Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

Legjobb fűthető takarók 2024-ben

Az alvás minőségét javító melegítő elektromos takarók kínálnak megoldást a hidegre és fázásra. Tévézéshez és olvasáshoz is ideálisak, csökkentik a reumás fájdalmakat. Fontos tulajdonságaik közé tartozik a méret, anyag, teljesítmény és hőmérséklet-beállítás. Ideális választás minden otthonba, biztosítva a melegséget és kényelmet a hideg napokon.

Ajánljuk a Klarstein Slanket, többek között azért is, mert lehetővé teszi a lábak és a felsőtest külön melegítését.

Innovatív funkciók

Puha Coral Fleece-ből készült, hosszú ujjaival kényelmet és mozgásszabadságot biztosít, 30 °C-on mosható

Automatikus kikapcsolás

Stílusos zöld-fekete kockás, kellemes tapintású, hosszabb kábel, túlmelegedés elleni védelemmel

Energiatakarékos

Kis méretű, könnyen összetekerhető vízálló és energiatakarákos melegítő takaró, gumi rögzítőkkel

Legjobb fűthető takarók

Értékelés: Klarstein Slanket – melegítő takaró ujjakkal

Klarstein Slanket legjobb futheto malegito takaro

Hőmérséklet- fokozatok száma: 3 | Méretei: 155 × 180 cm | Tömeg: 1,9  kg | Minimális hőmérséklet: 35 °C | Maximális hőmérséklet: 45 °C| Kábel hossza: 2,3 m| Hozzávetőleges ár: 45 990 Ft

Előnyök
 • Hosszú kábel
 • Kényelem és szabad mozgás
 • 30 °C-on mosható
 • Túlmelegedés elleni védelem
 • Automatikus kikapcsolás
Hátrányok
 • Nem találtunk

A Klarstein Slanket, ujjakkal ellátott melegítő takaró, tökéletes társ a hideg napokon. 155 x 180 cm-es méreteivel és 60 cm hosszú ujjaival kényelmet és mozgásszabadságot biztosít, legyen szó olvasásról vagy elektronikai eszközök használatáról. A puha Coral Fleece-ből készült, és 120 W-os fűtőtesttel van felszerelve, amely háromfokozatú hőmérséklet-szabályozással biztosítja az egyéni hőbeállítást. Minimális hőmérséklete 35 °C, a maximális pedig 45 °C.
Távirányítóval könnyen kezelhető.

30 °C-on mosható, garantálva hosszantartó tisztaságát és higiéniáját.
Túlmelegedés elleni védelemmel és 3 óra utáni automatikus kikapcsolással rendelkezik, ideális azok számára, akik aggodalom nélkül szeretnék élvezni az otthon melegét. A Slanket nem csak hőkomfortot, hanem praktikumot és stílust is kínál, így elengedhetetlen részévé válik a téli pihenésnek.

Emellett innovatív funkcióinak és a kényelmes kezelhetőségnek köszönhetően a Slanket ideális választás azok számára, akik a kényelem, minőség és stílus kombinációját keresik egy termékben, ezáltal nélkülözhetetlen kiegészítővé válik a hideg estéken.

Értékelés: Dr. Watson XXL – puha fűthető takaró

Legjobb ár/érték arány

Hőmérséklet- fokozatok száma: 3 | Méretei: 200 × 180 cm | Tömeg: 2,6  kg | Minimális hőmérséklet: 35 °C | Maximális hőmérséklet: 45 °C| Kábel hossza: 2,35 m| Hozzávetőleges ár: 45 990 Ft

Előnyök
 • Kellemes tapintás
 • Nagy méret
 • Túlmelegedés elleni védelem
Hátrányok
 • Csak gyapjúprogrammal mosható

A Dr. Watson XXL fűthető takarót azért találták fel, hogy a hűvös időjárás ellenére az Ön napjai és éjszakái kellemes melegben teljenek. Különösen pihenés, alvás közben jelent nagy segítséget. Külsejét tekintve zöld-fekete színe, kockás mintája van, amely beleillik minden nappaliba vagy hálószobába. Anyaga puha gyapjú, melynek köszönhetően nagyon kellemes tapintású.
12 W-os teljesítménnyel működik, közben hat különböző hőmérsékletet lehet beállítani. Mérete klasszikus, hossza 200 cm, szélessége pedig 180 cm. Akár egy pár számára is teljesen megfelel.
Fontos funkciója, hogy három óra után működésbe lép az automatikus kikapcsolás, így nyugodtan elalhat, nem kell aggódnia a kikapcsolás miatt. Emellett túlmelegedés elleni védelemmel is ellátták, ami még biztonságosabbá teszi a takarót.

A Dr. Watson XXL fűtőtakaró 30 °C-on mosógépben is kimosható. A vezérlő rész szükség esetén levehető. A terméket feldobja a háttérvilágítású kijelző, melyet a sötétben is könnyen felfedez.
A tápkábel 235 cm-es, tehát a hossza megfelel azokban az esetekben is, ha a konnektor valamivel távolabb található  és nincs az ágy vagy a kanapé közvetlen közelében.

Értékelés: TrueLife HeatBlanket 1508 – energiatakarékos ágymelegítő takaró

melegito takaro agymelegito

Hőmérséklet- fokozatok száma: 3 | Méretei: 150 × 80 cm | Tömeg: 1,2  kg | Minimális hőmérséklet: 25 °C | Maximális hőmérséklet: 35 °C| Kábel hossza: 3,3 m| Hozzávetőleges ár: 17 490 Ft

Előnyök
 • Hosszú kábel
 • Vízálló
 • Energiatakarékos
 • Nem nagy súly
 • Gumi rögzítők
Hátrányok
 • Kis méret

A TrueLife 1508 HeatBlanket megoldást jelent azokra a helyzetekre, amikor egy téli fázós estén minden vágya egy kis melegség. Csak egy gombnyomás és már élvezheti is a takaró kellemes hőmérsékletét pihenés, olvasás, lazulás közben. Ellazítja az izmokat és enyhíti az esetleges fájdalmakat. A takaró minden egyes része egyenletesen melegszik fel. Minimális hőmérséklete 25 °C, a maximális pedig 35 °C.

Kellemes és puha mikrofleece anyagból készül, amely huzatként levehető és mosógépben mosható. Ráadásul a takaró vízálló, tehát ha leöntené teával, kávéval, akkor egyszerűen le kell törölni, nem szívja magába a folyadékot.
A takarón három hőmérséklet állítható be. Három óra elteltével automatikusan kikapcsol, így nem kell tartania a túlmelegedéstől vagy akár égési sérüléstől. A HeatBlanket 1508 energiatakarékos, hiszen csak a testét fűti, a helyiséget nem. Használhatja matracon, melyhez gumi rögzítők nyújtanak segítséget vagy betakarózhat vele. Mindkét módban kényelmes és puha. Teraszra vagy nyaralóba is elviheti. Ha utazáshoz szeretné bepakolni, akkor csak összetekeri és már indulhat is. Méretei: 150 × 80 cm. Súlya: 1200 g.

Igen hosszú, 3,3 m-es kábellel rendelkezik, így szinte semmilyen esetben nincs szükség hosszabbítóra.

Népszerű melegítő takarók az Árukereső.hu oldalán

Hogyan válasszuk ki a legjobb melegítő takarót?

Ha szereti a jó meleget a téli hűvös estéken, akkor vagy feljebb húzza a fűtést, viszont akkor magasabb összeget fizet érte, vagy beszerez egy fűthető takarót, amivel bekuckózhat, betakarózhat, vagy akár lepedőre is helyezheti. Számtalan remek ilyen terméket találhatunk a piacon. Ha minőségben kiválót keres, akkor mindenképpen ellenőriznie kell az anyagát, hiszen egy irritáló vagy allergiát okozó felület minden hidegnél rosszabb élményt jelentene. Szempont az is, hogy a takaró puha és kellemes legyen.

Érdemes odafigyelni a méretre is. Előfordulhat, hogy egy pár szeretné használni. Ebben az esetben a nagyobb méreteket ajánljuk. Viszont ha csak egyszemélyesre van szüksége, és ráadásul az utazásai során is szívesen magával vinné, akkor előnyösebb a kisebb méret és könnyebb súly.
Ezen kívül vannak mosható és nem mosható melegítő takarók. A moshatót azért érdemesebb választani, mert ha étel, ital vagy más szennyezés kerülne a termékre, akkor azt mosás által könnyen eltávolítja. Ugyanakkor figyelembe kell venni a mosás hőfokát, hiszen sok esetben ezek a takarók alacsony fokon moshatóak.
Természetesen a működését illetően fontos tudnivaló a teljesítmény, a maximális hőmérséklet, hőmérséklet beállítások száma, valamint külön zónákra oszlik-e a takaró vagy egységesen melegszik fel.

Sok esetben a melegítő takarók időzítővel is rendelkeznek, tehát automatikusan kikapcsolnak, hogy elkerüljék a nem kívánt túlmelegedést vagy akár égési sérülést.
Sok segítséget jelenthet reumások számára, mivel csökkenti a fájdalmat és elősegíti a jó közérzetet.
Egyes takarók rendelkezhetnek USB csatlakozóval. Az USB fűthető takarókat csatlakoztathatja a takarót az AC / DC adapterhez az USB-n keresztül, vagy használhat powerbankot.

Klarstein Slanket legjobb futheto malegito takaro

Takarók típusai méret szerint

Típusaik szerint a takarók lehetnek egy- vagy kétszemélyesek. Ez természetesen a méretétől függ. A legkisebb takarók 150 × 70 cm-es, melyek abban az esetben praktikusak, ha csak külön a vállát, a karjait, a lábszárát vagy a derekát takarja be, valamint nagyon hasznos lehet utazás alkalmával, mivel kisebb helyen elfér és nem nagy súlyú. A nagyobb méretűek elérik a 200 × 180 cm-t, így ezek a termékek arra is alkalmasak, hogy teljesen betakarják a testét, vagy melegítő lepedőként is kiváló szolgálatot teljesítenek. Ezeket a fajtákat párok is nyugodtan használhatják, mindkét félnek jut belőle bőven.
Ezen kívül vannak hálózattól működő és akkumulátoros fűthető takaró.

Teljesítmény és maximális hőmérséklet

Teljesítményük szerint a takarók működhetnek 20 W-tól egészen 160 W-ig. Nyilvánvalóan ez a kibocsátott hőfoktól függ. Minél nagyobb a teljesítménye, annál magasabb a hőfok. A legtöbb elektromos takarónak a minimális hőmérséklete 25°C, a maximális pedig 35°C. Ezek az értékek között választhatja ki az Ön számára a legmegfelelőbbet. Vannak takarók, ahol akár 10 hőmérséklet beállításra van lehetőség, más termékeknél hat vagy három hőfok között választhat. A 35°C fölötti hőmérsékletet már forrónak éreznénk, a 25°C alattit pedig nem éreznénk melegítésnek, mivel körülbelül egyezne a levegő hőmérsékletével.

Elektromos takaró anyaga

Anyagukat tekintve a melegítő takarók gyakran készülnek olyan speciális anyagokból, amelyek erősen melegítő és hőszabályozó hatásúak. Gyakran találkozunk poliészter vagyis bolyhozott plüss anyaggal, flanellel a melegítő takarók esetében. Fontos, hogy nagyon puha és kényelmes legyen. És az allergiásokról sem feledkezzünk meg, akik számára fontos, hogy alvás közben ne kínozza őket a köhögés, szemirritáció, tüsszögés. Hiszen egyes takaróknál beállítható az antiallergén hőmérséklet, mely elpusztítja az atkákat és penészmentes pihenést biztosít.
Nagyon praktikus, ha a húzat anyaga vízálló, hiszen nem teszi tönkre a rácsöppent kávé, üdítő vagy más ital. De ha nem is vízálló, akkor is a legtöbb takaró mosógépben mosható.

fűthető takaró elektromos takaró melegítő takaró

Hasznos funkciók

A melegítő takarók azon kívül, hogy melegítik a testet, más érdekes tulajdonságokkal is rendelkeznek. tekintsünk át néhányat:

Időzítő és az automatikus kikapcsolás: Az időzítő egy rendkívül praktikus funkció. Lehetővé teszi azt, hogy ne a mi gondunk legyen a termék kikapcsolása, mert beállíthatjuk, hogy mikor kapcsoljon ki magától. Nagyon fontos ez a tulajdonság abban az esetben, ha éjszakára kapcsoljuk be a melegítést, mert ha elalszunk, akkor nem kell felébrednünk a kikapcsolás miatt. Közben megvéd a túlmelegedéstől, égési sérüléstől, és közben egy energiatakarékos megoldás.

Gumis rögzítők: A gumis rögzítők nagyon jó ötletnek bizonyulnak abban az esetben, ha a matracra helyezné a takarót, hogy egész felületen melegítsenek, ezeket ágymelegítő takaróknak nevezik.

Háttérvilágítású kijelző: Nagyon kényelmes, amikor sötétben is könnyen megtalálja a kijelző és a meleg takaró alól nem kell felállnia és odamenni a villanykapcsolóhoz.

Tanácsunk

A jó alváshoz fontos a jó matrac is. Tekintse meg a legjobb matracokról szóló értékeléseinket.

Hogyan kell mosni az elektromos takarót?

Viszonylag sok elektromos takaró mosógépben is mosható, de fontos megtudni  a gyártótól, hogy hány fokon mosható az anyaga. Ha gyapjúfelülettel rendelkezik, akkor például csak gyapjúprogram a használatos. Az ágymelegítős takarót télen, amikor gyakrabban használják, havonta egyszer ajánlatos kimosni. Más évszakban lehet ritkábban is. Mosás előtt ki kell húzni az összes kábelt és a vezérlőt.

Cikk megosztása

Cikk értékelése

Összesített értékelés: 4.6 (11 szavazat)

Autor článku

Rita Bunda
Rita Bunda

Az írás már felnőtt koromban lépett be az életemben. Amikor megszületett a kislányom, akkor írtam az anyaságról egy cikket és beküldtem egy újságba. Igy lettem újságíró az Új hajtás című lapnál, majd a karpatalja.ma hírportálnál. Szeretem a munkám, szeretek szavakból összeállítani szöveget, átadni gondolatokat, megfogalmazni a közlendőt. Facebook link

Hasonló cikkek

Cikk Megbeszélés

Megjegyzés küldése
Megjegyzés küldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólás küldése