorsan dolgoznak, tehát nem kell sokáig elviselnie a zajt.

Ablaktisztító robotok tisztítása és karbantartása

Bár az ablaktisztítók többsége önmaga elvégzi a munkát Ön helyett, egy dologra azonban mégis fontos figyelmet fordítani: mégpedig az ablaktisztító robot tisztítására. Használatot követően érdemes eltávolítani a tisztítókendőket, majd alaposan megtisztítani azokat, hogy még véletlenül se maradjanak rajtuk szennyeződések vagy tisztítószert. Ezt követően hagyja megszáradni a kendőket.

Amennyiben a robot rendelkezik tisztítószer tartállyal, ezt is fontos megtisztítani. Ezt általában elegendő kimosni, esetleg szárazra törölni. Ha a roboton biztonsági kábel is található, ügyeljen arra, hogy ezt ne sértse meg. Amennyiben meghibásodást észlelne a készüléken, ne próbálja meg azt önmaga eltávolítani, minden esetben vegye fel a kapcsolatot a szervizzel.

Legjobb ablaktisztító robotok_

További felületek, amelyeken az ablaktisztító robotok használhatók

Az ablaktisztító robotok egy része különböző típusú felületeken használható. Az egyes modellek olyan sima felületeken használhatók, mint a tükrök, a kirakatok, valamint az üveg asztalok. Ezen felül akár kerámia vagy fa felületeken is használhatók. A robothoz tartozó kézikönyveb megtalálhatja azon felületek felsorolását, amelyeken a robot használható. Kizárólag az ott feltüntetett felületeken használja a robotot.

Közkedvelt ablaktisztító robot gyártók

Xiaomi

A Xiaomi egy kínai elektronikai vállalat, amely székhelye Pekingben található. Elsősorban az okostelefonok gyártásával vált híressé, azonban manapság számos háztartási eszköz is található a cég portfóliójában. Ide tartoznak az ablaktisztító robotok is. A Xiaomi ablaktisztító robotok kiváló teljesítményt kínálnak, valamint elérhető áron kaphatók. Zajszintjük általában alacsonyabb, gyakran vezeték nélküli modellekről van szó.

Hobot

A tajvani Hobot márka 2010-ben jött létre, a vállalat célja, hogy csúcsminőségű robotokat kínáljon vásárlóinak. Ami az ablaktisztító robotokat illeti, a robotok fejlesztésével foglalkozó csapat az elektronika és a mechanika szakértőiből áll. A vállalat elérhető áron kínálja terméket, amelyeket hosszú üzemidő, kiváló anyagok és megfelelő teljesítmény jellemez.

logo HOBOT

Tesla

A Tesla vállalatot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Egy 2003-ban alapított amerikai vállalatról van szó, amely a kezdetekben elektromos autók gyártásával foglalkozott. Portfóliójukban manapság robotok is megtalálhatók, ide tartoznak az ablaktisztító robotok is. A vállalat által kínált ablaktisztító robotok kiváló minőségűek, fejlett funkciókkal rendelkeznek, valamint elérhető áron megvásárolhatók.

Tippünk

Lehet, hogy nem éppen ablaktisztító robotra vágyik? Tekintse meg az ablakporszívókat vagy a gőztisztító gépeket tartalmazó kínálatot!

Árkategóriák

Első ránézésre azt gondolhatja, hogy az ablakmosó robotok egyszerű készülékek, amelyek csupán egy műanyag testből és pár tisztító korongból állnak. A valóságban azonban olyan fejlett robotokról van szó, amelyek szíve egy hatékony motor, gyakran rendelkeznek navigációs rendszerrel és egyéb fejlett funkciókkal. Robotporszívó már pár tízezer forintos áron is kapható, azonban a jobb, fejlettebb modellekért akár több százezer forintot is elkérhetnek.

Ablaktisztító robotok 100 000 Ft-ig

A 100 000 Ft-ig terjedő kategóriában olyan alapvető modelleket talál, amelyek gyakran nem rendelkeznek tartállyal, üzemidejük rövidebb, azonban alapvető, nem túl gyakori használatra megfelelőek. Teljesítményük elfogadható, zajszintjük magasabb, valamint nem rendelkeznek fejlett funkciókkal. Nem túl igényes felhasználóknak tökéletesen megfelelőek.

Ablaktisztító robotok 100 000 Ft-tól

A 100 000 Ft-tól drágábban kapható eszközök fejlett funkciókkal, hosszú üzemidővel és kiváló teljesítménnyel büszkélkedhetnek. Ebben a kategóriában már vezeték nélküli modellek is találhatók, amelyek általában önmaguk képesek megtervezni a tisztítást, valamint a tisztítószer permetezését is önmaguk oldják meg. Igényes felhasználóknak megfelelő készülékek.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.8 (4 szavazat)

Autor článku

Mária Méri
Mária Méri

Mária szereti az új technológiákat, rendszeresen figyeli a világban zajló fejlődést. Szeret böngészni a neten és összehasonlítani az egyes termékeket, így cikkeiben releváns információval látja el az olvasókat. Sokat utazik, szereti felfedezni a világot és a különböző kultúrákat. Szabadidejében jógázik, könyvet olvas vagy szeretteivel tölti az idejét. Facebook, Linkedin

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Uživatel
Éva Kovács (30. 4. 2023 13:04)

Amíg ki nem próbáltam, nem hittem volna, hogy mennyire hatékony és mennyi munkát spórol meg. Korábban csak ronggyal és kézzel mostam ablakot. Ezt tényleg minden nőnek ajánlom. Személyes tapasztalatom van a Tesla márkával kapcsolatban.

Válasz
Uživatel
MaCe (25. 5. 2023 11:05)

Ez csak egy nagyszerű segítő, nagy ablakok vannak otthon, és nagyon örülök.

Válasz
Uživatel
Eszter (16. 6. 2023 21:06)

Megszerettük a robotikus segítőket a háztartási takarításban. Rengeteg időt takarítanak meg!

Válasz
Uživatel
Eszter J. (22. 6. 2023 09:06)

Figyelem. Kis ablakokon nem működik és lóg. Nagyoknak megfelelő, de jobb, ha kipróbálod.

Válasz
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése