Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

2023 legjobb amerikai hűtőszekrényei – Teszt és értékelés

19.11.2022 Szerkesztőségünk Szerkesztőségünk

Vannak tárgyak, melyekre senki sem mondaná, hogy „nekem ez nem kellene” vagy „nekem ez nem tetszik”. Az amerikai hűtőszekrények is ilyenek. Egyszerűen mindenkit lenyűgöznek méreteikkel, kivitelezésükkel, extra funkcióikkal. Sajnos nem mindannyian engedhetünk meg magunknak otthonra egy ilyen hűtőt, de ha Ön igen, akkor alábbi cikkünkben segítséget nyújtunk a választáshoz. Bemutatjuk a legjobb amerikai hűtőszekrényeket és adunk néhány tippet, mire figyeljen vásárláskor.

Legjobb minőség

Modern, stílusos kivitelezésű, kétajtós hűtőszekrény. Fekete színe a luxus benyomását kelti.

Legjobb ár/érték arány

Vonzó formatervezésű nagy méretű amerikai hűtőszekrény, amely nem csak funkcióival fogja lenyűgözni.

Legjobb olcsó

Megfizethető árú side by side hűtőszekrény kijelzővel, hangjelzéssel és további extra funkciókkal.

Legjobb amerikai hűtőszekrények

Értékelés: Grand Host L – luxus kivitelezésű amerikai hűtőszekrény

Grand Host L - értékelés, teszt, ár Premium kategória

Szín: fekete | Méretek: 178 × 90 × 59 cm | Súly: 87 kg |Hűtőszekrény űrtartalma: 291 l | Fagyasztó űrtartalma: 138 l | Ajtók száma: 2 | Energiaosztály: E | Klímaosztály: nincs információ | Zajszint: nincs információ | Hozzávetőleges ár: 385 000 Ft

Előnyök
 • Elegáns kivitelezés
 • Kijelző
Hátrányok
 • Energiafogyasztás

A Klarstein Grand Host L amerikai hűtőszekrénytől bárkinek eláll a lélegzete. Black Glass hűtőajtó nemcsak a hűtőszekrénynek, de az egész konyhának luxusos hatást kölcsönöz. Az érintővezérlős kijelző méginkább megerősíti ezt a benyomást, ráadásul praktikus is – leolvashat minden fontos információt a kijelzőről és a beállításokat is egyszerűen elvégezheti rajta.

A kétajtós hűtőszekrény teljes kapacitása 429 l, ebből a hűtő űrtartalma 291 l, a fagyasztó pedig 138 literes. Ez bőven elegendő helyet jelent egy nagy család számára. A hűtőszekrény polcain nagyobb edények is elférnek, az átláthatóság és a rend érdekében ezek az üvegpolcok el vannak választva.

A side by side hűtő Total no frost funkciója megakadályozza az élelmiszerek jegesedését. Sajnos a zajszint sehol sincs feltüntetve, pedig az amerikai hűtőknél ez egy lényeges paraméter.

ETA 139790000E vélemény – legjobb ár-érték arányú amerikai hűtőszekrény

ETA 139790000E vélemény, teszt, ár Arany középút

Szín: fehér | Méretek: 90,5 × 177 × 59,5 cm | Súly: 81 kg |Hűtőszekrény űrtartalma: 291 l | Fagyasztó űrtartalma: 151 l | Ajtók száma: 2 | Energiaosztály: E | Klímaosztály: SN, N, ST, T | Zajszint: C, 39 dB| Hozzávetőleges ár: 300 000 Ft

Előnyök
 • Nagy űrtartalmat kínál
 • Vonzó megjelenés
 • Közepesen csendes működés (C osztály)
 • Nagy fényerejű LED világítás
 • Áttekinthető kijelző
Hátrányok
 • Energiafogyasztás

Az ETA 139790000E amerikai hűtőszekrény kiváló ár-érték arányt kínál. A hűtő része 291 liter űrtartalmat, míg a fagyasztó része 151 liter űrtartalmat kínál, így akár egy nagyobb, hat fős család számára is megfelelő. A hűtőszekrény súlya 81 kg, így biztos lehet benne, hogy stabilan fog állni konyhájában.

A zajszintet tekintve ez az amerikai hűtőszekrény a C osztályba tartozik, zajszintje pedig 39 dB, így közepesen hangos. Ennek köszönhetően a hűtőszekrény működése nem fogja Önt zavarni a mindennapi tevékenységek során. A hűtő nagy fényerejű belső LED világítással ellátott, így annak tartalmát mindig tökéletesen fogja látni.

Ezen felül a készülék elülső részén egy kijelzőt is talál, amely segítségével egyszerűen beállíthatja a kívánt programot. A hűtő fehér színe divatos megjelenést kölcsönöz, így minden modern konyhában jól fog mutatni. Ez a modell a korszerű NoFrost rendszerrel is felszerelt, amely megakadályozza a jegesedés kialakulását, így sose kell kiolvasztani. A hűtőszekrény klímaosztálya SN, N, ST és T, így széleskörű környezetben elhelyezhető.

Amennyiben nagy méretű konyhával rendelkezik, és családja is számos tagból áll, bátran javasoljuk az ETA hűtőszekrény beszerzését, amely nem fog csalódást okozni Önnek.

Értékelés: GORENJE NRS918EMX InverterCompressor – megfizethető árú amerikai hűtőszekrény

GORENJE NRS918EMX InverterCompressor - teszt, értékelés, ár Classic kategória

Szín: szürke | Méretek: 178,6 × 91 × 64,3 cm | Súly: 85 kg |Hűtőszekrény űrtartalma: 334 l | Fagyasztó űrtartalma: 185 l | Ajtók száma: 2 | Energiaosztály: E | Klímaosztály: SN-T | Zajszint: 42 dB | Hozzávetőleges ár: 220 000 Ft

Előnyök
 • Megfizethető ár
 • Sok extra funkció
Hátrányok
 • Energiafogyasztás

A Gorenje NRS918EMX InverterCompressor kétajtós hűtőszekrény megfizethető ára ellenére rengeteg extra funkciót nyújt. Ráadásul a kapacitása sem elhanyagolható, a hűtő 334 literes űrtartalma és a 185 literes fagyasztó amerikai hűtők között sem rossz érték.

A hűtőszekrény extra funkciói közé tartozik a jégkockakészítés, az automatikus leolvasztás, a nyitott ajtóra figyelmeztető hangjelzés, a szuperfagyasztás és szuperhűtés, a vakációmód és a kijelző. A kijelzőről nemcsak leolvashatja a fontos információkat, de a szükséges beállításokat is könnyedén elvégezheti. A Multi-AirFlow rendszer egyenletesen osztja el a hűtött levegőt a hűtőszekrény belsejében az élelmiszerek hosszútávú frissen tartása érdekében.

A Gorejne kétajtós hűtőszekrény valóban egy nagyon jó amerikai hűtő, egyetlen hátránya a magas energia fogyasztás.

Amerikai hűtőszekrény teszt és összehasonlítás

TOP 5 amerikai hűtőszekrény
1. Grand Host L - értékelés, teszt, ár Grand Host L Hűtőszekrény űrtartalma: 291 l
Fagyasztó űrtartalma: 138 l
Extra funkciók: kijelző, total no frost
Vásárlás
2. HAIER HSR3918ENPB - ár, értékelés, teszt HAIER HSR3918ENPB Hűtőszekrény űrtartalma: 337 l
Fagyasztó űrtartalma: 191 l
Extra funkciók: kijelző, total no frost, automatikus leolvasztás, jégkocka készítő, vakációmód, hangjelzés
Vásárlás
3. ETA 139790000E vélemény, teszt, ár ETA 139790000E Hűtőszekrény űrtartalma: 291 l
Fagyasztó űrtartalma:  151 l
Extra funkciók: kijelző, No Frost, No Frost, Automatikus leolvasztás, Kijelző, LED világítás, Nyitott hűtőajtó jelzés, Szuper hűtés, Szuper fagyasztás, Elektronikus hőmérséklet-szabályozás
Vásárlás
4. GORENJE NRS918EMX InverterCompressor - teszt, értékelés, ár GORENJE NRS918EMX InverterCompressor Hűtőszekrény űrtartalma: 334 l
Fagyasztó űrtartalma: 185 l
Extra funkciók: kijelző, szuperhűtés, szuperfagyasztás, hangjelzés, vakációmód, jégkocka készítő
Vásárlás
5. ETA 138890015E - értékelés, ár, teszt ETA 138890015E Hűtőszekrény űrtartalma: 291 l
Fagyasztó űrtartalma: 151 l
Extra funkciók: kijelző
Vásárlás

Hogyan válasszunk amerikai hűtőszekrényt

Amerikai hűtőszekrényt vásárolni nem egy kis befektetés, ezért érdemes valóban körültekintően választani. Továbbolvasva megismerheti a főbb tudnivalókat a kétajtós hűtőkről. Illetve leírjuk a fő szempontokat, amelyeket mindenképp figyelembe kell vennie, amennyiben egy side by side hűtőt szeretne venni.

Amerikai hűtőszekrényei - teszt, értékelés, ár

Milyen méretű hűtőszekrényt válasszon

Kifejezetten kisméretű side by side hűtőszekrény nem létezik. Nagy és még nagyobb amerikai hűtők között tud válogatni, lehetőségeinek a konyha mérete és a pénztárcája szab határt.

Konyha mérete

A konyha mérete egy erősen befolyásoló tényező. Mivel az amerikai hűtőszekrények 1,5-2 hagyományos, kombinált hűtőnek megfelelő helyet foglalnak el. Amennyiben egy kisebb konyhába szeretne betuszkolni egy side by side hűtőt, ez valószínűleg nem fog sikerülni, ha esetleg mégis, akkor sem fog jól mutatni. A hűtőszekrény méretéhez hozzá kell számolnia az ajtók nyitásához szükséges helyet.

A hűtőszekrény űrkapacitása

Az amerikai hűtőszekrények űrkapacitása átlagosan 250-400 l, de kaphatók akár 550 literes side by side hűtők is. A szakértők ajánlásai alapján egy fő számára 60-70 literes kapacitással kell számolni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy nagy méretű amerikai hűtő 9 fő részére elegendő helyet biztosít.

Fagyasztó űrkapacitása

Az amerikai hűtők fagyasztóinak űrtartalma körülbelül 130 és 230 liter között mozog. A megfelelő méretű fagyasztó kiválasztásához 25-30 literes űrkapacitással kell számolnia személyenként.

Az amerikai hűtőszekrények speciális funkciói

Az amerikai hűtőszekrények nemcsak méreteikkel nyűgözik le a felhasználót, de speciális funkcióikkal is, melyeket egyetlen hagyományos hűtő sem nyújt. Alább mutatjuk a három legkedveltebb funkciót.

Jégkocka készítés

Az amerikai hűtőkkel elfelejtheti azokat az idétlen, műanyag jégkockakészítő formákat, amelyekből mindig kifolyik egy kis víz és sosem sikerül egyformára fagyasztani a kockákat. Már amennyiben az Ön által választott hűtő rendelkezik jégkocka készítő funkcióval. Nem egy életbevágóan fontos funkció, de kényelmes és kellemesebbé teszi a nyári napokat.

Italadagoló

Az italadagoló segítségével kényelmesen csapolhat magának behűtött limonádét. A hűtőszekrény típusától függően ez megoldható a hűtőajtó kinyitása nélkül is, így nincs felesleges energiafogyasztás.

Minibár

Az amerikai hűtőszekrényekben található minibárt nem lehet általánosan leírni, modellenként változó a minibár kivitelezése. Lehet ez egy klasszikus minibár hűtőszekrénybe építve, lehet csak egy külön rekesz italok számára fenntartva, vagy akár egy beépített borhűtő is.

Amerikai hűtőszekrényei - teszt, értékelés, ár

A vízadagoló vízhálózatra kötve vagy beépítve a jobb?

A side by side hűtőszekrények vízhálózatra kötve hosszútávon praktikusabbak – a karbantartáshoz elegendő időnként kicserélni a vízszűrőt. Viszont amennyiben konyhatervezésnél nem számoltak előre azzal, hogy vízhálózatra kötött hűtőt szeretnének, utólag ez elég komoly bonyodalmakat okozhat. Ráadásul helyhez kötött lesz a hűtőszekrény, tehát jól át kell gondolni, hol is legyen elhelyezve a hűtő.

További extra funkciók

A speciális, kizárólag side by side hűtőszekrényekben megtalálható funkciók mellett az amerikai hűtők rendelkezhetnek olyan elterjedtebb extra funkciókkal is mint a no frost, antibakteriális funkció vagy a vakációmód.

No Frost

A no frost funkció a legtöbb modern hűtőszekrényben megtalálható. A no frost hűtőszekrények nem jegesednek, tehát nem kell leolvasztani a fagyasztót, továbbá a tárolt élelmiszerek sem mennek tönkre az eljegesedés következtében.

Antibakteriális funkció

Az antibakteriális funkcióval ellátott hűtőszekrények amellett, hogy megakadályozzák a baktériumok és mikroorganizmusok szaporodását, gyakran rendelkeznek szagtalanító funkcióval is.

Vakációmód

A vakációmód egy energiatakarékos üzemmód. Ezt a funkciót Önnek kell beállítani a hűtőn. Legtöbbször kiválasztható a vakációmód időtartama – miután a beállított idő letelt, a hűtő automatikusan átáll a normál üzemmódra. A telefonokhoz csatlakoztatható okoshűtők vakációmódja be- és kikapcsolható távolról is.

Kijelző

A kijelző egy remek extra funkció, melyről leolvashatja  a legfontosabb információkat. A legmodernebb, intelligens hűtőszekrények kijelzőjén megtalálja a hűtő teljes tartalmát is, így anélkül tudhatja meg, milyen és mennyi élelmiszer van odabent, hogy ki kellene nyitnia az ajtót, tehát nincs felesleges energiafogyasztás. Továbbá a kijelzőkön beállítható a hőmérséklet, esetleg az üzemmód is.

Tippünk

Klasszikus kombinált hűtőszekrényt keres? Olvassa el cikkünket a TOP 5 kombi hűtőszekrényről.

Legkedveltebb márkák

Amerikai hűtőszekrények gyártásában a Samsung márka vezeti az élvonalat, termékei a legjobbak között is a legjobbak. Röviden bemutatjuk ezt, illetve további kiváló márkákat, melyektől megbízható, jó minőségű hűtőszekrényeket vásárolhat.

Hűtőszekrények a Samsung márkától

Samsung a legnagyobb cég Dél-Koreában, 1938-ban alakult. Nehezen hihető, de akkoriban még szárított halakat és helyben termesztett élelmiszereket árusítottak. Manapság a világ egyik legnagyobb technikai cége, kínálatukban megtalálhatóak az olcsó, de jó minőségű termékek és a csúcstechnológiás prémiumtermékek is. Side by side hűtőszekrényeket szintén gyártanak és forgalmaznak, méghozzá kiváló minőségű, megbízható, hosszúéletű amerikai hűtőket.

Hűtőszekrények a Klarstein márkától

A Klarstein német márka ismert a megbízhatóságáról és a minőségéről. Bár elektronikai eszközök széles skálája megtalálható a kínálatukban, mégis leginkább konyhai eszközeikkel tűnnek ki. Rengeteg kiváló, amerikai hűtőszekrényt gyártanak és forgalmaznak. Ezek a hűtők leginkább a stílusos és színes designnak köszönhetően tűnnek ki az átlagos hűtők közül.

Hűtőszekrények a GORENJE márkától

A Gorenje márkanév a cég alapításának helyéből ered – Gorenje egy kis falu Szlovéniában. A cég 1950-es megalapulása óta egyre csak növekszik, jelenleg több országban is elérhetőek a termékeik. Ezek a termékek, köztük a kétajtós hűtőszekrények, kifejezetten jó minőségűek, modernek, de ami a legvonzóbb bennük az áruk. Elsősorban megfizethető áruk miatt növekszik népszerűségük töretlenül.

Amerikai hűtőszekrény ár

Kifejezetten olcsó amerikai hűtő sajnos nem létezik, ami nem meglepő tekintve a side by side hűtőszekrények méreteit és tulajdonságait. Viszont a viszonylag olcsóbb amerikai hűtők ára megfizethető egy átlagos család számára is. A drágább típusok értéke megegyezik egy használt autó értékével.

Amerikai hűtőszekrények 200 000 – 300 000 Ft között

A 300 000 Ft alatti áron kapható side by side hűtőszekrények jellemzően kisebb kapacitással rendelkeznek és nincsenek extra vagy speciális funkcióik. Ebben az árkategóriában érdemes körültekintően vásárolni, mivel az olcsó hűtők minősége gyengébb. Valóban hosszúéletű hűtőszekrényért kicsit többet kell fizetnünk.

Amerikai hűtőszekrények 300 000 – 500 000 Ft között

300 000 és 500 000 Ft között kiváló minőségű és nagy kapacitású amerikai hűtőszekrényt vásárolhat. Ezek a side by side hűtők több-kevesebb extra funkciókkal rendelkeznek. Űrtartalmuk átlagosan egy 5 fős család számára elegendő helyet biztosít.

Amerikai hűtőszekrények 500 000 Ft felett

Félmillió Ft felett nagy kapacitású, prémiumkategóriás amerikai hűtőszekrény vásárolható. Ebben az árkategóriában találja az okoshűtőket és az extra méretű hűtőket is, melyek akár kilenc személy számára elegendő helyet nyújtanak.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Autor článku

Szerkesztőségünk
Szerkesztőségünk

Tapasztalt szerkesztőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő terméket. Szakértői tesztek és felhasználói vélemények alapján mindig a legjobbat ajánlják az adott kategóriában és árszinten. Elegendő meghatároznia a megfelelő kategóriát és indulhat is a legjobb termék kiválasztása!

Hasonló cikkek