Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu

Legjobb botmixerek 2022-ben – vélemények & tesztek

Datum 9.12.2021

Ha Ön is szereti a krémleveseket, mártásokat, szószokat, gyümölcskoktélokat, dresszingeket és egyéb pépes ételeket, esetleg kisgyermek van a családban? Minden bizonnyal értékelni fogja a botmixert, amely az összes pépes és krémes étel elkészítését egyszerűvé varázsolja.

Ha egy konkrét modellt kéne javasolnunk, mi biztosan a Multipractic Deluxe Noir terméket választanánk, ugyanis nem csupán kiváló teljesítményt, hanem kényelmes használatot is biztosít.

Igényeseknek

Rendkívüli minőségű botmixer 1 200 W teljesítménnyel, számos funkcióval és turbo sebességgel.

Legjobb ár/érték arány

Kedvező áron kapható minőségi 7 az 1-ben készülék 600 W-os motorral.

Legjobb olcsó

800 W teljesítményt kínáló, első osztályú acélból és tartós műanyagból készült botmixer.

Legjobb botmixerek teszt

Braun MQ9195XLI vélemény – Legjobb botmixer

Braun MQ9195XLI prémium minőségű botmixer Premium kategória

Anyag: Rozsdamentes acél + műanyag | Teljesítmény: 1 200 W | Kiegészítők száma: 5 | Vezeték nélküli: nem | Edény térfogata: 2 l | Hozzávetőleges ár: 75 000 Ft

Előnyök
 • Nagy kapacitás
 • Jégzúzásra is alkalmas
 • Rozsdamentes acél alapzat
 • Nagy teljesítményű motor
 • Számos kiegészítő
Hátrányok
 • Magasabb beszerzési ár

A Braun MQ9195XLI botmixer számos étel elkészítésére használható, a jégtörés, a vágás, a habverés, az aprítás, a mixelés, sőt még a reszelés sem okoz neki gondot. Egy olyan ügyes kiegészítőről van szó, amely kis helyen is elfér, mégis nagyon hasznos. A botmixerhez mindemellett egy tál is tartozik, amellyel akár a diót és a bazsalikomot is képes felaprítani.

A kielégítő eredmények elérése érdekében a botmixer 1 200 W motorral ellátott, mindemellett 2 penge áll rendelkezésre az alapanyagok megfelelő feldolgozására. A sebesség egyszerűen beállítható a gomb lassú lenyomásával, így Ön szabályozhatja, hogy milyen sebességgel és milyen apróra szeretné szeletelni az egyes hozzávalókat. Ezen felül fröccsenés elleni védelemmel is kiegészített, ennek köszönhetően a forró ételek feldolgozása sem jelent majd problémát.

A botmixerhez számos kiegészítő is jár. Az aprító feltét segítségével bazsalikomos pesto készíthető, azonban a botmixer a dióféléket és a gyümölcsöket is képes apróra vágni. A habverő használatával tökéletes tejszínhab készíthető. A turbo sebességfokozatnak köszönhetően a botmixer sokkal gyorsabban képes elvégezni az egyes feladatokat.

Delimano Multipractic Deluxe Noir vélemény – Hatékony botmixer, amely elérhető áron kapható

Multipractic Deluxe Noir minőségi botmixer Arany középút

Anyag: Műanyag + rozsdamentes acél | Teljesítmény: 600 W | Kiegészítők száma: 6 | Vezeték nélküli: nem | Edény térfogata: 1000 ml | Hozzávetőleges ár: 30 000 Ft

Előnyök
 • 1 000 ml-es aprítótál és 500 ml-es kis aprítótál
 • Praktikus pürésítőfej
 • Rozsdamentes acél részek
 • 7 funkció
 • 16 000 percenkénti fordulatszám
 • Turbo funkció
Hátrányok
 • Kisebb teljesítményű motor

Ha időt és energiát szeretne spórolni a finomabbnál finomabb ételek elkészítése során, a Delimano Multipractic Deluxe Noir botmixer megfelelő választás lehet. Az erős, 600 W-os motor villámgyors aprítást, szeletelést és pépesítést tesz lehetővé. A botmixer ezen felül 10 sebességfokozatot kínál, a konyhai eszköz által kínált maximális fordulatszám pedig 16 000 fordulat/perc.

Az állítható sebességfokozaton felül Turbo funkcióval is felszerelt, amelynek köszönhetően nélkülözhetetlen segítővé válik, ha gyorsan szeretné felaprítani az egyes hozzávalókat. A szeletelésen és aprításon felül akár habverésre, pürésítésre, valamint smoothie készítésére is használható. A csomag számos kiegészítőt tartalmaz, ezek közé például az 1 000 ml űrtartalmú, nagy keverőtál sorolható, amelyben a dupla pengés fej apróra vágja a hagymát, a fokhagymát, a magvakat vagy akár a csokoládét is.

Ezen felül egy 500 ml űrtartalmú kiegészítő tállal is rendelkezik, amelyben bébiételeket készíthet és fűszernövényeket apríthat. A csomagban ezen felül mérőskálával ellátott keverőpohár is található, amelynek köszönhetően mindig egyértelmű lesz a pohárban lévő ételek mennyisége. Így olyan ételeket készíthet, amelyeket biztosan mindenki dicsérni fog.

Tescoma PRESIDENT vélemény – Olcsó, egyszerű botmixer

Tescoma PRESIDENT olcsó kézi botmixer Classic kategória

Anyag: Rozsdamentes acél + műanyag | Teljesítmény: 800 W | Kiegészítők száma: 1 | Vezeték nélküli: nem | Edény térfogata: 800 ml | Hozzávetőleges ár: 25 000 Ft

Előnyök
 • Turbo funkció
 • Kedvező áron kapható
 • 1 600 fordulat/perc sebesség
 • 6 fokozat
Hátrányok
 • Csupán egy kiegészítőt tartalmaz

Ha pürés ételekre, gyümölcs vagy zöldség turmixokra, kására vagy krémlevesre vágyik, a Tescoma PRESIDENT olcsó és univerzális botmixer a segítségére lesz ezek elkészítésében. Kedvező árának köszönhetően bárki megengedheti magának a beszerzését, a 800 W teljesítményű motornak köszönhetően pedig képes gyorsan elkészíteni az ételeket.

A botmixer 1 600 fordulat/perc maximális sebességet kínál, amelyet a Turbo fokozattal ér el. A sebesség egyszerűen beállítható, 6 sebességfokozat közül választhat, így minden étel tökéletesen elkészíthető. További előnynek a kilöttyenés elleni védelem számít, amelynek köszönhetően a forró alapanyagokat is játékos könnyedséggel készítheti el.

A konyhai segítő tartozékai közt ugyan csupán egy 800 ml-es keverőtál található, azonban szükség esetén további kiegészítőket is vásárolhat. A botmixer kiváló minőségű rozsdamentes acélból és műanyagból készült, így hosszú élettartamot garantál. A keverőtál mosogatógépben tisztítható, így a mosogatásra sem kell időt pazarolnia.

Legjobb botmixerek összehasonlítása

Braun MQ9195XLI BOSCH MS6CM6166 Delimano Multipractic Deluxe Noir Tefal HB656838 Quickchef Tescoma PRESIDENT
Braun MQ9195XLI prémium minőségű botmixer BOSCH MS6CM6166 bosch botmixer Multipractic Deluxe Noir minőségi botmixer Tefal HB656838 Quickchef kiváló tefal botmixer Tescoma PRESIDENT olcsó kézi botmixer
Hozzávetőleges ár 75 000 Ft 40 000 Ft 27 000 Ft 20 000 Ft 15 000 Ft
Teljesítmény 1 200 W 1 000 W 600 W 1 000 W 800 W
Tartozékok száma Rozsdamentes acél + műanyag Műanyag + rozsdamentes acél Rozsdamentes acél + műanyag Rozsdamentes acél + műanyag Műanyag + rozsdamentes acél
Maximális sebesség 1 600 fordulat/ perc 1 600 fordulat/ perc
Webáruházba Webáruházba Webáruházba Webáruházba Webáruházba

Hogyan válasszunk botmixert

A botmixer számos feladat elvégzését egyszerűbbé teheti. Akár krémleveseket készít gyakran, akár habverésre szeretné használni, esetleg kisbabája van, akinek pürés ételeket szeretne készíteni, mindenben segítségére lehet. Azonban a botmixer kiválasztásánál is érdemes néhány fontos dolgot tudni. Cikkünkből megtudhatja, melyek ezek.

Mire használható a botmixer

Amint már az előző bekezdésben is említettük, számos étel elkészítéséhez használhat botmixert. Rendkívül hasznos lehet, ha kisbabája van, ugyanis számukra az élet korai szakaszában fontos pépesített ételt fogyasztani. Ezen felül természetesen különböző krémlevesek elkészítésére is alkalmas – akár gyümölcsből, akár zöldségből készült krémlevesre vágyik.

Különböző szószok, dresszingek elkészítésében is segítségére lehet, sőt, akár még majonézt is készíthet botmixer segítségével. Természetesen turmixok és smoothie elkészítése során is hasznos lehet, de akár fagylalt, illetve a cikkünk végén található Mc Freeze (recept + videó) is egyszerűen elkészíthető ezzel a készülékkel. Röviden szólva egy olyan sokoldalú konyhai segítőről van szó, amely számos feladat elvégzésében segítségére lesz.

Teljesítmény és fordulatszám

A botmixer kiválasztása során erre a két adatra mindenképpen ügyelni kell. Mivel a kézi botmixer rendszerint csupán rövid ideg működik, nem kell attól tartania, hogy a nagyobb teljesítmény jelentősen nagy fogyasztást jelentene.

Általánosan érvényes, hogy minél nagyobb a teljesítmény, a botmixer annál gyorsabban képes feldolgozni az alapanyagot. Ez azonban nem minden esetben van így, ugyanis a megfelelő teljesítmény mellett a pengék anyaga, valamint a keverőlapátok megfelelő kialakítása is fontos. Éppen ezért érdemes elolvasni az egyes modellekről szóló recenziókat.

Ami a fordulatszámot illeti, a keverési sebesség egyértelműen összefügg a penge tengelye körüli percenkénti fordulatával. Ebben az esetben is érvényes, hogy minél nagyobb a fordulatszám, annál gyorsabban képes feldolgozni a botmixer az alapanyagokat. Szintén fontos a pengék, valamint a keverőlapátok anyaga és kialakítása.

A konyhában való általános felhasználáshoz, amennyiben hatékony botmixerre vágyik, javasoljuk, hogy olyan modellt válasszon, amely teljesítménye eléri legalább a 600 W-ot, a fordulatszám pedig legalább a 10 000 fordulat/perc értéket.

Vezérlés

A botmixerek esetében az egyszerű vezérlés hatalmas előnynek számít – elegendő az elektromos hálózathoz csatlakoztatni, kiválasztani a sebességet, majd megnyomni a gombot. Ennyire egyszerű! Bár lehet, hogy úgy tűnik, a gomb folyamatos lenyomása kellemetlen lehet, ettől valójában nem kell tartania, ugyanis a legtöbb botmixer ergonomikus kialakítású, és a gomb egyszerű, szinte észrevehetetlen megnyomását teszi lehetővé.

Ezen felül az ilyen típusú vezérlés biztonsági elemként is szolgál, ugyanis ha véletlenül kicsúszna a botmixer a kezéből, annak működése automatikusan leáll, így sem Önben, sem másban nem tehet kárt – senkinek sem kell tartania a forgó pengéktől, sőt, még az ételmaradékot sem fogja szétfröcskölni.

Tisztítás és karbantartás

A botmixereknél is fontos figyelembe venni, hogy olyan készülékekről van szó, amelyek ételek készítésére szolgálnak. Éppen emiatt rendkívül fontos a megfelelő higiénia megőrzése. A kézi botmixert minden egyes használatot követően érdemes alaposan kitisztítani, hogy az egyes nehezen elérhető helyeken se maradjon ételmaradék.

A pengék és a keverőtálak tisztításán felül a botmixer testét is érdemes megtisztítani – már amennyiben beszennyeződött a használat során. A tisztítás rendszerint rendkívül egyszerű – a legtöbb botmixer-kiegészítő ugyanis mosogatógépben tisztítható, így a mosogatásra sem kell gondot tartania és biztos lehet abban, hogy a mosogatógép alapos munkát fog végezni a tisztítás során. A botmixer testén elegendő nedves kendővel letörölni.

Anyag

Az anyagot illetően két fő típusról lehet szó: műanyag és rozsdamentes acél. Valószínűleg feltételezi, hogy míg az olcsóbb botmixerek esetében műanyaggal, a drágább modellek esetében rozsdamentes acéllal találkozhat. De vajon érdemes műanyagból készült botmixert választani csupán azért, mert olcsóbb?

műanyag botmixerek több hátránnyal is bírnak: az első fő hátrány, hogy az élelmiszerben lévő festékanyagtól a műanyag színe megváltozik. Ez természetesen nem mindenkit zavar, de ha műanyag botmixert vásárol, erre számítania kell. Ezen felül erősebb nyomás esetén az anyag a gomb környékén megrepedhet, az elemek, amelyek a fejet a keverő testéhez rögzítik, sérülékenyek, valamint néhány ilyen kézi botmixer egyáltalán nem használható forró alapanyagok keverésére.

rozsdamentes acél előnynek számít. Jobb minőségű botmixerek készülnek ebből az anyagból. Ellenáll az ütéseknek és az eséseknek, a gyakori használatnak, forró ételek keverésére is használható, valamint rendkívül egyszerűen tisztítható. Ha gyakori használatra keres botmixert, akkor javasoljuk, hogy rozsdamentes acélból készült modellt válasszon.

Kiegészítők és tartozékok

A botmixer rendszerint több kiegészítővel kerül szállításra. Azonban amennyiben olyan modellt választott, amely csupán magát a készüléket, esetleg egy keverőtálat tartalmaz, nem kell aggódnia, ugyanis az egyes kiegészítők önállóan megvásárolhatók. Vásárlás során ügyeljen, hogy a megvásárolni kívánt kiegészítő kompatibilis legyen a botmixerrel.

A botmixerek alapvetően eltávolítható fejjel, úgynevezett keverőlábbal ellátottak. Ez egyszerűen eltávolítható a botmixer testéről, így könnyen tisztítható, valamint cserélhető. Sőt, a tárolást is egyszerűbbé teszi. Az olcsóbb modelleknél ez a csatlakozás nem minden esetben tökéletes, ezért  a tartozék kijárhat, esetleg el is törhet. A drágább modellek szabadalmaztatott rendszerrel felszereltek, így ezeknél a modelleknél semmitől sem kell tartania.

Ezen felül a tartozékok közt keverőtálakra számíthat, amelyek űrtartalma eltérő. A csomag tartalmazhat egy, de akár több tálat is – a több keverőtál egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Az aprító egy további olyan tartozék, amely rendkívül hasznos lehet – akár diófélék, akár zöldség vagy gyümölcs aprítására használható.

habverő, amint már a nevéből is sejtheti, hab felverésére szolgál – akár tojásfehérjéből kíván habot felverni, akár tejszínhabot készítene, ez a tartozék megkönnyíti munkáját. A pürésítő garantálja, hogy a burgonya- vagy zöldségpürék csomómentesen kerüljenek a tányérra.

További funkciók

Ha azt szeretné, hogy a botmixer érdekes funkciókkal is rendelkezzen, természetesen többet kell érte fizetnie. Másfelől, minél több funkciót kínál a botmixer, annál gyakrabban fogja azt használni, valamint annál több munkát képes elvégezni a konyhában. Önnek kell eldönteni, milyen funkciókra vágyik, valamint melyeket használná ki. Az alapvető funkciók a következők:

 • Sebességfokozat beállítása – a megnevezésből is egyértelmű, hogy a működési sebesség beállításáról van szó. Egy nagyon hasznos funkció, ugyanis először lassan kezdheti el aprítani az alapanyagokat, majd fokozatosan növelheti a sebességet. Minden egyes élelmiszer aprításához más-más sebességre lehet szükség. Az egyes fejlett modellek akár 20 sebességfokozatot is kínálnak.
 • Turbo funkció – az egyes botmixerek turbo funkcióval, illetve impulzuskapcsolóval ellátottak, amely rövid időtartamon át tartó maximális sebességet jelent. Rendkívül kemény hozzávalók  apróra történő aprítására szolgál, használatával azonban az aprítás időtartama is lerövidíthető.
 • Jégzúzás – rendszerint a drágább modellek által kínált funkció. Ezek teljesítménye, valamint maximális sebessége is nagyobb. Ha jeget szeretne apróra zúzni, kizárólag ezzel a funkcióval rendelkező modellekkel tegye azt meg, ugyanis ha a botmixer nem rendelkezik ezzel a funkcióval, jég zúzása során károsodhatnak a pengék.
 • Dagasztás – nem teljesen megszokott funkció a botmixerek esetében. Azonban amennyiben ilyen funkcióra vágyik, az egyes botmixer modellek még erre is képesek.

TippünkTippünk

Ha a botmixer nem elégíti ki Önt, és komolyabb konyhai segítőtársra lenne szüksége, javasoljuk, hogy tekintse meg a konyhai robotgépeket.

Közkedvelt botmixer gyártók

Braun botmixer

A Braun GmbH egy 1921-ben alapított német fogyasztási cikkeket gyártó vállalat. A vállalat repertoárjában borotvák, konyhai robotgépek, kávégépek és számos egyéb termék található. Természetesen a botmixerek is ide tartoznak. A márka által kínált botmixerek számos tartozékkal  kiegészítettek, innovatív technológiákkal felszereltek, kiváló minőséget és hosszú élettartamot biztosítanak.

Bosch botmixer

Bosch márkát nem kell senkinek bemutatni, 1886-ban alapította Robert Bosch Németországban. A vállalat különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A márka termékkínálata rendkívül széles, így természetesen Bosch botmixerek is találhatóak benne. Műanyag és rozsdamentes acél modellek egyaránt megtalálhatóak a kínálatban, ezen felül olyan modelleket is választhat, amelyek számos kiegészítővel ellátottak, valamint olyanokat is, amelyek csupán 1-2 kiegészítőt tartalmaznak.

Tefal botmixer

A Tefal egy francia edény- és kisgépgyártó, 1968 óta a Groupe SEB tulajdonában van. A márka portfóliójában leginkább konyhai eszközök találhatók, erre szakosodtak. Kiváló minőségű Tefal botmixereket találunk a kínálatban, amelyek a Bosch márkához hasonlóan  műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülnek. A tartozékokat tekintve is hasonló a helyzet: az egyes modellek csupán egy pár, míg mások számos kiegészítőt tartalmaznak. Hosszú élettartamú minőségi termékekről van szó.

Sencor botmixer

A Sencor vállalatot 1969-ben alapították Japánban. A cég jelenleg több mint 25 országban forgalmazza termékeit, rendkívül sokféle kínálattal rendelkezik a fogyasztói elektronikában, a telefonok, irodai berendezések, továbbá az otthoni és konyhai termékek terén. A botmixereket tekintve legfőképpen műanyagból készült termékekről van szó, amelyek egyedi formatervezéssel büszkélkedhetnek, a csomag rendszerint számos kiegészítőt tartalmaz.

Készítsen Mc Freeze-t házilag, botmixerrel

Azt már többször is említettük, hogy számos finomságot készíthet botmixer használatával. Azonban gondolt már arra, hogy akár édességeket is készíthet ezzel a konyhai segítővel? Az alábbi videóban ínycsiklandó Mc Freeze receptet, s annak elkészítési módját találja. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és mennyei!

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Még nem értékelte senki. Legyen Ön az első!

Hasonló cikkek