Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
Testado.hu » Egyéb

Legjobb ágyrácsok 2024-ben – TOP 5

A jó alvást a minőséges matrac és a megfelelő ágyrács kettősége biztosítja. Amennyiben valamelyik e kettő közül nem rendelkezik jó minőséggel, fennáll annak a veszélye, hogy egyikből sem lesz haszna. A tömör vagy a perforált ágykeretlemezekkel ellentétben, az ágyrács elvezeti a nedvességet, ami jó szellőzést biztosít az ágynak. Cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb ágyrácsokat, és tanácsot adunk a kiválasztásban. Induljon tehát, a legjobb ágyrács teszt!
Az általunk ajánlott ágyrács a Materasso Double Mobil T5 elektromos rost.

Igényeseknek

Négy törésponttal ellátott, elektromosan állítható tömör bükkfából és nyírfából gyártott ágyrács, 120 kg maximális teherbírással.

Legjobb ár/érték arány

Megfizethető klasszikus ágyrács fakerettel, állítható derékrésszel, 5 darab állítható keménységgel rendelkező dupla rugalmas bordával.

Elérhető ár

Ágykeretre helyezhető szilárd léces jó áron kapható ágyrács. Összehajtható, minden ágytípushoz alkalmas és hosszú élettartamú.

A legjobb ágyrácsok

Értékelés: Materasso Double Mobil T5 – fej-láb emelős, elektromos, rugalmas ágyrács

Materasso Double Mobil T5 legjobb ágyrács Premium kategória

Gyártó: MATERASSO | Anyag: tömör bükk, nyírfa | Pozicionálási lehetőség: igen | Lécek száma: 28 db | Lécek szélessége: 36 mm | Merevség beállítása: igen | Maximális teherbírás: 120 kg | Hozzávetőleges ár: 109 900 Ft

Előnyök
 • Távirányító
 • Modern stílus
 • Erős anyagból készült
 • Levendula olajjal bevonva
 • A matrac lélegzik
 • Négy töréspont
Hátrányok
 • Magas ár

A Materasso Double Mobil T5 egy modern tervezésű, elektronikus vezérlésű, távirányítóval is pozicionálható extra kényelmet nyújtó ágyrács. Egészségi problémák mérséklésére, valamint pihenésre is kiválóan alkalmas. Lehetővé teszi a matrac lélegzését. Négy törésponttal rendelkezik, így a részeit külön-külön mozdíthatja, állíthatja be, hogy a legmegfelelőbb fekvőhelyet biztosítsa. Pozicionálása elektromosan történik.
Az ágyrács 28 darab erős lécből áll, melyek 36 mm szélesek. A keret körülbelül 6 cm magas. Az ágyrács stabilitását és teherbíró képességét a középen húzódó heveder biztosítja. Az egyedre szabott merevséget tolócsúszkákkal lehet beállítani.

Az egész ágy levendula illatú olajjal van ellátva, amely biztosítja a szükséges higiéniát, illatot kölcsönöz, távol tartja a rovarokat, gyógyítja az álmatlanságot, ingerültséget, depressziót.
Az ágyrács tömör bükkből és nyírfából készült, ezért rendkívül stabil és megbízható szerkezet. Terhelhetősége 120 kg.

Értékelés: Ortho-Sleepy Optiflex – ágyrács állítható derékrésszel

Legjobb ágyrácsok Ortho-Sleepy Optiflex Arany középút

Anyag: megerősített műanyag és kaucsuk gumi | Állítható derékrész: van | Lécek száma: 28 db | Keresztléc szélessége: 3,6 cm | Maximális teherbírás: 100 kg | Magasság: 5,5 cm | Hozzávetőleges ár: 60 110 Ft

Előnyök
 • Jó ár/minőség arány
 • 5db állítható keménységgel rendelkező dupla rugalmas borda
 • Megerősített keresztléc-vastagság
 • Többféle méret
Hátrányok
 • Láb- és fejrész nem emelhető

Az ágyrács kínálat széles palettáján méltó helyet foglal el a Ortho-Sleepy OPTIFLEX. Számos előnyének köszönhetően egy népszerű típus, hiszen mind árban, mind minőségben megállja a helyét. A Optimal keretes ágyrács rendkívül rugalmas, kényelmes fekvést, pihenést biztosít Önnek. Optimális támogatást nyújt és biztosítja a matrac megfelelő szellőzését.

Többrétegű fából készült, ennek köszönhetően erős és strapabíró. Teherbíró képessége 100 kg, tehát egy átlagos súlyú ember számára alkalmas. A fej és lábrész fix magasságú. A Optimal rugalmas ágyrács kerete körülbelül 5,5 cm vastagságú. Keresztlécből összesen 28 darab van. Megerősített műanyagból és kaucsuk gumiból készültek, mindegyik szélessége – 3,6 cm. A keretfához billenő tokkal kapcsolódnak. Derékrésznél 5 darab állítható keménységgel rendelkező dupla rugalmas bordát, középen pedig egy tartószíjat találunk.

Az ágyrácsnak nincs fix hosszúsága és szélessége. Többféle méretben rendelhető, mindenki kiválaszthatja testalkatához a legmegfelelőbbet. Leginkább formahabos és latex matracokhoz ajánlják.

Értékelés: LÉCES ÁGYRÁCS TEXTILLEL – minden ágytípushoz alkalmas ágyrács

Léces ágyrács textillel 160x200 cm Classic kategória

Anyag: fenyő léc | Pozícionálási lehetőség: nem | Anatómiai zónák száma: 1 | Lécek száma: 12 db | Merevség beállítása: nem | Maximális teherbírás: 110 kg személyenként | Hosszúság: 200 cm | Szélesség: 160 cm | Magasság: 2 cm | Hozzávetőleges ár: 10 927 Ft

Előnyök
 • Összehajtható
 • Stabil tartás
 • Hosszú élettartamú
 • Minden ágytípushoz alkalmas
 • Olcsó
Hátrányok
 • Anatómiai zónák nélkül

A fenyő lécből készült ágyrács tökéletes kényelmet biztosít. Robosztus, így a különböző alvási szokásokkal rendelkező embereknek is tökéletesen megfelelő. A tömör fenyő biztosítja a stabilitását és az ellenálló képességét. Hosszú élettartamú a tökéletesen megmunkált fának, köszönhetően, mely kizárja a deformálási lehetőségét.

A lécek egymás között textilszalaggal vannak rögzítve. Ennek köszönhetően az ágyrács összehajtható, könnyen elhelyezhető az ágykeretbe.

Ez az ágyrács a rugós és táskarugós matracokkal kompatibilis, némely esetekben a vastagabb habszivacs matracokkal is. A minőségi pihenését és a megfelelő alátámasztást biztosítja, ráadásul olcsó is.

Top 5 legjobb ágyrácsok

TEMPO KONDELA Ágyrács szilárd keretben

Anyag: fém/fa
Méretei: 160 × 200 cm
Keret vastagsága: 4,5 cm
Lécek száma:
2 × 18 db
Hozzávetőleges ár: 78 500 Ft

Anyag: fém/fa
Méretei: 160 × 200 cm
Keret vastagsága: 4,5 cm
Lécek száma:
2 × 18 db
Hozzávetőleges ár: 78 500 Ft

Árat megtekinteni
Materasso Double Mobil T5

Anyag: bükkfa és nyírfa
Méretei: többféle
Keret vastagsága: 6 cm
Lécek száma:
 28 db
Maximális teherbírás: 120 kg
Hozzávetőleges ár: 109 900 Ft

Anyag: bükkfa és nyírfa
Méretei: többféle
Keret vastagsága: 6 cm
Lécek száma:
 28 db
Maximális teherbírás: 120 kg
Hozzávetőleges ár: 109 900 Ft

Árat megtekinteni
Ortho-Sleepy Optiflex

Anyag: megerősített műanyag és kaucsuk gumi
Méretei: többféle
Keret vastagsága: 5,5 cm
Lécek száma:
28 db
Maximális teherbírás: 100 kg
Hozzávetőleges ár: 76610 Ft

Anyag: megerősített műanyag és kaucsuk gumi
Méretei: többféle
Keret vastagsága: 5,5 cm
Lécek száma:
28 db
Maximális teherbírás: 100 kg
Hozzávetőleges ár: 76610 Ft

Árat megtekinteni
LÉCES ÁGYRÁCS TEXTILLEL

Anyag: fenyő léc
Pozicionálási lehetőség: nem
Lécek száma: 12 db
Merevség beállítása: nem
Maximális teherbírás: 110 kg
Méretei: 200 cm × 160 cm × 2 cm
Hozzávetőleges ár: 10 927 Ft

Anyag: fenyő léc
Pozicionálási lehetőség: nem
Lécek száma: 12 db
Merevség beállítása: nem
Maximális teherbírás: 110 kg
Méretei: 200 cm × 160 cm × 2 cm
Hozzávetőleges ár: 10 927 Ft

Árat megtekinteni
LAMELLA ÁGYRÁCS 90×200 cm

Anyag: nyírfa
Pozicionálási lehetőség: nem
Lécek száma: 13 db
Merevség beállítása: nem
Maximális teherbírás: 110 kg
Méretei: 200 cm × 90 cm × 5,5 cm
Hozzávetőleges ár: 9388 Ft

Anyag: nyírfa
Pozicionálási lehetőség: nem
Lécek száma: 13 db
Merevség beállítása: nem
Maximális teherbírás: 110 kg
Méretei: 200 cm × 90 cm × 5,5 cm
Hozzávetőleges ár: 9388 Ft

Árat megtekinteni

Hogyan válasszuk ki a legjobb ágykeretet?

Ahhoz, hogy a matrac tulajdonságait maximálisan ki tudja használni, ki kell választania a megfelelő ágyrácsot hozzá. Az egyes rácstípusok számos előnnyel rendelkeznek. Tanácsot adunk, hogy milyen paraméterekre kell összpontosítania, hogy olyan ágyrácsot válasszon, amely pontosan megfelel az Ön igényeinek, és hosszú évekig szolgálja Önt.

– Legjobb, ha az új ágyrácshoz új matracot is vásárol egyben. Így sokkal nagyobb választási lehetősége lesz.

– Ha már van matraca, akkor válasszon hozzá kompatibilis ágyrácsot.

– A választásnál vegye figyelembe a saját életkorát, egészségi állapotát és alvási szokásait.

– Választhat klasszikus statikus vagy modern, távirányítóval vezérelhető pozícionáló rácsot.

– Vásárláskor ne felejtse el figyelembe venni a karbantartás nehézségét.

Az ágyrácsok típusai

Az ágyrácsok között háromféle főtípust különbözetetünk meg az anyagtípusától függően: lamellás ágyrácsok, léces ágyrácsok és szegmentált ágyrácsok. És ezeken belül a felhajtható, vagyis állítható funkcióval rendelkezők. Általában a lamellás ágyrácsoknál találkozhatunk a pozícionális lehetőséggel.

Léces ágyrács

A léces ágyrácsokat azok részesítik előnyben, akik keményebb felületen szeretnek aludni.

Az ilyen ágyrács szilárd lecekből áll, amelyek vagy textil szalaggal vannak egymáshoz rögzítve, vagy keretbe. A léces ágyrácsok a rugós matracokhoz illenek leginkább, vagy esetleg a vastagabb maggal rendelkező hab matracokhoz is, amelyek eléggé rugalmasak és jól osztják el a test súlyát. Ez a fajta ágyrács szilárd, nem rugalmas. Vékonyabb matracokhoz nem ajánlatos használni, mert így a fekvőhely igen kemény lesz.

Lamellás ágyrács

A lamellás ágyrácsok rugalmaak, mivel enyhe szögben vannak rögzítve az ágykeretbe. A lamellás ágyrácsok a rugalmasságuknak köszönhetően biztosítják a megfelelő légáramlást a matracban. Ez pedig meggátolja a baktériumok és az atkák elszaporodását. Azoknak ajánlott, akik a puhább felületeket szeretik.

legjobb agyracsok dupla nyitott

A lamellákból álló ágyrácsok a keményebb és az alacsonyabb matracokhoz megfelelőek leginkább, amelyekből hiányzik a kiemelkedő rugalmasság. Az ilyen ágyrács segít a matracnak rugózni, átveszi a matracra nehezedő nyomást, és ezzel védi a matracot a nagyobb megterheléstől. Amennyiben növelni szeretné a matrac rugalmasságát és puhaságát, úgy választhat hozzá más matrac típusokkal is.

Szegmentált ágyrácsok

A szegmentált ágyrácsok egyes zónákban nagyobb rugózást biztosítanak. Ezek az ágyrácsok többségében tányérokból vagy korongokból állnak, amelyek egymással összekapcsolva funkcionálisan működnek. Így kiváló ortopédiai és anatómiai tulajdonságokat biztosítanak.

Az ilyen ágyrács egyes szegmensei külön beállíthatók. Ennek köszönhetően pontosan be tudja azt állítani saját igényeinek megfelelően. Ez kiváló kényelmet és magas szintű szellőzést biztosít.

A szegmentált ágyrácsok szinte bármilyen típusú matraccal használhatók. Viszont, ha zsebrugós matraca van, akkor felesleges vásárolnia még hozzá egy állítható szegmentált ágyrácsot. A szegmentált ágyrácsok ára elérheti a több százezer forintot is.

Állítható ágyrács

Az állítható ágyrácsok két alap- és egy kiegészítő pozicionálás egyikét tartalmazzák. Ezek a mechanikusan, az elektromosan, és a dugattyúval felhajtható, állítható rácsok.

Mechanikusan állítható rács

A mechanikusan állítható rácsnál a magasság kézzel állítható be. Ez úgy történik, hogy például a rács alján több pár horony van, amelyekbe a “reteszt” be tudja kattintani, és a rács fej vagy lábak alatti rész felemelkedik a megfelelő pozícióba.

Az alapvető pozicionálás már a megfizethetőbb áru lamellás rácsoknál is megvan. Ahhoz, hogy változtasson a rács helyzetén, fel kell az ágyból állnia. Hogyha egészségügyi problémákkal küzdő vagy idős ember számára választunk állítható ágyat, akkor a mechanikai beállításu rács nem az igazi.

Elektromosan állítható rács

Az elektromosan állítható ágyrácsok magasabb szintű kényelmet kínálnak, amelyek a mozgáskorlátozottaknak vagy a súlyosabb egészségi problémákkal küzdő embereknek is megfelelő kényelmet biztosítanak. Motorral és távirányítóval vannak felszerelve. Beállíthatja a kívánt pozíciót anélkül, hogy fel kellene kelnie az ágyból. Természetes, hogy ezeknek az ára is magasabb.

Általában ezekben a motor a tartalék tápegységgel rendelkezik, így ha esetleg áramkiesés lenne, a rácsot az alaphelyzetbe juttatja.

legjobb agyracsok dupla agy

Felhajtható rács dugattyúval

A felhajtható ágyrács nem a fekhely állítására/pozicionálására van tervezve, hanem arra, hogy megkönnyítse a hozzáférést az ágy tárolórekeszéhez. Az ilyen ágyrács mechanikusan/kézzel oldalra vagy a lábtámlától a fejtámla felé hajtható.

Tippünk

Amennyiben még nincs matraca, és ki szeretné választani a megfelelőt az ágyrácshoz, akkor segítséget adunk a legjobb matrac kiválasztásához

Melyik matrachoz milyen ágyrács illik?

A lamellás ágyrácsok a habszivacs-, latex- és szendvics matracokhoz illenek leginkább. A közepes keménységű és magasságú matrac lesz a legideálisabb választás. A lamellás ágyrács biztosítja a megfelelő rugalmasságot és a testsúly optimális eloszlását.

A tartós léces ágyrács a zsebrugós matracokhoz ajánlott, amelynek nincsenek rugózó tulajdonságai. Viszont megfelelő szilárdságot kölcsönöz az ágynak. A lécek között szabad helyek vannak, ami lehetővé teszi a légzést és a szellőzést. A fix léces ágyrács különösen olyan matracokhoz alkalmas, amelyeknek rugalmas tulajdonságai vannak – a rugós, zsebrugós vagy az extra magasak.

Külön kategóriába tartoznak a szegmentált ágyrácsok, amelyek bármilyen matraccal jól működnek. Ez az egyedülálló alkalmazkodó- és alátámasztási képességének köszönhető. Azonban ezek az ágyrácsok nagy befektetést igényelnek.

Az ágyrácsok méretei

Az ágyrácsok méretei a szabványos ágyaknak megfelelőek. Ugyanúgy lehetnek egyszemélyes, kétszemélyes, és a franciaágyaknak megfelelő méretekben. Viszont tudni kell, hogy a megfelelő rács hossza és szélessége valamivel kisebb az ágyénál. Ez azért van, hogy jobban beilleszkedjen az ágykeretbe, és ne okozzon felesleges nehézséget a beszerelés során. Így, például egy 90 × 200 cm-es ágyhoz az ágyrács ideális mérete 89 × 196 cm lesz.

A legelterjedettebb ágyrácsok méretei:

 • ágyrács 90×200 – egszemélyes ágyhoz
 • ágyrács 140×200 – 1,5 személyes ágyhoz
 • ágyrács 160×200 – kisebb kétszemélyes ágyhoz
 • ágyrács 180×200 – nagyobb kétszemélyes ágyhoz

Az ágyrácsok anyaga

Az ágyrácsok lécekből, lamellákból vagy szegmensekből készülnek, amelyek egymáshoz vannak rögzítve és az ágykeretbe illesztve. A matracot a rács tetejére helyezzük. A lécekből álló rácsok a stabil, keményebb felület kedvelőknek való. Ezek általában nem pozícionálható, merevséget nem befolyásolható funkciójú ágyrácsok.

legjobb agyracs lamella

A lamellás ágyrácsok rugalmasak, a minőségi típusok legtobbjénél pozícionálhatók. Akár mechanikusan, akár elektromosan, motor segítségével. Az ilyen ágyrácsok elsősorban a fekvő betegeknek, a mozgáskorlátozottaknak és más egészégügyi problémákkal küzködőknek ajánlott, valamint minden más egészséges embernek is, aki a fokozottabb kényelmet, a puhább ágyat szereti.

A szegmentált ágyrások különböző tányérokból, korongokból állnak, és legfőképp egészségügyi célokból használják.

Az ágyrácsok terhelhetősége

Egyes ágyrács akár több tíz kilogrammot is nyomhat. Attól is függ, hogy az ágyrács léc-, vagy lamellából készült. Ezt figyelembe kell venni, az ágynak a teherbírásával kapcsolatban. Fontos, hogy az ágyrács és az agykeret matraccal és az Ön súlyával együtt ne lépje túl az ágyszerkezet maximális terhelhetőségét.

A rácsok teherbírása megfelel a standartnak. Az egyszemélyes ágyba való ágyrács kb.90–150 kg terhelhetőséggel rendelkezik. Ez átlagban 120 kg. A legnagyobb teherbírással a masszív léces ágyrácsok rendelkeznek, ezek akár 160 kg-ot is elbírnak. Érdemes nagyobb teherbírású rácsba fektetni. Ez megőrzi hosszú távon a rács helyes funkcionálását, és az intenzív terhelés mellett tartós marad.

Az ágyrács merevsége

Az ágyrács segítségével is tökélesítheti a matrac tulajdonságait. A jobb minőségű lamellás rácsok középső részén állítható lamellák vannak, amelyeknek köszönhetően beállíthatja a matrac merevségét.

Tippünk

A tökéletes alvás velejárója a megfelelő fekvőfelület mellett a friss levegő. A legjobb légtisztítók között ki tudja választani az Ön helységébe legjobban illőt.

Az ágyrácsok árai

Az ágyrács ára szoros összefüggésben van az alvás minőségével. Ebben a szférában jobb nem spórolni, hiszen az ágyrács nem csak egy évig fog szolgálni. A piacon több száz rács közül lehet választani, ezért jó, ha megismerkedik az alapvető árkategóriákkal.

Ágyrácsok árai 21 000 Ft alatt

A 21000 forint alatti árban a léces és az alapvető lamellás rácsok vannak többségben. Pozicionálási lehetőségek szinte nincsenek, vagy csak nagyon minimális mértékben. Legjobb esetben a derék részen van lehetőség a merevség beállítására. A rácsok teherbírása nem haladja meg a 100–120 kg-ot.

Ágyrácsok árai 21 000 42 000 Ft

Itt nagyon jó ár/minőség arányú ágyrácsok vannak különböző méretekben és kivitelben. Ide tartoznak a kiváló minőségű, állítható ágyrácsok, melyek lehetővé teszik a különböző részek mechanikus beállítását. Ezek a rácsok a modern típusú matracokkal illenek össze.

Ágyrácsok árai 21 000 Ft felett

Ide tartoznak a legváltozatosabb kategóriájú ágyrácsok. Ezek között minőségi modelleket talál a legkülönbözőbb kivitelben. Legfőképp a rengeteg beállítási lehetőségekkel rendelkező, állítható lamellás matracok vannak többségben. Valamint a szegmentált rácsok érdekes választéka is itt található.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.4 (10 szavazat)

Autor článku

Ágnes Fehér
Ágnes Fehér

Ágnes szereti felfedezni az új dolgokat, technológiákat. Állandóan új információk után kutat, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak. A kedvenc témái közé a háztartási gépek, szépségápolási cikkek és túrázási eszközök tartoznak. Szabadidejében nagyon szeret utazni, úszni, és örömmel készít fényképeket. Ezenkívűl érdekli a programozás, és sok időt tölt a neten való böngészettel, ami állandó tanulásra készteti. LinkedIn, Instagram

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése